|
|
#2101 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tableciary plotkary V
Dziewczyny, ide robic porzadki jesiennie cos a'la porzadki Anthea Turner
Obym tylko wytrwala hihi Na razie checi mam, oby mnie nie opuscily
|||||||||||||||||||||
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Kochane
![]() Z tym mieszkaniem to jest tak, ze nie chcielismy go wynajmowac, o czym milion razy ciotce mowilam dalam jej klucze tylko po to, zeby czasem zajrzala czy nikt nie wszedl czy tez zeby listy ze skrzynki wyjela![]() Jak pamietacie to mieszkanie bylo zadluzone, byla juz sprawa w sadzie, mial byc komornik, ale wszystko splacilismy. I nie chce tego mieszkania wynajmowac nielegalnie czyli bez umowy, zeby jakis sasiad sie przyczepil i z zazdrosci jak to czesto bywa poszedl i nakablowal na nas w administracji. Legalnie sie wynajac nie da, bo moze tylko wlasciciel, a moja babcia- wlascicielka jest stara i chora i nic sie nie zalatwi. W domu poza tym zostawilismy wszystkie nasze rzeczy- komputery, telewizor, kino domowe itp wartosciowe przedmioty a do tego jakies moje pamietniki, wszystkie dokumenty....... a ciotka ot tak po prostu to wynajela rzadzac sie czyms co nie jest jej ![]() W dodatku jakbym juz miala wynajmowac to tylko 2 male pokoiki a nasz pokoj by zostal pusty, bo sa w nim wszystkie nasze rzeczy lacznie z moimi majtusiami ![]() tak, zebym w kazdej chwili jak przyjade do Polski miala sie gdzie zatrzymac albo zebysmy w kazdej chwili mogli wrocic i miec gdzie mieszkac. A ten pan mieszka akurat w naszym pokoju, tam gdzie jest wiekszosc naszych rzeczy i moje gatki ![]() a ciotka mi jeszcze powiedziala, ze jakbysmy chcieli wracac (bo byly male plany odnosnie kwietnia 09) to zebysmy tak robili, zeby wrocic po czerwcu 2009 bo ona temu panu wynajela do konca czerwca09 !!!!! i nie mamy prawa wstepu tam, bo on potrzebuje ciszy zdenerwowala mnie tym ciotka, moja matke rowniez bo nawet mama jej kilka razy mowila, ze ma nie wynajmowac skoro ja sobie tego nie zycze. powody np odnosnie skutkow nielegalnego wynajmowania jej podalam a ona jak widac i tak swoje.
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Mezatka, to jakies zarty chyba.
Ja jak najpredzej zabralabym klucze i kazala sie obcemu wynosic, bez przesady... Zrezsta jakby mi ktos z rodziny taki numer wywinal, to juz bym chyba byla w Pl i robila dym! |
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelko zobaczymy jak to bedzie
![]() tutaj zycie jest o wiele latwiejsze, bez problemu z jednej dobrej wyplaty mozna utrzymac rodzine w Polsce nie mielismy tak kolorowo, w Lublinie przewaznie zarobki to ok 850zl i z tego 120 na bilety....... pracujac w 2 osoby to i tak nic nie zostanie a czesto jeszcze zabraknie. bedac w Polsce sadze, ze dluuuugo bysmy sie na dziecko nie zdecydowali. tutaj bylo inaczej- np jak mieszkalismy w Londynie jak skonczyla sie meza praca to siadal nad ogloszeniami, dzwonil i nastepnego dnia mial nowa prace, poszedl na kurs, wyrobil sobie znajomosci i pozniej pracowal za coraz lepsze pieniazki tutaj na wsi jak to ja mowie nie ma juz takich perspektyw, nie ma pracy, wiec maz nie moze sobie znalezc czegos na przeczekanie np na 2-3 tygodnie, tylko w domu siedzi. tu sa tylko fabryki tak jak pisalam a w nich zarabia sie grosze (jakas 1/3 meza tygodniowki) a poza tym nikt nie przyjmuje tak na chwile, obowiazuje wypowiedzenie a jak sie odejdzie ot tak sobie, to maja prawo nie zaplacic ostatniej wyplaty![]() teraz firma chce wyslac meza i jednego kolege na kurs 26 i 29 wrzesnia po czym beda miec wieksze kwalifikacje i beda chcieli ich wyslac od razu do pracy w metrze. Stawki tam zaczynaja sie od 15/h. Jezeli to wypali to maz bedzie chcial pozniej zrobic sobie sam prywatnie kolejny stopien, by miec lepsze stanowisko i jeszcze lepsza kase. Ja sie troche obawiam tych wybuchow roznych w metrze no i tego, ze prad nie jest wylaczany na tych odcinkach co ludzie pracuja, a napiecie jest zabojcze. Poza tym nie po to sie z Londynu wyprowadzalismy, zeby maz teraz mial w Londynie znowu miec prace. a dojazdy kosztuja ponad 100 funtow na tydzien no i trzeba min 2-3 godziny poswiecic na dojazd w 1 strone do punktu przeznaczenia
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
He he ja juz po pracy
Asiu to faktycznie ciotka numer wywinela Madziu Edzio jest taaaaki słodki i co za rozbrajajacy umiech, normalnie oszalałam, prosze Edzia koniecznie ode mnie wycałowac i usciskac Nikitko mam nadzieje, ze lekarka powie co sie z synkiem dzieje i wyleczy, zeby spokojnie mógł na wycieczke jechac Ray my tez wybieramy wlasnie plytki i wszystko do lazienki , pomyśl jaki my kocioł mamy: urzadzanie domu na odległość, przeprowadzka, ślub, praca- wszystko w tym samym czasie. Ale mówiac szczerze za duzo serca do tego urzadzania nie mam A tutaj masz babo placek No ale coz nie stac nas na utrzymywanie dwoch domów, a powrotu tez na razie nie planujemy... A to takie głupie urzadzac dom dla kogos Własciwie wahamy się czy zrobić wszystko cycuś-glancus jak dla siebie, czy na odwal sie , tak aby-aby. Agatka rób drugi tescior !!! Moze wyjdzie negatywny i nie bedziesz sie musiala martwic Misiu miłego edukowania Marcelko oby zapał nie wygasł ![]() Kiniu gdzie jesteś????????? |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak samo jakby ona wyjechala i powierzyla mi swoje mieszkanie a ja bym je wynajela i dala do dyspozycji wszystkie jej prywatne rzeczy....... Madziu dym to juz jest i to ostry, ciocia sie czuje skrzywdzona (choc ja na poczatku podeszlam do tego na spokojnie pytalam konkretnie co i jak z tym gosciem, co z naszymi rzeczami itd ale ona na mnie w koncu zaczela cos krzyczec, wiec niestety ja tez nie bede siedziec cicho jak mysz pod miotla i podnioslym tonem powiedzialam jej, ze jestem zszokowana i zniesmaczona tym co zrobila i prosze o usuniecie tego mezczyzny do konca wrzesnia z naszego domu- za wrzesien ma zaplacone i poza tym musi miec czas na znalezienie czegos..) no i tak sie wlasnie stanie, ta osoba zniknie z mieszkania a klucze odbierze moja tesciowa. niestety musi byc ktos kto ma klucze gdyby np ktos z administracji chcial wejsc do domu bo np rura peknie i sie bedzie woda lala, rozne sa przypadki
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiasiarku a co to tak wczesniutko z pracki dzisiaj
??Ray no to teraz bedziesz smigac autkiem Madziu juz pisalam, ze fajny ten bujaczek macie a Edzio slodziutko wyglada w misiu![]() Marcelko zycze udanej zabawy przy porzadkach ![]() Gizelciu lec do apteki, mam nadzieje, ze wyjdzie po Waszej mysli Nikitko nie choruj nam a z synkiem to masz racje zawsze lepiej sprawdzic![]() Gusiu trzymalam wczoraj kciuki to dzisiaj jestes juz bardziej wyspana hihi
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu u nas zawsze tak w piatki, piatek to juz weekend wiec wszyscy myk myk i juz ich nie ma
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiasiarku ja z wlasnego doswiadczenia jezeli chodzi o wynajem nie polecam urzadzac na cycus glancus
bo i tak i tak Ci to poniszcza, a wydasz mnostwo pieniazkow.w Anglii takze remont domu pod wynajem wyglada calkowicie inaczej niz pod sprzedaz domu. Nasza znajoma wyremontowala pieknie mieszkanie w Wawie bo sadzila ze za wieksze pieniazki wynajmie, ale co z tego jak zniszczyli jej piekny regal a w parkiecie w salonie ma same dziury itp u nas tez lozka polamali- skakali po nich czy jak? w jednym pokoju wypalili chyba papierosami panele na podlodze (wyglada to jakby woskiem ze swieczki wypalone) i to na samym srodku pokoju ![]() naprawde nie ma co wkladac w to serca i pieniedzy, bo duzo ludzi jak nie jest na swoim to niszczy u nas nawet kontakty ze scian wyrywali. ja mieszkajac tutaj na prawde szanuje ten dom i dbam o niego ale inni widze, ze mysla inaczej np kolega ostatnio jak poszlismy do kosciola zdenerwowal sie na zone i wywalil z piesci wielka dziure w drzwiach od salonu....... i tak jest wlasnie ze wszystkim- a pozniej jeszcze mowi, ze przeciez to nie jego, jakos zalata i bedzie, nawet wlasciciel nie zauwazy ![]() poprzednio wyrwal zamek z drzwi z kawalkiem futryny i tak wlasnie to jest
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, ja dziś nawet nie mam jak z Wami powizażować
, ale trzeba to jakoś ogarnąć![]() Cytat:
i jak się pięknie śmieje![]() Cytat:
zmykam kobitki |
||
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu my to wszystko wiemy niby bo sami tez mieszkalismy i mieszkamy w wynajmowanych mieszkaniach i sami wiemy, ze rzeczy mimo, ze nawet sie dba to po prostu sie niszczą
No ale np planujemy prawdziwy parkiet(nie deska barlinecka, nie panele) wiec nawet jak go zniszcza to tylko wycyklinujemy, płytek w łazience chyba nie porozwalaja, wiec to chyba zrobimy tak porządnie. Sciany pomalujemy po prostu na biało, z tym nie bedziemy szalećMuszę zaczac pakowac rzeczy bo juz dzisiaj troszk zawieziemy do nowego domku
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Asia, wynajem to zawsze ryzyko...
moja siostra wynajmowala kilku parom , i niby kazdy byl "porzadny" i wogole, a jak sie okazywalo po kazdym zostawlay pamiatki, dziury w scianach, jeden gostek nawet przewiercil sobie szafe (taka wielka ubraniowa) nie wiem jak sie one zwa, bo chcial sobie puscic antene do pokoju, wiec przewiercil rame okna i szafe Oczywiscie potem sie wyparl i tyle.No a na koniec zrezygnowal z mieszkania wysylajac smsa w nocy, ze sie wyprowadzaja i tyle Ludzie sa porabani. Poza tym od czego sa umowy wynajmu?? Jak my wynajmowalimsy tutaj mieszkanie, to spisana byla kazda rysa na kafelce, zeby potem nie bylo nieporozumien, a rezygnacje zlozylismy przepisowo, na pismie, z 3 miesiecznym wyprzedzeniem . No ale w Polsce czasem ludziom brak i wyobrazni i kultury i przede wszystkim szacunku...
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam dziewczynki
Wydalam duzo pieniazkow a prawie nic nie kupilam Tomek kazal mi zaczekac z kupnem testu na niego(nie wiem czemu) ale jak tak chcial to niech ma..wydaje mi sie ze On cieszy sie z tego ze bedzie drugi dzidzius bo przyjal to bez zadnego zalamania..przytulil mi i powiedzial ze mam nie plakac,ze damy sobie rade bo inni tez sobie ja daja i ze ja chyba jestem stworzoa do bycia matka eh..latwo sie mu mowi bo to nie On bedzie sie zajmowal 24h dwojka dzieci,to nie On bedzie wstawal w nocy na karmienie i to nie On bedzie musial wstawac wczesnie,dzieci nakarmic,posprzatac mieszkanie,ugotowac obiad,bawic sie z dziecmi itd itd!!!!!Ale..kocham go..![]() Ray moja Oliwia tez mi ucieka na czworaka a robie to tak szybko jakby miala motorek w pupci ![]() Mijalea Twoj synus jest sliczny!!!!A jego usmiech jest rozbrajajacy!!!!Juz sobie wyobrazam jak bedzie wyrywal kobitki ![]() ![]() ..a My tez remontujemy mieszkanko W sobote bedziemy malowac nasze male 4 katy a Oliwia znow na weekend pojdzie do moich rodzicow i znow jak ptrzyjde to jej nie poznam,bo taka bedzie rozbestfiona hihihihi..tak to juz jest z dziadkami
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, widzisz , jakos wam sie uklada wspolne zycie, bedzie dobrze, zobaczysz
Ehh moj maz zeby tak zostal raz te 12 godzin sam na sam z malym, to byl wiedzial,nile to energii czlowieka kosztuje. Widze, ze docenia fakt, ze zajmuje sie malym i mowi mi, ze jest dumny ze mnie, ale czy mezczyzni kiedys zrozumieja instynkt maciezynski i to, jak ciezko jest wychowywac brzdaca kazdego dnia ![]() przeciez to, ze facet wyjdzie z dzieckiem na spacer czy przewinie to jest maly pikus. Bo tak jak Agatka pisze, to my wstajemy w nocy, karmimy, to nas bola piersi, krzyz od dzwigania. Dlugo by tu wyliczac, ale co zrobic, taka juz nasza rola zyciowa
|
|
|
|
#2115 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak sie rodzinnie, ciazowo i wychowawczo zrobilo
![]() Ja juz posprzatalam, na dole, ale juz na swoje pieterko checi nie znalazlam Sprawdzilam wyniki i zaliczylam, az na cale 3 wazne, ze juz jestem pelnoprawnie na V sem. Agatko czyli z T sie dobrze uklada, w koncu Zycze szybkiego remontu i malo sprzatania po nim ![]() Kinia to odwiedz nas jak juz bedziesz miala spokoj Kasiasiar i jak, zaczelas pakowanie?? Tak o wynajmie piszecie, o niepowaznych ludziach, ale osoby ktore wynajmuja tez sa niepowazne Pisalam Wam, jak sie z babka umowilismy, a tej nie bylo i komus innemu wynajela, albo o Pomidorce, z tym, ze tu wchodzi akcja sprzedazy...W Polsce jest takie dziwne cos, ze jak to nie jest "moje" to moge zniszczyc... Nie wiem, skad to sie wzielo, ale jest i same widzicie, jak ludzie NIESZANUJA cudzej wlasnoci... Nie wszyscy, zeby nie uogolnic
|||||||||||||||||||||
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
juz wrocilam prawko odebrane hihi
i oczywiscie znow dalam sie skusic na zakupy dla malej echhh moja slabosc.. kupiam farbe do wlsoow zamierzam sama sobie poalowax wlosy ciekawa jestem jak to wyjdzie mijaela to w porzadku na tej focie wyglada jak by siedzial hehe dlatego sie zdziwilamkasiar wspolczuje tyle naraz wiem ile to pracy z mieszkaniem jest ja objechalam tyle sklepow i wciaz nie wiem jakie plytki chce heh boshe te moje dziecie mnie wykonczy sciaga narzuty z kanap rozrzuca gazety obrywa kwiatki matko jesusia .. nie nadazam biegac za nia...musze ja nagrac doslownie moj maz to tez niby sie zajmie mala jak ja chodze an areobik ale np ostatnio usnal rano z nia i zleciala z lozka heh... taby sa faceci zero instynktu jakiegos.. a jak ma przebrac kupke to jest wojna bo ja mu kaze a on ze nigdy w zyciu ale przebral kilka razy bo niby dlaczego tylko ja mam to robic?? nakarmic tez nie umie zupa bo ona mu pluje itp rozkladam rece czasem ![]() a teraz lece pranie robic i troche rozki temu szkodnikowi mojemu przyciac
|
#2117 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Wam sie podoba ta suknia??
|||||||||||||||||||||
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiasiar ja bym zrobila parkiet i lazienke na cacy,a umeblowanie takie sobie,bo z wynajmujacymi to roznie bywa
chociaz ja na swoich nie moge zlego slowa powiedziec,mimo ze male szkody sie w nim porobily np drzwiczki z barku sie naderwaly itd![]() gizelciu zrobilas juz tescik? ray super ze masz juz prawko Madziu nasi przyjaciele mieli identyczna hustawke dla syna i bardzo sobie chwalili mezatko ma ciotka tupet,no porpstu brak slow ![]() Marcelinko mi sie podoba ta 5suknia gdyby byla bez tej kokardy to w szkole dostalam ksiazke do czytania,i we wtorem mam opowiedziec co tam wyczytalam tz jutro smiga na kawalerskie,wiec bede miala caly wieczor dla siebie![]() plamy na plecach mi zeszly to teraz mam jakies biale plamki na piersiach fotki z pokazu lodek 3i4 fotka lodki na ktorej zaglujemy
|
|
|
|
#2119 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Misia oby do wesela zeszly
![]() 5 mowisz, hmm znalazlam wyprzedaze i niektore chodza po 999zl
|||||||||||||||||||||
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcelinko a gdzie znalazlas te wyprzedaze?ktora jst twoja faworytka?
mam nadzieje ze zejda,jak nie to trudno
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelko mi się 2 kiedyś bardzo podobała i to bardzo, ale chyba cena była wysoka o ile pamiętam
zreszta nie wiem czy taka suknia przy moim wzroście by dobrze wyglądała
|
|
|
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
mezatka07 hehe dzieki za poprawienie mnie
ale ferelek śmieszniej brzmi i nie wiem skąd mi się to wzieło a z ta ciotka to bez komentarza normalnie, nie ładnie się zachowała i szkoda że tego nie widzi ![]() Nikitkoooo Kamil tak jak mój Tż mam nadzieje że lekarz dowiedział się dlaczego dla młodego tak się dzieje biedny ![]() Ray niezła ta Twoja rozrabiara ale tak fajnie się czyta to co piszesz o niej Mijalea ojejciu w tym misiu wygląda przecudownie ![]() Marcelko ciesze się że zaliczyłaś egzaminek dla mnie najładniejsza ta 2 suknia reszta mi się nie podoba :P ta pierwsza tzn. jest może być ale mam wrażenie że prawie przezroczysta :P Misiu fajna łódeczka ja też chce pożeglować
"Aniu, ja wierze że jeśli ktoś teraz długo jest sam, to przyjdzie taki czas że w końcu pozna osobę wartą naszego uczucia i te szczęście przyjdzie do nas ze zdwojoną siłą" - Hmm no to teraz trzeba czekać .. tylko jak długo ??
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu tez tak pomyslałam jak szwagierka powiedziała Kamil , że tak jak twój TŻ
![]() a młody ma sie dobrze, ma mieć diete do wyjazdu na wycieczke i mam nie kupować słodyczy na wyjazd tylko lekkie rzeczy no i zajada mu sie zrobila ale poradzimy sobie, mnie coś dziabło i kurde tak swedziało że masakra jakas ale wypiłam wapno podwójną dawke i juz jest jako tako![]() Pomidorka Was serdecznie pozdrawia i przeprasza że nie morze wszystkim odpisac bo nie ma tyle czasu. Ale chyba jej wybaczymy Kasiu trzymaj sie kochana my myślimy o tobie cały czas |
|
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
zgadnij_ms suknia numer 2 jest przesliczna
Dziewczynki wyczytalam w necie ze torbiele mogo wplywac na pozytywny wynik testu..ja juz chyba wariuje Co do objawow to by mi sie zgadzalo ale chyba juz przesadzam i nie chce uwierzyc w to ze moge znow byc w ciazy Boziu..do 1pazdziernika tak daleko..ja juz chce do ginekologa!!!!!
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko nie stresuj sie tak
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane pozno ale wpadlam sie przywitac i powiedziec ze juz od poludnia mam swojego tz w domku wiec zmykam sie nim nacieszyc buziaki kochane,milego weekendu
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2128 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wlasnie chodzi o suknie nr 2
Oto ona http://www.susanblanche.com/public/r...trios_889.htmlMisia zaglowka niezla Widac, ze gosc o nia dba ![]() Agatko rob tesciora, bo z torbielami nie ma zartow... Kachulko przyjemnego ustosunkowywania sie zycze ![]() Nikitko a kiedy mlody wyjezdza??
|||||||||||||||||||||
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcelko ale cena rzeczywiście taka obniżka kupiłabym ja
|
|
|
|
|
#2130 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Noooooooooooooooooo niezle niee?? Ale jest problem, bo ja nie mam rozmiaru 38
ale kurcze przymierzyc i zobaczyc jak sie wyglada zawsze mozna Obnizka niezla, choc ciekawe w jakim stanie jest owa suknia
|||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Obym tylko wytrwala hihi

dalam jej klucze tylko po to, zeby czasem zajrzala czy nikt nie wszedl czy tez zeby listy ze skrzynki wyjela

i Kubus 

i jak się pięknie śmieje