Wszystko o Avonie 4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 12:17   #2911
dorocia235
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Do jakiego okręgu należy woj. podkarpackie ( miasto Cieszanów)? Początkowo myślałam, że każdemu okręgowi przypada województwo ale chyba tak nie jest.
Wiecie może, gdzie można to sprawdzić ?
o ile dobrze pamiętam to znajdziesz to na fakturce, i wpisujesz okreg zawsze w danych potrzebnych do zalogowania się do strefy konsultantki. Jest to 3cyfrowy kod
dorocia235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 12:38   #2912
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Do jakiego okręgu należy woj. podkarpackie ( miasto Cieszanów)? Początkowo myślałam, że każdemu okręgowi przypada województwo ale chyba tak nie jest.
Nie jest, nie jest . U nas w jednym mieście jest kilka czy nawet kilkanaście okręgów. Ale jak to się sprawdza nie wiem. Może spróbuj zapytać w Avonie /ze strefy/.
Stary 2008-09-16, 13:35   #2913
Aviiieee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegusia Pokaż wiadomość
Czasami zaglądam do tego wątku i nie wiem czy piszę w dobrym miejscu ( a nie na forum Pefumy), ale widzę, że wiekszość z Was tutaj to konsultantki, więc na pewno jesteście bardzo obeznane Otóż mam takie pytanie...czy znacie jakiej perfumy z Avonu, które pachną choć trochę waniliowo, ale nie chciałabym aby był to zapach zbyt duszący.. mam na mysli ogólnie wśród wszytskich zapachów z Avonu, zarówno tych bardzo starych, jak i najnowszych...jedyne co przychodzi mi na myśl, to nowa woda Make me wonder, ale wąchałam tylko na kartce...poza tym to niestety edt, a nie edp, no chyba, że będzie wyjątkowo trwała, w co raczej wątpię..

Bardzo prosze o jakiś Wasze typy, jesli tylko coś pamiętacie..będę wdzięczna
Wg mnie zdecydowanie lekko waniliowy jest Far away, ale dla niektórych może wydawać się duszący, Make Me Wonder również jest słodki ale nie "waniliowawy"
Stary 2008-09-16, 13:58   #2914
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
co prawda nie jestem konsultantką, ale z tego co wiem to waniliowo pachnie Far Away.. ale mnie ten zapach nie bardzo sie podoba.. jak dla mnie jest dusznawy..
Dla mnie on jest kokosowy Ale też duszący i mi się osobiście nie podoba.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 14:03   #2915
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Aż sama przejrzałam kosmetyczkę, poruszona dyskusją na temat zbiorów kosmetycznych. Wyszło mi 24 pomadki i błyszczyki a najgorsze, że części z nich tak rzadko używam, a jeszcze gorsze, że już planuję kolejne zakupy...

ja rowniez nie moge sie powstrzymac od kupna pomadek, blyszczow.... albo kolor mi sie podoba albo opakowanie w kazdej torbie mam 5-6 pomadek/blyszczkow a torebka coraz ciezsza

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 14:19   #2916
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Nie jest, nie jest . U nas w jednym mieście jest kilka czy nawet kilkanaście okręgów. Ale jak to się sprawdza nie wiem. Może spróbuj zapytać w Avonie /ze strefy/.
Chyba tak zrobię, zapytam się ile jest okręgów itd..

Wreszcie dostałam przesyłkę Kuriera zmienili i jak zawsze problemy mieli.
Perfumy Incandessence nie podobają mi się, to samo lyrical; taka ładna buteleczka a zapach strasznie mdły.

Treselle Seduction- tu jestem mile zaskoczona Spodziewałam się mocnego, duszącego zapachu a jest bardzo przyjemny, owszem dość intensywny ale nie aż taki mocny.

Żel Avon Senses (pomarańczowy z Afryką) W katalogu zapach był piękny, w rzeczywistości moze być. Żólty ładniejszy.

To moje spostrzeżenia dotyczące zamówień Z 13 nic szczególnego, narazie mam zamówienie na lekko ponad 700zł.

A i dałam szanse dla zapachu Vitality by Liiv Botanicals; specjalnie zamówiłam próbki, po kilku minutach ten okropny korzenny zapach tak jakby wygasa i wynurzają się dość ładne nuty zapachowe

Czy w COK-u oprócz kupna kosmetyków można sobie zobaczyć, powąchać produkty??
Jakieś 5lat temu w moim mieście coś takiego było. Mozna było zajść obejrzeć kosmetyki i odebrać paczki. Jednak nie wiem czy to było to samo
Za kilka dni przeprowadzam się na dobre i COK mam praktycznie pod bokiem
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 14:38   #2917
anetka_m
Zadomowienie

Wiecie co, ten cały Klub Róży to jakaś kpina zaczyna być. Z roku na rok podnoszą poprzeczkę, nagrody są średnie. Jest jakieś uzasadnienie ze strony Avonu, dlaczego znów podnieśli progi? Przecież dla przeciętnego konsultanta (jak ja i zapewne, większość z Was) te progi stają się coraz bardziej nieosiągalne... Zamiast nas doceniać, stawiają na hurtową sprzedaż. Kto w ciągu roku sprzedaje kosmetyki za 200 000 tys zł? Przecież takie obroty, to mają małe przedsiębiorstwa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 14:43   #2918
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Wiecie co, ten cały Klub Róży to jakaś kpina zaczyna być. Z roku na rok podnoszą poprzeczkę, nagrody są średnie. Jest jakieś uzasadnienie ze strony Avonu, dlaczego znów podnieśli progi? Przecież dla przeciętnego konsultanta (jak ja i zapewne, większość z Was) te progi stają się coraz bardziej nieosiągalne... Zamiast nas doceniać, stawiają na hurtową sprzedaż. Kto w ciągu roku sprzedaje kosmetyki za 200 000 tys zł? Przecież takie obroty, to mają małe przedsiębiorstwa.
Jedynie rozwiązanie to zakładać własny biznes No faktycznie jest coraz gorzej ale i tak nic nie zrobimy. Robią to specjalnie, ten klub rózy niedlugo będzie tylko dla garstki Vipów
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 15:38   #2919
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kirra Pokaż wiadomość
czy odżywka do paznokci Mineralna Moc ma formę lakieru (który zmywa się potem zmywaczem) czy jest to olejek do wcierania ? Bo Strong Results to chyba olejek
zamówiłam Mineralną Moc, a nie zrobiłam wcześniej rozeznania taka sierota ze mnie. W KWC też nie mogę znależć opini o tej odżywce

moze byc uzywana jako lakier bezbarwny

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 16:07   #2920
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Jedynie rozwiązanie to zakładać własny biznes No faktycznie jest coraz gorzej ale i tak nic nie zrobimy. Robią to specjalnie, ten klub rózy niedlugo będzie tylko dla garstki Vipów
dokładnie
KR stanie się za chwile naprawde ELITARNYM klubem

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 16:29   #2921
kasiasss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rozilla Pokaż wiadomość
Więc tak...po nałożeniu podkładu na powiekę...przystępuję do zrobienia czarnej kreski wysuwaną kredką (akurat z avonu ale może być inna) Potem zabieram się na umieszczenie cienia black...zwykle staram się zrobić efekt przydymionego oka, odrobinę cienia aplikuję na powiece przy zewnętrznym kąciku oka (robiąc to w miarę zdecydowanie, przyciskam i sunę po skórze...w przeciwnym wypadku trochę cienia moze upaść na policzek bądź tam gdzie nie chcemy) Potem rozcieram nałożony cień palcem bądź gąbeczką i rozprowadzam do równomiernego koloru po całej powiece, przy czym przy zew. kąciku kolor cienia jest intensywniejszy. Na tym etapie makijażu rzeczywiście można się pokusić o stwierdzenie że wygląda się nie ciekawie jakby z podbitym okiem... Ja łagodze ten efekt stosując do tego dodatkowy cień (pinky peach bądź silver) Wspomniane cienie nakładam na wewnętrzne kąciki oka i rozprowadzam do połowy powieki mieszając z tym czarnym. Wtedy uzyskuje się ładnie rozświetlony wyraz oka i mniej mroczny hi hi Po nałożeniu tuszu jest już zdecydowanie lepiej Taki makijaż stosuję zarówno na imprezę klubową jak i bardziej uroczystą i bardzo wielu osobom sie podoba
Hmm....nie wiem czy zrozumiale napisałam...
P.S. Hmm...jak znajdę jutro czas to zaprezentuję mój makijaż na zdjęciu

Idealnie dokładne tłumaczenie (widziałam fotki i dokładnie tak sobie wyobrażałam ten makijaż, czytając Twój opis ) zaraz biegnę spróbować (też mam pinky peach ) DZIĘKUJĘ BARDZO
kasiasss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 16:43   #2922
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

zamawiałam kolczyki gwen z internetowej mam je na fakturze a w pudełku nie, za to mam bransoletkę enchanting - ja to mam zawsze szczęście
no i jeszcze te 3 sztuki wody lyrical - właśnie się nimi prysnęłam z nadzieją że mi się spodobają i będę chciała je dla siebie zostawić, pierwsze wrażenie - śmierdziel straszny
Stary 2008-09-16, 16:55   #2923
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Dziekuję, również o tym pomyślałam, choć nigdy tego zapachu nie wąchałam i również się obawiam się, że to "dusiciel"...
ja uwielbiam wanilie ale w far away jej nuta jest słaba-przeważa coś bardzo duszącego osobiście polecam mgiełkę waniliową-bardzo długo się utrzymuje oraz make me wonder-słodki ale nie nachalny
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:06   #2924
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
ja uwielbiam wanilie ale w far away jej nuta jest słaba-przeważa coś bardzo duszącego osobiście polecam mgiełkę waniliową-bardzo długo się utrzymuje oraz make me wonder-słodki ale nie nachalny
Mam klientke która uwielbia wanilie i masowo kupuje własnie mgiełke naturalsa waniliową uzywa jej zamiast perfum

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:25   #2925
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dorocia235 Pokaż wiadomość
o ile dobrze pamiętam to znajdziesz to na fakturce, i wpisujesz okreg zawsze w danych potrzebnych do zalogowania się do strefy konsultantki. Jest to 3cyfrowy kod
Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

Na pudle powinnaś mieć taką informację - na naklejce z Twoimi danymi
Jak dziewczyny napisały 3 wielkie cyfry

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:41   #2926
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Widziałyście w strefie?
BEZPŁATNY AVON NON STOP

Wystarczy, że wybierzesz numer 0 800 800 888, a uzyskasz połączenie z BEZPŁATNYM AVON NON STOP - 24h, 7 dni w tygodniu
Z BEZPŁATNYM AVON NON STOP można połączyć się z telefonu stacjonarnego o ustawieniu tonowym.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 18:39   #2927
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

O widze, ze trafilam na bardzo mily watek. Wlasciwie konsultanka jestem od niedawna, wlasciwie to dopiero pierwsze zamowienie zrealizowam, ale starsznie mi się to spodobało. Tylko mało chętnych jakoś mam...

Ahh.. Pozdrawiam ;*

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 18:45   #2928
gabipati
Zadomowienie

Mam już wystawioną fakturę - brak kolczyków daisy mae z internetowej a miałam nadzieję ze jeszcze wystarczy dla mnie , no trudno.Zamawiałam też Lyrical ale na szczęście to jeszcze będzie .Tym razem miałam spore zamówienie z netto .Mam klientkę , która ogląda sobie tę ofertę w necie a późnie podaje mi karteczkę z kodami produktów w tym najwięcej właśnie z netto.Nic jej wprawdzie nie doliczałam do tych cen z netto ale postawiłam warunek że musi coś kupić z oferty z katalogu ale mam wrażenie że ją tym samym zmuszam do zakupów.Sama nie wiem co mam z nią zrobić.

Co do waniliowych zapachów to jak dla mnie ten nowy Wonder jest zdecydowanie waniliowcem.Właśnie go sobie zamówiłam choć nie wiem kiedy ja to wszystko zużyję.Avon wprowadza coraz więcej fajnych zapachów( i nie tylko), że nie sposów za nimi nadążyć.

I pytanko:
czy ktoś widział na żywo biżuterię Julian, jest tandetna , lekka czy warta zakupu?
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:14   #2929
Ewlyn
Zakorzenienie

Witam,
Wie ktoś co jest w prezencie za płatność Kartą Kredytową w K14?
W k13 jest serum z serii SPA. Co będzie dalej? Bardzo proszę o odpowiedz
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 19:25   #2930
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
a może jej chodzi że w katalogu niedostałaby tego wszystkiego a na allegro ma tyle rzeczy za 90zł, ja tak to odebrałam że Avon nie walczy z aukcjami na allegro
Dokładnie mi o to chodziło intelikencja na 100%
Pozdrawiam i buziaki śle
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:51   #2931
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Witam,
Wie ktoś co jest w prezencie za płatność Kartą Kredytową w K14?
W k13 jest serum z serii SPA. Co będzie dalej? Bardzo proszę o odpowiedz
mgiełka do ciała Little Black Dress

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
I pytanko:
czy ktoś widział na żywo biżuterię Julian, jest tandetna , lekka czy warta zakupu?
jeśli chodzi Ci o biżuterię Jillian to tę widziałam, jeśli lubisz tego rodzaju biżuterię to warto kupić bo ładnie się świeci, jest solidnie wykonana i nie sprawiła wrażenie lekkiej tudzież tandetnej, a ten największy klejnot wpada lekko w róż, nie jest to czysta czerwień
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:07   #2932
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

powiedzcie mi czy serum solutions na noc zawsze jest pełne jak zamawiacie? tzn czy opakowanie jest pełne czy nie do końca? Bo ja właśnie dostałam nowe i wydaje mi się że jest go trochę mało, jest tak 1,5 cm od góry opakowania. Nie wiem czy mam się z nimi kłócić czy co robić?
I jak jest taka sytuacja to oni każą odsyłać produkt czy po prostu ten się dostaje "gratis" a oni bez opłaty przysyłają nowe opakowanie w następnej paczce?
Stary 2008-09-16, 21:27   #2933
Rozilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiasss Pokaż wiadomość
Idealnie dokładne tłumaczenie (widziałam fotki i dokładnie tak sobie wyobrażałam ten makijaż, czytając Twój opis ) zaraz biegnę spróbować (też mam pinky peach ) DZIĘKUJĘ BARDZO
Proszę

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:44   #2934
patusia22
Zakorzenienie

w brakach jedynie naszyjnik Mae z oferty internetowej

z oferty netto zamawiałam kolczyki i naszyjnik Althea, szminkę UCR Copper Plum oraz magnesy na lodówkę- te wszystkie rzeczy będą

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2008-09-16 o 22:20
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 22:11   #2935
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
O widze, ze trafilam na bardzo mily watek. Wlasciwie konsultanka jestem od niedawna, wlasciwie to dopiero pierwsze zamowienie zrealizowam, ale starsznie mi się to spodobało. Tylko mało chętnych jakoś mam...

Ahh.. Pozdrawiam ;*
nie martw sie moje pierwsze zamowienie bylo wysokosci 90 zl pomagala mi dozbierac moja liderka. Z czasem bedzie lepiej, ja juz w avonie 2 rok jestem no i dzis dopiero sasiadka zajarzyla ze jestem w avonie heh..

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
w brakach jedynie naszyjnik Mae z oferty internetowej

a buuuu a tak chcialam te kolczyki i ten naszyjnik, no coz to nawet nie zamawiam:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 22:56   #2936
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy serum solutions na noc zawsze jest pełne jak zamawiacie? tzn czy opakowanie jest pełne czy nie do końca? Bo ja właśnie dostałam nowe i wydaje mi się że jest go trochę mało, jest tak 1,5 cm od góry opakowania. Nie wiem czy mam się z nimi kłócić czy co robić?
I jak jest taka sytuacja to oni każą odsyłać produkt czy po prostu ten się dostaje "gratis" a oni bez opłaty przysyłają nowe opakowanie w następnej paczce?

Ja też miałam niepełne :/
Może tak ma być :|
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 23:23   #2937
Vegusia
Rozeznanie

GG do Vegusia

dziękuję Drogie Wizażanki za Wasze typy i opinie na temat choć trochę waniliowych zapachów..no własnie - ciężko coś w Avonie takiego znaleźć..
Vegusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 23:41   #2938
off-wietrzka
Rozeznanie

czy któraś z Was zamawiała może tę płytę DVD z poradami Anew?? Zastanawiam się, czy jej nie zakupić, ale obawiam się, że się okaże jakimś badziewiem niewartym nawet tych 5 PLNów...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 05:28   #2939
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ostatnio moja fryzjerka się przeraziła stanem moich wlosów - są przesuszone, mimo iż przetłuszczające ...
Możecie mi polecić z własnego doświadczenia jakąś odżywkę lub maskę do włosów przesuszonych?
Zastanawiam się nad śródziemnomorską maseczką z planet spa, a odbudowującą maseczką z advance techniques. No chyba, że jakąś odżywkę bez spłukiwania bardziej polecacie niż te maski, albo inne maski, które przeoczyłam.
to jak najbardziej polecam maske z oliwką z oliwek - rewelacja

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
dziś mi przyszłu perfumy ungaro-z internetu. Za wszystko zapłaciłam 90 zł a jako gratisy dostałam kosmetyczke różową ungaro+ balsam ungaro + zel pod prysznic ungaro + pomadke+ lakier do paznokci i wszystko made in avon. I dla tego stwierdzam ze ten avon robi się beznadziejny i drogi jak w żadnym kraju-przesadzili!!!! - totalna beznadzieja

takie zestawy sa w anglii za 22 funty
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 05:34   #2940
dwi071
Doncia

Cytat:
Czasami zaglądam do tego wątku i nie wiem czy piszę w dobrym miejscu ( a nie na forum Pefumy), ale widzę, że wiekszość z Was tutaj to konsultantki, więc na pewno jesteście bardzo obeznane Otóż mam takie pytanie...czy znacie jakiej perfumy z Avonu, które pachną choć trochę waniliowo, ale nie chciałabym aby był to zapach zbyt duszący.. mam na mysli ogólnie wśród wszytskich zapachów z Avonu, zarówno tych bardzo starych, jak i najnowszych...jedyne co przychodzi mi na myśl, to nowa woda Make me wonder, ale wąchałam tylko na kartce...poza tym to niestety edt, a nie edp, no chyba, że będzie wyjątkowo trwała, w co raczej wątpię..

Bardzo prosze o jakiś Wasze typy, jesli tylko coś pamiętacie..będę wdzięczna
treselle seduction zawieraja wanilię, są bardzo ciepłe i nie duszace
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości