|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar V
Cytat:
Sabbath - kto wie, może sytuacja się w kraju zmieni, a w międzyczasie Ty zapragniesz gromadki rozwrzeszczanych małych stworzeń? A jak będzie fuks to i za jednym zamachem będą pięcioraczki. Myślałaś co by było, gdyby były bliźnięta?? |
|
|
|
|
#3302 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ivanno, nie napiszę Ci, zebyś się nie stresowała, bo wiem, ze w tej sytuacji stresować się nie da, ale spróbuj myślec pozytywnie. Na razie nic konkretnego nie wiesz, a to moze byc cokolwiek - tłuszczak, włókniak, coś absolutnie niegroźnego. Przytulam Cię ciepło i ślę bardzo dużo pozytywnej energii
Zamieniłam zielony bezrękawnik na niebieski szlafroczek w białe chmurki ale w domu niestety taki sam ziąb. I przyłączam się do grona osób nie posiadajacych instynktu macierzyńskiego ani potrzeby posiadania dziecka - i z każdym rokiem jestem tego coraz bardziej pewna Aha - nie znacie moze jakiegoś preparatu (typu tabletki), który hamowałby nieco wypadanie włosów? Zaglądałam na fryzjerskie, ale tam polecaja takie mnóstwo, ze się gubię, poza tym nie mam niestety czasu na wcieranie w skórę głowy rozmaitych mazideł, a niedługo zamiast gęstej czupryny będe miała mysi ogonek moze któras z Was przetestowała coś na własnej skórze i moze podpowiedzieć...? Będe bardzo wdzięczna. Przyczyne, niestety, znam, i jest ona raczej niemozliwa do usunięcia - permanentny stres....
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
South Park
Dziś odcinek biorący na tapetę Pasję Mela Gibsona.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje kochane jesteście...
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nadmiar stresu może się i gorzej objawiać, nie da się z tym nic zrobić? |
|
|
|
|
#3306 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech... troje dzieci to takie ciche marzenie gryxia (w końcu mojemu chrzestnemu "przydarzyły się" trojaczki ).Ivanno, nie martw się na zapas, nie warto ![]() Będzie dobrze
|
|||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Margot, jesli przyczyna jest stres, to moze byc niedobor witamin z grupy B i kwasu foliowego - te zawsze warto brac. Rowniez cynk dobrze wplywa na wlosy i skore.
Mi pomaga jeszcze preparat ze skrzypem polnym, ale dziala po ok miesiacu czy dwoch (na mnie po jednym). I co zaobserwowalam u siebie to duzo lepiej dzialaly tabletki, ktore mialy w kapsulkach sproszkowane zielsko niz te zmielone, biale, ale to moze byc tylko moje urojenie. Ostatnio mam podobny problem. Ale przyczyna to: dieta, odchudzanie, stres i odstawienie pigulki anty, co mi wartobe podniszczyla. Do tego, warto zmienic szmpon na ziolowy np. ze skrzypem czy czarna rzepa - ta pachnie paskudnie, ale mozna umyc wlosy drugi raz czyms o przystepniejszym zapachu i jakas pachnaca odzywke po nalozyc. Mozesz poeksperymentowac z wcierkami do wlosow, produktow i przepisow na wizazu jest sporo.
|
#3308 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu nie zdecyduję się po raz drugi. Z resztą - po raz pierwszy też się nie decydowałam. ![]() Cytat:
Teraz, na takiej kuracji wspartej Henna Treatment Wax moje włosy sa gęściejsze niz ze trzy lata temu. Ale to powoli idzie. Cytat:
Nigdy więcej jaj na głowie!
|
|
#3309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dostaję dreszczy na sam widok dzieci, czasem nawet uśmiechnę się na ulicy do miłego, grzecznego albo rezolutnego malucha. Ale czasami, jak słyszę głośny ryk, nadmierne gadanie albo marudzenie takiego maleństwa, to... PIEKŁO. NEVER. Moja lekarka ględzi, że "zaniedługo będzie już za późno". A ja wtedy myślę, że jakoś mnie to nie martwi. ![]() Tylko czasem taka smutna myśl przychodzi - "Jak mi się kiedyś kipnie, to kto się zajmie moimi kotami?" ![]() Cytat:
Prawdziwy przykład stymulowania rozwoju intelektualnego młodego człowieka. ![]() Cytat:
![]() Ivanno, trzymaj się dzielnie. Trzymam kciuki bardzo mocno. Życzę Ci dużo siły i jeszcze więcej zdrowia.
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Ivanno
![]() Paulino a czy Ty zajmujesz się również zatwierdzaniem producentów do KWC? lub też czy widzisz czy został jakiś producent zatwierdzony? Mogłabyś dać znać jak przejdzie zgłoszenie Baby Phat Z miesiąc wcześniej zgłaszałam Pussy Deluxe, również żeby zgłosić perfumy, ale chyba tamto zgłoszenie nie przeszło bo miało za mało danych Niestety ja z niemieckiego już zupełnie nie w ząb.
|
|
#3311 | |||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A co zrobić z nadmiarem stresu.... wygrać w totka, zmienić pracę albo znaleźć sobie sponsora - ale do tego ostatniego to po pierwsze, jestem za stara, a po drugie, tego typu zabawy mnie nie kręcą i jakoś sobie nie wyobrażam takiego rozwiązania. Nienawidzę byc od kogokolwiek zależna Cytat:
Cytat:
Będę musiala coś popodjadać, moze po kolejnych paru miesiącach poskutkuje
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Margot - ze swojej strony - a właściwie mamy, mogę polecić Inneov gęstość włosów. Widzę, po jej głowie, że efekty są - choć po ulotkowych trzech miesiącach. Też wypadały jej garściami, miała momentami już łysawe placki, a Inneov pomógł. Obecnie włosy jej nie wyapdają, są mocniejsze i gęstsze - i to widzę nawet ja. Teraz zmieniła na Oenobiol na wypadanie włosów - i też jest zadowlona
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3313 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
moze warto i mnie ten inneov wypróbować? Oenobiol też dobry?
|
||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy wypadają, są suche, a skóra głowy tłusta, paznokcie się rozdwajają, muszę kupić kolejny raz Nail Tek II bo ten najlepszy był, albo Herome. A cera to szkoda gadać, spróbuję zmienić krem i podkład, bo może któreś z nich zapycha pory. Kupione jakiś czas temu Skrzypovita, Biogal i Salfazin leżą, nie mam pamięci żeby brać je w zalecanych dawkach. Co za pogoda, leje, zimno, wietrznie. Przemarzłam, przemokłam. Gdzie ta złota polska jesień?
|
|
|
#3315 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny ja na włosy polecam Vitapil lub Merz Spezial
Pierwszy tańszy i ma świetny skład
|
|
#3316 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Ivanno trzymam ![]() co do problemów z włosami, paznokciami, cerą itd - też kiedyś miewałam, kupowałam różne cudowne środki ale odkąd zaczęłam sie zdrowo odzywiać nie wiem co to są wypadające włosy czy łamiące się paznokcie...
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic będę czekać, a czy widzisz kiedy są zatwierdzone? Czy mogłabyś napisać jak zostanie Baby Phat zatwierdzone?
|
|
|
#3318 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
a o Pussy Deluxe zapytam
|
|
#3319 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ale mam dziś miły, leniwy dzień
piecyk grzeje a ja się obijam po necie i potrzebuję, zeby mi ktoś wmówił, ze kolejne buty są mi absolutnie niepotrzebne i że mam poważniejsze wydatki (np. kolejne perfumy ) a tu takie cudo....
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Margot przy mojej stópce rozmiar 40 czub byłby za długi i miałabym kajaka, ale one są piękne jak dla mnie
Może dlatego, ze kocham wszystko co czerwone i szpilki
|
|
#3321 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
tyle, ze ja się boję, ze te na mnie będa za duze są jedne jedyne, w rozmiarze 37, a ja noszę w większosci przypadków 36 - chociaz czasem się załapię na te 37. Ale, ze to Allegro to i mam dylemat czy brać w ciemno, mimo, że niedrogie....
|
|
#3322 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Mam dylemat. Wczoraj postanowiłam kupić Rouge&Noir Eisenberg'a. Potem pokazałam facetowi Masaki Masaki (to-to różowe różane) i mu się bardziej spodobało. No to myślałam nad zakupem Masaki. Potem pomyślałam jeszcze nad Minteą, ale jest chyba zbyt herbaciana jak dla mnie.
A Rouge&Noir jest niesamowicie intrygujące, od razu po psiknięciu mam ochotę cały czas wąchać nadgarstek, ale z drugiej strony jest to zapach trochę upierdliwy i odrzucający. Dwie skrajności i nie wiem czy chciałabym nim pachnieć czy chcę go tylko czasem wąchać. Chciałam lekkiego nieinwazyjnego zapachu, ale nie wiem czy Masaki Masaki nie jest zbyt kwiatowy i zbyt dziewczęcy. Kwiatki-sratki, jak to ktoś pisał. Nie wiem czy nie będę zbyt banalna w tym zapachu. Nie testowałam róż jakie mi polecałyście, a muszę mieć jedną na już i teraz ![]() Może ma ktoś kilka ml Masaki Masaki? Nie mam czym pachnieć. A z oczami tak samo jak wczoraj. Wsadziłam sobie dzisiaj niechcący palec w oko. Ale jest ok, tylko nie wiem czy to lekko zamazane widzenie to efekt niedokorekcji (może nie zlikwidowali wcale 100%) czy tak ma być Popłakałam sobie ostatnio i krwiak na lewym oku mi się powiększył Wyglądam paskudnie.
|
|
|
|
#3323 | |||||
|
Wiedźma
|
Autentyczne.
Cytat:
Ja miałam taki okres, że wychodziły garściami. I to nie eufemizm. Straciłam objętościowo dużo więcej, niż połowę. Dodatkowo po prostu nie rosły. Normalnie w ciągu roku, czy dwóch nie były nawet tę zauważalną ociupinę dłuższe. ![]() Nic nie pomagało, choć suplementy żarłam, do fryzjera na kurację chodziłam raz w tygodniu przez trzy miesiące (pięć dych za każdym razem) i w sumie nie wiem, co dało rezultaty. Może to, że przestałam te suplementy łykać tak garściami? Od jakiegoś czasu wracają do normy, ale proces wypadania trwał latami, więc i latami będą się zbierać pewnie. ![]() Chwalę sobie Henna Treatment Wax. To chyba on pomógł stosowany dłuuuugo. Co zaś do stylizacji - tez nic z nimi nie robię. Myję i same schną. Ostatnio kiedy wysuszyłam suszarką miałam siano, a nie loki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mogę szczerze odradzić kupowanie szpilek bez mierzewbia. I to nie tylko z powodu różnic w rozmiarówkach i tego, że (jak świetnie wiesz) szpilki musza być dobrze dopasowane, ale też tego, że bez mierzenia nie wyczujesz, jak są wyprofilowane. Kupiłam kiedyś w na Allegro szpilki z załącznika, które bardzo mi się podobały (i podobają nadal), ale nie potrafię w nich chodzić, choć mam przecież wygodne buty na obcasach wyższych, niż te. Od tego czasu nawet kiedy zapluję monitor (a zdarzyły mi się ostatnio wymarzone czerwone szpile z paseczkiem wokół kostki) nie kupuję. Po co mam ryzykować, że będą leżały i gryzły?
|
|
#3324 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Sabbath, Twoje szpile z fotki po prostu boskie, dostałam ślinotoku i oczopląsu
Toteż właśnie z jednej strony mnie ssie na te czerwone bo wreszcie znalazłam taki fason i odcień czerwieni jak chciałam, a z drugiej - no, właśnie, bez mierzenia.... na szczęście jest jeszcze trochę czasu do zakończenia aukcji - moze mnie ktoś uprzedzi? albo się rozmyślę? (taaa, już to widzę )A Inneov kosztuje ok. 100zł, nawet dziś patrzyłam w jakiejś internetowej aptece.
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo.. - szampon Dermena i jakieś suplementy ze skrzypem. Nie pamiętam, co to było, bo "awarię" włosową miałam w czwartej klasie liceum.Tu znalazłam Inneov za 79 zł z groszami. http://www.fabrykazdrowia.pl/
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3327 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sab ale Ty masz nogi a jakie dłonie zgrabne...
|
||
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż jeśli umiesz chodzić w taaakich szpilach (podziwiam bardzo i zazdroszczę) i masz do czego je nosić to chyba nikt Cię nie odwiedzie Ja bym nie kupiła gdyż szybciej wylądowałabym ze złamaną nogą (bom sierota jeśli chodzi o tak wysokie obcasy) Ziąb jak cholera
|
|
#3329 |
|
BAN stały
|
Aaaaaa mam jednak rozmowe w sobote o 9 rano, 90 miejsc ponad 130 chętnych..
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze Ivanno, nie martw się na zapas, wszystko na pewno się wyjaśni
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

i obowiązkowo Gryksiu
pozatym w niedziele mam egzamin z prawa rzymskiego i nie jestem w stanie się uczyć...

ale w domu niestety taki sam ziąb. I przyłączam się do grona osób nie posiadajacych instynktu macierzyńskiego ani potrzeby posiadania dziecka - i z każdym rokiem jestem tego coraz bardziej pewna
kochane jesteście... 

(w końcu mojemu chrzestnemu "przydarzyły się" trojaczki

Tutaj tylko wygłaszałam swoją opinię- ja jestem skrzywiona w tą strone i już