|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Hejka
A ja od zeszłego tygodnia jakaś osłabiona chodzę... a właściwie leże, bo tego chodzenia to niewiele, bo co chwilę podparcia szukać trzeba . Mój ginek na urlopie i tak się zastanawiałam co zrobić??? Mogłabym pójść do innego, ale i tak pewnie wysłałby mni9e na badania, więc poszłam najpierw na badania, no i oto co wyszło:WBC 6,95 (4,5-10,5) RBC 4,11 (4,2-5,4) HGB 12,8 (12,0-16,0) HCT 37,2 (37,0-47,0) MCV 90,6 (81,0-99,0) MCH 31,1 (27,0-33,0) MCHC 34,4 (31,0-37,0) RDW-CV 12,8 (11,5-14,5) RDW-SD 41,8 (35,0-56,0) PLT 80 (130-400) MPV 10,5 (7,0-11,0) PDW 17,7 (15,0-17,0) PCT 0,084 (0,108-0,282) I co o tym myślicie? Coś mi się widzi, że obok małopłytkowości zaczyna się pojawiać anemia... Czy trzeba z tym lecieć od razu do jakiegoś innego ginka, czy może mogę jakoś spokojnie doczekać do swojej wizyty 14,10,2008 i po prostu do tego czasu faszerować się buraczkami i tym podobnymi rzeczami ![]() Będę wdzięczna za porady
|
#3542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szkoly rodzenie to ja zaczynam w 34tc i mam ja co tydzien 5 spotkan. Nie wiem czy z wiadomoch powodów zalicze wszystkie i wkurzam sie strasznie bo te 2 ostatnie sa najwazniejsze. Nawet ja sie do tej ostatniej nie rozsypiej to jak oni sobie wyobrazaja kobiete w 39tc uczestniczyc na zajeciach???? No ale witamy w Irlandii
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
troche z poslizgiem ale wrzucam w koncu foty brzucholca i ostatnie zakupy i oczywiscie poncho
Asiu ja tez na ostatnia chwile szkola rodzenia..turlac sie chyba bede
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myslę ze to pachira, to tak a propo.... Kurcze , załamujecie mnie tymi zdjeciami....wychodzi ,że ja mam najwiekszy bęben! Bożenko , kwitnąco wyglądasz, fajna pogoda u Ciebie!
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co kochane ... tak bardzo nie chcialam isc dzis do pracy a bylo super
z kolega dostawalismy co jakis czas takiej glupawy smiechu ze az mnie brzuch "bolał" gadalismy o glupotach,posiedzialam na necie hihi a to wszytko dlatego ze bylismy sami na sklepie bez szefostwa i pracowalismy z przyjemnoscia ... Trzymajcie jutro za nas kciuki zaliczamy zalegly wpis z cwiczen z gerontologi ... porazka ale moze pozniej do sklepow dzidziusiowych sie wybiore
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
O widzę, że mamuśki planują szkołę rodzenia. Fajnie, nie jestem sama. Zaczynamy z TŻ-tem 20 października, 9 spotkań, teoria i ćwiczenia praktyczne
Część rodziny patrzy na nas jak na UFO ale ja mam to w ![]() Trzymajcie się dwupaki i toczcie sie powoli
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane
Niedawno wróciłam z usg tzn jakiś czas temu, mam foteczkę i filmik No i będzie CÓRKA!!!!!!!! Cieszymy się bardzo, z resztą obojętnie co by było, ale fajnie! Na początku nie chciała pokazać (jak to dziewczynka;P) lekarz był pewny. Dzidzia się prawidłowo rozwija, wszytsko w porządku, pomierzył, pooglądał, super Waży 630g no i ma ok.30cm buzią tak fajnie robiła hehe i rączką wyszło miże 23 tydzien jakoś. Cudownie było widzieć naszą dzidzię!!! Ach... będę mieć córeczkę Pozdrawiam!!! |
|
|
|
#3549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się, ze wszystko okej i gratuluje córeczki a jak dr Fuchs? faktycznie taki jak o nim mówią?
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja cały czas zastanawiam się nad sensem chodzenia do szkoły rodzenia. Muszę pogadać o tym z ginkiem.
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Ja raczej nie będę chodzić do szkoły rodzenia. Powód: musiałabym tam dojeżdżać sama, bo TZ w takich godzinach kończy pracę, że na pewno nie da rady. Po drugie - właśnie problemem jest dojazd (bo chyba sensowniej iść do szkoły w szpitalu, w którym zamierza się rodzić).
|
|
|
|
#3552 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie wiem co ze szkołą...
W pierwszej ciąży chodziłam i akurat tak mi się trafiło, że były jakieś dotacje i miałam ją za darmo ![]() Teraz ponoć jest płatna... Słyszałam, że niby jakieś 200 miesięcznie... Jedno wiem na pewno... jest to cenna wiedza i cenne doświadczenie. Czułam się dobrze przygotowana do porodu... A teraz... no cóż, chyba poczekam aż się wyjaśni co z tymi moimi płytkami... bo jeśli zaserwują mi cesarkę to i zbytni ćwiczenia oddychania nie będą mieć sensu ![]() A tak poza tym, to popełniłam wczoraj diabelny błąd... Byłam ciekawa jaka byłaby taka cesarka przy małopłytkowości... konkretnie chodziło mi o rodzaj znieczulenia.... No znalazłam to co chciałam - jest ogólne. Problem w tym, że znalazłam też inne informacje... o małopłytkowości i bodajże syndromie TAR u noworodków... Skutek jest taki, że jestem mega przerażona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dochodzę do wniosku, że internet nie zawsze jest błogosławieństwem ![]() Jak bym miała mało, to stanęłam dziś na wadze ![]() ![]() ![]() ![]() Początek 21 tygodnia i niestety 10 kg na plusie ![]()
|
#3553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blagam nie piszcie o corach bo z zazdrosci wybuchneCytat:
Cytat:
Jezu mi juz tez tak dupsko zaczelo rosnac,ze hej Na ostatniej wizycie 3kg przytylam w ciagu miesiaca ![]() Co do szkoly rodzenia w tamtej ciazy nie chodzilam,ale teraz jestem taka wydygana ze zapytam poloznej.Mam sie z Nia spotkac na dniach Zapytam gdzie jest i ile kosztuje
|
|
#3554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja zawsze miałam wyniki anemiczne. Myślę, że nie masz się czym mocno przejmować. Pogoda i ciśnienie jest byle jakie, więc i Ty się pewnie czuesz kiepsko. Warto może po prostu pojeść buraczki, marchew (soczek), czerwone mięso i watróbkę (byle bez przesady), a na wizyte spokojnie poczekać. Moim zdaniem nie ma sensu iść do lekarza, który Cię nie prowadzi i nie zna. A to moje wyniki: WBC - 11,3 (4,0-10,0) Limfocyty - 17,6 (20-45) Neutrofile - 76,0 (40-70) RBC - 4,13 (4,2-5,4) HGB - 12,0 (12-16) HCT - 36,6 (37-47) MCV - 88,6 (81,0-95,0) MCH - 29,1 (27,0-33,0) MCHC - 32,8 (32,0-36,0) RDW-CV - 13,1 (11,0-16,0) PLT - 201,0 (140-400) MPV 11,8 (9,0-13,0) Siobhan, dzięki za życzenia i za pocieszenie, co do Waszej (Twojej i Pani z herbatą) szkoły. Teraz już faktycznie nie będę się martwić o terminy . A u mnie poza tym wszystko dobrze z dzidkiem, ciążą, szyjką itd. Od początku przytyłam tylko 2 kg ![]() Mam tylko problem z bakteriami w moczu i dostałam jakieś leki na to. I dobrze, bo powodowało to niezbyt miłe dolegliwości, hihi.
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Edhel gratuluje coruni
|
#3556 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a waga to ja sie nie przejmuje zupelnie bo pozniej jak sie zacznie latanie wokol dziecka, spacerki, dieta matek karmiacych i w ogole to ani sie obejrzysz a wszystko zniknie... ja na dzisiaj mam ok 6-7kg na plusieCytat:
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam fotki mam nadzieję że się uda, bo debiutuję w tej kwesti-to część moich skarbów dla Boryska
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
mumi, ale słodkości!
Ja nadal nic a nic nie mam jeszcze! Chyba jestem jedyną osoba na tym wątku, która jeszcze nic nie kupiła co? Moje dziecie będzie w samym pampersie latać jak tak dalej pójdzie A jak mówiłam mojemu TŻ o zakupach to stiwerdził, że pojedziemy w jedną sobotę na zakupy i kupmy calutka wyprawkę od a do z za jdnym zamachem. Może to nie taki głupi pomysł?!
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
|
#3560 |
|
BAN stały
|
dziewczyny mam problem nie wiem czy duzy czy mały dlatego piszę aby się poradzić chodzi o temat zaparć - ogólnie zawsze miałam z nimi problemy a teraz to juz wogole kapa. I chodzi o to że zaóważyłam na papierze kiedyś ślady krwi byłam u lekarza ale to jakiś rok temu było zrobli mi wszystkie badania i niby nie wyszło nic żadne zylaki itp sprawy. Miałam tylko pić Activie aby regulować jelita i pomagało
a teraz kilka razy zaóważyłam ze to nie są już śladowe ilości krwi tylko dość sporo tego mam. Wizyte mam 6.10 u ginka wiec nie wiem czy czekać czy teraz iść i mu o tym powiedzieć... nie wiem czym to jest spowodowane, miałaktóraś z WAS coś takiego? Jakie macie środki na zaparcia aby ich uniknąć???
|
|
|
|
#3561 |
|
Raczkowanie
|
Passionfruit nic sie nie przejmuj, nie jest jestes sama ja tez nic nie mam oprocz 10 pieluch tetrowych. Dzisiaj sie dopiero zaczelam rozgladac za szkola rodzenia i chyba wyjda z tego nici. A termin nam na 5 stycznia wiec chyba musze sie pospieszyc no nie?
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, jeśli tylko nie przeraża Was jednorazowe wydanie dość pokaźnej sumki, to nic nie szkodzi, że kupicie w jeden dzień wszystko.Połowa moich ciuszków jest z lumpeksu, a takie okazje to już niestety trzeba łowić P.S Bylam dzisiaj na teście obciążenia glukozą i powiem Wam że nie ma tragedii łyknęłam szybko i po bólu...ale polecam wciśnięcie do roztworu ok połowy cytryny, u mnie w szpitalu tak można, a smakuje o niebo lepiej -jak woda z cukrem i cytrynką
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA BRAŁAM CZOPKI TE LEPSZE,POMAGAJA.MOZNA ROBIC NASIADÓWKI,DIETA COS CO POZWALA USPRAWNIC TRAWIENIE! NIE DOPROWADZAJ DO ZATWARDZEN BO TO POGARSZA SPRAWE,BEDZIE CORAZ GORZEJ. MI ZOSTAŁY PO PIERWSZEJ CIAZY I CZASAMI SIE ODZYWAJA NA SZCZESCIE TERAZ U MNIE BRAK ZATWARDZEN!ALE STAN MOICH HEMOROIDÓW KIEPSKI ,CZUJE ZE MAM GUZKI.I TERAZ JESZCZE PORÓD I PARCIE TYLKO POGORSZA ICH STAN ! PO PORODZIE TO NIE WIEDZIALAM CZY BARDZIEJ BOLI KROCZE CZY TYŁEK OD HEMOROIDÓW.
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety u nas najwieksza przeszkoda jest notoryczny brak czasu.
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Jestem nowa na forum i mam termin na 6 stycznia. Mogę do Was dołączyć? Od 16 tygodnia ciąży wiem, że będę miała synka z czego oczywiście bardzo się cieszę |
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
PROŚBA do PANI Z HERBATKĄ
prosze o zmiane moich danych na pierwszej stronie termin porodu na 30 grudnia -tak mi wyszło na połówkowym o wpisanie tylko imienia OLIWIA |
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki!
Zyrafko- witamy Cię na forum. Pani z herbatą- pieknie wyglądasz. Ciuszki bobasków jakie wrzucacie- sa boskie Mój młody bryka ile może. A ja zaczynam mieć ciązowe spowolnienie organizmu- staje się leniwa, włacza mi sie tumiwisizm itp. Ogólna jesienna leniwośc dwupaka. Jeszcze 3 śluby + 3 sesje i koniec sezonu |
|
|
|
#3569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nas duzo![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jakie sa ciuszki dla chlopcow,bo jednego chlopa juz urodzilam Marze o blond loczkach,rozoych kokardeczkach,spodnisi i skarpeteczkach... Wciaz sobie mysle,ze moze usg sie pomylilo Witam w gronie ''synkowym''
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

. Mój ginek na urlopie i tak się zastanawiałam co zrobić??? Mogłabym pójść do innego, ale i tak pewnie wysłałby mni9e na badania, więc poszłam najpierw na badania, no i oto co wyszło:

Bedzie na łóżeczko. Tylko zacyznam dopiero 24 listopada i zastanawiam się czy to nie za późno będzie, bo to będzie już 29 tc i nie wiem cyz mi nie za ciężko będzie tam łazić. Zajęcia będą 2 razy w tygodniu i potrwają przez 5 tygoni, więc skończą się jak będę w 34, więc prawie pod koniec.
z kolega dostawalismy co jakis czas takiej glupawy smiechu ze az mnie brzuch "bolał" gadalismy o glupotach,posiedzialam na necie 

bo z zazdrosci wybuchne
Dziękuję, jeśli tylko nie przeraża Was jednorazowe wydanie dość pokaźnej sumki, to nic nie szkodzi, że kupicie w jeden dzień wszystko.
Adaś