![]() |
#2611 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() Anvi masz sklonnosc do alergii? co to za wysypka? jak tylko piersi i brzuch to moze od tego smarowidla co nim smarujesz obie te czesci ciala. Co do spuchnieciea, to nie wiem, mi sie wydaje,ze do pewnego stopnia zawsze sie puchnie. jak masz w domu cisnieniomierz to zmierz cisnienie, powinnas miec ponizej 140/90. ale z puchnieciem to nie pomoge.. moze poczytaj na starszych ciezarowkach.? Fajny pomysl z tym pamietnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jak sie to po polsku nazywa ja sie spotkalam z Amniosense, a jesli jestes Anvi zainteresowana to tu jest strona z tym:
http://www.valuemed.co.uk/acatalog/Amnioscense.html ja w tym sklepie kupowalam testy ciazowe, ceny sa atrakcyjne, dostawa mega szybka, wiec jakbys byla zainteresowana to moge polecic ten sklep Zycze powodzenia, zeby przestaly puchnac konczyny! A ja nie prowadze dziennika, nie bardzo wiem co bym mogla tam napisac, chyba po prostu umysl mam bardziej scisly... |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Wtajemniczenie
|
A czy to nie za wcześnie na puchnięcie? Już w II trymestrze mogą puchnąć? Kurczę, moja mama ma i babcia też miała żylaki, więc mnie pewnie też to czeka :/ W mojej aptece są specjalne antyżylakowe rajstopy i pończochy - co prawda kosztują jakieś 40zł i chciałam je sobie darować, ale trochę boję się tych żylaków... więc może jednak zainwestuję w jedną parę, sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny wpadłam na moment prosić Was o kciukole dziś idę na ten skan odnośnie zespołu downa trzymajcie mocno kciuki za nas żeby wszystko było dobrze. O 15:30 Polskiego czasu mam to usg:/cosik mnie nerwy już biorą bo czuję:/Zmykam do pracy zaraz bo idę na pół dnia
![]()
#2615 |
Zakorzenienie
|
hej
już myślałam, że będę zdrowa a tu mnie zaczęło w gardle drapać, kaszel się zaczyna ![]()
#2616 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wróciłam z USG. Widzieliśmy naszego maluszka jak sobie fikał, pływał ![]() termin z pomiarów prawie taki sam jak mi z obliczeń wychodzi - jakieś 2 dni róznicy, ale nie będę na liście nic zmieniać. Według pani doktor wszystko jest ok. Za kilka tygodni następna wizyta. A mój mąż chyba dopiero jak zobaczył maleństwo to uwierzył, że będzie ojcem, bo jak się rozstawaliśmy to pierwszy raz powiedział do mnie "uważajcie na siebie" ![]() NIestety nie mam zdjęć ![]() ![]() Aha u mnie świeci słoneczko, ale piękny dzień dziś ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
czosnek i cebula odpada, mam mleko z miodem i syrop prawoślazowy. Jezu jak tylko wyzdrowieje to następnym razem jak będzie panowała kolo mnie choroba rutinoscorbin będę brała na zapas żeby nie chorować
#2620 |
Rozeznanie
|
Można stosować Tantum Verde. Mi lekarka pozwoliła.
Anvi co do takich zapisków to jakis czas temu pisałam na forum, że tworzymy kronikę dla nas a w szczególności dla naszego dziecka. Opisujemy co sie ze mna dzialo jak sie rozwijalo robimy zdjecia symulacji na babystrology i mojego brzuszka. Opisuje jak sie czuje i co robi tatus. Takie rozne rzeczy. A pisze tak jakby zwracala sie do niego ![]() A u mnie lipa. Bo z tego poowodu, że od września dostałam podwyżkę, a 2 tygodnie pozniej poszlam na zwolnienie do ZUS sadzi ze wyludzam pieniadze. Maja sie pojawic w firmie i moze wezwa mnie na jakas rozmowe. Normalnie ten ZUS to masakra.
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
także nie martw się na zapas bo oni to muszą sobie od czasu do czasu kogoś sprawdzić i tyle. więcej jest tego jeżdżenia do nich niż to wszystko warte ![]()
![]() |
#2622 |
Raczkowanie
|
Witam. Nareszcie sie zdecydowałam żeby napisać. Tyle juz napisałyście ze nie mam siły teg wsszystkiego czytać
![]() Termin mam na 22 kwietnia 2009. Nigdy nie zapomnę dnia kiedy zobaczyłam te dwie kreseczki. Po prostu nie wierzyłam. To nie było zaplanowane, ale cóż dzidzia sobie rośnie i oby wszystko było oki. Bardzo chciałabym żeby urodziła sie Wiktoria, ale Szymon też będzie tak samo kochany ![]() Nie mam mdłości ani specjalnych zachcianek. Choć pomarańcze moge jesc na kilogramy :P i najgorzej denerwuje mnie to siusianie w nocy, no po prostu tak mi sie nie chce wstawać... Pozdrawiam wszystkie i biorę sie za czytanie, bo nigdy was nie dogonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Raczkowanie
|
witamy Wiolka
jejku ale sie najadlam strachu, wlasnie przed chwilka wrocilam ze szpitala, wczoraj mnie pobolewal brzuch, dzis rano mocniej i mialam takie bolace 5-10 sekundowe skurcze, wiec jazda do doktora ale na szczescie okazalo sie ze jest wszystko ok tylko dostalam konskie dawki magnezu i jesli nie przejdzie do jutra to do szpitala a jak przejde to i tak kontrola w poniedzialek, uch uch, hu hu ja wiedzialam ze mnie ta praca nerwowo wykonczy ide zjesc obiad i wracam do pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Rozeznanie
|
Witaj Wiolka
![]() ![]() ![]() Seler Twoja konsekwentnosc mnie poraza.... do tej stresujacej roboty wracasz??? ![]() dobrze, ze jestes pod opieka... ![]() ![]() A mnie cos cholera cieknie. Nie zeby duzo czy cos... Po prostu siedze sobie i nagle czuje, ze mam mokro w majtkach.. czyzbym moczu nie trzymala? pierwsza mysl byla wlasnie,ze mi wody odchodza po troszeczku- ale jak tak odchodza od ponad tygodnia (ze 3-4 razy w ciagu tego czasu) i w miedzyczasie bylam u gina i z dzidziusiem bylo ok to chyba jednak nie... ale nie moge sie pozbyc tej natretnej mysli... Bobo safe nigdzie nie moge znalesc w Krakowie, dzis bylam na badaniach i przy okazji pytalam w aptece.. Iwa ktory to tydzien Ci leci?? a w 27 tyg to w jakim szpitalu bylas? (ja mam ciagle dylemat). Bylam dzis w Narutowiczu- maja wypasione to poloznictwo- male sale, po remoncie... porodowka stara... A personel chyba jak wszedzie-zalezy na kogo sie trafi.. anadun hehe u mnie z mezem bylo podobnie... faceci to wzrokowcy po prostu ![]() emzeta ja sie na wszeli wypadek wole nie mierzyc w brzuchu ![]() ![]() ![]() zanka zdrowka zycze! jedz czosnek, celule, miod, rutinoskorbiny ( choc podobn wit. C lepiej sie wchlania z owocow), i co Ci pomaga. A z lekami to czytaj sklady, zeby nie dublowac. Z moich wlasnych doswiadczen polecam tabletki musujace z jakimkolwiek skladem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak dotad az w pracy sie naucza ze ciezarnej cie nie wk..rwia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Rozeznanie
|
Seler heheh rozjuszona wilczyco
![]() a ja mam dylemat, bo pozyczylam znajomym lodoweczke i mi przyniesli ze 3 kg owocow i czekolade. Z ta czekolada jest problem bo od 8 dni nie jem slodyczy... ale mnie kusi.. wytrzymam. Moze TZ ja zje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Raczkowanie
|
hmm co do imion to wiktoria pojawiło sie kilka dni po tym jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży, samo przyszło nie wiem skąd i spodobało sie mężowi wiec raczej zostanie. a szymon, no nie wiem kiedys tak rozmawialiśmy, jeszcze duzo wczesniej przed ciązą o imionach tez obojgu sie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Też trochę jestem zdziwiona puchnięciem w 2 trymestrze. Na razie - odpukać - mnie omija. Dziś zaczęłam 5 miesiąc i na razie jestem do przodu 1 kilogram, ciekawe, jak będzie dalej... Niestety od kilku dni pobolewa mnie brzuch przy zmianie pozycji. Jak siedzę w bezruchu, jest ok. Czy nadal łykacie kwas foliowy? Ja biorę 2 razy dziennie, jedna tabletka ma 400 miligramów (?). Lekarka nie przesadziła? Nie biorę żadnych witamin w tabletkach, bo "mam morfologię jak facet", czyli podobno taką dobrą ![]()
#2629 | |||
Wtajemniczenie
|
Wiola witamy gorąco
![]() Cytat:
![]() u mnie też dzisiaj w miarę cieplutko, niestety ja muszę się kurować i leżę pod kołderką... Cytat:
Cytat:
![]() |
#2630 |
Zadomowienie
|
Wiolka witamy!
memi, a lekarza nie pytalas co to moze byc? |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nieraz mam takie wrazenie jakby cos ze mnie wylatywało albo bym sie posikała ale to tylko śluz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez strasznie swedzi brzuch i piersi - dzis chodzilam po markecie jak nakrecona i co chwile drapałam sie po piersiach - az sie ludzie patrzeli...ale co mi tam!! swedzi to sie drapie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie dzisiaj taka gazetke Encyklopedia zdrowia dziecka to jest gazetka do zbierania w segregatorze zamawia sie prenumerate i do kazdej gazetki jest płyta dvd gazeta i płyty sa od momentu poczecia do dziecka kilkuletniego czyli pisze wszystko co podczas ciazy sie dzieje, jakie badania zrobic, jak potem dziecku pieluchy zakladac, jakie pieluchy, jak karmic czyli jak przystawiac do piersi, potem jak karmic starsze dziecko, czym itd poprostu wszystko co dotyczy ciazy i dziecka od A-Z tej gazetki ma byc 68 numerów......pierwsza gazetka kosztuje 3,95 nastepne juz drozsze bo beda dodawane pojemniki na płyty, segregator do tych kartek itd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
do mnie ciągle dzwonią z firmy, (po ostatnim pytaniu gdzie leży teczka odechciało mi się z nimi rozmawiać) i wcale nie odbieram. a może mają dla mnie wezwanie ![]() a jeżeli chodzi o te testy wykrywąjce wyciek płynu owodniowego to nazywają się bobo safe i kosztują ok 46zł, polecają używać od 36 tc a właśnie buziaczekk oglądam film z nowej serii encyklopedia zdrowia dziecka i jestem przerażona że występujące w nim kobiety mają okropne rozstępy.
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno to puchniecie jest normalne w 2 trymestrze.....ze mozna odczuc ze jest sie lekko spuchnietym....ja na szczescie nic nie odczuwam.... ja 5 m-c zaczelam w piatek czyli juro sie zacznie 18 tydzien.... a na wadze w nadmiarze nie mam ani 0,5 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kwas foliowy lekarz kazał mi odstawic od 14 tygodnia i zaczac brac witaminy bo w nich tez jest kwas foliowy....dobra ja wkoncu uciekam czytac bo sie tu za duzo rozpisuje dzis ![]() ewccik ja jeszcze tej płyty nie ogladałam....zamierzam to zrobic wieczorem z moim....teraz czytam ta gazetke....a co do rozstepow to widocznie takie osoby wzieli.....ja mam ogromna nadzieje ze mi sie nigdzie nie zrobia.....wystarczy ze mam na prawym udzie wewnatrz...ale to od dawna i nigdzie indziej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zadomowienie
|
Wiolka witaj
![]() Jeden dzien mnie nie bylo, a wy puchniecie i chorujecie, no co z wami dziewczyny? Wcinac czosnek (moja ulubiona mikstura na przeziebienie - gorace mleko z czosnkiem wcisnietym, miodem i lyzeczka masla - mniam ![]() Od jakiegos czasu czytam ten watek na wizazu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=177982 po pare razy juz go przelecialam, ale sie mozna posmiac, polecam. A co w ogole u was slychac? Ja dzisiaj po pracy ide ze znajomymi z pracy do baru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zadomowienie
|
buziaczekk, no tyle samo, tylko ze ty jestes dalej w ciazy i nic nie przytylas a ja juz 3,5 kg, to jak mi to wrozy na przyszlosc?
A mnie tez pierwsze swedzenie dopadlo w supermarkecie, patrze a ja mam strasznie suchy brzuch mimo ze smarowalam rano oliwka, skonczylo sie na kupnie balsamu intensywnie nawilzajacego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wysłałam męża po to tantum verde na gardło, pani w aptece nagadała mu, że ja absolutnie będąc w ciąży nie mogę brać, że w ogóle żadnych leków i teraz on suszy mi głowe o to lekarstwo
![]()
#2639 |
Zadomowienie
|
Znalazlam taki kalkulator zdrowej wagi ciazowej
http://www.baby2see.com/pregnancy_we...alculator.html wedlug niego juz sie za bardzo spaslam, o jakies 3 kilo. Fajnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Ewccik jeżeli Cię wezwą do ZUS-u to wezwanie przyjdzie Ci do domu listem poleconym za potwierdzeniem odbioru na dodatek
![]() Memi dziś skończyłam 35tc ![]() dobre opinie słyszałam o Żeromskim i Narutowiczu (w tym ostatnim moja sąsiadka rodziła pierwsze dziecko i teraz drugie też tam zamierza urodzić). co do tego, że cosik Ci wypływa to mogą to być albo sączące się wody albo baaardzo rzadki śluz, którego w ciąży jest aż nadto ![]() ![]() Co do puchnięcia - ja dopiero teraz zaczynam. podobno dopóki nie ma się wysokiego ciśnienia i białka w moczu to nic groźnego, natomiast jeżeli występuje właśnie nadciśnienie i białko w moczu to może to być tzw. stan przedrzucawkowy (zatrucie ciążowe). najlepiej zrobić sobie ogólne badanie moczu. Zanka nie wiem co ta Pani w aptece wymyśliła, ale u nas na wątku (wrześniowo-październikowe) prawie każdej mamuśce przy infekcji lekarz zlecał właśnie tantum verde w sprayu (sama też brałam).możesz też płukać gardło ciepłą wodą z solą.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.