|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kamilka - witaj Słonko, ja to to Twoje narzekajace na zadania domowe mogę przyjąć... tylko czy Ty naprawdę chcesz je oddać ..? oj, płakałabyś Mamusiu, na pewno... buźka!buczuś - ja słyszałam dużo dobrego o produktach Hauschki, ale niestety jeszcze niczego nie używałam, bo jest to dość trudno dostepne, ja też nie spotkałam Hauschki w zadnej aptece, ale wiem, że można je kupić w necie - teraz juz na pewno się nimi zainteresuje, skoro je chwalicie!
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Lidziu - masz rację, nie oddam konusa - kochany jest
Mam pewien zamęt - mnie lekarka powiedziała, że cos 2 dwa , trzy razy w tyg,.to dopiero po dwóch miesiącach po masce. Czyżby znowu różne szkolenia naszych lekarzy ?
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ty dinozaur cosmelański jesteś .Tylko ty możśesz nam powiedzieć jaki to ma wpływ na skórę po 2 latach stosowania.Czy buzię masz inną niż 2 lata temu?Zdradż jeszcze czy stosujesz ciągle cos czy tylko jak plamy są.Nurt jest taki,że po miesiącu trzeba cos2 2-3 razy w tyg przez rok i mimo to ci plamy wylazły Acha i czy zawsze 50+ miałaś |
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lidio produkty dr Hauschki są do kupienia w necie na truskawie, ale najtańsze są w aptece internetowej Cefarmu www.cefarm24.pl Na jedwabnym pudrze jest róznica 20 zł aż |
|
|
|
|
#2496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona sama powiedziała mi że gwarancji nie daje na Gładkie lico,bo tego nie wie nikt,a kto daje to szarlatan
|
||
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Hello zgłaszam się na wieczorne
Po słowach Lidzi dochodzę do wniosku że to normalne że mi wylazły.Kładę teraz grubo na noc więc mam buraka i się łuszczę ale plamy chyba trochę ruszyły oprócz mego czoła of course.Cholewa nie mam kiedy nałożyć na nie maski bo ciągle coś wypada.Właśnie zmyłam pysk i chciałam nałożyć hydrance optimale z avenki lecz w moim kufsze z kosmetykami w łazience zobaczyłam próbkę estee lauder-idealist -SUPER KREMIK buzia gładziusieńka i na razie nie potrzebuje nawilżenia.Na truskawie jest drożej ale tam nie ma kosztów przesyłki więc trzeba by to wszystko przeliczyć gdzie korzystniej.
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Ja wolalabym się przekonać na własnej skórze czy uczula, hydra vital poza tym ze nawilza to dodatkowo chroni naczynka po cos a mi ich stan się teraz niestety pogorszył, zwłaszcza pod oczami. Stosuję polecany przez dziewczyny zel arnikowy i na szczescie stan sie polepszyl ale dzieki hydra.. moze by tak sie nie stalo.
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten podklad od Hauschke kosztuje 14Euro ,a np. YSL 39 Euro(tez nie destabilizujacy) Mala roznica,co? Oba podklady wyprobowalam YSL (orginalna ilosc) mam nadal w domu(nic specjalnego) i probka Hauschke.No i Ci mowie,ze to drugie na moja cosmelanska geba to cudo.Moze nie chodzi juz o krycie jakis niedoskonalosci,ale o sam komfort.Twarz jest nieziemsko nawilzona,jeszcze czegos takiego nie mialam.FAjne uczucie. I jak chcecie to przebiore sie jutro za rumunke i pojde na zebry.Probki Wam poszukam i wysle,zebyscie sie przekonaly,ze prawde mowie. a jutro jak wstane to geba pelna pryszczy Hauschkowej ![]() domciu,widze Cie i pala mi sie cieszy
|
|
|
#2501 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jak Wam coć zaraz napiszę - to się posikacie
Cytat:
Ochydną piekielnie ... więc wracam do cholernej i piekącej Avenki, tylko muszę pamiętać by jej do gał nie nawalić ![]() Cytat:
![]() Masakra - napewno nie cosmelanię się przed następną środą - ponieważ w środę mam być u TŻ w firmie w Warszawie ... czy ktoś wyobraża sobie, że ja w trakcie łuszczenia wpadnę tam ... na tłumaczenie ... no przecież nawet kapelusz mi nie pomoże i super glassy A co ja zrobię jak mój cosmelan się zestarzeje w mojej lodówce to co Najpierw stołeczek przed domem ... a teraz stołeczek i ołtarzyk przed lodówką ![]() Cytat:
Cytat:
, jeszcze nie spuchło NO PISZCIE COŚ CHOLERA BYM MOGŁA SPEKTAKULARNIE WYSKOCZYĆ ZMOIM NEWSEM !!!!!!!!!!! I BY NIE BYŁO POST POD POSTEM
|
||||
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
NO DOBRZE ... POSZŁYŚCIE SPAĆ ... WIĘC ROBIĘ POST POD POSTEM ( L_V PLEASE tu nie sprzątaj, gdyż to wiadomośc spektakularna
)...no Kochane moje ( leżę w piernatach i wszyscy mnie żałują ) ... dzisiaj po ra pierwszy w życiu ... zemdlałam, tym samym zadając kłam wszelkim spekulacjom rodzinnym, że jestem rabniętą kretynką i narzekam na syndrom zmęcznia od mometu zajścia w ciąże, dodam, że zaszłam, jak intensywnie pracowałam ... potem dziecko i ja ciągle zmęczona. Nawet moja Mama ukochana patrzyła na mnie jak na rozegzaltowaną babę ... twierdząc, że nie ja pierwsza i nie ostatnia mam Dzieci ![]() Więc jak przystało na gladys ... wstałam i padłam ![]() Dobrze, że była nasza nowa Pani POMOC DOMOWA (po Małgosi) ... trzeźwo zadzwoniła do TŻ, a On do reszty...Janyyyy Dziewczyny ...ale się mną zmartwili ... tylko tak w WC ... cholera ...buczka - Tobie tynk zarąbali, a ja padłam na pysk ... to chyba dwa złeznaki hę
|
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Tu bym chciała Cię uściskać .................. i mocno do serca przytulić
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() acha ...i sie nie posikalam To wcale nie smieszne
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Al enext time nie będzie w WC ... cholera samo miejsce padnięcia odebreało ty;e splendoru sytuacji ![]() ![]() ![]() ![]() No rzecież ja jestem nienormalna ... tak też na mnei patrzą, bo ja cały czas śmieję się z miejsca zdarzenia , tylko żeb mnie na terapię nie wysłali ![]() :roll eyes:![]() ...cholera, ponieważ WSZYSCY do domu wrócili ... i mamy full house ... zaglądają i twierdzą, że mam wyłączyć komputer ... SZKODA, ŻE JA NIE MAM WASZYCH TELEFONÓW Buziaki i oddaję IM laptopa. ps. buczuś - przyjeżdżaj |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez,post pod postem,bo domciu mnie zbulwersowal
domciu jak tak dalej bedziesz robic to i zawalu serca dostaniesz,boj sie Boga ![]() To byl sygnal,zebys odpusciala,Ty durna babo .Relax potrzebujesznie ma post pod postem.To dobrze!!! Domciu,kopa Ci w d... dam i do lekarza zaciagne,albo na SPA
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Dome, mnie też to jakoś nie ubawiło
Przystopuj trochę...Kochane, naczytałam się Was dzisiaj jak szalona, mam dużo notatek, jutro będę na bieżąco. Śpijcie spokojnie |
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Ivonako dzien dobry slonko
![]() Dome uwazaj na siebie!!!!!!Ja po tym jak zemdlalam wyladowalam u neurologa.Nie czulam sie jak dama,ktora elegancko omdlewa.Tak palnelam nosem o podloge,ze malo go nie zlamalam.Wszystko skonczylo sie na tomografi i ogromnym strachu.Jezeli nie zaczniesz o siebie dbac,to wybiore sie do Ciebie osobiscie i zabiore moje diablatko!!!Domciu |
|
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie o poranku,
castrolku juz mój zaprzyjaźniony - buzia po cos2 jest wyraźnie młodsza, czy też raczej przez te 2 lata się "nie posunęła w czasie", zaraz pozastosowaniu cosmelanu buzia ładnie młodnieje , co nie znaczy, że z nich zrezygnuję, jednak plamki sa mniejsze niż kiedyś i mam poczucie, że jednak próbuję (niestety tylko próbuję!) im przeciwdziałać; to pewnie jest tak, jak z Twoimi babkami z Erisa, jednej nie wychodza plamiska, a druga musi cały czas z nimi walczyć, ja jestem niestety "koleżanką" tej drugiej![]() - kamilcia - wiedziałam, że nici z naszej transakcji i ze nie oddasz konuska... masima - za namiary na Hauschkę!!!!dome - Ty sie Słonko nie wygłupiaj i nie choruj, my Ciebie tutaj potrzebujemy i ...kochamy a ten buczuś jest naprawde kochany i troskliwy, ja też zacznę i będzie miała "podwójny powód", by odwiedzić Szczecin - saga76 - solidaryzuję się z moją "krajanką" - dla Ciebie też Pozdrawiam wszystkie Cosmelanki!!!!
|
|
#2511 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie ranne ptaszki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hauchkę szukaj w sklepach i aptekach internetowych lub na truskawce. Cytat:
Cytat:
Dome weź się za siebie, bo gorzej będzie jak wylądujesz z rozbita głową bez Pani Pomocy Domowej i z dzieciakiem bez opieki. Widzę, że coraz bardziej zbliżasz się z cosmelanieniem do mojego terminu
|
|||||||
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
[quote=ivonako;9046901]Witajcie ranne ptaszki
Kamilia rozumiem, że dywan bez wzorów skoro pies musi je udawać? W jakim kolorze dywan? Jaki rozmiar?To może ja dywan bym wzięła ![]() Dywan zaiste będzie niedługo zbędny, bo marznąc okrutnie na górze domu , zdecydowalismy się tam zamontować kozę i teraz dywan , który tam leży jest za duży. Nawet już więcej drewna kupiliśmy TZ całą sobotę bawił się taczkowego drwala bo przewoził je do czegoś w rodzaju drewutni.Ech, jest coś pociągajacego w menach, którrzy wykonują takie " pierwotne" roboty A teraz - DOME - Zono, będzie poważnie. Słoneczko - nic a nic nie było śmiesznego w info, że zemdlałaś. Po cholerę chcesz złapać dystans do tego, co się stało ? Domuś - co ma się jeszcze stać, zebyś zwróciła uwagę na sygnały Twojego ciała, które wyje - zajmij się mną ? Moje tak wyło dwa lata temu i przejęłam się dopiero, gdy zaczęłam mdleć podczas prowadzenia auta. Zaczęły mi się rozjeżdżać pasy na jezdni i w ostatniej chwili zjechałam na pobocze. Cosmelan niech dekuje w lodówce, a Ty, mam nadziję, ze dzsiaj idziesz do wracza i wychodzisz od niego ze skierowaniami na badania. Miałaś kiedys anemię ? Odnoszę wrazenie, że należy lekarzom podsuwać pomysły, w którą stronę isć i szukać przyczyn, wiec moze robiąc sobie badania krwi, zrób też poziom wit b12 ? Jej niski poziom ma wpływ na przyswajanie zelaza. I hormony tarczycy.Cukier - rzecz jasna. Słodyczy Ty moja - przejmij się proszę sama sobą, bo inaczej my Ci tu spokoju nie damy, Dome
|
|
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Rumcajs i Hanka a nie telenowela brazylijska
![]() Kamilia a jak Twoja buźka, jak kolorek, łuszczenie się itp. Zadowolona już jesteś czy jeszcze nie do końca? Edytowane przez ivonako Czas edycji: 2008-09-18 o 08:57 |
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja face - cienie niektórych plam zostały, ale sa jaśniejsze o ok. 70 %. Kondycja skóry - lepsza o jakies tyle samo ;-) Zaczeły jednak wyłazić naczynka w okolicach oczu, czego wcześniej w ogóle nie znałam . Żeby moja szyja i dekolt nie były starsze używam na nie serum też z retinolem firmy Roc. Teraz szukam jakiegoś mocnego balsamu do ciała też z retinolem. może któraś z Was zna ?
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
![]() Faktycznie każda z nas potrzebuje momentu wytchnienia, którego nikt nam nie daje ... Ja przynajmniej dzisiaj się wyspałam Jednak jestem na etapie wyekspediowania z mojego home, tej całej ferajny, która zjechałą z okazji toaletowego wydarzenia. Ja idę dzisiaj na badania i pewnie muszę przyjąć końską dawkę witamin ( chociaż nie znoszę farmaceutyków ). Natomiast uważam, że jeden weekend z książką i w ciepłych skarpetach - UCZYNIŁBY CUDA ... Jednak WY WIECIE O TYM N A J L E P I E J - Która z nas może sobie na to pozwolić
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dome napisałam do dr Osadowskiej. Pisza na stronie ze odpisują zawsze w soboty. Więc czekam teraz, mam nadzieję ze odpiszą i nie zignorują mojego zapytania, albo nie dostanę odpowiedzi w stylu: przepraszamy ale nie możemy udzielić informacji majac tak mało danych albo nie widząc problemu naocznie.
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I witam wszystkie cosmelanki - widze że lidia z wojaży do nas wróciła )))
|
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
...jak dobrze, że ja Was wszystkie mam |
||
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie cosmelanki.Domcia do lekarza a potem sprawozdanie do nas.Proszę się nie przemęczać i łykać witaminki i zrobic badanka a przedewszystkim nie dać się zbyć lekarzowi.żeby nie wmówił Ci że to jakaś chwilowa niedyspozycja itp.Ma dac skierowania na badania i koniec
|
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Buczacza Bóg zapłać dobra kobieto
) Grunt to dorze się ożenić ![]() Masima skoro puderek już w drodze to dawaj swój adresik jak będę miała dobry humor może wyslę ci szczyptę tego cudka ![]() Ivonako dome umawiała się ze mną na cosmelanienie a tymczasem wyjdzie tak,że wymarze sie z tobą Dome kobieto ty musisz wreszcie wypocząć i porządnie się wyspać !!! Dokładnie wiem jak to jest.Ja tez chcialam być kiedys doskonała i skończyło się to jeszcze mnie spektakularnie niż u ciebie bo zemdlałam siedząc na sedesie .To dopiero kicha Potem TŻ nosił mnie na rękach do łazienki i musiał myć Trochę więcej egoizmu koleżanko bo musi starczyć ci jeszcze sił na wnuki Odebrałam wczoraj mój nowy słoiczek cosmelanu .Mam wrażenie ,ze Wa-wa jest cała jednym wielkim korkiem Nie mogłabym tam zyć tfffffuuu LidiaM piękna kobieta,piekne zdjęcia !!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

oj, płakałabyś Mamusiu, na pewno... buźka!
LIDIA
To ty dinozaur cosmelański jesteś .Tylko ty możśesz nam powiedzieć jaki to ma wpływ na skórę po 2 latach stosowania.Czy buzię masz inną niż 2 lata temu?
Po słowach Lidzi dochodzę do wniosku że to normalne że mi wylazły.Kładę teraz grubo na noc więc mam buraka i się łuszczę ale plamy chyba trochę ruszyły oprócz mego czoła of course.Cholewa nie mam kiedy nałożyć na nie maski bo ciągle coś wypada.Właśnie zmyłam pysk i chciałam nałożyć hydrance optimale z avenki lecz w moim kufsze z kosmetykami w łazience zobaczyłam próbkę estee lauder-idealist -SUPER KREMIK buzia gładziusieńka i na razie nie potrzebuje nawilżenia.Na truskawie jest drożej ale tam nie ma kosztów przesyłki więc trzeba by to wszystko przeliczyć gdzie korzystniej.

Niestety podobnie jak Iwostin ma Triyglicerydy,ktore u mnie powoduja wysyp i pryszcze.Wiele osób tak ma ale widzę ,ze Dome jest zadowolona z Iwostinu.Prawda? 

tylko tak w WC ... cholera ...
Przystopuj trochę...
, co nie znaczy, że z nich zrezygnuję, jednak plamki sa mniejsze niż kiedyś i mam poczucie, że jednak próbuję (niestety tylko próbuję!) im przeciwdziałać; to pewnie jest tak, jak z Twoimi babkami z Erisa, jednej nie wychodza plamiska, a druga musi cały czas z nimi walczyć, ja jestem niestety "koleżanką" tej drugiej
za namiary na Hauschkę!!!!
i będzie miała "podwójny powód", by odwiedzić Szczecin -