Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 10:30   #4321
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
chyba sie jednak skusze, uwielbiam smrodliwe kosmetyki
fluid też siarką nie pachnie- zapach podobny do szamponu joanny (biosiarka i bursztyn). Przy szamponie mineralnym będzie pikuś
Cytat:
Napisane przez lovellyhippo Pokaż wiadomość
hmm.. a tak dużo slyszałam o tym piciu pokrzywy i skrzypu...podobno skuteczne ale niszczy strasznie nerki od wewnątrz.. czy to prawda?
mamy wątek o piciu pokrzywy- tam znajdziesz przydatne informacje- tam też powinnaś zadawać pytania dotyczące picia tego ziólka
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 11:35   #4322
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam sie tylko, ktora wersja bedzie lepsza, ale chyba zdecyduje sie na te odzywcza

dodajesz jeszcze olejki eteryczne?
Ja mam tę przeciwłupieżową, umyśliłam sobie, że dla tłuściocha lepsza; i właśnie się zastanawiam nad dodaniem olejku z drzewa herbacianego. Tylko on coś nie chce na mnie działać jakoś spektakularnie - czuję tylko mrowienie lekkie po użyciu np. z szamponem, ale żeby mi się mniej włosy przetłuszczały to Więc nie wiem czy jest sens.

A Ty nad jakim myślałaś ? Rozmarynowym ?

Cytat:
btw. siedziba firmy Kosmed znajduje sie 5 minut pieszo, od miejsca z ktorego wlasnie pisze jestem w mojej rodzinnej miejscowosci teraz i kolo Kosmedu przechodze czesto, szybko sie rozwijaja

oslawiony Acnefan-masc przeciwtradzikowa tez jest produkowana w mojej miejscowosci
Szczęściara, też chciałabym mieszkać koło siedziby na przykład Oleofarmu ... Chociaż nie, tam samoloty latają. O, przy siedzibie Ziaji mogłabym mieszkać; albo chociaż blisko jakiejś świetnie zaopatrzonej apteki

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:39   #4323
LifUnia
Zadomowienie

Puki co znalazałm to:

http://www.ciao.pl/pl/product/view?id=193208

Taniej o 10 zł niz na allegro i pojemność wynosi 360, a na allegro 240 ml

BTW: Piszą tam, że nisim nie działa na włosach farbowanych. A jeśli mam już 5 cm odrostów to będzie działał normalnie?
LifUnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:33   #4324
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ja mam tę przeciwłupieżową, umyśliłam sobie, że dla tłuściocha lepsza; i właśnie się zastanawiam nad dodaniem olejku z drzewa herbacianego. Tylko on coś nie chce na mnie działać jakoś spektakularnie - czuję tylko mrowienie lekkie po użyciu np. z szamponem, ale żeby mi się mniej włosy przetłuszczały to Więc nie wiem czy jest sens.
ja dawno przestalam wierzyc w cudowna moc wcierek ziolowych w walce z przetluszczaniem sie wlosow

ta wersja odzywcza ma łopian-on teoretycznie mocno pobudza porost, za to w wersji przeciwlupiezowej jest pokrzywa, ktora tez dziala stymulujaco.

o aloesie jest jedynie wzmianka w opisie wersji odzywczej, dziwne, pewnie to niedopatrzenie. produkt o nazwie Aloevit bez aloesu
Cytat:
A Ty nad jakim myślałaś ? Rozmarynowym ?
glownie nad tym wlasnie ale nie chce przyciemnienia wlosow u nasady, z drugiej strony to odrobina jednak

producent napisal
Cytat:
płyn wzmacniająco - odżywczy - zawiera w swym składzie naturalne ekstrakty ziołowe z korzenia łopianu i aloesu, prowitaminę B5 (D - Pantenol), witaminy: A, E, F, H, B1, PP oraz BETAMIX (naturalne olejki eteryczne).
no i te wlasnie olejki mnie zainteresowaly, czuc w ogole ich obecnosc? W Seboradinie czulam je mocno.

pomyslalam sobie, ze skoro juz jakies są, to przyoszczedze na buteleczce eterycznego

olejek z drzewka herbacianego moglby sie nawet sprawdzic, ale raczej w roli srodka antyseptycznego, zmniejszajacego objawy łupiezu.

mam gdzies w domu prawie nieuzywany olejek cynamonowy, teoretycznie moglby stymulowac baaaardzo mocno, rozszerza blyskawicznie naczynia krwionosne, pare sekund i mamy przekrwienie. pamietam wizazowy szał na domowy blyszczyk powiekszajacy usta, juz wiecej taka glupia nie bylam, aby probowac

Cytat:
Szczęściara, też chciałabym mieszkać koło siedziby na przykład Oleofarmu ... Chociaż nie, tam samoloty latają. O, przy siedzibie Ziaji mogłabym mieszkać; albo chociaż blisko jakiejś świetnie zaopatrzonej apteki
nie prowadza sprzedazy bezposredniej, wiec w sumie nic mi z tego, gdybym tam przyszla i chciala cos kupic to zapewne przegoniliby mnie do apteki
ceny w ich sklepie internetowym wyzsze niz w aptekach

ale flaszeczke dzis chyba zakupie

Cytat:
Napisane przez LifUnia Pokaż wiadomość
Puki co znalazałm to:

http://www.ciao.pl/pl/product/view?id=193208

Taniej o 10 zł niz na allegro i pojemność wynosi 360, a na allegro 240 ml

BTW: Piszą tam, że nisim nie działa na włosach farbowanych. A jeśli mam już 5 cm odrostów to będzie działał normalnie?
ach ten Nisim Fast

ten temat przewijal się w wątku wielokrotnie, poczytaj troche

na allegro nie oplaca sie kupowac, taniej juz u producenta
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:06   #4325
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
ja dawno przestalam wierzyc w cudowna moc wcierek ziolowych w walce z przetluszczaniem sie wlosow
ta wersja odzywcza ma łopian-on teoretycznie mocno pobudza porost, za to w wersji przeciwlupiezowej jest pokrzywa, ktora tez dziala stymulujaco.
o aloesie jest jedynie wzmianka w opisie wersji odzywczej, dziwne, pewnie to niedopatrzenie. produkt o nazwie Aloevit bez aloesu
No to też właśnie dlatego dodałam biostyminę, bo się w składzie przeciwłupieżowego nie doczytałam aloesu Pewnie nie mieli weny na wymyślanie nowej nazwy
Wcierki nie działają absolutnie na przetłuszczanie, ale wiesz, no po prostu sobie umyśliłam; bo niby już porostowo - odżywczą mam Jantar i nie chciałam drugiej podobnej.

Cytat:
glownie nad tym wlasnie ale nie chce przyciemnienia wlosow u nasady, z drugiej strony to odrobina jednak
Co Ty mówisz, to on przyciemnia ? To ja go chyba zaaplikuję w podwójnej dawce ! A tak serio myślę, że 2 - 3 kropelek na butelkę nie powinnaś sie obawiać.

Cytat:
no i te wlasnie olejki mnie zainteresowaly, czuc w ogole ich obecnosc? W Seboradinie czulam je mocno
pomyslalam sobie, ze skoro juz jakies są, to przyoszczedze na buteleczce eterycznego
Czuć Nie daje po nosie, ale są - tak jak w Jantarze taki słodkawy, ziołowy zapach.

Cytat:
olejek z drzewka herbacianego moglby sie nawet sprawdzic, ale raczej w roli srodka antyseptycznego, zmniejszajacego objawy łupiezu.
No tak kombinowałam, ale nie wiem czy jest sens, bo tak jak mówię działa on na mnie jakby chciał a nie mógł.

Cytat:
mam gdzies w domu prawie nieuzywany olejek cynamonowy, teoretycznie moglby stymulowac baaaardzo mocno, rozszerza blyskawicznie naczynia krwionosne, pare sekund i mamy przekrwienie. pamietam wizazowy szał na domowy blyszczyk powiekszajacy usta, juz wiecej taka glupia nie bylam, aby probowac
Hłe hłe, ja właśnie niedawno wystawiłam recenzję balsamu do ciała Farmony z olejkiem cynamonowym - takiego podrażnienia to dawno nie miałam - wyglądałam jak spuchnięty pomidor Nie nałożę na skalp choćby mi ktoś zapłacił

Cytat:
ale flaszeczke dzis chyba zakupie

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2008-09-15, 15:05   #4326
JadowitaBiedronka
Raczkowanie

Dot.: szybszy porost włosów!

Ja mialam to samo 4 lata temu i tez szuakalam kosmetykow na szybszy porost wlosow.
Jednak mnie niestety nic nie pomgalo i trzeba bylo czekaqc az same odrosna.
Trzymam kciuki.
JadowitaBiedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:13   #4327
agusiapawusia
Przyczajenie

Ostatnio byłam u fryzjera i ścięła mi krótko grzywkę i mam teraz taka krótko co mama zrobić żeby mi szybciej urosła proszę o jakieś naturalne sposoby i takie żeby za dużo nie kosztowały najlepiej w cale jakieś proste ni es komplikowane.Prooosze pomozcie
agusiapawusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 15:37   #4328
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: szybszy porost włosów!

Cytat:
Napisane przez catalinkaa Pokaż wiadomość
witam. fryzjerka ścięła mnie za krótko. chciałabym żeby włosy mi szybciej odrosły. słyszałam o nafcie kosmetycznej z olejem rycynowym. czy to skuteczne? a może są inne metody?
proszę o pomoc!
łączę- proszę korzystać z wyszukiwarki
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-09-15, 15:45   #4329
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez agusiapawusia Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam u fryzjera i ścięła mi krótko grzywkę i mam teraz taka krótko co mama zrobić żeby mi szybciej urosła proszę o jakieś naturalne sposoby i takie żeby za dużo nie kosztowały najlepiej w cale jakieś proste ni es komplikowane.Prooosze pomozcie
Wyszukiwarka z pewnością Ci pomoże
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:57   #4330
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
czy masz dosc jasny blond? ja boję sie raczej zszarzenia wlosow, zlikwidowania zlotych przeblyskow, ktore szczerze mowiac zaczely mi sie nawet podobac

wersje z pokrzywa wyprobuję pozniej, boje sie troche jak skora zareaguje na alkohol i kwas mrowkowy(jest w pokrzywie), gdy naloze je jednoczesnie

mam jeszcze do Ciebie pytanie

myslisz, ze bez dodatkowej wkładki spirytusowej, efekt bedzie duzo slabszy?

mi smrody niegrozne, pisalam o tym w innym wątku, przetrwalam szampon mineralny, przezyje wszystko

mam jeden szampon z biosiarka(ziaja), ale pachnie zupelnie niesiarkowo, ciezko mi stwierdzic czy przyspiesza porost, bo nie mierze linijka
Mam dość ciemny blond (teraz rudawy po nieudanym eksperymencie z henną, trzymałam za długo), ale moje złote pasemka mają się świetnie, jak wypłukała się henna i nałożyłam amlę to natychmiast się pojawiły, im chyba nic nie zaszkodzi, do tego mam jeszcze takie jakieś popielate pasemka, no i rudawe. Mozaika fantastyczna.

Wiesz, generalnie jest tak, że te 15-20% alkoholu ma pchnąć składniki aktywne w głąb skóry, ale... spróbuj dać np. 10% spirytusu i do tego kwas hialuronowy małocząsteczkowy, jest u Thanatosa. Impreza trochę droga (ok. 10zł za 1 g), ale ten kwas rozszerza naczynka krwionośne i jest w stanie dotrzeć do skóry właściwej, jest też transporterem i nawilżaczem. Jak pokończą mi się skłądniki, to obmyślę nową wcierkę właśnie z tym kwasem. Opis kwasu masz też w Mazidłach
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 11:11   #4331
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Wiecie co zwracam sie do wam z pytaniem

Otoz chce sobie stworzyc dzis maseczke czy odzywke ,ale niewiem jaka
Najlepiej na porost i nawilzenie wlosow bo takie sianko mam
Mam do wykorzystania: wax,glorie,olejek rycynowy,kallosa latte i seboradin
No i niewiem moze dodac do glori kilka kropel olejku ?

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 21:53   #4332
Mayon
Przyczajenie

Witam!
Jestem tu nowa i nie zdążyłam przeczytać tych wszystkich postów. Mam więc pytanie - za waszą namową nabyłam trzy najbardziej rozpowszechniane przez was kosmetyki - Garnier Neril (szmapon), WAX (maseczkę do włosów) oraz Humavit (witaminy). Mam pytanie - czy stosowanie szmaponu i maseczki jeden po drugim będzie miało jakiś wpływ czy raczej tych kosmetyków nie powinno się od razu mieszać?
Z góry dzięki za odpowiedź

don't give up & take it easy.
Mayon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 22:07   #4333
'Estelle'

Witaj Mayon
Przeciwskazań do mieszania szamponu i odżywki raczej nie ma, chociaż wiadomo, że kosmetyki stosowane w serii wzmacniają swoje działanie.

W wolnej chwili oczywiście zachęcam do przeczytania całego wątku, naprawdę warto czerpać z takiego zasobu wiedzy
Stary 2008-09-17, 22:12   #4334
Mayon
Przyczajenie

Właściwie to zabrałam się już za to i naprawdę nie wiem co w końcu stosować tak wiele padło tutaj propozycji, żem się pogubiła nieco

don't give up & take it easy.
Mayon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 23:50   #4335
'Estelle'

Wcale się Tobie nie dziwię, ja pierwsze miesiące spędziłam z kartkami i długopisem pod ręką robiąc notatki .
Ale wgryziesz się w te wszystkie tajniki pielęgnacji, wizaż strasznie wciąga nie wspominając już o testowaniu wszystkich tych misktur na własnej skórze co jest zresztą najprzyjemniejszą częścią kuracji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 23:54   #4336
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanaaaaa87 Pokaż wiadomość
haha a wiesz jakie spustoszenie w rossmanie, ja wzielam ostatni, moja przyjaciolka w innym miescie juz nie dostala, a pani ekspedientka powiedziala ze zamowili podwojna ilosc wiec powinno byc pod dostatkiem :P ale to mu trzeba przyznac to jest swietny, na pewno nie bedzie sie kurzyl z pozostalymi nietrafionymi na polce, bo jest swietny po opalaniu, depilacji, no i w przypadku nas wlosomaniaczek do wlosow
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Tak działa magia wizażu. Dałaś się zwieść na pokuszenie
no i dałam sie zwieść na pokuszenie, kusicielki jedne! i to już nie pierwszy raz!
żel zakupiony faktycznie ma wzięcie bo jeszcze tylko jeden na pólce został może tez powinnam go zabrać, taki samotny stał...

ja to normalnie przez wizaz to "z torbami pójdę"...
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 08:39   #4337
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Nie Ty pierwsza, nie Ty ostatnia Miłego "żelowania"!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 09:47   #4338
anuluj
Raczkowanie

Post Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Hej! jestem tu nowa, tzn od ponad tygodnia wchodze w ten watek i musze przyznac-"uzalezniłam sie" pralktycznie wszystkie posty przeczytane i szczerze?mam metlik w glowiewaxa uzywam od 2 lat z malymi przerwami-działa,moj facet ma problem, dlugie geste wlosy i zakola, uzywa waxa od pol roku i widac efekty-dorbny meszek tam gdzie wczesniej bylo lyso, i tak naczytalam sie o tym seboradinie i radicalu, no i skusilam sie, radical zakupiony(ten w ampulkach na porost wlosow) jak efekty? nie wiem, wlosy sa jakies sianowate:| Moja mania pt "dlugie wlosy" zaczela sie po tym jak fryzjerka z wlosow do pasa, sciela mnie do brody,i pojawil sie problem wlosy przestaly rosnac i zatrzymaly sie na dlugosci "do lopatek" i takie pytanie, co mozecie mi poradzic oprocz waxu (z ktorego po prostu nie zrezygnuje)?
anuluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 10:19   #4339
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Ja już poszłam tylko w szafkach miejsca brak na te wszystkie cuda

Kusi mnie teraz przeprowadzenie kuracji keratynowo-proteinowej, po prostu dodawanie tych dwóch składników na potęgę do wszystkich kosmetyków pielęgnacyjnych na każdym etapie, aby wzmocnić działanie regenerujące.
No ale wiąże się to znowu z zakupami w necie, a co za tym idzie, trzeba też na zapas kupić jakieś inne składniki, co by za przesyłkę 2 razy nie płacić... i tak w kółko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 10:40   #4340
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ja już poszłam tylko w szafkach miejsca brak na te wszystkie cuda

Kusi mnie teraz przeprowadzenie kuracji keratynowo-proteinowej, po prostu dodawanie tych dwóch składników na potęgę do wszystkich kosmetyków pielęgnacyjnych na każdym etapie, aby wzmocnić działanie regenerujące.
No ale wiąże się to znowu z zakupami w necie, a co za tym idzie, trzeba też na zapas kupić jakieś inne składniki, co by za przesyłkę 2 razy nie płacić... i tak w kółko

No u mnie tak samo z szafek sie sypie

a teraz jeszcze szukam czegos nowego

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 11:23   #4341
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
No u mnie tak samo z szafek sie sypie
A u mnie z kolei o dziwo posucha w szafkach - mam 2 żele, które dostałam w prezencie a które czekają na swoją kolejkę. Ostatni szampon jaki posiadam jest w użyciu. W użyciu jest też 1 odżywka oraz rozpoczęta właśnie maska Latte. Ale rok, dwa lata temu też kosmetyki wysypywały mi się z szafek, w końcu zrozpaczona część z nich (nienaruszonych) przeznaczyłam na prezenty gwiazdkowe
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:56   #4342
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

dziewczyny na www.ciao.pl jest nisim fast ma pojemność 360ml, a na allegro jest droższy o 9 złoty i ma pojemnośc 240 ml razy 2 , ale to 360 to tez jest razy 2 ? ;p bo nie wiem co zamówić ;p doradzcie
a nie wiecie czy gdzies w kato da sie w sobote kupic nisim ? prosze o odpwoiedz
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:34   #4343
aven
Raczkowanie

jak dlugo czekacie na produkty z mazidel, bo ja juz tydz i zaczynam sie martwic

a probowalyscie stosowac nasz oslawiony zel na koncowki?

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-09-18 o 17:52 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
aven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 07:14   #4344
Giga10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
dziewczyny na www.ciao.pl jest nisim fast ma pojemność 360ml, a na allegro jest droższy o 9 złoty i ma pojemnośc 240 ml razy 2 , ale to 360 to tez jest razy 2 ? ;p bo nie wiem co zamówić ;p doradzcie
a nie wiecie czy gdzies w kato da sie w sobote kupic nisim ? prosze o odpwoiedz

Kupowałam nissim z tej strony /siedziba firmy w Katowicach/, pojemności nie pamiętam, ale w zestawie za 90 zł był szampon i odżywka
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:10   #4345
Oliwkaaa80
Raczkowanie

Kupiłam odżywkę Farmony Jantar i mam nadzieję, że przyspieszy chociaż trochę porost włosów, bo są jeszcze doysc krótkie a mam wrażenie, że stoją w miejscu jeśli chodzi o wzrost.
Na opakowaniu pisze, żeby smarować skórę głowy codziennie przez 3 tygodnie a potem zrobic przerwę. Nie wiem jednak ja mam no smarowac czy na suche czy na mokre włosy. Myślałam, zeby smarowac codziennie na noc i rano myc włosy (myję włosy codziennie). A na opakowaniu jest napisane, że to odżywka do włosów i skóry główy, nie wiem więc czy na włosy też mam smarowac. Jeśli ktos używa tej odżywki to proszę żeby napisał jak jej używa.
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 14:25   #4346
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa80 Pokaż wiadomość
Kupiłam odżywkę Farmony Jantar i mam nadzieję, że przyspieszy chociaż trochę porost włosów, bo są jeszcze doysc krótkie a mam wrażenie, że stoją w miejscu jeśli chodzi o wzrost.
Na opakowaniu pisze, żeby smarować skórę głowy codziennie przez 3 tygodnie a potem zrobic przerwę. Nie wiem jednak ja mam no smarowac czy na suche czy na mokre włosy. Myślałam, zeby smarowac codziennie na noc i rano myc włosy (myję włosy codziennie). A na opakowaniu jest napisane, że to odżywka do włosów i skóry główy, nie wiem więc czy na włosy też mam smarowac. Jeśli ktos używa tej odżywki to proszę żeby napisał jak jej używa.
mnie jantar nie przyspieszył porostu- ale bardzo go lubię- nakładaj wg uznania [suche/mokre]. Nie ma potrzeby go zmywać. Na włosy jak najbardziej mozesz nakładać- fajnie odżywia
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-09-19, 15:46   #4347
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa80 Pokaż wiadomość
A na opakowaniu jest napisane, że to odżywka do włosów i skóry główy, nie wiem więc czy na włosy też mam smarowac. Jeśli ktos używa tej odżywki to proszę żeby napisał jak jej używa.
Ja mam przetłuszczające się u nasady i suche na końcach - nakładałam na skalp i na resztę bez końcówek (bo na końcówki nakładam mocniejsze rzeczy). Na mokro (czyli wieczorem po umyciu; Jantar nie przyspiesza przetłuszczania).

Cytat:
(...)
Stary 2008-09-19, 16:54   #4348
Oliwkaaa80
Raczkowanie

szugarbejb i Jolie - dziękuję za odpowiedzi
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 20:59   #4349
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

kupiłam nisim, byłam dziś w kato, więc poszłam do tej hurtowni xD

ale w sumie nie wiem, jak używać bo
szampon, mycie wiadomo
ale odżywkę na skórę głowy ? czy tylko na włosy? spłukać czy nie ?
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:08   #4350
Sawa87
Raczkowanie

GG do Sawa87

Witam drogie Panie.

Mam pytanie czy ,któraś z was używała szamponu Farmavita - Szampon stymulujący wzrost włosów, nie moge nic o nim wygrzebać. Miałam drobny wypadek z włosami , tę historie opisałam tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post9081615 i zalezy mi aby zrobić coś z moją tragedią dziękuje z góry za info.
Sawa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości