|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
fluid też siarką nie pachnie- zapach podobny do szamponu joanny (biosiarka i bursztyn). Przy szamponie mineralnym będzie pikuś
![]() mamy wątek o piciu pokrzywy- tam znajdziesz przydatne informacje- tam też powinnaś zadawać pytania dotyczące picia tego ziólka
#4322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty nad jakim myślałaś ? Rozmarynowym ? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
Puki co znalazałm to:
http://www.ciao.pl/pl/product/view?id=193208 Taniej o 10 zł niz na allegro i pojemność wynosi 360, a na allegro 240 ml ![]() BTW: Piszą tam, że nisim nie działa na włosach farbowanych. A jeśli mam już 5 cm odrostów to będzie działał normalnie?
#4324 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta wersja odzywcza ma łopian-on teoretycznie mocno pobudza porost, za to w wersji przeciwlupiezowej jest pokrzywa, ktora tez dziala stymulujaco. o aloesie jest jedynie wzmianka w opisie wersji odzywczej, dziwne, pewnie to niedopatrzenie. produkt o nazwie Aloevit bez aloesu ![]() Cytat:
![]() ![]() producent napisal Cytat:
pomyslalam sobie, ze skoro juz jakies są, to przyoszczedze na buteleczce eterycznego ![]() olejek z drzewka herbacianego moglby sie nawet sprawdzic, ale raczej w roli srodka antyseptycznego, zmniejszajacego objawy łupiezu. mam gdzies w domu prawie nieuzywany olejek cynamonowy, teoretycznie moglby stymulowac baaaardzo mocno, rozszerza blyskawicznie naczynia krwionosne, pare sekund i mamy przekrwienie. pamietam wizazowy szał na domowy blyszczyk powiekszajacy usta, juz wiecej taka glupia nie bylam, aby probowac ![]() Cytat:
![]() ceny w ich sklepie internetowym wyzsze niz w aptekach ![]() ale flaszeczke dzis chyba zakupie ![]() Cytat:
![]() ten temat przewijal się w wątku wielokrotnie, poczytaj troche ![]() na allegro nie oplaca sie kupowac, taniej juz u producenta |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wcierki nie działają absolutnie na przetłuszczanie, ale wiesz, no po prostu sobie umyśliłam; bo niby już porostowo - odżywczą mam Jantar i nie chciałam drugiej podobnej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Raczkowanie
|
Dot.: szybszy porost włosów!
Ja mialam to samo 4 lata temu i tez szuakalam kosmetykow na szybszy porost wlosow.
Jednak mnie niestety nic nie pomgalo i trzeba bylo czekaqc az same odrosna. Trzymam kciuki.
#4327 |
Przyczajenie
|
Ostatnio byłam u fryzjera i ścięła mi krótko grzywkę i mam teraz taka krótko co mama zrobić żeby mi szybciej urosła proszę o jakieś naturalne sposoby i takie żeby za dużo nie kosztowały najlepiej w cale jakieś proste ni es komplikowane.P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szybszy porost włosów!
łączę- proszę korzystać z wyszukiwarki
#4329 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Wiesz, generalnie jest tak, że te 15-20% alkoholu ma pchnąć składniki aktywne w głąb skóry, ale... spróbuj dać np. 10% spirytusu i do tego kwas hialuronowy małocząsteczkowy, jest u Thanatosa. Impreza trochę droga (ok. 10zł za 1 g), ale ten kwas rozszerza naczynka krwionośne i jest w stanie dotrzeć do skóry właściwej, jest też transporterem i nawilżaczem. Jak pokończą mi się skłądniki, to obmyślę nową wcierkę właśnie z tym kwasem. Opis kwasu masz też w Mazidłach ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co zwracam sie do wam z pytaniem
![]() Otoz chce sobie stworzyc dzis maseczke czy odzywke ,ale niewiem jaka ![]() Najlepiej na porost i nawilzenie wlosow bo takie sianko mam ![]() ![]() Mam do wykorzystania: wax,glorie,olejek rycynowy,kallosa latte i seboradin ![]() No i niewiem moze dodac do glori kilka kropel olejku ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem tu nowa i nie zdążyłam przeczytać tych wszystkich postów. Mam więc pytanie - za waszą namową nabyłam trzy najbardziej rozpowszechniane przez was kosmetyki - Garnier Neril (szmapon), WAX (maseczkę do włosów) oraz Humavit (witaminy). Mam pytanie - czy stosowanie szmaponu i maseczki jeden po drugim będzie miało jakiś wpływ czy raczej tych kosmetyków nie powinno się od razu mieszać? Z góry dzięki za odpowiedź ![]()
![]() |
#4333 |
|
Witaj Mayon
![]() Przeciwskazań do mieszania szamponu i odżywki raczej nie ma, chociaż wiadomo, że kosmetyki stosowane w serii wzmacniają swoje działanie. W wolnej chwili oczywiście zachęcam do przeczytania całego wątku, naprawdę warto czerpać z takiego zasobu wiedzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Przyczajenie
|
Właściwie to zabrałam się już za to i naprawdę nie wiem co w końcu stosować tak wiele padło tutaj propozycji, żem się pogubiła nieco
![]()
![]() |
#4335 |
|
Wcale się Tobie nie dziwię, ja pierwsze miesiące spędziłam z kartkami i długopisem pod ręką robiąc notatki
![]() Ale wgryziesz się w te wszystkie tajniki pielęgnacji, wizaż strasznie wciąga ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żel zakupiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja to normalnie przez wizaz to "z torbami pójdę"... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Nie Ty pierwsza, nie Ty ostatnia
![]()
#4338 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej! jestem tu nowa, tzn od ponad tygodnia wchodze w ten watek i musze przyznac-"uzalezniłam sie" pralktycznie wszystkie posty przeczytane i szczerze?mam metlik w glowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
|
Ja już poszłam
![]() ![]() ![]() Kusi mnie teraz przeprowadzenie kuracji keratynowo-proteinowej, po prostu dodawanie tych dwóch składników na potęgę do wszystkich kosmetyków pielęgnacyjnych na każdym etapie, aby wzmocnić działanie regenerujące. No ale wiąże się to znowu z zakupami w necie, a co za tym idzie, trzeba też na zapas kupić jakieś inne składniki, co by za przesyłkę 2 razy nie płacić... i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie tak samo z szafek sie sypie ![]() ![]() a teraz jeszcze szukam czegos nowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
A u mnie z kolei o dziwo posucha w szafkach - mam 2 żele, które dostałam w prezencie a które czekają na swoją kolejkę. Ostatni szampon jaki posiadam jest w użyciu. W użyciu jest też 1 odżywka oraz rozpoczęta właśnie maska Latte. Ale rok, dwa lata temu też kosmetyki wysypywały mi się z szafek, w końcu zrozpaczona część z nich (nienaruszonych) przeznaczyłam na prezenty gwiazdkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Rozeznanie
|
dziewczyny na www.ciao.pl jest nisim fast ma pojemność 360ml, a na allegro jest droższy o 9 złoty i ma pojemnośc 240 ml razy 2 , ale to 360 to tez jest razy 2 ? ;p bo nie wiem co zamówić ;p doradzcie
![]() a nie wiecie czy gdzies w kato da sie w sobote kupic nisim ? prosze o odpwoiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Raczkowanie
|
jak dlugo czekacie na produkty z mazidel, bo ja juz tydz
![]() a probowalyscie stosowac nasz oslawiony zel na koncowki? Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-09-18 o 17:52 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupowałam nissim z tej strony /siedziba firmy w Katowicach/, pojemności nie pamiętam, ale w zestawie za 90 zł był szampon i odżywka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Raczkowanie
|
Kupiłam odżywkę Farmony Jantar i mam nadzieję, że przyspieszy chociaż trochę porost włosów, bo są jeszcze doysc krótkie a mam wrażenie, że stoją w miejscu jeśli chodzi o wzrost.
Na opakowaniu pisze, żeby smarować skórę głowy codziennie przez 3 tygodnie a potem zrobic przerwę. Nie wiem jednak ja mam no smarowac czy na suche czy na mokre włosy. Myślałam, zeby smarowac codziennie na noc i rano myc włosy (myję włosy codziennie). A na opakowaniu jest napisane, że to odżywka do włosów i skóry główy, nie wiem więc czy na włosy też mam smarowac. Jeśli ktos używa tej odżywki to proszę żeby napisał jak jej używa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Ja mam przetłuszczające się u nasady i suche na końcach - nakładałam na skalp i na resztę bez końcówek (bo na końcówki nakładam mocniejsze rzeczy). Na mokro (czyli wieczorem po umyciu; Jantar nie przyspiesza przetłuszczania).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
szugarbejb i Jolie - dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Rozeznanie
|
kupiłam nisim, byłam dziś w kato, więc poszłam do tej hurtowni xD
ale w sumie nie wiem, jak używać bo szampon, mycie wiadomo ale odżywkę na skórę głowy ? czy tylko na włosy? spłukać czy nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Raczkowanie
|
Witam drogie Panie.
Mam pytanie czy ,któraś z was używała szamponu Farmavita - Szampon stymulujący wzrost włosów, nie moge nic o nim wygrzebać. Miałam drobny wypadek z włosami , tę historie opisałam tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post9081615 i zalezy mi aby zrobić coś z moją tragedią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.