Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-11, 21:34   #1171
Gugus007
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Eh zrobiłam 20 min hh i juz mi slabo ..widocznie przy przeziebieniach nie wolno cwiczyc a szkodaaa...
Gugus007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 21:36   #1172
gasolina84
Zakorzenienie

u Ciebie sprawdza się aquaaerobic?? jak czesto i jak długo tam chodzisz??
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 23:52   #1173
mmooonia
Rozeznanie

Niestety przy sklonnosciach do pekajacych naczynek lepiej omijac te mocno grzejace.. co prawda podobno takie najlepiej dzialaja , ale ja trzymam sie takiej zasady ze cellulit inaczej da sie zlikwidowac i ten krem rozgrzewajacy do zycia mi nie jest potrzebny a jak pekna naczynka to juz gorzej bo zostaje :/ [nieraz sie robia takie male ktore sie "zamkna" znowu ale nie ma sensu ryzykowac ]

No Gugus lepiej przy przeziebieniu nie cwicz bo sie rozlozysz jeszcze bardziej :/ i przedluzy sie wtedy okres bez cwiczen ..

Co do posilku to jest jakos tak ze po silowym najlepiej odrazu zjesc owoc , a zaraz powiedzmy po powrocie do domu [do 60 min] np. ryz z kurczakiem , rybe, bialka jajek
Po treningu [zarowno silowym jak aerobowym] koniecznie trzeba zjesc bialko! Weglowodany tez ale pamietam ze czytalam ze jak sie jest na redukcji to np. po wieczornym treningu mozna sobie odpuscic weglowodany i zjesc samo bialko

A ta syrenke to sobie chyba musze kupic, ta lagodna jej strona jest gdzies taka jak szorstka strona w normalnej gabce ?? bo w sumie to ja sie tre zawsze szorstka strona zwyklej gabki i jak jest swieza to jest bardzo ostra :p

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 08:05   #1174
Gugus007
Raczkowanie

No mówie wam .. ta choroba jest jakas wredna bo katuje sie tabletkami a ona nadal jest ;/ no ile mozna cierpiec w lozku ;/ .. Ogolnie ta gabka jest swietna, jej łagodniejsza strona jest taka jak ta ostra w normalnej gabce .. a ta ostrzejsza stronka jest mmhhh az widac jak skóra sie robi czerwoniutka... wiec krazenie sie b. poprawia
Gugus007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 11:16   #1175
bejbuszka
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!
Wasze posty sa budujące, wiec zamiast tylko czytać postanowiłam się odezwać Przez ostatni rok pan c.. starsznie stał sie widoczny-ale to za sprawą ciągłego siedzenia nad książkami, braku ruchu i obżarstwemszczegolnie przed tv ...ehh. Wiem ze to marne tłumaczenie ale musi jakieś być Przez wakacje niestety nic nie zrobiłam, jakoś nie czułam dyskomfortu jak pokazywałam nogi Dzisiaj jak założyłam noge na noge....O ZGROZO....dlatego przyłaczam sie do was!!! Jeszcze dzisiaj postaram się opracować dobry plan! i podzielę sie nim razem z wami. Buziaki

PS. Gugus007 masz zwykłe przeziębienie czy cos poważniejszego? Jesli to pierwsze polecam: ciepłe mleko z łyżka miodu, łyżką masła, łyżką soku z cytryny i dwa wycisniete ząbki czosnku.....nie dobre jak jasny gwint ale naprwade działa, jak mnie cos brało zawsze to piłam i pomagało
bejbuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 12:49   #1176
mmooonia
Rozeznanie

hej bejbuszka witamy witamy! hehe no tlumaczenie zawsze trzeba jakies znalezc ale dobrze ze sie zorientowalas co jest grane i przylaczasz sie do nas - walczacych czekamy na opracowany plan moze cos nowego

A ja wlasnie wrocilam z silowni .. zaraz pod prysznic i masaz masaz i masaz hehe

Stary 2008-09-12, 16:39   #1177
Putek 15
Raczkowanie

ja w tym roku będę trenować piłkę nożną koszykówkę i taniec a w zimie chciałabym chodzić na basen ale co z tego wyjdzie to nie wiem:p na szczęście w wakacje się zmobilizowałam i poprawiłam swoją kondycję o jakieś 40% teraz mi bd łatwiej schudnąć i Pan C przegra i odejdzie ode mnie na długo długo)
Putek 15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 22:10   #1178
doloresd
Wtajemniczenie

Ja pozbyłam się cellulitu w 3 tygodnie Po pierwsze dieta : zero słodyczy, zero gazowanych napojów, dużo wody, dużo warzyw, dużo grejpfrutów, po drugie ćwiczenia: robiłam (dalej zresztą robię) 80 przysiadów harcerskich dziennie, 15 minut dziennie na rowerku stacjonarnym, ćwiczenie polegające na : stań pod ścianą, zrób rozkrok, połóż dłonie na ścianie (ręce wyprostowane) nogi muszą być w jakimś niewielkim oddaleniu od ściany, i uginaj ręce lekko pochylając się do przodu, wtedy czuć napinanie mięśni nóg i ud. Po trzecie: pod prysznicem myjąc się w ciepłej wodzie, lałam na uda i, pupę i łydki zimną wodę na koniec mycia. Efekt jest świetny
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 10:26   #1179
Putek 15
Raczkowanie

na czym polegają te przysiady?xP
Stary 2008-09-13, 10:39   #1180
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Putek 15 Pokaż wiadomość
na czym polegają te przysiady?xP
harcerskie ? no że mówisz jeden (robisz przysiad) harcerski ( robisz przysiad) przysiad (robisz przysiad ), drugi (robisz przysiad) itp robiąc jeden harcerski przysiad robisz 3 zwykłe
Stary 2008-09-13, 13:33   #1181
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

to tak jak z pompkami wojskowymi jedna (pompka) pompka (pompka) prawidlowo (pompka) wojskowa (pompka) = 4 hehe kiedys tak robilam jakieś 2 tyg ale ręce były nie moje poźniej

8 min Abs, 8 min Buns, całaa resztaa + masaże

DAMY RADE...RACZEJ NIE INACZEJ

xXSweetestPoisonXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 13:56   #1182
mmooonia
Rozeznanie

hehe no to jest kat

a co do przysiadow to ja znam jeden (przysiad) przysiad (przysiad) harcerski (przysiad) prawidlowo (przysiad) wykonany (przysiad) czyli 5 na 1 :PP
Do pompek tez mozna to zaliczyc

Stary 2008-09-13, 17:41   #1183
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

niach niach : masazyki zaliczone i kremiki nio a teraz czekam na Tz-ta boshe, na niego czekac to... ale czo tam :d impreza sie szykuje wiec wytancze sie za wsze czasy a cell niech placze bo dzis noc jest moja buziaki laski

Stary 2008-09-13, 18:09   #1184
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXSweetestPoisonXx Pokaż wiadomość
niach niach : masazyki zaliczone i kremiki nio a teraz czekam na Tz-ta boshe, na niego czekac to... ale czo tam :d impreza sie szykuje wiec wytancze sie za wsze czasy a cell niech placze bo dzis noc jest moja buziaki laski
eeeehhhh.... mam to samo juz jestem po wszystkich zabiegach i czekam na ukochanego zeby docenil moja zadbalosc

Edytowane przez Dog-Rose
Czas edycji: 2008-09-15 o 15:47
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 19:10   #1185
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmooonia Pokaż wiadomość
hehe no to jest kat

a co do przysiadow to ja znam jeden (przysiad) przysiad (przysiad) harcerski (przysiad) prawidlowo (przysiad) wykonany (przysiad) czyli 5 na 1 :PP
szalona
Stary 2008-09-14, 09:03   #1186
Putek 15
Raczkowanie

no to jakieś takie skomplikowane...xD raczej nie spróbuje dzisiaj przed 8 biegałam ale jest strasznie zimno i powietrze było ciężkie i nie dało się oddychać chyba w zimie nie bd się męczyć tylko bd biegać na sali gimnastycznej w sql podczas zajęć dodatkowych)
Stary 2008-09-14, 18:47   #1187
darietta
Zakorzenienie

mam pytanie a jak myślicie dziewczyny czy w moim przypadku aerobik pomógłby mi pozbyć się tłuszczu z brzucha i nóg oraz pozbyć się cellulitu

bo ostatnio kupiłam sobie gazetę shape z płytką i waśnie jest tam aerobik i tak mi się to spodobało po pierwszej sesji ze myślę sobie może warto się zapisać gdzieś na cps takiego może ktoś sie orientuje ile mniej wiecej kosztuje karnet na aerobik w Poznaniu

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...0c95c5215bcf14

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...f6267739596cf6
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 22:59   #1188
mmooonia
Rozeznanie

Hej darietta . Wydaje mi sie ze sam aerobik nie jest dobrym rozwiazaniem. Cellulit niestety nie jest taki prosty do pokonania jak chcesz zgubic troche cialka to polacz aeroby (czyt. bieganie, basen, rower itp, nie aeroby) z cwiczeniami silowymi [ktore bardzo dobrze dzialaja na cellulit ] . najlepiej by bylo dolaczyc do tego jakas dietke.

Albo jezeli podobaja ci sie takie zajecia jak aerobik, to zapisz sie na aerobik a dodatkowo na silownie albo cwicz silowo w domku bo sam aerobik wedlug mnie nie daje zbyt duzo [ja chodzilam dwa lata i nie bylo widac efektow, ciagle wygladalam tak samo - dla niektorych to moze bylby plus bo nie tylam , ale schudnac i pozbyc sie cellulitu to raczej sie nie da ]

Stary 2008-09-15, 15:44   #1189
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

ja przy chodzeniu na aerobik ( chodzilam miesiąc ) wtorki i czwartki i silowni i rowerze i bieganiu przez ten miesiąc schudłam prawie 10 kg ... dieta byla, ale głownie codziennie biegalam i rower tak po 3-4 h nawet sie zdarzalo jezdzic... moze nie uwierzycie mi ale na prawde 10 kg schudlam... wazylam 65 pozniej 55 a teraz waze 58-59 na wzrost 164 cm, niestety cell jest na udach, ale cóz... jakos damy rade, a nie moge niestety wrocic do tamtego trybu zycia choc bardzo bym chciala.. powód... ? brak czasu i matura buziaiki i pozdrawiam

Stary 2008-09-15, 19:32   #1190
borntoboogie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wafelina :) Pokaż wiadomość
Ode mnie małe ostrzeżenie - sama borykam się z problemem pękających naczynek na udach, coś mnie podkusiło i kupiłam czerwony Eveline. Moje nogi wyglądały jeszcze gorzej odstawiłam po paru zastosowaniach, naczynka wróciły do "normy".
Szczerze nie polecam, bo mogą to być pieniądze wyrzucone w błoto
Ja co prawda mam problem z pękającymi naczynkami nie na udach, ale na łydkach mam od dzieciństwa w dwóch miejscach pęknięte i to się trochę powiększyło i dlatego się boję, żeby na udach coś nie wyskoczyło przez ten krem. Myślę, że spróbuję i najwyżej, jak coś nieprzyjemnego zobaczę to komuś oddam. W zimie nie wyobrażam sobie smarowania chłodzącym o BRRRR!
Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Ja tez o tym bialku mniej wiecej tyle samo raz czytalam, ale pare razy tez trafialam na to ze weglowodany tez musz byc w posilku po treningu. Nawet lepiej jak w postaci jakiegos owoca np. jablka
Zobacz naprzyklad internet sklepy z suplemenami dla tych kto trenuje - jest bardzo duzo napojow nie tylko bialkowych ale wlasnie z dodatkiem weglowodanow
Hmmm, to dziś po siłowni zjem sobie od razu po treningu ze dwie brzoskwinie, a jak wrócę do domku to troszkę wieśniaczka
Cytat:
Niestety przy sklonnosciach do pekajacych naczynek lepiej omijac te mocno grzejace.. co prawda podobno takie najlepiej dzialaja , ale ja trzymam sie takiej zasady ze cellulit inaczej da sie zlikwidowac i ten krem rozgrzewajacy do zycia mi nie jest potrzebny a jak pekna naczynka to juz gorzej bo zostaje :/ [nieraz sie robia takie male ktore sie "zamkna" znowu ale nie ma sensu ryzykowac
Hmmm, tak jak wyżej napisałam chyba spróbuję delikatnie i jak coś, to oddam mamie, czy koleżance...
Cytat:
Napisane przez bejbuszka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Wasze posty sa budujące, wiec zamiast tylko czytać postanowiłam się odezwać Przez ostatni rok pan c.. starsznie stał sie widoczny-ale to za sprawą ciągłego siedzenia nad książkami, braku ruchu i obżarstwemszczegolnie przed tv ...ehh. Wiem ze to marne tłumaczenie ale musi jakieś być Przez wakacje niestety nic nie zrobiłam, jakoś nie czułam dyskomfortu jak pokazywałam nogi Dzisiaj jak założyłam noge na noge....O ZGROZO....dlatego przyłaczam sie do was!!! Jeszcze dzisiaj postaram się opracować dobry plan! i podzielę sie nim razem z wami. Buziaki
Hej Walcz z nami, walcz. Razem pokonamy dziada!! Haha
Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Ja pozbyłam się cellulitu w 3 tygodnie Po pierwsze dieta : zero słodyczy, zero gazowanych napojów, dużo wody, dużo warzyw, dużo grejpfrutów, po drugie ćwiczenia: robiłam (dalej zresztą robię) 80 przysiadów harcerskich dziennie, 15 minut dziennie na rowerku stacjonarnym, ćwiczenie polegające na : stań pod ścianą, zrób rozkrok, połóż dłonie na ścianie (ręce wyprostowane) nogi muszą być w jakimś niewielkim oddaleniu od ściany, i uginaj ręce lekko pochylając się do przodu, wtedy czuć napinanie mięśni nóg i ud. Po trzecie: pod prysznicem myjąc się w ciepłej wodzie, lałam na uda i, pupę i łydki zimną wodę na koniec mycia. Efekt jest świetny
WOW gratulacje!!!
borntoboogie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 19:32   #1191
borntoboogie
Rozeznanie

Cytat:
SZALEŃSTWO
Cytat:
Hmmm a jak tam Twój Tż reaguje na zmiany Ja z moim w sobote też się tak wybalowałam aaaah. Po imprezie iść nie mogłam, bo mnie tak nogi i stopy od tańczenia bolały! Cała noc nasza była
Cytat:
Napisane przez Putek 15 Pokaż wiadomość
no to jakieś takie skomplikowane...xD raczej nie spróbuje dzisiaj przed 8 biegałam ale jest strasznie zimno i powietrze było ciężkie i nie dało się oddychać chyba w zimie nie bd się męczyć tylko bd biegać na sali gimnastycznej w sql podczas zajęć dodatkowych)
Ja w zimie i na jesień nie mogę biegać, bo choćbym się nie wiem jak ciepło ubrała - zawsze po biegu już mam katar, kaszel... I tydzień w domu w łóżku zagwarantowany
Cytat:
ja przy chodzeniu na aerobik ( chodzilam miesiąc ) wtorki i czwartki i silowni i rowerze i bieganiu przez ten miesiąc schudłam prawie 10 kg ... dieta byla, ale głownie codziennie biegalam i rower tak po 3-4 h nawet sie zdarzalo jezdzic... moze nie uwierzycie mi ale na prawde 10 kg schudlam... wazylam 65 pozniej 55 a teraz waze 58-59 na wzrost 164 cm, niestety cell jest na udach, ale cóz... jakos damy rade, a nie moge niestety wrocic do tamtego trybu zycia choc bardzo bym chciala.. powód... ? brak czasu i matura buziaiki i pozdrawiam
Wow, no to ładnie! Ale lepiej uważać na takei szybkie spadki wagi... Potem często równie szybko jest efekt jo-jo i nici z trwałego odchudzania...

Kochane moje Ja niedługo śmigam na siłownię na wieczorny trening Rozpisałam sobie mniej więcej ten tydzień jeśli chodzi o ćwiczenia i wygląda to tak:
pon siłownia (czyli ok. godzina aerobów i 1 seria siłowych) + rozciąganie
wt brzuszki (myślę, że zacznę od ok. 50) + rozciąganie
śr brzuszki + hula hop (ok 30 minut) + rozciąganie
czw brzuszki + rozciąganie (w czw. pracuję, więc będę miała mało czasu)
pt siłownia + rozgiąganie
so brzuszki + hula hop + rozciąganie
nd wolne
Planuję jeszcze dodać skakankę szczególnie w te dni, gdy robię tylko brzuszki. Znacie jeszcze jakieś aeroby, które można wykonać w domu? Oprócz brzucha - nie chcę za bardzo robić siłowych, bo zależy mi na straceniu cm teraz, a nie budowaniu mięśni, które już trochę mi się z resztą wyrobiły... Oczywiście gdyby pogoda się poprawiła, to pójdę pobiegać, ale przy obecnej - jak już wyżej pisałam - nie mogę, bo zaraz chora będę W sumie mogłabym też wrzucić 8 minute buns gdzieś z dwa razy (może wtorek i sobota?). Co Wy o tym myślicie? Dostosowałam ten plan do zajęć w szkole i ilości planowanej nauki (w niektóre dni muszę dużo czasu na nią poświęcić niestety).
Jutro mam zamiar kupić sobię ThermLine II. Co powiecie? Mam już dość ćwiczeń bez efektu w ubytku cm w udach Nic mi nie zeszło, a co więcej 1 cm przybył... Dlatego tak się boję tych siłowych:/ Koleżanka stosowała TLII i połączyła to oczywiście z ćwiczeniami i dietą i ma na prawdę ładne efekty... Pomyślałam, że też warto spróbować?
Buziaki moje Słoneczka walczące Dziękuję Wam za wszystko
borntoboogie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 19:42   #1192
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

wiem wiem.. ale narazie sie waga utrzymuje tak 57-59 zalezy wlasni aloe nie jest zle chociaz zawsze pare kg mniej ucieszylo by moje nogi chyba zostaly na imprezie... najadlam sie jak swinia i opilam piwa ale to byla super impreza wiec jakos mi to nie zwarzalo Tz jest naprawde zachwysony " hym malo powiedziane " ze uda sa gladziutkie i wogole mowi ze jakos pupa jedrniejsza i ze mam sie nie odchudzac bo uwielbia moje cialko i jak schudne to mnie zostawi dziad
Co do TLII rowniez slyszalam ze jest dobra, sama sie zastanawiam od jakiegos czasu nad jej kupnem, szczegolnie ze nie bede miec duzo czasu na cwiczenia bo idzie matura a ja... nemo jakos to bedzie wiec musze zakupic jakiesc "cos" hehe jak Tz uslyszal ze chche kolczyk w pepku to mnie tak... "zrypal" ze szok powiedzial ze w uszach i jezorze mi wystarcza i ze nie ma ochoty kolejngo metalu calowac i zebow łamac to jest dopiero kochanie moje... buziaki

Stary 2008-09-17, 00:10   #1193
doloresd
Wtajemniczenie

borntoboogie - ale ty dzielna jesteś - podziwiam Cię, mam nadzieję że się pozbędziesz cellulitu, ale jak tak czytam o tych ćwiczeniach, to cellulit po prostu ucieknie z twoich nóg powodzenia w walce !
Stary 2008-09-17, 13:15   #1194
Putek 15
Raczkowanie

mmm dzisiaj bd miała trening piłki nożnej 1.3h więc pobiegam strasznie lubię biegać ale już się przekonałam o tym że w zimie nie dam rady niestety moje zajęcia dodatkowe są bardzo źle ułożone
pn szkoła
wt szkoła
śr szkoła + taniec + piłka nożna
czw szkoła + koszykówka
pt szkoła + koszykówka...:/
środa mi się strasznie nie podoba patrząc na to że w czwartek zaczynam szkołę o 7:10... zresztą jak w każdy dzień poza wtorkiem jak na gimnazjum to troszkę wcześnie ale damy radę) jak się nie zabiegam na śmierć to dużo schudnę (muszę na nowo zażywać sterydy!! ) no i Pan C odejdzie wraz z ładną pogodą...xD tylko że na wiosnę/lato do mnie nie wróci <cwaniak> buźka dziewczyny!!;**
Stary 2008-09-17, 17:57   #1195
Arya90
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! niestety mnie też dopadł pan C. Mam więc zamiar troszkę go pognębić i wykurzyć . Czytałam tu o przysiadach harcerskich- ile ich trzeba robić, żeby były jakieś efekty? Chcę też jeździć na rowerku stacjonarnym. Chętnie poćwiczę jeszcze coś innego. Tylko pomysłu brak...
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 19:29   #1196
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

dzis silowni 1,5 h... omg jak sie super czuje a cel niech beczy bo teraz zaczynam znow na dobre pozdrowionka dziewczyny

Stary 2008-09-17, 20:14   #1197
Putek 15
Raczkowanie

już jestem po treningu) też czuję się super a jutro kolejny i w piątek jeszcze jeden<hura>
Stary 2008-09-18, 10:06   #1198
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:

ech ja bym "chciala" jeszcze raz sie przygotowywac na maturke :P przynajmniej figurka byla... wieczne stresy, brak apetytu... = waga 56 kg, a teraz ? praca za biurkiem a na wadze 62 kg

maturką sie nie stresuj bedzie ok z czego zdajesz :P ?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:53   #1199
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

gdybym mogła chetnie bym z wfu zdawała jako ze to moj profil sportowy jak kazdy chyba polski angielski i biologie.. chcialam jeszcze niemiecki ale boje sie moze wos... o_O oooo tak, przydałby sie na pozniejszej drodze no jak znam siebie to bede miec stresa niesamowitego przy takich waznych "imprezach" ale dz za pocieszenie

Stary 2008-09-18, 16:19   #1200
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
gdybym mogła chetnie bym z wfu zdawała jako ze to moj profil sportowy jak kazdy chyba polski angielski i biologie.. chcialam jeszcze niemiecki ale boje sie moze wos... o_O oooo tak, przydałby sie na pozniejszej drodze no jak znam siebie to bede miec stresa niesamowitego przy takich waznych "imprezach" ale dz za pocieszenie
zdawalam takie same przedmioty tyle ze w '07 roku :P brr

ale nie o maturce mowa byłam ostatnio w naturze i nie widziałam evelinki :/ hm a goodbye mi sie juz skonczyl wczoraj buuuu
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości