Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 14:44   #661
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A propos nie za fajnych zdjęć, to ja znalazłam kiedyś u TŻ w szufladzie podczas remontu zdjęcia jego ex w samej bieliźnie. Była awantura po co je trzyma w ogóle, a on szedł w zaparte, że o nich zapomniał. Ale wierzę mu
Ja wszystko co związane z eks TZ porwalam w drobny maczek
Tylko jeszcze mnie korci pozbycie sie futerału na płyty ktory od niej dostal..ale jest taki fajny ze chyba tego nie zrobię

Cytat:
Ja z dużych ilości owoców robię zawsze kompot. Uwielbiam kompoty... bo to jedyna słodka rzecz, jaką mogę pić
Tak tak kompot to jest to. ja produkuję duzo bo dostałm od tesciow z działki aronie, sliwki, wisnie, mirabelki i mam pół zamrazalnika tym zawalone.

Cytat:
Hania, kolana już zagojone?
Na prawym jeszcze strupek

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Wiecie co się dziwnego stało, pojechałam na pocztę i w wiadomym celu fotograficznym, wkładam rękę do płaszcza a tam.......obrączka męża
Szok, myślę sobie czyżby był taki bezczelny że jeszcze mnie obarcza winą i w taki chamski sposób to manifestuje
Nie wytrzymałam, napisałam sms-a żeby mi wytłumaczył co robi jego obrączka w moim płaszczu ?
On że właśnie nie wiedział, gdzie jest i że przez tą obrączkę spóźnił się do roboty....i że jestem roztrzepana

Ja mu na to wolę być roztrzepana niż być notorycznym kłamcą Cisza
Ale mu dowaliłaś
Ale jak obrączka w Twoim płaszczu..dziwne:rolleyes :

Dorinko to ja trzymam kciuki.

My tez Cię kochamy...prawda dziewczyny?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:45   #662
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
zleci, zleci szybko. zreszta co z tego jak mi TZ przychodzi taki padniety z pracy ze to szok, ale jz niedługo weekend, który mam juz zaplanowany a przynajmiej sobote i niec mi tylko zadzwonia z biura ze w weekend ide do pracy to nie wiem co im zrobie bo juz 2 razy pod rząd taki tel mialam

a ja na obiadek dalej nie wiem co zrobic. zreszta, nawet nie wiem o której TZ bedzie. wczoraj był na 20, a dzis nie wiem
Znam to skądś,mój tż przyjezdza zmęczony po pracy,noi ostatnimi czasy rzadko się kochamy.Troche mnie to martwi,ale tż pociesza,że całe zycie mamy przed sobą na kochanie się. To idz zaglądnij do lodówki,szafek co masz i zrób coś z niczego.

Cytat:
Dziewczyny a może na wesoło, ponabijam się z niego, co ?

Wyobraźcie sobie zdjęcia wywołane a ja zostawiam je w różnych ciekawych miejscach w domu, np. jedno w łazience przy lustrze, drugie na przedpokoju, trzecie salon itp. I zapalić świece, zrobić nastrój, kupić winko i udać głupią że chciałam z nim uczcić WIELKI DZIEŃ

Złośliwe ?

Już widzę jego minę ?
Niezły pomysł,czyli wziąć problem na wesoło bez awantury.Mam nadzieje,że twój mąż zna się na żartach i weźmie to n a wesoło,no chyba że się wkurzy.Będzie mu głupio tak jak pisałam wczesniej i następnym razem nie popełni takich błędów pozbędzie się nie potrzebnych rzeczy(oby takich sytuacji już w waszym życiu nie było i myśle że nie będzie)
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:46   #663
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ines a z winogron nie wiem co mozna zrobic oprócz ciasta
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
wino
Bingo!

no i sok.

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
dorinko,ależ mu wbijasz szpile. Chociaż też bym się zdziwiła gdybym znalazła obrączke,pomyslałabym że ją specjalnie ściągnął,wiadomo czasami głupie mysli chodzą po gowie.

.
No ja bym się bardziej wściekłą za zdejmowanie obrączki
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:46   #664
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Dorinko nie sądze aby to był dobry pomysł. ja dalej jestem za spokojna rozmową.
Ale dlaczego ? Ja chcę się pośmiać, dlaczego mam płakać że on był głupi, bezmyślny i jeszcze nie miał gustu ?

No z drugiej strony dziewczyny, ja się w tym widze.....okresliłabym nadwagę laski, jej walory no byłaby zabawa, dlaczego mam płakać że on się dobrze bawił ?

L_V on zdejmuje obrączkę na noc, a ja wczoraj byłam wściekła wypiłam drinka z dżinu i paliłam fajki, rano wściekła wzięłam fajki z obrączką, do mnie to podobne, czasem działa w afekcie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:48   #665
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego ? Ja chcę się pośmiać, dlaczego mam płakać że on był głupi, bezmyślny i jeszcze nie miał gustu ?

No z drugiej strony dziewczyny, ja się w tym widze.....okresliłabym nadwagę laski, jej walory no byłaby zabawa, dlaczego mam płakać że on się dobrze bawił ?

Chyba już idziesz w inną stronę. Lepiej wyśmiać jego "ułomowatość", że nie pozbył się tej kliszy i że miał chyba jakis stan "totalnego zaćmienia" umawiając się z taką babka. POjeździsz mu po męskim ego. Będzie plama na honorze.

Tekst w stylu: Kochanie, myślałam ze masz lepszy gust, czy może az tak cię przycisnęło?

Pewnei zapadnie mu w pamięc.
Stary 2008-09-18, 14:50   #666
Poemi
Zakorzenienie

Raz przyłapałam TŻ-a na kłamstwie (znaczy 3 razy, ale to nic takiego nie było, znaczy źle zrobił, ale poniósł karę i jest ok), powiedział, że go jakaś dziewczyna zaprosiła na n-k, a okazało się, że to on ją zaprosił. Podobno chciał mi wytłumaczyć i się przyznać, ale ja z miejsca wyczułam kłamstwo i zrobiłam piekło i przyznał mi, że ją spotkał i ona go poprosiła by ją zaprosił (gdyby robił wszystko o co ja go poproszę ). W zemście powiedziałam mu, że napisałam do niej by się od niego odczepiła i że zrobiłam to z jego konta... TŻ się wkurzył... No to mu powiedziałam, że napisałam ze swojego gg . A TŻ na to "aha, w porządku" po czym powiedział, że jeśli mi to poprawi humor to mogę jeszcze do jego chłopaka pisać . Chyba w końcu mu powiedziałam, że nic nie pisałam, i kazałam obiecać, że nie będzie z nią gadać bo to zła kobieta, a TŻ obiecał . W końcu ma słuchać tylko mnie, a nie jakiś bab . Jak on ze mną wytrzymuje
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 14:50   #667
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Chyba już idziesz w inną stronę. Lepiej wyśmiać jego "ułomowatość", że nie pozbył się tej kliszy i że miał chyba jakis stan "totalnego zaćmienia" umawiając się z taką babka. POjeździsz mu po męskim ego. Będzie plama na honorze.

Tekst w stylu: Kochanie, myślałam ze masz lepszy gust, czy może az tak cię przycisnęło?

Tak zrobię Nie będę płakać, że on się bzykał albo dobrze bawił ? O nie !

Madlen mnie zaraz skrzyczy
Stary 2008-09-18, 14:53   #668
madmuazelle
BAN stały

Cytat:

Oj tak to prawda,jak się pojedzie im po ich męskim ego to dopiero jest "ból".
Stary 2008-09-18, 14:54   #669
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
[/b]

Tak zrobię Nie będę płakać, że on się bzykał albo dobrze bawił ? O nie !

Madlen mnie zaraz skrzyczy

Ale spokojnie i ze słdkim uśmiechem na twarzy. Pojeżdzisz trochę po nim i pewnie zrobi mu się łyso.

Ale jeżlei już musisz się odgryźć, to wybieram opcję z humorem. Powinien być zaskoczony, bo pewnie spodziewa się karczemnej awantury.
Stary 2008-09-18, 14:59   #670
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ale spokojnie i ze słdkim uśmiechem na twarzy. Pojeżdzisz trochę po nim i pewnie zrobi mu się łyso.

Ale jeżlei już musisz się odgryźć, to wybieram opcję z humorem. Powinien być zaskoczony, bo pewnie spodziewa się karczemnej awantury.
Tak zrobię, kurcze dziewczyny na zdrowy rozsądek zaczęłam myśleć, ja mam płakać, cierpieć że on przelecial jakiegoś paszczura 6 lat temu i uwiecznił to na fotografii Coś nie tak ? Niech jemu będzie głupio, nie mi ..........
Stary 2008-09-18, 14:59   #671
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to skądś,mój tż przyjezdza zmęczony po pracy,noi ostatnimi czasy rzadko się kochamy.Troche mnie to martwi,ale tż pociesza,że całe zycie mamy przed sobą na kochanie się. To idz zaglądnij do lodówki,szafek co masz i zrób coś z niczego.
ech ci powiem, ze teraz u nas ci koledzy jego mieskzaja w salonie a jak sie jego siostra wyprowadzi do konca miesiaca to oni sie do niej wprowadza. przez to bardzo nad tym ubolewam, bo nawet nie mamy chwili intymnosci. oczywiscie mozemy isc i sie zamknąc w pokoju i sie kochac ale co z tego jak nawet sie głosniej zachowac nie mozemy, trzeba sie pilnowac a ja tak dluzej nie chce mieszkam w koncu z TZ i chce to na maksa wykorzystac.
przez te 5 tyg co oni tu są tylko 2 razy mielismy taka okazję ze bylismy sami i to wszytsko w tamtym tygodniu. raz jak pojechali na zakupy. głosno było, ze to glowa mała wiec nic nie slyszelismy a tu oni weszli do mieszkania jak skonczylismy to tylko bylo słychac jak zamykaja drzwi znowu (chyba nie chcieli przeszkadzac) i czekali za drzwiami az usłyszeli ze TZ chodzi po mieskzaniu i weszli dopiero i pierwszy tekst: czy moga wejsc do nas do pokoju bo chca pranie powiesic a musza przez do ogródka (godzina 21 była) T ze zaraz i zamknal im drzwi bo przeciez sie ubrac musialam. wkurza mnie to ze szok. juz nie wiem co robic i nie wiem czy cokoliwek mozna z tym zrobic

Dorinko ty znasz lepiej swojego TZ jesli sądzis ze to by podziałało to ok. ale mysle, ze w ten sposob by bardziej zrozumial kwestie fotek i tego co na nich jest niz kwestie ze cie okłamał

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:01   #672
hania811
Zakorzenienie

Dorinko jak zaczniesz jechać sarkazmem to dopiero się w nim zagotuje...byle ze wstydu a nie ze zlości

EDIT
Madzia ma rację w ten sposób utkwicie w przeszłości ....a nie o to chodzi.
Stary 2008-09-18, 15:05   #673
Poemi
Zakorzenienie

Znacie może HUGO BOSS XY MAN lub EMPORIO ARMANI WHITE FOR HIM? Bo ja szczerze mówiąc nie znam a mam okazję kupić dla TŻ-a... Chyba wieczorem skoczę do perfumerii powąchać, ale chętnie poznam Wasze opinie na ten temat
Stary 2008-09-18, 15:05   #674
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja wszystko co związane z eks TZ porwalam w drobny maczek
Tylko jeszcze mnie korci pozbycie sie futerału na płyty ktory od niej dostal..ale jest taki fajny ze chyba tego nie zrobię

My tez Cię kochamy...prawda dziewczyny?
Pewnie

Ja nie chcę nic targać, ani wywalać. On sam podejmuje takie decyzje... oczywiście pod moim małym i sprytnym naciskiem.
A ja nie chce wychodzić na złośnicę w tej kwestii...i tak wychodzę w każdej innej

Cytat:

L_V on zdejmuje obrączkę na noc, a ja wczoraj byłam wściekła wypiłam drinka z dżinu i paliłam fajki, rano wściekła wzięłam fajki z obrączką, do mnie to podobne, czasem działa w afekcie
Właśnie, zmieniając temat, ile z Was pali?
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:06   #675
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Tak zrobię, kurcze dziewczyny na zdrowy rozsądek zaczęłam myśleć, ja mam płakać, cierpieć że on przelecial jakiegoś paszczura 6 lat temu i uwiecznił to na fotografii Coś nie tak ? Niech jemu będzie głupio, nie mi ..........
Otóz to dorinko.

Cytat:
ech ci powiem, ze teraz u nas ci koledzy jego mieskzaja w salonie a jak sie jego siostra wyprowadzi do konca miesiaca to oni sie do niej wprowadza. przez to bardzo nad tym ubolewam, bo nawet nie mamy chwili intymnosci. oczywiscie mozemy isc i sie zamknąc w pokoju i sie kochac ale co z tego jak nawet sie głosniej zachowac nie mozemy, trzeba sie pilnowac a ja tak dluzej nie chce mieszkam w koncu z TZ i chce to na maksa wykorzystac.
przez te 5 tyg co oni tu są tylko 2 razy mielismy taka okazję ze bylismy sami i to wszytsko w tamtym tygodniu. raz jak pojechali na zakupy. głosno było, ze to glowa mała wiec nic nie slyszelismy a tu oni weszli do mieszkania jak skonczylismy to tylko bylo słychac jak zamykaja drzwi znowu (chyba nie chcieli przeszkadzac) i czekali za drzwiami az usłyszeli ze TZ chodzi po mieskzaniu i weszli dopiero i pierwszy tekst: czy moga wejsc do nas do pokoju bo chca pranie powiesic a musza przez do ogródka (godzina 21 była) T ze zaraz i zamknal im drzwi bo przeciez sie ubrac musialam. wkurza mnie to ze szok. juz nie wiem co robic i nie wiem czy cokoliwek mozna z tym zrobic
Cięzka sprawa madziu,bo wierze ci że wam cięzko,bo potrzebujecie pare chwil intymności,atu ktoś przeszkadza.Nie mam pojęcia co tu doradzić. A nie myśleliście,aby wynająć jakieś mieszkanko typu flat,że dwa pokoiki,kuchnia lazienka.No,chyba że drogo,bo wiem że to kosztuje gdzie indziej,ale nie wiem czy jest taka opcja w Holandii,pewnie tak.
Stary 2008-09-18, 15:08   #676
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Jam jest niepaląca.

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Znacie może HUGO BOSS XY MAN lub EMPORIO ARMANI WHITE FOR HIM? Bo ja szczerze mówiąc nie znam a mam okazję kupić dla TŻ-a... Chyba wieczorem skoczę do perfumerii powąchać, ale chętnie poznam Wasze opinie na ten temat
Mój tż ma perfum Hugo Bossa i super pachnie.

Sorki za post pod postem.
Stary 2008-09-18, 15:08   #677
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Dorinka popalamy.
Robię dokladnie jak ona jak mam nerwa...drink i papierosek.
Stary 2008-09-18, 15:11   #678
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie
Cytat:

Cięzka sprawa madziu,bo wierze ci że wam cięzko,bo potrzebujecie pare chwil intymności,atu ktoś przeszkadza.Nie mam pojęcia co tu doradzić. A nie myśleliście,aby wynająć jakieś mieszkanko typu flat,że dwa pokoiki,kuchnia lazienka.No,chyba że drogo,bo wiem że to kosztuje gdzie indziej,ale nie wiem czy jest taka opcja w Holandii,pewnie tak.
powiem ci ze niby byłaby taka mozliwosc ale drogo to wychodzi a jak my chcemu tu byc tylko do maja a nie na stale to cienko sie to oplaca tez juz o tym myslalam. poza tym tu jest taki przepis ze tyle ile osoób wynajmuje mieszkanie tyle musi byc pokoi wiec nie wexmiemy sobie mieszkanka z jednym pokojem.

na szczęscie TZ załawtil z nimi kwestie aby nie wchodzili do nas do pokoju jak my tam jestemy bo zagroziłam ze bede spała nago b potrafili wychodzic przez nasz pokój do ogórdka np. o 2 w nocy

Stary 2008-09-18, 15:13   #679
Madlen__18
Zakorzenienie

Dlaczego zakrzyczy:d
A co ja, wyrocznia?

Ty znasz swojego Tż i wiesz jak daleko możesz się posunąć.

Ale bliższa jestem wersji Hani. Zagotuje się w nim..ale ze wstydu i chyba potem ciężko będzie o normalną rozmowę.
Albo (tfu tfu) on uniesie się honorem i wcale nie weźmie tego na wesoło.
( na mojego Tż nie zadziałało by to zupełnie, wręcz przeciwnie, byłoby gorzej znacznie, nie umiałby się z tego śmiać)

Nie wiem która z wersji badziej prawdopodobna.
Ale jeśli już musisz się mścić to już lepsze to niż wersja wcześniejsza.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:13   #680
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Dorinka popalamy.
tak siostro

żeby mi jeszcze opanowanie po Tobie przeszło
Stary 2008-09-18, 15:15   #681
hania811
Zakorzenienie

Własnie dzis rano mąż wydał dyrektywę....zakaz palenia na balkonie. Nie zamierzam przestrzegać.

Uwielbiam z kawą w foteliku zasiąść (teraz otulona kocem) i zapalić. Cieplo jest bo balkon obudowany przesownymi szybami więc jest super...a po papierosku mozna rozsunąc okna i sie wietrzy.
Ale mojemu męzusiowi smierdzi. Myslalby kto sam jara jak smok, a ja mam 1 paczkę przez caly tydzień.
Stary 2008-09-18, 15:16   #682
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

za 1,5 miesiaca mam 7 rocznice z TZ. myslicie ze jego koeldzy beda na tyle domyslni aby wyjsc wieczorem gdzies??

Stary 2008-09-18, 15:17   #683
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
A co ja, wyrocznia?

Ty znasz swojego Tż i wiesz jak daleko możesz się posunąć.

Ale bliższa jestem wersji Hani. Zagotuje się w nim..ale ze wstydu i chyba potem ciężko będzie o normalną rozmowę.
Albo (tfu tfu) on uniesie się honorem i wcale nie weźmie tego na wesoło.
( na mojego Tż nie zadziałało by to zupełnie, wręcz przeciwnie, byłoby gorzej znacznie, nie umiałby się z tego śmiać)

Nie wiem która z wersji badziej prawdopodobna.
Ale jeśli już musisz się mścić to już lepsze to niż wersja wcześniejsza.
Nie o to chodzi, ale zauważasz Madlen jak się wzbraniam przed okazaniem wrażliwości, bólu, cierpienia.........
Każde wyjście jest dla mnie lepsze niż to.
Dzisiaj sobie uświadomiłam, dzięki Tobie/Wam wszystkim jaki mam problerm ze sobą, z tą skorupą....
Nigdy wcześniej tak tego nie widziałam...
Nie uświadamiałam sobie jaki mechanizm działa u mnie

Powinnam chyba bardziej się w to wgłębić, coś ze mną nie tak, przecież ze stali nie jestem, to nie wstyd, prawda
Stary 2008-09-18, 15:17   #684
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż ma perfum Hugo Bossa i super pachnie.
Ja ogólnie mam słabość do perfum Hugo Bossa . Pojadę je powiąchać i chyba się zdecyduję . Przy okazji kupię prezent jego siostrze.
Stary 2008-09-18, 15:17   #685
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie

Ja nie chcę nic targać, ani wywalać. On sam podejmuje takie decyzje... oczywiście pod moim małym i sprytnym naciskiem.
A ja nie chce wychodzić na złośnicę w tej kwestii...i tak wychodzę w każdej innej

Nigdy nie miałam papierosa w ustach, nawet nie chce mi się probować. Jestem zupełnie "anty":P

Mój Tż również.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:18   #686
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Dorinka popalamy.
No tak, ja mam dokładnie tak samo
A już myślałam, że jestem jedynym kopciuchem w wątku...
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:19   #687
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie miałam papierosa w ustach, nawet nie chce mi się probować. Jestem zupełnie "anty":P
.
to tak samo jak ja

Stary 2008-09-18, 15:21   #688
Ines1985
Zakorzenienie

Ja nie palę, nigdy nie paliłam.

Dziewczyny, jak stoicie z excelem? Bo znalazłam takie zadania:
http://ania.kis.p.lodz.pl/excel/AMB_Excel_zadania_.pdf
I nie wiem czy ja jestem tępa czy one sa trudne umiecie np. zrobić to z tym która minuta bieżącej doby właśnie upływa?

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:22   #689
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A co ja, wyrocznia?.
Nie wyrocznia...mądrośc nasza wątkowa

Cytat:
tak siostro

żeby mi jeszcze opanowanie po Tobie przeszło
Ja się staram byc opanowana..co nie znaczy ze zawsze mi to wychodzi

Zreszta tak szczerze mowiąc czasem burza tez jest porzebna..byle taka ktora oczyszcza atmosferę...a nie powoduje pojawienie się huraganu.

Tylko ze Ty już burzę wczoraj zrobiłaś..więc myśle ze dziś już lepiej nie robic...bo moze okazać sie tym huraganem.
Stary 2008-09-18, 15:24   #690
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
nie palę a za swój sukces uważam, że tż przestał z własnej woli, jak zaczął być ze mną
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości