Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-24, 15:26   #661
Wiktorynka
Zadomowienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
Witamy
Ignaś przystojniak te włoski na czubku to pamiątka po zgadze
Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
Wiktorynko-sliczny ten Twój Ignaś...i jak słodko sobie śpi
Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
Wiktorynko Iganś jest śliczniutki i włoski jakie długie
Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Wiktorynko! Witaj wśród żywych długaśne ma Ignaś włoski, to już wiesz co Cię tak męczyło
Cytat:
Napisane przez anah Pokaż wiadomość
Lija, Wiktorynka, Jagna, kasieek, jeszcze raz ogromne gratulacje
Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Wiktorynko!!!! Zakochałam się normalnie w Twoim maleństwie Cóż za arcy przystojny blondyn!!!
Dziękujemy, dziękujemy
Faktycznie kudłacz z niego niezły.

Po zgadze, póki co nie ma śladu, mimo ze w tej chwli biore takie dawki zelaza ze powinnam sie skrecać ze zgagi ...
Za to jak chodze to tak mi sie nogi trzęsą jakbym maraton przebiegła.

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Mam do Was pytanie, może rozwiejecie moje dylematy. Używacie staniki do karmienia czy zwykłe? Bo ja się zastanawiam czy kupować karmnik i tak sobie myślę, że może to i wygodniej będzie w karmniku...
Biustonosz do karmienia to po prostu genialny wynalazek. W 100% warto go miec!

Wracam zbierac siły.
Stary 2008-09-24, 15:40   #662
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

dziewczyny śliczne dzidzusie macie wszystkie. serdecznie gratki od mamusi listopadowej dla mamus rozpakowanych - dzielne jesteście baaaardzo

widzę ze macie temat staników do karmienia.. jako bardziej doświadczone może doradzićie..

jaki rozmiar takiego stanika kupić?

większy niż w 9 mcu ciąży? jeśli tak to o ile 1-2 miseczki? a moze węższy pod biustem?

właśnie zbieram swą wyrawkę do szpitala i zupełnie nie wiem jaki rozmiar kupić..

z góry dzięki za odpowiedzi
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 16:03   #663
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

stanik do karmienia rewelacja ale zakup polecam po porodzie ja mialam jeden rozmiar większy i ..i tak dupa blada i teraz mam problem z kupieniem duzego rozmiaru bo nienawidze miekkich stanikow gdzie kupowałyście laski staniki? Ja chyba F musze miec normalnie maskara

Jagna piekna fota z tatusiem - po prostu uroczo rozbrajajaco.

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 16:10   #664
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

a ja kupilam taki stanik do karmienia, ktory ma taki sam rozmiar jak przed ciaza. tzn jak mialam B to to tez jest B tylko takie karmiace placze strasznie, ale chodzi o to, ze pewnie wyliczaja jakas srednia jaki biust maja kobiety po urodzeniu, ktore wczesniej mialy B, C itd. mi w kazdym razie pasuje. mam 2 i troche mi malo bo jak karmie to mimo wkladki druga piers mi przecieka.

Jagna zdj z tatusiami zawsze wygladaja rozczulajaco
izzi dzieki za pochwale wloskow, wyszly wyjatkowo zdrowo, ale niestety to tylko dobre ujecie

co moge brac jak karmie piersia i strasznie boli mnie gardlo? sa jakies pewne leki?

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 16:24   #665
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

ja zaraz po porodzie wysłałam mamę po stanik do karmienia, okazał się ok, więc zaraz kupiła drugi. Kosztowały po 30zł. Ale ciągle było ich mało, bo na początku (teraz też ale mniej) mimo wkładek, nawet dwóch na jedną pierś, staniki mi przemakały. Ale moja mama wyszukała jakiś bezcłowy sklepik i dokupiła mi jeszcze dwa staniczki po 10zł. I szczerze powiem, że te tańsze są o wiele wygodniejsze w zapinaniu miseczek. Więc może warto rozejrzeć się po takich bezcłowych sklepikach.

i zapomniałam się pochwalić, że dziś weszłam na wagę i już 15kg za mną jeszcze tylko 3, ale i tego sie pozbędziemy nawet pani w mięsnym mnie dziś skomplementowała, bo ona się przyznała, że po ciąży zostało jej 20kg zapasu! OMG!
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 16:50   #666
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

śliczne Wasze pociechy
jak ja już bym chciała swoją przytulić.

na poczekalni wpisałam sms-y, które dostałam dziś od Nabuko i Kasieek23 - to tak jakbyście chciały przeczytać

Anuhaaa gratuluję wagi, ja podejrzewam, że do końca też będę mieć ok. 18 a Twój post tylko mnie pocieszył, że można szybko zgubić dodatkowe kg. a jak z wyglądem brzucha? czy skóra jakoś w miarę się kurczy??

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 17:08   #667
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

mój brzuszek niestety w ostatnich tygodniach ciąży pokrył się rozstępami, więc nie wyglada za ciekawie, ale w miarę już się wciągnał, tzn wygląda jakbym się nieźle najadła no i ta brzydka krecha ciągle nie znika bleee

tż dziś położył mi głowę na brzuchu i mówi "jaki mięciutki, jak poduszeczka, o jejku jejku, jak wygodnie" itd... myslał chyba, że prawi mi komplementy hmmmm

no ale tak w ubraniu, to jestem zadowolona z jego wyglądu, myślałam że będzie to gorzej wyglądać. No ale nie powiem... chodzę w czerni, co by mnie trochę wyszczuplało
Stary 2008-09-24, 17:11   #668
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mamusie! Mam do Was pytanie, może rozwiejecie moje dylematy. Używacie staniki do karmienia czy zwykłe? Bo ja się zastanawiam czy kupować karmnik i tak sobie myślę, że może to i wygodniej będzie w karmniku...

Słodkie te wasze bobasy... U mnie 1,5 tyg. do terminu i zero objawów...
Ja niestety męczę się ze zwykłymi stanikami, bo trudno mi kupić rozmiar 75 G

Cytat:
ja zaraz po porodzie wysłałam mamę po stanik do karmienia, okazał się ok, więc zaraz kupiła drugi. Kosztowały po 30zł. Ale ciągle było ich mało, bo na początku (teraz też ale mniej) mimo wkładek, nawet dwóch na jedną pierś, staniki mi przemakały. Ale moja mama wyszukała jakiś bezcłowy sklepik i dokupiła mi jeszcze dwa staniczki po 10zł. I szczerze powiem, że te tańsze są o wiele wygodniejsze w zapinaniu miseczek. Więc może warto rozejrzeć się po takich bezcłowych sklepikach.

i zapomniałam się pochwalić, że dziś weszłam na wagę i już 15kg za mną jeszcze tylko 3, ale i tego sie pozbędziemy nawet pani w mięsnym mnie dziś skomplementowała, bo ona się przyznała, że po ciąży zostało jej 20kg zapasu! OMG!
anuhaaaaa GRATULACJE, no no no pozazdrościć klask i:

Byliśmy dziś z Maciejkiem u pediatry i jestem przeszczęśliwa. Mój synek w 4 tygodnie przytył na piersi 1600 gram . Sąsiadka mnie namawiała na dokarmianie sugerując że na pewno mam chudy pokarm i takie tam - dołowała mnie jak cholera. Dziś się jednak okazało, że on wcale nie jest taki chudy .
Mały ma ślad żółtaczki i muszę go dopajac glukozą, żeby "wypłukać" bilirubiny czy jakoś tam . Za 2 tygodnie mamy szczepienie, o ile wykurzymy żółtaczkę.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 17:30   #669
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Goga! Gratuluję! Maciej to kawał chłopa My już za tydzień idziemy się na wizytę kontrolną, to zobacze ile ten mój klocek przytył, ale po ciuszkach i tych jego wszystkich fałdkach i fałdeczkach, widzę że rośnie jak na drożdżach A ta sąsiadka to niech lepiej zatrzyma dla siebie "mądre" rady.
Stary 2008-09-24, 17:54   #670
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Anuhaaaa szacunek i gratulacje za utrate wagi
Ja niestety nie mam takiego tempa
Ja jutro wybieram sie do pediatry to zobaczymy co ciekawego mi powie....

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-24, 18:24   #671
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

udało mi się umówić na jutro do ginekologa, który przyjął mnie na porodówkę i zaglądał czasem zobaczyć jak tam się akcja toczy stwierdziłam, że nie wytrzymam z wizytą do końca połogu, bo te moje przeklęte szwy, które miały się wykruszyc strasznie ciągną i po dłuższym spacerze krwawią więc mam nadzieję, że mi je jutro pościąga, bo jak zaglądałam "tam" dziś to nie wygląda to ciekawie...
Stary 2008-09-24, 18:24   #672
4n3t4
Rozeznanie

Dziękuję Wam dziewczyny za porady stanikowe Zakupiłam sobie właśnie stanik do karmienia na allegro i cieszę się, że mi się udało, bo mój rozmiar jest nietypowych, a ostatnio ciągle ktoś mnie przelicytowywał...

Goga a patrzyłaś na allegro? może coś takiego: http://www.allegro.pl/item442082539_...ia_75g_mk.html

Ja potrzebuję w obwodzie 65 lub 70, a w stacjonarnych sklepach dowiedziałam się, że karmniki zaczynają się od 75...

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 20:51   #673
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

mamuśki, powiedzcie jak wygląda u waszych szkrabów ślad po szczepionce, tej co robili w szpitalu. Bo wcześniej u nas nic nie było, a teraz się zrobił taki czerwony bąbelek. Przyznam się, że przy kąpieli zawsze wypada mi to z głowy i moczę tą rączkę, a coś mi się kojarzy, że kazali unikać moczenia.
Stary 2008-09-24, 21:45   #674
Liatris
Rozeznanie

Asiu Ignaś pierwsza klasa . Wracaj szybko

Cytat:
Dziewczyny ale mam straszny dzień....

Szymek jest chory ma mega katar i kaszelek bo zaraził się ode mnie
Pediatra była u nas na wizycie domowej i przy okazji okazało się że moje dziecię jest takie niespokojne i boli go brzuszek bo po prostu jest głodny a moje piersi nie produkują tyle pokarmu ile on potrzebuje i musze go dokarmiać sztucznym
czuje się jak wyrodna matka ze głodziłam dziecko..
Poza tym byliśmy u chirurga i Szymek ma małą przepuklinę
Żabulko mam nadzieje, ze szybko wyzdrowiejecie .

Cytat:
Napisane przez izuxyz Pokaż wiadomość
Anuhaaa, Jaroszania fajne te wasze chłopaki!

U nas też jest zwyczaj zachowywania kikuta - a najlepsza jest historia mojego tzta (za każdym razem jak sobie przypomnę to się śmieję) - rodzice dali mu w plecak zawiniątko z pępkiem, mówiąc że to niespodzianka i kazali otworzyć pod koniec pierwszego dnia w szkole. On cały dzień podekscytowany, opowiedział o wszystkim nowopoznanemu koledze i rozwinął przy nim papierek. Kiedy ich oczom ukazał sie kikut, kolega tzta stwierdził że rodzice dali mu.... gówno

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja do was z takim wstydliwym problemem.
Otoz po porodzie wyszedl mi hemoroid, przedtem nie bolal, dzisiaj zaczal swedziec i piec, czy to znak ze sie goi i szybko sie schowa??
Jak sie go szybko pozbyc, bo przez to wszystko jeszcze sie nie wyproznialam, i szczerze mowiac mam obawy bo bedzie bolec cholernie. Prosze o rady
Kurcze mam to samo po porodzie. I też rzadko na kibelek chodzę, a jak już to zauważyłam krew. NIc mnie nie boli ale za to bardzo niepokoi. Chyba tez szybciej wybiore sie do ginekologa, czy z tym to gdzie indziej??

Cytat:
Napisane przez agnesj25 Pokaż wiadomość
Witam!
Odebrałam dziś wyniki wymazu z pochwy i wykryto bakterie e.coli . Moja gin jest na urlopie i ma wyłączony telefon, czy któraś z Was miała te bakterie na krótko przed porodem? orientujecie się czy są one groźne dla dziecka przy porodzie siłami natury?
ja miałam w moczu ale jakos w polowie ciazy i bralam na to antybiotyk.

Cytat:
ja kupiłam sobie 2 staniki na allegro, ale sa tak niewygodne dla mnie, ze wogole ich nie nosze. MOze na taki jakis fason dziadowski trafilam. Zrazilam sie przez to i nosze zwykly stanik, nie podnosze go do gory tylko zginam czesc miseczki w dol i nie jest niewygodnie.

Cytat:
mój brzuszek niestety w ostatnich tygodniach ciąży pokrył się rozstępami, więc nie wyglada za ciekawie, ale w miarę już się wciągnał, tzn wygląda jakbym się nieźle najadła no i ta brzydka krecha ciągle nie znika bleee
u mnie tez ta krecha jeszcze jest. I przy pepku zauwazylam rozstepy . Bebzon mam troche galaretowaty, a tak to spadlo mi 12 kg i w sumie mogloby zostac juz, tylko talia by sie jeszcze przydala z powrotem.
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 22:07   #675
Liatris
Rozeznanie

Wiktorynko właśnie przeczytałam Twój opis porodu na poczekalni. KOchana przeżyłaś prawdziwą traumę. Całe szczescie, ze opiekę miałaś dobrą. To prawda z tym bólem porodowym, ze szybko sie o nim zapomina. I cale szczescie
Szybko wracaj do zdrowia. Mam nadzieje, ze juz sie lepiej czujesz. Ignacy przesliczny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 23:28   #676
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ktos pisal o hemoroidach w ciazy.. otoz ja tez dorodnego urodzilam podczas wyciskania piotrusia, a ze mnie nie bolal przy nacisku to sobie go wlozylam spowrotem, pod prysznicem najlepiej jest to zrobic, rozluznic miesnie, wcisnac az za zwieracz.. no i nie dopuszczac do zatwardzenia przez min miesiac, aaa i warto kupic sobie masc przeciw hemoroidom, bo zmniejsza obrzęk

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 08:11   #677
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Anuhaaa u nas jeszcze nic nie wyszło po szczepionce...

Mam pytanie do mam ze stanikami karmiącymi - ma któras Mama Bianca? bo mi sie bardzo podoba ale widze go tylko na allegro chciałabym na żywo ma któraś? moze jakies recenzje?

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-25, 09:10   #678
żabulka21
Rozeznanie

My walczymy z katarkiem Szymka.Mówię Wam coś okropnego.Tyle tej wydzieliny się zbiera w takim matulkin nosku że szok.Na szczęście mamy fridę i sól Marimer i super się ten zestaw sprawdza
Poza tym Szymek zaczął pięknie przesypiać nocki- budzi sie co 3-4 godzinki.Biedne dziecko tyle się głodne wcześniej męczyło
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 09:59   #679
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cześć dziewczęta

Wiktorynko, przeczytałam Twój opis porodu i normalnie kobieto MEGA RESPECT!!! A najbardziej mnie zirytowało to, że tak zapewniają, że zzo bezproblemowe a potem jak przyjdzie co do czego to męcz się kobieto bo anestezjolog zajęty!!! ZGROZAAAA I śREDNIOWIECZE!!!

Scorpionec - ja kupiłam taki rozmiar jaki nosiłam w ciąży czyli 80D ale po porodzie okazał się troszkę za luźny pod biustem, więc może jeśli chodzi o miskę to jak najbardziej może być większa ale rozmiar pod biustem to taki raczej przedciążowy.

Anuhaaaaa, a co Ty robisz że tak szybko gubisz te kilogramy???????????? A po szczepionce nie ma u nas żadnych śladów....

Goga, rośnie Twój synek jak na drożdżach i oby tak dalej!

Kurczę, nie wiem kiedy można zacząć ćwiczyć po cesarce bo chciałabym mieć już nieco bardziej płaski brzuchol

Liatris, no mi też ta okropna krecha na brzuchu jeszcze nie zniknęła ... brrr okropieństwo

Żabulko dołączam do grona butelkowych mam .... po wczorajszej wizycie u pediatry okazało się, że Pola waży już 4200 g , w ciągu 4 tygodni przytyła troszkę więcej niż kilogram... ale jak wróciliśmy od lekarza to cały czas płakała i marudziła. Nakarmiłam ją z obu piersi a ta ciągle płacze... już nie wiedziałam co mam robić bo mleka w piersiach już nie miałam a ona płakała rozpaczliwie. W końcu o 22 Piotrek stwierdził że dajemy jej butlę. Zrobiłam jej 100 ml Bebilonu i wypiła wszystko do dna. Obudziła się za 2 godziny dałam jej następną ,,setkę" i spała grzecznie do 4 rano. O 4 wypiła trochę z piersi i 50 ml z butli i spała do 7 rano! O 7 tylko piersią ją nakarmiłam i śpi teraz grzeczniutko co jej się nigdy nie zdarzało, bo jak się budziła o 4 rano to do 13.00 nie miałam chwili spokoju bo była marudna i wisiała ciągle na cycku.
Wyciągam z tego jeden wniosek - ona po prostu się nie najadała i była bardzo głodna...

My też używamy Marimera w sprayu i aspiratora Marimer
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 10:24   #680
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

u mnie te kilogramy lecą, bo ta moja dieta taka uboga, a ja zawsze łakomczuszek byłam i ciągle coś podjadałam, a teraz nie ma co podjadać, bo ile można to samo. Ja dopiero teraz powoli wprowadzam jakieś nowości.

Oj mój Piotrek ostatnio daje nam popalić w nocy. tak od 3 do 8 co chwila się budzi, oczy szeroko i marudzi. A jak już rano rozbudzi mnie na tyle, że postanawiam wstać to on zasypia W dzień śpi bardzo dużo i pewnie dlatego w nocy taki marudny. No chyba, że jest jak u Izzi i Żabulki, że on jest głodny... ale on mi nie chce zjadać z dwóch cyców w nocy, zazwyczaj zje tylko z jednego. Juz sama nie wiem. W środę będę u pediatry to zapytam się jakie mleko dodatkowe mogłabym mu podawać, bo i tak pewnie sie przyda jak zaczną sie studia.
Stary 2008-09-25, 10:30   #681
Dorotka@
Zadomowienie

dziewczyny!
mam do was pytanie, kieyd wybieracie się do poradni preluksacyjnej na badanie bioderek? czytałam że powinno się je robić do 3-4 tygodnia, by w miarę szybko wykryć dysplazję itp. ale w mojej przychodni zapisani jestesmy dopiero na 27 października czyli po 6 tygodniach, a jak to jest u was?
Stary 2008-09-25, 10:35   #682
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

No włąsnie o to samo sie miałam spytac jak wy tych kilogramów w takim tempie sie pozbywacie....ja chyba bede musiala poczekac az bede mogła ćwiczyć, myslałam że juz powolutku zacznę sobie bo dobrze sie czuję ale położna mnie opieprzyła bo nie wolno do 6 tygodnia bo mimo ze dobrze sie czuje to wielka rana na macicy jest i mogę skonczyc krwotokiem

Anuhaa co do mleczka to skoro drugiego juz nie chce to chyba najedzony ja czasem w ciagu dnia mam tez takie chwile mysle ze juz coraz bardziej właczaja sie chwile czuwania i wymagania uwagi
A w nocy dzisiaj mi przespała 6 godzin

Dorotk@ u mnie własnie po 6 tygodniach sie idzie do kontroli bioderek

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-25, 10:50   #683
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja przy wypisie ze szpitala dostalam karteczke ze usg bioderek kontrola za 2 miesiace, i bylismy 10 wrzesnia, a piter urodzil sie 6 lipca

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-09-25, 11:24   #684
Wiktorynka
Zadomowienie

Mam do Was pytanie. Czy Wy tez bardzo sie pociłyscie po porodzie? U mnie juz kolejna doba gdzie w nocy budzę sie cała mokrusieńka. Dzisiaj przebierałam się 6 razy... zaczynam sie zastanawiac czy to normalne?
Z drugiej strony widze jak mi opuchlizna z ciaży expresowo schodzi i mysle sobie ze moze to po prostu wypacam? Jak to u Was wygladało?

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
Asiu Ignaś pierwsza klasa . Wracaj szybko

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Wiktorynko, przeczytałam Twój opis porodu i normalnie kobieto MEGA RESPECT!!! A najbardziej mnie zirytowało to, że tak zapewniają, że zzo bezproblemowe a potem jak przyjdzie co do czego to męcz się kobieto bo anestezjolog zajęty!!! ZGROZAAAA I śREDNIOWIECZE!!!
Za to naciaganie na ZZO to miałam ochote ich po mordowac, za to sie zemsciłam, dajac upust krzykiem, a co! ... jakas polozna z sali obok usiłowała mnie uciszyc, powiedziałam jej tylko ze przestane krzyczec jak mi dadza zniczulenie, i wrzeszczałam sobie dalej

Cytat:
Oj mój Piotrek ostatnio daje nam popalić w nocy. tak od 3 do 8 co chwila się budzi, oczy szeroko i marudzi. A jak już rano rozbudzi mnie na tyle, że postanawiam wstać to on zasypia W dzień śpi bardzo dużo i pewnie dlatego w nocy taki marudny. No chyba, że jest jak u Izzi i Żabulki, że on jest głodny... ale on mi nie chce zjadać z dwóch cyców w nocy, zazwyczaj zje tylko z jednego. Juz sama nie wiem. W środę będę u pediatry to zapytam się jakie mleko dodatkowe mogłabym mu podawać, bo i tak pewnie sie przyda jak zaczną sie studia.
Ignas tez sobie upodobał marudzenie od 3 do 8 ... a pózniej spi i tylko co 1,5 godz budzi sie na przekaskę.

uchhh... kiedy ja nadrobię te wszystkie Wasze posty?
Stary 2008-09-25, 11:44   #685
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Wiktorynka ja sie poce szczegolnie w nocy. np dzis obudzilam sie mokra i bylam pewna, ze to mleko, ale macam stanik a on suchy. szczegolnie w mostku, miedzy piersiami mialam mokro

usg bioderek robi sie podczas tej wizyty u ortopedy? izzi Ty chyba zapisywalas sie prywatnie. gdzie i za ile?
a ja jestem chora, ale nie bylo szans zeby sie zapisac do internisty. pediatra z dzieci chorych instruowala mnie przez tel co moge brac. oby to cos dalo

Stary 2008-09-25, 11:51   #686
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Wiktorynko ja podobnie jak Jarosznia w nocy jestem mokruśka chociaż zimno w domu więc pewnie to wypacanie

Super zemsta z tym krzykiem

No ja usg robiłam podczas wizyty u ortopedy wiec teraz chyba też nic sie nie zmieniło...

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-25, 11:55   #687
Dorotka@
Zadomowienie

oj dziewczyny, widze że jakis wirus w powietrzu wisi...wokół pełno osób z przeziębieniem-mamuśki-nie chorować mi tu!
Wiktorynka- dałas im popalić na tej porodówce,,,i dobrze, przynajmniej Cię zapamiętają

REKLAMA
Stary 2008-09-25, 14:35   #688
Liatris
Rozeznanie

ekstra tyle postów cytowałam i wszystko mi zniknęło.

Anisia niezła operacja z tym hemoroidem. Ja w końcu nie wiem, czy go mam czy nie bo nic mnie nie boli tylko gdy się załatwiam to z krwią !!. I nie wiem co jest grane. Mam stracha.

Co do marudzenia dzieciaków, to moja ma to samo. Zaczynam też podejrzewać, ze mam za mało mleka i ona się nie najada. Tym bardziej, ze poje troche i puszcza, zaczyna się denerwować. Więc może za dużo to tam nie leci. Ja mam mleko NAN w razie co.

A co do nocy, to zauważyłam u siebie, ze wstaję już do niej chyba we śnie. Budzę się na tym, że ją karmię . Nie potrafię już określić dokłądnie o której się budzi bo sama do końca nie jestem obudzona .

Piękny dzień dzisiaj, nic tylko na spacer.
Stary 2008-09-25, 15:01   #689
żabulka21
Rozeznanie

Izzi witaj w gronie mam cyckowo-butelkowych co prawda narazie tworzymy duet ale moze ktoś jeszcze dołączy

Liatris to na pewno hemoroidy ja też miałam Njpierw zauważyłam krew na papierze toaletowym a później strasznie zaczęlo mnie boleć.Pomogła mi maść przeciwbólowa.Jak zacznie Ciebie boleć to daj znać a podam ci nazwę.

Pogoda dzisiaj cudowna.Na szczęscie dostaliśmy pozwolenie od pediatry na spacerki więć dzisiaj byliśmy na 2-godzinnej przechadzce i przy okazji kupiłam sobie torebkę
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-25, 15:24   #690
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Izzi witaj w gronie mam cyckowo-butelkowych co prawda narazie tworzymy duet ale moze ktoś jeszcze dołączy
a ja to co? butle daje juz sporo czasu, nawet udokumentowalam te czynnosc na zdjeciu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości