![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() śliczną miałaś sukienkę i fajny "bukiet". Taki oryginalny, ja będę miała zwykłe róże ![]()
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
No to zycze udanego obiadu i pysznego deseru!
![]() Ale masz fajnie, takie chwile w zyciu sa suuuper! i do tego jeszcze radosc z dzidzi. Na a my tu czekamy oczywiscie na zdjecia mlodej pary ![]() Acha jeszcze wszystkiego naj z okazji 3 rocznicy dla spicegirl! |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() musisz mi wybaczyc ![]() ![]()
![]() |
#2404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() suknia w pieknym kolorze Zanka a ten brzusio w avatarze to chyba nie twoj? czy moze nagle Cie tak wyokroglilo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za życzenia Wszystkim jeszcze raz ![]()
![]() |
#2406 |
Przyczajenie
|
DZiękuję za miłe powitanie
![]() Widzę,ze intryguje Was moja ksywka ![]() ![]() Nie moge sie doczekać usg za 2 tyg, bo nie wymiotowałam ani razu, zero nudności, tylko troche śpiąca i ociężąła jestem ,ale to można zwalić na pogodę, wiec wogle nie czuję się ciążowo ![]() W zeszły poniedziałek podpisałam umowe o prace, ufff ale teraz mi zostaje jescze powiedzenie prawdy o sobie heh, troche sie stresuje. Wy już tyle wiecie na teamt ciąży, a ja ciągle mam wrażenie, ze jecsze za wzceśnie ,zeby za duzo nie myśłec.... ale zauwazyłam ,ze tylko ten temat jes dla mnie interesujący, wszytsko inne zeszlo na dalszy plan ![]() a wogle to siedzę w pracy, szefowa gdzies wypadała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie wymiotowałam w ciąży ani razu, miałam jeden kryzysowy tydzień, kiedy robilo mi się niedobrze a tak poza tym do dzisiaj nie czuję się ciażowo, gdyby nie 5 i pół kilo na plusie to nie wiedziałabym, że będę mamą ![]() acha jakbyś miała ochotę znaleźć się na naszej liście to zapraszam ![]()
![]() |
#2408 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepraszam, że wyciągam stary post, ale właśnie go znalazłam, próbowałam poczytać o tym w dalszych postach, ale i tak nic nie rozumiem.. czy to oznacza, że zamiast becikowego należy nam się jeszcze jakaś kaska?? Razem z mężem jesteśmy zatrudnieni w firmach od ponad roku, umowy na czas nieokreślony, oczywiście jesteśmy ubezpieczeni (ale nie wiem w jakim zakresie) - co musimy sprawdzić czy zapytać się w kadrach, o co pytać, tak po prostu czy należy nam się coś na okazję urodzenia dziecka? Czy są jakieś reguły? Bo ja pierwsze słyszę o jakichś 1500zł... może Wy się orientujecie od czego to zależy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może któraś z dziewczyn wie dokładniej o co chodzi...
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest dodatkowe ubezpieczenie....duzo osob w pracy ma to dodatkowe ubezpieczenie grupowe albo poprostu zaklad ma umowe z jakas ubezpieczalnia...czyli placisz np miesiecznie na moim przykladzie 43 zł do PZU i to jest dodatkowa kasa na wypadek smierci, smierci dziecka, meza, rodzicow, pobyty w szpitalu...urodzenie dziecka, urodzenie martwego dziecka i takie tam rozne inne przypadki losowe czyli oprocz zwykłego ubezpieczenia ktore ci oplacaja w firmie placisz sobie jeszcze dodatkową skłądke zeby dostac np wiecej kasy...jesli sie nie jest ubezpieczonym w zakladzie pracy mozna sie ubezpieczyc samemu w jakiejs ubezpieczalni albo moze was maz ubezpieczyc w swoim zakladzie pracy.... wy musiscie to same wiedziec czy jestescie dodatkowo ubezpieczone czy nie bo to wy same musialyście wyrazic na to zgode wybrac kwote składki i podpisac umowe, nie jest to obowiazkowe ale warto zwałszcza w zakladzie pracy bo jest lepiej oplacalne i ma sie wiecej udogodnien.... Ja mam to dodatkowe ubezpieczenie od 1 lipca tego roku (wczesniej zaklad nie mial zadnego ubezpieczyciela ale my o to walczylismy) płace 43 zł miesiecznie tzn zakład mi to stranca z wypłaty (oprocz tych podstawowych składek) ja mam taka umowe ze za urodzenie dziecka dostane 1500 zł a moj teraz powiekszyl sobie skladke o 5 zł i dostanie 1650 zł ![]() ![]() ![]() ![]() Zanka ty zrezygnowałas ze stazu na ktorym tez płacili ci ubezpieczenie to podstawowe czyli np szpitalne, a cyz jak teraz zrezygnowalas to masz jakies ubezpieczenie??? bo wydaje mi sie ze nie....ze ty jako bezrobotna musisz ubezpieczyc się u twojego od jutra męża ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-09-19 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2412 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za dokładne wytłumaczenie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanka - życzę, żeby Ten Dzień był piękny i żeby wszystko się udało ![]() raspberry 69 - pięknie wygladałaś! Śliczny kolor sukni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Raczkowanie
|
Witaj Inko
![]() Ja badania robię w Katowicach. Słyszałam że najlepiej robią w Rudzie Śląskiej, ale nie umiałam się tam dodzwonić więc pojadę do Katowic ![]() Trzymam kciuki za Twoje badania i wierze, że i moje i Twoje będą super pozytywne ![]() a spodnie kupiłam w H&M, ale nie jeansy bo żadne na mnie nie pasowały i w ogóle te fasony jakieś nie takie. Kupiłam takie czarne z materiału coś "ala" bojówki. Zadowolona jestem z nich, są bardzo wygodne. Ale zauważyłam, jak teraz tak zimno, że za ciepłe to one nie są, więc będę zmuszona kupić jakieś jeansy. A co u ciebie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
wkleję jakieś fotki, tylko nie wiem kiedy, bo nam zaginął kabel od aparatu i nie wiem jak zrzucimy fotki na kompa, ale zdjecia bedą
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo tak by było ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super sukienka ja tez taka chce tylko w kolorze białym.....bo my bierzemy slub i cywilny i koscielny za jednym zamachem 25 kwietnia taka mamy date ustalona...no i jak juz kiedys pisalam robimy slub razem z chrztem....namawiaja nas zeby wziac teraz cywilny a potem koscielny ale ja nie chce teraz na szybko i nie chce na raty.... raz a porzadnie i na spokojnie....i od razu 2 imprezy na jednej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha no to fajnie ze weszła taka ustawa nawet o niej nie slyszalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
#2424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wąłśnie też chcę sobie kupić spodnie, ale koniecznie jeansy, bo inne to mam (beżowe bojówki, niezbyt ciepłe, eleganckie czarne w białe prążki, szare takie bardziej po domu i czarne tez nie bardzo eleganckie. Mam jeszcze brązowe w miare grube, ale one są na baaardzo zaawansowaną ciążę). Do H&M się na razie nie wybiorę. Zobaczę najpierw u nas na Merkurach, tam jest taki sklep z odzieżą ciążową, może tam będą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, z tym chrztem i slubem to wcale nie glupi pomysl ![]() ![]() Hmm ciekawa jestem czy ja tu jakies becikowe dostane ![]()
![]() |
#2426 |
Zadomowienie
|
emilka - sliczny brzuszek, taki szczuplutki, tylko kuleczka wystaje, super!
Ale macie fajnie, ze kase dostaniecie... Ja oprocz tego, ze w ciazy za nic nie place, no i potem mam te 13 tygodni platnego urlopu, nie dostaje nic. Prosze jaka wspaniala Ameryka, myslalby kto ![]() raspberry slicznie wygladalas, w ogole z malzonkiem ladna z was para, az niewiarygodnie do siebie podobni jestescie z twarzy ![]() Zanka powodzenia jutro, wszystkiego najlepszego ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też zaczynam rozpinać guzik w niektórych spodniach, ale zamierzam to na razie przykrywać tunikami i dłuższymi bluzkami, a o spodniach ciążowych pomyślę pewnie w październiku i będę czegoś ciepłego szukać. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
już naprawili rurę, więc przynajmniej w domu się wykąpię
![]() za chwilkę jadę do rodziców po płaszcz na jutro, muszę od razu kasę z bankomatu pobrać, a u nas na osiedlu bankomatu nie ma. Oj wielki dzień coraz bliżej... ![]()
#2429 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propo mycia też zmykam pod prysznic bo właśnie wróciłam z pracy ![]()
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nie musiala wcale wtedy jeszcze "wiedziec" ze jest w ciazy ![]() ![]() Ja na szczescie mam umowe na stałe od lutego 2007 okres probny mialam 2 m-ce a potem od razu na stałe wiec to mnie w tej pracy głownie trzymało bo wiedzialam juz dawno jakie mam plany ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.