Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 15:46   #2671
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

tak, wyglada to jak zwazone mleko badz taki twarozek, sluz sie nie ciagnie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 15:57   #2672
marcek0
Przyczajenie

Bardzo dziekuje
W takim razie jeszcze dwa pytanka
czy ma sie uczucie mokrosci jakby zaraz sie mialo dostac okres
no i czym sie sluz przed ciaza rozni od sluzu przed okresem
jakos nigdy tego nieprzypilnowalam
a i trzecie - kiedy zaczyna sie chciec siusiac tak od razu czy dopiero w kilejnych (np 6) tygodniach ciazy

Bede wdzieczna za informacje
marcek0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 16:07   #2673
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez marcek0 Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje
W takim razie jeszcze dwa pytanka
czy ma sie uczucie mokrosci jakby zaraz sie mialo dostac okres
no i czym sie sluz przed ciaza rozni od sluzu przed okresem
jakos nigdy tego nieprzypilnowalam
a i trzecie - kiedy zaczyna sie chciec siusiac tak od razu czy dopiero w kilejnych (np 6) tygodniach ciazy

Bede wdzieczna za informacje
1. Tak, śluzu jest dużo. Ja jak nie byłam w ciąży to przed okresem miałam ogromną suchość, więc tutaj już było podejrzane

2. Sluz niepłodny różni sie nieznacznie od śluzu ciążowego.. na początku są te grudki, a potem całą ciąże się go ma koloru mlecznego

3. Większe siusianie to dopiero okres ok 30 tyg ciąży, gdy rosnąca macica uciska pęcherz

Jeśli kochałaś się z zabezpieczeniem i testy wyszły negatywne to małe prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy.. Ja zaszlam w ciaze na 4 cykl kochajac sie bez zabezpieczenia, z mierzeniem temperatur i trafianiem w owulacje, niesttey nie jest to takie łatwe poza wpadkami oczywiscie bo jak sie swiadomie chce dziecko to niestety sie od razu nie udaje, a objawow ciazowych wtedy sie ma cale mnostwo, a dopiero potem jest otrzezwienie.

mozesz sobie jeszcze jutro rano po obudzeniu zmierzyc temperature w pochwie, jesli utrzymuje sie na wysokim poziomie czyli ok. 37 lub powyzej to mozesz podejrzewac ciaze, tuz przed okresem tempka spada do poziomu 36,5 lub nizej. Tylko trudno wyczuc jaki twoj organizm w okresie cyklu ma temperatury.

It is what it is

Stary 2008-09-16, 16:18   #2674
marcek0
Przyczajenie

ok no moj sluz jest podejrzany - jest takie uczucie mokrosci, sa grudki ale i sa takie paseczki ktore sie ciagna. Wiem wiem nie ma rady trzeba czekac. Gdyby to byl 30 a nawet 35 dzien od ostatniej @ to nawet bym o tym nie myslala ale juz sie zrobilo 44 no wiec moge sie czegos spodziewac - to pewnie moglo by byc sklasyfikowane jako cud Jutro zmierze sobie temperature a w piatek znowu sprobuje tescik ... napewno bede w kontakcie jak mi sie jeszcze cos przypomni
pozdrawiam i dziekuje
Stary 2008-09-16, 16:23   #2675
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
ok no moj sluz jest podejrzany - jest takie uczucie mokrosci, sa grudki ale i sa takie paseczki ktore sie ciagna. Wiem wiem nie ma rady trzeba czekac. Gdyby to byl 30 a nawet 35 dzien od ostatniej @ to nawet bym o tym nie myslala ale juz sie zrobilo 44 no wiec moge sie czegos spodziewac - to pewnie moglo by byc sklasyfikowane jako cud Jutro zmierze sobie temperature a w piatek znowu sprobuje tescik ... napewno bede w kontakcie jak mi sie jeszcze cos przypomni
pozdrawiam i dziekuje
Marcek, przyznam ze obsesyjne myslenie o zaciazeniu powoduje ze okres sie blokuje i nie przychodzi... wiele staraczek przez to nie potrafi zajsc w ciaze, dopiero jak oleja sprawe nagle sie okazuje ze kiełkuje w nich nowe zycie

Jak co to pisz, ciaza juz za mna wiec jestem na swiezo

It is what it is

Stary 2008-09-16, 16:25   #2676
marcek0
Przyczajenie

A i jeszcze jedno czy jest takie uczucie jakby "zatkania" jakby jakiejs "kulki sluzu"? Ja mam juz od jakis 3 dni. To juz spadam!!!
Stary 2008-09-16, 16:29   #2677
marcek0
Przyczajenie

No napewno masz racje i glupio mi ze taka obsesyjna jestem poczieszam sie tylko tym ze wielu tu takich przede mna bylo
Stary 2008-09-16, 16:36   #2678
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
No napewno masz racje i glupio mi ze taka obsesyjna jestem poczieszam sie tylko tym ze wielu tu takich przede mna bylo
nie wstydz sie zadawac pytan, to normalne jak sie podejrzewa ciaze, sama sie zdziwisz jak poglebisz swoja wiedze, a jak w nia zajdziesz to bedziesz radzic innym bo przyjda tutaj z takim samym zapytaniem

ja nie mialam zadnych objawow az do 23 dnia cyklu, cykle mialam jak w zegarku co 26 dni.. w tym dniu zaobserwowalam na sluzie kropelke krwi.. potem sie okazalo ze bylo to implementacja zarodka w macicy

aaa juz wiem jak mozesz sie upewnic czy jestes w ciazy, idz jutro rano na pobranie krwi i zrob badanie beta HCG, po zaplodnieniu w krwi wzrasta stezenie hormonu ciazowego, potem jest go dopiero tak duzo ze bedzie on i w moczu stad zrobienie testu powoduje wynik pozytywny!

pozdrawiam

beta jesli wyjdzie mniej niz 5 jednostek to brak ciazy, a wiecej czyli np 1000 badz 5000 to ciaza na bank! jakbys sie zdecydowala na to badanie to daj znac o wyniku

It is what it is

Stary 2008-09-16, 16:44   #2679
marcek0
Przyczajenie

Jakbym byla w domciu to chetnie ale tu gdzie jestem wierzy sie ze natura wystarczy i ty nic nie musisz wiedziec do 3 miesiaca wtedy 10-15 min z polozna o ginekologu zapomnij do dnia porodu!! ale sprobuje sie dowiedziec czy te badania mozna jakos inaczej zrobic

Dziekuje bardzo!!!!!!!!!!!!!
Stary 2008-09-16, 16:44   #2680
*Vanilla*
Rozeznanie

Jeśli o mnie chodzi to był to fałszywy alarm, jakieś przeziębienie mnie chyba bierze i może dlatego @ się spóźniała w niedziele wieczorem dostałam okres...
*Vanilla* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 16:46   #2681
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Jakbym byla w domciu to chetnie ale tu gdzie jestem wierzy sie ze natura wystarczy i ty nic nie musisz wiedziec do 3 miesiaca wtedy 10-15 min z polozna o ginekologu zapomnij do dnia porodu!! ale sprobuje sie dowiedziec czy te badania mozna jakos inaczej zrobic

Dziekuje bardzo!!!!!!!!!!!!!
czyzby UK...?

mysle ze prywatnie da sie zrobic.. sama sie zastanawiam czy jest to badanie tam mozliwe

prosze bardzo jak co to pytaj

It is what it is

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 16:56   #2682
marcek0
Przyczajenie

no zgadlas - ja nie myslalam ze tu jest taka dzicz no w kazdym razie na dzis Was juz nie bede meczyc, zgasze swiatlo rybie, zasune zaluzje i ide do domu ... czekam a tak wogole Anisia - Piotrus to niezle ciacho!!
Stary 2008-09-16, 17:35   #2683
Goo100
Raczkowanie

Dziewczyny straciłam już nadzieję. Brzuch nadal pobolewa , piersi znów zaczęły- powiekszyły sie na 100%, ale "wywaliło" mi brzucha jak na okres(( Nie bedzie fasolki
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:10   #2684
zimowa
Przyczajenie

czesc dziewczyny
Od kilku dni podczytuje Wasze objawy. Musze Wam powiedziec,ze psychika moze zdzialac cuda.
To nasz drugi miesiac staran o dzidziusia. Ostatnim razem tez troszke czytalam o objawach i sie niepotrzebnie nakrecilam..wszystko sie zgadzalo..nawet kot sie do mnie przytulal! hehe
W tym miesiacu pomoglismy sobie testami owulacyjnymi. 2 dni po owulacji zaczely mnie kluc jajniki..raz prawy raz lewy. brzuch mnie bolal przez pare dni i przeszlo.. teraz jestem na 5 dni przed miesiaczka, temp. 37.2-37.4. Piersi mnie bola jak na okres.. brzuszek baaardzo lekko pobolewa.. strasznie boli mnie glowa i czuje sie jakbym sie przeziebila..aaa w pracy po 12.00 ziewam i odliczam czas,zeby pojsc do domu..
nie wkrecam sie )Wydaje mi sie,ze sie poprostu przeziebilam ,ale chcialam Wam napisac jak dzialaja takie watki z objawami
Pozdrawiam
zimowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 06:24   #2685
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Mysle ze w przyszlym tygodniu powinnas sie wybrac do lekarza, ewentualna ciąża bedzie wtedy widoczna.. moze ponownie zrob test? niektorym kobietom testy ciazowe pozytywne wychodza bardzo pozno, natomiast mi wyszedl pozytywny dzien po terminie spodziewanej miesiaczki. Teraz te moje 2 kreski maja juz 2,5 miesiaca

Obys nie miala urojonej.. trzymam kciuki
Anisiu, dzięki za porady
Nie myślałam jakoś szczególnie o tym, czy mogłam zaciążyć czy nie. Dopiero jak okres miał przyjść to zauważyłam, że coś jest inaczej niż zwykle. Potem sobie policzyłam to i owo i wyszło mi, że kurczę może... Ale jakoś dziwna wydaje mi się ta myśl, że mogłabym być w ciąży. Staram się o tym nie myśleć za dużo, co ma być to będzie. Jak nie teraz to w przyszłości

Cytat:
Napisane przez zimowa Pokaż wiadomość
chcialam Wam napisac jak dzialaja takie watki z objawami
Pozdrawiam
Hehe, dlatego się w nie nie wczytuję za mocno
Również pozdrawiam!

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 08:05   #2686
marcek0
Przyczajenie

No wlasnie ja szaleje na pkt objawow.
tak wogole zmierzylam temp - 36.9/36.8
nie mam obecnie zadnych objawow - niczego ani okresu ani ciazy - moze ja juz w takim stanie pozostane
czy stres moze wplynac tak strasznie na przesuniecie @ (mija mi wlasnie 45 dzien cyklu)?! Ja troszke sie zaczelam stresowac juz pod koniec sierpnia z roznych powodow i w tym stanie trwam do dzis.

Pozdrawiam z rana!!
Stary 2008-09-17, 08:05   #2687
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
To i ja się wpiszę
Mniej więcej się staramy, czyli seks bez zabezpieczenia, ale i bez patrzenia żeby się w szczyt płodności wstrzelić.
Ostatnią miesiączkę miałam 5 sierpnia, cykle regularne 30-31 dni. Okres powinnam już więc dostać 11 dni temu, a tu nico. Testowałam trzy razy, bo nie mogłam wytrzymać, ostatnio w niedzielę. Wszystkie testy negatywne.
No i teraz nie wiem, czy sobie nie wmawiam Straciłam zainteresowanie jedzeniem (co u mnie jest bardzo dziwnym objawem, bo na codzień muszę się pilnować taki mam apetyt), mdli mnie okrutnie o każdej porze doby, bóle jak na okres mam już od kilku dobrych dni, śluz raczej nie taki jak przed okresem, w czasie spodziewanego okresu napuchłam, a teraz mi wszystko zeszło. No i ja, perfumaniaczka, mam odrzut od moich ulubionych perfum Trochę tak nie chcę się oszukiwać, ale okres mi się nigdy aż tak nie spóźnił (najdłuższy cykl ever to 34 dni).
Bardzo cieszyłabym się z ewentualnej ciąży, zresztą nie tylko ja. Kwas foliowy łykam już parę miesięcy, nie palę, alkoholu odkąd mam podejrzenia nie piję (wcześniej to tam piwo lub kieliszek wina się zdarzył, więc też raczej nie tragedia).

No i co teraz? Ile mam czekac na okres? Ile mam czekać z wizytą u lekarza? Jakoś tak zorientowałam się teraz, że mało zorientowana w tych sprawach jestem
Co ja tu widzę. Witaj Agnysko.

44 dni? To już 4 tyg. po owulacji, prawie 2 tyg. po terminie kolejnej miesiączki. Test powinien już wyjść. Za dwa tygodnie będziesz już mogła potwierdzić u lekarza. A teraz to ja bym Beta hCG robiła.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 11:49   #2688
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Co ja tu widzę. Witaj Agnysko.

44 dni? To już 4 tyg. po owulacji, prawie 2 tyg. po terminie kolejnej miesiączki. Test powinien już wyjść. Za dwa tygodnie będziesz już mogła potwierdzić u lekarza. A teraz to ja bym Beta hCG robiła.
Ooo, Kropa mnie wytropiła Właśnie też tak myślałam, żeby zrobić sobie betę, ale trudno mi to rozwiązać logistycznie (praca...).

Stary 2008-09-17, 11:56   #2689
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, Kropa mnie wytropiła Właśnie też tak myślałam, żeby zrobić sobie betę, ale trudno mi to rozwiązać logistycznie (praca...).
Nie musiałam tropić, widniałaś jako ostatni autor wątku, gdy tu weszłam.

Jak nie rozwiążesz logistycznie to za jakiś czas poczujesz, więc tak czy siak się dowiesz. A jak samopoczucie z tym wszystkim? Intuicja coś podpowiada?

Stary 2008-09-17, 12:48   #2690
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musiałam tropić, widniałaś jako ostatni autor wątku, gdy tu weszłam.

Jak nie rozwiążesz logistycznie to za jakiś czas poczujesz, więc tak czy siak się dowiesz. A jak samopoczucie z tym wszystkim? Intuicja coś podpowiada?
Tak trochę w szoku jestem, nie spodziewałam się że to tak chop-siup i mogłoby się udać. Raczej się nastawiłam na dłuższe czekanie
Trochę mi się wczoraj rozkleiło, ale za to M. stanął na wysokości zadania, wczuwa się chłopak w ewentualną przyszłą rolę
Intuicji to ja nie mam za grosz, więc mi nie podpowiada nic Poczekamy zobaczymy.

Ja Ciebie też wcale nie musiałam tropić, a znalazłam w innym tutejszym wątku Oczywiście trzymam

Stary 2008-09-17, 12:56   #2691
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Tak trochę w szoku jestem, nie spodziewałam się że to tak chop-siup i mogłoby się udać. Raczej się nastawiłam na dłuższe czekanie
Natura lubi działanie z zaskoczenia.

A od kiedy bez zabezpieczeń działacie, jeśli wolno spytać?

Cytat:
Trochę mi się wczoraj rozkleiło, ale za to M. stanął na wysokości zadania, wczuwa się chłopak w ewentualną przyszłą rolę
Intuicji to ja nie mam za grosz, więc mi nie podpowiada nic Poczekamy zobaczymy.
Słusznie.

Cytat:
Ja Ciebie też wcale nie musiałam tropić, a znalazłam w innym tutejszym wątku Oczywiście trzymam
Dziękuję. Na razie bez paniki, na luzie, uda się to się uda.
Ale mogłam kurka na spota przyjechać, może bym się zaraziła.

Stary 2008-09-18, 07:26   #2692
marcek0
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny
u mnie bez zmian - brak @ ale rowiez zero objawow ciazy
temp 37, sucho, test - negatywny
to by byl 46 dc i 19 dzien po przytulaniu
teraz to chyba badanie krwi moze mi cos powiedziec
strasznie sie tym wszystkim stresuje
Stary 2008-09-18, 09:11   #2693
Goo100
Raczkowanie

Raport z 28 dc. @ narazie brak. Brzuch nadal boli. Wczoraj czułam kłucie w lewym jajniku- deklikatne. Piersi bolą okropecznie i są rozmiar większe. Dziś obudziłam się strasznie wzdęta. Zwykle mam cykle 27-28 dni, ale czasem mam też 33( Tak było w zeszłym miesiącu) więc jeszcze nic nie wiem. Boje się zrobić kolejny test zeby się nie rozczarować. Niestety jest dość sucho- może odrobinę białawej wydzielinki
Stary 2008-09-18, 14:44   #2694
angkorcz
Raczkowanie

czesc dziewczyny dawno sie nie odzywalam bo nic sie nie wydarzylo .jednak pisze teraz bo znowu cos z moim organizmem jest nie tak tak jak pisalalm wczesniej staramy sie z mezem od roku o fasolke bylam ok 10 lat na anty i wiem ze to moze nie byc tak latwoale sie nie podajemy .ostatnia @mialam nie tak dawno bo 7 sierpnia bylo cos nie tak bo dostalam pare dnie przed planowana i w trakcie mialam pare dni przerwy kompletnie nic i znowu sie zaczelow ostatni poniedzialek wieczorem zaczelam plakac tak bez powodu i zaczelo mnie mulic i tak bylo caly wtorek wymioty zrobilam test ale nie jestem. od wtorku do dnia dzisiejszego nadal czuje sie dziwnie zawroty glowy i oslabienie wymioty przeszly czy ktos mial tak na poczatku ciazy? dzieki wielkie gratulacje dla zafasolkowanych
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:46   #2695
angkorcz
Raczkowanie

a zapomnialam dodac brzuch tez mnie pobolewa az do dzisiaj
na test chyba nie bylo za wczesnie jak staramy sie juz od roczku?
a moze jednak za wczesnie jak myslicie?
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:20   #2696
Amazonia23
Zakorzenienie

Goo100 Śluzem się nie przejmuj ja nie miałam od początku.Co do kłucia lewego jajnika to lekarz mi powiedział że to normalne w ciąży byle żeby to nie były bóle nie do wytrzymania.A może zauważyłaś coś jeszcze?Bo dla mnie było dziwne że nie smakowała mi herbata...
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 17:06   #2697
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A od kiedy bez zabezpieczeń działacie, jeśli wolno spytać?
Noo, tego, aż głupio się przyznać To może PW napiszę

Wczoraj mnie brzuch pobolewał, już się dopatrywałam okresu, ale ciągle nic. Już się w pracy zwolniłam i jutro rano idę na betę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 17:22   #2698
Goo100
Raczkowanie

Troche bardziej czuję perfumy moich koleżanek z pracy, ale nie jestem pewna czy poprostu nie wylewają na siebie wiecej. Nadal mnie pobolewa w dole brzucha. Piersi mam nabrzmiałe gorące i cieżkie- bolą okropnie. Dziś od rana mam wzdęcie takie ze powietrza nie mogę złapać bo mnie kłuje pod żebrami. Z odczuwaniem jedzenia i picia - bez zmian. Tylko apetytu nie mam od wczoraj
Stary 2008-09-18, 17:35   #2699
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Noo, tego, aż głupio się przyznać To może PW napiszę

Wczoraj mnie brzuch pobolewał, już się dopatrywałam okresu, ale ciągle nic. Już się w pracy zwolniłam i jutro rano idę na betę
Napisałam pw.

Stary 2008-09-18, 17:49   #2700
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Czesc Dziewczyny
u mnie bez zmian - brak @ ale rowiez zero objawow ciazy
temp 37, sucho, test - negatywny
to by byl 46 dc i 19 dzien po przytulaniu
teraz to chyba badanie krwi moze mi cos powiedziec
strasznie sie tym wszystkim stresuje
Marcek, heh wyglada na to ze pozostaje ci przestac myslec o ciazy i sie odstresowac.. moze wtedy blokada ustapi i okres przyjdzie, a jak nie, to w polsce dostalabys tabletki na wywolanie okresu

chociaz temperatura wyglada obiecujaco i niesmialo rosnie... moze mialas pozno owulke i jednak zaciązylas, obserwuj sie jednak ale postaraj sie nie myslec tak mocno o tym ze byc moze jestes w ciazy.. psychika lubi platac figla..

nie stresuj sie, buzka!

It is what it is

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości