|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łazienka - urządzamy/odnawiamy/remon tujemy
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Pieknie prosze o pomoc , urzdzamy łazienke, wybieramy plytki, wanne itp
I chcielibysmy obudowac wanne jak na zdjeciu, ale jest na nim pewien element, ktorego nie moge nigdzie znaleźć Chodzi o waska płytk jakby falowana - zaznaczona na zdjeciu. Gdzie to mona kupić??? najlepiej w kolorze białym . jak to sie nazywa, przejzalam wszelkie dostepne strony z płytkami sciennymi i nic Sa takie małe płytki ale calkiem proste a my potrzebujemy takie ze schodkiem czy fala
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
kasiar to sie nazywa wałek
![]() http://www.paradyz.com.pl/index.php?...g=pl&collID=10 http://www.paradyz.com.pl/index.php?...g=pl&collID=20 paradyz nazwał to sobie london my też skończyliśmy łazienkę i też co chwila była zmiana koncepcji, generalnie już mnie szlag trafia bo kabina ciagle gdzieś cieknie i przez top juz nam się futryna spaczyla od wody , a jeszcze nie mamy dzrwi
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia dziekuje Ci najmocniej
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
to i załączam fotki łązienki
![]() w zasadzie są załączone na innym wątku ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1729 kasiar te sa chyba najjaśniejsze z tych wałków http://www.paradyz.com.pl/index.php?...=pl&collID=229 całe białe widziałam tylko cygara czyli ćwierćwałki. edit, proszę biały: http://www.paradyz.com.pl/index.php?...g=pl&collID=25 teraz spostrzegłam że już dawałam nasza łazienkę
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwio jestes aniolem
dziekuje CiZnalazlam, ze te listwy mozna znaleźć takze pod nazwa london
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2008-09-17 o 16:13 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
no przeca napisałąm Ci że london
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
gapa ze mnie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoras z Was wizazanek ma w doku kabine z przezroczystego szkla? czy jest latwa w utrzymaniu czystosci?? wydaje mi sie ze nie bardzo. widac zacieki? czy po kazdym prysznicu trzeba czyscic szklo?
prosze o opinie |
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam takiej kabiny, ale wiem na pewno że po każdym skorzystaniu z prysznica należałoby wytrzeć kabinę od środka do sucha. Bo po miesiącu byś nie doczyściła tego osadu.
|
|
|
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie tego sie obawialam
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
] . Jest dużo lepsza w utrzymaniu i nie była wcale droga |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Moi rodzice tez maja kabine z takimi szybami i prawde mowiac nie moge ich nigdy doczyscic- tyle ze akurat przy szkle mrozonym takie biale slady po wodzie nie rzycaja sie w oczy.
Nowa kabina zostala zreszta juz dostarczona-zamowilismy satynowa ale nie bylo i dostalismy szklo-len, wyglada jakby byla bardzo drobna kratka szklana, wiec teoretycznie biale slady tez nie powinny byc zbyt widoczne. |
|
|
|
|
#344 |
|
BAN stały
|
To nie jest prawda. Ja mam przezroczysta i nawet po kilku miesiacach da sie doczyscic do czysta. Generalnie jest z tym troche roboty, ale zeby nie zameczyc wszystkich dookola, trzeba sobie odpuscic scieranie po kazdej kapieli.
|
|
|
|
|
#345 |
|
kosmitka
|
Sprawa już może nieaktualna, ja też mam taką z przezroczystego szkła i bez problemu domywam zwykłym płynem do szyb. Ale wolę i tak wycierać po każdym użyciu, w końcu to żaden wysiłek a mniej pracy później.
Jak wygląda szkło mrożone hartowane??
|
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Mam w planach zrobic lazienke i wymyslilam sonie zamiast kabiny scianke z luksferów. napiszcie czy spotkalyscie sie z czyms takim? Jak to sie spisuje na codzien? Macie jakies fotki albo linki do fotek gdzie mozna cos takiego zobaczyc? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
mam pytanko,moze ktoras(ys) z was mi odpowie czy jest to mozliwe.Mamy nowa lazienke(majakies pol roku) i maz chcial duze lustro i pod nim polke,klasycznie,tak jak sie kiedys robilo;/(wkleje jutro fotki).Mi sie juz to nie podoba.Pytanie:czy mozna wyciagnac lustro i rozwalic ta poleczke bez generalnego remontu?a potem poprostu w ta wielka dziure po lustrze i polce zakleic kafelkami?Chciala bym w to miejsce zupelnie inna poleczke.
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
Droga Vea
Jeżeli chcesz wymontować lustro bez totalnej demoli to owszem jest to możliwe jeżeli..... masz dostęp do krawędzi lustra tzn że nie jest ono zlicowane z powierzchnią płytek, przyklejone jest na jakiś tandetny silikon "paseczkami" - czyli nie jest mocno połączone z podłożem, i jeszcze kwestia samego podłoża, co masz pod lustrem - czy jest to płyta k-g, czy ściana murowana. Ale najlepiej jest i tak dogadać się z fachowcem, który odwali całą robotę za Was i mało tego ma odpowiedni sprzęt żeby to zrobić, bo po takim demontażu, trzeba znowu zabezpieczyć podłoże żeby przykleić płytki. powodzenia, ale zawsze przeróbki są najgorsze |
|
|
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
Do Tiffany
Znalazłam dla Ciebie linki z kabinami z luksferów. Polukaj: http://www.glazurnicy.pl/baza_wiedzy...i.html/s6/407/ może jest to i rązwiązanie, ale sprawdz też koszty drzwi szklanych na wymiar - SZOK !!!! Właśnie ten problem przerabiała u teściów, też chciali kabinę wymurować tyle że płytkami całość i wstawić same drzwi, ale cena ich odstraszyła. Niestety zaslonka to nie jest rozwiązanie, podczas kąpieli będzie się przyklejać do ciała - fuj !!! Zastanów się jeszcze i obejrzyj ładne kabinki, teraz są takie z zupełnie płaskim brodzikiem - mam taką w domu
|
|
|
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
Do Mocarska.
Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz. Mam jeszcze troche czasu wiec napewno sie zastanowie jak to wszytsko zrobic. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#351 |
|
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-02-23 o 20:31 Powód: złe adresy do obrazków |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Kto z Was robił w domu remont łazienki jednoczesnie mieszkał tam?
Może to głupie pytanie, ale jak to będzie z korzystaniem z WC? Kibelek zdejmą i co wtedy, gdzie iść za potrzebą? Jak Wy to rozwiązujecie? Dodam, że nie mam dokąd się wyprowadzić, a do sąsiadów nie chciałabym chodzić. Może nocnik, hehe ?
|
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Kabina z gładkiego szkła wcale nie jest taka trudna do umycia. Jeśli nie możesz codziennie wycierać, wystarczy raz w tygodniu ją umyć. A najlepiej radzi sobie z tym zwykły ocet 10%.
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, ile mniej więcej teraz kosztuje zrobienie łazienki od podstaw? Chodzi mi o jakieś najtańsze rozwiązania, czyli zwyczajne płytki, jakaś zwykła kabina albo wanna, umywalka, kibelek, wymiana rur itd. Chodzi mi o zrobienie łazienki w kamienicy, gdzie jej po prostu nie ma
(stoi tylko stary kibelek, są piony)Powiem szczerze, nie znam się zupełnie na kosztach, a nie mam teraz czasu za bardzo, żeby się w to zagłębiać. Chodzi mi o kwotę taką mniej-więcej - czy jest to kwestia 2, 5 czy 10 tys? |
|
|
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na moją - generalny remont, czyli w praktyce zrobienie jej zupełnie od nowa, jakby nic tam wcześniej nie było liczę około 3 tys. łazienka ma 4,5 m2. |
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w bloku, gdzie wynajmuję mam niecałe 3m2 i właściwie więcej nie trzeba. Ale powiedz mi, liczysz koszt materiałów, czy robocizny? trochę wczoraj pooglądałam ceny róznych łazienkowych urządzeń itp i heeh, aż się za głowę złapałam ![]() No i ja jeszcze musiałabym doliczyć postawienie ścianki ... to też nie mam pojęcia ile może kosztowac... |
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem w trakcie remontu łazienki (w sumie cały dom ale łazienka w pierwszej kolejności). Jest malutka (muszę popatrzeć na wymiary z projektu). U nas jest zrywanie unilanu, kucie podłogi - remont kapitalny. Musze kupić płytki na ściany, wannę, sedes i umywalkę + płytki do podgrzewania podłogowego, lusto, oswietlenie i grzejniczek. Koszt 3000 zl wydaje mi się zupełnie nierealny. Zauważ że ceny są zależne od miasta no i wiadomo - od ekipy remontowej (chyba że sama remontujesz). Ile wydasz na armaturę - kolejna ważna sprawa (mozesz kupić droższe/tańsze). Ja liczyłam ok. 10.000 zł ale jest to grubo zawyżona kwota. Bedę miała kompletne podliczenie, w sobotę jadę kupić potrzebne sprzęty.
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm no na pewno koszt zależy od tego, co się kupuje
jak zauważyłam ceny są baaardzo różne, kibelek można kupić i za 200 zł i za 1000 albo więcej. I tak ze wszystkim. A ja chcę właśnie wiedzieć ile by kosztowało to minimum, bez szału, ale całość od podszewki - łącznie z rurami i kawałkiem ściany.
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepsze to niż nic ja po prostu muszę wiedzieć, czy mogę się porwać na takie coś - jeśli taki remont jest za drogi po prostu poszukam innego meiszkania.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

oo nie pomyślałam o kiwi
też bardzo ciekawa opcja 
jak już znajdę ideał, to dokupię takie ręczniki 

Chodzi o waska płytk jakby falowana - zaznaczona na zdjeciu. Gdzie to mona kupić??? najlepiej w kolorze białym . jak to sie nazywa, przejzalam wszelkie dostepne strony z płytkami sciennymi i nic
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MÓJ NAJWIĘKSZY SKARBEK