Panny Młode 2009 cz. V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-23, 12:49   #2971
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Tylko bym musiała,właśnie przymierzyć gdzieś w salonie taką suknie,taki model i jak będzie pasował to zamówić na allegro..
też mam taki plan po co mam płącić 3000 skoro moge 1500? albo mniej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 13:01   #2972
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

moi rodzice też nigdy nie podzielali mojego entuzjazmu w kwestii życia z dużą liczbą zwierząt ale nawet jak z nimi mieszkałam mój zwierzyniec osiągnął w pewnym momencie następujący stan:
- kot
- legwan
- 4 papugi
- 5/6 akwariów
No a teraz mieszkam z TŻ więc już nie muszę się ich pytać o zgodę... tylko TŻ czasami protestuje ale z nim mi idzie łatwiej Negocjacje w sprawie własnego konia są już u mnie rozpoczęte, mam nadzieję, że do wiosny uda mi się przełamać opór
Strippi a to będzie Twój pierwszy koń?
tak to bedzie moj 1 kon

w domu mam tylko duze akawarium ( moje wlasne )
Stary 2008-09-23, 13:13   #2973
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
też mam taki plan po co mam płącić 3000 skoro moge 1500? albo mniej
No dokładnie i te zaoszczędzone 1500 przeznaczyć na coś innego.

Ide oglądać "Panny Młode z piekła rodem" na Wedding Tv
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 13:21   #2974
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja się nad tym zastanawiałam,bo mają śliczne suknie(tylko nie z tej strony którą podałaś).Tylko bym musiała,właśnie przymierzyć gdzieś w salonie taką suknie,taki model i jak będzie pasował to zamówić na allegro.A w razie gdyby coś było nie tak,to mam bratową która jest krawcową.

Ja tez wlasnie kombinuje taki plan -moja chrzestna jest krawcowa jakby co to poprawi

Kaśka zmieniłaś awatar, az Cie nie poznałąm

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 13:39   #2975
madmuazelle
BAN stały

Mi się takie suknie ślubne podobają. I co takiego chciałabym mieć,nawet moga mieć wieksze fałdy. Nie moge znaleść tej aukcji z sukniami sztymi na miare na allegro.Jak znajde to wkleje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4576.jpg (91,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4585.jpg (97,5 KB, 11 załadowań)
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 13:41   #2976
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
No ja mam ten kłopot z głowy, ze welon mam tylko do kosciola i moge sobie pozwolic na dlugi, do tego zorbie go sobie sama, wiec koszt tez stosunkowo nizszy bedzie,.
Kliwia a szyłaś już kiedyś coś, czy to będa pierwsze próby w tym temacie? Bo też bym sobie chętnia sama machła takiego welona, bo raczej też tylko do kościoła (albo nawet tylko na sesje) bym chciała mieć, więc się nie opyla nowego, ale ja to oprócz ubranek dla lalek w życiu nic nie szyłam

Scio ja to wole kupić używaną suknie niż szytą- zawsze to jednak jakieś pewniejsze mi się wydaje no i model dokładnie taki jak ma być a nie że później się okaże, że bardzo odbiega od pierwowzoru.. no i oczywiście przeceny w salonach chociaż moja koleżanka (ta co byłam w sobote na ślubie) miała suknie za 1400 zł i nie z przeceny, z salonu, z tym, że nie takiego znanego tylko naszego takiego w mieście, a suknia bardzo ładna, też się tam musze koniecznie przejść
Stary 2008-09-23, 13:51   #2977
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
mała suknia nie jest w Twoim rozmiarze?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=438793109
cudna jest.
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
na mala o wiele za dluga...mala jest niska !! a to na 170cm..
ale suknia cudna
niom troszke za dluga jakies 10 cmchyba ze sie do slubu wydluze
ale dziekuje

kasiaher wspolczuje takiej sytuacji ale jak wiodze jestes silnai jak bedziesz jechac po rzeczy to jedz z mama np albo z kolezanka nigdy sama!!!
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 13:52   #2978
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Kliwia a szyłaś już kiedyś coś, czy to będa pierwsze próby w tym temacie? Bo też bym sobie chętnia sama machła takiego welona, bo raczej też tylko do kościoła (albo nawet tylko na sesje) bym chciała mieć, więc się nie opyla nowego, ale ja to oprócz ubranek dla lalek w życiu nic nie szyłam

Scio ja to wole kupić używaną suknie niż szytą- zawsze to jednak jakieś pewniejsze mi się wydaje no i model dokładnie taki jak ma być a nie że później się okaże, że bardzo odbiega od pierwowzoru.. no i oczywiście przeceny w salonach chociaż moja koleżanka (ta co byłam w sobote na ślubie) miała suknie za 1400 zł i nie z przeceny, z salonu, z tym, że nie takiego znanego tylko naszego takiego w mieście, a suknia bardzo ładna, też się tam musze koniecznie przejść
wiem, wiem. Ja tak tylko rozpatruje sobie rózniaste mozliwości
zaczne od chodzenia po salonach i przymierzania, a potem sie zobaczy.

Mnie sie podobajja takie sukienki proste, gładkie, do tego długi welon i jakas prosta fryzurka

Agatka jest już z nami
Stary 2008-09-23, 14:06   #2979
kliwia
Zakorzenienie

zielony motyle szycie welony zwykłego tiulowego bez ozdób polega na posiadaniu sporego kawałka tiulu miekkiego, najlepiej typu mgiełka, grzebyka przezroczystego do włosów, który można zakupić w sklepie slubnych jakimś za całą złotówkę.
Nici w dwóch kolorach ciemna i jasna a może nawet żyłka krawiecka byłaby ok
W celu zrobienia welonu jednowarstwowego odmierzony kawałek materiału zbiera się ładnie do kupi - do wielkości grzebyka - i 'łapie' ciemniejszą nicią (najlpeiej by była grubsza, raz że przytrzyma nam to ułożenie welonu, a dwa ułatwi przyszycie go do grzebyka. Potem ja usuwamy, ciemną nitkę moża zastąpić białą ale grubsza nicią. )
Nastepnie bierzemy grzebyk i przyszywamy ładnie.
Jak przyszywac pokzano w linku.
http://www.wegotgame.net/jen/veil_attach.html
http://www.do-it-yourself-weddings.c...idal-veil.html

mozna tez podpatrzeć w salonie na przymierzaniu

Tiul będzie już raczej fabrycznie obcięty równo po bokach, więc zostaje tylko obcięcie równe na końcu welonu.
Możliwości są dwie ciachamy na prosto - widziałam ostatnio na allegro taki prosty i nawet nawet wyglądał,
Albooo składamy welon na pół wzdłuż, ale biorąc od wolnego końca, układamy sobie równo na podłodze, i tniemy po krzywej zewtnęrzne krawędzie, żeby je zaokrąglić.
Tadam
http://www.wegotgame.net/jen/veil_single.html

można też pojechać na orkągło ale delikatnie i uzyskamy taki efekt
http://www.veilshop.com/Bridal-Veil-...3864-322.html#

Przyszywałam już raz, stroik do grzebyka na wesele, ale i tak nie wykorzystałam

mój welon będzie miał mniejwięcej takie wymiary
długość 2,5m szerokość 2,2m - jednowarstwowy.
albo
2m szerkosc i 3m dlugość

i posłuzy tylko do kościoła i na sesję.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-09-23 o 14:36
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 14:27   #2980
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kisiorek Pokaż wiadomość
Kliwia a nie wiesz jaki jest koszt takiego wypozyczenia ?? ja bym chciala samochod miec ubrany tak:
maska: biala wstazla w kształcie litery V na srodku jeden bukiet kwiatow
drzwi a raczej w oknach takie zawieszki biale tylko musze je poszukac, i moze na tyl biale balony a Wy myslalyscie o tym juz
Ja tak dokładnie nie myślałam... Wiem tylko, że nie podoba mi się przystrojenie całego auta małymi kwiatuszkami, szczególnie, jak auto jest czarne, a te kwiatki białe... Wygląda to jakby nad tym samochodem przeleciało stado ptaków
Mnie się wydaje, że im prościej, tym lepiej .

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Cóż mogę powiedzieć chciałabym wyjechać jak najdalej najlepiej gdzieś po za polskie granice, bo wiem że jak go tylko zobaczę to może mi przejść gniew do niego. Zawsze tak było jak się posprzeczliśmy zanim zamieszkaliśmy ze sobą i nawet wtedy gdy naprawdę mnie wkurzył jechałam do domu ( do mamy), ale jak tylko go zobaczyłam o wszystkim zapominałam, i wierzyłam że będzie lepiej i było. Ale nie mogę wyjechać, przecież nie rzucę pracy, bez przesady. Nie chcę się z nim widzieć, planuje każdy dzień tak jakby nigdy go w moim życiu nie było. Mam za tydzień urodziny i to będą pierwsze od sześciu lat kiedy go nie będzie. W sobotę organizuje impreze dla znajomych ( naszych wspólnych) i nie wiem co to będzie. Pewnie każdy bedzie się pytał " a gdzie twój mężuś ? " tego się lękam, bo szczerze... nie wiem co mam mówić
Powiem wam że nie przeżywam tego tak bardzo, wydawało mi się że będzie gorzej... ciekawe czy tak samo będę mówić za tydzień lub dwa
Jesteś silna i dasz radę Jeśli znajomym nie chcesz mówić całej prawdy, to powiedz po prostu tyle, że nie jesteście już razem, ale nie chcesz wchodzić w szczegóły... Parze młodej bym powiedziała, to samo i dodała, że w tej sytuacji nie możesz być ich świadkiem. Do ślubu jeszcze 4 miesiące, więc nie narobisz im problemu. No chyba, że jednak nie chcesz odwoływać świadkowania... Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki
Ja wlasnie jestem w trakcie pakowania, czas powrocic po wakacjach do domu :/... W trakcie pobytu na wakacjach bylam mierzyc suknie i jedna z nich jest jak na mnie szyta... jak tylko kupie kabel do telefonu (swoj gdzies posialam) to odrazu wrzuce fotki... matka jak mnie zobaczyla w sukni slubnej to sie poplakala... Mam nadzieje ze szybko kupie kabel i zobacze siebie w tej sukni na monitorze bo w telefonie lipnie widac :/
buziaki
Nie mogę się doczekać, jak nam pokażesz zdjęcia!

Kaśka, piękne zdjęcie w avatarze!
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 15:03   #2981
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kaśka, piękne zdjęcie w avatarze!
dziękować

Stary 2008-09-23, 15:07   #2982
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki, znacie jakieś stronki, gdzie można zamówić bezpłatne katalogi z sukniami, dodatkami, zaporszniemi i w ogóle ze wszytskim co ze ślubem i weselem związane?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 15:23   #2983
kliwia
Zakorzenienie

chuyba nie ma takich bezpłatnych rzeczy niestety
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 15:25   #2984
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
chuyba nie ma takich bezpłatnych rzeczy niestety
Mnie też się tak wydaje... Trzeba sobie kupić gazetę "Panna Młoda", czy jakąś inną za 10, czy 20 złotych A jak już ją kupisz to się okaże, że tak naprawdę niczego odkrywczego, ani nowego w niej nie ma
Osobiście wolę internet, a mam kilka takich gazet w domu
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 15:28   #2985
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

http://www.cartalia.com.pl/main/ na tej stronie mają np bezpłatne broszury...ale tylk otutaj znalazłam......
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 16:18   #2986
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ps myslalyscie o wypożyczeniu stroika na samochód?
ostatnio widziałam na jednej kwiaciarni taki napis oferujacy wypozyczenie stroikow
czemu nie warto zobaczyć co mają ciekawego

Cytat:
Napisane przez kisiorek Pokaż wiadomość
Kliwia a nie wiesz jaki jest koszt takiego wypozyczenia ?? ja bym chciala samochod miec ubrany tak:
maska: biala wstazla w kształcie litery V na srodku jeden bukiet kwiatow
drzwi a raczej w oknach takie zawieszki biale tylko musze je poszukac, i moze na tyl biale balony a Wy myslalyscie o tym juz
ja tez już mniej więcej wiem co mi się podoba, podam zdjęcia, bo tak łatwiej

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Cóż mogę powiedzieć chciałabym wyjechać jak najdalej najlepiej gdzieś po za polskie granice, bo wiem że jak go tylko zobaczę to może mi przejść gniew do niego. Zawsze tak było jak się posprzeczliśmy zanim zamieszkaliśmy ze sobą i nawet wtedy gdy naprawdę mnie wkurzył jechałam do domu ( do mamy), ale jak tylko go zobaczyłam o wszystkim zapominałam, i wierzyłam że będzie lepiej i było. Ale nie mogę wyjechać, przecież nie rzucę pracy, bez przesady. Nie chcę się z nim widzieć, planuje każdy dzień tak jakby nigdy go w moim życiu nie było. Mam za tydzień urodziny i to będą pierwsze od sześciu lat kiedy go nie będzie. W sobotę organizuje impreze dla znajomych ( naszych wspólnych) i nie wiem co to będzie. Pewnie każdy bedzie się pytał " a gdzie twój mężuś ? " tego się lękam, bo szczerze... nie wiem co mam mówić
Powiem wam że nie przeżywam tego tak bardzo, wydawało mi się że będzie gorzej... ciekawe czy tak samo będę mówić za tydzień lub dwa
dobrze, że się trzymasz. Powiedziałabym przyjaciołom prawdę, że już nie jesteście razem, jeśli nie ejstes gotowa na wyjaśnienie im co się stało to powiedz tylko tyle, że się rozstaliście i, że może później będziesz miała odwagę powiedzieć coś więcej.
Kwestie świadkowania też da się rozwiązać, zadzwoń do tej pary i powiedź, że nie możesz być ich świadkową bo rozstałaś się z nim, nie tłumacz się, niech on się lepiej tłumaczy

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no to fajnie, że z zębami ok Ja dziś byłam u dentyski, od razu po pracy poleciałam, powiedziała mi, że ten mój ząb mądrości jeszcze dobrze nie wyszedł i że muszę zrobić zdjęcie rentgenowskie, wtedy dopiero będzie wiadomo co dalej, jeśli coś będzie nie tak to usuwanie chirurgiczne mnie czeka już się boje. Wyczyściła mi te obolałe dziąsła, założyła tampona z lekiem i mam go trzymać 4 godziny została mi jeszcze godzina z hakiem, płakać mi się chce bo jestem strasznie głodna, od 9 nic nie jadłam przeklęte zęby

edit
zapomniałam o zdjeciach dekoracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1774d294c2344f17.jpg (44,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg samo1.jpg (59,5 KB, 21 załadowań)
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 17:28   #2987
martucha84
Zakorzenienie

jupik co do gwaltu zgadzam sie z toba w 100% gwalt to gwalt.. jakby go nie nazywac...

Rybulka to co kiedy mozemy sie widziec napisz juz moze na priv zeby tu dzieczyna niesmiecic kiedy bedziesz jechac... bo nie wiem czy w pazdzierniku czy jakos jeszcze wrzesnien chce poznac mojaukryta siostre mysleniowa

strippi pamietaj ze to maja byc twoje marzenia a nie rodzicow....

kasiaher jestes dzielna.. dajszesz rade, jesli nie bylas jeszcze po rzeczy pojkedz tamzz kims... a co do przyjaciolki to idzcioe razem na zakupy na jakas goracom czekolade... pogadajcie napewno ci ulzy.. jesli jestes w stanie robic u rodziny to zroba przyjaciolom mow PRAWDE bo to nie ty masz sie wstydzic a on.. a co jak on cie potem bedzie oczernial.. ja bym mowila prawde... nie na zasadzie kazdemu kto sie nawinie.. ale bliskim tak po comasz sciemnic albo trzymac wszystko w sobie... zobaczysz ulozy sie w twoim zyciu wszytko...
co do swiadkowania to zadzwon do nich lub pojedz... i powiedz polowi szczrzez i ze to niezreczna sytuacja.. zpobaczysz ze zrozumieja

no i teraz coso moim dniu ZDALAM PRAWO JAZDY!!!! wkoncu huraaaaaaaaaaaaaaa tyle emocji ale wszytko sie udalo.. milala pare przygod stresujacych ale opiosze wam wieczorem bo teraz uciekam swietowac... poprostu rewelacja
Stary 2008-09-23, 17:36   #2988
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no i teraz coso moim dniu ZDALAM PRAWO JAZDY!!!! wkoncu huraaaaaaaaaaaaaaa tyle emocji ale wszytko sie udalo.. milala pare przygod stresujacych ale opiosze wam wieczorem bo teraz uciekam swietowac... poprostu rewelacja
gratuluje super no to opijamy
Stary 2008-09-23, 17:44   #2989
zaaaabcia
Zakorzenienie

kaska87 -sliczna z was parka
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 17:45   #2990
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
kaska87 -sliczna z was parka
dzięki

Stary 2008-09-23, 17:47   #2991
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

nie ma za co
fajna masz fryzurke
Stary 2008-09-23, 17:48   #2992
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co
fajna masz fryzurke
tez mi się podoba, ale postanoiłam zapuszczać włosy na slub najwyżej zetnę jak mi nie będzie pasować

Stary 2008-09-23, 17:53   #2993
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
tez mi się podoba, ale postanoiłam zapuszczać włosy na slub najwyżej zetnę jak mi nie będzie pasować
no racja bo z fryzurka mialabys problem ... chyba ze chcesz w rozpuszczonych
Stary 2008-09-23, 17:57   #2994
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no racja bo z fryzurka mialabys problem ... chyba ze chcesz w rozpuszczonych
ja bym chiała takie podpiete w połowie i podniesione, nie wiem jak to wytłumaczyć

Stary 2008-09-23, 18:02   #2995
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
czemu nie warto zobaczyć co mają ciekawego

ja tez już mniej więcej wiem co mi się podoba, podam zdjęcia, bo tak łatwiej

dobrze, że się trzymasz. Powiedziałabym przyjaciołom prawdę, że już nie jesteście razem, jeśli nie ejstes gotowa na wyjaśnienie im co się stało to powiedz tylko tyle, że się rozstaliście i, że może później będziesz miała odwagę powiedzieć coś więcej.
Kwestie świadkowania też da się rozwiązać, zadzwoń do tej pary i powiedź, że nie możesz być ich świadkową bo rozstałaś się z nim, nie tłumacz się, niech on się lepiej tłumaczy

no to fajnie, że z zębami ok Ja dziś byłam u dentyski, od razu po pracy poleciałam, powiedziała mi, że ten mój ząb mądrości jeszcze dobrze nie wyszedł i że muszę zrobić zdjęcie rentgenowskie, wtedy dopiero będzie wiadomo co dalej, jeśli coś będzie nie tak to usuwanie chirurgiczne mnie czeka już się boje. Wyczyściła mi te obolałe dziąsła, założyła tampona z lekiem i mam go trzymać 4 godziny została mi jeszcze godzina z hakiem, płakać mi się chce bo jestem strasznie głodna, od 9 nic nie jadłam przeklęte zęby

edit
zapomniałam o zdjeciach dekoracji
Ładne dekoracje, takie prostolinijne- tak jak lubię

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 18:07   #2996
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ładne dekoracje, takie prostolinijne- tak jak lubię
mi też się strasznie podobają chociaż troszkę bym te pierwszą dekoracje zmodyfikowała i już byłoby bajecznie
ciekawe tylko ile pieniążków na takie coś trzeba by było przeznaczyć
Stary 2008-09-23, 18:22   #2997
ewelinka3f
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 18:26   #2998
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kaska - swietna fryzura i boska grzywka, chyba sobie taka machne, rok przed slubem bedzie w sam raz najwyzej odrosnie

a propo dekoracji, ja sobie taka fajna wyszukalam ze slonecznikami na masce jak bede w domu to wkleje.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-09-23, 18:28   #2999
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kaska - swietna fryzura i boska grzywka, chyba sobie taka machne, rok przed slubem bedzie w sam raz najwyzej odrosnie
kurcze przestancie bo sie zarumienię dziekuję ja grzywke zamierzam miec zawsze bardzo ja lubię macie może jakies fryzurki długich włosów z grzywka właśnie?

Stary 2008-09-23, 18:33   #3000
zaaaabcia
Zakorzenienie

cos w tym stylu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png n.png (139,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kinga_Rusin_27750e.jpg (9,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img%20(1).jpg (37,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (42,7 KB, 4 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości