Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-18, 09:36   #1441
yerba
Raczkowanie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Ewuś - czasem warto się tak polenić, ale faktycznie, gdyby na dłuższą metę nic nie robić i tylko wpatrywać w tv lub monitor, to można jakiejś depresji dostać

Wszystkim miłego dnia
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 13:36   #1442
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yerba Pokaż wiadomość
Ewuś - czasem warto się tak polenić, ale faktycznie, gdyby na dłuższą metę nic nie robić i tylko wpatrywać w tv lub monitor, to można jakiejś depresji dostać

Wszystkim miłego dnia
ano

dziś dla odmiany ramach odpoczynku spałam do 12 ^^b

i tak mi pół dnia minęło zafarbowałam siostrze włosy i zaraz trzeba jakiś obiad zmontować... a pod wieczór jadę do rodziców, póki jeszcze mogę z TŻ-em się pewnie też dziś spotkam

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:08   #1443
enda____
Rozeznanie

hello laseczki

mam pytanko moze ktoras jest zorientowana bo ja przyznam nie mam pojecia i nie mam kogo spytac wiec tak....bylam kiedys u okulisty z 5 lat temu i przepisal mi okulary. Kupilam i mam je ale chcialabym nowe. i teraz pytanie. czy musze isc znowu do okulisty? bo chcialabym isc do salonu w jakiejs galeri (2 m kolo mojej pracy jest ) i tam kupic, tylko nie wiem czy tam musze isc zjakimis badaniami czy oni tam sprawdza moja wade nie chce sie osmieszyc wiec pytam tu

aaamoze ktoras nosi soczewki i wie jaki to koszt miesieczny i w ogole jak sprawa z tym wyglada?
dziewczyny bylabym bardzo wdzieczna za jaka kolwiek odpowiedz

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:16   #1444
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enda____ Pokaż wiadomość
hello laseczki

mam pytanko moze ktoras jest zorientowana bo ja przyznam nie mam pojecia i nie mam kogo spytac wiec tak....bylam kiedys u okulisty z 5 lat temu i przepisal mi okulary. Kupilam i mam je ale chcialabym nowe. i teraz pytanie. czy musze isc znowu do okulisty? bo chcialabym isc do salonu w jakiejs galeri (2 m kolo mojej pracy jest ) i tam kupic, tylko nie wiem czy tam musze isc zjakimis badaniami czy oni tam sprawdza moja wade nie chce sie osmieszyc wiec pytam tu

aaamoze ktoras nosi soczewki i wie jaki to koszt miesieczny i w ogole jak sprawa z tym wyglada?
a czy wada Ci sie powiększyła? jesli nie,to mysle ze spokojnie idz z recepta na okulary do salonu.
soczewki miesieczne johnsonna lub zeissa kosztują 40 zł plus płyn 30zł kosztuje mały ja kupuje opti free
aczkolwiek johnsonna sa zdecydowanie lepsze
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 15:45   #1445
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
hello laseczki

Zauważyłam też, że w niektórych salonach badają odrazu wzrok i wg. tego wyrabiają okulary

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:22   #1446
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
hello laseczki

Endo, radziłabym iśc do okulisty Nie wiadomo jak tam z oczkami przez 5 lat
A co do soczewek: jest wiele stron z reklmami, cennikami itp ;*

Witam kochane

Żyję, żyję i to całkiem dobrze Nerwica mi ustała, nie denerwuję się za bardzo tutaj Szkoły jeszcze nie zaczęłam, lenię się- dorabiam to tu to tam , TŻ znalazł stałą pracę, więc luzik ;D Nie jest tak źle ;D

W ogole dzisiaj kupiłam sobie bluzę na allegro ^^ i śmigałam z TŻ-em po sklepach. No i wpadło: balsam do ciała, 2 x cienie do powiek ,lakier do paznokci, dużo amku ^^ Machnę dzisiaj TŻ-owi jakąssuper kolację, bo Słodziak się domaga
Za domem tęsknię cholernie, chcę za jakiś czas odwiedzić Śląsk. Nad morzem strasznie zimno ==' TŻ tak się o mnie martwi, że jak dzisiaj szłam rozpięta (zagrzałamsię ) to taki opiernicz w moją stronę poleciał,że szok

Zaczęłam się uczyć z biologii i chemii, bo jak wiecie (albo i nie ) - zdaję maturę poraz kolejny Zachcialo mi się rozszerzonej biologii i chemi hi hoo, się okaże A to wszystko dlatego, że chciałabym studiować dziennie (jak na razie studium farmaceutyczne - od zawsze się interesanto), więc no

Nic, lecę. Pa kochaniutkie ;*

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 16:50   #1447
yerba
Raczkowanie

Cytat:
hello laseczki

Endo, nie wiem jaki termin waznosci mają recepty na okulary, natomiast zawsze lepiej po takim czasie sprawdzic oczka na nowo. moze wada nieco się poglębila a moze sie cofa? np mi się pogorszyl wzrok o cala dioprię, czyli chodzę w za słabych okularach i nigdy bym nie przypuszczała, bo przeciez widzę... Tak więc warto się przebadać.
Druga sprawa, że w salonach optycznych często przyjmuje też lekarz, wiec mozna na miejscu zrobic badanie. Ale to zalezy juz od salonu i musialabys spytac na miejscu. Nie osmieszysz się, bo ja sama tez w jednym salonie kiedys pytalam i okazalo sie, ze owszem przyjmuje tam lekarz, ale tylko w okreslone dni,wiec trzeba sie umowic normalnie na wizyte
Koszt soczewek - pewnie zalezy od producenta. posprawdzaj w necie, albo w tym salonie do ktorego sie wybierasz Ale z tego co ja sie orientuje, to ceny sa takie jak podawała wyżej Orzeszek

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Zauważyłam też, że w niektórych salonach badają odrazu wzrok i wg. tego wyrabiają okulary
Gorzej jesli badaja tylko komputerowo, bo z doswiadczenia wiem, ze komputer klamie .

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość

Witam kochane

Żyję, żyję i to całkiem dobrze Nerwica mi ustała, nie denerwuję się za bardzo tutaj Szkoły jeszcze nie zaczęłam, lenię się- dorabiam to tu to tam , TŻ znalazł stałą pracę, więc luzik ;D Nie jest tak źle ;D

W ogole dzisiaj kupiłam sobie bluzę na allegro ^^ i śmigałam z TŻ-em po sklepach. No i wpadło: balsam do ciała, 2 x cienie do powiek ,lakier do paznokci, dużo amku ^^ Machnę dzisiaj TŻ-owi jakąssuper kolację, bo Słodziak się domaga
Za domem tęsknię cholernie, chcę za jakiś czas odwiedzić Śląsk. Nad morzem strasznie zimno ==' TŻ tak się o mnie martwi, że jak dzisiaj szłam rozpięta (zagrzałamsię ) to taki opiernicz w moją stronę poleciał,że szok

Zaczęłam się uczyć z biologii i chemii, bo jak wiecie (albo i nie ) - zdaję maturę poraz kolejny Zachcialo mi się rozszerzonej biologii i chemi hi hoo, się okaże A to wszystko dlatego, że chciałabym studiować dziennie (jak na razie studium farmaceutyczne - od zawsze się interesanto), więc no

Nic, lecę. Pa kochaniutkie ;*
Cieszę się, że u CIebie wszystko super się układa. Już się uczysz do tej matury? (Zdajesz w styczniu czy w maju? nie wiem czy jeszcze jest ta druga tura, czy teraz tylko majowa?).

A ja dziś bylam na uczelni, niewiele zalatwilam ale to standard . Pozniej posiedzialam kilka godzin w bibliotece i jutro czeka mnie to samo. No ale kiedys trzeba .
Teraz w ramach odpoczynku bede pisac cv i wypadaloby rozejrzec sie za jakas praca .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 18:21   #1448
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Yerbo - no już muszę powtarzać, bo przez rok nie miałam chemii ani biologii =='

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 20:29   #1449
enda____
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
a czy wada Ci sie powiększyła? jesli nie,to mysle ze spokojnie idz z recepta na okulary do salonu.
soczewki miesieczne johnsonna lub zeissa kosztują 40 zł plus płyn 30zł kosztuje mały ja kupuje opti free
aczkolwiek johnsonna sa zdecydowanie lepsze
tylko, ze ja wlasnie nie mam tej recepty bo kupilam za nia 5 lat temu okularki :d i wada mi sie pewnie powiekszyla bo zle juz przez nie widze. Myslalam, ze soczewki sa drozsze a ten plyn co mc kupujesz?;> dziekuje baardzo mi pomoglas

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
o tak bym chciala

Cytat:
tylko wizyta u okulisty koliduje z moja praca, a w salonie to by mi wygodniej bylo i po drodze

Cytat:
Endo, nie wiem jaki termin waznosci mają recepty na okulary, natomiast zawsze lepiej po takim czasie sprawdzic oczka na nowo. moze wada nieco się poglębila a moze sie cofa? np mi się pogorszyl wzrok o cala dioprię, czyli chodzę w za słabych okularach i nigdy bym nie przypuszczała, bo przeciez widzę... Tak więc warto się przebadać.
Druga sprawa, że w salonach optycznych często przyjmuje też lekarz, wiec mozna na miejscu zrobic badanie. Ale to zalezy juz od salonu i musialabys spytac na miejscu. Nie osmieszysz się, bo ja sama tez w jednym salonie kiedys pytalam i okazalo sie, ze owszem przyjmuje tam lekarz, ale tylko w okreslone dni,wiec trzeba sie umowic normalnie na wizyte
Koszt soczewek - pewnie zalezy od producenta. posprawdzaj w necie, albo w tym salonie do ktorego sie wybierasz Ale z tego co ja sie orientuje, to ceny sa takie jak podawała wyżej Orzeszek

Gorzej jesli badaja tylko komputerowo, bo z doswiadczenia wiem, ze komputer klamie ...
buu wlasnie myslalam ze komputerowe badanie to byloby dobre i wygodne rozwiazanie a tej recepty jak pisalam wyzej juz nie mam

dzieki dziewczyny kochane jestescie

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:39   #1450
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, ze ja wlasnie nie mam tej recepty bo kupilam za nia 5 lat temu okularki :d i wada mi sie pewnie powiekszyla bo zle juz przez nie widze. Myslalam, ze soczewki sa drozsze a ten plyn co mc kupujesz?;> dziekuje baardzo mi pomoglas

wiec skoro Ci sie powiekszyła,koenicznie zrób badanie,u mnie wystarczyło 3 miesiace i wada wieksza
miesieczne kosztuja 40zł tylkoa plyn taki mały na miesiac zupełnie wystarcza,jak kupujesz wiekszy za 50zł bodajze masz go wiecej no i na dłuzej starcza.
A teraz chodzisz w okularkach ?
Ja w doomu w okularach,a jak gdzies wychodze to zakłądam soczewki. Teraz to mam tylko jedną bo mi druga normalnie wypadła z oka nie wiem jak i kiedydłubie i dłubie w oku szukam i nic
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 22:25   #1451
yerba
Raczkowanie

Cytat:
wiec skoro Ci sie powiekszyła,koenicznie zrób badanie,u mnie wystarczyło 3 miesiace i wada wieksza
miesieczne kosztuja 40zł tylkoa plyn taki mały na miesiac zupełnie wystarcza,jak kupujesz wiekszy za 50zł bodajze masz go wiecej no i na dłuzej starcza.
A teraz chodzisz w okularkach ?
Ja w doomu w okularach,a jak gdzies wychodze to zakłądam soczewki. Teraz to mam tylko jedną bo mi druga normalnie wypadła z oka nie wiem jak i kiedydłubie i dłubie w oku szukam i nic
Serio? i nie zauwazyłaś, ze ja zgubilas? Ale to chyba nie masz duzej wady wzroku w takim razie

Enda, to wybierz się do takiego salonu, gdzie jest lekarz, od razu zrobi Ci badanie i wyda receptę. Kupisz na miejscu soczewki to Cie jeszcze nauczy jak je zakladac . A z tym komputerowym badaniem, to robią je chyba wszedzie, ale jak dla mnie jest nic nie warte. Dopiero co sama bylam u okulisty w przychodni i najpierw robili mi tam badanie komputerowe, lekarka spojrzala na wynik po czym sama zrobila normalne badanie i miedzy komputerem a lekarką wyszla roznica 0.75 dioprii .

Ten komputer to tylko tak dla orientacji najwidoczniej . Poza tym u optyka owszem robią te badania komputerowe ale chyba na ich podstawie nie wydają okularów. Tak mi się wydaje . Jednak to jakis lekarz musi wydac normalną receptę (czy to lekarz na miejscu, czy to Twoj np z przychodni).

Dopiero co wróciłam do domu, było przed 18, a tu nagle prawie północ . Nadziwic się nie mogę kiedy minął mi ten dzien .

dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 23:33   #1452
madame_apple
Zadomowienie

witam

Przede wszystkim - Agolku, wyglądałaś przepięknie, zresztą TZ rowniez Skromnie i z klasą - jestem chora na Twoją suknię, jak będę brała kiedyś slub (o ile to w ogole nastapi:P) to bede szukala czegos podobnego
A w ogole czujesz sie jakos inaczej jako formalna mężatka?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
u mnie ok dałam co miałam zdać, nie będę się chwalić na co bo nie ma się czym chwalić ale do przodu, już mi tylko jedna rzecz została oprócz pracy
byłam tez u lekarza zapytać czy moje gardło już wygląda dobrze może przesadzam trochę , ale nie chciałabym w najbliższym czasie znowu anginy przechodzić no ale jest dobrze
gratuluję I zdania i zdrowego gardła
Cytat:
w mieszkaniu mam ziiimno, w ogóle dobija mnie ta ohydna pogoda dobrze ze moge pod kocykiem siedzieć
uch jak się cieszę, że u mnie dziś zaczęli grzac bo juz byla taka kosta, ze masakra... Grzej się, grzej - moze zrob sobie grzane piwko hihi^^
Cytat:
Co za dzień . Zaczął się o 5.30. Co prawda tylko na chwilę się przebudziłam, ale dziwiło mnie, bo słyszałam jak ojciec rozmawia przez telefon. Nie słyszałam o czym, ale to nie ważne. Zwyczajnie zdziwiłam się, że o takiej porze rozmawia z kimś... No i o 8 dowiedziałam się, że zmarł ktoś z rodziny tych naszych gości (którzy zresztą przyjechali zza granicy itd.) :i że mój ojciec odwiezie ich spowrotem, żeby nie jechali cały dzień pociągiem i jeszcze z przesiadkami... No to się zaczął dzień poprostu.... beznadziejnie.... .

Później też dużo się działo... (ale oczywiscie bez takich wiadomosci wiecej...) Teraz siedzę sobie w domku i odpoczywam, chociaż głowa mnie boli od tego wszystkiego...
o jjjjjjiiiiiieeeeezuuu jaka masaka

Cytat:
ale się dziś leniłam od komputera do telewizora ale w sumie na dłuższą metę bym nie umiała się tak nudzić
na dluzsza mete nie, ale od czasu do czasu maly leniuszing sie przyda
Cytat:
Myślę, że koniecznie powinnas sie zbadac Zapytaj w tym salonie jak badaja i czy w ogole badaja - zaden wstyd, od tego sa zeby udzielic Ci potrzebnych informacji
A jesli na miejscu nie robia profesjonalnych badan to warto wziac sobie wolne od pracy i isc do lekarza - zdrowko najwazniejsze
Cytat:
Żyję, żyję i to całkiem dobrze Nerwica mi ustała, nie denerwuję się za bardzo tutaj Szkoły jeszcze nie zaczęłam, lenię się- dorabiam to tu to tam , TŻ znalazł stałą pracę, więc luzik Nie jest tak źle

Nic, lecę. Pa kochaniutkie
ciesze sie, ze u Ciebie tak pozytywnie i ze masz zapał do nauki
Cytat:
A ja dziś bylam na uczelni, niewiele zalatwilam ale to standard . Pozniej posiedzialam kilka godzin w bibliotece i jutro czeka mnie to samo. No ale kiedys trzeba
Teraz w ramach odpoczynku bede pisac cv i wypadaloby rozejrzec sie za jakas praca .
uuuu taka praca na stale juz,co? Szukasz czegos konkretnego?
Cytat:
Ja w doomu w okularach,a jak gdzies wychodze to zakłądam soczewki. Teraz to mam tylko jedną bo mi druga normalnie wypadła z oka nie wiem jak i kiedy dłubie i dłubie w oku szukam i nic
łooooomaaaatko nie wiedzialam, ze mozna tak zgubic soczewke
Cytat:
Dopiero co wróciłam do domu, było przed 18, a tu nagle prawie północ . Nadziwic się nie mogę kiedy minął mi ten dzien .
dobranoc
echhh ja sie tak nadziwic nie moge od jakichś 4 miesiecy conajmniej

U mnie nic nowego. Mam teraz rozterki natury naukowej - nie wiem na jaka specjalizacje na nowym kierunku sie decydowac, ogolnie skomplikowane to wszystko i juz zaczynam sie denerwowac czy uda mi sie pogodzic prace z 2studiami i choc odrobina wolnego czasu dla rodzinki i znajomych... No, ale musze myslec pozytywnie wtedy sie pewnie uda
Poki co dopadla mnie chandra...no, taki maly jesienny chanderek powiedzmy ech...

Buziaki i slodkich snow oraz milego poranka

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 23:36   #1453
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

super Nefruś, że się układa
Cytat:
Nad morzem strasznie zimno ==' TŻ tak się o mnie martwi, że jak dzisiaj szłam rozpięta (zagrzałamsię ) to taki opiernicz w moją stronę poleciał,że szok
u nas też ziiiimno
Cytat:
jaka pilna ucz się ucz, naukowcu

Cytat:

A ja dziś bylam na uczelni, niewiele zalatwilam ale to standard . Pozniej posiedzialam kilka godzin w bibliotece i jutro czeka mnie to samo. No ale kiedys trzeba .
oho, czyżby pisanie szło pełną parą?

ja sie od jutra biorę (codziennie tak mówię ^^)

Cytat:

Enda, to wybierz się do takiego salonu, gdzie jest lekarz, od razu zrobi Ci badanie i wyda receptę. Kupisz na miejscu soczewki to Cie jeszcze nauczy jak je zakladac . A z tym komputerowym badaniem, to robią je chyba wszedzie, ale jak dla mnie jest nic nie warte. Dopiero co sama bylam u okulisty w przychodni i najpierw robili mi tam badanie komputerowe, lekarka spojrzala na wynik po czym sama zrobila normalne badanie i miedzy komputerem a lekarką wyszla roznica 0.75 dioprii .
zgadzam się w 100% badanie konieczne, szkoda żebyś wydawała kasę na źle dobrane okulary

u mnie kolejny leniwy dzień przyjechałam do rodziców, wieczór spędziłam z TŻ-em a teraz powoli zmierzam w stronę łóżka

edit: Jabłuszko nie daj sie chandrze a jakie specjalności masz do wyboru? na pewno dasz radę, no bo kto jak nie Ty?

miłych snów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-09-19, 07:08   #1454
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
Przede wszystkim - Agolku, wyglądałaś przepięknie, zresztą TZ rowniez Skromnie i z klasą - jestem chora na Twoją suknię, jak będę brała kiedyś slub (o ile to w ogole nastapi:P) to bede szukala czegos podobnego dziekuje Jabluszkociesze sie,ze ci sie podoblo sukni nie sprzedaje wiec jakby co to wiesz
A w ogole czujesz sie jakos inaczej jako formalna mężatka?

tak,czuje sie inaczej-extrazmeczona...codzien nie jakas impreza,to dla sasiadow jednych,to dla drugich,dla znajomych rodzicow,moich znjaomych mam dzis a jutro juz wylatujemy do Glasgow..nie wiem czy pojde bo jzu nie mam sily ani na alkohol ani na jedzenie patrzec.

Poki co dopadla mnie chandra...no, taki maly jesienny chanderek powiedzmy ech...u mnie podobni..nadchodzi ta najmniej przjemna pora roku...ale ma nadzieje,ze sie nie damy

Buziaki i slodkich snow oraz milego poranka
dzien dobry laleczki,

ja wlansie wstalam,wezme prysznic,zjem i lece z rodzicami na miasto.Mnostwo rzeczydo zalatwienia a jutro juz wyjezdzamy..

odezwe sie z Glasgow. Szok jak wszystko szbko minelo..

buziaki i milego dnia
Stary 2008-09-19, 11:38   #1455
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość

ja wlansie wstalam,wezme prysznic,zjem i lece z rodzicami na miasto.Mnostwo rzeczydo zalatwienia a jutro juz wyjezdzamy..

buziaki i milego dnia
ehhh, no szkoda ze piękne chwile tak szybko mijają ale przynajmniej odpoczniesz sobie trochę od imprezowania

miałam dziś wstać wcześniej ale nie wstałam nie wiem co za śpioch mi się włączył ostatnio, ze nie umiem normalnie wstać po budziku, tylko obracam się na drugi bok i kolejny sen (a sny mam ostatnio wyjątkowo rozbudowane i głupie )
Biorę się zaraz za pracę... muszę napisać maila do promotora w końcu, jejku jak ja nie lubię tworzyć oficjalnych maili, zawsze się boję że coś palnę bez sensu

miłego dnia Kochane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-09-19, 12:05   #1456
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

stuk puk...

I znowu się wgryzać muszę przez te chorobę

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 13:45   #1457
madame_apple
Zadomowienie

hejjj ho
Cytat:
hihih^^ to mi przypomina, ze pomalutku powinnam sie brac za licencjat, a nawet tematu poki co nie jestem na 100% pewna...
Cytat:
u mnie kolejny leniwy dzień przyjechałam do rodziców, wieczór spędziłam z TŻ-em a teraz powoli zmierzam w stronę łóżka
ciesz sie takimi dniami, niedlugo pewnie bedzie Ci ich brakowac
Cytat:
edit: Jabłuszko nie daj sie chandrze a jakie specjalności masz do wyboru? na pewno dasz radę, no bo kto jak nie Ty?

to jest tak: jest pula specjalności, ktore sa do wyboru dopiero po 1 roku (m.in. handel zagraniczny, marketing miedzynarodowy, integracja europejska, finanse i rachunkowosc etc...), ale mozna tez od razu na 1.roku wybrac cos pt. International Business - gdzie wyklady i cwiczenia prowadzone sa po angielsku... Na poczatku chcialam isc na te wlasnie specjalizacje, ale (debil) przegapilam terminy zapisow. No wiec myslalam, ze taka szansa przepadla. No, ale teraz dogadalam sie z kolega, ktory zapisal sie na IB, ale jest niezadowolony z wyboru i chce rezygnowac. Takze gdybym chciala moge wskoczyc na jego miejsce No, ale sama nie wiem bo na IB jest tylko 30 osob - jedna grupa. No i jesli plan bedzie mi kolidowal z planem na dziennikarstwie to jestem w ciemnej d*pie za przeproszeniem bo nie mam mozliwosci zmiany grupy i jakichkolwiek manewrow. Natomiast idac na te studia po polsku, mam tam 8 grup miedzy ktorymi moglabym jakos skakac tak zeby zgrac plany.
echhh skomplikowane to, sorry ze przynudzam
Cytat:
heh zazwyczaj to na co sie tak dlugo czeka mija mega szybko...
Cytat:
dziekuje Jabluszko ciesze sie,ze ci sie podoblo sukni nie sprzedaje wiec jakby co to wiesz
hehe Pewnie bym w nia nie weszla, ale bede pamietac jakby co :-P
Cytat:
tak,czuje sie inaczej-extrazmeczona...codzien nie jakas impreza,to dla sasiadow jednych,to dla drugich,dla znajomych rodzicow,moich znjaomych mam dzis a jutro juz wylatujemy do Glasgow..nie wiem czy pojde bo jzu nie mam sily ani na alkohol ani na jedzenie patrzec.
No i nie dziwie Ci sie wcale - emocje + wzmozona aktywnosc = przemeczenie... Mysle, ze z pewna ulga wrocisz do codziennosci...
Cytat:
u mnie podobni..nadchodzi ta najmniej przjemna pora roku...ale ma nadzieje,ze sie nie damy
nie mozemy sie dac glupiej jesieni, oooo nieee
Cytat:
miałam dziś wstać wcześniej ale nie wstałam nie wiem co za śpioch mi się włączył ostatnio, ze nie umiem normalnie wstać po budziku, tylko obracam się na drugi bok i kolejny sen (a sny mam ostatnio wyjątkowo rozbudowane i głupie)
Mam dokladnie to samo. Kazdego dnia nastawiam sobie 3 budziki i nawet nie pamietam momentu ich wylaczania... Z przerazeniem mysle o rozpoczeciu zajec kiedy to bede musiala wstawac znow ok. 5-6rano...
Cytat:
Biorę się zaraz za pracę... muszę napisać maila do promotora w końcu, jejku jak ja nie lubię tworzyć oficjalnych maili, zawsze się boję że coś palnę bez sensu
Ojjj tz tego nie lubie - zawsze mam wrazenie, ze co bym nie napisala to i tak czytajacy bedzie mial ubaw z mojego maila :-P Powodzenia
Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
stuk puk...

I znowu się wgryzać muszę przez te chorobę
wgryzaj sie kochana, ale juuuuuż

dzien dobry tak w ogole
Wstalam jak zwykle zbyt pozno zeby cokolwiek sensownego porobic... Bylam w miescie na zakupach spozywczych i przy okazji zwiedzilam pare sklepow bo jesien juz, a ja mam same letnie ciuchy przydalaby sie jakas kurtka, buty i sweterek czy cos w tym stylu, ale... jakos chyba stracilam umiejetnosc chodzenia po sklepach - nic nie umiem znaleźc... a moze po prostu nic dla mnie nie ma? echh... poza tym zakupy sa takie meczace... Nie wierze, ze to pisze - zawsze lubilam latac po sklepach

Zaraz obiadek, pozniej praca czyli sprawdzony standard dnia codziennego

Buźka i milego dnia

Stary 2008-09-19, 14:04   #1458
LoLcIa123
Zakorzenienie

Agolku wyglądałaś cudownie,szczękę muszę pozbierac[btw nie wchodzi mi w lapsie "ci" wiec muszę pisac "c" ].
Ja nadal choruję,dziś dzień praktyk a ja zostałam w domu,moja pani wych,powiedziała że jak mam uspr lekarskie,to nie muszę tego odrabiac,ciekawe jak to będzie..
A teraz czekam sobie na Tż-eta,jedzie dzisiaj sprawdzic wyniki z egzaminu,
Rzymu[prawo rzymskie?] ,pomóżcie mi 3mac kciuki za niego,bo mówi,że ma złe przeczucia chociaż tylko na jedno pytanie nie napisał odp

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 19:42   #1459
yerba
Raczkowanie

Cytat:

oho, czyżby pisanie szło pełną parą?
pisanie idzie calkiem calkiem.. trzeba wreszcie zadbac o swoje sprawy...

Cytat:

znam to... ale jak sie juz wezmiesz to jakos pojdzie

Cytat:
ehhh, no szkoda ze piękne chwile tak szybko mijają ale przynajmniej odpoczniesz sobie trochę od imprezowania

miałam dziś wstać wcześniej ale nie wstałam nie wiem co za śpioch mi się włączył ostatnio, ze nie umiem normalnie wstać po budziku, tylko obracam się na drugi bok i kolejny sen (a sny mam ostatnio wyjątkowo rozbudowane i głupie )

miłego dnia Kochane
tez nie lubie pisac do promotora, ale jeszcze bardziej nie lubie rozmawiac z nim przez telefon

Cytat:

to jest tak: jest pula specjalności, ktore sa do wyboru dopiero po 1 roku (m.in. handel zagraniczny, marketing miedzynarodowy, integracja europejska, finanse i rachunkowosc etc...), ale mozna tez od razu na 1.roku wybrac cos pt. International Business - gdzie wyklady i cwiczenia prowadzone sa po angielsku... Na poczatku chcialam isc na te wlasnie specjalizacje, ale (debil) przegapilam terminy zapisow. No wiec myslalam, ze taka szansa przepadla. No, ale teraz dogadalam sie z kolega, ktory zapisal sie na IB, ale jest niezadowolony z wyboru i chce rezygnowac. Takze gdybym chciala moge wskoczyc na jego miejsce No, ale sama nie wiem bo na IB jest tylko 30 osob - jedna grupa. No i jesli plan bedzie mi kolidowal z planem na dziennikarstwie to jestem w ciemnej d*pie za przeproszeniem bo nie mam mozliwosci zmiany grupy i jakichkolwiek manewrow. Natomiast idac na te studia po polsku, mam tam 8 grup miedzy ktorymi moglabym jakos skakac tak zeby zgrac plany.
faktycznie trudny wybor.. ale moze na dziennikarstwie da sie jakos pozmieniac grupy w razie czego albo jak naprawde nie da rady, to moze pozwola jakos przeniesc sie do polskiej grupy, skoro jest ich wiecej moze beda jakies miejsca?

Cytat:
nie mozemy sie dac glupiej jesieni, oooo nieee
wlasnie!! (dla mnie to najgorsza pora roku, ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle...)

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Agolku wyglądałaś cudownie,szczękę muszę pozbierac[btw nie wchodzi mi w lapsie "ci" wiec muszę pisac "c" ].
Ja nadal choruję,dziś dzień praktyk a ja zostałam w domu,moja pani wych,powiedziała że jak mam uspr lekarskie,to nie muszę tego odrabiac,ciekawe jak to będzie..
A teraz czekam sobie na Tż-eta,jedzie dzisiaj sprawdzic wyniki z egzaminu,
Rzymu[prawo rzymskie?] ,pomóżcie mi 3mac kciuki za niego,bo mówi,że ma złe przeczucia chociaż tylko na jedno pytanie nie napisał odp
a masz zwolnienie od lekarza?

i jak wynik TZta?

ja dzis pol dnia spedzilam w biblio, jakos dobrze mi sie tam pracuje ostatnio, wiec staram sie jak najwiecej robic na miejscu, a co za tym idzie nie wydawac fortuny na ksero. zwlaszcza ze wynalazlam dosłownie tony literatury do pracy...

miłego wieczorku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-19, 22:32   #1460
LoLcIa123
Zakorzenienie

Mam zwolnienie lekarza
Tz-et zdał jako jeden z nielicznych,jest już na drugim roku
Aktualnie to jesteśmy szalenie pożarci,oszukiwał mnie w ważnej sprawie i jestem trochę ,podłamana i zniesmaczona.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-09-19, 23:03   #1461
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

dziewczyny, niech mnie ktoś walnie bo znowu mam doła i nie mam ochoty na nic

Stary 2008-09-19, 23:21   #1462
LoLcIa123
Zakorzenienie

a co tu tak cichutku?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-09-19, 23:22   #1463
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

śpiom

Stary 2008-09-19, 23:24   #1464
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja im dam spac,kiedy ja się tutaj żale

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-09-19, 23:26   #1465
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

dziewczyny są, ale coś cichooo strasznie... chyba im klawisze poodpadały

Stary 2008-09-19, 23:27   #1466
LoLcIa123
Zakorzenienie

No tak,widzę tu jakąś podejrzane Ewkę i Jowitkę ,które się czają zza krzaków

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-09-19, 23:28   #1467
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

hihih^^ to mi przypomina, ze pomalutku powinnam sie brac za licencjat, a nawet tematu poki co nie jestem na 100% pewna...
hehe, ja też tematu nie jestem pewna, coś mi się zdaje że najpierw napisze a tematem będzie to co mi z tego wyjdzie

Cytat:
nie przynudzasz, to ciekawe bardzo ja myślę że spokojnie możesz iść do tej grupy angielskiej a na dziennikarstwie sobie po prostu załątwić indywidualny tok studiów i jeżeli Ci się zajęcia będą pokrywać to wtedy będzie to respektowane że studiujesz jeszcze drugi kierunek

Cytat:

Mam dokladnie to samo. Kazdego dnia nastawiam sobie 3 budziki i nawet nie pamietam momentu ich wylaczania... Z przerazeniem mysle o rozpoczeciu zajec kiedy to bede musiala wstawac znow ok. 5-6rano...
mnie się słabo robi an samą myśl

Cytat:
Ojjj tz tego nie lubie - zawsze mam wrazenie, ze co bym nie napisala to i tak czytajacy bedzie mial ubaw z mojego maila :-P Powodzenia
a dziękuję coś tam naskrobałam, ale jeszcze nie odpisał, może się śmieje

wgryzaj sie kochana, ale juuuuuż

Cytat:
Wstalam jak zwykle zbyt pozno zeby cokolwiek sensownego porobic... Bylam w miescie na zakupach spozywczych i przy okazji zwiedzilam pare sklepow bo jesien juz, a ja mam same letnie ciuchy przydalaby sie jakas kurtka, buty i sweterek czy cos w tym stylu, ale... jakos chyba stracilam umiejetnosc chodzenia po sklepach - nic nie umiem znaleźc... a moze po prostu nic dla mnie nie ma? echh... poza tym zakupy sa takie meczace... Nie wierze, ze to pisze - zawsze lubilam latac po sklepach
mnie też by się przydało kupić kilka rzeczy na jesień ale jakoś pogoda nie zachęca do zakupów czekam na ocieplenie (przecież nie moze być zimno już na stałe, prawda? )

Cytat:
super

Cytat:
znam to... ale jak sie juz wezmiesz to jakos pojdzie
mam taką nadzieję

Cytat:
tez nie lubie pisac do promotora, ale jeszcze bardziej nie lubie rozmawiac z nim przez telefon
to dopiero hardcor ja licze na to e do mojego nie będe musiała dzwonić, bo on jest amerykaninem i ma taki akcent że czasem na żywo z trudem go rozumiem a co dopiero rpzez telefon

Cytat:
ja dzis pol dnia spedzilam w biblio, jakos dobrze mi sie tam pracuje ostatnio, wiec staram sie jak najwiecej robic na miejscu, a co za tym idzie nie wydawac fortuny na ksero. zwlaszcza ze wynalazlam dosłownie tony literatury do pracy...
no i w biblio nic Cię nie rozprasza żadna lodówka ani komputer

Cytat:
Aktualnie to jesteśmy szalenie pożarci,oszukiwał mnie w ważnej sprawie i jestem trochę ,podłamana i zniesmaczona.
pogratulowałabym Twojemu TŻ-owi aczkolwiek raczej mam ochotę kopnąć go w d*** że Cię oszukiwał

Cytat:

wystarczy?

a tak serio to wygrzebuj się z dołka, musi być dobrze

Pokontemplowałam trochę nad pracą dziś, zrobiłam obiad dla całej rodzinki, byłam u fryzjera obciąć grzywkę a wieczorem przyszedł TŻ i jakoś mi tak dzień zleciał

Jutro pewnie od rana sprzątania, bo moi rodzice "obchodzą" sobotę ja u siebie w mieszkaniu sprzątam zawsze w środku tygodnia, nawet jak jestem zmęczona, żeby sobie jedynego wolnego dnia nie marnować na sprzątnie no ale rodzice na to nie wpadli

edit: Karolinko, jaka Ty spostrzegawcza jesteś

miłych snów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-09-19, 23:32   #1468
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
Krzaczkują
Cytat:

wystarczy?

a tak serio to wygrzebuj się z dołka, musi być dobrze

Pokontemplowałam trochę nad pracą dziś, zrobiłam obiad dla całej rodzinki, byłam u fryzjera obciąć grzywkę a wieczorem przyszedł TŻ i jakoś mi tak dzień zleciał

Jutro pewnie od rana sprzątania, bo moi rodzice "obchodzą" sobotę ja u siebie w mieszkaniu sprzątam zawsze w środku tygodnia, nawet jak jestem zmęczona, żeby sobie jedynego wolnego dnia nie marnować na sprzątnie no ale rodzice na to nie wpadli
heh to u mnie w sobote zawsze sprzątanie heh matko mi się nawet nie chce tutaj sprzątać pomyśleć, że matula chce przestawiać meble w pokoju.. cieszyłabym się jakby mi jeszcze kolor na ściany walneli ale w taką pogode?
i coś wykontemplowała wogóle?

Stary 2008-09-19, 23:34   #1469
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:

pogratulowałabym Twojemu TŻ-owi aczkolwiek raczej mam ochotę kopnąć go w d*** że Cię oszukiwał

Niby już mnie przeprosił i powinno byc wszystko ok,ale nadal mam do niego żal chętnie połącze siły w kopniaku

Cytat:
edit: Karolinko, jaka Ty spostrzegawcza jesteś
Wiadomo,nikt się nie ukryje przed bystrym okiem lolci123
Ja też już zmykam Dobranoc plotkary

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-09-19, 23:43   #1470
madame_apple
Zadomowienie

no to wyjdę zza tego krzaka
Cytat:
ano trzeba, powodzenia w dalszym ciągu
Cytat:
faktycznie trudny wybor.. ale moze na dziennikarstwie da sie jakos pozmieniac grupy w razie czego albo jak naprawde nie da rady, to moze pozwola jakos przeniesc sie do polskiej grupy, skoro jest ich wiecej moze beda jakies miejsca?
heh najgorsze jest to, ze na dziennikarstwie jest zaledwie 20 osob no i tez nie ma mozliwosci manewru jesli chodzi o grupy...

Czekam z niecierpliwoscia az bedzie juz dziennikarski plan zajęc
Cytat:
wlasnie!! (dla mnie to najgorsza pora roku, ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle...)
tez mam taka nadzieje... jeszcze zlota polska jesien ok, ale to co jest za oknem w ogole jej nie przypomina wiec...

Slyszalam, ze zima ma byc mroźna i przyjsc szybko - szukajac pozytywow - przynajmniej jesieni bedzie mniej
Cytat:
super, ze tony literatury i super, ze umiesz pracowac w biblio - przydatna umiejetnosc. Ja tam nigdzie nie umiem tak sie skupic jak w domu - moze do przesiadywania w biblio trzeba dorosnąc
Cytat:
brawo
Cytat:
echh... przykro mi...a oszukiwal ze wzgledu na tak zwane "Twoje dobro" czy raczej ze wzgledu na swoj swiety spokoj...?

Cytat:

precz z dołem kochana!
Cytat:

Cytat:
hehe, ja też tematu nie jestem pewna, coś mi się zdaje że najpierw napisze a tematem będzie to co mi z tego wyjdzie
hmmm to jest niezła kolejnosc pisania pracy, chyba tez taka zastosuje
Cytat:
nie przynudzasz, to ciekawe bardzo ja myślę że spokojnie możesz iść do tej grupy angielskiej a na dziennikarstwie sobie po prostu załątwić indywidualny tok studiów i jeżeli Ci się zajęcia będą pokrywać to wtedy będzie to respektowane że studiujesz jeszcze drugi kierunek
heh sprobuje aczkolwiek, jak juz pisalam, ze wzgledu na mala liczbe ludzi na dziennikarstwie nie wiem czy to cos zmieni... Musze sprawe jeszcze gruntownie przemyslec. chcialabym zeby juz byl plan, ale niestety na tym wydziale pokazuje sie on z reguly na koncu
Cytat:
a dziękuję coś tam naskrobałam, ale jeszcze nie odpisał, może się śmieje
hihi Na pewno Z amerykańskim akcentem ofkorz
Cytat:
mnie też by się przydało kupić kilka rzeczy na jesień ale jakoś pogoda nie zachęca do zakupów czekam na ocieplenie (przecież nie moze być zimno już na stałe, prawda? )
heh obawiam sie, ze moze... ale ciiiii nie zapeszajmy^^

Wrocilam z pracy, ale dlugo nie poodpoczywam bo jutro pracuje od 9 :P
Minus - krotki sen, plus - wolny wieczor; podsumowujac - chyba powinnam sie cieszyc. Ale jeszcze bardziej chyba powinnam isc spac

Dlatego zycze kolorowych snow i uciekam do lozeczka, buźka kochane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości