|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
fluid też siarką nie pachnie- zapach podobny do szamponu joanny (biosiarka i bursztyn). Przy szamponie mineralnym będzie pikuś
![]() mamy wątek o piciu pokrzywy- tam znajdziesz przydatne informacje- tam też powinnaś zadawać pytania dotyczące picia tego ziólka
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty nad jakim myślałaś ? Rozmarynowym ? Cytat:
|
||
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Puki co znalazałm to:
http://www.ciao.pl/pl/product/view?id=193208 Taniej o 10 zł niz na allegro i pojemność wynosi 360, a na allegro 240 ml ![]() BTW: Piszą tam, że nisim nie działa na włosach farbowanych. A jeśli mam już 5 cm odrostów to będzie działał normalnie?
|
#4324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta wersja odzywcza ma łopian-on teoretycznie mocno pobudza porost, za to w wersji przeciwlupiezowej jest pokrzywa, ktora tez dziala stymulujaco. o aloesie jest jedynie wzmianka w opisie wersji odzywczej, dziwne, pewnie to niedopatrzenie. produkt o nazwie Aloevit bez aloesu Cytat:
![]() producent napisal Cytat:
pomyslalam sobie, ze skoro juz jakies są, to przyoszczedze na buteleczce eterycznego ![]() olejek z drzewka herbacianego moglby sie nawet sprawdzic, ale raczej w roli srodka antyseptycznego, zmniejszajacego objawy łupiezu. mam gdzies w domu prawie nieuzywany olejek cynamonowy, teoretycznie moglby stymulowac baaaardzo mocno, rozszerza blyskawicznie naczynia krwionosne, pare sekund i mamy przekrwienie. pamietam wizazowy szał na domowy blyszczyk powiekszajacy usta, juz wiecej taka glupia nie bylam, aby probowac Cytat:
![]() ceny w ich sklepie internetowym wyzsze niz w aptekach ![]() ale flaszeczke dzis chyba zakupie ![]() Cytat:
ten temat przewijal się w wątku wielokrotnie, poczytaj troche ![]() na allegro nie oplaca sie kupowac, taniej juz u producenta |
|||||
|
|
|
#4325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie nie mieli weny na wymyślanie nowej nazwy ![]() Wcierki nie działają absolutnie na przetłuszczanie, ale wiesz, no po prostu sobie umyśliłam; bo niby już porostowo - odżywczą mam Jantar i nie chciałam drugiej podobnej. Cytat:
A tak serio myślę, że 2 - 3 kropelek na butelkę nie powinnaś sie obawiać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie nałożę na skalp choćby mi ktoś zapłacił ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: szybszy porost włosów!
Ja mialam to samo 4 lata temu i tez szuakalam kosmetykow na szybszy porost wlosow.
Jednak mnie niestety nic nie pomgalo i trzeba bylo czekaqc az same odrosna. Trzymam kciuki.
|
|
#4327 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio byłam u fryzjera i ścięła mi krótko grzywkę i mam teraz taka krótko co mama zrobić żeby mi szybciej urosła proszę o jakieś naturalne sposoby i takie żeby za dużo nie kosztowały najlepiej w cale jakieś proste ni es komplikowane.P
rooosze pomozcie
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szybszy porost włosów!
łączę- proszę korzystać z wyszukiwarki
|
#4329 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale moje złote pasemka mają się świetnie, jak wypłukała się henna i nałożyłam amlę to natychmiast się pojawiły, im chyba nic nie zaszkodzi, do tego mam jeszcze takie jakieś popielate pasemka, no i rudawe. Mozaika fantastyczna.Wiesz, generalnie jest tak, że te 15-20% alkoholu ma pchnąć składniki aktywne w głąb skóry, ale... spróbuj dać np. 10% spirytusu i do tego kwas hialuronowy małocząsteczkowy, jest u Thanatosa. Impreza trochę droga (ok. 10zł za 1 g), ale ten kwas rozszerza naczynka krwionośne i jest w stanie dotrzeć do skóry właściwej, jest też transporterem i nawilżaczem. Jak pokończą mi się skłądniki, to obmyślę nową wcierkę właśnie z tym kwasem. Opis kwasu masz też w Mazidłach
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co zwracam sie do wam z pytaniem
![]() Otoz chce sobie stworzyc dzis maseczke czy odzywke ,ale niewiem jaka ![]() Najlepiej na porost i nawilzenie wlosow bo takie sianko mam ![]() ![]() Mam do wykorzystania: wax,glorie,olejek rycynowy,kallosa latte i seboradin ![]() No i niewiem moze dodac do glori kilka kropel olejku ?
|
|
|
|
#4332 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem tu nowa i nie zdążyłam przeczytać tych wszystkich postów. Mam więc pytanie - za waszą namową nabyłam trzy najbardziej rozpowszechniane przez was kosmetyki - Garnier Neril (szmapon), WAX (maseczkę do włosów) oraz Humavit (witaminy). Mam pytanie - czy stosowanie szmaponu i maseczki jeden po drugim będzie miało jakiś wpływ czy raczej tych kosmetyków nie powinno się od razu mieszać? Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
#4333 |
|
|
Witaj Mayon
Przeciwskazań do mieszania szamponu i odżywki raczej nie ma, chociaż wiadomo, że kosmetyki stosowane w serii wzmacniają swoje działanie. W wolnej chwili oczywiście zachęcam do przeczytania całego wątku, naprawdę warto czerpać z takiego zasobu wiedzy |
|
|
|
#4334 |
|
Przyczajenie
|
Właściwie to zabrałam się już za to i naprawdę nie wiem co w końcu stosować tak wiele padło tutaj propozycji, żem się pogubiła nieco
|
|
#4335 |
|
|
Wcale się Tobie nie dziwię, ja pierwsze miesiące spędziłam z kartkami i długopisem pod ręką robiąc notatki
.Ale wgryziesz się w te wszystkie tajniki pielęgnacji, wizaż strasznie wciąga nie wspominając już o testowaniu wszystkich tych misktur na własnej skórze
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to już nie pierwszy raz! żel zakupiony faktycznie ma wzięcie bo jeszcze tylko jeden na pólce został może tez powinnam go zabrać, taki samotny stał... ja to normalnie przez wizaz to "z torbami pójdę"...
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Ty pierwsza, nie Ty ostatnia
Miłego "żelowania"!
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Hej! jestem tu nowa, tzn od ponad tygodnia wchodze w ten watek i musze przyznac-"uzalezniłam sie" pralktycznie wszystkie posty przeczytane i szczerze?mam metlik w glowie
waxa uzywam od 2 lat z malymi przerwami-działa,moj facet ma problem, dlugie geste wlosy i zakola, uzywa waxa od pol roku i widac efekty-dorbny meszek tam gdzie wczesniej bylo lyso, i tak naczytalam sie o tym seboradinie i radicalu, no i skusilam sie, radical zakupiony(ten w ampulkach na porost wlosow) jak efekty? nie wiem, wlosy sa jakies sianowate:| Moja mania pt "dlugie wlosy" zaczela sie po tym jak fryzjerka z wlosow do pasa, sciela mnie do brody,i pojawil sie problem wlosy przestaly rosnac i zatrzymaly sie na dlugosci "do lopatek" i takie pytanie, co mozecie mi poradzic oprocz waxu (z ktorego po prostu nie zrezygnuje)?
|
|
|
|
#4339 |
|
|
Ja już poszłam
tylko w szafkach miejsca brak na te wszystkie cuda ![]() Kusi mnie teraz przeprowadzenie kuracji keratynowo-proteinowej, po prostu dodawanie tych dwóch składników na potęgę do wszystkich kosmetyków pielęgnacyjnych na każdym etapie, aby wzmocnić działanie regenerujące. No ale wiąże się to znowu z zakupami w necie, a co za tym idzie, trzeba też na zapas kupić jakieś inne składniki, co by za przesyłkę 2 razy nie płacić... i tak w kółko |
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie tak samo z szafek sie sypie ![]() ![]() a teraz jeszcze szukam czegos nowego
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie z kolei o dziwo posucha w szafkach - mam 2 żele, które dostałam w prezencie a które czekają na swoją kolejkę. Ostatni szampon jaki posiadam jest w użyciu. W użyciu jest też 1 odżywka oraz rozpoczęta właśnie maska Latte. Ale rok, dwa lata temu też kosmetyki wysypywały mi się z szafek, w końcu zrozpaczona część z nich (nienaruszonych) przeznaczyłam na prezenty gwiazdkowe
|
|
|
|
#4342 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny na www.ciao.pl jest nisim fast ma pojemność 360ml, a na allegro jest droższy o 9 złoty i ma pojemnośc 240 ml razy 2 , ale to 360 to tez jest razy 2 ? ;p bo nie wiem co zamówić ;p doradzcie
![]() a nie wiecie czy gdzies w kato da sie w sobote kupic nisim ? prosze o odpwoiedz
|
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
jak dlugo czekacie na produkty z mazidel, bo ja juz tydz
i zaczynam sie martwica probowalyscie stosowac nasz oslawiony zel na koncowki? Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-09-18 o 18:52 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupowałam nissim z tej strony /siedziba firmy w Katowicach/, pojemności nie pamiętam, ale w zestawie za 90 zł był szampon i odżywka |
|
|
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam odżywkę Farmony Jantar i mam nadzieję, że przyspieszy chociaż trochę porost włosów, bo są jeszcze doysc krótkie a mam wrażenie, że stoją w miejscu jeśli chodzi o wzrost.
Na opakowaniu pisze, żeby smarować skórę głowy codziennie przez 3 tygodnie a potem zrobic przerwę. Nie wiem jednak ja mam no smarowac czy na suche czy na mokre włosy. Myślałam, zeby smarowac codziennie na noc i rano myc włosy (myję włosy codziennie). A na opakowaniu jest napisane, że to odżywka do włosów i skóry główy, nie wiem więc czy na włosy też mam smarowac. Jeśli ktos używa tej odżywki to proszę żeby napisał jak jej używa. |
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przetłuszczające się u nasady i suche na końcach - nakładałam na skalp i na resztę bez końcówek (bo na końcówki nakładam mocniejsze rzeczy). Na mokro (czyli wieczorem po umyciu; Jantar nie przyspiesza przetłuszczania).
|
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
szugarbejb i Jolie - dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam nisim, byłam dziś w kato, więc poszłam do tej hurtowni xD
ale w sumie nie wiem, jak używać bo szampon, mycie wiadomo ale odżywkę na skórę głowy ? czy tylko na włosy? spłukać czy nie ? |
|
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie Panie.
Mam pytanie czy ,któraś z was używała szamponu Farmavita - Szampon stymulujący wzrost włosów, nie moge nic o nim wygrzebać. Miałam drobny wypadek z włosami , tę historie opisałam tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post9081615 i zalezy mi aby zrobić coś z moją tragedią dziękuje z góry za info.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

.. czy to prawda? 

rooosze pomozcie

i zaczynam sie martwic