|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
zabciaa napisz do niego, że skoro to urlop to dopiero za rok, więc może poprestawiać. A jeśli dostał zaliczkę nieupewniając się o jaką datę to jego problem.
Jeśli nic z tym niezrobi, to niestety niech oddaje zaliczkę i kogoś poleci z wolnym terminem - bo tak się ludzi nie zostawia. zabcia z jakich okolic jesteś to może coś jeszcze znajdziemy? |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() skoro ma zamieszanie w kalendarzu i nie potrafi sobie zapic daty jak dostaje kase to chyba cos z nim nie tak ![]() a ja z Tarnowa jestem
|
||
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje slicznie za linki zaraz bede ogladac i pisac do nich czy termin maja jeszcze wolny ![]() a to "moj" felerny fotograf --> http://www.jasnezetak.pl/ |
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę = jasnezetak odwalił taką chałę? omajagad, a myslalam ze to profesjonalisci!
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam czytam...to aż się boję żeby nam ktoś żadnego numeru nie wywinął- kamera, fotograf, zespoł czy jesczze ktoś inny..... echhh
|
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja się pochwalę swoim szczęściem. Wychodzę za mąż 8.08.2009. Na razie mamy załatwioną tylko salę. Pisaliśmy meile do DJ'ów, ale nie odpisali nam, więc trzeba szukać dalej. Koleżanki dziwią się, że na rok przed ślubem nie mam wybranej sukni, a najlepiej żeby już wisiała w szafie i czekała. To, co mnie najbardziej przeraza w przygotowaniach do ślubu to ceny sukni ślubnych. Jestem strasznie oszczędna i chyba nie kupię sobie takie prawdziwej w salonie. Na razie przeglądam All i patrzę na suknie wystawiane na sprzedaż w moim mieście, ale takie, żebym mogła pojechać i przymierzyć. Są o wiele wiele tańsze. Co sądzicie o sukniach używanych (tylko raz oczywiście).
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Abigail jesli uzywana i w dobrym stanie, i do tego bylaby dobra i czulabys się w niej jak księżniczka to po co przepłacać?
A fotografa macie? |
|
|
|
#3460 |
|
Raczkowanie
|
jeśli to pytanie do mnie to odpowiadam. Nie mamy nic poza salą. Oczywiście w to wchodzi jedzonko, obsługa sali i dekoracje. Fotografa będziemy szukać później, bo chcemy go i tak tylko na plener następnego dnia po ślubie.
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja radzę już teraz, bo plenery ślubne zazwyczaj są w poniedziałek, więc lepiej już teraz poszukać
i mieć z głowy.
|
|
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
My w ogóle wszystko odkładamy na później. Gdyby mój TŻ bardziej się zaangażował to może miałabym więcej pary do robienia tego wszystkiego. Bo jak na razie to on tylko zadzwonił do Urzędu Stanu Cywilnego i dowiedział się, że dopiero pół roku przed ślubem można zamówić termin ślubu. Jak teraz znajdziemy DJ'a to ja na jakiś czas będę już spokojna. Może polecicie jakiegoś DJ' który grałby na weselu we Wrocławiu? Chcielibyśmy, żeby grał i śpiewał ale też trochę puszczał muzykę z płyt.
|
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i to ma być profesjonalista koszmar jakiś, i jak tu mieć zaufanie do ludzi![]() Cytat:
ja również ślubuję 08.08 koleżanki chyba przesadzają, z suknią aż tak się spieszyć nie trzeba Osobiście nie mam nic przeciwko sukienkom już po pierwszym ślubie Jeśli są w świetnym stanie to dlaczego nie
|
||
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Baja, czy liczba przy Twoim nicku oznacza rok urodzenia? To by oznaczało, że jesteśmy w tym samym wieku i w takim samym wieku będziemy wychodziły za mąż? Czy jeśli faktycznie tak jest to nie czujesz sie za młoda? Bo ja ostatnio mam coraz więcej wątpliwości czy ślub w wieku 23 lat to nie za wcześnie i nie taka zwykła fanaberia małolatów (mój TŻ jest ode mnie starszy raptem 1,5 roku)
I mam do Ciebie drugie pytanie. Mamy ślub tego samego dnia, a ja mam tylko salę. Ty masz w suwaczku nawet liczbę godzin jaka została do ślubu? Czy już to załatwiałaś tak dokładnie? |
|
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coraz wiecej nas a co pytania powyzej-duza czesc PM 2009 zalatwila juz wiekszosc waznych rzeczy-sale,kosciol,zespol,fotog rafa i kamerzyste, nawet nauki czy suknie (tak jak ja ) lepiej szybciej pozalatwiac to bo potem bedzie trudno zalatwic cos porzadnego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale mnie stresujecie... Muszę zmobilizować tego mojego TŻ'a, bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze do żadnego ślubu nie dojdzie ... bo nie zdążymy. To od października biorę się ostro do roboty.
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Abigail napisałas że do USC Tż dzwonił, czyli cywilny bieżecie?
My tu w większości konkordatowy, czyli generalnie teraz mamy pozałatwiane godziny ślubu w Kościele. Do USC idziemy tylko po papiery na jakieś 3 miesiące przed ślubem. stąd ta godzina zapewne ![]() I nie od października a od jutra sie zabierz ![]() Ja będe mieć ślub jak będe mieć 24 lata. Ale gdybym w tym roku wychodziła za mąż, to nie uważałabym tego za fanaberię małolaty A mój Tż już ma 29 ![]() W ogóle ale mam dziś dzień!!!!!!! W zeszłym tygodniu umówiłam sie na dziś do fryzjera, na 17. Idę, wchodzę a tam pani od paznokci (zakład 2w1) mnie informuje, że Pani fryzjerka bardzo przeprasza, ale nie miała mojego numeru i nie mogła zadzwonić odwołać spotkania. Dziecko jej zahcorowało. Luzzz. umówiłam się na jutro. Ide do ortodonty na 19! (piczka jedna mogła podzwonić do pacjentów). A tam kartka na dzrwiach, z powodu choroby 29.09 gabinet nieczynny! Osoby umówione na ten dzień proszone sa o przyjście w czwartek w godzinach podanych. No szlag mnie trafił! Latam tylko w tą i we wtą
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że wiek hmm "matrykalny" nie ma tutaj za wiele do rzeczy- ważniejsza jest dojrzałość psychiczna i miłość
Wiele osób, mimo, ze mają juz koło 30 mają nadal rozumki dziecięce a niejeden 18-latek jest bardziej od nich dojrzały JEśli ktoś się kocha to nie uważam, ze 23 lata to za wcześnie....a propos wieku to ja mam teraz 24 a mój Misiu 28 więc jak będziemy brać slub to ja 25 a TŻ 29
|
|
|
|
#3469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy więc rówieśniczkami![]() co do pytania czy młodo się czuję na ślub, odpowiem, że absolutnie, uważam, że to dobry wiek i wcale nie za wcześnie, już od dawna planowaliśmy ślub, ale wiadomo plany, planami, ale za coś żyć trzeba dlatego decydujemy się na ślub w momencie gdy jesteśmy w stanie się utrzymać. Co do godzin w suwaczku to nie mam pojęcia dlaczego mi je odlicza, chyba po prostu taki ten suwaczek jest dokładny. Nie mam załatwionej godziny w kościele. Zapewne te godzinki odmierzają czas do dnia ślubu, a nie dokładnej godziny, w której będę stać przed ołtarzem Natomiast za organizację wesela zabraliśmy się na początku tego roku. Musicie teraz zakasać rękawy żeby szybko pozałatwiać wszystko, ale dla chcącego nic trudnego, najważniejsze, że sala jest Powodzenia
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
pokaze jak zrzuce.. czyli wieczore
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Ja dzisiaj wpadłam na chwile do salonu z sukniami ślbnymi ceny 1400-1600 te sukienki, które były w miare, ale nic szczegolnego mnie sie nie spodobło, natomiast znalazłam świetny smoking dla TZ. Muszę go kiedyś wyciągnąć zeby przymierzyl
|
|
|
|
#3474 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to jest coś, możecie mi wierzyć a Twój TŻ będzie zdawał na nowych zasadach, ktore jak na razie nasz boski minister podaje co tydzień w innej wersji. Możliwe że ja tez pójdę za rok na ten egzamin więc może się spotkamy![]() Cytat:
a rok temu 50 % zdało na radcowską i adwokacką...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja bym sobie w ogóle podarowała jego usługi!
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia, z tego fotografa to cham, bo inaczej go nazwac nie mozna. Jesli wplacilo sie zaliczke to tak jaklby zarezerwowalo sie termin, dla mnie jeat to rownoznaczne z umowa. Ja nie wplacalam swemu zaliczki ani nie podpisywalam umowy a termin moj ma zarezerwoany. sprawdzalam niedawno. i moj tak prowadzi "swoja polityke" a wszyscy sa zadowoleni
![]() buuuu, przegralam na allegro stroj kroliczka Ostatnie marzenie mego TZ - zobaczyc mnie w stoju kroliczka :P zboczuch jeden :P
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki kolejna moja znajoma za mąz wyszła- tu mozecie zobaczyc fotki- a dlaczego Wam pokazuję? bo ja myślałam, ze osoba niska źle będzie w takiej sukience wyglądac- z takuim szerokim, rozkloszowanym dołem... a ta dziewczyna jest niższa ode mnie wiec ma jakies 155 cm wzrostu...a moim zdaniem super wygladala,....
http://nasza-klasa.pl/profile/753256/gallery/54 i tutaj u jej mamy w galerii http://nasza-klasa.pl/profile/7497413/gallery/14 |
|
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
A ja wzięłam się od razy do "roboty". Od mojego TŻa usłyszałam po raz kolejny "zdążymy" i napisałam wiadomości do chyba 10 DJ'ów grających na weselach we Wrocławiu. Odpisał mi już jeden i jestem lekko zaszokowana... Chyba nie znam się na cenach zupełnie. Czy usługa DJa (jedna osoba) może kosztować aż 2000 zł? I na dodatek ma pozajmowane terminy już na 2010 rok
. Teraz to chyba trzeba planować wesele zaczynając liceum... |
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spokojnie- na pewno wszystko zalatwicie-tylko musicie dobrze poszukac
|
|
|
|
|
#3479 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jak Cytat:
no moj tż też 1 zachorowal...a ja od niego...Cytat:
Cytat:
witajCytat:
dziekuje kochana Cytat:
![]() Cytat:
haha heloł :d ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wysyłaj mu życzeń !! Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, a co myślicie o takich aniołkach jako podziękowania dla gości?
http://www.allegro.pl/item446449484_...ub_wesele.html o tuttaj są z obrączkami- takie bardziej weselne http://www.allegro.pl/item442939491_...ub_wesele.html edit wlasnie porzeczytalam, ze jesli w podziekowaniu gosciom daje sie migdały to powinna byuc ich nieparzysta liczba-najlepiej 5 sycylijskich z gatunku jakiegos tam. 5 migdałow symbolizuje 5 zyczen: szczescie dlugowiecznosc bogactwo zdrowie cudowne dzieci ![]() nie wiedzialam wczesniej o tym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

no i to ma być profesjonalista
Osobiście nie mam nic przeciwko sukienkom już po pierwszym ślubie
A mój Tż już ma 29

ktoś wie kiedy tam są wyprzedaze
Słyszałam, że te egzaminy były okropnie trudne. Nawet sam Ziobro powiedział, że by ich nie zdał
Jeszcze tak pochmurno jest, ale w serduszku gorąco dla MOJEGO TŻ