Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-19, 13:11   #4321
calinkinia
Raczkowanie

GG do calinkinia
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Co do kamerzysty polecam gorąco mojego kamerzystę z Chełma. Świetny pomysł na film i montaz. Profesjonalnie nakręcony. My z Tż,em bylismy pod wrażeniem. Nie ma strony niestety ale można sie z nim umówic i pokaże swoja pracę. Jakby ktos był zainteresowany to podam namiary na PW

Cena to 1500zł zapomniałam dodać

"A dream is a wish your heart makes...."

Edytowane przez calinkinia
Czas edycji: 2008-09-19 o 13:22 Powód: Zapomniałam o cenie
calinkinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:14   #4322
precious
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
My nie chcemy mieć kamerzysty chociaż nie wiem czy dobrze robimy. Juz teraz wiem że co najmniej 3 osoby z rodziny zapowiedziały że będą kręcić swoimi kamerkami. Także zamiast jednej kamery będą co najmniej 3 a może jeszcze ktoś na to wpadnie... Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Ja wiem ze w naszym przypadku nie ma to sensu- mam w domu sporo filmow z roznych uroczystosci i nigdy do nich nie zagladam, za to do zdjec wracam czesto. Z drugiej str wiadomo- chcialabym zeby najwazniejsze momenty ktos utrwalil . Na razie zostaje tak jak jest, mamy czas na zmiane decyzji
Stary 2008-09-19, 13:17   #4323
calinkinia
Raczkowanie

GG do calinkinia

Cytat:
Napisane przez precious Pokaż wiadomość
Ja od siebie polecam p.Agnieszke z salonu Agnieszka/u Agnieszki (nigdy nie pamietam nazwy)-ten pod MOKiem. Czesala mnie kilka razy na rozne okazje i zawsze bylam zadowolona a wlosy byly w idealnym stanie do rana, ni sie nie rozwalalo. Ladnie czesze tez p. Basia z tego salonu- mnie nie czesala ale moja mama byla zadowolona.
Dziekuje za informacjePewnie wybiorę sie tam na jakies strzyżenie i porozmawiam o weselenej fryzurce Juz o tym salonie kilka słyszalam pochlebnych opini i o tej fryzjerce

P.S Wybaczcie ze pewnie post pod postem ale niedoczytałam wczesniej

"A dream is a wish your heart makes...."
calinkinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:19   #4324
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokropce Pokaż wiadomość
Hej. My swój wybór kamarzysty zaczęliśmy dość niefortunnie, bo poszliśmy na samym początku do najdroższego i najlepszego ( tak mówią) w Lublinie Pana S. Wszystko nam sie podobało, ale cena nas zastrzeliła 2900 ://///////////// Odwiedziliśmy potem jeszcze kilku ,aż trafiliśmy na Thorg studio- Stanisława Pliszko. Ne warto przeglądać ich strony internetowej, prawie nic tam nie ma. Zresztą po kilku wizytach u foto i kam zorientowałąm się , ze oni nie umieszczają na stronie nowości ze względu na konkurencje. Cena w Thorg Studio to 1500, ale materiał jest BAAAAARDZO PROFESJONALNIE zmontowany. Jak oglądałam u nich próbki materiału to czułam się jak w kinie. Zachęciło mnie też to, ze właściciel jest bardzo sympatyczny, komunikatywny i gotowy do współpracy. Wiem, ze 1500 to nie mało, ale szczerze mówiac to taka w miare standardowa cena w Lublinie , ale za to jaka jakość.
ja byłam tylko w kontakcie z panem S. ale cena nas powaliła, już nawet nie pamiętam ile sobie zażyczył na nasz sierpień 2009 ale zrezygnowaliśmy i właśnie po jakimś czasie widziałam jego film i nie przypadł mi do gustu jakoś...i jeszcze komentarz koleżanki że żałuje że nie wzięła Thorga....
Za to Pan z Thorga nas zauroczył tak że nawet nie chcieliśmy oglądać jego dzieł, tak nas zaczarował na spotkaniu i podpisaliśmy umowę my wzięliśmy pakiet za 1250zł czyli Gold. Właśnie zerknęlam na ich stronke to juz nie ma podanych cen za pakiety....a ten twój za 1500zł to Gold? bo myślę że ceny poszły w górę w przeciągu dwóch miesiący, bo platinum wtedy kosztował coś koło 1600-1800zł ale nie pamiętam dokładnie
Cytat:
Napisane przez precious Pokaż wiadomość
My tez nie planujemy kamerzysty- wole wydac wiecej na swietnego fotografa, bo bardzo mi zalezy na dobrych zdjeciach. Wiem, ze bede do nich wracac o wiele czesciej niz do filmu. Zeby jednak miec jakas pamiatke poprosze kogos z rodziny o nagranie przysiegi itp zwykla kamera- zawsze to jakis kompromis
my na początku tez byliśmy za żeby nie było, jednak potem rozmyśliliśmy się, wybraliśmy taką wersję nie za drogą no i mamy
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:31   #4325
pokropce
Raczkowanie

Jak wczoraj rozmawialiśmy to była mowa o pakiecie Platinum, ale Pan z Thorg mówił coś o tym , ze już nie podpisuje umów na pakiety, bo ludzie zaczeli mieszac, coś z tego coś z tamtego i stwierdził, ze to bez sensu. Wyliczyliśmy Mu mniej więcej co chcemy i obliczył cene na 1500, ale na umowie było jeszcze napisane platnum.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509580413.html
pokropce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:34   #4326
pokropce
Raczkowanie

My też przerwaliśmy mu w połowie i powiedzieliśmy, ze nie musi już nic pokazywać, bo i tak chcemy z miejsca podpisać umowe )))))))))

Stary 2008-09-19, 13:35   #4327
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Jak wczoraj rozmawialiśmy to była mowa o pakiecie Platinum, ale Pan z Thorg mówił coś o tym , ze już nie podpisuje umów na pakiety, bo ludzie zaczeli mieszac, coś z tego coś z tamtego i stwierdził, ze to bez sensu. Wyliczyliśmy Mu mniej więcej co chcemy i obliczył cene na 1500, ale na umowie było jeszcze napisane platnum.
aha, bo jak ja byłam z nim w kontacke to od razu powiedziałam, że interesuje nas Gold za 1250zł (ze strony internetowej) a było to jakoś chyba lipiec/sierpnień, wersja naprawde spora a i cena korzystna jak na to ile dostaniemy
Stary 2008-09-19, 13:54   #4328
skrzatek24
Rozeznanie

Negila wysłałam w końcu wiadomość na PW.

Co do Jamajki - będę tam za tydzień na weselu, więc zdam relację odnośnie lokalu
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:56   #4329
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
aha, bo jak ja byłam z nim w kontacke to od razu powiedziałam, że interesuje nas Gold za 1250zł (ze strony internetowej) a było to jakoś chyba lipiec/sierpnień, wersja naprawde spora a i cena korzystna jak na to ile dostaniemy
My tez mamy Gold a wybralismy pana Sławka po obejrzeniu płyty z wesela z tamtego roku. Jeszcze nie wiedziałam, że to był film z tego polecanego na forum studia
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:11   #4330
precious
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calinkinia Pokaż wiadomość
Dziekuje za informacjePewnie wybiorę sie tam na jakies strzyżenie i porozmawiam o weselenej fryzurce Juz o tym salonie kilka słyszalam pochlebnych opini i o tej fryzjerce

P.S Wybaczcie ze pewnie post pod postem ale niedoczytałam wczesniej
Ten salon ma jedna wade- musisz sie duzo wczesniej zapisac! Ja np mam wizyte na farbowanie+ciecie (sam koniec wrzesnia) a zapisalam sie w sierpniu. Mimo wszystko naprawde polecam- z mojej rodziny strzyga/farbuja/ukladaja tam wlosy wszystkie kobiety
Stary 2008-09-19, 14:18   #4331
*kaalinaa*
Zadomowienie

A ja jadę dziś na pierwszą przymiarkę. Nie mogę się doczekać ale i bardzo się denerwuję bo przez to zimno zaczęłam podjadać i boję się że moje wymiary mogły ulec zmianie

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:28   #4332
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
A ja jadę dziś na pierwszą przymiarkę. Nie mogę się doczekać ale i bardzo się denerwuję bo przez to zimno zaczęłam podjadać i boję się że moje wymiary mogły ulec zmianie
może jakieś zdjęcia po???? bo jestem bardzo ciekawa
Stary 2008-09-19, 14:30   #4333
precious
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze, to w koncu Twoja suknia marzen Daj znac pozniej jak wrazenia!
Stary 2008-09-19, 14:37   #4334
madziam15
Raczkowanie

Cytat:
napewno będziesz uszczęśliwiona po powrocie i stres przejdzie...koniecznie napisz jak wrażenia buziaki
Stary 2008-09-19, 14:38   #4335
ZUZIA77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez majlucha Pokaż wiadomość
Hejka wszystkie przyszłe i obecne już żonki, chciałam umiescić tu jedną swoją uwagę - bardziej kierowaną do tych przyszłych... Ja ślub brałam niedawno i wszystko było jak z bajki, cudnie, we wspaniałym miejscu - Karczma Bida w |Bogucinie - jedzenie miodzio a obsługa - dwoiła się i troiła aby zadowolić wszystkich gosci - usługa pierwsza klasa - gorąco polecam - organizują tam wesela od 90 do chyba 140 osób, tzn można na mniej ale trzeba zapłacić za min 90 osób (ale to nie problem gdyż wlicza się w to zespół, kamerzysta, fotograf itp). Każda przyszła Panna Młoda, która zastanawia się nad wybraniem lokalu - powinna uwzględnić ten lokal w swoich poszukiwaniach Transport co prawda będzie potrzebny ale to nie jest duży problem.

Chciałam też wspomnieć o tym, że jedna sytuacja omal nie zepsóła mojego jedynego w życiu przyjęcia weselnego. Mianowicie miałam problem z suknią zakupioną w salonie Lisa Ferrera w Galerii Orkana w Lublinie - około godz 23.00 pękł mi zamek w sukni i spędziłam 2 godziny z własnego wesela na jeżdżeniu po Lublinie w celu znalezienia krawcowej - w koncu sie udało i zostałam "zeszyta" ale kosztowało mnie to nie tylko stres ale również dodatkowy wydatek za transport... Pomijając ten fakt starałam się jednak nadal cieszyć tym wydażeniem. Miałam tylko jeden problem, w poniedziałek miałam umówione zdjęcia w plenerze z fotografem - którego polecać chyba nie muszę - Artur Zomer - REWELACJA!!! ale wracając do sukni - w zw ze zdjęciami w niedziele rano musiałam wstać i pojechałam do salony zgłosić reklamację - przyjęła mnie i męża miła pani i powiedziała, ze suknia rano w godzinę zostanie naprawiona. W poniedziałek o 10 rano zadzwoniła do mnie krawcowa i poinformowała, że zrobi to najwczesniej za tydz i że muszę za to zapłacić. Powiedziałysmy sobie pare słów i byłam znowu w drodze do salonu. W salonie nadal mi mówiono to samo - nikt nie chciał mi pomóc a menadżer - wysoki, młody Pan - miał chyba wygórowane mniemanie o sobie, gdyż myślał że powtarzając to samo zdanie 25 razy zbędzie mnie i pójdę sobie. Ale tak się nie stało - pan menadżer nie wykazywał nawet krzty dobrej woli w udzieleniu pomocy, gdyż była to nagła sytuacja - jedyne co mi powtarzał to że ta Pani co mi w niedzielę powiedziała ze suknia zostanie naprawiona nie powinna była mi tego powiedziec - cóż niekompetencja pracowników firmy Lisa Ferrera nie jest problemem jej klientów - dodam że suknia kosztowała dużo i wg prawa polskiego jak i unijnego jest objęta gwarancją... Dopiero gdy oznajmiłam, że zamierzam skorzystać z praw przysługujących mi jako konsumentowi oraz z praw wynikających z kodeksu cywilnego, wtedy jedna z Pań zaoferowała mi zeszycie na zdjęcia a po zdjęciach powrót w celu złożenia rekamacji.

Krótkie podsumowanie: Suknia piękna (ale daleko jej do nawyższej jakości - jak to jest napisane w umowie, którą podpisałam kupując od nich tę suknię) ale jest to produkt niezgodny z umową. Panie w sklepie były miłe ale gdy przyszłam z reklamacją to rozmawiałam głownie z menadżerem, który niestety miły nie był i nie zależało mu na tym aby klientka była zadowolona, dla niego najważniejsze było to jak wymigać się z tego co powiedziała mi Pani w niedzielę - NIE POLECAM, WRĘCZ PRZESTRZEGAM PRZED SALONEM LISA FERRERA W LUBLINIE
(może te w innych miastach są bardziej kompetętne)

Pozdrawiam
Heja!
Droga Majlucha -wypadki sie zdarzają.Mojej koleżance też pękł zamek wczesie wesela, ale suknie miała zbyt mocno dopasowaną do figury. W zeszłym roku moja siostra miała suknie właśnie z tego salonu i była zadowolona.
Ja ślub biorę w grudniu, sukienkę zamówiłam też w salonie Lisa ferrera w Lublinie.Jestem zachwycona miłą i profesionalną obsługą . W prawdzie moja suknia ma przyjść dopiero w listopadzie więc jeszcze wszystko przede mną.
ZUZIA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:42   #4336
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZUZIA77 Pokaż wiadomość
Heja!
Droga Majlucha -wypadki sie zdarzają.Mojej koleżance też pękł zamek wczesie wesela, ale suknie miała zbyt mocno dopasowaną do figury. W zeszłym roku moja siostra miała suknie właśnie z tego salonu i była zadowolona.
Ja ślub biorę w grudniu, sukienkę zamówiłam też w salonie Lisa ferrera w Lublinie.Jestem zachwycona miłą i profesionalną obsługą . W prawdzie moja suknia ma przyjść dopiero w listopadzie więc jeszcze wszystko przede mną.
Hej Zuzia, w którym lokalu będziesz miała wesele? Suknie z LF ładnie sie prezentują, mierzyłam kilka tylko są za ciężkie jak dla mnie. Jaki model wybrałaś??
Stary 2008-09-19, 14:47   #4337
madziam15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZUZIA77 Pokaż wiadomość
Heja!
mi też się strasznie podobają suknie z tego salonu...naprawde niektóre robią wrażenie...ale po przeczytaniu relacji majluchy kapkę się wystraszyłam...buziaki
Stary 2008-09-19, 14:48   #4338
Ostrowczanka
Zakorzenienie

A ja powiem szczerze mam niemiłe wspomnienia związane z salonem Lisa Ferrera, konkretnie z obsługą. Pani była wyraźnie "znudzona". Potraktowała nas niemiło i obcesowo. Równiez nie polecam!.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:55   #4339
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda5891 Pokaż wiadomość
Jednak moje wymarzone wesele odbędzie sie w Zajeździe Kasztelańskim , wczoraj oglądalismy salę (bardzo mi sie podoba, a istnieje jeszcze możliwość, że mozna samemu udekorować sale według własnych oczekiwań) i dziś jedziemy podpisać umowę. Do końca jeszcze nie wiem jaki termin wybiorę, są wolne miejsca w kwietniu i we wrześniu. Zastanawiam się czy w kwietniu to nie za wcześnie i czy się ze wszystkim wyrobię, a znowu nie chcę czekać do września . Spodobało mi się to, ze sympatyczna kobietka zaproponowała abyśmy przyjechali przed jakimś weselem i zobaczyli jak wygląda sala już udekorowana i ze wszystkim na stole..
Ja tez miałam taki wybor wiec zdecydowalam sie a raczej sie zdecydowaliśmy na kwiecien. Mysle ze spokojnie da sie wszytsko pozalatwiac, pogoda jak widac moze byc rozna bo teraz to juz chyba z zadnym miesiacem sie nie trafi ( no moze grudzien - wiadomo ze zimno ) Oczywiscie oststani weekend kwietnia zeby juz blizej maja było...

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
a masz jakies fotki lokalu? i namiary na niego?
bo znalazlam tylko tel, ale nie wiem czy dobry.
bo pojechac tam nie mam jak
Jak dotre z pracy do domu to wstawie zdjecia z lokalu tak jak on wygladal podczas wesela siostry. I numer tez Ci podam pozniej bo jest w TZ komorce. Moze byc?

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:57   #4340
ZUZIA77
Przyczajenie

Wesele odbedzie się w Oli tj. 20 km od Lublina. Lokal jest nowy i bardzo ładny. Moja suknia to Demetrios 4248 ,jest lekka i piękna.Polecam ja przymierzyć.
ZUZIA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:59   #4341
pokropce
Raczkowanie

No właśnie dziewczyny, gdzie Waszym zdaniem naprawde warto poszukać sukni ślubnej ? Które salony w ublin ie polecacie, bo wiadomo nie dam rady wszystkich obskoczyc.

Stary 2008-09-19, 15:05   #4342
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Itenka Pokaż wiadomość
Jak dotre z pracy do domu to wstawie zdjecia z lokalu tak jak on wygladal podczas wesela siostry. I numer tez Ci podam pozniej bo jest w TZ komorce. Moze byc?
Będę ogromnie wdzięczna
Stary 2008-09-19, 15:07   #4343
Itenka
Raczkowanie

jednak teraz dołączę wersję pierwotna czyli ze strasznym granatem brrr
Teraz jest troszke inne ustawienie stołow i miejsce do tanczenia to zdjecie nr 5 i widoczne tam drzwi sa drzwiami glownymi wejsciowymi a za nimi sie kryje przyjemne podworko z altanka i hustaweczka
Z domu wysle wersje przerobiona jak to zrobila moja siostra.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (21,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (27,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (36,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (37,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (33,4 KB, 26 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 15:08   #4344
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja swoją suknię kupiłam w salonie Margarett - suknie piekne (choć dość drogie) i bardzo miła obsługa.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 15:10   #4345
klementyna1
Zakorzenienie

A ja pisze, żeby sie pochwalić Znaleźliśmy salę!! Ostatni wolny termin na 16 maja 2009 Sala w Niedrzwicy koło Lublina, duża, przepiękna, po prostu wieje luksusem.. I do tego tak jak chcielismy sama sala bez narzucania obsługi i menu, można wejść z cateringiem lub wynając kucharke. POLECAM Gorąco bo jest duża i sliczna ale teraz terminu juz tylko na 2010r Jeszcze tylko datę ślubu zmienić z 15 sierpnia na 16 maja...Zaraz lecę do kancelarii mam nadzieje, że sie uda i znajdę wolna godzinę.... Pozdrawiam!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 15:13   #4346
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie dziewczyny, gdzie Waszym zdaniem naprawde warto poszukać sukni ślubnej ? Które salony w ublin ie polecacie, bo wiadomo nie dam rady wszystkich obskoczyc.
Na podstawie wizyty w warszawskiej Margarett polecam ci salon tej firmy, w L. jest na Narutowicza.
Stary 2008-09-19, 15:15   #4347
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
maria28 to dokładnie tak samo jak ja
Ciekawe jaka będzie wtedy pogoda. Ale cóż...i tak nie mamy na to wpływu.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 15:27   #4348
ladyinred85
Rozeznanie

Cytat:
Droga Pokropce ;-) Ja ostatnio mierzyłam śliczną suknię w Giselle na Fabrycznej. Zeszłyśmy z koleżanką większość salonów w Lublinie i już byłam podłamana, bo nie podobało mi się nic, totalnie nic. A tam znalazłam śliczna I nawet nie jakas strasznie droga
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 15:31   #4349
pokropce
Raczkowanie

Drogaladyinred85 )))) Dużo dobrego słyszałam o tym salonie. Moja koleżanka chwali jakość i krój, baaaaaardzo

Stary 2008-09-19, 15:42   #4350
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Droga Pokropce ;-) Ja ostatnio mierzyłam śliczną suknię w Giselle na Fabrycznej. Zeszłyśmy z koleżanką większość salonów w Lublinie i już byłam podłamana, bo nie podobało mi się nic, totalnie nic. A tam znalazłam śliczna I nawet nie jakas strasznie droga
polecam dokładne przeczytanie forum jesli chodzi o salon Giselle - samych pochlebnych opinii nie było
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości