Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 14:25   #2491
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki za odpowiedź
Wczoraj zaniosłam papiery do księdza i ten etap mam już z głowy uff.
Ja robię poprawiny w lokalu, mam rodzine przyjezdną i u mnie w domu wszyscy się nie pomieszczą płacę 35 zł od osoby.

Dziewczynki też zapytam o krawcową , tyle że nie chodzi mi o poprawkę sukni ślubnej tylko zwykłej sukienki, znacie jakąś naprawdę dobrą i nie drogą Muszę mieć zrobioną tą sukienkę na tą sobotę.

Oniaczeq umówiłam się na fryzurkę do Awangardy w sobotę, odziwo Pani mi powiedziała, że zrobi ją o 10 zł taniej a tak samo tłumaczyłam co chce mieć zrobione jak na próbnej i ślubnej, więc widać za weselne liczą sobie więcej. Do Pani Marty niestety nie było już wolnego terminu co bym mogła się zapisać i umówiłam się na próbną 11.10.08 chodź nie bardzo chciała na sobotę powiedziała, że będę musiała więcej zapłacić no cóż i tak musze sobie zrobić i tak. No i teraz klops bo myślałam, że też zrobie 2 próby a tu no niestety, muszę cosik wykąbinować.
agunia82 fajnie, że wszystko się udało czekamy na dalsze relacje.
daguniu zobaczysz jeden makijaz w zupełności wystarczy. najlepiej jak zaniesiesz jaj zdjęcie sukni i powiesz jakie dodatki a wyczaruje ci odpowiedni makijaz.
dlatego główka do góry i prosze się nie martwić że robisz tylko jeden makijaż .
Stary 2008-09-22, 15:25   #2492
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

lilusto to dla Ciebie może się przyda
http://www.kwiatowewnetrze.pl/
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...bne/index.html

Madzia oj nie wiem ja bardzo wymagająca jestem a i tak mam wesela więc myślałam, że wtedy zrobie sobie również próbne, na jeden ślub mi się udało(z makijażem i z fryzurką) na drugi już tylko fryzurka, cóż umaluję się sama. Najwyżej po 1 próbie jak będę czuła, że to jeszcze nie to, to się umówie na tygodniu przed samym ślubem co by dopracować.

Mam jeszcze jedno pytanko, któraś z naszych już mężatek(niestety nie pamietam która) robiła sobie makijaż u Pani A. Waśińskiej, czy mogłabym zobaczyć kilka fotek jak wyglądał makijaż plliss.
Stary 2008-09-22, 17:08   #2493
agunia82
Zakorzenienie

Jeśli jesteście ciekawe mojej relacji szczegółowej, zapraszam na wątek Panny Młode 2008, część IV

Ja jeszcze tutaj dodam kilka rzeczy tylko. Fryzjer- pani Terska, ma zakład na ul. Wesołej, sygnowany jej imieniem. Fryzura rewelacyjna, trzymała się całą noc, a i bardzo mało zapłaciłam. Makijaż- pani Marta, rewelacja. Orkiestra- TWIST z Kielc. Goście nie mogli się jej nachwalić, każdy się pytał skąd taką rewelacyjną orkiestrę wytrzasnęliśmy. Tort- Bracia Janusz- pychota, też każdy chwalił.
Sala- dom weselny Ambaras, i tutaj zastrzeżenia mogę mieć tylko do kelnerek, ale byliśmy o tym uprzedzeni, że mamy ich pilnować, bo potrafią kraść. Nam niestety wcięło 2 serniki pieczone przez moją mamę. Nie zostałoby żadnego pewnie, gdyby nie to, że jeden kazaliśmy w końcu pokroić i donieść na stoły, bo ani jednego nie pokroiły, a jeden dostała na wyjście moja ciocia. Z dwoma pozostałymi co się stało, nie wiemy. Poza tym na koniec dostały 2 flaszki od nas i jeszcze przypadkiem usłyszeliśmy jak narzekały, że mało... Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń, jedzenie przepyszne, wystrój bardzo dobry.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 17:38   #2494
Figusia
Przyczajenie

Po raz nie wiem który usiłuję wkleić zdjątka moich dzieci jak teraz się nie uda to się poddaję , Pięknie Tynciak Justynko wyglądałaś moi dopiero będą wracać z podróży poślubnej w tym tygodniu pozdrawiam wszystkie dziewczyny, a propos poprawek krawieckich bo było pytanie polecam na Sandomierskiej w sklepie z bielizną w tej samej klatce co klub fitness to samo dotyczy prania sukni ślubnej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 095.JPG (114,4 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 094.JPG (114,9 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Figusia
Czas edycji: 2008-09-22 o 17:54 Powód: Zła jakość zdjęć do wymiany
Figusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 17:59   #2495
moonikkaa
Raczkowanie

agunia82 i Doriso dopiero teraz mam okazje złozyc Wam zyczenia, wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, aby kazdy Wasz dzien był tak cudowny i pełen wzruszen jak ten w miniona sobote.
agunia82 przepiekna relacja, bardzo szczegółowa, pełna emocji, jaby to sie działo kilka godzin temu jeszcze raz zycze Tobie i Twojemu męzowi Wszystkiego Najlepszego
Stary 2008-09-22, 18:02   #2496
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
agunia82 i Doriso dopiero teraz mam okazje złozyc Wam zyczenia, wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, aby kazdy Wasz dzien był tak cudowny i pełen wzruszen jak ten w miniona sobote.
agunia82 przepiekna relacja, bardzo szczegółowa, pełna emocji, jaby to sie działo kilka godzin temu jeszcze raz zycze Tobie i Twojemu męzowi Wszystkiego Najlepszego
Dzięki śliczne

Ja to wszystko cały czas na nowo przeżywam, rozmawiam z mężem, przypominamy sobie jak to było, dowiadujemy się jak każde z nas to przeżywało. Dzięki temu to cały czas trwa, a my jesteśmy przeszczęśliwi!

Stary 2008-09-22, 18:23   #2497
Figusia
Przyczajenie

Matko jedyna chyba się udało
095.JPG

096.jpg

094.jpg

097.JPG
Stary 2008-09-22, 20:05   #2498
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Ponawiam swoje pytanka bo bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi a czas goni!

1.Dziewczynki też zapytam o krawcową , tyle że nie chodzi mi o poprawkę sukni ślubnej tylko zwykłej sukienki, znacie jakąś naprawdę dobrą i nie drogą Muszę mieć zrobioną na tą sobotę.
2.Jeszcze jedno pytanko, któraś z naszych już mężatek(niestety nie pamietam która) robiła sobie makijaż u Pani A. Waśińskiej, czy mogłabym zobaczyć kilka fotek jak wyglądał makijaż plliss.
Stary 2008-09-22, 20:58   #2499
Figusia
Przyczajenie

Cytat:

1.Dziewczynki też zapytam o krawcową , tyle że nie chodzi mi o poprawkę sukni ślubnej tylko zwykłej sukienki, znacie jakąś naprawdę dobrą i nie drogą Muszę mieć zrobioną na tą sobotę.
2.Jeszcze jedno pytanko, któraś z naszych już mężatek(niestety nie pamietam która) robiła sobie makijaż u Pani A. Waśińskiej, czy mogłabym zobaczyć kilka fotek jak wyglądał makijaż plliss.
Patrz wyżej o krawcowej
Stary 2008-09-23, 01:54   #2500
aga_ck
Przyczajenie

GG do aga_ck

Dagunia24, bardzo fajna krawcowa pracuje w budynku przedszkola za katarzyną na ulicy Kapitulnej. Ale czy jest droga, tego nie wiem ostatni raz korzystałam z jej usług rok temu.
aga_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 07:19   #2501
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Dagunia ja robilam u p. Anety makijaz dolacze zdjecia . Makijaz bardzo delikatny ale jak dla mnie bardzo ladny nie wiele widac na zdjeciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0154.jpg (51,8 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0167.jpg (59,1 KB, 152 załadowań)
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 07:29   #2502
Figusia
Przyczajenie

Hej Paula gratulacje pięknie wyglądałaś podziel się opinią o Zajeździe czy jesteście zadowoleni bo my bardzo
Stary 2008-09-23, 07:44   #2503
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Cytat:
Napisane przez Figusia Pokaż wiadomość
Hej Paula gratulacje pięknie wyglądałaś podziel się opinią o Zajeździe czy jesteście zadowoleni bo my bardzo
Figusia co do zajazdu raj: miejsce jest super , sala powiekszona odnowiona nawet sporo miejsca ja mialam 64 os wiec bylo w sam raz, co do obsulgi i jedzenia troche z tym gorzej ale dziewczyny nadrabialy ogolnie ja sie wybawilam zadnych wpadek nie bylo ze strony obslugi.
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 08:09   #2504
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
Dagunia ja robilam u p. Anety makijaz dolacze zdjecia . Makijaz bardzo delikatny ale jak dla mnie bardzo ladny nie wiele widac na zdjeciu.
pięknie wyglądałaś

agunia przeczytałam - widze ze wszystko w pośpiechu było ale za ten pośpiech rano i spóźnioną świadkową wszystko udało się i w kościele i na weslu szczęscia
a i udanej podróży
Stary 2008-09-23, 08:30   #2505
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość

agunia przeczytałam - widze ze wszystko w pośpiechu było ale za ten pośpiech rano i spóźnioną świadkową wszystko udało się i w kościele i na weslu szczęscia
a i udanej podróży
oj tak, ślub i wesele wynagrodziły mi wszystko z nawiązką Dziękuję

Stary 2008-09-23, 09:39   #2506
Kocurski
Raczkowanie

Oniaczeq, na samochodzie mieliśmy przyczepione miśki i ksiądz Adam zaczął od tego, który miś będzie opiekował się drugim, że Pan Młody jest z prawej strony i zawsze będzie mnie ochraniał. I potem mówił do mnie, do narzeczonego, wszyscy w kościele byli przekonani że to nasz dobry znajomy. Poza tym żartował, już na zachrystii rozładowywał atmosferę. Mówi np. to co ominąć Wam w przysiędze, wierność czy uczciwość. Naprawdę, po spotkaniu z Nim weszliśmy do kościoła tacy promienni, bez stresu. Jeśli nie lubisz bufonady, to najlepszy wybór
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 12:51   #2507
nitka_mp
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Troszkę mnie tu nie było, właśnie skończyłam czytać zaległości.
Wszystkim mężatkom życze wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia. Pięknie wyglądałyście.
Madzia super wyglądałaś, taka promiena.
Wogóle to jak oglądam wasze zdjęcia ślubne, to ja też już chce, juz nie mogę się doczekać.
nitka_mp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 12:54   #2508
nitka_mp
Przyczajenie

Cytat:

Dagunia Ty jesteś ze Soku?? Bo jeśli tak to u nas jest dobra krawcowa, tylko nie pamiętam jaki to nr bloku. W piwnicy ma pracownie. to jest blok 12, 13, 14 albo 15 hehe.
Stary 2008-09-23, 15:44   #2509
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość
Oniaczeq, na samochodzie mieliśmy przyczepione miśki i ksiądz Adam zaczął od tego, który miś będzie opiekował się drugim, że Pan Młody jest z prawej strony i zawsze będzie mnie ochraniał. I potem mówił do mnie, do narzeczonego, wszyscy w kościele byli przekonani że to nasz dobry znajomy. Poza tym żartował, już na zachrystii rozładowywał atmosferę. Mówi np. to co ominąć Wam w przysiędze, wierność czy uczciwość. Naprawdę, po spotkaniu z Nim weszliśmy do kościoła tacy promienni, bez stresu. Jeśli nie lubisz bufonady, to najlepszy wybór
po raz kolejny przekonałam sie o słusznym wyborze ( jesli go spełnia) dziękuje za wiadomości
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 17:36   #2510
Meana1
Rozeznanie

Na stoku jest krawcowa, ma pracownię w bloku nr 11 w drugiej klatce w piwnicy i jest rzeczywiście bardzo dobra bo sama korzystam z jej usług.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 20:18   #2511
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Figusia sorki myślałam, że mówisz tylko o krawcowej i poprawkach sukni ślubnych

Dziękuję dziewczynki za informacje o krawcowej
Mówicie w 11 ja mieszkam prawie obok, tyle razy tamtedy szłam i ślepa jestem bo nigdy nie zauważyłam, aż pobiegnę jutro po blokach sprawdzić, bo jak naprawdę jest to mam ją na miejscu a nic o tym nie wiem normalnie szok

paula_26 ślicznie wyglądałaś dziękuję Ci bardzo za zdjęcia, a ile ta Pani bierze za makijaż bo ja już na swój ślub jestem umówiona do P Marty ale teraz też by mi się przydało a ona ma już zajęty termin.
Stary 2008-09-24, 12:50   #2512
nitka_mp
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Na stoku jest krawcowa, ma pracownię w bloku nr 11 w drugiej klatce w piwnicy i jest rzeczywiście bardzo dobra bo sama korzystam z jej usług.

Tak o tą krawcową mi chodziło, wczoraj sprawdziłam to blok 11.
Stary 2008-09-24, 18:57   #2513
mika_am
Raczkowanie

hej dziewczynki!Wszystkiego najlepszego wekendowym Pannom Młodym!!
A my dziś wybraliśmy sie do księdza, zarezerwować termin ślubu!i co nam powiedział, że to za wcześnie-żebyśmy przyszli w listopadzie, ale tylko po to żeby zapisał sobie termin, ale ustalenie godziny to dopiero na 3 miesiące przed ślubem, żeby spisać protokół!
a ja tak sobie myślałam,że mamy większosć rzeczy ustalonych, załatwionych a tu najważniejszej nie- kościoła!jak się okazuje nie najważniejsze ma być pierwsze
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 19:45   #2514
kopikos
Raczkowanie

Witam was wszystkie. Od jakiegoś czasu zaczęłam czytać wasze forum i po przeczytaniu niektórych postów doszłam do wniosku że już powinnam sie zacząć rozglądać za salą (wesele planujemy na 25 czerwca 2011). Czy możecie mi jakieś polecić, najlepiej poza miastem?
kopikos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 07:56   #2515
malgorzatkka
Raczkowanie

Moim zdaniem 3 lata to "troszkę" za sporo na zamawianie sali. W tym czasie mogą powstać nowe, te które dzis są świetne mogą juz takie świetne nie być. Ja osobiście poczekala bym troch z poszukiwaniami i wzięła sie za to jakieś 1,5 roku przed. Tym bardziej ze w ciągu tak dłuuuuugiego czasu wszystko sie może zdarzyc...
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 08:00   #2516
ewson13
Raczkowanie

Dziewczyny jestem załamana, odebralismy obrączki i okazuje sie ze zamówilismy za duze (pani doradzała zeby wziasc numer wieksze) a mierzylimy inny model i teraz jest taka sprawa że trzebaby zmniejszyj o 1 numer a ponoc sie nie da
A pozatym to chyba przechodze jakis "kryzys" bo chce inną suknie, wiem że prawie każda z dziewczyn tak ma ale ja poważnie chyba w niej nie pojde.
Stary 2008-09-25, 08:18   #2517
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Ewson muszą się dać powiększyć, a jak nie to niech robią drugie, to one są od tego żeby Wam doradzic rozmiar, ja bym teraz powiedziała, że mnie to nie interesuje one sprzedają i się na tym znają tak doradziły to niech teraz kombinują. Obrączki robią złotnicy partiami kilka naraz, więc spokojnie zdążą wam zrobić drugie, a jakie macie te obrączki, że się nie da powiększyć (kwadratowe czy dokoła z diamentami bo tak mi tłumaczył mój złotnik, że takie się tylko nie da powiększyć ani pomniejszyć) oni zawsze tak mówią żeby mieć kłopot z głowy, że się nie da i już.

Co do sukni to każda przechodzi taki kryzys, ja tez tak miałam ale wierz mi 1 wybór najlepszy, skoro w tej Ci było najładniej tzn., że tak jest i mimo iż inne mogą Ci się wydawać ładniejsze to i tak w tej jest Ci najładniej napewno.
Nie przejmuj się a kto Ci teraz zrobi suknie na niecały mc przed ślubem? chyba, że wypożyczysz, naprawdę porozmawiaj z koleżanką czy kimś kto Ci doradzi, jeśli mówią, że nie ładnie to wtedy dopiero szukaj innej. Ale napewno masz tak jak wiekszość z nas kryzys Trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało
Stary 2008-09-25, 09:06   #2518
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez ewson13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana, odebralismy obrączki i okazuje sie ze zamówilismy za duze (pani doradzała zeby wziasc numer wieksze) a mierzylimy inny model i teraz jest taka sprawa że trzebaby zmniejszyj o 1 numer a ponoc sie nie da
A pozatym to chyba przechodze jakis "kryzys" bo chce inną suknie, wiem że prawie każda z dziewczyn tak ma ale ja poważnie chyba w niej nie pojde.
jak to się nie da pomniejszyć?!?! z tego co wiem to chyba tylko z tytanu obrączek nie da sie pomniejszyć. kazde inne bez problemu. domagajcie sie waszych praw i tyle

co do sukienki to ja też tak miałam i długo mi sie to trzymało ale trafiłam na drugiej przymiarce na inną krawcową, która mnie wysłuchała i doradziła i zmieniłam opinie. a oceniając z perspektywy czasu to lepiej wybrać nie mogłam choć to był zakup w ciemno i do tego przyprawiający o depresje.
daltego główka do góry i nie daj sie zwątpieniom przedślubnym
Stary 2008-09-25, 09:32   #2519
ewson13
Raczkowanie

Dziekuje Wam bardzo za słowa otuchy Kochane jesteście.
Obrączki mamy z łaczonego złota w mojej sa trzy diamęciki i babka mówiła ze łaczonego złota nie da sie ani zmniejszyc ani powiekszyc dlatego wzielismy wieksze ale za duze!!!!!!!
Teraz w tym sklepie to juz je odebralismy wiec mysle ze kazda babka powie ze takie sobie zamóiłam wiec mój problem a może macie jakiegos dobrego złotnika żeby sie tym zajął jeśli tak to prosze o namiary pojade i spytam moze jeszcze coś z tym da sie zrobic.
Stary 2008-09-25, 09:54   #2520
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Ewson witaj w klubie...przedwczoraj byłam na przymiarce i w ogole mi sie suknia nie podoba..jakos tak dziwnie w niej wyglądam i te marszczenia na gorsecie wygladam jakbym byla w ciazy..ehh ogolnie szkoda gadac, pamietam jak sama nie dawno pocieszalam a teraz chyba mnie dopadla ta depresja...nic mi sie nie chce zalatwiac do tego od jakiegos czasu mam nie zaciekawy humor..mam nadzieje ze wkrotce do minie
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości