Scent Bar V - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 18:05   #3421
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar V

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Moniu, po pierwsze: zobaczysz, jakiego poweru dostaje człowiek po obronie. Jeśli rzeczywiście będziesz potem szukać pracy - samo Twoje poczucie spełnienia zapewni Ci sukces.
Po drugie, wiem, jak parszywa jest taka niepewność jutra związana z groźba utraty pracy, ale sama piszesz, że to nie jest praca marzeń. Utrata jej to będzie pierwszy krok do tego, by zdobyć lepszą, oby - wymarzona. Bez tego, ani rusz.
Dziękuję, podniosłaś mnie na duchu trochę
Normalnie szału można dostać, jak się jedno skończy to się drugie zaczyna i tak w kółko macieju Jeszcze nie miałam tak, że żyję sobie spokojnie, niczym się nie przejmuję i mam luz. Jednak co ja będę się użalać (niektórzy mają gorzej ), samo życie przecież....

Madzik, powodzenia Czasami najlepiej iść na tzw. żywioł i niczym się nie przejmować co będzie to będzie.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:07   #3422
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Madzik, powodzenia Czasami najlepiej iść na tzw. żywioł i niczym się nie przejmować co będzie to będzie.

Chyba tak. Nie wiem czy to chwilowa apatia, ale jakoś się nie denerwuję. Oczywiście jutro pewnie będę trochę poddnerwowana, ale rozmowy o pracę działają na mnie tak dołująco, że czasem zdenerwowanie gdzieś znika a jest tylko przygnębienie.

Jestem świadoma, że nie specjalnie nikogo jutro nie oszołomię To jest działka z którą miałam do czynienia kilka lat temu, dużo rzeczy mi wyleciało z głowy,bo ich po prostu nie praktykowałam, jestem do tyłu jeżeli chodzi o specjalistyczne programy. Dooobra znowu zaczynam kwękać Mam nadzieję, ze jakoś będzie

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:34   #3423
MoniaK
Zakorzenienie

Madzik, ja Ci coś powiem Wydaje mi się, że powinnaś trochę mocniej w siebie wierzyć. Między wierszami czytam, że wiele rzeczy w życiu robiłaś, masz już doświadczenie w wielu sprawach i na prawdę super babka z Ciebie
Ja wiem, że łatwo się mówi (sama sobie powinnam takich rad udzielić, bo jestem typową pesymistką i marudziarą ), jednak serio, uwierz że wszystko się kiedyś ułoży.
A może jutro a nóż się uda
Stary 2008-09-18, 18:48   #3424
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madzik, ja Ci coś powiem Wydaje mi się, że powinnaś trochę mocniej w siebie wierzyć. Między wierszami czytam, że wiele rzeczy w życiu robiłaś, masz już doświadczenie w wielu sprawach i na prawdę super babka z Ciebie
Ja wiem, że łatwo się mówi (sama sobie powinnam takich rad udzielić, bo jestem typową pesymistką i marudziarą ), jednak serio, uwierz że wszystko się kiedyś ułoży.

Moniko - ja wiem, ze czasami schizuję Mnie dokładnie przeraża to, że na dziś jak oglądam ogłoszenie, bardzo często wymagane jest iluś tam roczne doświadczenie, czy biegłość czegoś tam. Oczywiście, że posiadam pewne umiejętności, w porzednich pracach nabrałam biegłości, doświadczenia w czymś tam. Problem jest taki, że jeżeli marzę o pracy odbegającej od tego co do tej pory robiłam, to odczuwam to tak, że nie mam prawa gdzieś tam aplikować, bo nie posiadam jeszcze innych umiejętności potrzebnej do tej innej pracy właśnie. Zawsze mam problem na rpzmowach, bo nie zamierzam kłamać, a jednocześnie jest mi zwyczajnie wstyd, że czegoś tam nie wiem czy mam braki. Wiem, że moge to nadrobić, ale na czas rozmowy - przecież nie jestem w stanie. Czuję się jak idiotka, I to właśnie robi mi tę blokadę psychiczną.

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-09-18 o 19:53
Stary 2008-09-18, 18:51   #3425
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:

Mendosito, cieszę się, że zdrowiejesz tak szybiutko. A do pracy się nie spiesz. lepiej poczytać.
Własnie: co czytasz?
Ja skończyłam "Człowieka do przeróbki" i teraz sięgnęłam po "Boga urojonego". Heh... Na razie gościu nie napisał niczego, czego bym już nie wiedziała. To taka typowa książka pop dla niedouczonych. Może i dobrze ludziom zrobi, ale raczej tym, którzy nigdy nie poświęcili tematowi uwagi.
Sabbath czytałam "Ocalenie" D. Benton Frank- spodziewałam się baardzo mało ambitnego czytadła, a okazało się ono całkiem ciekawą, wciągającą historią. I przy okazji pięknie opisane krajobrazy oraz historia południa USA. Teraz szukam czegoś nowego, ale zaczęłam już 2 ostatnio wzięte z biblioteki książki i żadna mi nie przypasowała. Zrezygnowałam po 20 stronach. Zostały mi chyba jeszcze jakieś 3 powieści, zaraz zobaczę co to za jedne
Twoje pozycje są kompletnie nie z mojej bajki- science fiction mnie nudzi, a filozofia męczy. Wydaje mi się zawsze, że jestem za głupia do takich książek
A czytanie ma mi sprawiać przyjemność, a nie udrękę- postanowiłam to sobie w klasie maturalnej, kiedy- po roku nauki hiszpańskiego- postanowiłam przeczytać najbardziej znane utwory pisarzy iberoamerykańskich. Przeczytałam tego w sumie sporo, choć przy niektórych nie było łatwo I od tego czasu staram się sięgać po rzeczy autentycznie sprawiające mi przyjemność- może trochę mało ambitna jestem...

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Jadę jutro prozmawiać do wydawnictwa- wprawdzie nikogo nie szukają, ale osob do której dzwoniłam, stwierdziła,że porozmawiamy Nawet nie wiem jak się przygotować - wyadwnictwo małe (uczelniane) - więc nie ma co wkuwać -tzn. pozycji wydawniczych, przekopałam net - informacji jak na lekarstwo. Nie wiem czego się spodziewać, jakich pytań. Z programami do łamaniu tekstu też cieńko- ostatni raz miałam z takim do czynienia z 3 lata temu. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać, aż się dziwnie czuję. Zawsze się przygotowywałam do takich rozmów, a teraz - nie wiem
Madziczko- czasem dobrze pójść na tzw żywioł i się specjalnie nie przygotowywać. Trzymam kciuki!
A co do braku doświadczenia- pamiętaj, wszystkiego się nauczysz, gdy zajdzie potrzeba!

Cytat:
O, jak ja się zgadzam z Monią! Zwłaszcza z pogrubionymi zdaniami! Madziczko- trochę wiary w siebie i swoje możliwości!!!
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 18:57   #3426
MoniaK
Zakorzenienie

Madziu, powiem Ci że ja również jestem taka panikara i doskonale Cię rozumiem. Jeśli zależy mi bardzo na jakiejś rzeczy to też nie wierzę, że jestem w czymś lepsza od innych, że mogę wygrać. Czasami udaje mi się to zwalczyć, czasami nie. Jednak jeśli chodzi o ogłoszenia to wymagania są bardzo często na wyrost. Co z tego że robiłaś daną rzecz dawno temu, dla wielu pracodawców liczy się to że ją robiłaś, nieważne że dawno, ważne że szybko sobie przypomnisz i nie jesteś w temacie zielona.
Ehh, jeśli znowu będę musiała szukać pracy to też będę panikować, więc wtedy Ty będziesz wysłuchiwać moich schiz
Stary 2008-09-18, 19:44   #3427
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Eenax - masz komciaka.
I zaproszenie.

Porypało ich?!
Słuchaj (czy raczej patrz) podobno w telewizji mówiono, że zmieniły się przepisy i jest teraz obowiązek grzania od razu, kiedy temperatura spadnie poniżej iluś tam stopni. Nie wiem ilu, bo jako osoba nieoglądająca telewizji znam te informacje jedynie z relacji znajomej pani sąsiadki.
Dzieki za komcika. Usmiałam sie jak norka.
I bardzo dziękuję za zaproszenie

Ogrzewanie muszą włączyć jeżeli termometr zarejestruje w dzień mniej niż 5 stopni i spadnie do 0 w nocy. (informacje od osoby pracującej w Miejskim Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej czyli zakładu który wytwarza ciepła wodę do ogrzewania instalacji CO). Ale mimo ze przedsiębiorstwa cieplne już działają i grzeją wodę to nie wszystkie spółdzielnie chcą włączyć rozdzielnie.

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Okrągłe są fajne jak chcę wyglądać na "marzenie pedofila". Dwudziestotrzyletnie
Już mam lepszy humor na wieczór. Dzięki

Dziś już jest o wiele lepiej z moim humorem byłam na spacerku i nawet zawędrowałam do biblioteki. Mam jakąś świeżą lekturę do czytania.

Czytam te przeboje z ogrzewaniem i dziękuję jakimś silom wyższym ze zdecydowalam sie na mieszkanie z indywidualnym ogrzewaniem tzn. nie z centralnym a z piecem.
Zimna w domu współczuje ja to musze miec w domu zawsze na tyle cieplo by mona było chodzic w krótkim rekawie.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:14   #3428
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm... Przynajmniej masz jasność.
Swoja drogą - szmaciarnia.
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Dobrze rozumuję, że to taka "beznadziejna" sprawa?
Niefajne to było...usłyszeć od żonatego faceta...wiesz Ves, jak chcesz, to żonę zawsze mogę zmienić...I nie chodzi nawet o to,że tego typu relacjami nie jestem zainteresowana, ani to,że kolega nie jest w moim typie.To mi po prostu nie pasuje do mojej wizji świata i do tego, co chcę myśleć o ludziach

Cytat:
Pierwsze dwie są super. Ociekają seksem.
Drugie dwie troszku perwersyjne.

Zachwyciły mnie te, te i te.
Ale i tak nie kupię bez mierzenia.
Raz trafiłam na pioruńsko niewygodne szpilki tej firmy, ale zazwyczaj są bardzo dobrze wyprofilowane
Ja właśnie myślę teraz o jednej z tych dwóch ostatnich, będą jak znalazł na imprezy tematyczne

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość

Ja nie tylko lubie różne paski, klamerki, wiązania itp. ale poprostu mieć musze, bo na mojej totalnie nieforemnej, długiej i wąskiej stopie, nawet najbardziej eleganckie pantofle bez np. paska, zachowują się jak rozdeptane kapcie- klapią i spadają
Dla mnie paski to też konieczność, bez nich buty po prostu gubię, znaczy zjeżdżają mi z pięty. Mam tylko dwie pary czółenek bez takich udziwnień, w których jestem w stanie chodzić.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Vesenko pod biurko nie wejdę, ale odszczekuję wszystko, co napisałam o nielubieniu butów wiązanych w kostce! Sliczne są! A te ostatnie to naprawdę... nic tylko dołożyć skórzany gorset i pejcz w ręku
pejcza nie mam, a jedyny gorset jaki mam na stanie jest krwistoczerwony...ale mam przeczucie,że też by pasowały

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Dziękuję
No problem

Cytat:
Chyba tak. Nie wiem czy to chwilowa apatia, ale jakoś się nie denerwuję. Oczywiście jutro pewnie będę trochę poddnerwowana, ale rozmowy o pracę działają na mnie tak dołująco, że czasem zdenerwowanie gdzieś znika a jest tylko przygnębienie.
Dziewczyny mają rację, Ty się zwyczajnie nie doceniasz. Masz wiele umiejętności, i tylko od Ciebie zależy jak Twoje dotychczasowe doświadczenia zobaczy potencjalny pracodawca. Szklanka do połowy pełna jest zawsze atrakcyjniejsza, niż ta w połowie pusta. Chociaż to ta sama szklanka Będzie dobrze

Sabbath, jeśli będziesz się czuła na siłach i będziesz miała ochotę, to ja też poproszę o komciaka...tak dla równowagi

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:26   #3429
taiwa
Zadomowienie

Dziewczęta i chłopięta czy jest w naszym szacownym towarzystwie ktoś znający się na komputerach, a dokładniej mający pojęcie o laptopach?
Mam stacjonarny HP Pavilion (zwany przeze mnie czule pavulonem ) ale potrzebny mi jest laptop, coś co mogłabym nosić ze sobą do pracy itd. Zbieram się już rok do zakupu, a teraz wypatrzyłam, coś co mnie zachwyciło i najchętniej jutro pobiegłabym kupić Jest śliczny, malutki, tylko ja okiem laika widze, że parametrów kosmicznych nie ma, i cholerka nie wiem, czy są one poprostu średnie, czy jednak zbyt kiepskie i nie ma sensu kupować. Chodzi mi dokładnie o to cudo: http://www.komputronik.pl/Notebooki/...elny,id,59465/
Byłabym strasznie wdzięczna, gdyby jakiś mądry człek mi doradził
Stary 2008-09-18, 20:36   #3430
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta i chłopięta czy jest w naszym szacownym towarzystwie ktoś znający się na komputerach, a dokładniej mający pojęcie o laptopach?
Mam stacjonarny HP Pavilion (zwany przeze mnie czule pavulonem ) ale potrzebny mi jest laptop, coś co mogłabym nosić ze sobą do pracy itd. Zbieram się już rok do zakupu, a teraz wypatrzyłam, coś co mnie zachwyciło i najchętniej jutro pobiegłabym kupić Jest śliczny, malutki, tylko ja okiem laika widze, że parametrów kosmicznych nie ma, i cholerka nie wiem, czy są one poprostu średnie, czy jednak zbyt kiepskie i nie ma sensu kupować. Chodzi mi dokładnie o to cudo: http://www.komputronik.pl/Notebooki/...elny,id,59465/
Byłabym strasznie wdzięczna, gdyby jakiś mądry człek mi doradził
Taiwo a zwróciłaś uwagę, że to jest maleństwo? tylko 8,9 cala przekątna, gdzie standardem jest 15,4 cala.
I procek 900 MHz, hmm

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:41   #3431
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Taiwo a zwróciłaś uwagę, że to jest maleństwo? tylko 8,9 cala przekątna, gdzie standardem jest 15,4 cala.
Tak, tak i między innymi dlatego go chce wypatrzyłam jeszcze piękne etui na niego, które wygląda dokładnie jak skórzany zapinany organizer i wymyśliłam sobie, że byłby idealnym laptopem "pracowym" którego nawet w torebce można nosić (no dobrze w dużej torbie, ale takie lubie ), bez konieczności targania całej walizy.
Co do procesora, właśnie nie wiem czy to jest poprostu mało, czy już za mało?
Stary 2008-09-18, 20:49   #3432
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak i między innymi dlatego go chce wypatrzyłam jeszcze piękne etui na niego, które wygląda dokładnie jak skórzany zapinany organizer i wymyśliłam sobie, że byłby idealnym laptopem "pracowym" którego nawet w torebce można nosić (no dobrze w dużej torbie, ale takie lubie ), bez konieczności targania całej walizy.
Z takimi małymi lapkami nie miałam do czynienia i nie wiem jakie procki się w nich montuje, czy nie ma jakichś ograniczeń związanych z małym rozmiarem.
Im szybszy procek, tym lepszego chłodzenia potrzebuje, im lepsze chłodzenie tym większy cooler ;-) to tak w uproszczeniu.
W zwykłych lapkach 2GHz procka to standard, a tutaj to nie wiem.
To jeszcze zależy do czego będziesz go używać.
No i widzę, że na szczęście ma XP, bo jakby miał vistę to mógłby nie wydolić

Stary 2008-09-18, 21:10   #3433
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Taiwo z czystym sumieniem nie polecę Ci ani marki Asus ani Acer, natomiast lepszy trochę mocniejszy procesor np 1,2 MHz

Mam co robić w wolnym czasie, więc nie wdaję się w bezsensowne dyskusje z osobami, które poniżając na Wizażu innych starają się w ten sposób leczyć swoje kompleksy.
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:11   #3434
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jadę jutro prozmawiać do wydawnictwa- wprawdzie nikogo nie szukają, ale osob do której dzwoniłam, stwierdziła,że porozmawiamy Nawet nie wiem jak się przygotować - wyadwnictwo małe (uczelniane) - więc nie ma co wkuwać -tzn. pozycji wydawniczych, przekopałam net - informacji jak na lekarstwo. Nie wiem czego się spodziewać, jakich pytań. Z programami do łamaniu tekstu też cieńko- ostatni raz miałam z takim do czynienia z 3 lata temu. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać, aż się dziwnie czuję. Zawsze się przygotowywałam do takich rozmów, a teraz - nie wiem
Madziu, nie wiem, czy masz powód do tego, żeby się martwić. Ja mam wrażenie, że najwazniejszą umiejętnością współczesnego człowieka jest umiejetnośc uczenia się. jesli zajarzą, że jesteś bystra, lotna i chętna do nauki to prawdopodobnie Cię zatrudnią.
Powodzenia.

Cytat:
Sabbath - w wątku "testowym" w końcu zebrałam się na opisanie Elixir de Merveilles
Byłam już tam. Dziękuję.

Cytat:
Dziękuję, podniosłaś mnie na duchu trochę
Normalnie szału można dostać, jak się jedno skończy to się drugie zaczyna i tak w kółko macieju Jeszcze nie miałam tak, że żyję sobie spokojnie, niczym się nie przejmuję i mam luz. Jednak co ja będę się użalać (niektórzy mają gorzej ), samo życie przecież....
Zawsze jest ktoś, kto ma gorzej i ktoś, kto ma lepiej. Tyle, że takie porównania są do niczego zupełnie, bo ja z 99,9 % ludzi, którzy maja "obiektywnie" lepiej za Chiny Ludowe bym się nie zamieniła.
A tak w kwestii kółka Macieju... Stagnacja jest jeszcze gorsza, niż największy zapiernicz.

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Sabbath czytałam "Ocalenie" D. Benton Frank- spodziewałam się baardzo mało ambitnego czytadła, a okazało się ono całkiem ciekawą, wciągającą historią. I przy okazji pięknie opisane krajobrazy oraz historia południa USA. Teraz szukam czegoś nowego, ale zaczęłam już 2 ostatnio wzięte z biblioteki książki i żadna mi nie przypasowała. Zrezygnowałam po 20 stronach. Zostały mi chyba jeszcze jakieś 3 powieści, zaraz zobaczę co to za jedne
Twoje pozycje są kompletnie nie z mojej bajki- science fiction mnie nudzi, a filozofia męczy. Wydaje mi się zawsze, że jestem za głupia do takich książek
A czytanie ma mi sprawiać przyjemność, a nie udrękę- postanowiłam to sobie w klasie maturalnej, kiedy- po roku nauki hiszpańskiego- postanowiłam przeczytać najbardziej znane utwory pisarzy iberoamerykańskich. Przeczytałam tego w sumie sporo, choć przy niektórych nie było łatwo I od tego czasu staram się sięgać po rzeczy autentycznie sprawiające mi przyjemność- może trochę mało ambitna jestem...
Zerknęłam na to "Ocalenie". Chyba nie całkiem moja bajka. Sama widzisz.
Co do Twojego dziwnego "wrażenia" - nie łączyłabym bezpośrednio kwestii gustów i upodobań z mądrością, bądź głupotą.
No przecie nie wszyscy musimy być tacy sami. Możemy się pięknie i mądrze różnić. I czerpać z tych różnic inspirację, zamiast się ich bać.

Co zaś do przyjemności: słowo daję, bawię się przy tym fenomenalnie.
Kiedyś miałam zwyczaj kończenia zaczetej książki choćby nie wiem jak mnie męczyła i nudziła. Teraz robie tak tylko, jesli muszę napisac recenzję. W pozostałych przypadkach bez wyrzutów sumienia rzucam w kąt.

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Dzieki za komcika. Usmiałam sie jak norka.
I bardzo dziękuję za zaproszenie
Nie skłamałam ani słowem.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Niefajne to było...usłyszeć od żonatego faceta...wiesz Ves, jak chcesz, to żonę zawsze mogę zmienić...I nie chodzi nawet o to,że tego typu relacjami nie jestem zainteresowana, ani to,że kolega nie jest w moim typie.To mi po prostu nie pasuje do mojej wizji świata i do tego, co chcę myśleć o ludziach
Vesenko, jak mnie to przypomina pewną sytuację... Głupszą jeszcze, niż Twoja.
Mam przyjaciół (no, może bardzo bliskich duchowo znajomych). Oboje (bo to para), wedle mojej klasyfikacji "top of the tops" pod każdym względem: inteligencja, błyskotliwość, poczucie humoru, fenomenalny gust, pokrewne zainteresowania i do tego naprawdę bardzo wysoka atrakcyjnośc fizyczna).
I swego czasu on zaproponował mi związek i zadeklarował, że zostawi tę kobietę, dla której wprost zdaje się stworzony i która zdaje się stworzona dla niego. Okrutnie mnie to zabolało.
Ale to tylko połowa historii. Bo kiedy wyjaśniłam mu, że nie ma takiej możliwości pokombinował trochę i równo rok póżniej złozył mi inną propozycję. Oznajmił, że choć uważa się za instynktownego homofoba, to po to aby być ze mną w jakikolwiek sposób gotów jest zaakceptować możliwość czworokąta (z moim mężczyzną jako koniecznym dodatkiem do mnie). No po prostu prawie usiadłam...

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Sabbath, jeśli będziesz się czuła na siłach i będziesz miała ochotę, to ja też poproszę o komciaka...tak dla równowagi
Vesenko, a czy koniecznie musi być tak samo "słitaśny"?
Bo, jak tak dalej pójdzie, zostane naczelna idiotka na N-K.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:16   #3435
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

No nie , tak mi sie adrenalina podniosła, ze nie mogęJakąs godzine temu ktos na mojej ulicy wyrzucił psa z samochodu.Rany jakim człowiekiem trzeba być.Własnie jestem po telefonach do schroniska , szybko sie pojawili i piesek juz w dobrych rekach.Gdybym nie miała psa to bym go przygarneła.Niestety mam juz pluszaka i jest to amstaff, który innych psów nie toleruje. .Schronisko jest ulice dalej.Czy ten ktos nie mogł go tam oddac.Normalnie nóż mi sie w kieszeni otwiera na taką zniczulice.Psy czują, kochają, no jak tam mozna , no jak?
Nienawidze schronisk , ale tam przynajmniej cos zje i nie zmarznie.No i te samochody, tu ruch jak na Al.Jerozolimskich:1wsciek ly.No i ma szanse na adopcje, odpowiedzialna adopcje.

Z innej beczki-kochane warszawianki powiedzcie czy z PL.Zawiszy daleko do Złotych Tarasów?
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:17   #3436
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Moniko, Mendosito, Vesenko, Sabbath - dziękuję za ciepłe słowaPotraficie postawić do pionu

Frank Zappa

Stary 2008-09-18, 21:28   #3437
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
Z takimi małymi lapkami nie miałam do czynienia i nie wiem jakie procki się w nich montuje, czy nie ma jakichś ograniczeń związanych z małym rozmiarem.
Im szybszy procek, tym lepszego chłodzenia potrzebuje, im lepsze chłodzenie tym większy cooler ;-) to tak w uproszczeniu.
W zwykłych lapkach 2GHz procka to standard, a tutaj to nie wiem.
To jeszcze zależy do czego będziesz go używać.
No i widzę, że na szczęście ma XP, bo jakby miał vistę to mógłby nie wydolić
Irko kochana, dziękuje za naświetlenie mi sytuacji. Mnie w sumie pasuje, że tam jest XP, Viste mam w domu obecnie i jakoś mi się lepiej na starym poczciwym XP pracowało
Cytat:
Napisane przez lavenderfay Pokaż wiadomość
Taiwo z czystym sumieniem nie polecę Ci ani marki Asus ani Acer, natomiast lepszy trochę mocniejszy procesor np 1,2 MHz
Lavenderfay, a co jest z nimi nie tak? Pytam, bo ze mnie totalny laik i nie wiem kompletnie nic

Cytat:
Napisane przez nefernefer35 Pokaż wiadomość
No nie , tak mi sie adrenalina podniosła, ze nie mogęJakąs godzine temu ktos na mojej ulicy wyrzucił psa z samochodu.Rany jakim człowiekiem trzeba być.Własnie jestem po telefonach do schroniska , szybko sie pojawili i piesek juz w dobrych rekach.Gdybym nie miała psa to bym go przygarneła.Niestety mam juz pluszaka i jest to amstaff, który innych psów nie toleruje. .Schronisko jest ulice dalej.Czy ten ktos nie mogł go tam oddac.Normalnie nóż mi sie w kieszeni otwiera na taką zniczulice.Psy czują, kochają, no jak tam mozna , no jak?
Nienawidze schronisk , ale tam przynajmniej cos zje i nie zmarznie.No i te samochody, tu ruch jak na Al.Jerozolimskich:1wsciek ly.No i ma szanse na adopcje, odpowiedzialna adopcje.
Nefernefer, oj wcale się nie dziwie, że się zdenerwowałać, ale najważniejsze, że zareagowałaś szybko i mądrze
Mnie też ludzkie okrucieństwo i znieczulica przeraża Pamietam jak widziałam kiedyś na obwodnicy Białobrzegów zabitego przez samochód psa, syberiana husky. Nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam, bo jednak jak wokół są same pola odgrodzone wysoką siatką, to pies nie mógł sam przybiec i zginąć, tylko ktoś go musiał wyrzucić z samochodu.
Przecież nawet jeśli taki @#$%^ nie chciał się pofatygować do schroniska, to wypuszczając psa w centrum miasta, dałby mu szanse na to, że ktoś się nim zajmie, tym bardziej, że był to rasowy pies, a wyrzucenie zwierzaka na drodze ekspresowej, było skazaniem go na pewną śmierć
Stary 2008-09-18, 21:32   #3438
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

Vesenko, jak mnie to przypomina pewną sytuację... Głupszą jeszcze, niż Twoja.
Mam przyjaciół (no, może bardzo bliskich duchowo znajomych). Oboje (bo to para), wedle mojej klasyfikacji "top of the tops" pod każdym względem: inteligencja, błyskotliwość, poczucie humoru, fenomenalny gust, pokrewne zainteresowania i do tego naprawdę bardzo wysoka atrakcyjnośc fizyczna).
I swego czasu on zaproponował mi związek i zadeklarował, że zostawi tę kobietę, dla której wprost zdaje się stworzony i która zdaje się stworzona dla niego. Okrutnie mnie to zabolało.
Ale to tylko połowa historii. Bo kiedy wyjaśniłam mu, że nie ma takiej możliwości pokombinował trochę i równo rok póżniej złozył mi inną propozycję. Oznajmił, że choć uważa się za instynktownego homofoba, to po to aby być ze mną w jakikolwiek sposób gotów jest zaakceptować możliwość czworokąta (z moim mężczyzną jako koniecznym dodatkiem do mnie). No po prostu prawie usiadłam...

Vesenko, a czy koniecznie musi być tak samo "słitaśny"?
Bo, jak tak dalej pójdzie, zostane naczelna idiotka na N-K.
Faktycznie jeszcze głupsza sytuacja. Aż nie potrafię skomentować...

A komcio wcale nie musi być słitaśny Nie mam w planach nadgryzania Twojego wizerunku Właściwie mógłby być nawet złośliwy, bo nadmiar słodzenia szkodzi

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:37   #3439
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nefernefer35 Pokaż wiadomość

Z innej beczki-kochane warszawianki powiedzcie czy z PL.Zawiszy daleko do Złotych Tarasów?

A ludzie (chociaż trudno mi ich tak nazwać) którzy przywiązują psy do słupów,drzew? Dlaczego skazują na cierpienie istotę tak niewinną nie dając jej szans na przeżycie,skazując na śmierć w bólu i samotności?? Lepiej nie będę się na ten temat więcej wypowiadać bo znowu się nie uspokoję dobrze że się zajęłaś sprawą tej psiny...

A Plac Zawiszy jest bardzo blisko Złotych Tarasów - przystanek czy dwa tramwajem od Dworca Centralnego.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:41   #3440
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Dziewczyny! Czy któraś z was stosowała Dermacol? Bo po 5 latach skończył mi sie podkład i musze sobie kupić jakis nowy... Podkładu uzywam bardzo rzadko, a jesli już to raczej jako korektora i musze takowy miec na stanie. Będe kupować tu:
http://inermis.pl/index.php?str=prod...podkat=&subkat=
i nie wiem jaki kolor wziąć. Jaka jest różnica między karnacja jasna chłodna a ciepłą? A może wziąć porcelanowy?

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:42   #3441
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Lavenderfay, a co jest z nimi nie tak? Pytam, bo ze mnie totalny laik i nie wiem kompletnie nic
Marnej jakości materiały (pękające elementy obudowy przy normalnym użytkowaniu, i nie mówię tu o rzucie notkiem na odległość ) i psujące się podzespoły. Może tylko ja i moi znajomi trafiali na takie buble tych firm

Mam co robić w wolnym czasie, więc nie wdaję się w bezsensowne dyskusje z osobami, które poniżając na Wizażu innych starają się w ten sposób leczyć swoje kompleksy.
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:42   #3442
agnyska81
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę i tylko jedno: moi rodzice mają suczkę, którą ktoś wyrzucił z samochodu na krajowej 11. Wiki, bo tak się psina nazywa, na pewno była trzymana w domu, jest posłuszna, reaguje na polecenia i od początku wiedziała jak się wsiada do samochodu. Nie wiem jak ktos mógł chcieć ją wyrzucić Jest świetnym psem, bardzo oddanym i uroczym. Rodzice ani chwili nie żałowali, że ją przygarnęli (choć było z nią trochę kłopotów, bo jak ją przygarnęli to była już ciężarna no i potem doszła jeszcze kwestia odchowania szczeniaków i znalezienia im nowych domów).

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:48   #3443
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Marnej jakości materiały (pękające elementy obudowy przy normalnym użytkowaniu, i nie mówię tu o rzucie notkiem na odległość ) i psujące się podzespoły. Może tylko ja i moi znajomi trafiali na takie buble tych firm
Protestuję!
Mam Acera już jakiś czas (prawie 2 lata), użytkuję go bardzo intensywnie bo to chwilowo mój jedyny komputer, wożę go ze sobą bardzo często pociągiem i jest w stanie idealnym, nie miałam z nim ani razu żadnego problemu.
Stary 2008-09-18, 21:49   #3444
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to chyba o Acerze piszesz, nie o Asusie?
Asus ma jak najlepsze opinie z tego co wiem, za to Acer wręcz przeciwnie
Nola - widzę, że protestujesz Wiadomo, że zdarzają się wyjątki i w jedną i drugą stronę. Jednak lapki Acera ogólnie uznawane są za słabe.
Edit: choć sama miałam w poprzedniej pracy Acera prawie 2 lata i też mu nic nie było. A nawet raz poczęstowałam go dużą ilością kawy i przeżył

A wracając jeszcze do procka, w normalnym lapku uznałabym, że to przynajmniej o 1GHz za mało. W takim małym natomiast nie potrafię niestety powiedzieć, bo nie wiem do czego można używać takiego malucha poza www i jakimiś prostymi czynnościami. Na pewno przy odpaleniu równocześnie kilku pamięciożernych aplikacji będzie mulił.

Stary 2008-09-18, 21:57   #3445
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Paulinko zimna tonacja to bardziej różowy odcień, a ciepła bardziej żółty

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:59   #3446
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Paulinko zimna tonacja to bardziej różowy odcień, a ciepła bardziej żółty
Dziękuję. Ale nadal nie wiem jaki wziąć

Stary 2008-09-18, 22:03   #3447
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Dziękuję. Ale nadal nie wiem jaki wziąć
Paulinko Ty dermacolu chcesz używać jako podkładu?
Ja bym go nigdy nie zastosowała całościowo, to grozi zrobieniem sobie maski na twarzy.
Ale jeśli tylko jako korektor, to się nada

Stary 2008-09-18, 22:05   #3448
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Paulinko Ty dermacolu chcesz używać jako podkładu?
Ja bym go nigdy nie zastosowała całościowo, to grozi zrobieniem sobie maski na twarzy.
Ale jeśli tylko jako korektor, to się nada
Nie, ja podkładu jako podkładu nie używam Chcę go mieć jako korektor, bo czasem potrzebuję

Stary 2008-09-18, 22:10   #3449
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Nie, ja podkładu jako podkładu nie używam Chcę go mieć jako korektor, bo czasem potrzebuję
Jako korektor jest ok. Tyle, że nie pod oczy, bo mocno wysusza
Co do koloru, to niestety na moim numerek już się starł, ale jest w tonacji ciepłej.

Stary 2008-09-18, 22:19   #3450
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Jako korektor jest ok. Tyle, że nie pod oczy, bo mocno wysusza
Co do koloru, to niestety na moim numerek już się starł, ale jest w tonacji ciepłej.
chyba wezmę ten chłodny albo porcelanowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości