|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() Samolotu się nie bój,to bardzo fajne przeżycie ![]() Dziewczyny, ale mi zimno.... Mam bluzkę z długim rękawem, bezrękawnik i szalik... i potwornie mi zimno Chyba się przeziębiłam...
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej bede miala co wspominac na stare lata Ja zawsze jestem pouukladana...wszystko chce po kolei Troche zaszalec tez trzeba :d Papiery na panstwowe zloze najwyzej kilka dni pozniej ![]() / Wczoraj jeszcze sie zastanawialam czy nie zrobie klopotu w pracy itp.. ale wystarczyla noc zeby jechac do pracy z mysla, tak latwo sie nie poddam , chce zobaczyc Tzta Wtulic sie w niego i sie udalo hihi...Edit: Bardzo mile beda widziane wskazowki ktore mi sie przydadza przed lotem. Piszcie to co wiecie bo to moj pierwszy raz Planuje wziac taka niewielka walizka na kolkach i torebke jak to kobieta :d |
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: widziałyście zdjęcia ze ślubu Cichopek i Hakiela, jak wam się podobała jej sukienka? |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ ma dzisiaj urodziny, a ja się z nim nie zobaczę . Dopiero jutro... Muszę mu jeszcze prezent kupić. Perfumy kupię mu w wolnocłowym, w końcu jakiś dzień chłopaka ma być czy coś... Mój kochany TŻ powinien mieć to co najlepsze ![]() A, i jeszcze coś o pracy... Wczoraj koleś który bardzo mnie wkurza (wszystkich wkurza ) dowiedział się ile mam lat... Jego komentarz "taka stara jesteś? myślałem, że masz tak jak my 17" . Dowiedziałam się jeszcze, że mam takie oczy, że wyglądam na wiecznie przestraszoną. To już mi się mniej spodobało
|
|
|
|
|
#1055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lipiec to piękny miesiac, kojarzy mi się ze słońcem, plażą, szczęściem.Rav, wszystkiego najlepszego!!!! Dołaczam się do reszty ![]() Cytat:
Cytat:
Rady? Usiądź wygodnie i pozwól się unieść P.S. uwielbiam moment startu ![]() dzień dobry wszystkim |
|||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nie odzywałam się długo bo niestety mam problemy z komputerem
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W ogole rozczarowal mnie jej wygląd. Tylko ten płaszczyk mi sie spodobał - praktyczny i fajniejszy niz oklepane bolerko. Anitko, super ze sie udało co do samolotu to ja nic nie doradze, bo tez jeszcze nie leciałam ale na forum "podroze" jest wątek o pierwszym locie samolotem, tam jest duzo wskazowek.
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesze sie bardzo...ale jeszcze nie na 100% caly czas sie boje ze cos mi przeszkodzi...wiem to glupie jak juz polece to uwierze w to na 100% Jutro mam wewnetrzny z prawka ale wierze ze bedzie dobrze Ja widzialam ladnie wygladala Cichopek, ale czy ona nie jest przypadkiem ....jakas taka grubsza na tych zdjeciach, bardziej zaokraglona ![]() Gold Dziewczyny przepraszam za to ze dzis jestem monotematyczna
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko świetny spontaniczny pomysł
Co do lotu to radze mieć jakąś gumę, cukierek w zanadrzu, przy lądowaniu nie będzie az tak odczuwalny spadek ciśnienia (kłucie ucha i inne) Poza tym to ciesz sie widokiem, niezapomniane wrazenia i nic się nie bój ![]() Ja uwielbiam latać samolotem, za każdym razem jestem zachwycona widokiem
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ile można zabrać bagażu zależy od linii, jakimi będziesz leciała, ale można to sprawdzić na necie. Torebka się często nie liczy jako bagaż podręczny. |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiele ludzi nam odmówiło przyjścia ze wzgl. na urlopy itd. ciągle słyszałam a to wakacje to niestety, nie będziemy mogli być ![]() Co do Cichopków, to nie zachwycili mnie, ale ja uważam że Cichopkowa nie ma gustu, widziałam kilkakrotnie i zawsze kwintesencja kiczu Także zachwytów się nie spodziewałam ........Zresztą nie lubię obojga, podpadli mi na kocercie Seala
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie slubu Cichopków
nie podobał mi się jej strój, sukienka jak by z piór ? Spodziewałąm sie czegos w lepszym guście Anitko na pewno sobie poradzisz na lotnisku :ehem Wystraczy zebyś znałą kilka podstawowych zwrotów po angielsku : wyjscie, odprawa bagazowa.. itp.
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Suknia Cichopek- chciałabym podobną, tzn. z falbankami ale nie z tiulu.
No i Hakiel w muszce |
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są słodcy aż do przesady. i wszędzie ich pełno... Gwiazdy od siedmiu boleści.I faktycznie Cichopek za dobrego gustu nie ma... suknia była nawet znośna, płaszczyk był bardzo ładny, ale do sukni ni cholery nie pasował. A jej małżonek ma twarz jak szpadel
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy zrezerwowany kościół
![]() normalnie poczułam się obrażona |
|
|
|
#1066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gold nie zrozumiałam tego.... możesz mi wyjaśnić ?
|
|||
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy, że nie odprawi Wam skróconej wersji? Jak to nie ma potrzeby?
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to ślub bez mszy? To chyba niemożliwe - jedno wyklucza drugie. |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść
![]() RaV: Mimo spóźnienia: wszystkiego naj, i oby wszystko się poukładało ![]() Anitko: Super ![]() A ja jestem po cudownym weekendzie. Sobota pod kołderką, Niedziela prawie cała, po poludniu pojechaliśmy do rodziców Tż, bo wyjechali. Wracając okazało się, że będą mieli gości i nas prosili, żeby łożko im zaścielić i psa wyprowadzić. Żeby było wzglednie schludnie jak ci goście przyjdą. No więc zrobiliśmy to o co prosili, skorzystaliśmy jeszcze z ich łazienki, tj wanny )) i generalnie mamy sezon na przytulanki![]() Ja chcę mieć wannę... Tak mi brakuje zwłaszcza teraz kiedy ciągle czuję się przemarznięta) tego ciepełka,relaksu w kąpieli.Dziewczyny (specjalny ukłon do hani )Jak się robi pieczone ziemniaczki, krok po kroku? A devolaya? Mam taki pomysł na obiad na jutro..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie np ćwiartki z piekarnika? |
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieczone normalnie bez skorki w piekarniku. Jak to przyprawić, ile piec etc etc.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam cierpliwości aby piec tak tradycyjnie, nie na moje nerwy ![]() Więc mój sposób jest taki- obieram ziemniaki, wkładam do gotującej wody na jakieś 5- 7 minut, wyjmuję, następnie oblepiam mąką i białkiem jajka, posypuję przyprawami - wkładam na brytfankę do piekarnika, jakieś 15-20 minut jest gotowe i z przypieczoną chrupiącą skórką, robię rzadko bo jak na mnie to i tak ten obiad zbyt długo się przygotowuje ![]() Devolaya jem tylko w knajpach Wolę zrobić tradycyjnie kotleta z piersi w panierce i na niego np. jajko sadzone ze szczypiorkiem, albo plasterek sera żółtego do zapieczenia na koniec, albo mozarella ....Musi być szybko i sprawnie , ale i smacznie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw gotuję ziemniaki w łupinach, ale żeby były takie zwarte, nie rozpadały się i nie rozgotowały. Potem ja nie obieram, ale jak Cię np. brzydzi ta skórka, to możesz obrać. Kroję ziemniaki na kwadraty takie trochę większe, na blachę daję oliwę z oliwek, na to ziemniaki. Posypuję je solą, pieprzem, czosnkiem, rozmarynem i zawsze (bo uwielbiam) przyprawą do kurczaka Piekę aż skórka się zrobi chrupiąca, najlepiej na opcji 'nawiew'.Jak mam więcej czasu, to w takim sam sposób robię surowe ziemniaki. Tylko wtedy kroję je na mniejsze kawałki, żeby się nie robiły za długo. Przyprawy takie same... W przypadku obu opcji, po dłuższym czasie pieczenia, na 5 minut przed wyjęciem z piekarnika, można pokropić oliwą z oliwek jeszcze. |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php?t=1493 Obrażona?! Bo ksiądz potraktował mnie jak jakąś blondynkę, która naoglądała się amerykańskich filmów Tak sie składa, że kiedyś to był standard, a teraz standardem jest ślub na mszy.
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Blaszkę trzeba posmarować albo masłem, albo oliwą, ja zawsze biorę papier i smaruję, żeby była cienka warstwa
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, sprawdzę to
![]() Btw ja też mam schiza z przypawą do kurczaka i posypuję nią ziemniaki, (czasem smażę w plastrach).
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym się poczuła obrażona... W końcu jeśli oficjalnie jest wybór pomiędzy dwoma opcjami, to dlaczego Wy nie możecie wybrać? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Bede w piatek po poludniu i w poniedzialek rano wracam do Polski.. Nie jest to za wiele ale i tak sie baardzo ciesze 
Dla niektorych moze to glupie/ bo przeciez za 3 tyg. Tz bedzie w Polsce/ ale zobaczyc go troche wczesniej po prawie dwoch miesiacach to jest cos niesamowitego
Chyba się przeziębiłam...

Ja zawsze jestem pouukladana...wszystko chce po kolei
Planuje wziac taka niewielka walizka na kolkach i torebke jak to kobieta :d 
Lipiec to piękny miesiac, kojarzy mi się ze słońcem, plażą, szczęściem.

są słodcy aż do przesady. i wszędzie ich pełno... Gwiazdy od siedmiu boleści.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)