![]() |
#1831 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C
Cytat:
Ja już dwa razy obejrzałam pierwszy odcinek piątego sezonu ![]() ![]() A Jennifer jest moim urodowym ideałem, ale też wolałam ją w ciemnych włoskach. bardzo się cieszę, ze róż się podoba ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
buhahhaha Wilhelmino... a ja się zastanawiałam kogo mi przypominasz....
Wielbicielki House, łączmy się! |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Moderator
|
Wielbicielki House'a - na temat tego serialu trzeba by założyć osobny wątek bo jest jednym z lepszych jakie widziałam, a jestem serialową maniaczką! Tez już widziałam pierwszy odcinek!!!
![]() Back 2 MAC. hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Kasiaj85: rzeczywiscie facet ktory tam pracuje/pracowal jest dobry.Czasem zagladam do MACa ale jak mam o cos pytac dziewczyny ktore tam siedzą to mi sie odechciewa. Nie wiem czemu.Moze przez to ze trafilam na taka ktora sie zachowywala jakby nic nie wiedziala. Zapytalam ja o jakis fajny roz to mi chciala zrobic fioletowe policzki takie jakie sama miala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak nie tylko w Polsce, ale za granicą również, faceci wykonujący makijaż to rzadkość. A jeszcze większa rzadkość to facet w makijażu. Na wizażu było głośno o ABoyWearingMakeUp, który pokazywał na Youtubie jak wykonywać makijaże - był również MACowym maniakiem ![]() ![]() Co do panienek w burżujskich sklepach - mam takie samo zdanie, jak Wy. Niektóre - podkreślam, niektóre - sprawiają wrażenie, jakby chciały nas stamtąd wywalić. Co z tego, że przyszłam w adidasach, jeansach i z plecakiem? Czy gdybym przyszła w szpileczkach i firmowych ciuchach to byłabym traktowana inaczej? Powiem Wam szczerze, że jak pojechałam ostatnio do Złotych Tarasów do MACa żeby pomacać pigmenty, to odwlekałam ten moment jak najdłużej (mimo że pigmenty mnie przyciągały ![]()
![]() |
#1836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wymieniając się z kolejną osoba powinnaś sprawdzić czy są to oryginalne pigmenty czy nie ? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
A propo ochroniarzy/ekspedientek i patrzenia na ręce.Jak kupowalam fluidline to czekalam chyba z 5 min zanim ta panienka sie mna zajmie ( gadala z kolezanka).Gdybym nie musiala kupic tych rzeczy szybko - wyjezdzalam wieczorem na wesele- to bym ja olała i tyle.Druga laska siedziala na zapleczu i gadala przez kom.
Ale i tak najgorsza jest dla mnie sephora.Zawsze jak tam wchodze, obojetnie czy dobrze ubrana czy zwykle,to i tak za mna łażą ci glupi ochroniarze i mam wrazenie ze jakby mogli to by mi zagladali przez ramie co robie.Juz nie wspominam jak wyciagalam telefon z kieszeni (krecilo sie ich juz wtedy dwoch).Stwierdzilam ze mam dosyc tej sieci. W kazdym miejscu jest to samo.Tak wiec moim ostatnim zakupem byl pedzel do pudru i powiedzialam dosc.Chodze do Douglasa,mam tam juz ,,znajoma" ekspedientke w moim wieku ktora robi mi nawet probki bez robienia fochów.Tez sie czasem zdaza ze jak tylko wejde do douglasa to do mnie od razu podchodza,ale nie mam wrazenia ze chca mnie upilnowac zebym nic nie ukradla. Raczej po to zeby pomoc w znalezieniu czegos. |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | ||
Moderator
|
Cytat:
1) zgadzam się z tym, ze coraz częściej to faceci wydają się byc bardziej kompetentni w pewnych "babskich" sprawach niż panie. tylko jak to kurde jest, bo to są jakieś specjalne chyba okazy... Bo ogólnie, to mój TŻ czasem nie umie powiedzieć czy mam makijaż brązowy czy fioletowy, mimo że, uwierzcie mi - różnica jest jak sto! To jak to jest, że raz na milion zdarzy się facet tak wspaniale umiejący rozróżniać, doradzać/odradzać itp? Faaaajnie. Poza tym zgadzam się również ze stwierdzeniem, że panowie sa o wiele bardziej bezpośredni i szczerzy jeśli o doradzanie chodzi! Czasem mam wrażenie, że panie w niektórych sklepach wcisnęłyby co się tylko da i wmówiły Ci, że jest Ci w danej szmince/cieniu/różu itp przecudownie... choć tak naprawdę możesz w tym wyglądac jak zmora! ![]() 2) choć przyznam szczerze, że byłabym lekko zdziwiona gdyby pan opisany wyżej zaproponował mi pomoc w sklepie (chyba głównie chodzi mi o tą zieleń...) to myślę, że gdyby okazał się naprawdę kompetentny w tym co robi, z pewnością "oddałabym się" w jego ręce (bez skojarzeń proszę). ![]() 3) co do panów umalowanych to wydaje mi się to ciekawym pomysłem zwłaszcza jeśli praca ma taki a nie inny charakter i o ile nad umalowanym panem w sklepie z kosmetykami przeszłabym szybko do porządku, to chyba jakbym tego samego faceta zobaczyła na ulicy czy w pubie to byłoby ciężko... jestem tolerancyjna jesli chodzi o męską pielęgnację - sama TŻtowi czasem kupię jakiś kremik/żel czy balsam. Ale kosmetyki... hmmm nieee chyba nie! 4) obsługa w MACu w Złotych Tarasach... Cóż, tez tam za długo nie zabawiłam. Jak weszłam to salon był akurat pusty i jak panie mnie z lekka zmierzyły wzrokiem,to przyznam, ze poczułam się trochę dziwnie. Ale na szczęście jedna z nich po chwili bardzo mile mnie obsłużyła, więc ogólnie wizyta nienajgorsza. Tylko kurcze ja w ogóle mam takie dziwne wrażenie, że niektórzy co w ZT pracują zachowują się tak jakby byli "równiejsi" od innych... nie wiem jak to ująć, późno już ![]() 5) jedyne co się nie zgodzę, to z tym nadskakiwaniem lepiej wyglądającym paniom. Ja w Poznaniu odwiedziłam już chyba każdą Sephorę, i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żebym była olana na rzecz innej klientki lub żeby jakiejś pani nadskakiwano z powodu jej lepszego wyglądu. Nie chcę uogólniać oczywiście, więc zaznaczam, że osbiście takiej sytuacji nie wiedziałam, co nie znaczy, że się takie nie zdarzają! Po prostu ja mam miłe doświadczenia z poznańskimi Sephorami! ![]() Cytat:
Edit: zetafon: w sumie to jak tak przeczytałam Twoją wypowiedź to mi się przypomniało, że jak ostatnio byłam w którejś Sephorze, to pan ochroniarz łaził za mną krok w krok... Wkurza mnie to strasznie, ale ja się wtedy dość zdecydowanie na niego patrzę (nie jakoś chamsko czy coś tylko w stylu "już-daj-mi-koleś-spokój-bo-ja-tu-stała-klientka-jestem")i zwykle popuszcza. Tamten był chyba nowy ![]() A z ochroną w In Style zawsze się grzecznie witam i też mnie chyba tam kojarzą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
a ja czytam o tym panu z MACa w GK i oczom nie wierzę.... mam skrajnie inne odczucia. miałam z nim do czynienia trzy razy i jak widzę, że jest na stoisku, to w ogóle nie wchodzę. może nie jestem dość fajna? czy miła? czy ładna... hm na dziewczynach w krakowskim MACu nigdy się nie zawiodłam. Super kompetentne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja to póki co tylko w ZT dziewczyny oceniałam - jakbym miaławg skali to bym dała takie solidne 4- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani: A czy nie ma pani Moniki? (inna ekspedientka) Ekspedientka: Monika? Hmm Moniki nie ma... Ale chwileczkę (woła do innej ekspedientki) Jest Monika? (tamta potwierdza) Tak, Monika jest. Pani: O, a nie widzę jej tu. Eksp: Jest pewnie na zapleczu. Ale ja mogę po nią iść! (już prawie odchodzi od kasy) Pani: Nie, naprawdę nie trzeba. Eksp: Ale ja pójdę, chwileczkę. (do biegu, gotowi... ![]() Pani: Nie, niech pani nie idzie. A już myślałam, że tamta poleci i zostawi mnie z tym jednym biednym pędzelkiem, czekającą aż ktoś łaskawie mnie obsłuży. No bo przecież bogatszej pani trzeba nadskakiwać, a kazać czekać komuś, kto nie zostawi w sklepie więcej niż 100 zł. Poczułam się naprawdę niefajnie ![]()
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Może ci z Maca w GK tak juz maja ze jak klientka im podpasuje to sa ok, a jak nie to olewaja.Moze ja poprostu trafiłam na zly moment jak byly tylko te dwie dziewczyny. Moze poprostu mialy gorszy dzieni akurat na mnie padło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Moderator
|
No to sytuacja nie całkiem fajna. Przyznaję... Ale wydaje mi się, że wszystko zależy od wielu rzeczy... Może ta pani Monika to była jakaś znajoma albo co? Może pani nie zdawała sobie sprawy z tego, jak ekspedientka może zareagować... Może tamta chciała być miła? Może... Wiem, wiem dużo tego "może"...Nie chcę nikogo usprawiedliwiać i mam nadzieję, że to jedno z niewielu takich Twoich doświadczeń!
![]() ![]() Jeszcze tylko chciałam dodać, że ostatnio robiłam dwa razy zakupy, w dwóch różnych Sephorach w Poznaniu. Pierwsze na sumę 7(słownie siedem) zł, drugie 15zł (pojemniczek jakiś i pędzelek). Do pojemniczka dostałam gratis próbkę zapachu Diesel, do pędzelka próbkę błyszczyka Bourjois ![]() ![]() A teraz byłoby jeszczefajnie jakby w Sephorze można było kupić MACa... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Ja na pana w GK nie trafiłam, ale były tam dwie babki i chyba trafiłam na ich dobry humor, bo nie mogę złego słowa powiedzieć
![]() ![]() ![]() A na ochroniarzy w Sephorach nie zwracam uwagi, oglądam co swoje i kupuję albo wychodze. Czasem widzę jak przemieszczają się w tą samą stronę co ja ![]() ![]() ![]() Ale, że wątek jest o MAC to ja mam pytanie odnośnie ichnich podkładów ![]() ![]()
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej mam pytanie! bylam tylko raz w sklepie gdzie sprzedawali pigmenty macc, byly w duzych sloczikach jakis plasiikowych(takich jak na allegro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1847 |
Zadomowienie
|
[quote=Mariola13;9060034]Ja nie Katty, ale dzwoniłam do Złotych Tarasów (sama mam do nich 500 km) i otrzymałam odpowiedź, że nie ma pigmentów o tej nazwie. Wystepują tylko jako cienie prasowane. Taką samą odpowiedź otrzymałam z MAC - napisałam do nich maila, więc.......?
Poza tym wymieniając się z kolejną osoba powinnaś sprawdzić czy są to oryginalne pigmenty czy nie ? świetnie że dzwoniłaś,wczesniej już ktos do nich pisał-wiemy juz ze nie ma takich pigmentow jak paradisco.patrzac na kosmetyki jakie ma zawsze katty i jej reputacje na targowisku-staram sie wierzyc w to ze jest tylko pomylona przez nią nazwa. Pisze ze mam 200 ponad km-nie mogę wziąść tego nieszczesnego pigmentu i iśc do sklepu by sprawdzić czy nie ma może takiego pod inną nazwą..a przez tel.się nie da tego zrobic. Chciałabym by wypowiedziała sie Katty. |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Ps, mogliby zrobic mniejsze sloiczki ;]
#1851 | |
Zakorzenienie
|
[quote=mamamichałka;907045 2]
Cytat:
http://www.maccosmetics.co.uk/templa...T_ID=PROD66124 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() mogliby mogliby ehhh można tak sobie marzyć.... Może jakąś złotą rybkę złowimy w SIECI ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hehe, ja też jestem maniaczką House'a ![]() ![]() Tyle offtopu ;P Czekam na jakieś fajne odcienie szminek MACowych na Tru, a nuż coś rzucą i mi podpasuje... A tak - susza.
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
hej- znalazlam cos na ebay - 2.5 grama, wiec jednak sa mniejsze pigmenty ?
http://cgi.ebay.ie/MAC-Pigment-Charm...QQcmdZViewItem w ndzl bede w sklepie mac ale wole sie zorientowac wczesniej ![]() ![]()
#1855 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ok, już kończymy offtop :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() spójrzcie na to umarłam ![]() Little Darlings November 2008 Metal Urge November 2008 Adoring Carmine October 2008 Passions of Red October 2008 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba coś z tego kupie. Ale jak w usa w listopadzie to u nas zapewne w grudniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
alkapone to już wiem na co wrzucam do świnki skarbonki.... jakież piękne paletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Kici kici miau miau
|
Ja i bodajze Candace kupowalysmy odsypki ze Stanow i one na bardzo dlugo starczaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.