|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
froggie wiesz przymiezalam suknie madonny ta z rozowym pasem ale ja przymierzalam bialą jest sliczn,ale to jest suknia satynowa a co za tym idzie ze jest bardzo ciezka chodzi mi tu o tren ktory jest bardzo piekne i dlugi
|
|
|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Froggie myslałam, że wkleisz zdjęcia podartych, artystycznych strzepów w intensywnych kolorach a ty pojechałaś klasyką
Druga suknia jest bardzo ładna, to MS prawda?edit: literówka |
|
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie chce takiego dlugiego trenu ![]() Cytat:
ale wystarczy ze mama zobaczyła tą pierwszą i reakcja była odpowiednia, coś w stylu że mi odbiło ![]() Mi i TZ ta druga własnie się podoba najbardziej i faktycznie jest z MS.
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Panny młode
jestem tu pierwszy raz i chciałam się podzielić swoimi przemyśleniami prosić o radę. Otóż obecnie poszukujemy sali w okolicy Lublina i w stronę Kraśnika. Zainteresowani byśmy byli lipiec- wrzesień, bardzo nam zależy na 15 sierpnia, wtedy jest wolne miejsce w kościele i catering tez wtedy mógłby, ale nie mamy najważniejszego- sali. Poszukujemy sali na około 250 osób, w rozsądnej cenie od osoby, a jeszcze lepiej samej sali bez obsługi, bo chcielibyśmy zatrudnić catering (firma Atcom- może ktoś cos słyszał bo wygląda obiecująco). pasowałaby nam sala w Niedrzwicy, ale oczywiście terminy wszystkie pozajmowane (Co za paranoja, żeby ponad 2 lata wcześniej planować wesele...) Zatem Kochane Panie prośże o poradę co do Lokalu -najlepiej miedzy Lublinem, a Kraśnikiem. Mamy wstępnie zarezerwowany Lokal u Borysa w Zakrzówku k Kraśnika- miejsce nam bardzo pasuje, ale wynajmują salę tylko z ich obsługą, i słyszeliśmy, że porcje tam do największych nie należą... Przeglądałam forum i jakoś nic takiego nie znalazłam w miarę rozsądnych cenach, dlatego liczę na Waszą pomoc![]()
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki
Cytat:
![]() Obudziłam się zlana potem.... o rany nikomu nie życzę takich koszmarów. Zwłaszcza, że nie kłócimy się zbyt często z TŻ.
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, żeby dać jej więcej czerwonego na dole i bym miała na poprawiny
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do dekoracji w leclerku to kazałam ją zrywac memu Narzeczonemu...ale nie chciał ehhhh...a suknie prześliczne ....buziaki
|
|
#4240 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Na początku powiem, ze długo szukałam jakiegoś fajnego i praktycznego forum na temat ślubów, a szczególnie z okolic Lubina. Fajnie, że jesteście
Planuje ślub na sierpień - wrzesień 2009. Na razie rozglądam sie za miłymi i o w miarę przystępnej cenie salami, chociaż z tego co się już dowiedziałam powinnam się pospieszyć z rezerwacją bo już na przyszły rok nie ma prawie miejsc Jeśli się którejś z was się przyda to mam troszkę świeżych inf. na temat sal, cen i co mniej więcej one zawierają na trasie lublin - nałęczów (nie wiem tylko czy takie inf. mozna udzielać na forum): 1 - Zajazd Kasztelański Płouszowice cena 100zł (w tym są: ciasta, owoce, tort weselny, napoje zimne, 7 dań gorących, duzo przystawek). Za dzieci do 11 roku życia połowe ceny. 2 - Gościniec Lubomir Szerokie (w stronę Nałęczowa) 100zł, poprawiny 30 zł (tak podała mi Pani przez telefon ale ja nie jestem pewna co do jej inf. gdyż ona sama się zastanawiała) 3 - Zajazd Gościnny 160zł (5 dań, 17 przystawek, 1,5 litra napoju) 4 - Zajazd Tomaszowice 100zł (do 120 osób, 6 dań, 12-13 przystawek) 5 - Zajazd Jamajka 100zł (pierwszy dzień), 50 zł (poprawiny) (z tego co wiem to mają dobre menu) byłam tam na weselu i przyznam nie było źle ale nie do końca byłam zadowolona tak samo jak większość gości. To na razie tyle, jeśli któraś z was wie coś na temat tych restauracji to proszę o więcej informacji.
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy Jagódko
![]() Cytat:
Minusem jest to, że z zewnątrz jest cegła, ale za to wystrój w środku super. No i nie jest to duży lokal tzn o ile mnie pamięć nie myli to na 150 osób, więc u mnie od razu odpadał. A możesz napisać co było nie tak w tym lokalu?? |
|
|
|
|
#4242 |
|
Przyczajenie
|
Witam, zgadzam się z Tobą, że lokal w środku jest śliczny co do jedzenia mam nieco oddmienne zdanie. Nie wiem czy byłaś tam na drugi dzień na weselu tzn. na poprawinach, jeżeli "sporo" się nie dopłaci to nie ma co liczyć, że goście będą najedzeni, następnie chociażby nie wiem jak byś prosiła właścicieli to na drugi dzień niestety impreza trwa wyłącznie do 19 - 20. Minusem jest również to, ze jak jest 120 osób to jest straszny ścisk, a śliska sala do tańczenia nie pozwala w pełni się bawić.
Obsługa jest bardzo miła i zawsze mozna liczyć na kawe czy drugie czyste nakrycie ).
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi własnie ta się podoba naj, i ta druga 'viera' i 817, tyle ze te mają gorset,a ten jest niekoniecznie dobry do mojej figury ![]() Również witam nową PM ![]() Zadziwia mnie jedno, jak się zmieniają ceny w danym lokalu w zalezności od tego kto pyta. Mi w Zajeżdzie Gościnnym wołali ok190zl
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi się najbardziej podobają dwie ostatnie suknie, cuuudne
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, to naprawdę dziwne co piszesz, bo byłam na weselu 2-dniowym i drugi dzień zakończyliśmy jakoś po 24 albo i później i nie było problemu. A i jedzenia było mnóstwo nawet do domu coś tam dostaliśmy Też jestem ciekawa jak tam wygląda po pomalowaniu. |
|
|
|
|
#4246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w tym Zajeździe Gościnnym podali cenę od 140 d0 190 w zależności od menu. |
|
|
|
|
#4247 |
|
Przyczajenie
|
Froggie, ja dzwoniłam do Zajazdu Gościnnego, nigdy jeszcze tam nie byłam i rozmawiałam z jakąś kobietką, może tam jest wiecej osób udzielających informacji i każdy podaje inną cenę?? Ale przykre to jest, że w dużej części lokali ciągle zmieniają ceny, a przy duzej liczbie gości niestety ma ta ogromne znaczenie
|
|
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Forum czytam od dawna, wiec czuje sie jakbym Was znala, ale wypada sie przywitac ![]() Bede PM 2010, na razie jestesmy na etapie wyboru sali. Mam juz kilka typow- najbardziej podobaja mi sie Dwor Anna, Zajazdy Pod Kasztanami i Kmicic i Hotel Korona. Najbardziej nastawialam sie na zajazd pod kasztanami jednak dzis okazalo sie, ze nasze wesele bedzie za male (ok 100 osob) Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do grona lubelskich panien mlodych ![]() PS. Wybaczcie brak polskich liter, do konca wrzesnia jestem za granica.
|
#4249 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! od kilku dni czytam to forum i postanowiłam się do niego przyłączyć. Wesele planujemy dopiero na 2010. Mamy jak na razie zarezerwowaną sale - Maciejową Chatę i zespół- Czaban band. Niedawno była dyskusja na temat tego zespołu - otóż przy podpisywaniu umowy można zaznaczyć jaki skład chce się mieć na swojej imprezie. Ja tak przynajmniej zrobiłam.
Również mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie do swojego grona
Edytowane przez judyta83 Czas edycji: 2008-09-18 o 21:43 |
|
|
|
#4250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja bardzo chcialabym juz rezerwowac sale ale blokuje nas fakt ze TZ nie jest Polakiem i urlop bedzie mial dopiero w listopadzie i to wtedy mozemy zarezerwowac miejsce. Do tego czasu jednak chcialabym juz miec swoje typy i mniej wiecej inf o cenach- tak zeby nie jezdzic po wszystkich salach w okolicy a zobaczyc tylko te wybrane.Zespol to inna sprawa- musze znalezc taki, zeby spiewal dobrze w obu jezykach... Troszke mnie to wszystko przeraza
|
|
#4251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja się pytałam Pana w Kmicicu jaki byłby koszt wesela za dwa lata to powiedział mi, że na przyszły rok jest 150 zł, a za 2 lata to najpewniej 165 zł. judyta83, witamy witamy
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Przyczajenie
|
Szukając zespołu i przeglądając strony internetowe trafiłam na zespół, który miał w swoim składzie anglistę i oferowali prowadzenie imprezy w dwóch językach. Niestety nie pamiętam co to był za zespół...
|
|
|
|
#4253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swietna sprawa z takim prowadzacym ale niestesty ang u nas niewiele zdziala- potrzebny by byl francuski. Wydaje mi sie ze najsensowniejszym rozwiazaniem bedzie dj i przygotowanie mu francuskich piosenek, tak, zeby goscie z kazdej strony dobrze sie bawili. Musze jednak przyznac, ze jakos mi szkoda jest miec wesele bez zespolu...
|
|
#4254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie 165 zł za taki lokal nie jest jakoś koszmarnie drogo, no ale są tańsze sale. Ja bede miec wesele w Sali bankietowej w Dysie, koszt 140 zł. Ja bez zespołu nie wyobrażam sobie swojego wesela, ale na Twoim miejscu pewnie też bym wybrała dj, chociaż nie rezygnowałabym z poszukiwań zespołu, który jednak śpiewa po francusku. |
|
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, w końcu jestem
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
dołączam jeszcze kilka zdjęć
|
|
#4257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze- gratuluje!Po drugie- pieknie wyladaliscie! I ta sukienka Zdasz relacje jak sie wszystko udalo?Nie chceprzekopywac watku- powiesz skad mieliscie tort? Wyglada bardzo apetycznie!
El arte de la vida es hacer de la vida una obra del arte... Edytowane przez precious Czas edycji: 2008-09-18 o 19:16 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze nikt mi nie odpowiedział... Ale mam nadzieje, ze przyjmujecie mnie do swojego grona?
Dziewczyny pomóżcie sala Lublin i okolice 200-250 osób chętnie sama sala bez obsługi, ale jak cena nie najgorsza to i full serwisem nie pogardzę.. Wszystkie sale w Lbn jakieś takie małe... Wiem już o Fieście i MAciejowej Chacie i sala w Niedrzwicy Ale tam juz od czerwca do pazdziernika zero miejsc
|
|
|
|
#4259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam wesele w Impulsie, super sala
Mogę również polecić super florystkę, piękny bukiet, byłam zachwycona. Również makijażystka ślicznie mnie umalowała, numer na PW. Zespół BEER BOYS, rewelacja goście byli zachwyceni. Cukiernia Pani Buchajska w Świdniku, tort był przepyszny. Fryzjerka ze Świdnika, gdyż czesałam się u Pani Kasi z MMD na ul. Startowej 16 i fryzura do kitu, jeszcze zostałam tak potraktowana przez właścicielkę salonu, że nikomu nie polecam korzystać z usług tego salonu. Może i ładny ten salon, ale fryzjerki beznadziejne, naciągają tylko na pieniądze klientki. Fryzura trzymała mi się godzinę.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Druga suknia jest bardzo ładna, to MS prawda?

flejksy

Zdasz relacje jak sie wszystko udalo?