Scent Bar V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 22:08   #3301
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar V

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Hej kochane kobietki i obowiązkowo Gryksiu żadko tu jestem ostatnio te szkolenia w pracy mnie wykańczają pozatym w niedziele mam egzamin z prawa rzymskiego i nie jestem w stanie się uczyć...

Nie wiem czy mam jakiegoś pecha czy co pare dni temu znalazłam po wewnętrznej stronie uda guza.... ok 2 cm, twardy i siny lekko... w poniedziałek ide do chirurga pobrać próbki i wyślą je na badanie... dużo osób u mnie miało nowotwory więc muszą to sprawdzić i teraz nie sypiam i wogóle o niczym innym myśleć nie umiem
"a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój". Sabbath bardzo mądrze prawi, a mądrych ludzi trzeba słuchać. myśl pozytywnie. banał, wiem, ale może warto spróbować??

Sabbath - kto wie, może sytuacja się w kraju zmieni, a w międzyczasie Ty zapragniesz gromadki rozwrzeszczanych małych stworzeń? A jak będzie fuks to i za jednym zamachem będą pięcioraczki.
Myślałaś co by było, gdyby były bliźnięta??
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 22:35   #3302
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ivanno, nie napiszę Ci, zebyś się nie stresowała, bo wiem, ze w tej sytuacji stresować się nie da, ale spróbuj myślec pozytywnie. Na razie nic konkretnego nie wiesz, a to moze byc cokolwiek - tłuszczak, włókniak, coś absolutnie niegroźnego. Przytulam Cię ciepło i ślę bardzo dużo pozytywnej energii

Zamieniłam zielony bezrękawnik na niebieski szlafroczek w białe chmurki ale w domu niestety taki sam ziąb. I przyłączam się do grona osób nie posiadajacych instynktu macierzyńskiego ani potrzeby posiadania dziecka - i z każdym rokiem jestem tego coraz bardziej pewna

Aha - nie znacie moze jakiegoś preparatu (typu tabletki), który hamowałby nieco wypadanie włosów? Zaglądałam na fryzjerskie, ale tam polecaja takie mnóstwo, ze się gubię, poza tym nie mam niestety czasu na wcieranie w skórę głowy rozmaitych mazideł, a niedługo zamiast gęstej czupryny będe miała mysi ogonek moze któras z Was przetestowała coś na własnej skórze i moze podpowiedzieć...? Będe bardzo wdzięczna. Przyczyne, niestety, znam, i jest ona raczej niemozliwa do usunięcia - permanentny stres....
Stary 2008-09-15, 22:36   #3303
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

South Park

Dziś odcinek biorący na tapetę Pasję Mela Gibsona.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 22:41   #3304
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ivanno, nie napiszę Ci, zebyś się nie stresowała, bo wiem, ze w tej sytuacji stresować się nie da, ale spróbuj myślec pozytywnie. Na razie nic konkretnego nie wiesz, a to moze byc cokolwiek - tłuszczak, włókniak, coś absolutnie niegroźnego. Przytulam Cię ciepło i ślę bardzo dużo pozytywnej energii

Zamieniłam zielony bezrękawnik na niebieski szlafroczek w białe chmurki ale w domu niestety taki sam ziąb. I przyłączam się do grona osób nie posiadajacych instynktu macierzyńskiego ani potrzeby posiadania dziecka - i z każdym rokiem jestem tego coraz bardziej pewna

Aha - nie znacie moze jakiegoś preparatu (typu tabletki), który hamowałby nieco wypadanie włosów? Zaglądałam na fryzjerskie, ale tam polecaja takie mnóstwo, ze się gubię, poza tym nie mam niestety czasu na wcieranie w skórę głowy rozmaitych mazideł, a niedługo zamiast gęstej czupryny będe miała mysi ogonek moze któras z Was przetestowała coś na własnej skórze i moze podpowiedzieć...? Będe bardzo wdzięczna. Przyczyne, niestety, znam, i jest ona raczej niemozliwa do usunięcia - permanentny stres....
Margot mój tata używał jajka na włosy by je wzmocnić i by nie wypadały... wiem jak to brzmi ale pomogło!

Dziękuje kochane jesteście...
Stary 2008-09-15, 22:47   #3305
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest cała masa skrzypowych preparatów... Warto sprawdzić coś samemu. Ja osobiście nie mam cierpliwości do tabletek tego typu
A nadmiar stresu może się i gorzej objawiać, nie da się z tym nic zrobić?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 22:52   #3306
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
A więc myślę, że przyczyną mogły być pewne czynniki, które, uwarunkowały ten proces...
Myślisz o trzydniowych "praktykach" w zerówce, pod koniec drugiej klasy LO?

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
A przynajmniej tej wersji będziesz się trzymał.

Cytat:
Gdzie ta rzygająca emotka, która miała się pojawić?!
No właśnie? Czasami bardzo mi jej brakuje

Cytat:
A w kwestii instynktu ojcierzyńskiego - mój królewna gdzieś od dziewiętnastego roku życia truł, że nie spełniamy ról społecznych odpowiednich dla naszego wieku.
Teraz zaś twierdzi, że dwoje dzieci wychowuje się lepiej, a troje to już w ogóle cymes.
Troje dzieci! Troje dzieci! Zaczynam dostrzegać, że Twój Królewna to wspaniały facet jest I jak mądrze prawi

Ech... troje dzieci to takie ciche marzenie gryxia (w końcu mojemu chrzestnemu "przydarzyły się" trojaczki ).

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
naprawdę, bardzo bardzo ciekawe
<foch>

Cytat:
Hej kochane kobietki i obowiązkowo Gryksiu ...
Ivanno, nie martw się na zapas, nie warto

Będzie dobrze
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 22:54   #3307
Betty83
Zakorzenienie

Margot, jesli przyczyna jest stres, to moze byc niedobor witamin z grupy B i kwasu foliowego - te zawsze warto brac. Rowniez cynk dobrze wplywa na wlosy i skore.
Mi pomaga jeszcze preparat ze skrzypem polnym, ale dziala po ok miesiacu czy dwoch (na mnie po jednym). I co zaobserwowalam u siebie to duzo lepiej dzialaly tabletki, ktore mialy w kapsulkach sproszkowane zielsko niz te zmielone, biale, ale to moze byc tylko moje urojenie.
Ostatnio mam podobny problem. Ale przyczyna to: dieta, odchudzanie, stres i odstawienie pigulki anty, co mi wartobe podniszczyla.
Do tego, warto zmienic szmpon na ziolowy np. ze skrzypem czy czarna rzepa - ta pachnie paskudnie, ale mozna umyc wlosy drugi raz czyms o przystepniejszym zapachu i jakas pachnaca odzywke po nalozyc.
Mozesz poeksperymentowac z wcierkami do wlosow, produktow i przepisow na wizazu jest sporo.
Stary 2008-09-15, 22:57   #3308
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
A pewnie, że mają prawo nie lubić Tutaj tylko wygłaszałam swoją opinię- ja jestem skrzywiona w tą strone i już
O ptaszniczkach w sumie posłuchać mogłabym czemu nie, tez nie wiem jakie kupki robią
Aby więc dorównać poziomowi mamuś walnę Ci zdjęcie kupki w załączniku.

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
"a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój". Sabbath bardzo mądrze prawi, a mądrych ludzi trzeba słuchać. myśl pozytywnie. banał, wiem, ale może warto spróbować??

Sabbath - kto wie, może sytuacja się w kraju zmieni, a w międzyczasie Ty zapragniesz gromadki rozwrzeszczanych małych stworzeń? A jak będzie fuks to i za jednym zamachem będą pięcioraczki.
Myślałaś co by było, gdyby były bliźnięta??
Gdyby były bliźnięta, miałabym dwójkę i pewnie kochałabym je tak samo gigantyczną miłością jak moje jedno.
Po prostu nie zdecyduję się po raz drugi.
Z resztą - po raz pierwszy też się nie decydowałam.

Cytat:
Margotku, ja mam taka zasadę, że łykam systematycznie "coś". Zmieniam suplementy, bo wychodze z założenia, że każdy jest nieco inaczej zbalansowany. Był więc skrzyp, był H-Pantoten, były jakieś inne zestawy wutamin. Ważne, żeby systematycznie.
Teraz, na takiej kuracji wspartej Henna Treatment Wax moje włosy sa gęściejsze niz ze trzy lata temu. Ale to powoli idzie.

Cytat:
Margot mój tata używał jajka na włosy by je wzmocnić i by nie wypadały... wiem jak to brzmi ale pomogło!
Ja spróbowałam jajka raz. Nałożyłam, wmasowałam, sumiennie łapałam cieknące po paszczy gluty za pomoca papierowych ręczniczków... I wszystko to bym zniosła, gdyby nie fakt, że kiedy zaczełam to płukać ciepłą wodą z jaja zrobiły się kłaczki, które wyczesywałam potem dwa dni.
Nigdy więcej jaj na głowie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kupy.jpg (55,5 KB, 42 załadowań)
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 23:16   #3309
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
ja tez nie lubię dzieci i instynktu macierzynskiego nie czuję i sądze, ze nigdy nie poczuje ale nie płacze z tego powodu nie sądze, by mi dziecko było do szczęścia potrzebne
Cytat:
Truskawko to dokładnie tak jak ja Absolutnie szczerze cieszę się z radości rodziców, kiedy komuś z moich znajomych urodzi się dziecko, szczególnie, jesli było wyjątkowo oczekiwane, ale zachwytu to we mnie dzieci nie budzą, ani trochę

Kiedyś znajoma rozpływała się z zachwytu nad własnym dzieckiem i mówi do mnie "zobacz jak on slicznie pachnie", nachyliłam się nad łóżeczkiem, ale dla mnie niemowle lekko podśmierduje skisłym mlekiem, więc dyplomatycznie powiedziałam, że nie czuje Tak samo widząc trzylatka wysmarowanego czekoladą, nie będe się zachwycać jaki on słodki i uroczy, bo dla mnie jest poprostu brudny, lepiący i cokolwiek nieświeży
Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
O to to! Coś mi się wydaje że prędzej skończę jak Violetta Villas - stara panna z domem pełnym psów i kotów zamiast z gromadką dzieci i mężem u boku zwierzęta to moja ogromna miłość i chętnie poświęciłabym im swoje życie,nie wychowywaniu dzieci. Takie już ze mnie dziwadełko,aczkolwiek dzięki Taiwo za uznanie mnie za całkiem normalną
Podpisuję się pod tym obiema rękami.
Nie dostaję dreszczy na sam widok dzieci, czasem nawet uśmiechnę się na ulicy do miłego, grzecznego albo rezolutnego malucha. Ale czasami, jak słyszę głośny ryk, nadmierne gadanie albo marudzenie takiego maleństwa, to... PIEKŁO. NEVER.

Moja lekarka ględzi, że "zaniedługo będzie już za późno". A ja wtedy myślę, że jakoś mnie to nie martwi.

Tylko czasem taka smutna myśl przychodzi - "Jak mi się kiedyś kipnie, to kto się zajmie moimi kotami?"

Cytat:
często zauważnam, że kobiety po urodzeniu dziecka doznają jakiegoś dziwnego zaćmienia umysłu. Całkiem niedawno, znajoma, kobieta normalna, wykształcona itd. po przewinięciu dziecka wchodzi do pokoju (u mnie w pracy) i mówi coś takiego: no to powiedz cioci Iwie jaką piękną kupecke źlobiliśmy gugugagaga gigili.
Dżizas.

Prawdziwy przykład stymulowania rozwoju intelektualnego młodego człowieka.

Cytat:
Hihihihi! Znam ten ból.
- Sabbath, popatrz, jaki śliczny bobasek.
- ...
- Sabbath, no powiedz, śliczniusi, nie?
- ...
- No popatrz, taki cudowny!
-
- I jakie ma śliczne buciki!
- O tak, buciki ma śliczne.
Boskie, Sabb.

Ivanno, trzymaj się dzielnie. Trzymam kciuki bardzo mocno. Życzę Ci dużo siły i jeszcze więcej zdrowia.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 06:03   #3310
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ivanno

Paulino a czy Ty zajmujesz się również zatwierdzaniem producentów do KWC? lub też czy widzisz czy został jakiś producent zatwierdzony?
Mogłabyś dać znać jak przejdzie zgłoszenie Baby Phat
Z miesiąc wcześniej zgłaszałam Pussy Deluxe, również żeby zgłosić perfumy, ale chyba tamto zgłoszenie nie przeszło bo miało za mało danych Niestety ja z niemieckiego już zupełnie nie w ząb.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 09:06   #3311
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Jest cała masa skrzypowych preparatów... Warto sprawdzić coś samemu. Ja osobiście nie mam cierpliwości do tabletek tego typu
A nadmiar stresu może się i gorzej objawiać, nie da się z tym nic zrobić?
Właśnie dlatego pytam, że widzę, ze jest tego cała masa i nie wiem co wybrać - no wiesz, osiołkowi w żłoby dano

A co zrobić z nadmiarem stresu.... wygrać w totka, zmienić pracę albo znaleźć sobie sponsora - ale do tego ostatniego to po pierwsze, jestem za stara, a po drugie, tego typu zabawy mnie nie kręcą i jakoś sobie nie wyobrażam takiego rozwiązania. Nienawidzę byc od kogokolwiek zależna

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Margot, jesli przyczyna jest stres, to moze byc niedobor witamin z grupy B i kwasu foliowego - te zawsze warto brac. Rowniez cynk dobrze wplywa na wlosy i skore.
Mi pomaga jeszcze preparat ze skrzypem polnym, ale dziala po ok miesiacu czy dwoch (na mnie po jednym). I co zaobserwowalam u siebie to duzo lepiej dzialaly tabletki, ktore mialy w kapsulkach sproszkowane zielsko niz te zmielone, biale, ale to moze byc tylko moje urojenie.
Ostatnio mam podobny problem. Ale przyczyna to: dieta, odchudzanie, stres i odstawienie pigulki anty, co mi wartobe podniszczyla.
Do tego, warto zmienic szmpon na ziolowy np. ze skrzypem czy czarna rzepa - ta pachnie paskudnie, ale mozna umyc wlosy drugi raz czyms o przystepniejszym zapachu i jakas pachnaca odzywke po nalozyc.
Mozesz poeksperymentowac z wcierkami do wlosow, produktow i przepisow na wizazu jest sporo.
Betty, bardzo Ci dziękuję własnie dlatego zapytałam o tabletki, bo na wcieranie polecanych na forum fryzjerskim mikstur (które być może byłyby bardziej skuteczne) zwyczajnie nie mam czasu. A o zmianie szamponu pomyśle - tzn., najprawdopodobniej zmienię po wykończeniu tego, którego aktualnie uzywam.

Cytat:
Margotku, ja mam taka zasadę, że łykam systematycznie "coś". Zmieniam suplementy, bo wychodze z założenia, że każdy jest nieco inaczej zbalansowany. Był więc skrzyp, był H-Pantoten, były jakieś inne zestawy wutamin. Ważne, żeby systematycznie.
Teraz, na takiej kuracji wspartej Henna Treatment Wax moje włosy sa gęściejsze niz ze trzy lata temu. Ale to powoli idzie.
Ano widzisz, a ja zawsze, odkąd sięgam pamięcią, miałam włosy jak nie przymierzając, Samson (nie Andrzej tylko ten biblijny) i nawet mi przez myśl nie przeszło używanie jakichkolwiek "wzmacniaczy" - szampon, odżywka i wszystko. Fakt, włosy suszę suszarka ale nie zakrecam, nie prostuję, a od paru miesięcy jest po prostu koszmar, normalnie się boję głowe myć Będę musiala coś popodjadać, moze po kolejnych paru miesiącach poskutkuje
Stary 2008-09-16, 09:26   #3312
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Margot - ze swojej strony - a właściwie mamy, mogę polecić Inneov gęstość włosów. Widzę, po jej głowie, że efekty są - choć po ulotkowych trzech miesiącach. Też wypadały jej garściami, miała momentami już łysawe placki, a Inneov pomógł. Obecnie włosy jej nie wyapdają, są mocniejsze i gęstsze - i to widzę nawet ja. Teraz zmieniła na Oenobiol na wypadanie włosów - i też jest zadowlona

Frank Zappa

Stary 2008-09-16, 09:32   #3313
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Hej kochane kobietki i obowiązkowo Gryksiu żadko tu jestem ostatnio te szkolenia w pracy mnie wykańczają pozatym w niedziele mam egzamin z prawa rzymskiego i nie jestem w stanie się uczyć...

Nie wiem czy mam jakiegoś pecha czy co pare dni temu znalazłam po wewnętrznej stronie uda guza.... ok 2 cm, twardy i siny lekko... w poniedziałek ide do chirurga pobrać próbki i wyślą je na badanie... dużo osób u mnie miało nowotwory więc muszą to sprawdzić i teraz nie sypiam i wogóle o niczym innym myśleć nie umiem
mam nadzieje ze to nic poważnego, pędź do lekarza, im wcześniej sie rozpozna tym lepiej, dużo sily Ci życzę...

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Margot - ze swojej strony - a właściwie mamy, mogę polecić Inneov gęstość włosów. Widzę, po jej głowie, że efekty są - choć po ulotkowych trzech miesiącach. Też wypadały jej garściami, miała momentami już łysawe placki, a Inneov pomógł. Obecnie włosy jej nie wyapdają, są mocniejsze i gęstsze - i to widzę nawet ja. Teraz zmieniła na Oenobiol na wypadanie włosów - i też jest zadowlona
Mi zaczeły ostatnio strasznie wypadac włosy, lecą mi garściami, nie maluję od dłuższego czasu, tylko taką farbą-odzywką bez amoniaku, ale ona i tak sie wypłukuje, strasznie sie łamią, no nie wiem co z nimi moze warto i mnie ten inneov wypróbować? Oenobiol też dobry?
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 09:38   #3314
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zaczeły ostatnio strasznie wypadac włosy, lecą mi garściami, nie maluję od dłuższego czasu, tylko taką farbą-odzywką bez amoniaku, ale ona i tak sie wypłukuje, strasznie sie łamią, no nie wiem co z nimi moze warto i mnie ten inneov wypróbować? Oenobiol też dobry?
I ja mam poblemy i z włosami, paznokciami, cerą.
Włosy wypadają, są suche, a skóra głowy tłusta, paznokcie się rozdwajają, muszę kupić kolejny raz Nail Tek II bo ten najlepszy był, albo Herome.
A cera to szkoda gadać, spróbuję zmienić krem i podkład, bo może któreś z nich zapycha pory.
Kupione jakiś czas temu Skrzypovita, Biogal i Salfazin leżą, nie mam pamięci żeby brać je w zalecanych dawkach.

Co za pogoda, leje, zimno, wietrznie. Przemarzłam, przemokłam. Gdzie ta złota polska jesień?

Stary 2008-09-16, 09:40   #3315
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dziewczyny ja na włosy polecam Vitapil lub Merz Spezial Pierwszy tańszy i ma świetny skład

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 11:28   #3316
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Ivanno

Paulino a czy Ty zajmujesz się również zatwierdzaniem producentów do KWC? lub też czy widzisz czy został jakiś producent zatwierdzony?
Mogłabyś dać znać jak przejdzie zgłoszenie Baby Phat
Z miesiąc wcześniej zgłaszałam Pussy Deluxe, również żeby zgłosić perfumy, ale chyba tamto zgłoszenie nie przeszło bo miało za mało danych Niestety ja z niemieckiego już zupełnie nie w ząb.
nie, nie ja się zajmuje producentami. Na razie BP wisi ale producenci sa zatwierdzani hurtowo raz na jakiś czas. A co do Puusy Deluxe to nie dostałas żadnego PW dlaczego go nie zatwierdzono?

Ivanno trzymam

co do problemów z włosami, paznokciami, cerą itd - też kiedyś miewałam, kupowałam różne cudowne środki ale odkąd zaczęłam sie zdrowo odzywiać nie wiem co to są wypadające włosy czy łamiące się paznokcie...

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 12:19   #3317
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
nie, nie ja się zajmuje producentami. Na razie BP wisi ale producenci sa zatwierdzani hurtowo raz na jakiś czas. A co do Puusy Deluxe to nie dostałas żadnego PW dlaczego go nie zatwierdzono?
Nie niestety nie dostałam żadnego PW.
No nic będę czekać, a czy widzisz kiedy są zatwierdzone? Czy mogłabyś napisać jak zostanie Baby Phat zatwierdzone?

Stary 2008-09-16, 12:29   #3318
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Nie niestety nie dostałam żadnego PW.
No nic będę czekać, a czy widzisz kiedy są zatwierdzone? Czy mogłabyś napisać jak zostanie Baby Phat zatwierdzone?
jasne, dam znać
a o Pussy Deluxe zapytam

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 12:58   #3319
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ale mam dziś miły, leniwy dzień piecyk grzeje a ja się obijam po necie i potrzebuję, zeby mi ktoś wmówił, ze kolejne buty są mi absolutnie niepotrzebne i że mam poważniejsze wydatki (np. kolejne perfumy ) a tu takie cudo....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg red shoes.jpg (9,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2008-09-16, 13:05   #3320
Myszołapka
Zakorzenienie

Margot przy mojej stópce rozmiar 40 czub byłby za długi i miałabym kajaka, ale one są piękne jak dla mnie Może dlatego, ze kocham wszystko co czerwone i szpilki
Stary 2008-09-16, 13:12   #3321
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
Margot przy mojej stópce rozmiar 40 czub byłby za długi i miałabym kajaka, ale one są piękne jak dla mnie Może dlatego, ze kocham wszystko co czerwone i szpilki
To tak, jak ja tyle, ze ja się boję, ze te na mnie będa za duze są jedne jedyne, w rozmiarze 37, a ja noszę w większosci przypadków 36 - chociaz czasem się załapię na te 37. Ale, ze to Allegro to i mam dylemat czy brać w ciemno, mimo, że niedrogie....
Stary 2008-09-16, 13:22   #3322
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mam dylemat. Wczoraj postanowiłam kupić Rouge&Noir Eisenberg'a. Potem pokazałam facetowi Masaki Masaki (to-to różowe różane) i mu się bardziej spodobało. No to myślałam nad zakupem Masaki. Potem pomyślałam jeszcze nad Minteą, ale jest chyba zbyt herbaciana jak dla mnie.
A Rouge&Noir jest niesamowicie intrygujące, od razu po psiknięciu mam ochotę cały czas wąchać nadgarstek, ale z drugiej strony jest to zapach trochę upierdliwy i odrzucający. Dwie skrajności i nie wiem czy chciałabym nim pachnieć czy chcę go tylko czasem wąchać.
Chciałam lekkiego nieinwazyjnego zapachu, ale nie wiem czy Masaki Masaki nie jest zbyt kwiatowy i zbyt dziewczęcy. Kwiatki-sratki, jak to ktoś pisał. Nie wiem czy nie będę zbyt banalna w tym zapachu.
Nie testowałam róż jakie mi polecałyście, a muszę mieć jedną na już i teraz
Może ma ktoś kilka ml Masaki Masaki?

Nie mam czym pachnieć.

A z oczami tak samo jak wczoraj. Wsadziłam sobie dzisiaj niechcący palec w oko. Ale jest ok, tylko nie wiem czy to lekko zamazane widzenie to efekt niedokorekcji (może nie zlikwidowali wcale 100%) czy tak ma być Popłakałam sobie ostatnio i krwiak na lewym oku mi się powiększył Wyglądam paskudnie.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 14:15   #3323
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Boskie, Sabb.
Autentyczne.

Cytat:
Ano widzisz, a ja zawsze, odkąd sięgam pamięcią, miałam włosy jak nie przymierzając, Samson (nie Andrzej tylko ten biblijny) i nawet mi przez myśl nie przeszło używanie jakichkolwiek "wzmacniaczy" - szampon, odżywka i wszystko. Fakt, włosy suszę suszarka ale nie zakrecam, nie prostuję, a od paru miesięcy jest po prostu koszmar, normalnie się boję głowe myć Będę musiala coś popodjadać, moze po kolejnych paru miesiącach poskutkuje
Z powodu wytłuszczonego zaplułam się kawą!

Ja miałam taki okres, że wychodziły garściami. I to nie eufemizm. Straciłam objętościowo dużo więcej, niż połowę.
Dodatkowo po prostu nie rosły. Normalnie w ciągu roku, czy dwóch nie były nawet tę zauważalną ociupinę dłuższe.
Nic nie pomagało, choć suplementy żarłam, do fryzjera na kurację chodziłam raz w tygodniu przez trzy miesiące (pięć dych za każdym razem) i w sumie nie wiem, co dało rezultaty. Może to, że przestałam te suplementy łykać tak garściami? Od jakiegoś czasu wracają do normy, ale proces wypadania trwał latami, więc i latami będą się zbierać pewnie.
Chwalę sobie Henna Treatment Wax. To chyba on pomógł stosowany dłuuuugo.

Co zaś do stylizacji - tez nic z nimi nie robię. Myję i same schną. Ostatnio kiedy wysuszyłam suszarką miałam siano, a nie loki.
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ten Inneov to chyba straszliwie drogi jest, nie?

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na włosy polecam Vitapil lub Merz Spezial Pierwszy tańszy i ma świetny skład
Hm. Zapisałam. Będzie następny.

Cytat:
Ale mam dziś miły, leniwy dzień piecyk grzeje a ja się obijam po necie i potrzebuję, zeby mi ktoś wmówił, ze kolejne buty są mi absolutnie niepotrzebne i że mam poważniejsze wydatki (np. kolejne perfumy ) a tu takie cudo....
Aaaaale buty!

Cytat:
To tak, jak ja tyle, ze ja się boję, ze te na mnie będa za duze są jedne jedyne, w rozmiarze 37, a ja noszę w większosci przypadków 36 - chociaz czasem się załapię na te 37. Ale, ze to Allegro to i mam dylemat czy brać w ciemno, mimo, że niedrogie....
Margot, ja nie potrafię szczerze powiedzieć, że one nie są Ci potrzebne, bo mnie osobiście byłyby wprost iezbędne do zycia, gdybym je gdzieś spotkała.
Ale mogę szczerze odradzić kupowanie szpilek bez mierzewbia. I to nie tylko z powodu różnic w rozmiarówkach i tego, że (jak świetnie wiesz) szpilki musza być dobrze dopasowane, ale też tego, że bez mierzenia nie wyczujesz, jak są wyprofilowane.
Kupiłam kiedyś w na Allegro szpilki z załącznika, które bardzo mi się podobały (i podobają nadal), ale nie potrafię w nich chodzić, choć mam przecież wygodne buty na obcasach wyższych, niż te.
Od tego czasu nawet kiedy zapluję monitor (a zdarzyły mi się ostatnio wymarzone czerwone szpile z paseczkiem wokół kostki) nie kupuję. Po co mam ryzykować, że będą leżały i gryzły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.JPG (63,1 KB, 86 załadowań)
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 14:23   #3324
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Sabbath, Twoje szpile z fotki po prostu boskie, dostałam ślinotoku i oczopląsu (o nogach już nawet nie wspomnę, i tak wiesz, ze je masz zabójcze )

Toteż właśnie z jednej strony mnie ssie na te czerwone bo wreszcie znalazłam taki fason i odcień czerwieni jak chciałam, a z drugiej - no, właśnie, bez mierzenia.... na szczęście jest jeszcze trochę czasu do zakończenia aukcji - moze mnie ktoś uprzedzi? albo się rozmyślę? (taaa, już to widzę )

A Inneov kosztuje ok. 100zł, nawet dziś patrzyłam w jakiejś internetowej aptece.
Stary 2008-09-16, 14:25   #3325
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

Ten Inneov to chyba straszliwie drogi jest, nie?

Noooo.. 80 zł z hakiem.Dobrze, że mi pomogły, w razie potrzeby, tańsze rzeczy - szampon Dermena i jakieś suplementy ze skrzypem. Nie pamiętam, co to było, bo "awarię" włosową miałam w czwartej klasie liceum.

Tu znalazłam Inneov za 79 zł z groszami.

http://www.fabrykazdrowia.pl/

Frank Zappa

Stary 2008-09-16, 14:34   #3326
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne , sama ostatnio rozmyślam nad czerwonymi butami, ale na razie żadne mnie nie zachwyciły.
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:46   #3327
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
I ja mam poblemy i z włosami, paznokciami, cerą.
Włosy wypadają, są suche, a skóra głowy tłusta, paznokcie się rozdwajają, muszę kupić kolejny raz Nail Tek II bo ten najlepszy był, albo Herome.
A cera to szkoda gadać, spróbuję zmienić krem i podkład, bo może któreś z nich zapycha pory.
Kupione jakiś czas temu Skrzypovita, Biogal i Salfazin leżą, nie mam pamięci żeby brać je w zalecanych dawkach.

Co za pogoda, leje, zimno, wietrznie. Przemarzłam, przemokłam. Gdzie ta złota polska jesień?
Ja z cerą też ostatnio mam problem, zrobił mi sie wulkan na czole..nie wiem co jest, boli strasznie, moze to przez te hormony? Włosy jak juz pisałam a paznokcie od dobrych kilku lat nie zapuściłam długich cienkie jak bibułka

Cytat:
Oczywiscie że już nie są Ci potrzebne, ale są piekne!

Sab ale Ty masz nogi a jakie dłonie zgrabne...
Stary 2008-09-16, 18:13   #3328
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Margot, ja polecam Vitapil. Na wiosnę zeżarłam jedno opakowanie (ale wydaje mi się że trzeba przynajmniej dwa) i teraz znów mam zamiar kupić.

Cytat:
potrzebuję, zeby mi ktoś wmówił, ze kolejne buty są mi absolutnie niepotrzebne i że mam poważniejsze wydatki (np. kolejne perfumy ) a tu takie cudo....
ja Ci wmawiam że są niepotrzebne chociaż jeśli umiesz chodzić w taaakich szpilach (podziwiam bardzo i zazdroszczę) i masz do czego je nosić to chyba nikt Cię nie odwiedzie
Ja bym nie kupiła gdyż szybciej wylądowałabym ze złamaną nogą (bom sierota jeśli chodzi o tak wysokie obcasy)

Ziąb jak cholera
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 18:45   #3329
Zuziunia
BAN stały

Aaaaaa mam jednak rozmowe w sobote o 9 rano, 90 miejsc ponad 130 chętnych..
Stary 2008-09-16, 18:50   #3330
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa mam jednak rozmowe w sobote o 9 rano, 90 miejsc ponad 130 chętnych..
bez paniki będzie dobrze

Ivanno, nie martw się na zapas, wszystko na pewno się wyjaśni
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości