![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Jak to sie mowi ze jak kobieta bedaca w ciazy ma małe piersi to bedzie miala wiecej pokarmu niz ta ktora ma duze piersi ![]() ![]() ![]() http://aukcja.onet.pl/showcat.php?id...r=t&view=gtext |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja siedzie na L4 juz w domu 2 m-ce i 1 tydzien i tak do konca.....i tez juz na głowe dostaję.....bo nie wiem co mam ze sobą zrobić...gdyby nie internet to bym chyba zwariowała.....sprzatac nie mam co bo mam ogromny remont w domu wiec wszystko zdemolowane pełno gruzu itp i to mnie jeszcze dodatkowo dobija!!!! bo mam syf i burdel w domu i juz mam dosyc tego remontu......łazienki nie mam musze korzystac od rodzicow na dole, kuchni nie mam musze korzystac na dole....wszystko jest w gołej cegle a urzedzenia AGD i łazienkowe stoja w paczkach, okna czekaja na wstawienie....jedynie 2 pokoje mam wyremontowane i to w nich ciagle przesiaduje (2 pokoje z 1 wejsciem) jeden z tych pokoi bedzie dla malucha ktory bym juz chciala urzadzac bo jest pusty no ale przeciez jeszcze czas, 3 pokoj tez jest do generalnego remontu ale to juz nie w tym roku..... i tak sobie z tych nudow siedze i ogladam rozne cuda na necie....tyle mi narazie pozostało do roboty....a robic wsumie moge wiele co mozna kobiecie w ciazy bo nie mam ciazy zagrozonej i nie musze lezec i dmuchac na siebie....a jednak tak musze bo nie ma co robic.....szkoda ze nie mieszkasz gdzies bliżej bo bysmy sobie tak razem posiedziały ![]() ![]() Jak ci sie bedzie bardzo nudzic to napisz do mnie na gg 1648521 to sobie pogadamy..... Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-09-17 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
emzeta ale sie usmialam 'krowa w ciazy' hahaha dobre, jakbym siebie slyszala. Wcale nie wygladasz jak paczek, tylko jak kobieta w ciazy, tak jak dziewczyny mowia. Ale dziekuje za rozsmieszenie... Ale mi zrobilyscie smaka ta zupa ogorkowa... nie jadlam od lat. Dzisiaj zapowiedzialam mezowi, ze idziemy do polskiej restauracji na zupe ogorkowa i pierogi ruskie. A jak sie robi zupe ogorkowa? Bardzo trudno? Bo ja gotowac w ogole nie umiem, rozmrazam tylko jedzenie, ale za to ciasta pieke ![]() A nadzerka kojarzy mi sie z 'rozwiazla' kolezanka ze studiow, ktora sie chwalila calemu rokowi, ze ma nadzerke od zbyt czestego seksu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I te 4 piersi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
No widzisz, jeszcze sie do Twojego awansu przyczynie... ale do smiechu nie jest jak sie w lustro patrze, brzucho fajnie ze duzy ale reszta nie, dzis mnie przyjaciolka pocieszala, ze ona na poczatku tez taka byla i ze to chyba woda w organizmie zatrzymana, bo potem mowi robi sie normalnie kulka na brzuchu a reszta sie uspakaja... no mam nadzieje ze tak jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ostatnio TŻ zawióżł zwolnienie to kadrowa powiedziała mu że jak wrócę do pracy to będe musiała się do bhp-owca zgłosić żeby stwierdził czy moge wrócić do pracy (ponoć powyżej 30 dni zwolnienia są takie procedury) tylko niewiem jakie on ma uprawnienia żeby stwierdzać takie rzeczy emzeta faktycznie ogromniasty brzuszek, też bym taki chciała mieć
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na L4 mozesz siedziec tylko 6 m-cy a potem sa 3 m-ce swiadczenia rehabilitacyjnego.....czy li do 9 m-cy a pozniej to sie juz wnioski o rente składa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zadomowienie
|
czy macie juz jakies poduchy ciazowe?
wlasnie kupuje ta poduche , nie chce inwestowac w sama ciazowa, a ta wyglada na to, ze mi potem na dziecko zostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
już się nie mogę doczekać zdjęć ze ślubu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma czego zazdrościć ![]() ![]()
![]() |
#2292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja jednak nie mam źle - my tylko dwa pokoje częściowo przemeblowujemy i u mnie leżą tylko kartony przez kilka dni, potem znikają. Dzisiaj mój mąż zmontował śliczną komodę do dużego pokoju ![]() No właśnie, gdyby nie ten internet, to ja chyba umarłabym z nudów. Już na szczęście nie muszę ciągle leżeć ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie i ciepło mimo wszechobecnego zimna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja przepraszam za opuznienie ale tez witam serdecznie nowa mame! No i dziekuje wszystkim za mile slowa na temat mojego okraglego ciala (jak to mowia: latwiej przeskoczyc niz obejsc), mam jednak nadzieje ze wiekszosc z was mnie szybko przegoni i niedlugo pozostane miss najwiekszego brzuszka na watku, szkoda ze alkamor nie ma netu, bo pamietam ze jej tez ladnie rosl, nie czulabym sie samotna... Zapomnialam, spicegirl, a co to jest poducha ciazowa i do czego wlasciwie ma sluzyc? bo tam na zdjeciach pani sie po prostu do niej przytula ale ja to robie ze zwyklymi poduszkami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
[quote=Anvi;9034403](
kurcze a ja wracam za 3 dni do Anglii...już miałam nadzieję ze pogoda jakaś znośna a tu takie wieści - angielska pogoda bez zmian ![]() ![]() A gdzie ty w tej Anglii jeśli można zapytać? pewnie już gdzieś o tym było ale przy takiej ilości postów to wolę zapytać jeszcze raz.... ![]() quote] ja jestem z okolic Leeds ![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym brzuszek świetny i super wyglądasz! U mnie w pracy średnio szef jakiś nadonsany ale mam go gdzieś!! Niektóre piszą, że nie mają co robić w domku i się nudzą a ja to bym chciała w domku ponudzić się niż do pracy chodzić ale niestety tutaj to nie dostanę L4;( Dostałam dziś w pracy migrenę i mam ją do tej pory na dodatek znów bolą plecy i w pachwinie cosik ehs jak kaleka ![]() Zmykam wypić herbatke coś zjeść i do łóżka bo padam ![]()
![]() |
#2295 |
Zadomowienie
|
poduszki ciazowe sa takie do mietoszenia i do upchania pod brzuch.... Idealne sa tego typu , bardzo mi polecaly kolezanki z dziecmi, ale ta co ja znalazlam ma wiele zastosowan, wszystkie sa pokazane nizej - nawet sie rozklada na pol moze sluzyc jako taki playpen dla dziecka.
Czy ktoras z was ma jakas fajna poduche i moze cos polecic? Co do wyciagania rak w gore.... mhm... mam 3 ksiazki o ciazy i w kazdej z nich polecane jest cwiczenie: usiasc po turecku i wyprostowac rece w gore i 'wyciagac do gory' raz jedna raz druga... Serio, w kazdej z tych ksiazek ('What to expect when you're expecting', 'Girlfriend's guide to pregnancy', 'Pregnancy and childbirth' i ' Your baby and you') |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
anadun, emzeta dzieki za info. Powiem szczerze, ze mialam zamiar je wieszac sama ale w tym wypadku moj maz zrobi to za mnie
![]() Wlasne niedawno wrocilam od ginekologa i jestem prze szczesliwa ![]() ![]() ![]() Aaaa i okazuje sie, ze jestem jednak w 12 tygodniu a nie w 10tym ![]() ![]() ![]() ![]() Badanie na toxo tez zrobione i mam nadzieje, ze wynik bede miec przy nastepnej wizycie. Dziewczyny, powiedzcie mi, czy to badanie na wady genetyczne jest w Polsce platne? gosia j a jak tam u ciebie po wizycie?
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2008-09-17 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
tak Was czasem podczytuję i pozwolę sobie znowu się wtrącić
![]() jeżeli macie coś przeciwko, dajcie znać. ja spodziewam się mojej kruszynki za miesiąc z małym hakiem. poruszyłyście temat wyciągania rąk w górę. na chwilkę można, ćwiczenia o których któraś z Was pisała są nawet pokazywane w szkole rodzenia i chodzi o odciążenie kręgosłupa (wyciąganie rąk ku górze na zmianę podczas siedzenia), ale nie można wieszać firanek czy też długo trzymać rąk w górze gdyż grozi to odklejeniem się łożyska...
#2299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurczę, za miesiąc masz poród....ja na razie non stop przeżywam szok, niby wiem, że będę miała dzidziusia ale jakoś na 100% chyba jeszcze to do mnie nie dotarło.... najpierw jak zobaczyłam na usg główke, nóżki i serduszko to byłam w szoku a teraz jak zaczął znowu brzuszek mi rosnąć to jakoś się nie mogę do niego przyzwyczaić i jak patrzę w lusterko to wydaje mi się że dziwnie wyglądam....jak kobieta w ciąży ale niekoniecznie ja....jakaś nienormalna jestem chyba... ale to nic zobaczcie jaki wielki mój brzuszek już jest - bobas rośnie aż strach
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
właśnie tak zauważyłam....jakiś podwójny mam ten brzuch - chyba tłuszczyk z bobasem robią wyśligi, który więcej urośnie...
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie rady mile widziane ![]()
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
a ja sobie dzis pocwiczylam
![]() ![]() Kika witaj ![]() ![]() ![]() raspberry o jakie dobre wiesci od Ciebie ![]() ![]() ![]() w Polsce robi sie badania genetyczne usg czyli NT i NB za darmo, w ramach pierwszego usg (11-14tydz.). Badania z krwi robi sie jak ktos ma wskazania, jesli nie to trzeba placic samemu. W Polsce jak masz wskazania to dostaniesz wszystko, ale profilaktyka leży ![]() co do firanek i karniszy: zapytalam kiedys kiedys ginekologa z krakowskiej kliniki ginekologii i poloznictwa. On na to : a skad pani to wytrzasnela? a ja: a chodze po roznych forach internetowych (wyczytalam na wizazu). bardzo go to rozbawilo. To bzdura i przesad. mozna spokojnie wieszac ![]() emzeta wygladasz uroczo ![]() ![]() a mnie w 17tc nikt nie ustepuje miejsca, nikt sie nie domysla... nie smuci mnie to jakos szczegolnie, mysle ze zacznie byc widac po 20tyg. (choc dzis mialam taka okropna mysl, zwatpilam czy moje dziecko rzeczywiscie tam jest, bo jeszcze nie czuje ruchow). nie moge sie doczekac nastepnego usg... spicegirl masz az 3 ksiazki o ciazy? podziwiam. ![]() A propos czy czytal ktos "W oczekiwaniu na dziecko" warto to kupic? (u mnie krucho z kasa...) ja poduchy nie kupuje (powod jw.), bo spie na boku lub tez brzucho-boku ,ale w takiej pozycji, ze blokuje sobie ramieniem polozenie na brzuchu. problem w tym , ze jest to bok prawy... ![]() ![]() SoNeRa zdrowka zycze ![]() zanka bede trzymac kciuki, zeby wszystko sie udalo ![]() buziaczekk ja mam podobnie: im wiekszy balagan w domu tym bardziej nie chce mi sie sprzatac... ![]() ![]() oj, co kaszlec zaczynam ![]() dzis mnie dopadl jakis strach o dzidzie... jak sie tylko obudzilam to dotknelam brzucha z uczuciem niepokoju... dobranoc dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
memi, wiedzialam ze na Ciebie mozna liczyc
![]() ![]() My z malym wiercipieta bardzo dziekujemy za mile slowo ![]() Tutaj niestety badanie bedzie mnie kosztowac ponad 100 euro ![]()
#2305 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z tym odklejeniem , to skad masz takie informacje?? ![]() Cytat:
![]() oj, troszke duzo... choc pewnie na niemieckie zarobki nie az tak duzo. ja robie tez robilam badania dla wlasnego spokoju... niby wiedzialam , ze raczej wyjda w porzadku, ale cosik mnie gryzlo. ale mysle ze warto ![]() caluje Ciebie i wiercipiete ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-09-18 o 08:32 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja poki co spie na boku (bo na plecach nie mozna, na brzuchu juz mi niewygodnie, choc to moja ulubiona pozycja), pod brzuch i miedzy nogi wsadzam koldre, ale mysle, ze jak sie rozrosne, to moze byc ciezko, dlatego sie za poduchami rozgladam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Memi taką informację dostałam od swojego lekarza jak byłam w szpitalu w 5 tc,
w ciąży generalnie nie powinno się myć okien, wieszać firanek, szorować podłóg na kolanach. wyciąganie rąk do góry powoduje nadwyrężenie stawów i może (aczkolwiek wiadomo nie musi) prowadzić do odklejenia się łożyska w internecie też jest mnóstwo informacji odnośnie czynności, których nie powinno się wykonywać w ciąży i te wymione przeze mnie są praktycznie wymieniane za każdym razem. nadmienię, że ja miałam duży remont w mieszkaniu - zdzierałam tapety, myłam okna, wieszałam firanki, malowałam sufit i nic się nie stało, ale zagrożenie jest..
#2308 |
Zadomowienie
|
Iwa jak ja tesknie za moim kochanym Krakowem... Pozdrawiam !
To twoje pierwsze dziecko? |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
tak pierwsze
![]() ![]() a w Krakowie teraz szaro, buro, zimno i mokro ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.