|
|
#2461 | |||
|
szeryfcio
|
Dot.: Nasze Skarby-styczeń/luty 2008
Cytat:
![]() Cytat:
A spodnie kupiłam nowe ![]() Cytat:
.Aga, cieszę się, że obyło się bez bólu i płaczu. Milenka to naprawdę dzielna i cudowna dziewczynka. A ja dzisiaj wróciłam "na trochę" do pracy. Trochę szkoda mi było wieczornego kąpania, karmienia, usypiania... Ale pewnie się przyzwyczaję.
|
|
#2462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać nie tylko w tej sprawie Cytat:
Gdybym przy moim krzyklawym Adrianie dała jeszcze garnek i łyzke Karolinie, to bym już całkowiecie zwariowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga, brawa dla dzielnej Milenki
|
|
|
#2463 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie do mamuś ząbkowych dzieci czy dbacie juz jakoś o higienę pierwszych kiełków? My kupiliśmy już odpowiednia do tego miniaturowa szczoteczke i paste ale jeszcze sie za to nie zabralismy. |
||||
|
|
|
#2464 | |||||
|
Zadomowienie
|
dla dzielnej Milenki jesli chodzi o figure to ja mam stresa )![]() Rany, wspolczuje Wam dziewczyny uczulenia na nikiel, paskow nie nosze ale rzeczywiscie te guziki..... Cytat:
no ale mam nadzieje ze znowu sie nauczy![]() Cytat:
i tak zamiast kolorowej grzechotki fajniejsza byla przykrywka od puszki, pojemniczek po jogurcie i takire tam...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz bede mogla czyscic zabki
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dzieki za troske ,ejszcze nie zdazylam wszystkiego przeczytac Ciesze się ,że nasz watek odzyl A u nas znow goraczka ,wczoraj Majunia miala szczepienie i caly czas ma temp mam nadzieje ,ze jej przejdzie ,a fotki wkleje pozniej
|
|
#2466 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
Cytat:
![]() prawdopodobnie on to tak jakby na chwilę odłożył, nie zapomniał później z wszystkim ruszy naraz, hehe ![]() Dorzucam Stasiulka:
|
|
#2468 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sheryl, Stas slicznie wyglada gratulacje dla jego postepow!Musze sie Ciebie zapytać o obiadki Gerbera od 6 miesiąca (bo pamiętam ze pisałaś ze kupujesz je Stasiowi) a konkretnie o obiadki mięsne. Czy wszystkie te obiadki maja takie kawaleczki miesa? Ja kupilam w Bulgarii Ivusiowi obiadek z indykiem w pomidorach Gerbera no i Ivo mi sie zakrztusil chyba wlasnie przez te kawaleczki miesa. |
|||
|
|
|
#2469 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale pewnie znowu coś dobrze nie dosłyszałam![]() A z tym stresem to nie przesadzaj kto jak kto, ale Ty to chyba o firurę najmniej musisz się martwićCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodziaczek Kasiu, widzę, że waga idzie w dół moje gratki
|
|
|
#2470 | |
|
szeryfcio
|
Kociulku, Pappayo, dziękujęmy
Cytat:
|
|
#2471 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na mieszkanko poczekam ja tez nie moge sie doczekac kiedy zaczne sadzac Dawidka na hustawke![]() Cytat:
![]() ale Styas juz slicznie stoi a Dawid nadal tylko pelza- Len maly![]() Cytat:
musze sie dopytac![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2472 |
|
BAN stały
|
Mam dal was pare zdjatek i przepraszam ze nie odpisuje ale napisze jutro rano, mam nadzieje ze nie maci mi tego za zle ale... nie chce mi sie pisac a siostra mnie wola na film
. Milego wieczorku dziewczynki
|
|
|
|
#2473 |
|
BAN stały
|
Dobranoc i miłego oglądania
|
|
|
|
#2474 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Aga, ale nas zarzuciłaś. Sliczne Milenkowe fotki i filmiki. Brawo dla jej postępów!
Sheryl, ja tez bym robila sama obiadki ale patrzylam na ceny warzyw Bio no i bardziej oplaca mi sie kupować gotowe sloiczki. A od kiedy dzieci moga jesc normalne warzywa tzn nie z ekologicznych upraw ? Midey, Podziwiam Dawidka ze wcina juz kawalki. Ivo by sie chyba udusil. On sie krztusi od byle czego wiec zawsze mam troche stresu jak go karmie no i musze bardzo uwazac aby wszystko mialo odpowiadnia gladziutka konsystencje. Myslicie ze Ivo moze miec jakis problem?? Dziewczyny jak czesto myjecie szamponem glowke waszym dzieciakom? Ivo wczoraj zaczal na powaznie szykowac sie do raczkowania. Od wczoraj podnosi pupke i kolysze sie prawie non stop zaczyna tez przesuwac sie do tylu Wczoraj byla nauka mycia zabkow ale niestety nie udana. Ivusiowi nie spodobala sie szczoteczka |
|
|
|
#2476 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Milenka dziekuje za brawa ![]() Cytat:
![]() Zabkow nie mamy wiec sie nie wypowiemy w tej sprawie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pieknie stoi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do warzyw ekologicznych to zalezy chyba od dziecka, ja jak Milence gotowalam sama to czasem bralam organiczne warzywa a czasem normalne a owoce przewaznie jadla normlane. Raz kupilam jej organiczne gruszki (za 4 szt. - 2.50 funta) a pozniej normalne w normalnej cenie i nie odczulam roznicy. Co do jedzenia kawalkow to mimo ze Mili nie ma jeszcze zabkow to wcina normalne kawalki. Daje jej do reki : banana, kawalek brzoskwini, jablka, biszkopty, chupki, ciastka dla dzieci i je bez trudu; a obiadki je sloiczkowe od 7. miesiac z kawalkami - firmy Hipp lub bobovita i tez nie ma problemu. Najbardziej lubi indyczka z zurawina w warzywach Ale nie sadze aby Ivo mial jakis problem z tym, jeszcze sie nauczy zuc. Wydaje mi sie ze skoro jeszcze ssie piers to moze byc przyzwyczajony do ssania, a nie zucia stalych pokarmow, ale jezeli Cie to niepokoi zawsze mozesz zapytac pediatre. Co do szamponu: Nie mylam nigdy Milence glowy szamponem. Przed porodem kupilam Johnsona szampon dla niemowlat i skonczylo sie na tym ze stal napolce przez 3 miesiace nieuzywany, wiec sama nim myje glowe :P. Milenka ma malo wloskow i cala ja myje plynem do kapieli (lacznie z glowa) firmy Johnsona "bed time". Gratulacje dla Iva ze szykuje sie do pierwszych raczkow. Milenka tez sie dlugo szykowala a ja juz myslalam ze nie bedzie raczkowac. Najpierw sie podnosila na czworaka i bujala w przod i tyl az ktoregos dnia zrobila pare kroczkow i z kazdym dniem coraz wiecej. Teraz juz raczkuje normalnie a ja mam przewalone hehe jak widac na filmiku - wszedzie chce sie wspinac ![]() A jak dziewczynki wasze plany na weekend? U nas w koncu jakos ciekawiej. Dzis idziemy na zakupy dla Mili, kupic jej pare bodziakow na dlugi rekaw, zapas jedzonka, soczki itp. i pozalatwiac pare spraw w banku i na poczcie. Jutro jedziemy do palacu Buckingham bo sa dni otwarte i moze wszystko zwieczac oraz nowoscia jest zwiedzanie sali bankietowej. Bartkowi sie nie chce jechac ale go namowilam bo rzadko go otwieraja ![]() W niedziele jedzemy na kawke do Sylwii i Davidka oraz ogladac 2 mieszkanka do wynajecia. A na poniedzialek zaplanowalismy wieksze zakupy dla mnie. Zrobilam remanent w szafie i .... nie mam sie w co ubrac :P Jakis plaszcz jesienny, kozaki, spodnie, spodnica i moze na pare bluzek jeszcze Bartka naciagne hehe. No i ostatnia sprawa - musze kupic Milence jakas nowa zabawke bo WSZYSTKIE sie juz jej dawno znudzily ale musi to byc cos co nie znudzi jej sie po 5 minutach... Macie jakies pomysly?? Mysle o czyms grajacym, cos gdzie mozna wciaskac guziczki.... Sama nie wiem. Ale sie rozpisalam.... |
|||||||
|
|
|
#2477 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Aga, miala,m napisac to samo co Pappya "ale nas zarzucilas zdjeciami i filmikami" ale jak widac mnie ubiegla
![]() bardzo dobrze ze tyle wklejasz zdjec i filmikow bo nasz watek robi sie taki "zywy" ![]() Cytat:
jak juz wspominalam stalam sie bardzo odwana matka jersli chodzi o karmienie i tak np Dawid w swoim jadlospisie oprocz wspominanej pomidorowki i rosolu ma juz bardzo dorosle golabki![]() a odnosnie jedzenia: dziewczyny co z zoltkiem? zupelnie nie wiem co robic, Dawid jadl juz pol zoltka i nic sie nie dzialo ale od kiedy powinno sie je podawac? i w jakiej postaci? Cytat:
) ale np nie speiszy Mu sie do raczkowania, siadania....ja mysle ze kazde dziecko musi do wszystkiego po prostu dorosnac![]() a jesli chodzi o Iva, nie wiem, jesli masz watpliwosc to poradz sie pediatry, ja nie chce napisac tu glupot ![]() Ocrushek codziennie myje Dawidkowe wlosy plynem i szamponem w jednym- niebieskie Bobini ten plyn najbardziej nam pasuje![]() Cytat:
gratulacje w takim razie buziak od cioci Midey i Dawidka dla dzielnego Ivusia![]() Cytat:
probujcie probujcie i probujcie za ktoryms razem na pewno sie uda Cytat:
) ale biszkopty dostaje pokruszone do jabluszek czy innych owocow![]() jesli chodzi o sloiczki to zamierzam Dawida calkowicie wdrozyc w nasze jedzenie, bo niestety sloiczki do najtanszych nie naleza to raz, a po drugie skoro tak dobrze Mu idzie to pozostaje sie tylko cieszyc ![]() sloiczki kupuje tylko Bobovity albo Gerbera, w hippie nie podoba mi sie ze dodaja sol ![]() Cytat:
i udanych zakupow![]() Cytat:
a tak powaznie to moze kupilabys cos takiego/ w tym stylu (chociaz nie swieci i nie gra (choc sa wersje i swiecace i grajace) to nasze dzieci lada moment odkryja o co w tym chodzi ) sami zamierzamy to kupic w najblizszej przyszlosci u nas zda egzamin bo Dawid bardzo lubi drewniane zabawki![]() http://www.pomocedydaktyczne.ig.pl/z...prid=0&wid=328
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
a u nas dzis znowu pustki......
|
#2479 | |||
|
szeryfcio
|
Kasia, Aga, śliczne fotki
Majunia ślicznie wygląda w tej sukieneczce. Dla takich ubranek też chciałabym mieć córeczkę . Kasiu, a jak jej zdrówko?Cytat:
Myślę, że niedługo Ivo będzie radził sobie z większymi kawałkami, to kwestia czasu, musi się nauczyć żuć. Nie sądzę, żeby miał jakiś problem, to takie moje "nielekarskie" zdanie , ale nie słyszałam o takich przypadkach czy problemach w medycynie.A jeśli chodzi o szampon, nie używamy, bo jest za mało włosów na szampon. Mam taki żel i szampon w jednym Johnson's Baby i tym myjemy całościowo. Ale jak Staś był malutki i miał początki ciemieniuchy wtedy oczywiście używałam szamponu (Hippa) do zmycia oliwki. I powiem szczerze, że główka ładniej i świeżo pachniała niż jak była myta żelem do kąpieli. Teraz mam jak wspomniałam żel i szampon 2 in 1 i główka też jest świeża. A dziękujemy Cytat:
![]() A z zabawkami to mnóstwo takich jest, myślałam o takich; wyjmowanie, wkładanie, nakładanie. Między innymi to co Midey pokazała, tylko, że ja nie chce drewnianych, bo jak widzę, jak on się zabawkami wali po głowie, nogach, to ja dziękuję ![]() Cytat:
. Muszę porobić zapasy z żółtkiem.
|
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogolnie wszystkim woli uderzac wszedzie tylko nie w siebie a ja bardzo lubie te zabawki kolorowe, przyciagajace wzrok i uwage, bez zbednych bajerow ktorych Dawid i tak nie lubi i tak![]() ja tez tak bardzo tegpo zoltka nie pilnuje co drugi dzien ale dzis zamierzam Mu dac po tygodniowej przerwie
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytania.
Ja Ivusiowi główkę nie myje codziennie (bo nie ma takiej potrzeby) ale tak co trzeci dzień. Myślę ze macie racje co do tego żucia, Ivo ma jeszcze czas się przyzwyczaić. Żółtka jeszcze nie dawałam. Midey, Dawid to nie zły numerant półtora biszkopta w buzi Aga, co do zabawek to zgadzam sie z Midey. Chowaj jej zabawki i jak o nich zapomni to jej wyciagaj. Beda dla niej jak nowe. Ja robie to samo. No i tez uwazam ze zabawka ktora poradzila Midey jest swietna. Ivo ma podobna piramidke fisher price i ja uwielbia ( elementy sa leciutkie bo z plastiku). Jest prosta i dlatego taka fajna. Ivo uwielbia takie proste rzeczy a jak jest za duzo swiatelek i muzyczek to nie dobrze bo nawet mnie glowa od nich boli a co dopiero male dziecko. Druga zabawka ktora uwazam ze jest godna polecenia to klocki do wrzucania w pojemniczek w odpowiadajace im ksztaltem otworki. My kupilismy slimaka fisher price . Co prawda Ivo nie jest jeszcze na tyle swiadomy i nie potrafi wrzucac sam tych klockow ale bawimy sie razem i ja mu pokazuje. On poki co bawi sie samymi klockami. zycze Wam milego weekendu i udanych zakupow
|
|
|
|
#2482 |
|
szeryfcio
|
Pappaya, fajne zabawki. Też mam zamiar coś takiego kupić.
Midey, dzisiaj zauważyłam przy ząbku małą, mikroskopijną rankę. Pamiętam, że pisałaś tym krwiaku, on też jest przy wychodzącym ząbku? Bo u Stacha ząbek już wyszedł ponad połowę i dopiero teraz ta ranka... Może to jest to o czym mówił Twój lekarz, a może to ja podrażniłam jak szorowałam mu wczoraj dziąsła tą nakładką silikonową... sama nie wiem co się zrobiło...
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie u nas już dobrze ,widocznie to była goraczka po szczepionce i dzis Majka juz promienieje
![]() Dziękujemy za komplementy midey Ja mojej Majuni też daje juz większość rtzeczy np na sniadanko juz czasem je jajecznice oczywiscie bez soli na maselku ,poza tym o żółtko nie musisz się martwic bo jest przeciez ono w makaronie itp a z tego co czytalam to powinno sie dawac pol zoltka dziennie od 7 miesiaca ,ale nie jestem do tego przekonana i daje małej co najwyzej 2-3 razy w tygodni. Dodaje je do zupki ![]() kociulku Karolinka śliczności gratki dla Adrianka zuch chłopaksheryl Stasiulek ślicznie stoi ![]() Agamili z Milenki to prawdziwa gwiazdeczka jest śliczna ,a zabawki moze kup jej baby walker naprawde fajna zabawki Maja przy tym super smiga to jest fisher price i z jednej strony moze dziecko przy tym chodzic a z drugiej jest przypieta jakby taka paleta z roznymi przyciskami i klawiszami ktore nasladuja zwierzatka ,troche beznadziejnie to opisalam ,ale zabawka swietna polecam ![]() papaya ja tez na poczatku tak mialam z Majutkiem ,że nie chciala zadnych większych kawalkow i sie krztusilam ,ale jak zaczelam jej dawac do raczki chrupki kukurydziane itp to sie nauczyla i teraz daje jej duze kawaly i dziewczynka sobie radzi ostani mi kotleta z talerza zabrala i sobie jadla ![]() Więc myśle ,że to nie jest problem Ivusia tylko po prostu nie jest nauczony Co do szamponu to ja uzywam Nivea baby szampon i zel 2 w 1 codziennie A warzywa ekologiczne czasem kupuje ,ale Maja je rownież zwykle i nic jej nie jest ![]() A na koniec obiecane zdjecia Majki z frytką w KFC
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moze u Stasia tez bedzie drugi? Kasiu, do twarzy Majeczce z frytka w buzi
|
|
#2485 |
|
szeryfcio
|
Kasiu, dziękujemy za komplementy
.Midey, to jest na dziąsełku pod ząbkiem, który już wyrósł. Może sobie czymś podrażnił. O, Stasiek mnie zaczął obejmować za szyję.
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieci maja tez tendencje zeby samemu sie "ugryzc" tak mowil dentysta
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, uśmiałam się jak napisałaś o tym kotlecie
![]() Ja na wakacjach tez dawalam Ivusiowy frytke ale tylko do polizania bo oczywiście balam sie ze sie udusi. Wiele rzeczy dawalismy mu do polizania bo on zawsze patrzy na nas takim wzrokiem ze nie mozna sie nie podzielic. Moze powinnam Ivusia przyzwyczajac do żucia ale ja sie strasznie boje po tych kilu razach kiedy mi sie krztusil i to tak poważnie. Moze spróbuje mu dawać chrupki kukurydziane na poczatek... |
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Midey, masz racje. Ciastka tez się przyklejają
![]() a i mieszaj się mieszaj. Po to tu jesteśmy aby dzielić sie spostrzeżeniami
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zaczynalismy od ryzu bo sie akurat nawinal ale rownie dobra jest marchewka, ziemniak czy cokolwiek innego![]() kilka ziaren ryzu z zupy w sloiczku, rozgniotlam (kazde z osobna) widelcem, albo pokroilam nozem na drobniejsze kawalki i w ten soposob Dawid sie nauczyl, ciastka zaczal jesc jak radzil sobie juz z ryzem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

za to cos Mu sie odwidzialo i zaprzeslal jakze slodkiego dla mego ucha dzwieku "mama"

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dzis dalam Malemu garczek i drewniana lyzke i....niezle Mu szlo

Ale pewnie znowu coś dobrze nie dosłyszałam
kto jak kto, ale Ty to chyba o firurę najmniej musisz się martwić