|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Irko - liga totalnych amatorow
![]() Ale bez kitu, czuje w miesniach, ze pocwiczylam. Brzuch, nogi - cale - uda i lydki, plecy. Boli jak nie wiem co. My w czerwonym. |
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie - nie wiem jak to nazwać - ton starszej siostry, która wie lepiej. Nawet jak komuś przyznajesz rację. Bo oczywiście i tak bywa.
Ty patrzysz na to z perspektywy osoby, która już czuje się na forum pewnie. W Twoim odczuciu "wszelkie nowe osoby przyjmujecie tutaj ciepło". Ale to, że nie besztacie kogoś, nie ignorujecie nie znaczy, że się dobrze poczuje. Wchodząc tu jednak ma się wrażenie, że jednak jest to już pewna społeczność dość hermetyczna. To nie wynika z konkretnych sformułowań, tego co piszecie. Ale z drugiej strony - może jestem przewrażliwiona. I nie zasłaniam się niczym. Nawiasem mówiąc: ciężko mi uwierzyć, że ktoś przeżył życie i ustrzegł się choćby jednej generalizacji. A na koniec - temat depresji jest mi bliski z osobistych powodów. |
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ty wiesz co myślę o Tobie i ile mi pomagasz wdzięczna będę za to już zawsze ![]() Wiesz co do pchania i pociągania - ty musisz to mówić muszisz? ![]() człowiek sam w domu i takie rzeczy:P a kysz!!Hecate - ależ świetnie wyglądasz w tym stroju naprawde zazdroszczę takiego zaangażowania w ten sport ja to tam biegam na tramwaj czasem
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednym zdaniem: BEZ PRZYCIĄGANIA NIE MA POPYCHANIA
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj nam i sobie szanse. Ivanno - zaangazowia chcialabym teraz wykazac bo spodobalo mi sie - krew, pot, lzy i siniaki. Jak nie znajde chetnych na kopanie pilki zostanie mi basen Tez to jakas aktywnosc i moj stary dobry steper ![]() (no i sobotnie balety hahahahaha) |
|
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem ekspertem (jak widać
), ale ciężko mi uwierzyć, że z depresji można się samemu wygrzebać. Nigdy nie lubiłam biologii i może w tym tkwi problem: związki chemiczne mnie nie pociągają. Widzę tylko, że psycholog po wstępnej diagnozie wysłała mojego brata do psychiatry i od tej pory łyka. A potem doszła babcia. Tyle. Chociaż faktycznie jest między nimi spora różnica jeśli chodzi o charakter. Babcia zawsze była "fajterką". Brat nie. Do tego zawsze wydawało się, że wszystko zlewa. Pozory mylą. |
|
|
|
#3727 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Czasem generalizujemy dla uproszczenia, czasem z niewiedzy, czasem z powodu emocji... Różnie bywa. Watro jednak zamiast bombardować się nawzajem prawdami objawionymi podyskutować, to znaczy dopuścić możliwośc, że nasz interlokutor ma rację. Przyznaję, że to mnie przeraża. I nie mam tu na myśli Ciebie, bo o Tobie naprawdę niewiele wiem i podstaw do oceniania poziomu Twojego nastroju nie mam żadnych, ale ogólnie, kiedy obserwuję ludzi na forum przeraża mnie to, jak byle chandrę i kiepski nastrój nazywa się depresją. Depresja to poważna choroba. Depresja to choroba, która zabija. Zabija w sposób okrutny. Nie napiszę więcej... Bo nie powinnam.
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu tu nie chodzi o to że jesteśmy jakoś hermetycznie zamknięte tu (no i Gryksiu obowiązkowo - nasz rodzynek) oj nie. Tutaj są tak wspaniałe osoby od których można uzyskać tyle ciepła i zrozumienia, tu każdy jest wyjątkowy. Ale jeżeli ktoś ci nie odpisuje bądź czujesz się tu wyobcowana - to minie, ja np. nic nie pisze na Twoje posty bo nic sensownego nie umiałabym sklecić w tym temacie, mnie on nie dotyczył. Ale my naprawde chętnie przyjmujemy nowe osoby - ja też niedawno tu "weszłam" w to życie, na początku jest trudno ale z czasem wkręcisz się uwierz nie skreślaj nas a daj szanse bo uwierz mi warto Ja poznałam tu naprawde cudowne osoby, z którymi utrzymuje kontakt nie tylko wirtualny.
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze natomiast jak moja mama sie zachowuje (ma zdiagnozowana...) i wiem, ze przeraza mnie ten jej stan. Na najbardziej to, ze ja nie umiem na to nic poradzic. Jak ktos ma 'depresje' to wyciagnie sie go na piwo, pogada z nim i predzej czy pozniej poczuje sie lepiej. Do mojej mamy, mam wrazenie, ze od kilku miesiecy malo co dociera... |
|
|
|
|
#3731 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dziwne, że wszyscy mi odpowiadają na pytanie, a nie osoba, do której to pytanie skierowałam
Chodzi mi o Gryxa oczywiście.A co do tematu wrażliwości, ja jestem bardzo dużym wrażliwcem w kategorii o jakiej pisała Sabbath, czyli np. wrażliwa na krzywdę, ale też w takiej, że bardzo łatwo mnie zranić, wszystko biorę do siebie. Uważam, że takie osoby jak przy tej drugiej "wrażliwości", której nie nazywacie wrażliwością, mogą być bardziej podatne na doły, depresje i inne takie. Ja jestem. |
|
|
|
#3732 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nie wiem, czy to nie jakaś perwersja. ![]() Nooo... Pociąganie, popychanie - musi byc ruch w INTERESIE. Cytat:
Do mnie te różowe okulary wybitnie nie trafiają, ale ok, przyjmijmy opcję z optymistą. ![]() Wyczytałam kiedyś, że optymista wdzi raj. Realista widzi raj plus węża. I ja do takiego optymizmu bez dostrzegania węża, w znaczeniu brudu i bólu podchodzę z rezerwą. Może dlatego, że ja sama widzę optymizm jako forme krótkowzroczności, takich rózowych okularów własnie. Wolę uważać siebie za realistkę. Tyle tylko, że taką, która próbuje zrobić coś, żeby te realia były coraz lepsze. A co do optymizmu w działaniu - zawsze jestem przygotowana na najgorsze. zawsze biorę pod uwagę, że coś może się nie udać i mam na te okolicznośc plan. Co nie znaczy, że nie dokładam wszystkich starań, żeby się udało. ![]() Nie, nie jestem optymistką.
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Myśle dziewczyny że nie można komentować NIKOGO tonu wypowiedzi... po pierwsze to jest tekst pisany tu nie pokażemy nikomu tonu wypowiedzi ani prawdziwych emocji (są wyjątki). Irka moim zdaniem wyraziła to co chciała, powiedziała to co chciała i ja nie widziałam w tym nic zimnego ani tonu "starszej siostry". Każdy ma swój charakter i każdy ma swoje sposoby na wyrażanie opinii i to trzeba szanować.
Sabb kurcze szkoda mi Ciebie takiej chorutkiej a czy próbowałaś syrop z cebuli? Uwierz mi jest naprawde dobry. W tygodniu podsyłam herbatek Tobie co byś miała co pić od Asi
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da się zaprzeczyć I nie słuchaj Ivanny - syrop z cebuli to PASKUDZTWO!!! Zwymiotowałam po nim - i to był "nasz" pierwszy i ostatni raz
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem daleka od nazywania swoich smutasów depresją. Teraz to jest bardzo modne. Ale prawda jest taka, że czasem fajnie (że użyję tego znienawidzonego przeze mnie słowa) jest kiedy ktoś w ciężkich chwilach nas pocieszy - albo wręcz przeciwnie - da kopa. Wydaje mi się, że większość naszych problemów w dzisiejszych czasach wynika z tego, że nie umiemy sobie radzić ze stresem. Ciągle czujemy jakąś presję. Co do różowych okularów - zgadzam się z Ancynamonką. Chociaż - najbezpieczniej chodzić środkiem - z trojga złego wybrałabym bycie realistką. A co do definicji wrażliwca - absolutnie nie uważam, że osoba wrażliwa koncentruje się tylko i wyłącznie na sobie. Jeśli tak to zabrzmiało - przykro mi. |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia zawsze mi taki robiła a BABCIA MA ZAWSZE RACJE!!
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
Heh Sab bardzo mi przypadło do gustu to wytłumaczenie postaw optymisty i realisty
![]() Ja dziś już nie mam siły analizować w który nurt się bardziej wpisuję. Po prostu staram się myśleć "jakoś to będzie", choć niestety czasem nie udaje mi się uniknąć "o rety!co to będzie??!!!?"![]() Ivanno jak to dobrze, że przypomniałaś o syropie z cebuli. Zaraz chyba sobie zrobię ten specyfik!
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzę ci - dla mnie nie do przełknięcia. Podobnie jak wątróbka. Próbowałam ( bo to zdrowe, żelazo itd). Efekt? Patrz post wyżej
|
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na tym polega uroda (brak urody?) forum. Ja napisałam jak to odczułam. A nie chodziło mi tylko o tą konkretną polemikę. Jak już pisałam (chyba), być może objawiła się tu moja nadwrażliwość. Jeśli tak - jestem w stanie posypać głowę popiołem, jeśli takowy znajdę. EOT |
|
|
|
|
#3741 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Betty, bo coś mi się dzięki Tobie rozjaśniło jeszcze w tej kwestii.
Cytat:
Cytat:
żeby nie było - to był żart ![]() Dyskusję staram się zawsze rozgrywać na argumenty, nie na ton czy miny. Cytat:
Jednak staram się świadomie ich nie używać, bo z doświadczenia wiem, że to do niczego dobrego nie prowadzi. I zdumiało mnie, kiedy napisałaś, że użyjesz generalizacji, bo przecież wszyscy tak robią. Dla mnie to nie jest argument. Cytat:
Cytat:
Fenris - spóźniona edycja ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą dawno takiego ruchu na wątku nie było, aleśmy z Anką Scent Bar rozkręciły
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem wytrwała i wiem że syrop z cebuli to nejlepsze na takie choróbska niefajne!
Madzik bo może masz niedobrą CEBULE co?? :P że nie smakuje... a co do wątróbki - to nie przepadam bo to takie nie takie jest papierowe :P Ancynamonko - zuch dziewczyna
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest gumowate, a kształt jest równie apetyczny, co smak
|
|
|
|
#3744 |
|
Czekam na Ragnarok
|
irkax - rozpędziłam się, a mam charakter bardzo urażający innych, bo często powiem/napiszę, zanim pomyślę, więc sorry.
Następnym razem się dwa razy zastanowię. Chciałam napisać delikatnie, a i tak wyszło pokracznie. Syrop z cebuli też mi wciskali i nie jest to przyjemne wspomnienie. |
|
|
|
#3745 | |
|
czyli Endżi
|
Anka, starsza siostra to dobra rzecz jest
![]() Głowa do góry - nie przepraszaj za swoje poglądy, opinie itd ![]() Cytat:
To może pogadamy o czyms pozytywnym dla odmiany ![]() Mogłabym sobie ponarzekać, że przez cholerną burzę hormonalną wpierniczam dziś słodycze dosłownie jak walnięta, ale tego nie zrobię ![]() O, mam. Czesław Mozil niedługo zagra u mnie! I mam go na osłodę po Tricky'm w Kraku i Wawie Nawiasem mówiąc mignął mi dziś w Uwadze w TVN
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.O depresji i depresyjności pisać nie będę. Chciałbym tylko napisać coś o zacytowanym fragmencie. Tak na pewno jest- zamknięte trochę grono. Ale... po prostu tak bywa. Zresztą- na innych forach jest tak samo- stałe ekipy. Nawet na ogromnym plotkowych- stałe grona. I- czy to źle? Jakoś tak się ukształtowało. Z biegiem lat. Poza tym- czego nie uświadczysz - a przynajmniej ja nie uświadczyłam na reszcie Wizażu- pełno jest bezinteresownych gestów- np - napisałam jeden krótki post, że jakiś zapach testowałam i podoba mi się, a tu- pyk, niespodzianka- KTOŚ przysłał mi niespodziewanie odlewkę.. Bez oznajmiania, nie chcąc nic w zamian, ot, żeby zrobić mi przyjemność. To oczywiste, że po takich gestach- wytwarza się i sympatia, i kształtuje pewna społeczność. |
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro już wszystko zostało wyjaśnione (kto jest czyją siostrą, kto się będzie w popiele babrać, a kto zwraca po wątróbce i że chandra to nie depresja), a temat zszedł na cebulę (którą bardzo lubią, ale nie w postaci syropu) to mogę spokojnie iść spać.
(A miałam outline magisterki zrobić |
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Koto
![]()
|
|
|
|
#3749 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja w depresji miesiącami nie jadłam, nie mówiłam, nie ruszałam się z miejsca... Nie mówiąc o kupowaniu kosmetyków, pragnieniu czegokolwiek, czy o chodzeniu na piwo, na które to wypady po prostu nie miałabym już później sił (nawet gdybym teoretycznie miała ochotę). Hecate, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale z tego da się wyjść... jak widzisz. Cytat:
Cytat:
CHCESZ MNIE ZABIC??????????!!!!!!!!!! !!! ![]() Syrop z cebuli to śmierć! Na sama myśl zrobiło mi się niedobrze... ![]() ![]() Ja wciąż jeszcze mam herbatki od Ciebie. Co prawda po jednej porcyjce, ale mam. I nieniejszym powinnam chyba odszczekać to, że nie lubię herbaty. Lubię! Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że prasja doskonałości, wiecznego sukcesu, niemożebnie wyśrubowane normy - czasem sprawiają, że niesłusznie zdajemy się sobie sami niewystarczająco dobrzy. No cóż... Nie wierzmy propogandzie. ![]() A co do tego "ktosia", o którym oszesz, to rzeczywiscie, dobrze, żeby był, ale IMHO kopa najcelniej wymierzysz sobie sam. ![]() Cytat:
Cytat:
W gruncie rzeczy to bardzo dobra dyskusja nam dziś wyszła. A co do koncentrowania się na sobie - człowiek skupiony wyłacznie na sobie samym to egocentryk, egotyk, egoista wreszcie. Z wrażliwością nie ma to nic wspólnego nawet etymoligicznie.
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
... bo dobrej watrobki nie jadlyscie
![]() Ivano, jaka papierowa? Soczysta, aromatyczna i pyszna jest Duszona z jalblkami i cebula ![]() Fenris, wybacz, ale nurtuje mnie to odkad przeczytalam :"chce licencjat, a nie chce mi sie uczyc.." Po co ci ten licencjat? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

), ale ciężko mi uwierzyć, że z depresji można się samemu wygrzebać. 

babcia zawsze mi taki robiła a BABCIA MA ZAWSZE RACJE!! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)