Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-20, 17:03   #2641
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Uhuh czuję się chyba jako jedna z tych zdrowszych tu. Bo tylko w gardle mnie łaskocze, ale to u mnie już normalne.
A po wczorajszych salonach tak mnie przewiało, że mnie cała lewa strona szczęki boli. Albo jak mi powiedziano: "Zęby mądrości Ci rosną". Szkoda, że to omądrości nie świadczy.
No ale nic, leczajcie się. Chociaż miło jest usłyszeć, że jest się pociągającą.
mi też idzie ząb mądrości tylko że po prawej stronie

ja chora byłam 2 tygodnie temu ale jeszcze mi kaszel został

wybrałam dzisiaj wkońcu wstępnie temty maturalne te z których mogłabym coś napisać jest 9 teraz muszę wybrać ten odpowiedni a zdecydować musze się na środę
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:12   #2642
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość
nika135 : ja też 4letnie LO, przez co pluje sobie w twarz NIEMIłOSIERNIE...

jak myslicie, który z tych tematów jest wart uwagi bede wdzieczna za jakieś wskazówki :

Pisarz na emigracji- związki sytuacji życiowej z twórczością pisarza emigranta. ( zbyt ambitne nie jest..ale łatwe )

Portret kobiety w literaturze i malarstwie wybranych epok. Dokonaj prezentacji i porównania na wybranych przykładach.

Problemy młodych ludzi XX i XXI w literaturze i filmie. Omów na podstawie wybranych przykładów. (chyba najbardziej mi sie podoba)

Język radia, prasy i telewizji – cechy i funkcje szczególne. Omów na wybranych przykładach.

Zapożyczenia w polszczyźnie dawniej i dziś. Omów problem i oceń zasadność najnowszych zapożyczeń językowych.
jak dla mnie to ten 1 najlepszy a ja już wybrałam temat : 'wizerunek śmierci. ukaż go analizując wybrane teksty kultury.'

a co do prawka to w sumie je posiadam i powiem Wam że strasznie zaczynają mnie denerwować te elki :P hehe ale staram sie pamiętać ze też tak zaczynałam

kurde remont mam w domu i w kurzu siedze i mam dość wszystkiego ;| ..

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:16   #2643
paula007
Zakorzenienie

Cytat:

Pisarz na emigracji- związki sytuacji życiowej z twórczością pisarza emigranta. ( zbyt ambitne nie jest..ale łatwe )

Portret kobiety w literaturze i malarstwie wybranych epok. Dokonaj prezentacji i porównania na wybranych przykładach.

Problemy młodych ludzi XX i XXI w literaturze i filmie. Omów na podstawie wybranych przykładów. (chyba najbardziej mi sie podoba)

Język radia, prasy i telewizji – cechy i funkcje szczególne. Omów na wybranych przykładach.

Zapożyczenia w polszczyźnie dawniej i dziś. Omów problem i oceń zasadność najnowszych zapożyczeń językowych.
Szczerze mówiąc żaden mi się nie podoba, ale do trzeciego rzeczywiście będziesz miała dużo przykładów. I w filmie, i w literaturze.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:26   #2644
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
To dopiero 12 godzina, dasz radę.
Ja miałam najgorszy kryzys - pamiętam to jak dziś - na 18 godzinie. Jeździłam jakbym nigdy w aucie nie siedziała.
Przez cały kurs czułam, że nie zdam, a zdałam - za pierwszym razem i to u jednego z najgorszych egzaminatorów. Tyle, że teraz to mam naprawdę problem z jeżdżeniem, ale to już inna kwestia.
U Mnie tragiczna godzina to była gdzieś też w środku kursu, a najgorzej tak tragicznie, że aż masakrycznie szło mi na ostatniej godzinie przed samym egzaminem. Jeździłam jak popadnie, zgasł mi z 3 razy, na stopie się nie zatrzymałam, jechałam w zakaz. Ale za to na egzaminie jakby mnie oświeciło...

Po całym leniwym dniu może i lepiej się czuję. Nigdy jeszcze tak nie miałam, że choroba mnie tak rozłożyła tzn. że nie mogłam się skupić na niczym. Bo nigdy nie lubiłam i nie mogłam leżeć i użalać się nad swym żywotem; a z 2 lata wstecz to gdy byłam chora nawet biegałam. W tym roku lenistwo mnie dopadło. Tak to dawno już bym wieczorami biegała...

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 19:18   #2645
Anuu
Zakorzenienie

ależ dzisiaj miałam lenia...
nie zrobiłam praktycznie nic i mam teraz wyrzuty sumienia
ale jutro to nadrobię...chyba:P
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 19:32   #2646
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ale 2 listopada to niedziela...
a przepraszam pomyliłam się 10 listopada odrabialiśmy dziś

ja dopiero o 19:00 skończyłam sprzątać potem poćwiczyłam, zjadłam kolację a teraz posiedzę chwilę na wizażu i idę się kąpać.. a potem siądę wreszcie do tych książek bo tak odkładam i odkładam.. :P

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 19:35   #2647
paula007
Zakorzenienie

Ja też prawie nic nie zrobiłam... Poza wosem. Nienawidzę tego przedmiotu. Nauczyciel na większości na lekcji dyktuje nam prawie to samo, co w książce, a potem trzeba wkuwać regułki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-20, 19:38   #2648
Neszikaa
Zadomowienie

A ja dzisiaj miałam całkiem przyjemny dzień Rano jazda. Instruktor czepiał się więcej niż zwykle, ale czuje, że było nawet dobrze jśli chodzi technike. Tylko ciagle mi sie myliły skrzyżowania Czy mam pierszeństwo czy to równorzędne. Potem zrobiłam matmę i angielski, pojechałam z mama na zakupy i wrociłam na mecz Liverpoolu. Teraz jestem po spacerze z tz. Szukalismy roweru jakiegos w rozsadnej cenie, ale ciezko bylo...

Miłego wieczoru Biore biologie, ide na kolacje i Mam talent.
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 19:55   #2649
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

ja dzisiaj prawie ze przebimbalam nielicząć sprzątania i korków z ang.... jak powiedziałam gościowi zę chce rozszerzony i całą moją sytuacj.... to mnei rpzeraził czego sie mszue nauczyć.. wiecie umieć coś a umiec coś perfect... ;/

jak już piszemy tematy na polski napisze wam te co ja wybrałam ,doradźcie mi
* na wybranych przykładah z różnych epok przedstaw motyw śmierci występujący w malarstwie i literaturze
* na wybranych przykładach wykaż że adaptacja filmowa dzieła literackiego może wzbogacić lub zubożyć jego odbiór(jak dla mnie tylko zubożyć )
* gniewni i zbuntowani w literaturze polskiej i/lub obcej. Zaprezentuj i oceń wybranych bohaterów
* artystyczna wizja końca świata. Przedstaw zagadnienie posługując się wybranymi tekstami kultury
* motyw tańca w literaturze i malarstwie. Omów zagadnienie na wybranych przykładach

pozatym zeby sie nie nudzić w weekend to mam na pon napisać z polaka prace liter pt "charakterytyka zagłoby" oraz klucz odpowiedzi do wy[racowania "rola opisu obrany jasnej góry"

jezuu... ciesze sie na ten rok oj bardzo;/ powoli zaczyna do mnie docierać że nie bedzie czasu "dla siebie"
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 20:05   #2650
Renia90
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;9083767]
pozatym zeby sie nie nudzić w weekend to mam na pon napisać z polaka prace liter pt "charakterytyka zagłoby" oraz klucz odpowiedzi do wy[racowania "rola opisu obrany jasnej góry"

jezuu... ciesze sie na ten rok oj bardzo;/ powoli zaczyna do mnie docierać że nie bedzie czasu "dla siebie"[/quote]
skąd ja to znam.. jak słyszę klucz, model odpowiedzi to mnie normalnie rozwala w środku nie cierpię modeli odpowiedzi nie cierpię wypracowań nie cierpię polskiego ciekawe jak ja zdam maturę z polaka

jak mi się nic nie chce...

do tego kolega który sie we mnie zakochał cały dzień a raczej tydzień wyrzuca mi i wyjeżdża na mnie że co ja się będę w weekend uczyć ;/ kurde no nie chce mieć zaległości.. nie chce mieć samych 1 i 2 ;/ moje życie, moja sprawa co robię z weekendem
a może ja jestem jakaś dziwna?

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-09-20, 20:08   #2651
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
nika135 : ja też 4letnie LO, przez co pluje sobie w twarz NIEMIłOSIERNIE...
Z jednej strony myślę sobie,ze nawet dobrze. Zawód, rok dłużej do matury. A Z drugiej strony rok zmarnowany, ostatnio tez już zdanie zmieniłam
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-20, 20:16   #2652
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
do tego kolega który sie we mnie zakochał cały dzień a raczej tydzień wyrzuca mi i wyjeżdża na mnie że co ja się będę w weekend uczyć ;/ kurde no nie chce mieć zaległości.. nie chce mieć samych 1 i 2 ;/ moje życie, moja sprawa co robię z weekendem
a może ja jestem jakaś dziwna?
ja się uczę - klasa maturalna i serio mi zalezy
i wolę tego nie odkładac z byle powodu, czegoś, czego nie uważam w danym momencie za ważniejsze od nauki.
nie jesteś dziwna, tylko odpowiedzialna może następny weekend lub inny będzie luźniejszy, albo będziesz mieć godzinę, bo Cię zwolnią wcześniej ze szkoły, ale jak wiesz ze masz się uczyć, to lepiej się uczyć :P
Stary 2008-09-20, 20:28   #2653
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Powinnam zastosowac wobec siebie chyba jakieś kary cielesne za lenistwo,bo kompletnie nic nie robie!!!! Chodze tylko na praktyki,a potem bimbam jak w wakacje. Na słowo "matura" zaczynam robic się blada!!!! (choc i tak jestem)

Przeglądając kierunki studiów o stwierdzam,ze nie ma żadnego dla mnie.
Moze poczekam na kierunek Ogólnokształconcy i z bani??/!!!!
mam jakąś chandrę i pesymizm.....

wie ktos może coś na temat jakiś nowych kierunków na UWM ?
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 20:56   #2654
organizm
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Ostatnio nie mam kompletnie czasu żeby tu zaglądać W ogóle, nie mam na nic czasu. Ciągle mam tyle na głowie.
I ogólnie jakoś kiepsko się czuję, ciągle coś jest nie tak.
Wczoraj byłam na imprezie, myślałam że się wybawię i odreaguję, a było jakoś tak kiepsko..

No nic, idę trochę poczytać co tam u Was

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 22:59   #2655
Renia90
Zakorzenienie

dobranoc

ps. zdążyłam przed końcem dnia

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-09-20, 23:15   #2656
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
dobranoc

ps. zdążyłam przed końcem dnia
Ledwo !

Ja zrobię zadanie z chemii, będzie z głowy jutro. już bardzo dawno temu mój zegar biologiczny przestawił się na jakiś nienormalny tryb

Wiecie dziś pierwszy raz w życiu oglądałam Borata mam mieszane uczucia. Tzn nie jestem zniesmaczona, bo mnie ciężko zniesmaczyć, ale.... pomysł dobry ale wykonanie nie do końca. Tzn brakowało mi jakiejś bardziej wyrazistej "puenty" ale jako komedia/satyra wypada nieźle i dałam mu 6/10. Haj faaajf
Stary 2008-09-21, 09:17   #2657
beoneself
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie mam pojęcia jak się mam dzisiaj zmotywować do CZEGOKOLWIEK. Na pewno zmotywuję się do wybrania się na zakupy, ale co z resztą
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 10:04   #2658
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Wiecie dziś pierwszy raz w życiu oglądałam Borata mam mieszane uczucia. Tzn nie jestem zniesmaczona, bo mnie ciężko zniesmaczyć, ale.... pomysł dobry ale wykonanie nie do końca. Tzn brakowało mi jakiejś bardziej wyrazistej "puenty" ale jako komedia/satyra wypada nieźle i dałam mu 6/10. Haj faaajf
ja kiedyś zaczęłam oglądac z bratem, ale po kilku minutach oboje uznaliśmy, że nie podoba nam się i nie oglądamy
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 10:11   #2659
paula007
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zrobiłam z sobą porządek pod prysznicem i wypadałoby wziąć się do nauki. Jutro późno wrócimy, a we wtorek pewnie czekają mnie trzy kartkówy do nadrobienia. No i wypadałoby dokończyć dział z geo, bo mój plan zakładał jeden dział w tydzień, a wczoraj nie chciało mi się kończyć.

Wczoraj sobie zrobiłam wieczór filmowy. Obejrzałam w końcu "Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową". Tytuł genialny, a sam film niestety tylko całkiem przyzwoity.
I obejrzałam jeszcze wcześniejszy film tej niezależnej wytwórni z ZG. Wiecie, co pomagałam przy premierze ich nowego filmu. "Dzień, w którym umrę" - nawet nie wiedziałam, że on taki nagradzany był. Hey wykorzystało nawet fragmenty filmu do teledysku "muki". Całkiem niezły, eksperymentalny, ale ogląda się miło. Nawet jestem skłonna polecić.
I tato zmienił zdanie. Powiedział, że boi się mnie na razie samą puszczać autem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 11:21   #2660
zanetka007
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
I mogę słowo 'dobry' napisać z cała odpiedzialnością. Dziś się w końcu lepiej czuje! Został mi tylko kaszel, trochę z nosa leci, ale to nie to co wczoraj.

Słońce też wychodzi. Chyba wszystko wraz ze mną odżyło hihi

Ja dziś do obiadu to się pobimbam, a później będzie trzeba wziąć zeszyt w rękę, bo trochę zapału straciłam przez chorobę i zaniedbałam edukacje.
A później wykąpać się i też doprowadzić do stanu używalności po chorobliwym weekendzie
A gdzieś tam późnym wieczorem 'Teraz albo nigdy' i inne takie.

Miłego dzionka Dziewczęta!

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-21, 11:26   #2661
naana
Raczkowanie

GG do naana

Heejooo ;*

Moje lenistwo jest straszne, ale tłumaczę sobie, że to przez tą chorobę
Już mi trochę przeszło, do jutra musi być dobrze bo idziemy na perspektywy

Miłej niedzieli Wam życzę

Uczyć się! (taki żarcik)
naana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 11:30   #2662
ilo16na
Zakorzenienie

JA zaraz ide odrabiac zadania domowe-przychodzi mi to latwiej niz nauka
i czytac "krola Edypa" bo przerabialismy w ktorejs klasie a nie czytalam

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 12:07   #2663
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naana Pokaż wiadomość
Heejooo ;*

Moje lenistwo jest straszne, ale tłumaczę sobie, że to przez tą chorobę
Już mi trochę przeszło, do jutra musi być dobrze bo idziemy na perspektywy

Miłej niedzieli Wam życzę

Uczyć się! (taki żarcik)
Ooo, widzę, że kolejną Wizażankę spotkam na Perspektywach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 13:13   #2664
Renia90
Zakorzenienie

dobry dobry
ja właśnie skończyłam przepisywać zeszyt do geografii bo wcześniej pisałam w innym jak w brudnopisie i niezbyt to wyglądało
teraz idę zrobić herbatkę i pouczę się słówek na niemiecki a potem porozwiązuję zadania z matmy bo jutro kartkówka z całej kombinatoryki

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-09-21, 13:30   #2665
nicRu
maszyna, nie człowiek

Zastanawiam się czy jest sens uczyć się, skoro i tak zawalę wszystko... Uuuh
Stary 2008-09-21, 14:13   #2666
beoneself
Zakorzenienie

A ja mam doła, bo mam od 1,5 miesiąca prawo jazdy, jeździłam kilka razy z tatą...
Samej mnie nigdzie nie puści, a ja zaczęłam się tego wszystkiego straszliwie bać i nie mam najmniejszej wiary we własne możliwości
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 14:16   #2667
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
A ja mam doła, bo mam od 1,5 miesiąca prawo jazdy, jeździłam kilka razy z tatą...
Samej mnie nigdzie nie puści, a ja zaczęłam się tego wszystkiego straszliwie bać i nie mam najmniejszej wiary we własne możliwości
be jakbym czytała o sobie... A muszę się w końcu wziąć za siebie, żeby mieć jak na angielski dojeżdżać...

Stary 2008-09-21, 15:14   #2668
zanetka007
Wtajemniczenie

Nie martwicie się Dziewczyny! Ja mam prawko od czerwca i też nie pozwalają mi jeździć samej. Zawsze jeżdżę z Tatą, a ponoć troche miałam z Nim pojeździć, a później mieli mi dawać samej... Na razie na gadaniu się kończy.

Lecę na 'Na dobre i na złe', bo weszłam tylko zobaczyć jak komputerek działa po formacie. Na razie dobrze

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-21, 17:57   #2669
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cały dzień zmarnowałam; nie potrafiłam się uczyć, bo myślałam o pewnym facecie... ale to se ne vrati!
Stary 2008-09-21, 18:24   #2670
aneta45612
Raczkowanie

Witam wszystkich maturzystów

Matura zbliża się "wielkimi" krokami he he :P
Ja spośród 251 tematów wybrałam: " Problem Holocaustu w literaturze polskiej- omów na wybranych przykładach". Zdaję WOS i angielski (wszystko na podstawie, polski też). Fakultetów jako takich w mojej szkole nie ma- niestety a kto się chce uczyć to musi sam płacić za prywatne korki lub na własną reke się uczyć. Deklarację tez już wypełniłam bo już powoli przydało by się ją oddać dyrkowi ;p
aneta45612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości