|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc
Eh zrobiłam 20 min hh i juz mi slabo ..widocznie przy przeziebieniach nie wolno cwiczyc
a szkodaaa...
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
u Ciebie sprawdza się aquaaerobic?? jak czesto i jak długo tam chodzisz??
|
|
|
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
Niestety przy sklonnosciach do pekajacych naczynek lepiej omijac te mocno grzejace.. co prawda podobno takie najlepiej dzialaja , ale ja trzymam sie takiej zasady ze cellulit inaczej da sie zlikwidowac i ten krem rozgrzewajacy do zycia mi nie jest potrzebny a jak pekna naczynka to juz gorzej bo zostaje :/ [nieraz sie robia takie male ktore sie "zamkna" znowu ale nie ma sensu ryzykowac
]No Gugus lepiej przy przeziebieniu nie cwicz bo sie rozlozysz jeszcze bardziej :/ i przedluzy sie wtedy okres bez cwiczen .. Co do posilku to jest jakos tak ze po silowym najlepiej odrazu zjesc owoc , a zaraz powiedzmy po powrocie do domu [do 60 min] np. ryz z kurczakiem , rybe, bialka jajek Po treningu [zarowno silowym jak aerobowym] koniecznie trzeba zjesc bialko! Weglowodany tez ale pamietam ze czytalam ze jak sie jest na redukcji to np. po wieczornym treningu mozna sobie odpuscic weglowodany i zjesc samo bialko A ta syrenke to sobie chyba musze kupic, ta lagodna jej strona jest gdzies taka jak szorstka strona w normalnej gabce ?? bo w sumie to ja sie tre zawsze szorstka strona zwyklej gabki i jak jest swieza to jest bardzo ostra :p
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
No mówie wam .. ta choroba jest jakas wredna bo katuje sie tabletkami a ona nadal jest ;/ no ile mozna cierpiec w lozku ;/ .. Ogolnie ta gabka jest swietna, jej łagodniejsza strona jest taka jak ta ostra w normalnej gabce .. a ta ostrzejsza stronka jest mmhhh
az widac jak skóra sie robi czerwoniutka... wiec krazenie sie b. poprawia
|
|
|
|
#1175 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Wasze posty sa budujące, wiec zamiast tylko czytać postanowiłam się odezwać Przez ostatni rok pan c.. starsznie stał sie widoczny-ale to za sprawą ciągłego siedzenia nad książkami, braku ruchu i obżarstwem szczegolnie przed tv ...ehh. Wiem ze to marne tłumaczenie ale musi jakieś być Przez wakacje niestety nic nie zrobiłam, jakoś nie czułam dyskomfortu jak pokazywałam nogi Dzisiaj jak założyłam noge na noge....O ZGROZO....dlatego przyłaczam sie do was!!!PS. Gugus007 masz zwykłe przeziębienie czy cos poważniejszego? Jesli to pierwsze polecam: ciepłe mleko z łyżka miodu, łyżką masła, łyżką soku z cytryny i dwa wycisniete ząbki czosnku.....nie dobre jak jasny gwint ale naprwade działa, jak mnie cos brało zawsze to piłam i pomagało
|
|
|
|
#1176 |
|
Rozeznanie
|
hej bejbuszka
witamy witamy! hehe no tlumaczenie zawsze trzeba jakies znalezc czekamy na opracowany plan moze cos nowego A ja wlasnie wrocilam z silowni .. zaraz pod prysznic i masaz masaz i masaz hehe
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
ja w tym roku będę trenować piłkę nożną koszykówkę i taniec
a w zimie chciałabym chodzić na basen ale co z tego wyjdzie to nie wiem:p na szczęście w wakacje się zmobilizowałam i poprawiłam swoją kondycję o jakieś 40% teraz mi bd łatwiej schudnąć i Pan C przegra i odejdzie ode mnie na długo długo )
|
|
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pozbyłam się cellulitu w 3 tygodnie
Po pierwsze dieta : zero słodyczy, zero gazowanych napojów, dużo wody, dużo warzyw, dużo grejpfrutów, po drugie ćwiczenia: robiłam (dalej zresztą robię) 80 przysiadów harcerskich dziennie, 15 minut dziennie na rowerku stacjonarnym, ćwiczenie polegające na : stań pod ścianą, zrób rozkrok, połóż dłonie na ścianie (ręce wyprostowane) nogi muszą być w jakimś niewielkim oddaleniu od ściany, i uginaj ręce lekko pochylając się do przodu, wtedy czuć napinanie mięśni nóg i ud. Po trzecie: pod prysznicem myjąc się w ciepłej wodzie, lałam na uda i, pupę i łydki zimną wodę na koniec mycia. Efekt jest świetny |
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
na czym polegają te przysiady?xP
|
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
to tak jak z pompkami wojskowymi
jedna (pompka) pompka (pompka) prawidlowo (pompka) wojskowa (pompka) = 4 hehe ![]()
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
hehe no to jest kat
a co do przysiadow to ja znam jeden (przysiad) przysiad (przysiad) harcerski (przysiad) prawidlowo (przysiad) wykonany (przysiad) czyli 5 na 1 :PP Do pompek tez mozna to zaliczyc
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
niach niach : masazyki zaliczone i kremiki
![]() nio a teraz czekam na Tz-ta ![]() ale czo tam :d impreza sie szykuje wiec wytancze sie za wsze czasy ![]() a cell niech placze bo dzis noc jest moja ![]()
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz jestem po wszystkich zabiegach i czekam na ukochanego zeby docenil moja zadbalosc ![]()
Edytowane przez Dog-Rose Czas edycji: 2008-09-15 o 15:47 |
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
no to jakieś takie skomplikowane...xD raczej nie spróbuje
dzisiaj przed 8 biegałam ale jest strasznie zimno i powietrze było ciężkie i nie dało się oddychać ![]() ![]() chyba w zimie nie bd się męczyć tylko bd biegać na sali gimnastycznej w sql podczas zajęć dodatkowych )
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie a jak myślicie dziewczyny czy w moim przypadku aerobik pomógłby mi pozbyć się tłuszczu z brzucha i nóg oraz pozbyć się cellulitu
bo ostatnio kupiłam sobie gazetę shape z płytką i waśnie jest tam aerobik i tak mi się to spodobało po pierwszej sesji ze myślę sobie może warto się zapisać gdzieś na cps takiego może ktoś sie orientuje ile mniej wiecej kosztuje karnet na aerobik w Poznaniu http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...0c95c5215bcf14 http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...f6267739596cf6 |
|
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
Hej darietta . Wydaje mi sie ze sam aerobik nie jest dobrym rozwiazaniem. Cellulit niestety nie jest taki prosty do pokonania
jak chcesz zgubic troche cialka to polacz aeroby (czyt. bieganie, basen, rower itp, nie aeroby) z cwiczeniami silowymi [ktore bardzo dobrze dzialaja na cellulit ] . najlepiej by bylo dolaczyc do tego jakas dietke.Albo jezeli podobaja ci sie takie zajecia jak aerobik, to zapisz sie na aerobik a dodatkowo na silownie albo cwicz silowo w domku bo sam aerobik wedlug mnie nie daje zbyt duzo [ja chodzilam dwa lata i nie bylo widac efektow, ciagle wygladalam tak samo - dla niektorych to moze bylby plus bo nie tylam , ale schudnac i pozbyc sie cellulitu to raczej sie nie da ]
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
ja przy chodzeniu na aerobik ( chodzilam miesiąc ) wtorki i czwartki
i silowni i rowerze i bieganiu przez ten miesiąc schudłam prawie 10 kg a teraz waze 58-59 na wzrost 164 cm, niestety cell jest na udach, ale cóz... jakos damy rade, a nie moge niestety wrocic do tamtego trybu zycia choc bardzo bym chciala.. powód... ? brak czasu i matura ![]() buziaiki i pozdrawiam
|
#1190 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Walcz z nami, walcz. Razem pokonamy dziada!! Haha![]() Cytat:
|
|
#1191 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z moim w sobote też się tak wybalowałam aaaah. Po imprezie iść nie mogłam, bo mnie tak nogi i stopy od tańczenia bolały! Cała noc nasza była Cytat:
Cytat:
Kochane moje Rozpisałam sobie mniej więcej ten tydzień jeśli chodzi o ćwiczenia i wygląda to tak:pon siłownia (czyli ok. godzina aerobów i 1 seria siłowych) + rozciąganie wt brzuszki (myślę, że zacznę od ok. 50) + rozciąganie śr brzuszki + hula hop (ok 30 minut) + rozciąganie czw brzuszki + rozciąganie (w czw. pracuję, więc będę miała mało czasu) pt siłownia + rozgiąganie so brzuszki + hula hop + rozciąganie nd wolne Planuję jeszcze dodać skakankę szczególnie w te dni, gdy robię tylko brzuszki. Znacie jeszcze jakieś aeroby, które można wykonać w domu? Oprócz brzucha - nie chcę za bardzo robić siłowych, bo zależy mi na straceniu cm teraz, a nie budowaniu mięśni, które już trochę mi się z resztą wyrobiły... Oczywiście gdyby pogoda się poprawiła, to pójdę pobiegać, ale przy obecnej - jak już wyżej pisałam - nie mogę, bo zaraz chora będę W sumie mogłabym też wrzucić 8 minute buns gdzieś z dwa razy (może wtorek i sobota?). Co Wy o tym myślicie? Dostosowałam ten plan do zajęć w szkole i ilości planowanej nauki (w niektóre dni muszę dużo czasu na nią poświęcić niestety).Jutro mam zamiar kupić sobię ThermLine II. Co powiecie? Mam już dość ćwiczeń bez efektu w ubytku cm w udach Nic mi nie zeszło, a co więcej 1 cm przybył... Dlatego tak się boję tych siłowych:/ Koleżanka stosowała TLII i połączyła to oczywiście z ćwiczeniami i dietą i ma na prawdę ładne efekty... Pomyślałam, że też warto spróbować?Buziaki moje Słoneczka walczące
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
wiem wiem.. ale narazie sie waga utrzymuje tak 57-59 zalezy wlasni
aloe nie jest zle chociaz zawsze pare kg mniej ucieszylo by moje nogi chyba zostaly na imprezie... ![]() najadlam sie jak swinia i opilam piwa ale to byla super impreza wiec jakos mi to nie zwarzalo Tz jest naprawde zachwysony " hym malo powiedziane " ze uda sa gladziutkie i wogole mowi ze jakos pupa jedrniejsza i ze mam sie nie odchudzac bo uwielbia moje cialko i jak schudne to mnie zostawi dziad ![]() ![]() Co do TLII rowniez slyszalam ze jest dobra, sama sie zastanawiam od jakiegos czasu nad jej kupnem, szczegolnie ze nie bede miec duzo czasu na cwiczenia bo idzie matura a ja... nemo jakos to bedzie wiec musze zakupic jakiesc "cos" hehe jak Tz uslyszal ze chche kolczyk w pepku to mnie tak... "zrypal" ze szok ![]() to jest dopiero kochanie moje... buziaki ![]()
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
borntoboogie - ale ty dzielna jesteś - podziwiam Cię, mam nadzieję że się pozbędziesz cellulitu, ale jak tak czytam o tych ćwiczeniach, to cellulit po prostu ucieknie z twoich nóg
powodzenia w walce !
|
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
mmm dzisiaj bd miała trening piłki nożnej 1.3h więc pobiegam
strasznie lubię biegać ale już się przekonałam o tym że w zimie nie dam rady niestety moje zajęcia dodatkowe są bardzo źle ułożone pn szkoła wt szkoła śr szkoła + taniec + piłka nożna czw szkoła + koszykówka pt szkoła + koszykówka...:/ środa mi się strasznie nie podoba patrząc na to że w czwartek zaczynam szkołę o 7:10... zresztą jak w każdy dzień poza wtorkiem jak na gimnazjum to troszkę wcześnie ale damy radę ) jak się nie zabiegam na śmierć to dużo schudnę (muszę na nowo zażywać sterydy!! ) no i Pan C odejdzie wraz z ładną pogodą...xD tylko że na wiosnę/lato do mnie nie wróci <cwaniak> buźka dziewczyny!!;**
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! niestety mnie też dopadł pan C. Mam więc zamiar troszkę go pognębić i wykurzyć
. Czytałam tu o przysiadach harcerskich- ile ich trzeba robić, żeby były jakieś efekty? Chcę też jeździć na rowerku stacjonarnym. Chętnie poćwiczę jeszcze coś innego. Tylko pomysłu brak...
|
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
dzis silowni 1,5 h... omg jak sie super czuje
![]() a cel niech beczy bo teraz zaczynam znow na dobre ![]() pozdrowionka dziewczyny ![]()
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
już jestem po treningu
) też czuję się super a jutro kolejny i w piątek jeszcze jeden<hura>
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ech ja bym "chciala" jeszcze raz sie przygotowywac na maturke :P przynajmniej figurka byla... wieczne stresy, brak apetytu... = waga 56 kg, a teraz ? praca za biurkiem a na wadze 62 kg ![]() maturką sie nie stresuj bedzie ok ![]() z czego zdajesz :P ?
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
gdybym mogła chetnie bym z wfu zdawała jako ze to moj profil sportowy
![]() jak kazdy chyba polski angielski i biologie.. chcialam jeszcze niemiecki ale boje sie moze wos... o_O oooo tak, przydałby sie na pozniejszej drodze no jak znam siebie to bede miec stresa niesamowitego przy takich waznych "imprezach" ale dz za pocieszenie ![]() ![]()
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle ze w '07 roku :P brr ![]() ale nie o maturce mowa byłam ostatnio w naturze i nie widziałam evelinki :/ hm a goodbye mi sie juz skonczyl wczoraj buuuu
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

a szkodaaa...

]
ale musi jakieś być
Dzisiaj jak założyłam noge na noge....O ZGROZO....dlatego przyłaczam sie do was!!!
a w zimie chciałabym chodzić na basen ale co z tego wyjdzie to nie wiem:p na szczęście w wakacje się zmobilizowałam i poprawiłam swoją kondycję o jakieś 40%

juz jestem po wszystkich zabiegach i czekam na ukochanego zeby docenil moja zadbalosc 
29.09.2012 r Na zawsze razem..