Zdjęcie nastolatki w piecu krematoryjnym. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 21:45   #151
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Zdjęcie nastolatki w piecu krematoryjnym.

Ostatnio przeczytałam gdzieś komentarz do tej sprawy:
"Jak ona mogła tam wejść, przecież tam śmierdzi?!"
Stary 2008-09-16, 22:00   #152
joyka
Raczkowanie

Rozmawiałam o tych zdjeciach z moim ojcem. Do pokoju weszła moja siostra, 2 klasa gimnazjum. Opowiedziałam jej o wydarzeniu, nie widziała w tym nic złego. Nie dałam za wygraną, zaczęłam ją pytać o oświęcim, Hitlera i takie tam, wiedziała co nieco, resztę dopowiedziałam. Potem zapytałam znowu o jej zdanie na temat dziewczynki, a ona wzruszyła ramionami i stwierdziła, ze nie wie, o co tyle krzyku, przecież to normalne, że chciała sobie zrobić fajne zdjecie. Najgorsze, ze siostra koleżanki odpowiediała identycznie. Znieczulica wśród gimnazjalistów?
joyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 23:12   #153
Rena
Zakorzenienie

Problem nie jest az taki prosty, ani oczywisty w mojej opinii. Przecina sie tu wiele plaszczyzn od kulturowosci kraju katolickiego poczawszy, przez mass media do prawdziwej tragedii, ktora w istocie miala miejsce w tym miejscu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 06:44   #154
..::anvastra::..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
Wg mnie, ta dziewczyna jest po prostu głupia. Strasznie głupia.
Winy na nauczycieli nie można zrzucać, przecież każdy chyba wie, do czego służyły takie obozy. A jeśli w szkole/w domu się tego nie nauczyła, to zapewne usłyszała o tym od przewodnika w obozie.

Konsekwencji prawnych bym nie wyciągała. Tylko obniżyć zachowanie do minimum i dać 1 z historii. Myślę, że popularność jaką zdobyły te zdjęcia będzie dla niej największą karą.
a ja myśle że nie ma się co łudzić - wydaje mi się że te zdjęcia zrobiła i wrzuciła na neta właśnie w tym celu żeby tą popularność zyskać i jej się to udało
a dla takiej panienki jak ta 1 z zachowania i histori nie zrobi zadnej roznicy, bo raz ze bedzie to kara od nauczycieli - ktorych ma podejrzewam daleko i predzej uzna się za wielce pokrzywdzoną albo wrecz meczennice w walce o wolnosc ucznia

i bedzie to taki komunikat dla jej krejskipsiapsioleczek - nie rob sobie zdjec w piecu krematoryjnym bo dostaniesz jedynke (nie dlatego ze to jest ponizej ludzkiej godnosci, ze to beszczeszczenie pamięci ofiar czy poprostu tak nie wypada)

ta dziewczyna powinna przede wszystkim odczuc to na wlasnej skorze (nie na swiadectwie czy portfelu rodzicow) takze zdecydowanie jestem za pracami spolecznymi i to najlepiej niech sprząta psie gówna pod oknami swojej szkoły
albo cos w stylu 'przymusowego wolontariatu' - zobaczymy czy gdy np w szpitalu czy hospicjum zobaczy cierpienie na wlasne oczy bedzie jej sie chcialo smiac i robic zdjecia (ale moze sie tylko ludze)
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 08:04   #155
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ..::anvastra::.. Pokaż wiadomość
a ja myśle że nie ma się co łudzić - wydaje mi się że te zdjęcia zrobiła i wrzuciła na neta właśnie w tym celu żeby tą popularność zyskać i jej się to udało
zyskała popularność ale chyba nie taką o jaką jej chodziło. Zapewne myślała że będzie orginalna że może ktoś napisze jaka ona to jest odważna i pomysłowa.
Teraz gdy czyta komentarze o sobie że jest głupia, pusta, niedojrzała i znieczulona to na drugi raz pomyśli nad tym co robi.

Cytat:
ta dziewczyna powinna przede wszystkim odczuc to na wlasnej skorze (nie na swiadectwie czy portfelu rodzicow) takze zdecydowanie jestem za pracami spolecznymi i to najlepiej niech sprząta psie gówna pod oknami swojej szkoły
albo cos w stylu 'przymusowego wolontariatu' - zobaczymy czy gdy np w szpitalu czy hospicjum zobaczy cierpienie na wlasne oczy bedzie jej sie chcialo smiac i robic zdjecia (ale moze sie tylko ludze)
Ta dziewczyna to jedna z tych którym udało się pstryknąć zdjęcie bo nauczyciel był daleko itp. Za pewne nie ona jedna wlazła to pieca...koledzy i koleżanki też pewnie wchodzili tam tak dla "jaj" i pokazania jacy są "cool".
Nie wiem skąd w młodzieży tyle beztroski i znieczulicy. Można być przecież przebojowym ale trzeba znać granicę.
Suche fakty podane w szkole ..zgineło tyle tys. ludzi, tyle umarło z głodu, tyle spalono, tyle zagazowno itp. nie powodują współczucia i zadumy u dorastającej młodzieży.

To przykre

Niestety do pewnych rzeczy ludzie dojrzewają lub nie. Podobnie jest z szacunkiem do starszych osób z zachowaniem na cmentarzach itp.

Nie jestem za ukaraniem nastolatki. Mam tylko nadzieję że to co się wydarzyło da do myślenia nauczycielom, rodzicom i młodzieży która czytając o głupocie dziewczyny inaczej spojrzy na pewne sprawy.
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 08:40   #156
Albertyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joyka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam o tych zdjeciach z moim ojcem. Do pokoju weszła moja siostra, 2 klasa gimnazjum. Opowiedziałam jej o wydarzeniu, nie widziała w tym nic złego. Nie dałam za wygraną, zaczęłam ją pytać o oświęcim, Hitlera i takie tam, wiedziała co nieco, resztę dopowiedziałam. Potem zapytałam znowu o jej zdanie na temat dziewczynki, a ona wzruszyła ramionami i stwierdziła, ze nie wie, o co tyle krzyku, przecież to normalne, że chciała sobie zrobić fajne zdjecie. Najgorsze, ze siostra koleżanki odpowiediała identycznie. Znieczulica wśród gimnazjalistów?
Czyli jak widac takiej wiedzy nie posiada wiecej malolatek...
Pytanie- gdzie sa rodzice, ktorzy tak elementarych prawd z historii dziecku nie przekazali?
Szkola uczy, uczy faktow-do rodzicow nalezy wychowanie dziecka , uwrazliwienie go, nauczenie zasad moralnych itp...

W przypadku tej nastolatki zabraklo nie tylko wiedzy- co to jest za miejsce, ale takze wrazliwosci i wsploczucia dla osob, ktore tam zginely, ktore ten koszmar przezyly....

Moim zdanie wstydzic powinna sie nie tylko ona, ale takze jej szeroko pojeci opiekunowie- nauczycielka prowadzaca te wycieczke, przewodnik (jezli byl), nauczycielka histroii, a przede wszystkim rodzice, bo to oni zaniedbali cos waznego w wychowaniu!

Drastyczne proponowane wczesniej kary dla malolaty sa wg mnie zbedne, co to za pomysl zamykanie jej w rozgrzanym piecu piecu???!!!!!
Moim zdaniem wystarczy jej uswiadomic co zrobila, jak cierpieli tam ludzie i jak zbeszczescila swoim zachowaniem to miejsce. Jezeli ma w sobie wrazliwosc- zrozumie...
Jezeli nie ma... uj... rodzice powinni sie wstydzic i najlepszym rozwiazaniem bylaby terapia dla calej rodziny- dla niej zeby nauczyc ja co to empatia, szacunek itp... dla rodzicow- zeby uswiadomic jakie bledy wychowawcze popelnili wychowujac w ten sposob swoja corke...
Stary 2008-09-17, 09:06   #157
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
jak to przeczytalam to tak sie we mnie zagotowalo ze pomyslalam ze najlepsza kara bylo by zamkniecie jej w tym piecu i to rozgrzanym chociaz na 10 sekund - tak zeby jej usmiech z buzki zszedl na kolejne kilka miesiecy

bez komentarza

Cytat:
a jesli chodzi o kare - pewnie jest nieletnia więc na wiele nie mozna liczyc, ale mam nadzieje ze dostanie przynajmniej prace publiczne i cos takiego....
a i mam nadzieje ze jakas zyczliwa osoba ktora zna ta dziewczyne ujawni jej imie nazwisko itd a pewne srodowiska mysle ze sie nią zajmą odpowiednio
Ukaranie tej konkretnej nastolatki nie załatwi sprawy. nie chodzi przecież o to żeby ona żałowała tego co zrobiła bo teraz musi zamiatać ulicę za to. A młodzież nie będzie takich rzeczy robić w obawie przed karą.
Tak naprawdę fakt złamania prawa nie przeraża tak jak fakt "luzackiego" podejścia do holokaustu.

No ale czego mamy wymagać od młodzieży która ma zabawę podpalając kolegę lub odcinają kotu ogon. Przykłady odbiegające od tematu ale świadczące o tym jak świadomość młodych ludzi jest znieczulona na krzywdę...krzywdę wyrządzaną a co dopiero tą której tylko uczą się na historii i w żaden sposób ich bezpośrednio nie dotyka...
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 09:27   #158
ankasz
Zakorzenienie

Wg mnie najlepszą karą dla tej dziewczyny byłby kilkugodzinny seans filmów o obozach zaglady. Niech siedzi na tyłku i niech to ogląda, niech zobaczy ze do pieca do ktorego ona weszł, zeby zrobić sobie "najsową fotkę" wrzucano małe dzieci, tylko dlatego że urodziły sie w zlym miejscu (złym -w mniemaniu Hitlera).

Może jestem naiwna, że wierze, że do niej dotrze, ze to nie jest zwykłe muzeum, pokazujące życie ludzi w tamtym okresie. Może ona zrozumie że tam rozegrał sie dramat wielu osób.

Pewnie by na nia to nie podziałało.. Ja po jedym takim filmie nie moge dojść do siebie, ciągle mysle o tych obozach. Ale ja to ja, i ja nigdy bym do tego pieca nie weszła, żeby sobie zrobić "słitaśną foteczkę"

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 09:46   #159
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

mnie zatkalo! no szok ! a oburzenie to malo powiedziane....i probuje cos wiecej tu napisac ale...nie potrafie znalesc slow. moze jak ciut ochlone...

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 10:11   #160
paula78
Zakorzenienie

Masakra :-/

ale moze trzeba by organizowac wycieczki odpowiednie do dojrzalosci wiedzy dzieci.

dwa -moze dolozmy jeszcze kilka godzin religii w szkole zamiast historii czy wos-u czy godziny wychowawczej.latwiej przeciez puscic Niemy krzyk niz film historyczny.

dwa- gdzie sa rodzice?

kare powinni poniesc zarowno rodzice jak i szkola .

coz to za pomysl zeby fotgrafowac takie miejsca do wlasnej kolekcji a co dopiero wlazic i szczerzyc zeby ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 10:42   #161
Julka16
Przyczajenie

Cytat:

Wydaje mi się że w przypadku Twojej siostry i reszty mlodych ludzi to kwestia braku dojrzałosci i jestem pewna ze w liceum zmieni zdanie odnosnie tego tematu. Uwazam ze do wszystkiego nalezy dorosac i mimo ze mlodej osobie opowie sie historie masowej zglady ludzi tamtych czasow to jednak moze im sie zrobic przykro z tego powodu ale nie odczuja powagi sytuacji jak ludzie od nich starsi. W zadnym wypadku nie usprawiedliwiam zachowania tej dziewczyny poniewaz powinna poniesc konsekwencje tego co zrobila i jestem pewna ze w tym momencie juz nie chcialaby byc taka "cool" , i najpierw by pomyslala potem zrobila.
Julka16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 11:48   #162
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
znieczulica?! raczej brak wiedzy i chęć "zabłyszczenia"!co z tego że szkoła zorganizuje wyciaczkę do oświecimia jak nauczyciele nie potrafią jak widać zapanować nad grupa!
Stary 2008-09-17, 11:57   #163
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Ukaranie tej konkretnej nastolatki nie załatwi sprawy. nie chodzi przecież o to żeby ona żałowała tego co zrobiła bo teraz musi zamiatać ulicę za to. A młodzież nie będzie takich rzeczy robić w obawie przed karą.
Tak naprawdę fakt złamania prawa nie przeraża tak jak fakt "luzackiego" podejścia do holokaustu.
pisze tak dlatego ze jestem zdania, ze dziewczyna zrobila to swiadomie i nie kierowala nią niewiedza czy chwilowa 'nieswiadomosc tego co robi' tylko zwykla ignorancja, egoizm, kompletny brak wrazliwosci, zapatrzenie we własną osobę
dla takiej panienki zamiatanie ulicy na oczach calej szkoly to najgorsze co moze sobie wyobrazic,

najlepiej powiedziala ankasz z tymi filmami
chociaz nie wiem czy tak wyprana panienka po takim seansie nie stwierdzila by ze 'filmy byly glupie bo nie bylo przystojnych aktorow i w dodatku nie byl straszny bo nie bylo napiecia bo i tak bylo wiadomo ze wszystkich zabija'

a i tak zeby bylo jasne - to co pisze pisze z celowo lekka przesada bo nie potrafie podejsc do tematu bez emocji - dla mnie ta dziewczyna znizyla sie do takiego poziomu ze nie potrafie odniesc sie do niej ze wspolczuciem czy zrozumieniem

i tyle gadania ze to wina rodzicow i nauczycieli - wiec moze wypuscmy z wiezien i poprawczakow mlodocianych zlodziei, gwalcicieli, zabojcow, itd bo to nie ich wina tylko wina wychowania, ze widocznie mieli zlych rodzicow, ktorzy im nie powiedzial ze to jest zle
czlowiek w tym wieku ma swoj rozum, decyduje o sobie, wie czym jest smierc i okrucienstwo, ma juz raczej uksztaltowany przez swoje otoczenie i SIEBIE system wartosci, wiec nie robmy z tej dziewczyny biednej sierotki ktorej nikt nigdy nie wytlumaczyl ze nie robi sie slitasnych foci w piecu krematoryjnym wic skad bidulka miala wiedziec ze nie powinna
Stary 2008-09-17, 12:05   #164
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
co z tego że szkoła zorganizuje wyciaczkę do oświecimia jak nauczyciele nie potrafią jak widać zapanować nad grupa!
jesli cala klasa jest tego pokroju co ta panienka to albo musialo by isc pilnowac co najmniej 15 nauczycieli albo musieli by im na nogi i rece zalozyc kajdany i zrobic rewizje osobista przed wejsciem...
juz lepiej wogole nie robic takich wycieczek albo robic tylko dla chetnych...
tylko wtedy znw bedzie awantura ze skad dzieciaki maja wiedziec cokolwiek o histori tych miejsc jak sie ich do nich nie zabier i tak w kolko...
Stary 2008-09-17, 12:12   #165
201710291909
Konto usunięte

Jestem praktycznie pewna że dziewczyna zupełnie nic sobie przy pozowaniu nie pomyślała, słyszłam od jednego chłopaka że on to "nawet" udawał z kolegami że się do tych pieców wpychają...Są różne szkoły, różni uczniowie i często wyjazd dla gimnazialistów to po prostu wycieczka szkolna, nic poza tym. Zwłaszcza jezeli nikt ich wcześniej nie uwrażliwił na pewne tematy.
Myślę, że kara nic nie zmieni, szczególnie finansowa czy jakieś prace społeczne, w końcu nic nie zdewastowała. Należy sie raczej zastanowić jaki jest poziom wiedzy i wrażliwości ludzi. A w przyszłości II Wojna Światowa pewnie będzie dla ludzi takim samym wydarzeniem jak inne wojny i zbrodnie przeciw ludzkości
201710291909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 12:58   #166
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Wg mnie najlepszą karą dla tej dziewczyny byłby kilkugodzinny seans filmów o obozach zaglady. Niech siedzi na tyłku i niech to ogląda, niech zobaczy ze do pieca do ktorego ona weszł, zeby zrobić sobie "najsową fotkę" wrzucano małe dzieci, tylko dlatego że urodziły sie w zlym miejscu (złym -w mniemaniu Hitlera).

Może jestem naiwna, że wierze, że do niej dotrze, ze to nie jest zwykłe muzeum, pokazujące życie ludzi w tamtym okresie. Może ona zrozumie że tam rozegrał sie dramat wielu osób.

Pewnie by na nia to nie podziałało.. Ja po jedym takim filmie nie moge dojść do siebie, ciągle mysle o tych obozach. Ale ja to ja, i ja nigdy bym do tego pieca nie weszła, żeby sobie zrobić "słitaśną foteczkę"
no nie wiem czy by to coś dało. pewnie by to nią nie wstrząsneło, raczej zanudziłaby się pamiętam jak byłam ze szkołą na Katyniu, większość oglądała w skupieniu, ale było kilka takich, którzy gadali, śmiali się a na koniec skomentowali jaki to byl' nudny i beznadziejny film' . Nie wiem co mogłoby dotrzeć do takich osób.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 13:42   #167
ma-li-na
Zadomowienie

pozostaje jeszcze jedno co za debil jej takie zdjęcie zrobił!! ta młodziez jest poprostu coraz głupsza

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 14:39   #168
vogelek
Raczkowanie

Dzisiaj na polskim moja polonistka stwierdziła iż martyrologia naszego narodu orza świadomość o tym sprawiła, że Polacy ciągle patrzą w przeszłość przez co pogłębiają sie w te beznadziejności oraz smutku. Jednak dla następnych pokoleń bardziej liczy się przyszłośc przez co są bardziej otwarci i radośni. I to oni zbudują przyszłość całego narodu.
Jeśli C młodzi (czyli ja też) maja być tacy radośni i otwarci jak ta lasencja, to już wolę należeć do tego starego smętnego pokolenia zgredów.
Stary 2008-09-17, 20:18   #169
evil minded
BAN stały

Co by tu rzec...można się wściec.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obrazek 24.jpg (20,1 KB, 115 załadowań)
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 20:21   #170
musicman
Zadomowienie

też mi wielkie halo. Nastolatki robią różne głupie rzeczy, wystarczy przypomnieć sobie co się działo w szkole na przerwach...
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 20:51   #171
201703061232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
też mi wielkie halo. Nastolatki robią różne głupie rzeczy, wystarczy przypomnieć sobie co się działo w szkole na przerwach...
ok działo się , ale nikt nikogo nie podpalal, nie męczyl zwierzat i nie był tak pusty zeby bezczescic miejsca pamieci. Na przerwach sie uciekalo przed nauczycielem jak przylapal na papierosku. Zawsze nastolatki robily głupie rzeczy, ale teraz oni sa glupi, niewrazliwi, pozbawieni wszelkich hamulców i mozgow - nie wszyscy, ok ale wielu jest takich.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 20:58   #172
Agula 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość
Co by tu rzec...można się wściec.

Bez komentarza
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 20:58   #173
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Problem nie jest az taki prosty, ani oczywisty w mojej opinii. Przecina sie tu wiele plaszczyzn od kulturowosci kraju katolickiego poczawszy, przez mass media do prawdziwej tragedii, ktora w istocie miala miejsce w tym miejscu.
Reno, a co ma w tym konkretnym przypadku kulturowosc katolickiego kraju do rzeczy?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 23:21   #174
kruszynka1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość

Liczę,że gówniara poniesie tak ogromne konsekwencje,że mózg jej stanie.
Całej reszcie motłochu i plebsu,który nie umie zachować się podczas zwiedzania Auschwitz i innych obozów proponuję zostać przed obiektem z książką od historii w łapskach.
nic dodac nic ująć
Stary 2008-09-18, 09:48   #175
ankasz
Zakorzenienie

Myśle że nie można osób na zdjęciu które wrzuiła Evin minded wsadzac do tego samego worka co panienke o której rozmawiamy od poczatku. Nauczyciel z mojego byłego liceum, co ważne, nauczyciel HISTORII brał udział w nagrywaniu filmu o II wojnie światowej i grał hitlerowca. Na naszej klasie ma pełno zdjęć w mundurze, z bronią.
Może jestem naiwna, ale może ci dwoje też przebrali sie w te stroje w jakimś "szczytnym"celu...?

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 17:55   #176
201804200947
Konto usunięte

Dziewczynka ma 9 lat..
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...odzinnego.html
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 18:01   #177
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem co na to wszyscy ci, którzy tak ostro domagali się wymierzenia sprawiedliwości...
Stary 2008-09-18, 18:06   #178
201703061232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem co na to wszyscy ci, którzy tak ostro domagali się wymierzenia sprawiedliwości...
wiek jej nie usprawiedliwia. Jesli 9 latek zabije kogos to co tez mamy powiedziec ze to taki maly chlopiec nie wiedzial co robi?? Na pewno skoro byla to wycieczka szkolna nauczyciele powiedzieli co to za miejsce.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 18:11   #179
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
wiek jej nie usprawiedliwia. Jesli 9 latek zabije kogos to co tez mamy powiedziec ze to taki maly chlopiec nie wiedzial co robi?? Na pewno skoro byla to wycieczka szkolna nauczyciele powiedzieli co to za miejsce.
Owszem, to co zrobiła było nieodpowiedzialne i głupie, jednak nadal twierdzę, że wszyscy ci, którzy życzyli dziewczynie samych najgorszych rzeczy, łącznie z zamykaniem jej w tym piecu, dojrzałością również się nie wykazali. Myślę, że od osób "nieco" starszych od owej dziewczyny, można by wymagać zachowania pewnego poziomu, a nie rzucania epitetami na prawo i lewo, bez znajomości tematu.
Stary 2008-09-18, 18:11   #180
rare bird
Wtajemniczenie

wpuścili 9latkę do obozu koncentracyjnego? bez żartów

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości