|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
To nie od Kasi zależy tylko od Was.
Tak jak mówiła po proszę o tekst: kiedy, o której godzinie, adres, cena za nocleg, jak dojechać (jeżeli ktoś się nie zmieści miedzy tą 13, czy 15) i proszę o maila do kogoś kto będzie odpowiadał na pytania związane ze spotkaniem.. jak napiszecie to mogę rozesłać choćby dziś
|
|
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Tekst wysłałem do Kasi. Uwaga - jest długi :)
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
Z nudów szperałam w YouTube i znalazłam coś co bardzo mnie poruszyło... i uważam, że każdy człowiek powinien to zobaczyć. Ten filmik porusza ludzką duszę, otwiera oczy...
Wpiszcie w YouTube: AFRYKAŃSKIE SIEROTY i wyskoczy Wam film dokumentalny podzielony na 6 części... Łzy same cisną się do oczu. To okropne patrząc z perspektywy NAS żyjących tu, którzy często przejmujemy się tak błahymi sprawami i narzekamy na to co mamy..., a mamy za dużo.
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Mam prośbę do Mamusiek Krzysia - dziewczyny nie możecie mieć takiego samego avatarka - ja jestem wzrokowcem i moze mi się mylić :/
moze druga mama zrobi go sobie w ramce, albo nie wiem co ... chłopak śliczniutki i się nie dziwię z przyjemnościa ogladam jego buźkę, na pewno da sie cos zrobić
|
#2135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli nie szukać juz u innych przewoźników, bo pewnie wszystkie szlaki juz przetarliście ![]() Też widziałam, Cię tam na forum, ale za dużo to nie napisałeś :P |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2137 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich rodziców adopcyjnych
Wraz z mężem opiekujemy się 9 - cio letnią dziewczynką Felistus Silimbidwa. która jest sierotą i ma 5-cioro rodzeństwa. Jeśli to możliwe chcielibyśmy się dowiedzieć czy jej bracia i siostry mają jakąkolwiek pomoc. Z formularza, który do nas dotarł wynika, że dzieci te pomimo , że są w wieku od 10 do 18 lat nie chodzą do szkoły. Czy , jeśli to prawda, można pomóc im w rozpoczęciu nauki? Do Seony: Jesteśmy z Rzeszowa, mój mąż jest radcą prawnym i chętnie pomoże (oczywiście bezpłatnie) przy założeniu stowarzyszenia. Jeśli więc byłaby potrzebna pomoc to można na nas liczyć.
|
|
|
|
#2138 | |
|
Raczkowanie
|
Gosiu witaj w Polsce
Choć pewnie duchem jesteś jeszcze w Zambii.Bardzo chciałabym być na spotkaniu w Choszczówce, ale sama się nie wybiorę z moją orientacją w terenie Jeśli tylko uda mi się skontaktować z kimś z Rzeszowa, kto się tam wybiera to na pewno też przyjadę Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to kochani koniecznie musicie wybrać się do Warszawy na spotkanie , zabrać yustynkę i dopilnować wszystkich paragrafów ![]() witaj w rodzinie a jeśli chodzi o dzieci, to może ktoś zapomniał dopisać do której klasy chodzi, nie mogę uwierzyc ze żadne z dzieci nie chodzi ![]() jaki masz nr formularza, ale pewnie jak go dostałaś to oryginał ma ahamar i ja tutaj nie pomgę
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
Byłem na Dworcu Wschodnim, na peronie IV, czyli tym, na który przyjeżdża pociąg Kaji.
Dworzec Wschodni nie jest dostosowany do wózków. Nie ma żadnych zjazdów, tylko schody. To są tylko jedne schody, dalej już jest po płaskim. Jeśli Ulisia z siostrą i TŻ przyjadą wcześniej, to mam nadzieję że pomogą w znoszeniu wózka. Kaja, jak to widzisz? Damy radę? Ja się nie znam :)
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Tak w kwestii ewentualnej paczki. Czy tylko ja jedna z forum mieszkam na Mazurach czy może ktoś jeszcze?
|
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
KateMwale i justynaz1983 - gratuluje gratuluje. Elizabeth -21 -witam nowych rodziców. ![]() ![]() ![]() Koszt busa 450zł bardzo drogo,może być autobus 144,potem piechotka.
ceny listów i paczek Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-09-20 o 19:02 Powód: dopisek |
|
|
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
Ejj... widzę Was...!
wy tu się po krzakach ukrywacie a my z New_Rockiem usychamy z tęsknoty na czacie...
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed chwilą byłem na czacie, ale miałem pecha, bo już nikogo nie było. Jutro jadę do Niepokalanowa przez Warszawę gdzie będę o 15,00 na zachodnim. Wracam 23.IX. ale w Wawie jeszcze chcę skoczyć na ul. Byszewską do Centrum Formacji Misyjnej odwiedzić przyszłą misjonarkę - Zosię wolontariuszkę z mojej diecezji, która będzie pracowac w Peru. To CFM jest na Lewinowie niedaleko skrzyżowania Radzymińskiej z Łodygową. Jakby ktoś w pobliżu mieszkał to podaję mój numer komórki można się ze mną skontaktować 609 920 967.Tam powinienem być 23.IX po południu tzn koło 17,00.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-09-20 o 22:28 |
|
|
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochani...
Wczoraj poszlam sobie na chwilę do pracy przywitać się ze znajomymi i zobaczyć co się dziaje na mojej skrzynce mailowej pracowniczej (1128 maili ) i sie okazalo, że w weekend kiedy jest zlot ja mam wyjazdowe szkolenie w pracy...Juz zapowidzialam co prawda, że nie bede mogła w nim uczestniczyć...ale patrzcie jaka to złośliwość losu...tyle jest weekendów w ciągu roku i akurat w ten!!! ![]() Dobra, ja teraz chciałabym wrócić do tematu umeblowania biura w Mpanshy`i. Mamy w biurze trzech pracowników+księgowy. Jest jeszcze Mr Moyo...ale to juz pytanie do Siostry czy Jego tez bierzemy pod uwagę, czy zostawiamy Go na głowie Alesia (informacyjnie - to Czech który prowadzi podobny program na płn Zambii, ma także "u nas" kilkanascie dzieci i Mr Moyo wlasciwie jest od Niego )Ja szczerze mówiąc z chęcią brałabym Go pod uwagę, bo należy mu się wygodne krzesło ![]() Siostra mi pisała, że koszt biurka to ok. 150USD, a krzesło to połowa tego. Czyli na jedną osobę trzeba ok. 230USD. NA wszystkich....bagatela - jakieś 1000USD ![]() Nie musimy kupowac tego juz, teraz, od razu. Jak stanie Arka, to tam dać te nowe meble dla nich. Ale pieniążki można zacząć już zbierać, dlatego chciałam powrócić do pomysłu Morii z tego co pamiętam - allegro - kto co ma i może oddać ![]() Ulisia - czy podjęłabyś się przyjmowania fotek do siebie i wystawiania aukcji? Chociaz powiem Wam, że myślałam jeszcze o czymś innym - zwrócić się do jakiejś fabryki mebli w Zambii czy by nie podarowali nam 5 biurek i 5 krzeseł...szukałam nawet dziś przez chwilę jakiejś takiej wytwórni mebli, ale nie wpadłam na nic ciekawego Może ktoś z Was bardziej się zna na szukaniu informacji w sieci? ![]() A co z instrumentami??? Nikt nie ma używanych rzeczy w domu? Tamburyno, grzechotki, gitara? Mikrejsza - ja i moja Siostra (mag_mil) tez nie nocujemy na zlocie Pozdrawiam! |
|
|
|
#2146 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie. Ja jestem z Tarnowskich Gór a Tesik chyba z Katowic (dokładnie nie wiem). Ja moge paczke zmontowac. Moge wyrwac sie na chwile z pracy , wiec nie bedzie problemu. Poczekamy , az Tesik dostanie formularz i do dzieła
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia i reszta na czat!
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
ja mam problem z wejsciem na czat
|
|
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
ech ja mam pecha bo przed sekundą weszłam i byłam sama
![]() ale chciałam się tylko na chwilę przywitać także dobranoc wszystkim |
|
|
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
Goska - nie ma sprawy, możesz do mnie wysyłać same zdjęcia, a ja będę wystawiać, tylko co zrobimy z kosztami przesyłki...? Czy Ty je pokrywasz tak jak Schreck...?
Bo ja wystawiam wiele auckji na raz i w liście do kupującego jest moje konto jako to gdzie mają przelewać za transport... A z kolei przelewanie pieniędzy do Ciebie i dopiero wysyłka jest dość kłopotliwe i przede wszystkim opóźnia wszystko... ![]() daj znać czy masz pomysł jak to rozwiązać. ja bardzo chętnie wystawię aukcje.
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Ulisia - Moria pisała, że koszty wysyłki każdy kto będzie miał coś do oddania może wziąć na siebie. Jeśli ktoś nie chce, lub koszty byłyby za duże, to można przedmiot wysłać do Ciebie...
Chociaż ja bym najpierw spróbowała "dostać" meble od kogoś ![]() A tak poza tym, to Dzień Dobry wszystkim
|
|
|
|
#2152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Drora dla Ciebie też poszło zdjęcie Słuchajcie, wczoraj pracowałam do późna razem z Siostrą Gadałyśmy meilowo Dostałam baaardzo dużo zdjęć, wszystkie wczoraj rozesłałam, a teraz wysłałam resztę ważnych informacji. Jeśli komuś się nie zgadzały rozliczenia itp. to też wszystko Siostra wyjaśniła już.Cytat:
Gosiu mogę? Bo teraz to w Twoich rękach. Z tego co wiem i wyczytałam, to założenia stowarzyszenia jest niby bezpłatne, ale aby wpisać nas do jakiegoś rejestru i z innymi opłatami wszystko wynosi prawie 600 zł Dokumenty o zakładanie stowarzyszenia /formularze, jakieś listy itp./ należy wybrać z sądu w mieście, w którym Stowarzyszenie będzie miało siedzibę, a to będzie w Warszawie, więc musi to załatwić ktoś z Warszawy?New_rock, Markos ![]() Ja powiem szczerze, nie wiem w co ręce włożyć Przy 600 Dzieciach, mam naprawdę sporo odpisywania na meile, jest wciąż sporo chętnych do adopcji, kieruję ich do innych organizacji - tu wielkie dzięki dla Gosi za piękną odpowiedź o Adopcjach WstrzymanychTeraz trzeba pomyśleć o Akcjach: Biurko i Paliwo. Bo jak nam się Księgowy zbuntuje, że nie ma na czym siedzieć, benzyna skończy to masakra
|
||||
|
|
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() buziaki!!!
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
Seona - maila możesz rozdawać na lewo i prawo
oczywiście jeśli ktoś chce pisać w sprawie forum/programu/stowarzyszenia ![]() Ja jutro mogę zgarnąć wszystkie dokumenty - jutro mam jeszcze wolne a i tak muszę pojechać na badania, więc po drodze wezmę dokumenty potrzebne do założenia Stowarzyszenia. |
|
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek wysyłam do ulisi paczuszkę z przedmiotami, które mogę podarować: książki "Biała Masajka", biżuteria, bajki na CD z serii "Był sobie człowiek", obrazki wykonane haftem krzyżykowym oraz drewniane krzyżyki, które zakupiłam wczoraj na zorganizowanej przez braci Kapucynów Nocy Misyjnej. Dochód z tej akcji jest przeznaczony na podręczniki dla dzieci z Czadu. Zatem krzyżyki pierwsze wspomogły dzieciaczki w Czadzie, a teraz naszą kochaną Zambię Myślę, że znajdę jeszcze coś więcej |
|
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Zapraszamy na spotkanie rodziców adopcyjnych z Gosią w Warszawie w dniu 11-12-pażdziernik
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam coś do "oddania"
![]() Ulisia dziś dostanie foty żeby wystawić na allegro. yustyna - czy te Twoje rzeczy to na misję ogólnie, czy na te nowe meble? Bo sie teraz zastanawiam, że jak na meble, to trzeba wymyślić, jak te pieniądze przy wpłacie mają być odznaczane, że to na meble. Bo na prawdę - jak ludzie wpłacali pieniążki i jak patrzyłam na te wyciągi bankowe, to tam było "aukcja charytatywna" i żadnej informacji na co kasa... Może Ulisia robiłabym taki spis kwot które poszły na meble i potem przesłać to do Siostry, żeby nasz księgowy wiedział co i jak...? Jak Wy to widzicie? Bo wydaje mi się, że jak my nie będziemy robić takiej listy, ile poszło z aukcji na umeblowanie biura, to na podstawie tytułów wpłat nikt do tego nie dojdzie
|
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to Ty byłaś w Zambii i wszystko widziałaś, więc wiesz najlepiej, czy to co piszę jest możliwe. |
|
|
|
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
Słoneczka Wy moje kochane. Ja mam wszystkie ostatnie skany dowodów wpłat z aukcji i je przejrzałam i w tytule wpłaty jest to co trzeba.
![]() Może jeszcze zaznaczę w liście do kupującego aby zwracał uwagę co pisze w tytule wpłaty. Jak wy to widzicie? Myślę że jak zaczniemy jeszcze robić spisy to już w ogóle nie da tego rady robić jedna osoba... Tzn to jest dodaktowa robota a ja nie zawsze z samymi aukcjami mogę się wyrobić... ![]() druga sprawa: Gosiak - twoje aukcje mają być na umeblowanie biura - co mam napisać w tytule wpłaty...? bo wiesz... jak ktoś licytue w aukcji charytatywnej to juz mi się zdarzały komentarze że "mam nadzieje ze pieniądze trafią dalej niż do Mikołowa...?" itp a jak jeszcze w tytule wpłaty będzie umeblowanie biura to ja dziękuję... ![]() pomyślą że to jakiś przekręt i nikt nie będzie licytował... ![]() buziaki!
|
#2160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Yustynka czy Panie z Rzeszowa, które dokładały się do Twojej 20 kg paki odzywały się, zgracie się jakoś na spotkanie? Cytat:
![]() Będzie najłatwiej znaleźć. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Bo teraz to w Twoich rękach.
Przy 600 Dzieciach, mam naprawdę sporo odpisywania na meile, jest wciąż sporo chętnych do adopcji, kieruję ich do innych organizacji - tu wielkie dzięki dla Gosi za piękną odpowiedź o Adopcjach Wstrzymanych