|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Cytat:
Normalnie szału można dostać, jak się jedno skończy to się drugie zaczyna i tak w kółko macieju Jeszcze nie miałam tak, że żyję sobie spokojnie, niczym się nie przejmuję i mam luz. Jednak co ja będę się użalać (niektórzy mają gorzej ), samo życie przecież....Madzik, powodzenia Czasami najlepiej iść na tzw. żywioł i niczym się nie przejmować co będzie to będzie.
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak. Nie wiem czy to chwilowa apatia, ale jakoś się nie denerwuję. Oczywiście jutro pewnie będę trochę poddnerwowana, ale rozmowy o pracę działają na mnie tak dołująco, że czasem zdenerwowanie gdzieś znika a jest tylko przygnębienie. Jestem świadoma, że nie specjalnie nikogo jutro nie oszołomię To jest działka z którą miałam do czynienia kilka lat temu, dużo rzeczy mi wyleciało z głowy,bo ich po prostu nie praktykowałam, jestem do tyłu jeżeli chodzi o specjalistyczne programy. Dooobra znowu zaczynam kwękać Mam nadzieję, ze jakoś będzie![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik, ja Ci coś powiem
Wydaje mi się, że powinnaś trochę mocniej w siebie wierzyć. Między wierszami czytam, że wiele rzeczy w życiu robiłaś, masz już doświadczenie w wielu sprawach i na prawdę super babka z Ciebie Ja wiem, że łatwo się mówi (sama sobie powinnam takich rad udzielić, bo jestem typową pesymistką i marudziarą ), jednak serio, uwierz że wszystko się kiedyś ułoży. A może jutro a nóż się uda
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moniko - ja wiem, ze czasami schizuję Mnie dokładnie przeraża to, że na dziś jak oglądam ogłoszenie, bardzo często wymagane jest iluś tam roczne doświadczenie, czy biegłość czegoś tam. Oczywiście, że posiadam pewne umiejętności, w porzednich pracach nabrałam biegłości, doświadczenia w czymś tam. Problem jest taki, że jeżeli marzę o pracy odbegającej od tego co do tej pory robiłam, to odczuwam to tak, że nie mam prawa gdzieś tam aplikować, bo nie posiadam jeszcze innych umiejętności potrzebnej do tej innej pracy właśnie. Zawsze mam problem na rpzmowach, bo nie zamierzam kłamać, a jednocześnie jest mi zwyczajnie wstyd, że czegoś tam nie wiem czy mam braki. Wiem, że moge to nadrobić, ale na czas rozmowy - przecież nie jestem w stanie. Czuję się jak idiotka, I to właśnie robi mi tę blokadę psychiczną.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-09-18 o 19:53 |
|
|
|
|
#3425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje pozycje są kompletnie nie z mojej bajki- science fiction mnie nudzi, a filozofia męczy. Wydaje mi się zawsze, że jestem za głupia do takich książek ![]() A czytanie ma mi sprawiać przyjemność, a nie udrękę- postanowiłam to sobie w klasie maturalnej, kiedy- po roku nauki hiszpańskiego- postanowiłam przeczytać najbardziej znane utwory pisarzy iberoamerykańskich. Przeczytałam tego w sumie sporo, choć przy niektórych nie było łatwo I od tego czasu staram się sięgać po rzeczy autentycznie sprawiające mi przyjemność- może trochę mało ambitna jestem...Cytat:
A co do braku doświadczenia- pamiętaj, wszystkiego się nauczysz, gdy zajdzie potrzeba! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, powiem Ci że ja również jestem taka panikara i doskonale Cię rozumiem. Jeśli zależy mi bardzo na jakiejś rzeczy to też nie wierzę, że jestem w czymś lepsza od innych, że mogę wygrać. Czasami udaje mi się to zwalczyć, czasami nie. Jednak jeśli chodzi o ogłoszenia to wymagania są bardzo często na wyrost. Co z tego że robiłaś daną rzecz dawno temu, dla wielu pracodawców liczy się to że ją robiłaś, nieważne że dawno, ważne że szybko sobie przypomnisz i nie jesteś w temacie zielona.
Ehh, jeśli znowu będę musiała szukać pracy to też będę panikować, więc wtedy Ty będziesz wysłuchiwać moich schiz
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dziękuję za zaproszenie Ogrzewanie muszą włączyć jeżeli termometr zarejestruje w dzień mniej niż 5 stopni i spadnie do 0 w nocy. (informacje od osoby pracującej w Miejskim Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej czyli zakładu który wytwarza ciepła wodę do ogrzewania instalacji CO). Ale mimo ze przedsiębiorstwa cieplne już działają i grzeją wodę to nie wszystkie spółdzielnie chcą włączyć rozdzielnie. Cytat:
![]() Dziś już jest o wiele lepiej z moim humorem byłam na spacerku i nawet zawędrowałam do biblioteki. Mam jakąś świeżą lekturę do czytania. Czytam te przeboje z ogrzewaniem i dziękuję jakimś silom wyższym ze zdecydowalam sie na mieszkanie z indywidualnym ogrzewaniem tzn. nie z centralnym a z piecem. Zimna w domu współczuje ja to musze miec w domu zawsze na tyle cieplo by mona było chodzic w krótkim rekawie.
|
|
#3428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niefajne to było...usłyszeć od żonatego faceta...wiesz Ves, jak chcesz, to żonę zawsze mogę zmienić...I nie chodzi nawet o to,że tego typu relacjami nie jestem zainteresowana, ani to,że kolega nie jest w moim typie.To mi po prostu nie pasuje do mojej wizji świata i do tego, co chcę myśleć o ludziach
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie myślę teraz o jednej z tych dwóch ostatnich, będą jak znalazł na imprezy tematyczne ![]() Cytat:
Cytat:
pejcza nie mam, a jedyny gorset jaki mam na stanie jest krwistoczerwony...ale mam przeczucie,że też by pasowały ![]() No problem ![]() Cytat:
Będzie dobrze Sabbath, jeśli będziesz się czuła na siłach i będziesz miała ochotę, to ja też poproszę o komciaka...tak dla równowagi
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta i chłopięta
czy jest w naszym szacownym towarzystwie ktoś znający się na komputerach, a dokładniej mający pojęcie o laptopach?Mam stacjonarny HP Pavilion (zwany przeze mnie czule pavulonem ) ale potrzebny mi jest laptop, coś co mogłabym nosić ze sobą do pracy itd. Zbieram się już rok do zakupu, a teraz wypatrzyłam, coś co mnie zachwyciło i najchętniej jutro pobiegłabym kupić Byłabym strasznie wdzięczna, gdyby jakiś mądry człek mi doradził
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I procek 900 MHz, hmm
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wypatrzyłam jeszcze piękne etui na niego, które wygląda dokładnie jak skórzany zapinany organizer i wymyśliłam sobie, że byłby idealnym laptopem "pracowym" którego nawet w torebce można nosić (no dobrze w dużej torbie, ale takie lubie ), bez konieczności targania całej walizy.Co do procesora, właśnie nie wiem czy to jest poprostu mało, czy już za mało?
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im szybszy procek, tym lepszego chłodzenia potrzebuje, im lepsze chłodzenie tym większy cooler ;-) to tak w uproszczeniu. W zwykłych lapkach 2GHz procka to standard, a tutaj to nie wiem. To jeszcze zależy do czego będziesz go używać. No i widzę, że na szczęście ma XP, bo jakby miał vistę to mógłby nie wydolić
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Taiwo z czystym sumieniem nie polecę Ci ani marki Asus ani Acer, natomiast lepszy trochę mocniejszy procesor np 1,2 MHz
|
#3434 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Powodzenia. ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w kwestii kółka Macieju... Stagnacja jest jeszcze gorsza, niż największy zapiernicz. ![]() Cytat:
Co do Twojego dziwnego "wrażenia" - nie łączyłabym bezpośrednio kwestii gustów i upodobań z mądrością, bądź głupotą. ![]() No przecie nie wszyscy musimy być tacy sami. Możemy się pięknie i mądrze różnić. I czerpać z tych różnic inspirację, zamiast się ich bać. Co zaś do przyjemności: słowo daję, bawię się przy tym fenomenalnie. Kiedyś miałam zwyczaj kończenia zaczetej książki choćby nie wiem jak mnie męczyła i nudziła. Teraz robie tak tylko, jesli muszę napisac recenzję. W pozostałych przypadkach bez wyrzutów sumienia rzucam w kąt. Cytat:
![]() Cytat:
Mam przyjaciół (no, może bardzo bliskich duchowo znajomych). Oboje (bo to para), wedle mojej klasyfikacji "top of the tops" pod każdym względem: inteligencja, błyskotliwość, poczucie humoru, fenomenalny gust, pokrewne zainteresowania i do tego naprawdę bardzo wysoka atrakcyjnośc fizyczna). I swego czasu on zaproponował mi związek i zadeklarował, że zostawi tę kobietę, dla której wprost zdaje się stworzony i która zdaje się stworzona dla niego. Okrutnie mnie to zabolało. ![]() Ale to tylko połowa historii. Bo kiedy wyjaśniłam mu, że nie ma takiej możliwości pokombinował trochę i równo rok póżniej złozył mi inną propozycję. Oznajmił, że choć uważa się za instynktownego homofoba, to po to aby być ze mną w jakikolwiek sposób gotów jest zaakceptować możliwość czworokąta (z moim mężczyzną jako koniecznym dodatkiem do mnie). No po prostu prawie usiadłam... Cytat:
Bo, jak tak dalej pójdzie, zostane naczelna idiotka na N-K.
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
No nie , tak mi sie adrenalina podniosła, ze nie mogę
Jakąs godzine temu ktos na mojej ulicy wyrzucił psa z samochodu.Rany jakim człowiekiem trzeba być.Własnie jestem po telefonach do schroniska , szybko sie pojawili i piesek juz w dobrych rekach.Gdybym nie miała psa to bym go przygarneła.Niestety mam juz pluszaka i jest to amstaff, który innych psów nie toleruje. .Schronisko jest ulice dalej.Czy ten ktos nie mogł go tam oddac.Normalnie nóż mi sie w kieszeni otwiera na taką zniczulice.Psy czują, kochają, no jak tam mozna , no jak?Nienawidze schronisk , ale tam przynajmniej cos zje i nie zmarznie.No i te samochody, tu ruch jak na Al.Jerozolimskich:1wsciek ly.No i ma szanse na adopcje, odpowiedzialna adopcje. Z innej beczki-kochane warszawianki powiedzcie czy z PL.Zawiszy daleko do Złotych Tarasów? |
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko, Mendosito, Vesenko, Sabbath - dziękuję za ciepłe słowa
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też ludzkie okrucieństwo i znieczulica przeraża Pamietam jak widziałam kiedyś na obwodnicy Białobrzegów zabitego przez samochód psa, syberiana husky. Nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam, bo jednak jak wokół są same pola odgrodzone wysoką siatką, to pies nie mógł sam przybiec i zginąć, tylko ktoś go musiał wyrzucić z samochodu. Przecież nawet jeśli taki @#$%^ nie chciał się pofatygować do schroniska, to wypuszczając psa w centrum miasta, dałby mu szanse na to, że ktoś się nim zajmie, tym bardziej, że był to rasowy pies, a wyrzucenie zwierzaka na drodze ekspresowej, było skazaniem go na pewną śmierć
|
|||
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie jeszcze głupsza sytuacja. Aż nie potrafię skomentować...![]() A komcio wcale nie musi być słitaśny Nie mam w planach nadgryzania Twojego wizerunku Właściwie mógłby być nawet złośliwy, bo nadmiar słodzenia szkodzi ![]()
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ludzie (chociaż trudno mi ich tak nazwać) którzy przywiązują psy do słupów,drzew? Dlaczego skazują na cierpienie istotę tak niewinną nie dając jej szans na przeżycie,skazując na śmierć w bólu i samotności?? Lepiej nie będę się na ten temat więcej wypowiadać bo znowu się nie uspokoję dobrze że się zajęłaś sprawą tej psiny... A Plac Zawiszy jest bardzo blisko Złotych Tarasów - przystanek czy dwa tramwajem od Dworca Centralnego. |
|
|
|
|
#3440 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Dziewczyny! Czy któraś z was stosowała Dermacol? Bo po 5 latach skończył mi sie podkład
http://inermis.pl/index.php?str=prod...podkat=&subkat= i nie wiem jaki kolor wziąć. Jaka jest różnica między karnacja jasna chłodna a ciepłą? A może wziąć porcelanowy? ![]()
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i psujące się podzespoły. Może tylko ja i moi znajomi trafiali na takie buble tych firm
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę i tylko jedno: moi rodzice mają suczkę, którą ktoś wyrzucił z samochodu na krajowej 11. Wiki, bo tak się psina nazywa, na pewno była trzymana w domu, jest posłuszna, reaguje na polecenia i od początku wiedziała jak się wsiada do samochodu. Nie wiem jak ktos mógł chcieć ją wyrzucić
Jest świetnym psem, bardzo oddanym i uroczym. Rodzice ani chwili nie żałowali, że ją przygarnęli (choć było z nią trochę kłopotów, bo jak ją przygarnęli to była już ciężarna no i potem doszła jeszcze kwestia odchowania szczeniaków i znalezienia im nowych domów).
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam Acera już jakiś czas (prawie 2 lata), użytkuję go bardzo intensywnie bo to chwilowo mój jedyny komputer, wożę go ze sobą bardzo często pociągiem i jest w stanie idealnym, nie miałam z nim ani razu żadnego problemu.
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asus ma jak najlepsze opinie z tego co wiem, za to Acer wręcz przeciwnie ![]() Nola - widzę, że protestujesz Wiadomo, że zdarzają się wyjątki Edit: choć sama miałam w poprzedniej pracy Acera prawie 2 lata i też mu nic nie było. A nawet raz poczęstowałam go dużą ilością kawy i przeżył ![]() A wracając jeszcze do procka, w normalnym lapku uznałabym, że to przynajmniej o 1GHz za mało. W takim małym natomiast nie potrafię niestety powiedzieć, bo nie wiem do czego można używać takiego malucha poza www i jakimiś prostymi czynnościami. Na pewno przy odpaleniu równocześnie kilku pamięciożernych aplikacji będzie mulił.
|
|
#3445 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Paulinko zimna tonacja to bardziej różowy odcień, a ciepła bardziej żółty
|
|
#3446 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko Ty dermacolu chcesz używać jako podkładu?
Ja bym go nigdy nie zastosowała całościowo, to grozi zrobieniem sobie maski na twarzy. Ale jeśli tylko jako korektor, to się nada
|
#3448 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Chcę go mieć jako korektor, bo czasem potrzebuję
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do koloru, to niestety na moim numerek już się starł, ale jest w tonacji ciepłej.
|
|
#3450 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
albo porcelanowy
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

Jeszcze nie miałam tak, że żyję sobie spokojnie, niczym się nie przejmuję i mam luz. Jednak co ja będę się użalać (niektórzy mają gorzej
), samo życie przecież....
Czasami najlepiej iść na tzw. żywioł i niczym się nie przejmować 

Mam nadzieję, ze jakoś będzie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)