Scent Bar V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-21, 22:50   #3721
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate
Dot.: Scent Bar V

Irko - liga totalnych amatorow

Ale bez kitu, czuje w miesniach, ze pocwiczylam. Brzuch, nogi - cale - uda i lydki, plecy. Boli jak nie wiem co.

My w czerwonym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg futbol.jpg (72,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz football.jpg (147,9 KB, 43 załadowań)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 22:50   #3722
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Właśnie - nie wiem jak to nazwać - ton starszej siostry, która wie lepiej. Nawet jak komuś przyznajesz rację. Bo oczywiście i tak bywa.
Ty patrzysz na to z perspektywy osoby, która już czuje się na forum pewnie. W Twoim odczuciu "wszelkie nowe osoby przyjmujecie tutaj ciepło". Ale to, że nie besztacie kogoś, nie ignorujecie nie znaczy, że się dobrze poczuje. Wchodząc tu jednak ma się wrażenie, że jednak jest to już pewna społeczność dość hermetyczna. To nie wynika z konkretnych sformułowań, tego co piszecie. Ale z drugiej strony - może jestem przewrażliwiona.
I nie zasłaniam się niczym. Stwierdzam fakt.

Nawiasem mówiąc: ciężko mi uwierzyć, że ktoś przeżył życie i ustrzegł się choćby jednej generalizacji.

A na koniec - temat depresji jest mi bliski z osobistych powodów.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 22:57   #3723
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Jesteś cudna.
Przy Twoich postach autentycznie śmieję się do monitora.

No tak.
Zważmy jednak, że zanim nas ta osoba zacznie popychać, powinna nas nieco pociągać.
Ja już nic nie napisze Klaudio bo te wyznania zaczną przypominać polemikę "kto więcej ten lepiej" ale Ty wiesz co myślę o Tobie i ile mi pomagasz wdzięczna będę za to już zawsze

Wiesz co do pchania i pociągania - ty musisz to mówić muszisz? człowiek sam w domu i takie rzeczy:P a kysz!!

Hecate - ależ świetnie wyglądasz w tym stroju naprawde zazdroszczę takiego zaangażowania w ten sport ja to tam biegam na tramwaj czasem
Stary 2008-09-21, 22:57   #3724
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Zważmy jednak, że zanim nas ta osoba zacznie popychać, powinna nas nieco pociągać.

Jednym zdaniem:

BEZ PRZYCIĄGANIA NIE MA POPYCHANIA

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:02   #3725
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Właśnie - nie wiem jak to nazwać - ton starszej siostry, która wie lepiej. Nawet jak komuś przyznajesz rację. Bo oczywiście i tak bywa.
Ty patrzysz na to z perspektywy osoby, która już czuje się na forum pewnie. W Twoim odczuciu "wszelkie nowe osoby przyjmujecie tutaj ciepło". Ale to, że nie besztacie kogoś, nie ignorujecie nie znaczy, że się dobrze poczuje. Wchodząc tu jednak ma się wrażenie, że jednak jest to już pewna społeczność dość hermetyczna. To nie wynika z konkretnych sformułowań, tego co piszecie. Ale z drugiej strony - może jestem przewrażliwiona.
No jest to dosyc specyficzne podforum, moze nie tyle hermtyczne co raczej bardziej ... przyjazne. Ale w sensie ludzie, ktorzy na nim przebywaja znaja sie chocby tylko z forum. Wiec tych ludzi kojarzysz, wiesz, ze ktos tam ma takie usposobienie, takie zainteresowania, takie ostatnio problemy (jesli o nich wspomina). Ale nie znaczy to, ze nowa osoba na forum jest jakos inaczej traktowana. Dla mnie nowa osoba, ktora ma cos ciekawego do powiedzenia to jak powiew swiezego powietrza. Inne spojrzenie na nawet stare, dobre tematy wiec raczej nie jest tak jak myslisz.

Daj nam i sobie szanse.

Ivanno - zaangazowia chcialabym teraz wykazac bo spodobalo mi sie - krew, pot, lzy i siniaki.

Jak nie znajde chetnych na kopanie pilki zostanie mi basen Tez to jakas aktywnosc i moj stary dobry steper
(no i sobotnie balety hahahahaha)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2008-09-21, 23:04   #3726
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Nie jestem ekspertem (jak widać ), ale ciężko mi uwierzyć, że z depresji można się samemu wygrzebać.
Nigdy nie lubiłam biologii i może w tym tkwi problem: związki chemiczne mnie nie pociągają.
Widzę tylko, że psycholog po wstępnej diagnozie wysłała mojego brata do psychiatry i od tej pory łyka. A potem doszła babcia. Tyle. Chociaż faktycznie jest między nimi spora różnica jeśli chodzi o charakter. Babcia zawsze była "fajterką". Brat nie. Do tego zawsze wydawało się, że wszystko zlewa. Pozory mylą.
Stary 2008-09-21, 23:06   #3727
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
A z deprechą możemy bardzo dużo zrobić samemu, wystarczy nauczyć sie rozpoznawać własne emocje, obserwować w jakich okolicznościach się pojawiaja i nie pogrążać się w nich - tylko działac.
O, i to muszę zacytować.

Cytat:
Nawiasem mówiąc: ciężko mi uwierzyć, że ktoś przeżył życie i ustrzegł się choćby jednej generalizacji.
Ależ skąd, Anko, pewnie, że się nie ustrzegł.
Czasem generalizujemy dla uproszczenia, czasem z niewiedzy, czasem z powodu emocji... Różnie bywa.
Watro jednak zamiast bombardować się nawzajem prawdami objawionymi podyskutować, to znaczy dopuścić możliwośc, że nasz interlokutor ma rację.

Cytat:
A na koniec - temat depresji jest mi bliski z osobistych powodów.
Przyznaję, że to mnie przeraża.
I nie mam tu na myśli Ciebie, bo o Tobie naprawdę niewiele wiem i podstaw do oceniania poziomu Twojego nastroju nie mam żadnych, ale ogólnie, kiedy obserwuję ludzi na forum przeraża mnie to, jak byle chandrę i kiepski nastrój nazywa się depresją. Depresja to poważna choroba. Depresja to choroba, która zabija. Zabija w sposób okrutny.
Nie napiszę więcej... Bo nie powinnam.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:08   #3728
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu tu nie chodzi o to że jesteśmy jakoś hermetycznie zamknięte tu (no i Gryksiu obowiązkowo - nasz rodzynek) oj nie. Tutaj są tak wspaniałe osoby od których można uzyskać tyle ciepła i zrozumienia, tu każdy jest wyjątkowy. Ale jeżeli ktoś ci nie odpisuje bądź czujesz się tu wyobcowana - to minie, ja np. nic nie pisze na Twoje posty bo nic sensownego nie umiałabym sklecić w tym temacie, mnie on nie dotyczył. Ale my naprawde chętnie przyjmujemy nowe osoby - ja też niedawno tu "weszłam" w to życie, na początku jest trudno ale z czasem wkręcisz się uwierz nie skreślaj nas a daj szanse bo uwierz mi warto Ja poznałam tu naprawde cudowne osoby, z którymi utrzymuje kontakt nie tylko wirtualny.
Stary 2008-09-21, 23:11   #3729
ancynamonka
Rozeznanie

Cytat:

A kto mówi, że patrzenie na świat przez różowe okulary to dobra postawa?
Niedostrzeganie zła, udawanie, że go nie ma, przechodzenie dla wygody lub z tchórzostwa obok rzeczy, obok których przechodzić nie wolno.
Patrzenie na świat przez różowe okulary to nie tylko głupota, ale często zło po prostu.
Nie taki powinien być cel życia.

Człowiek, który widzi złe rzeczy, którego one bolą, ale który zamiast mazgaić się i użalać nad sobą samym próbuje coś zmienić, zaradzić złu - to jest prawdziwy wrażliwiec.
Sab myślę że ciutkę zdemonizowałaś to "patrzenie przez różowe okulary" Dla mnie można przez nie patrzeć ale jednocześnie nie odwracać się na widok zła. Wg mnie patrzeć przez różowe okulary to po prostu bardziej koncentrować się na rzeczach dobrych. Swoją drogą, aż zajrzałam do słownika języka polskiego i znalazłam taką definicję owych nieszczęsnych okularów: "być optymistą". To ciekawe jak można rożnie rozumieć niby tak wyświechtany zbitek słów.

wymiana kosmetyczna; klik!
ancynamonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:13   #3730
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
I nie mam tu na myśli Ciebie, bo o Tobie naprawdę niewiele wiem i podstaw do oceniania poziomu Twojego nastroju nie mam żadnych, ale ogólnie, kiedy obserwuję ludzi na forum przeraża mnie to, jak byle chandrę i kiepski nastrój nazywa się depresją. Depresja to poważna choroba. Depresja to choroba, która zabija. Zabija w sposób okrutny.
Masz racje. Ja czesto na moje doly mowie 'uaaa ale mam depreche dzis'. Wiem, ze nie mam. Ja zwyczajnie nie radze sobie z emocjami ale mam chec do zycia (raczej). Ja miewam napady, wtedy bywa zle (lub gorzej). Ale depresji nie mam.

Widze natomiast jak moja mama sie zachowuje (ma zdiagnozowana...) i wiem, ze przeraza mnie ten jej stan. Na najbardziej to, ze ja nie umiem na to nic poradzic.

Jak ktos ma 'depresje' to wyciagnie sie go na piwo, pogada z nim i predzej czy pozniej poczuje sie lepiej. Do mojej mamy, mam wrazenie, ze od kilku miesiecy malo co dociera...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2008-09-21, 23:16   #3731
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziwne, że wszyscy mi odpowiadają na pytanie, a nie osoba, do której to pytanie skierowałam Chodzi mi o Gryxa oczywiście.

A co do tematu wrażliwości, ja jestem bardzo dużym wrażliwcem w kategorii o jakiej pisała Sabbath, czyli np. wrażliwa na krzywdę, ale też w takiej, że bardzo łatwo mnie zranić, wszystko biorę do siebie. Uważam, że takie osoby jak przy tej drugiej "wrażliwości", której nie nazywacie wrażliwością, mogą być bardziej podatne na doły, depresje i inne takie. Ja jestem.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:20   #3732
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Ja już nic nie napisze Klaudio bo te wyznania zaczną przypominać polemikę "kto więcej ten lepiej" ale Ty wiesz co myślę o Tobie i ile mi pomagasz wdzięczna będę za to już zawsze

Wiesz co do pchania i pociągania - ty musisz to mówić muszisz? człowiek sam w domu i takie rzeczy:P a kysz!!
Ja sobie teraz pociągam... nosem.
Nie wiem, czy to nie jakaś perwersja.

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Jednym zdaniem:

BEZ PRZYCIĄGANIA NIE MA POPYCHANIA
Nooo... Pociąganie, popychanie - musi byc ruch w INTERESIE.

Cytat:
Napisane przez ancynamonka Pokaż wiadomość
Sab myślę że ciutkę zdemonizowałaś to "patrzenie przez różowe okulary" Dla mnie można przez nie patrzeć ale jednocześnie nie odwracać się na widok zła. Wg mnie patrzeć przez różowe okulary to po prostu bardziej koncentrować się na rzeczach dobrych. Swoją drogą, aż zajrzałam do słownika języka polskiego i znalazłam taką definicję owych nieszczęsnych okularów: "być optymistą". To ciekawe jak można rożnie rozumieć niby tak wyświechtany zbitek słów.
Może i demonizuję.
Do mnie te różowe okulary wybitnie nie trafiają, ale ok, przyjmijmy opcję z optymistą.
Wyczytałam kiedyś, że optymista wdzi raj. Realista widzi raj plus węża.
I ja do takiego optymizmu bez dostrzegania węża, w znaczeniu brudu i bólu podchodzę z rezerwą.
Może dlatego, że ja sama widzę optymizm jako forme krótkowzroczności, takich rózowych okularów własnie.
Wolę uważać siebie za realistkę. Tyle tylko, że taką, która próbuje zrobić coś, żeby te realia były coraz lepsze.

A co do optymizmu w działaniu - zawsze jestem przygotowana na najgorsze. zawsze biorę pod uwagę, że coś może się nie udać i mam na te okolicznośc plan. Co nie znaczy, że nie dokładam wszystkich starań, żeby się udało.
Nie, nie jestem optymistką.
Stary 2008-09-21, 23:20   #3733
ivanna
Zakorzenienie

Myśle dziewczyny że nie można komentować NIKOGO tonu wypowiedzi... po pierwsze to jest tekst pisany tu nie pokażemy nikomu tonu wypowiedzi ani prawdziwych emocji (są wyjątki). Irka moim zdaniem wyraziła to co chciała, powiedziała to co chciała i ja nie widziałam w tym nic zimnego ani tonu "starszej siostry". Każdy ma swój charakter i każdy ma swoje sposoby na wyrażanie opinii i to trzeba szanować.

Sabb kurcze szkoda mi Ciebie takiej chorutkiej a czy próbowałaś syrop z cebuli? Uwierz mi jest naprawde dobry. W tygodniu podsyłam herbatek Tobie co byś miała co pić od Asi
Stary 2008-09-21, 23:23   #3734
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

Nie da się zaprzeczyć

I nie słuchaj Ivanny - syrop z cebuli to PASKUDZTWO!!! Zwymiotowałam po nim - i to był "nasz" pierwszy i ostatni raz

Frank Zappa

Stary 2008-09-21, 23:23   #3735
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
W moim przypadku - patrz post wyżej.
Ja jestem daleka od nazywania swoich smutasów depresją. Teraz to jest bardzo modne. Ale prawda jest taka, że czasem fajnie (że użyję tego znienawidzonego przeze mnie słowa) jest kiedy ktoś w ciężkich chwilach nas pocieszy - albo wręcz przeciwnie - da kopa. Wydaje mi się, że większość naszych problemów w dzisiejszych czasach wynika z tego, że nie umiemy sobie radzić ze stresem. Ciągle czujemy jakąś presję.

Co do różowych okularów - zgadzam się z Ancynamonką. Chociaż - najbezpieczniej chodzić środkiem - z trojga złego wybrałabym bycie realistką.

A co do definicji wrażliwca - absolutnie nie uważam, że osoba wrażliwa koncentruje się tylko i wyłącznie na sobie. Jeśli tak to zabrzmiało - przykro mi.
Stary 2008-09-21, 23:25   #3736
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:

Cytat:
Myśle dziewczyny że nie można komentować NIKOGO tonu wypowiedzi... po pierwsze to jest tekst pisany tu nie pokażemy nikomu tonu wypowiedzi ani prawdziwych emocji (są wyjątki) [...] Każdy ma swój charakter i każdy ma swoje sposoby na wyrażanie opinii i to trzeba szanować.
Masz rację.
Stary 2008-09-21, 23:26   #3737
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się zaprzeczyć

I nie słuchaj Ivanny - syrop z cebuli to PASKUDZTWO!!! Zwymiotowałam po nim - i to był "nasz" pierwszy i ostatni raz
Madzik ja robie taki syrop z cebuli i cukru tylko i czyni cuda, to że jest mało smaczny to jedno ale naprawde pomaga... babcia zawsze mi taki robiła a BABCIA MA ZAWSZE RACJE!!
Stary 2008-09-21, 23:30   #3738
ancynamonka
Rozeznanie

Heh Sab bardzo mi przypadło do gustu to wytłumaczenie postaw optymisty i realisty Ja dziś już nie mam siły analizować w który nurt się bardziej wpisuję. Po prostu staram się myśleć "jakoś to będzie", choć niestety czasem nie udaje mi się uniknąć "o rety!co to będzie??!!!?"
Ivanno jak to dobrze, że przypomniałaś o syropie z cebuli. Zaraz chyba sobie zrobię ten specyfik!

wymiana kosmetyczna; klik!
ancynamonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:30   #3739
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Madzik ja robie taki syrop z cebuli i cukru tylko i czyni cuda, to że jest mało smaczny to jedno ale naprawde pomaga... babcia zawsze mi taki robiła a BABCIA MA ZAWSZE RACJE!!

Nie wierzę ci - dla mnie nie do przełknięcia. Podobnie jak wątróbka. Próbowałam ( bo to zdrowe, żelazo itd). Efekt? Patrz post wyżej

Frank Zappa

Stary 2008-09-21, 23:31   #3740
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Myśle dziewczyny że nie można komentować NIKOGO tonu wypowiedzi... po pierwsze to jest tekst pisany tu nie pokażemy nikomu tonu wypowiedzi ani prawdziwych emocji (są wyjątki). Irka moim zdaniem wyraziła to co chciała, powiedziała to co chciała i ja nie widziałam w tym nic zimnego ani tonu "starszej siostry". Każdy ma swój charakter i każdy ma swoje sposoby na wyrażanie opinii i to trzeba szanować.

Sabb kurcze szkoda mi Ciebie takiej chorutkiej a czy próbowałaś syrop z cebuli? Uwierz mi jest naprawde dobry. W tygodniu podsyłam herbatek Tobie co byś miała co pić od Asi
Może i jest dobry, ale nie jest smaczny.

Na tym polega uroda (brak urody?) forum. Ja napisałam jak to odczułam. A nie chodziło mi tylko o tą konkretną polemikę. Jak już pisałam (chyba), być może objawiła się tu moja nadwrażliwość. Jeśli tak - jestem w stanie posypać głowę popiołem, jeśli takowy znajdę. EOT
Stary 2008-09-21, 23:31   #3741
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

ciach
Dzięki Betty, bo coś mi się dzięki Tobie rozjaśniło jeszcze w tej kwestii.

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Irko - liga totalnych amatorow

Ale bez kitu, czuje w miesniach, ze pocwiczylam. Brzuch, nogi - cale - uda i lydki, plecy. Boli jak nie wiem co.

My w czerwonym.
Amatorów nie amatorów, takie wspólne granie w coś jest fajne

Cytat:
Od dzisiaj mów mi Siostro żeby nie było - to był żart
Dyskusję staram się zawsze rozgrywać na argumenty, nie na ton czy miny.

Cytat:
Ja nigdzie nie napisałam, że mnie się generalizacje nie zdarzają, bo pewnie mi się zdarzają, a nawet o tym nie wiem.
Jednak staram się świadomie ich nie używać, bo z doświadczenia wiem, że to do niczego dobrego nie prowadzi.
I zdumiało mnie, kiedy napisałaś, że użyjesz generalizacji, bo przecież wszyscy tak robią. Dla mnie to nie jest argument.

Cytat:
Ależ skąd, Anko, pewnie, że się nie ustrzegł.
Czasem generalizujemy dla uproszczenia, czasem z niewiedzy, czasem z powodu emocji... Różnie bywa.
Watro jednak zamiast bombardować się nawzajem prawdami objawionymi podyskutować, to znaczy dopuścić możliwośc, że nasz interlokutor ma rację.
po raz pierwszy

Cytat:
kiedy obserwuję ludzi na forum przeraża mnie to, jak byle chandrę i kiepski nastrój nazywa się depresją. Depresja to poważna choroba. Depresja to choroba, która zabija. Zabija w sposób okrutny.
i po raz drugi

Fenris - spóźniona edycja

Cytat:

Swoją drogą dawno takiego ruchu na wątku nie było, aleśmy z Anką Scent Bar rozkręciły

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:33   #3742
ivanna
Zakorzenienie

Ja tam jestem wytrwała i wiem że syrop z cebuli to nejlepsze na takie choróbska niefajne! Madzik bo może masz niedobrą CEBULE co?? :P że nie smakuje... a co do wątróbki - to nie przepadam bo to takie nie takie jest papierowe :P

Ancynamonko - zuch dziewczyna
Stary 2008-09-21, 23:35   #3743
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Ja tam jestem wytrwała i wiem że syrop z cebuli to nejlepsze na takie choróbska niefajne! Madzik bo może masz niedobrą CEBULE co?? :P że nie smakuje... a co do wątróbki - to nie przepadam bo to takie nie takie jest papierowe :P

Dla mnie to jest gumowate, a kształt jest równie apetyczny, co smak

Frank Zappa

Stary 2008-09-21, 23:38   #3744
Fenris
Czekam na Ragnarok

irkax - rozpędziłam się, a mam charakter bardzo urażający innych, bo często powiem/napiszę, zanim pomyślę, więc sorry.
Następnym razem się dwa razy zastanowię. Chciałam napisać delikatnie, a i tak wyszło pokracznie.

Syrop z cebuli też mi wciskali i nie jest to przyjemne wspomnienie.
Stary 2008-09-21, 23:41   #3745
your Angel
czyli Endżi

Anka, starsza siostra to dobra rzecz jest
Głowa do góry - nie przepraszaj za swoje poglądy, opinie itd

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Swoją drogą dawno takiego ruchu na wątku nie było, aleśmy z Anką Scent Bar rozkręciły
Noooo!
To może pogadamy o czyms pozytywnym dla odmiany

Mogłabym sobie ponarzekać, że przez cholerną burzę hormonalną wpierniczam dziś słodycze dosłownie jak walnięta, ale tego nie zrobię

O, mam. Czesław Mozil niedługo zagra u mnie! I mam go na osłodę po Tricky'm w Kraku i Wawie
Nawiasem mówiąc mignął mi dziś w Uwadze w TVN To się skomercjonizował chłopak
Stary 2008-09-21, 23:42   #3746
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Rzadko wchodzę na Scent Bar, ale dzisiaj mnie podkusiło.
O depresji i depresyjności pisać nie będę.

Chciałbym tylko napisać coś o zacytowanym fragmencie. Tak na pewno jest- zamknięte trochę grono. Ale... po prostu tak bywa. Zresztą- na innych forach jest tak samo- stałe ekipy. Nawet na ogromnym plotkowych- stałe grona.
I- czy to źle?
Jakoś tak się ukształtowało. Z biegiem lat.
Poza tym- czego nie uświadczysz - a przynajmniej ja nie uświadczyłam na reszcie Wizażu- pełno jest bezinteresownych gestów- np - napisałam jeden krótki post, że jakiś zapach testowałam i podoba mi się, a tu- pyk, niespodzianka- KTOŚ przysłał mi niespodziewanie odlewkę.. Bez oznajmiania, nie chcąc nic w zamian, ot, żeby zrobić mi przyjemność.
To oczywiste, że po takich gestach- wytwarza się i sympatia, i kształtuje pewna społeczność.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 23:44   #3747
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Skoro już wszystko zostało wyjaśnione (kto jest czyją siostrą, kto się będzie w popiele babrać, a kto zwraca po wątróbce i że chandra to nie depresja), a temat zszedł na cebulę (którą bardzo lubią, ale nie w postaci syropu) to mogę spokojnie iść spać.
(A miałam outline magisterki zrobić )
Stary 2008-09-21, 23:44   #3748
ivanna
Zakorzenienie

Witaj Koto
Stary 2008-09-21, 23:45   #3749
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Masz racje. Ja czesto na moje doly mowie 'uaaa ale mam depreche dzis'. Wiem, ze nie mam. Ja zwyczajnie nie radze sobie z emocjami ale mam chec do zycia (raczej). Ja miewam napady, wtedy bywa zle (lub gorzej). Ale depresji nie mam.

Widze natomiast jak moja mama sie zachowuje (ma zdiagnozowana...) i wiem, ze przeraza mnie ten jej stan. Na najbardziej to, ze ja nie umiem na to nic poradzic.

Jak ktos ma 'depresje' to wyciagnie sie go na piwo, pogada z nim i predzej czy pozniej poczuje sie lepiej. Do mojej mamy, mam wrazenie, ze od kilku miesiecy malo co dociera...
No, dokładnie o tym pisałam.
Ja w depresji miesiącami nie jadłam, nie mówiłam, nie ruszałam się z miejsca... Nie mówiąc o kupowaniu kosmetyków, pragnieniu czegokolwiek, czy o chodzeniu na piwo, na które to wypady po prostu nie miałabym już później sił (nawet gdybym teoretycznie miała ochotę).
Hecate, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale z tego da się wyjść... jak widzisz.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A co do tematu wrażliwości, ja jestem bardzo dużym wrażliwcem w kategorii o jakiej pisała Sabbath, czyli np. wrażliwa na krzywdę, ale też w takiej, że bardzo łatwo mnie zranić, wszystko biorę do siebie. Uważam, że takie osoby jak przy tej drugiej "wrażliwości", której nie nazywacie wrażliwością, mogą być bardziej podatne na doły, depresje i inne takie. Ja jestem.
Fenris, człowiek w depresji nie bierze rzeczy do siebie i nie czuje się zraniony, bo samo życie, każdy kolejny dzień, światło, konieczność oddychania - to rani go wystarczająco.

Cytat:
Sabb kurcze szkoda mi Ciebie takiej chorutkiej a czy próbowałaś syrop z cebuli? Uwierz mi jest naprawde dobry.
A TFU!!!!!!!!!!!!
CHCESZ MNIE ZABIC??????????!!!!!!!!!! !!!

Syrop z cebuli to śmierć!
Na sama myśl zrobiło mi się niedobrze...

Cytat:
W tygodniu podsyłam herbatek Tobie co byś miała co pić od Asi
Ja wciąż jeszcze mam herbatki od Ciebie. Co prawda po jednej porcyjce, ale mam.

I nieniejszym powinnam chyba odszczekać to, że nie lubię herbaty. Lubię!

Cytat:
No, u mnie wszelkie próby bliskiego kontaktu tez kończyły sie takim... duzym, kolorowym ptakiem.

Cytat:
W moim przypadku - patrz post wyżej.
Ja jestem daleka od nazywania swoich smutasów depresją. Teraz to jest bardzo modne. Ale prawda jest taka, że czasem fajnie (że użyję tego znienawidzonego przeze mnie słowa) jest kiedy ktoś w ciężkich chwilach nas pocieszy - albo wręcz przeciwnie - da kopa. Wydaje mi się, że większość naszych problemów w dzisiejszych czasach wynika z tego, że nie umiemy sobie radzić ze stresem. Ciągle czujemy jakąś presję.
Jakaś presja jest człowiekowi potrzebna. jak cisnienie, które utrzymuje nas w kupie.
Tyle, że prasja doskonałości, wiecznego sukcesu, niemożebnie wyśrubowane normy - czasem sprawiają, że niesłusznie zdajemy się sobie sami niewystarczająco dobrzy. No cóż... Nie wierzmy propogandzie.

A co do tego "ktosia", o którym oszesz, to rzeczywiscie, dobrze, żeby był, ale IMHO kopa najcelniej wymierzysz sobie sam.

Cytat:
Co do różowych okularów - zgadzam się z Ancynamonką. Chociaż - najbezpieczniej chodzić środkiem - z trojga złego wybrałabym bycie realistką.
Trochę to własnie napisałam powyżej.
Cytat:
A co do definicji wrażliwca - absolutnie nie uważam, że osoba wrażliwa koncentruje się tylko i wyłącznie na sobie. Jeśli tak to zabrzmiało - przykro mi.
Anko, niech Ci nie bedzie przykro. Rozmawiamy tu, przekonujemy się, wzbogacamy wzajemnie swoją wiedzą i przemysleniami. Nikt tu nie ma odgórnego monopolu na rację.

W gruncie rzeczy to bardzo dobra dyskusja nam dziś wyszła.

A co do koncentrowania się na sobie - człowiek skupiony wyłacznie na sobie samym to egocentryk, egotyk, egoista wreszcie. Z wrażliwością nie ma to nic wspólnego nawet etymoligicznie.
Stary 2008-09-21, 23:47   #3750
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to jest gumowate, a kształt jest równie apetyczny, co smak
... bo dobrej watrobki nie jadlyscie

Ivano, jaka papierowa? Soczysta, aromatyczna i pyszna jest Duszona z jalblkami i cebula

Fenris, wybacz, ale nurtuje mnie to odkad przeczytalam :"chce licencjat, a nie chce mi sie uczyc.."
Po co ci ten licencjat?
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości