|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008
Suzia na poczatku tak chyba jest, ze po papce dziecko powinno jeszcze mleczko pic, gdzies ostatnio czytałam, ze pełnowartosciowy posilek jest dopiero jak dziecko zjada cały sloiczek 180 g. Moj zjada 120g i to w nalepszym wypadku i pije jeszcze do tego mleczko tylko nieco mniej niż zwykle.
Martucca u nas tez coraz czesciej zalecają dodawac oliwe do papek z warzyw, ale myslałam, ze jest to bardziej zwiazane z tym, że w warzywkach są witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. A do mieska powinno się dodac nieco witaminy C.
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
ona z tym mleczkiem po warzywkach to Dunki sa chyba zbyt leniwe i z tego powodu dodaja mleka modyfikowanego- no i maja karmienie piersia/butelka z glowy
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi dotyczace kapieli...
Dziewczyny Natalka 2ga noc z rzedu w nocy budzi sie co 2 godziny na karmienie a przesypiala juz 6-8 godz bez przerw czy to skok rozwojowy? (nie daje sie ponownie uspic, placze, a cyca ssie jakby tydzien nie jadla ) ![]() w dzien jest normalnie, je co 3godz a noc masakryczna |
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
suzia tak jak ci pisalam, mleko robisz normalnie zgodnie z tym co masz napisane na puszcze od mleka i do tego dodajesz kleik, zacznij od lyzeczki a potem zwiekszaj ilosc kleiuk. nie zmniejszasz miarek mleka.
karolakep nie wiem co to jest ale moj ma tak samo tylko budzi sie co 3 godziny, a tez potrafil przespac 6 godzin tylko u mnie to juz trwa dwa tygodnie a ja wygladam jak zombi
|
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
Tez jestem w klubie zombi
Druga noc z rzedu pobudka co 2 godziny
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzięki za wypowiedzi o krzesełkach do karmienia
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w klubie zombi ja również jestem i to od kilku dni
nocki to pobudki góra co 2godziny w dzień prawie normalnie a najgorsze jest to, że jutro idziemy na szczepienie i dzionki też będą marudne No ale jakoś wytrzymać musimy. Ja jestem pewna, że to skok bo mała się nauczyła kilku nowych rzeczyMam pytanie do dziewczyn, które biorą mini pigułki. Czy macie podczas brania jednego opakowania okres, bo ja wybrałam drugie i nie miałam, tzn. zaczynając brać miałam delikatne plamienie i od tamtej pory nic a zaczynam 3 opakowanie. Może po prostu nie mam w ogóle jeszcze okresu bo karmię piersią ? Już sama nie wiem. Doradźcie coś
|
#2558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
karolakep Ja moja mala kapalam kilka razy w wannie byla zachwycona. To ja tez zapisuje sie do klubu zombi. Masakra z tymi karmieniami. martucca pytalas o schemt zywieniowy w Uk wic tu zalecaja wprowadzac nowosci po 6-mc . Na poczatek kleiki , potem warzywka i na koncu owoce bo maja bardzo intensywny smak. Asia fajne to krzeselko do karmienia. Tez chce kupic cos podobnego. |
|
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieciaczki wkladaja juz sobie stopy do buzi????
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
witam
my po chrzcinach, ręce bolą od roboty ale podołaliśmy ![]() mała w kościele oczywiście marudna i beczała, przy polewaniu wodą też , w domu przy gościach tak samo praktycznie, widocznie dla niej za dużo ludzi, każdy do niej podchodził, brał na ręce, zagadywał a ona lubi czasem sama poleżećja już jem normalnie, jadłam ciasto, smażone i spoko |
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Gwiazdka jeszcze nie ale łapie już za nóżki i przypatruje się stopom, ale w buzi ich jeszcze nie miała a nie mogę się już doczekać bo to na pewno rozkoszny widok
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łapie nózki ale jeszcze sa za krótkie żeby dosiegła do buzi. Raz jej się udało - myślałam ze się złoży w pól zeby sobie nóżkę załadowac do buzi...heh, komiczne to.
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też noce nie przespane od 4 czy 5 dni - też się budzi ciągle - a ja dodatkowo do pracy musze wtawać więc nie ma sans nawet wyspać się jak ma drzemkę w dzień.
Nóżki też stara się łapać ale nie zawsze mu się udaje - najlepie mu wychodzi jak go przebieram to troszkę mu pomagam, i wtedy udaje mu się do buzi dosięgnąć. |
|
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Witam - u nas same pogodne dni ostatnio tzn. nie za oknem ale w domku - Hubercik usmiechnięty i radosny, gaworzy, uśmiech na buźce zaraz po przebudzeniu - no aż chce sie żyć
![]() Oby takich dni było dużo więcej niż tych smutnych i z lezkami w oczkach ![]() W srodę szczepienie - II dawka. Brałyscie bezpłatne czy płatne - no i na czym polega róznica ![]() ![]() :con fused:a w sobotę chrzcimy!!! Ubranko już kupione, świeca i szatka również. mam tylko nadzieję że Hubert nie będzie płakał w trakcie mszy swiętej. dziewczyny ile u was w parafii kosztuje chrzest - tzw. ofiara ![]() Cytat:
Hubert jest na etapie wciskania sobie piąstek do buźki ![]() Siega już do zabawek, wyciąga do nich rączki - smieszny jest ![]() gothika jednak na zdjeciu maleństwo spokojniutkie jak aniołeczek tak wyglada ![]() oj ciekawe jak my przezyjemy ten dzień ![]() suziaa - Synek jest bardzo do ciebie podobny - Super zrobiłas to zestawienie Sliczny bobasek![]() karolakep Jak Twój maluszek ślicznie główke w górze trzyma Sliczny jest![]() a to mój Hubertcik
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Co do przesypiania nocy ta ja nie moge narzekac bo budzi sie tylko raz a pozniej to juz ok 5 dzisiaj nawet o 6:30 wiec nie jest zle ale za to w dzien masakra prawia wcale nie spi najdluzsze drzemki to po 15 min i mi juz czasem nerwy puszczaja, zaczynam cos robic a ona wlasnie sie budzi z wielkim rykiem, ale mam nadzieje ze to minie.
a krzeselka wszystkie mi sie podobaja, juz nie moge sie doczekac jak Olcia zacznie siedziec. stopek jeszcze nie odkryla narazie wklada piastki do buzki i sie okropnie slini. |
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie jak czesto wyproznia sie 3/4 miesieczne niemowle??
Bo basz syneczek juz drugi dzien nie zrobik kupi, tylko cos tam mial malutko na pieluszce. Pozdrawiam
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez mial taki okres, że robił kupki co 2-3 dni, ponoć to normalne. Teraz wszystko się unormowło i jest kupka zazwyczaj jedna dziennie Ma teraz 4, 5 miesiąca.Malgo moj ma 4,5 miesiąca i nie wkłada jeszcze stopek do buzi Nie moge się doczekać tego rozkosznego widoczku.Zapisuje się do was zombiaki Moj mały kiedyś spał do 4-5 a teraz budzi się dwa razy na karmienie i poza tym miedzy karmieniami- tak bez powodu. nie wiem co jest grane Dziś np obudzil się o 5 i już nie chcial spać.
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
kmat-dziekuje ci bardzo juz od dzisiaj zrobie w koncu dobrze to mleczko
![]() malgo-mój synuś jeszcze nie wkłada stópek do buzi ale bawi się nimi i bacznie je obserwuje ![]() agusska-z własnego doświadczenia powiem Ci że własnie między 3 a 4 miesiącem synek miał "rozstrój" ponieważ raz robił kupkę co 3 dni raz kilka na dzień, ordynator oddziału dziecięcego na którym leżeliśmy powiedział że norma to do 4 dni wiadomo każde dziecko jest inne, ale nie martw sie niebawem wszystko mu się ustabilizuje a zawsze jak zaczynasz się obawiać że maluszek będzie niespokojny z tego powodu(tez tak bywa) zrób mu herbatke na lepsze trawienie. kjane-u mni epodobnie radosne dnie(poza wieczorami-bo zęby idą) ale najbarzdiej rozczula mnie to jak się cieszy pełną gębą niewiadomo do kogo i z czego. np dzisiaj jadł obiadek a tu naraz jak się rozbawił tak się cieszył że szok do samego siebie a jak poweidziałam żeby ładnie jadł to się tak roześmiał że czkawki dostał ![]() co do chrztu-my daliśmy 100zł.mały przespał cała mszę łącznie z litanią. gothika-na pewno mała miała nadmiar wrażeń i była rozdrażniona, ale najważniejsze że jesteście juz po i slicznie sie prezentujecie
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja też należę do zombiaków, zaczęłam pracować, mały też częściej budzi się w nocy. Też jeszcze nie wkłada stópek do buźki a za tydzień skończy 5 miesięcy. Nie udzielam się już tyle na forum co wcześniej bo nie mam czasu niestety. Mój synek ma kilka problemów zdrowotnych i koncentruję się na nim najwięcej, potem mąż, praca i na internet nie mam już za bardzo czasu. Mikołajek będzie miał operację za kilka miesięcy na jąderka. Jesteśmy też w trakcie badań słuchu. Ma stwierdzony już niedosłuch w stopniu umiarkowanym (60 db na prawe uszko i 70 na lewe) ale troszkę się jeszcze zmienia i póki co czekamy aż mu się unormuje wada i będzie miał zakładane aparaty słuchowe. Wiem, że czasu coraz mniej bo przestaje się odzywać, wyrasta z okresu głużenia a gaworzyć nie potrafi bo nie ma bodźca dźwiękowego (nie słyszy nas po prostu), Będę na pewno was nadal czytała, jeśli znajdę czas to na pewno coś napiszę. A Wy proszę, trzymajcie kciuki za moje maleństwo
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja naprawdę stresuje sie ujż wszystkim - tym ze stefcia nie przesypia nocy - wiec karola, kmat, martucca witaj w klubie mam to samo dziewczyny a moze to przez te zabki?? tym jedzeniem... a najbardziej tym ze wracam do pracy ![]() aż mnie głowa boli Cytat:
sonia napisz jak poradziłąś sobei z rozstaniem i zpowrotem do pracy? Cytat:
i moze dziewczyny maja racje bo ja tez przez to przechdodziłąm miedzy 3 a 4 miesiacem... a moze spowodowane to było własnie ząbkowaniem?? i jeszcze dziewczyny... pytanie o kapiel jak to u was wyglaa? najpierw kapiecie później karmicie i odkładacie do łózeczka? czy karmienie kapanie odkładanie - wg tracy hogg?? pzdr |
|||
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
U mnie z kąpaniem to wygląda tak, że zazwyczaj po "Na Wspólnej"
kapiemy Małą, później jedzenie i spać ![]() malami112 całym sercem jestem z Tobą i Twoim dzieciaczkiem i trzymam za niego kciuki, wszystko musi być dobrze Ponawiam swoje pytanie odnośnie brania tabletek i okresu. Z tego co pamiętam jest tutaj nas kilka, które biorątabletkii karmią piersią, jak to u was wygląda
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do kąpieli i jedzenia to wcześniej miał kąpiel a potem butla i spanko, ale od jakiegoś czasu wydłużyły mu się przerwy między karmieniami i ostatni posiłek ma ok 18 a potem ok 19 kąpiel i spanko. Jeszcze karmię go przez sen ok 22, ale wczoraj nie bardzo chciał jeść - zobaczmy jak dzisiaj będzie.
Co do powrotu do pracy - nie wim może jestem inna - ale jkoś bardzo tego nie przeżywałam i mały chyba też nie. Może dlatego ze zostawiałam go z meżem więc byłam o niego spokojna. U mnie wygląda to tak że karmie go rano ok6 - zamin wyjdę do pracy to on się budzi więc jeszcze się wyprzytualmy a wracam ok 16 - akurat wtedy ma porę spania więc albo juz śpi albo troszkę się pobawimy i go usypiam. Oczywiście w ciągu dnia kilka razu dzwonię to męża i o opowiada mi co robią, a jak mały zrobi kupę to mąż z klolei dzwoni do mnie żeby się poskarżyć Od tego tygodnia mąż wraca do pracy i z małym ma być teściowa więc pewnie będę bardziej przeżywać jak sobie radzą. Ale Szymon uwielbia babcie więc nie powinno być źle. |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Agulan przez pierwsze poltora opakowania tabletek mial cos jak okres prawie non stop, bylo ze 3 dni przerwy po czym znow krwawienie, teraz to ustalo od polowy drugiego opakowania i co dalej nie wiem
Gothika Ramonka wygladala slodziutko na chrzcie, a ze niespokojna normalne, nawet moj spokojny i radosny Sebastian jest niepokojny i marudny jak idziemy gdzies do znajomych i jest wiecej ludzi. Malami trzymam kciuki za twoje malenstwo a u nas z nerkami poki co testy wyszly dobrze i jest szansa ze po prostu z tego wyrosnie, w listopadzie jedziemy do szpitala dzieciecego na badania Co do budzenia nocnego to u nie tez jakos czesciej, zwlaszcza jak go poloze spac, to sie czesciej budzi, druga czesc nocy wyglada lepiej
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
malami - jesteśmy z tobą i napewno będzie ok
![]() Agula - tabletki i okres - podczas pierwszego opakowania miałam okres 6 dniowy, teraz jem drugie, właśnie wypada równo miesiąc od ostatniego okresu - narazie nie mam stópek jeszcze nawet nie łapie rączkami, dopiero się im przygląda Asia - z chęcią bym kupiła ten seboradin na włosy ale jak pomyślę że to pachnie sosną....wrrrrr....ble - nie zdzierżyłabym tego smrodu |
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za twojego maluszka. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Odezwij sie do nas czasem, ostatnio włśnie o was myślałam, probowałam odgrzebac nawet twojego ostatniego posta, gdzie pisałaś o waszych problemach, ale niestety nie mogłam obie przypomieć twoejgo nicku
![]() Trzymam kciuki!!! Dziewczyny, jak czytam o waszych problemach nocnych, to zaczynam się bać,,,,,bo u nas na razie nocka jest spokojna - cała przespana, więc ze strachem będę czekac na to o czym piszecie...
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie noce dotychczas są przesypiane (odpukać!!!!!)
choć dzisiaj miałam mega problem z uśpieniem Igi... zasypała i za 5 min w przeraźliwy ryk... (pierwszy raz taki rodzaj płaczu słyszałam) i tak w kółko przez godzine... w końcu dałam jej syropek nurofen i usnęła, pierwszy raz cos takiego wydaje mi się ze to zaczynają ząbki dawać o sobie znać...Kupa moja mała robi normalnie kupkę co 2-3 dni i jest zadowolona. Lekarz mi powiedział, ze jeśli dziecko się przy tym nie męczy, nie pręży, nie płacze to jest wszystko ok. Poprostu tak ma i już. Kąpiel u nas kąpiel jest ok 20-21 i potem karmienie i spanko ![]() okres ja biore tabletki juz 3 miesiące i jeszcze nie miałam okresu i jeszcze karmie piersią. stópki moja chwyta za nóżki i juz trochę pakuje je do buzi... nie zawsze jej to wyjdzie, ale za to doskonale umie sobie naciągnąć skarpetke albo stopę od półśpiocha, tak zeby ładnie ją poślinić... ![]() malami112 trzymam kciuki za Was, wszystko musi być dobrze
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
jesli idzie o kupki to sa 3-4 w ciagu dnia,najczesciej maly robi wielka kupke rano i czesto tak ze brudzi ubranko
wieczorem juz nie robi ani w nocy, a co zaskoczylo mnie wczoraj ze zrobil kupke w nocy no coz bywa
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja sie poddaje...... kolejna noc nieprzespana dzisiaj karmilam malego 4 razy a o piatej rano juz byl wyspany! padam
juz nie mam sil. dzisiaj na noc daje malemu viburcol moze choc troche pomozeniezalezna25 widze ze jestes na forum dawno cie nei bylo, napisz co u was? malami zdrowka zycze twojemu synkowi, wpadaj i dawaj znac co u was stella ja najpierw kapie potem jedzenie i potem spanie barbaratwarowska wolalabym sie z toba zamienic i spac w nocy |
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Witam, nie odzywałam się długo, ale przebrnęłam prawie przez wszystkie posty i mogę być w miarę na bieżąco.
Maja skończyła 4 miesiące, od ponad tygodnia wprowadzam jej nowości - na razie desrki.Przyjęło się jabłko, marchewka, brzoskwinia.Deserek dostaje około godziny 11-12.Poza tym jest na piersi.Zamierzam również wprowadzać zupki.Wieczorem mała dostaje 160 ml. kaszki ryzowej. Dzisiejszą noc przespała całą.Doszłam do wniosku, że przed spaniem lepiej podać pierś.Myślałam,że jak zje gęstej kaszki, to będzie dłużej spała, ale niestey nie.Budziła się koło 3 na jedzonko.W wczoraj dostała pierś i spała całą noc.Muszę przesunąć kaszkę trochę wczesniej. Nie wiem, czy dobrze robię, ale papki podaje przez smoczek taki z dużą dziurką, mała bardzo fajnie wszystko zjada.Stwierdziłam,że jak opanuje już wszystkie smaki i będzie jej to pasowało, to przejdziemy na łyżeczkę.
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
ale wam zazdroszczę ze już podajecie dzieciom inne żeczy nież mleko. Ja musze czekać do pół roku a juz bym bardzo chciała coś podać (mała na 3,5 m-ca)
Narobiłam zapasów z działkowych owoców, kupiłam w promocji kilka słoiczków Hipp'a i Gerbera, przymierzam sie do kupna krzesełka do karmienia....ale musze jeszcze poczekać z tymi nowościami w jedzeniu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

) 
tylko u mnie to juz trwa dwa tygodnie a ja wygladam jak zombi
Druga noc z rzedu pobudka co 2 godziny
nocki to pobudki góra co 2godziny w dzień prawie normalnie a najgorsze jest to, że jutro idziemy na szczepienie i dzionki też będą marudne

a nie mogę się już doczekać bo to na pewno rozkoszny widok 

wieczorem juz nie robi ani w nocy, a co zaskoczylo mnie wczoraj ze zrobil kupke w nocy no coz bywa