|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() o i milego dnia w pracy ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Mam prośbę do Was, jaką książkę polecacie do nauki genetyki ?
W miarę przyzwoitym i zwięzłym językiem napisaną, taką do przyswojenia i polubienia, bo to mój najgorszy dział .
![]() |
#4113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czy ja o czyms nie wiem i znow nie w temacie? ![]() edit: aa, juz rozumiem ![]() Cytat:
![]() dla mnie sa panstwowe i prywatne, i obie kategorie dzieli sie na dzienne i zaoczne [wieczorowe badz weekendowe]. i caly czas rozumialam, ze mowilas o jakichs prywatnych ![]() aa, no to tu z tego co wiem mozna jak sie ladnie poprosi i trafi na 'odpowiedniego' pracownika. a na 100% ten egzamin moga pisac ludzie, ktorzy nie zdawali jakiegos przedmiotu na maturze [badz nie zdawali go w 'rozszerzeniu'] ![]() ![]()
-Well, sometimes I do... Edytowane przez blonndee Czas edycji: 2008-09-30 o 12:32 Powód: blondowatość:] |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Przecież na AM nie ma czegoś takiego jak zaoczne czy wieczorowe
![]() Co TY na AM nie można tak, w ogóle to na AM [każdej] jest tak, że zliczają tylko Twoje punkty z chemii i bioli R [rzecz jasna o podstawie nie ma mowy] i tylko to się dla nich liczy, nie żadne polskie i języki jak na poli. czy uni. Ja na dzienną politechnikę czy uniwer. bym się dostała na luzaku, no a, że AM to wysokie progi to już nie było tak kolorowo ![]()
![]() |
#4115 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tak pobieżnie przeczytałam co napisałyście ![]() ![]() ![]() Pati-myślę, że podjęłaś dobrą decyzję. Cenię sobie, że ludzie maja ambicje i chcą sie uczyć, jednak... studia dzienne to dla mnie zawsze coś innego niż zaoczne. I tak samo dla pracodawców. Program przerabia się porządnie, a nie 'po łebkach' no i się nie płaci. Mnie np. przeraża wizja wprowadzenia zaocznej medycyny ![]() Z drugiej strony jak czytałam historię Tigresski to zgadzam się, że warto walczyć o marzenia. Robić dodattkowe kursy, mieć chęć rozwijania się, doskonalenia w zawodzie. Gratuluję Tigressko ![]() Zaczynam zajęcia dopiero pod koniec października ![]() ![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze będzie, zobaczysz ![]() Dobry wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie słuchajcie to nie jest tak jak Wam się wydaje, nie ma zaocznych studiów na AM, studenci, którzy płaca za studia chodzą z tymi dziennymi, baaa czasami nawet nie wiadomo kto jest na dziennych a kto na płatnych bo ludzie nie chcą o tym gadać
![]() Nie słyszałam o wprowadzaniu medycyny zaocznej, ale o płatnej rzecz jasna. Na płatną nie idą matołki, tylko ludzie, którym zabrakło punktów na dzienne. Narek dzięki ![]() Czytam różne fora i widzę, że dużo osób poprawia biolę i chemię. Na co Twoja siostra chce startować ? ![]()
![]() |
#4118 |
Zadomowienie
|
Paprif - ja Cię bardzo dobrze zrozumiałam. Tylko piszę z myślą o krakowskiej KSW :/ Jeśli powstanie tam medycyna /a to bardzo możliwe, właścicielem szkoły jest prezydent Krakowa i ogólnie jest to najbogatsza krakowska uczelnia, z najnowocześniejszym wyposażeniem/ to będzie problem. Bo tam na medycynę pójdą właśnie matołki. Bogate matołki, które w przyszłości będą zagrożeniem dla zdowia ludzi. Na krakowskie Collegium Medicum strasznie trudno się dostać więc na ksw będzie masa chętnych.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zajrzałam na stronkę tej szkoły http://www.ksw.edu.pl/index.php?symb...z=2&setlang=pl Na razie mają w miarę humanistyczne, że tak powiem kierunki ![]() Masz rację to byłoby straszne.
![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Medycynę, zapewne w Katowicach, Białymstoku(na tych startowała w tym roku) i Lublinie(w przyszłym roku już nie będzie potrzebna fizyka).
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
A tam, odradzają, zapoznasz się z moją siostrą, to wystarczający powód, żeby nie rezygnować
![]()
![]() |
#4123 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale sposób w jaki on to robi i to hmmm, na początku znajomości... nie pasuje mi ten chłopak, ale zobaczy się ![]() Cytat:
Cytat:
ja się z tej książki na studiach uczyłam, bardzo fajna ![]() Swoją drogą dziewczyny zazdroszczę Wam trochę. Nie samych tych pieniędzy, ale możliwości jakie one dają. Tego, że możecie sobie zrobić rok przerwy, chodzić na korepetycję, języki, jeździć na wakacje (ja nie byłam od podstawówki nigdzie) nie musicie się martwić o przyszłość. Ja nie mogę sobie na to pozwolić. Wszystko co robię, ile bym kierunków nie chciała to muszę zrobić w trakcie 5 lat studiów, nic przedłużać, nic przerywać. Dlatego teraz to studium też zaczęłam, bo ono jest blisko Opola, a poza tym może dostanę to naukowe, które mi pozwoli je opłacić, bo to straszne finansowe obciążenie dla mnie, mimo że to niecałe 300 zł :/. Jakbym zrobiła rok przerwy to tracę alimenty i już po moim studiowaniu. Mam cel w życiu jeden. Skończyć te 2 kierunki, zdobyć pracę i zamieszkać od razu gdzieś z moim TŻ. Do domu bym już nie chciała wracać, nie ma dla mnie takiej opcji. Ale widzę, że Wy macie głowę i pieniądze Was nie zmieniły. Plus dla Was ![]() Bo miałam kiedyś koleżankę dość bliską, zamożna. Kiedyś ktoś miał nas gdzieś tam zawieźć i ona nie chciała, bo powiedziała, że nie wejdzie do malucha, że jej wstyd w takim aucie jechać. Później straciłam z nią kontakt. Ta maseczka joanny z makiem i bawełną mi się kończy, kupiłam z tej samej serii z lnem i rumiankiem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23644 jutro spróbuję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Daj znać jak coś nagryzmolisz - zacznę kupować Gazetę Krakowską ![]() Tigressko jesteś niesamowita ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4125 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o tą Twoją specyficzną znajomą to przykład, że pieniądze mogą bardzo zmanierować ludzi, ale nie muszę. Wydaje mi się, że to wszystko kwestia wychowania. O rumianek - ciekawe czy rozjaśnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
16kg ![]() ![]() ![]() a tez mam takie kolezaneczki co to nie wsiada do malucha, poloneza czy innego trabanta hmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4128 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, może karta się odwróci, taka bioenergoterapeutka z Ukrainy(kiedy byłam w podstawówce miałam kiedyś kilka lat takie duże znamię na ustach, powstało jak się uderzyłam, zrobiła się tzw. cysta, miałam to wycinane po roku w klinice w Katowicach i odrosło. Oszpecało to, ale pogodziłam się z tym, że to będę miała, ta bioenergoterapeutka masowała mi to kilka minut, ja rozpłakałam się strasznie i całą noc wymiotowałam. Zniknęło do tygodnia, mam teraz po tym taką dziwną bliznę), ona która też wróżyła, nie mogła mi nic powiedzieć, co mnie w życiu spotka, bo podobno byłam za mała (miałam 12 lat), ale zrobiła mi linię życia i po 24 roku życia ma się do mnie los uśmiechać. Słuchałam tego z przymrużeniem okna, ale zawsze jakieś ziarenko nadziei zostaje ![]() Mam nadzieję, że ten rumianek mi nic nie rozjaśni ![]() ![]() Dzisiaj się szykują 2 imprezki już. Jedna na mieszkaniu u kumpla, drugie w klubie. No, to można powiedzieć, że rok akademicki się zaczyna pełną parą ![]() EDIT: Cytat:
![]() ![]() Uuu, a ja myślałam, że takich ludzi jest mało... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4129 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czesc kierunkow jest rowniez zaoczna weekendowa [jakies dietetyki i tego typu opcje], farmacja dzienna i wieczorowa [to chyba w takim razie jest oficjalna wersja, slang 'platna/'nieplatna' nie byl mi do tej pory znany ![]() spokojnie, chill, nie naskakuj tak na mnie ![]() ![]() rozmawialam z kolezanka studentka am, co prawda wydzial lekarski. mowila, ze wszystko jest do zalatwienia. ja sie na farmacje poki co nie wybieram, jak juz to dopiero za 3lata. jedyna mozliwosc zmiany to to, ze ta moja chemia kosmetyczna nie okaze sie miloscia mojego zycia, wtedy napisze sobie dodatkowo biol, i sprobuje. czas mam do 7lutego na jakiekolwiek decyzje ![]() narazie licze, ze wybralam dobrze ![]() a co do twojej matury to nikt nie mowi, ze jest inaczej, nie musisz sie tlumaczyc, na am zawsze bylo ciezko sie dostac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i czemu tak daleko? ![]() ![]() ![]() ostatnio rozmawialam z moim bylym wychowawca. tez mnie namawia na poprawe matury od razu, jak cos to szanse bede miala co rok ![]() ![]() ![]() gorzej z biol, bo w sumie nigdy nie musialam sie jej uczyc wiec nawet nie wiem czy ja lubie czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() owszem, pieniadze daja wiele szans. ale mimo wszystko 'najdrozsze' opcje wcale nie sa najlepsze. chociazby wakacje. super jezdzi[lata ![]() ![]() ![]() mimo wszystko brak duzych pieniedzy uczy zaradnosci, i jak teraz sobie radzisz to juz zawsze bedziesz ![]() ![]() edit: a co do kolezanki z maluchowstretem... znam takich na peczki. mnie osobiscie to smieszy, chociaz to raczej powod do zalamania rak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i naprawde gratki, ja bylam zawsze szczupla ale odkad po hormonach mi sie przytylo mam takie wahania wagi i nie moge sobie z tym poradzic wrrr ![]() takich ludzi jest duzo a, ze ich nei znasz to dobrze o Tobie swiadczy ;d no i zakupilam dzis tluszcz kokosowy- nie moge sie doczekac wieczora- wtedy naloze go sobie na kudelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4131 |
Zadomowienie
|
Ola - co do pieniążków, ja ich nie mam. Mają je moi rodzice, póki co jestem na ich utrzymaniu. Moje 'dochody' to to,co dostaje za korepetycje + pieniążki, które dostaję z allegro. Ale za jakiś czas trzeba będzie się usamodzielnić i zarabiać na siebie, polegać na sobie i utrzymywać się za 'wyniki' swojej pracy. Wydaje mi się, że trochę Cię poznałam na tym wątku, jesteś bardzo zdeterminowana i zaangażowana w swoje studia i dodatkowe studium. Jestem pewna, że z takim podejściem skończysz je ze świetnymi wynikami, zdobędziesz dobrą pracę i będziesz sobie mogła pozwolić na wiele z tych rzeczy, o których teraz marzysz
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja w sumie nie wierze w żadne wróżki, ale tak z czystej ciekawości nie obraziłabym się jak by jedna z nich szepnęła mi coś miłego na temat mojej przyszłości ![]() Wyszalej się - nie ma to jak akademicki tydzień liczony od jednej imprezy do drugiej imprezy ![]() Proszę o relację na temat tej maseczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4133 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kocham zdrowe odżywianie, dla mnie to przyjemność. Trochę gorzej jest z ćwiczeniami,ale dla mnie karnet na siłownie był takim zabezpieczeniem "Przecież wydałam na to 80 zł, muszę iść". Nienawidzę marnowana i jestem cholernie uprta, więc schudłam ![]() ![]() A zarządzanie pieniędzy - dla mnie zawsze najważniejsze wszelkie rachunki i jedzenie(nie oszczędzam na jedzeniu, u mnie lodówka musi być pełna - babcia mi od dziecka powstarzała, że na tym nie można oszczędzać). Dopiero to co zostanie mogę wydać na jakieś małe przyjemności ![]() Cytat:
![]() Ja to właśnie zawsze miałam zaokrąglone kształty, może dlatego się akceptowałam, bo nigdy nie byłam chuda i nie miałam do czego tęsknić. Wszyscy mi mówili że mam się nie odchudzać, bo wyglądam dobrze i sobie mnie nie wyobrażają chudej. a hormony ? To jakieś leczenie czy tabletki ? Cytat:
![]() Dziękuje za dobre słowa ![]() A Ty chcesz się wyprowadzić z domku ? EDIT : Cytat:
![]() Na imprezę jakąś na pewną zawitam, tym bardziej, że jutro nie mamy zajęć tylko konferencję naukową na którą jedziemy całym rokiem ![]() Zdam relację jutro, obiecuję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a hormony w sensie tabl anty ale bralam na tradzik- moj najwiekszy kompleks ![]() ![]() teraz zmienilam tabl i jestem w sumie zadowolona ale zobaczymy jak bedzie na dluzsza mete ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na chwilę obecną - ten rok będę mieć straaasznie zapracowany. Bardzo zależy mi na napisaniu i obronieniu pracy mgr , studiach podyplomowych i kolejnym stopniu z języka - chce podnieść swoje kwalifikacje bo za niecały rok czeka mnie poszukiwanie pracy ![]() I nie ma za co, pisałam to, co myślałam ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
Blonndee ja nie chciałam żebyś się poczuła naskakiwana
![]() ![]() To Ty zdawałaś tylko chemię R ? Olu daj spokój z tą kasą, czasami są z tego większe kłopoty niż pożytek... Poza tym wiesz, że ludzie z mniejsza kasą mają większą motywację by kimś być niż tacy co to wszystko mają, sama widzę to w swojej rodzinie, już pisałam, że mam medyczną rodzinę a ani mama ani tata nie byli bogaci, tylko na wsiach mieszkali ![]() Olu zastanawiam się czy poziomem to nie będzie zbyt rozszerzona genetyka ... Jak myślisz ? EDIT: Blonndee a o co chodzi, że wszystko można załatwić ?
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i w okresie dojrzewania zaczelam tyc. i tak sobie tyje dalej, mniej czy wiecej ![]() 'cwiczyc' nienawidze, tak jak silowni i takich innych. lubie za to sport. teeenis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zdrowe odzywianie tez lubie ![]() ![]() ![]() a mam tych kilo do zrzucenia, mam ![]() ![]() to widze, ze masz taka super tradycyjna, fajna babcie ![]() ![]() edit: Pati, tak sie poczulam troche, ale jesli to tylko nie porozumienie to ![]() co wiecej. ja zdawalam chemie pods ![]() ![]() dopiero po maturze zaczelam sie zaglebiac w temat co by tu porobic, i dedukujac wybralam chemie kosmetykow. dostalam sie i tyle [i tak sie dziwie, bo z moim podejsciem to myslalam, ze w ogole nie zdam ![]() wlasciwie juz zdajac mature, wiedzialam, ze beda ja poprawiac bo stac mnie na wiecej. ale ja sie musze skupic, na spokojnie. a tak wisial nademna jeszcze ten polski, zmora najwieksza. +stres polskiego ustnego i jezyka ustnego [nienawidze takiej presji!]. a teraz jak juz wszystko za mna to na spokojnie zajme sie tym co najwazniejsze ![]() zauwazylam, ze w tym roku duzo osob tak zrobilo, skupilo sie na tym zeby zdac, a teraz robi rok przerwy/idzie na rok byle gdzie, poprawia mature i spelnia marzenia. to dobrze moim zdaniem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem chyba gruszka
![]() Kocham tennis i unihokej ale to tylko unih. z tych zespołowych ![]() Oczywiście pływanie, jazda na nartach czy rolkach to wiadome ![]() Ja przez LO wazyłam 46kg, a teraz na życzenie przytyłam przez wakacje do 53kg i czuję się ok ![]() Choć ze stresu zawsze mi leci waga więc przed maturą 09 znów poleci... Zrobiłam sobie przerwę w nauce, ja jestem taką typową sową, że lubię po nocach siedzieć więc dzisiaj zaczynam swoje maratony ![]() Już zaraz przerobię 62str bioli, mam nadzieję, że się wyrobię do maja ![]() EDIT: dziś natknęłam się na forum biolog.pl, że właśnie dużo ludzi będzie poprawiac maturę z bio i chemi, trochę mnie to podbudowało. Blonndee Tobie to fajnie, bo idziesz na fajny kierunek, u mnie chyba nigdzie blisko takiego nie ma... w ogóle Ja Ciebie podziwiam, że tak daleko od domu będziesz, serio ![]() Ja chyba jednak przeprowadzę się na jakiś czas do mojego mieszkania, zobaczę jak mi tam będzie szło... No to naprawdę dobrze, że przyjęli Cię z podstawą, do klasy o jakim profilu chodziłaś ?
![]() |
#4139 |
Wtajemniczenie
|
ze jak sie ladnie usmiechnie lub pociagnie za przyslowiowe sznurki [kontakty
![]() ![]() ![]() a tak a propos dygresji o pieniadzach. moja mama pochodzila z rodziny 'dosc' zamoznej. tata inzynier, mama lekarz. ale gdy miala lat nascie tata zginal w wypadku. zostala sama z mama i bratem [reszta rodziny na litwie i w grodnie]. oczywiscie mama [moja babcia] namawiala ja na bycie lekarzem bo tam jej zawsze moze cos zalatwic, pomoc. no i dobrze [wtedy ![]() i musze przyznac, ze podziwiam, teraz ciezko jest dojsc wysoko od zera bez zadnych znajomosci ![]() edit: ja jak juz to chyba na jakis kurs pojde bo boje sie, ze nie bede w stanie nauczyc sie sama czegos, czego NIGDY sie nie uczylam ![]() ![]() u mnie byla tez nawet chemia medyczna, ale podziekowalam ![]() ![]() glupi zawsze ma szczescie ![]() ![]() nie mialam profilowanego LO. tzn u mnie profil klas byl ogolny, w 2LO wybieralo sie tak zwane 'fakultety' vel 'rozszerzenia' [przedmioty, ktore cie interesuja bardziej, i myslisz o maturze z nich] i dodatkowo sie na to chodzilo. o tyle fajnie ze nie bylo to oceniane, wynosilas z tego tyle ile chcialas. i mialo to sens. nawet myslalam, ze pojde tez i na biol, ale jak zobaczylam jaka nauczycielka tam wyklada to podziekowalam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na wejściu miałam przypięta łatkę, szczęściary i osoby, która dojdzie do wszystkiego bo ktoś odpowiedni dostanie w łapę ![]() ![]() Może i są czasy korupcji ale nie każdy tak robi... Wydaje mi się, że ludziom ze wsi jest w jakiś sposób łatwiej, motywacja itd...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.