|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomyśl nad wprowadzeniem węgli do kolacji i więcej luzu w końcu to U
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Heh moje U
Sn. taka przekłądanka na spodzie serek wiejski potem mix płatków śniadaniowych, potem 2 część serka z masą krówkową (łyżeczka spora) potem lody krówkowe ( 2 łyżeczki ) posypane owsianymi płatkami i porzeczkami, wafel ryżowy z pasztetem sojowym i zieleniną, jabłko2Sn. a) actiwia naturalna z garścią orzechów ( jednak wziełam te orzechy do szkoły )b) grahamka z tofu czosnkowym i pomidorem i zieleninką, jabłko Ob. zupa pomidorowa z kaszą pęczak(nietypowa bo było tam mnustwo groszku, marchewki ) <---- ugotowałam sobie makaron razowy i żytni polany jogurtem z czosnkiem i falafelami D: jabłko, łyżeczka mixu masł orzechowych P: budyń toffee z paroma rafaelkami i garścią granoli, garścią mixu orzechów 20g płatków na sucho, big kromka pumpernikla z masą krówkową i dżemem brzoskwiniowym, jabłko K: jajecznica z 2 jajek z brokułami, pomidorem, zielenin, grahamka z tofu czosnkowym, pasztetem sojowym, kromka orkiszowego z linessa waniliową i dżemem 2 jabłka i jak ładnie? |
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śniadanie i podwieczorek
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
funky87 boję się zmieniac teraz sposób odżywiania. zresztą nie chcę. dobrze mi teraz jak jest
![]() czasami pozwalam sobie na jakies lody, koktajle. a kolacje węglowe odradziły mi dziewczyny z SB poleciły białkowe.
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
r/w/u ?
I owsianka (4 łyzki owsianych, 1 otrąb, 1 musli, 100ml mleka 1,5%, 1/2 activii jabłkowej); chipsy bananowe- ok. 350 kcal II 2 kromki żytniego posmarowane cienko serkiem piątnicy, 2 plastry sopockiej, pół plastra sera żółtego, ogórek kiszony - ok. 300 III ryz z piersią z kurczaka, warzywami ok 400 IV herbatnik, kisiel instant, jabłko - ok 200 V jajko na miekko; kromka razowego żytniego z 2 plastrami sopockiej, pomidorem - ok 250 razem ok. 1500kcal |
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, najważniejsze by dieta sprawiała przyjemność a nie była kara, nikt przecież nie musi obowiązkowo jeść węgli na kolacje Jestem zwolenniczką SB ale jakośc cięzko mi zacząć, dlatego podziwiam że wytrwałaś do drugiedo etapu i ps. masz świetny blog
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Mój jakże 'idealny' jadłospis
![]() I. 250ml świeżo wyciskanego soku pomarańczowego, Ecomer (wspomagawczo)/ -150 ;p 2 h pózniej-> Kawa Latte z dod.50ml gorącej czekolady, Creme Brulee (śmietankowo-waniliowy deser z żelowanymi wiśniami) ,3/4porcji - 350 30 min spaceru II. (4 godz.pózniej od poprzedniej konsumpcji) Kromka jasnego chrupiącego chleba z salami, smażona kiełbaska, ogórek konserwowy, ok.10g chrupek curly - 400 III. Lód Fitness (eee bezsmakowa ochyda), 1 paluch Twix'a Cappuccino ;D, kostka Milki Fire, mały kawałek ciasta drożdżowego ze śliwkami, również małe jabłko, jakieś 5szt orzeszków ziemnych w miodzie -360 (wiem ,wiem znowuż słodkie ,ale jak ma się apetyt bliski zeru.. )IV(dojdzie) Danio czosnkowo-ogórkowe, papryka, kromka chleba z serem topionym -250 A miałam tu już nie wchodzić ,ot by się dołować,jak to kiepsko 'żrę' |
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
O, pozwolę sobie zrobic OT i spytac
dobra ta Milka ? Tak się zastanawiałam czy aby jej nie wypróbowac, ale jakoś mnie odrzuca trochę ![]()
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
R ponapadowe:
7:00 owsianka: 2 łyżki owsianych, 1 łyżka otrąb śliwkowych, gruszka, kilkanaście kulek jasnych winogron, 80-90g chudego twarogu, 1/2 filiżanki mleka 1,5%, kawa 10:35 jogurt naturalny zott 200g, marchewka 14:45 3,5 dużych pierogów z mięsem (ok. 9x7 cm-naprawdę spore), 1/2 kiełbasy śląskiej 19:30 ciemna bułka z ziarnami, plaster szynki z indyka, plaster sera smażonego z kminkiem (0,5% tłuszczu), 2 łyżki ketchupu bez cukru, rzodkiewka, 2 plastry pomidora, 1/3 małej papryki jak zgłodnieję to będzie kawałek chudego twarogu -> zdaję sobie sprawę, że nie jest to wcale dobra R, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć, ile tu może być mniej-więcej kcal?
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dziękuję za zupę )
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Ewelka- Hmm ciekawe przynajmniej dla mnie jest to zestawienie słodkiego i pikantnego smaku, (acz wolę wersję Earth)tak czy owak na chłody w sam raz
|
|
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moje U. 1. jabłko 2. trochę makaronu pełnoziarnistego z jakimś gotowanym mięsem i przecierem, surówka z marchewki i kapusty sucha. 3. wiejski lekki, 1 jajko, malutka kromeczka chleba ciemnego. szarlotka dość konkretnie. około 3l herbaty z cytryną, kawa, 2 szklanki wody.
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki No to jeszcze w takim razie mogę dodać trochę kcal ![]() Natomiast Twoje U... Wygląda no cóż, jak R. Ale pewnie sama o tym wiesz
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
brak śniadania i drugiego bo rano wstałam 7.45 i brak funduszy na II. obiad był dość spory, a kolacją jestem zapchana.. przez tą szarlotkę. wiem wiem. pierwsza połowa dnia maskara. ;[
![]() ![]() Cytat:
Wizażanki nie krzyczeć jak się pomyliłam! Pewnie, że możesz dodać.. Wyszło tak jakoś dziś.. a pozatym fakt faktem.. apetyt coś mi nie dopisuję ostatnioo..
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
moje U:
Ś: 2 kromki razowca - jedna z serkiem chrzanowym min. 28% tłuszczu, druga z chudym twarogiem. na to pietruszka i pomidor, a do tego papryka czerwona. i jeszcze trochę fileta śledziowego z cebulka i świezym koperkiem w oliwie i occie (roboty Mamy) II Ś: niecały słoiczek tegorocznych powideł śliwkowych bez cukru, jabłko O: duszone w cebuli mięso z kaczki z jednym pomidorem, papryką i małosolnym PW: kubek kefiru 0% naturalnego, 13 nerkowców K: sałatka warzywna i 2 kawałki szarlotki dietetycznej (przepis --> http://mojesouthbeach.blog.onet.pl/ ) i ciacho wyszło mi booskie polecam!
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
moje R, a nawet lekkie W
Sniadanie: dwie kromki chleba tostowego graham z twarogiem plus lyzka dżemu bez cukru + pol lyzeczki miodu. Pomidor. 3 sliwki. IIs: kefir 0%tl. 250 gr. Obiad: duzo brokólów i kalafiora na parze, ze smazonym na teflonie tunczykiem z cebulka i pomidorami. troche gotowanych i podsmazanych buraczków z cebulą ( na teflonie bez tluszczu)+ Duża paryka. kolacja. serek wiejski lekki + 3 lyzki masla orzechowego. ![]() i pytanie: czy te zwiększanie kalorycznosci polega na tym, ze np dodaje wiecej owoców warzyw czy poprostu, ogólnie zwiększam ilość kalorii?
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
P:
6 - 3 duże kromki ciasta drożdżowego z kruszonką posmarowanego dżemem truskawkowym, szklanka kakao , banan 8- kanapka:2 kromki pełnoziarnistego z serem żóltym, szynką, pomidorem,sałatą 11- 3 pieguski, paczka rodzynek w czekoladzie, 2 sliwki 13- talerz zupy pieczarkowej , kotlet mielony, ziemniaki z tłuszczem i koprem, sałatka z kapusty pekinskiej,ogorkow i piersi kurczaka , szklanka kompotu z wisni 14- garść orzechów laskowych , 4 morele suszone 16- pół woreczka ryżu z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 18-baton mars , 8 mandarynek , garśc orzechów 21- jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem,pomidorem 3 kromki chałki, 3 michałki , |
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję.
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Dekas oczka Cię zmyliły, one miały oznaczac to, że z chęcią jeszcze raz zjadłabym taki deser
![]() ![]() P: Iśn- duża bułka z nutellą, szkl kakao, kawałek sernika IIśn- a) grahamka z masłem, sałatą, sopocką, pomidorem, ogórkiem, pół Kubusia b) pół Kubusia, paczka herbatników, jabłko koktajl orzechowo-bananowy O: zupa ogórkowa z ryżem(zabielana), ziemniaki z sosem pieczarkowym, mizeria,kompot truskawkowy słodzony beza z kremem cappuccino i polewą czekoladową taka duuuuuuuża a krem jest pysznyP: grahamka z sopocką i pomidorem, herbata, pół banana-tyle zostało ![]() całe opakowanie magusiów-ehh uczyłam się z historii... K: 3 grube parówki po ok 120 gr z sosem tatarskim i kajzerkąwłaśnie kończę wiejski z pomidorkiem
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
3 dzień I fazy SB ----> R
cały czas staram się udoskonalać jadłospis ![]() śniadanie: 125 g twarogu z papryką i słonecznikiem 80 g orzechów nerkowca... podjedzone w ciągu dnia. II śniadanie: sałata z pomidorem, papryką i rzodkiewką III śniadanie: 100 g makreli obiad: 125 g potrawki z kurczaka podwieczorek: sałata z pomidorem, papryką i ogórkiem kolacja: 120 g makreli, odrobina twarogu samego (tak z 50 g), pomidor jeszcze chyba jeden pomidorek wpadnie i później kakao ze słodzikiem i mlekiem 0%. może być..?
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje niby R (boje sie ze za duzo kalorii)
I sniadanie 11:00 ok. 15 dag smazonej kiełbaski + salatka z kapusty pekinskiej II sniadanie 13:30 filizanka goracej czekolady III obiad 17:20 ok 150g makaronu pelnoziarnistego spaghetti z sosem ze sloiczka IV kolacja 19:00 4 kostki czekolady Oprocz tego duzo mineralnej i czerwonej herbaty... do tego tabletki therm line II i błonnk w kapsulkach. prosze o ocene... |
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
R? przynajmniej miało być ale nie wiem co z tego wyszło
![]() Iśn (6.20) fitella kokosowa, trochę granoli + szklanka mleka 1,5% herbata malinowa, 2 słodziki - tu jakieś 3 szklanki soku IIśn (8.30 - chyba za mały odstęp zrobiłam między posiłkami?) bułka wieloziarnista z serem, sałatą i ogórkiem - brzoskwinia, między posiłkami obiad (13.00) pełnoziarnisty makaron spaghetti, sos 4 sery z brokułami z knorra - taka średnia porcjapodwieczorek (16.00) danio do gryzienia orzechowe, banankolacja (21.00, ale późno spać idę ok.1.00 w nocy;d) serek polskie smaki o smaku drożdżówki z rabarbarem ![]() brzoskwinia oceni ktoś ? i podliczy kcal? już się gubię w tym wszystkim, sama nie wiem co powinnam jeść. moje zapotrzebowanie to 2.500 kcal. czy zjadłam w takim razie za dużo?
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
W:
- kawa z mlekiem 0,5% - szklanka mleka 0,5%, kubek nesqików, gruszka, 3 owoce winogrona - grahamka z masłem, danio warzywne, kawa z mlekiem 0,5% - 2 nie duże naleśniki z nutella i bananami (pyyyycha )- 1,5 talerza grochówki, duża marchewka, herbata Jak można to prosze o ocenę i podliczenie ile to może mieć kcal, bo sama sobie nie radze :/ Mam jednak nadzieję, że jest w miarę okej
|
|
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli masz taki zapotrzebowanie to może to być nawet i redukcja ![]() za mało: warzyw! NNKT! białka! za dużo: cukru, o zgrozo w postaci węgli prostych i fruktozy... średnio zdrowa redukcja no, czytałaś podwieszone?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czytałam, czytałam. ale jeszcze się trochę gubię w tym wszystkim (trochę zielona jestem w temacie zdrowego odchudzania, bo moje wcześniejsze nie wyglądało najlepiej) i czasem się zapominam jeszcze dziś się poprawię ![]() btw. przy drugim śniadaniu był ser żółty, nie bardzo pasuje? aaa kolację rzeczywiście zastąpię czym innym. pewnie jakimś wieśniakiem, bo wegetarianką jestem (też początkującą ).w każdym bądź razie dziękuję za pomoc, jestem bardzo wdzięczna ![]()
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
blackcoffee makrela na kolacyjkę trochę za tłusta
poza tym ok.shockwaves w.g. mnie za mało warzyw i ten sos ze słoiczka mi się nie podoba ale ja w ogole nie toleruje przetworzonych produktów. na kolację radziłabym prędzej jakąś sałatkę warzwyną a zamiast czekolady kakao gorzkie z mlekiem 0,5%, chociaż już piłaś gorącą czekoladę, więc nie wiem
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Doberek
![]() Ja ostatnio pozwalalam sobie na "troche" wiecej wiec to bylo bardziej porzadne U niz R wiec wolalam nawet nie dodawac jadlospisow bo wstyd I Sniadanko: jajeczniczka(2 bialka, 1 zoltko) jedna kromka pelnoziarnistego, pomidor, jablko, II Sniadanko: grahamka, 2 plastry poledwicy indyczej, pomidor, ogorek, salata, 3 mandarynki Obiad: 150g piersi indyczej na teflonie, papryka, cebulka, pomidor, ogorek zielony, tortilla pelnoziarnista Podwieczorek: twarog chudy z maslana naturalna, garsc orzechow i pestek z dynii Kolacja: wiesniak z ogorem zielonym i salata I jak? ![]()
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy takim zapotrzebowaniu nie widzę konieczności aczkolwiek proponuje poobserwować czy na 1900-1700 chudniesz czy nie, jeśli spadek masy nastąpi to nie obcinaj tylko jedź i chudnij Ser żółty lepiej sobie odpuścić, kanapki z tuńczykiem są lepsze ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jakąś rybkę dorzucisz następnym razem lub sałatkę z oliwa , dbaj o różnorodność
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

), jajko na twardo, 3 małe małosolne, pomidor i papryka
nie tyjecie od tego dziewczyny?

) posypane owsianymi płatkami i porzeczkami, wafel ryżowy z pasztetem sojowym i zieleniną, jabłko
)

)

z sosem tatarskim i kajzerką