|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Kłaniam się deszczowym rankiem. Dzisiaj mam ciężki dzień. Dlatego też muszę się wyżalić ! Moja Sunia - Babunia ma wizytę u fryzjera. Mimo tego, że od szóstego miesiąca życia ma do czynienia z fryzjerami i różnego rodzaju zabiegami kosmetycznymi {notabene: bardzo lubi} dzisiaj jakoś od rana jestem podenerwowana i aż w żołądku mnie kręci. Jak pisałam - jest chora i ostatni tydzień gorzej się czuła.
Niestety nie mogę przełożyć terminu wizyty, też i z racji jej wygody. Maltańczyk ma dziwne owłosienie : nie uśwadczysz na podłodze, meblach itp. żadnego kłaczka; wszystkie, splątane w kołtuny siedzą na ciele i , aby utrzymać psiaka w jakiej takiej estetycznej i komfortowej dla niego samego kondycji, trzeba go parę razy dziennie czesać. Ze względu na jej nie najlepsze zdrowie, tak fizyczne jak i psychiczne - odpuściłam jej przez dwa miesiące ablucje i inne zabiegi upiększające. Znacie pewnie efekt wyprania wełnianego np.swetra w gorącej wodzie, filcowanie .... Właśnie takie coś ma przy skórze na całym ciele; a pod pachami takie kołtuny, że każdy krok ją męczy, a pazurki takie długie, jak - nie przymierzając : krogulec. Do tego wszystkiego moja Przyjaciółka, odległa ode mnie o 1500 km. przysłała mi wczoraj maila z pytaniem: a Pićka {takie potoczne imię mojej suńki} to jeszcze żyje ?! Piekło i szatani !!! Jedyną dobrą stroną tej "wyprawy", jest to, że to mój TŻ będzie robił za kierowcę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Heroldin wszystko będzie dobrze z sunią, musisz w to wierzyć. Ja mam w domu alergiczkę i też nielekko jest czasami. Cieszy, że ta alergia nie jest w tym stadium, kiedy tylko sterydy dają jakiś efekt. Głowa do góry, rzekłabym ogon też, przyda się Wam obu wizyta upiększająca, po niej zobaczysz, że psiunia będzie zadowolona, to i Ty będziesz ![]() Marzenko, co ja czytam, że córcia choruje...Mam nadzieję, że dzisiaj jest już lepiej. Dużo zdrówka dla Was obu ![]() Wyobraźcie sobie dziewczyny, że nie mam w domu ani jednego zdjęcia wyremontowanego mieszkania. Masakra po prostu...muszę porobić zdjęcia i dopiero wtedy będę mogła wrzucić, więc proszę uzbroić się w cierpliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u mnie za oknem pieeekne slonczko- az chce sie zyc ![]() tym, ktore sie doluja zycze podwojnie milego dnia, nie martwcie sie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4084 | |||
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja nie lubię się pakować ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa, zapomniałam napisać, że byłam w krk pod koniec lipca, co prawda tylko na 1 dzień i to "z wycieczką" [czyt. kuzynka z końca świata chciała zobaczyć Kraków] i teraz dopiero sobie uświadomiłam, że to miasto Włosomaniaczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4086 | ||
Rozeznanie
|
Nie wystraszyłyśmy, wręcz przeciwnie. Chłopak bardzo pewny siebie, wysoki z poczuciem humoru, ale miał koszulkę w spodniach, czego nienawidzę. No, mniejsza z tym, w każdym razie cały czas dogryzał tej mojej współlokatorce, a swojej dziewczynie niby w żartach, ale mnie by to wkurzało. Ona mi mówiła, że on jest taki, że nie owija w bawełnę i mówi co myśli, więc nie raz po pracy usłyszała, że wygląda jak zwłoki, czy że on ma większe piersi od niej, że jest za chuda (ona jest, bardzo szczupła, ma małe piersi). To wszystko w żartach, ale wiecie jak jest z żartami, zawsze ziarenko prawdy czy oczekiwań w nich jest. No i w ogóle wczoraj oglądaliśmy film i on nie siedział na krześle "bo tu będzie wygodniej", a na sama na łóżku, tak jakoś dziwnie. Miałam wrażenie, że naprawdę wolałby żeby była sama w pokoju, żeby sobie pobaraszkować, nawet jej w żartach napisał, że teraz jak my się już wprowadziłyśmy to nie będzie czasu i miejsca na te sprawy...
Cytat:
![]() ![]() Ale nie martw się, jestem pewna, że wizyta się uda i będzie wszystko okej, koniecznie zdaj relacje ![]() a u mnie szaro i mokro brr Cytat:
![]() W ogóle niesamowicie się cieszę, że się tak mój organizm zmienił. Przed wakacjami, nie było mowy o zaśnięciu bez stoperów, wszystko mnie rozpraszało, drażniło, światło musiało być zgaszone. A wczoraj i przedwczoraj zasnęłam przed północą przy zapalonym świetle, bez stoperów i spałam jak niemowlak. To pewnie, też zaleta nowych łóżek, bardzo wygodne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej wszystkim
![]() Jednak znajdę czas na wizaż ![]() Nie wiem czy to dobry pomysł, może za parę miesięcy zacznę narzekać i żałować ale to wyłącznie moja decyzja. Nie chcę być uzależniona od rodziców, nie chcę naciągać ich na takie koszty [16tys rocznie ![]() ![]() ![]() ![]() Na inne kierunki nie składałam, bo nie ma innej opcji, ani chemia ani biologia na Uni czy Poli mnie nie satysfakcjonuje, chcę tylko farmy[no może jeszcze medycyna ![]() Jest tu jakaś maturzystka ? ![]() ![]()
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tz tez jest z natury pewny siebie, ironiczny i chamski ale nie dla mnie i moich kolezanek- no bez przesady- trzeba sie jakos umiec zachowac! a tego delikwenta trzeba najwidoczniej "zgasic".. jak jestes wygadana to smialo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4089 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W każdym razie rok przerwy to malutko, a warto dostać się na wymarzony kierunek i to jeszcze tak przyszłościowy. Sama jestem na 3 roku biologii i wiem, że po samej pracy nie znajdę, więc robię studium farmacji. Na studia farmacji i tak bym się nie dostała, nie zdawałam na maturze chemii, chemii dopiero się na studiach nauczyłam i polubiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4090 | ||||||
Zakorzenienie
|
ja również
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() rozbroiłaś mnie tym tekstem! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a u mnie deszcz... ![]() ![]() muszę jechać do zakładu energetycznego - załatwić formalności ze mnianą własciciela, a potem do pracy - a noc spędzę nad książką do anatomii... ![]() miłęgo dnia! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I bardzo się cieszę, że się cieszysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej boję się komentarzy rówieśników, znajomych studentów podrzędnych uczelni, bo bądź co bądź tylko jedna kol.dostała się na dzienne porządne studia. Większość siedzieć będzie na płatnych. Zastanawiam się co robić, komputer, telewizja odciągają moją uwagę od książek, choć może bez przesady, nie tak bardzo, jestem zdeterminowana i uparta więc jak chcę to potrafię przysiąść ale... mam swoje mieszkanie, zastanawiam się czy nie przenieść się do niego i nie uczyć w spokoju, co sądzicie ? Niestety z liczbą chętnych nie jest tak kolorowo ![]() Oleczka u mnie to było tak, miałam 3 wyjścia: -studia płatne -iść do studium farm. -poprawka matury EDIT: Mam koleżankę, technika, która odradziła mi studium... tzn. stwierdziła, że potem każdy technik idzie do apteki i marzy mu się praca mgr, więc pracuje uczy się i w maju siada na maturze. Koleżanka sama tak zrobiła i jest szczęśliwą studentką już 2 roku, a ma 23 lata ![]() Ty Olu nie myślałaś o poprawie matury ?
![]() |
![]() |
#4093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I dziękuję za kciuki ![]() ![]() Bardzo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() powodzenia ![]() biedactwo ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę tracić czasu ![]() Mam duże obawy bo stawiam na jedną kartę całe swoje życie, ale ja marzę o tym białym kitlu ![]() ![]() Jak zdam w miarę dobrze, to złożę na lek. No ale nie ma co wykraczać tak daleko, bo znów się rozmarzę i zawalę maturę ![]() ![]() Szczerze mówiąc to sama jestem w szoku, że zrezygnowałam z płatnych. Miny moich rodziców były bezcenne, ja żyję w medycznej rodzinie, w której rodzice sami zapracowali na swoje wykształcenie, więc chcę zrobić tak samo.
![]() |
![]() |
#4096 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Ja ze swoją piesową mam taki problem, że nienawidzi być czesana, psiego fryzjera zabiłaby chyba wzrokiem zanim zdążyłby zrobić trzy kroki, to jedyny pies, jakiego znam, co nie boi się weterynarza, choć mówi się, że nawet najwięksi psi "twardziele" miękną na widok lekarza... Gdy tylko widzi w moich rękach szczotkę zaczyna się wiercić, że niby ją coś ugryzło w miejscu gdzie chcę czesać, wije się, przekręca i w ostateczności wieje z kolan, a potem usiłuje wymierzyć mi "karę" za zmuszanie jej do uczesania, poprzez "odbycie innej czynności seksualnej" z moją łydką ![]() ![]() Oglądasz Piekielną Kuchnię Gordona Ramsaya ![]() Paprif, a nie myślałaś, żeby jednak pierwszy rok przeczekać w studium? Zawsze to jakieś przygotowanie i łatwiej byłoby Ci potem na pierwszym roku przejść przez niektóre zagadnienia. Virusia, jak córeczka dzisiaj? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
![]()
Pati nie przejmuj się opinią innych. Rób to co uważasz za słuszne i to co Ci serce podpowiada
![]() Chyba też zafunduje sobie jakiegos waxa na włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studium mi niczego nie ułatwi, tak przynajmniej sądzą znajomi. W studium też trzeba się uczyć ![]() Poza tym jak zaczęłabym studium to po roku nie zdawałabym matury, tylko na początku skończyłabym tą szkołę... a to już 2 lata więcej, a sam technik mnie nie uszczęśliwi. ![]() EDIT: Bardzo Wam dziękuję za rady ;* Milka19: u mnie nie ma mowy o jednoczesnej nauce i pracy, to za dużo jak dla mnie, poza tym zawsze rodzice mi mówili, że lepiej robić jedną rzecz, a porządnie. Poza tym gdzie ja bym zarobiła 16tys. ![]() Jeśli za rok mi się nie uda to pójdę na płatne... rodzice zresztą cały czas mi powtarzali, że zapłacą, ale co tam...
![]() |
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, przyda się
![]() Nie tracę nadziei bo mam wspaniałego tż i rodziców, którzy podtrzymują mnie na duchu ![]() Ostatnio brat przyszedł do mnie do pokoju[ ma 17 lat] przytulił się do mnie i mówi mi, że modlił się żebym nie wyjeżdżała na studia, że nie wyobraża sobie życia w tym domu jak mnie nie będzie, żeby nie było mój brat to nie jakaś ciota ![]() ![]() EDIT: Wiem, wiem Milka19, ![]()
![]() |
#4102 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Naukę swą kończę już całkowitą za 3 lata, wtedy zostają mi też odcięte alimenty. A biologię kocham i cieszę się, że wybrałam się na takie studia. Jestem totalnie zakochana w mikrobiologii i genetyce ![]() Nie miałam nigdy marzeń o magistrze farmacji, ale o pracy gdzieś w laboratorium, aptece, sanepidzie itp ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A to nie, że pomiatać, bo ciężko to nazwać pomiataniem, ale jakby mi ktoś mówił, że np. mam za duże piersi (w jej przypadku że małe) czy powinnam przytyć/schudnąć to bym podziękowała za znajomość. I tak mam dużo kompleksów, z którymi walczę. Facet ma pomagać je zwalczać, przez akceptację i uwielbienie mojej fizyczności (w końcu taką mnie wybrał) a nie popędzać w jeszcze większe kompleksy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4103 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejj no i co to ma znaczyc ze masz duzo kompleksow? raz dwa wrzuc je na dno szafy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet brakowało mi nauki, ale samej jakoś ciężko było się zmotywować, nie jestem typem kujona, ale takiej osoby, która lubi wiedzieć wszystko ![]() Postawiłam sobie wysoko poprzeczkę, teraz tylko muszę się uczyć ![]()
![]() |
![]() |
#4106 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a nauka wsrod ludzi, dla ktorych wybor koloru piterka lacoste'y urastal do rangi problemu, byla bardzo satysfakcjonujaca i pelna dobrego humoru ![]() ![]() powazna decyzja, gratuluje! zazdroszcze podejscia rodzicow, ze nie robia ci pretensji i wyrzutow tylko akcpetuja badz co badz madra i odwazna decyzje, pokazuja tym, ze wierza w ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu nie moglas isc na akademie medyczna? ![]() nie wiem jak u ciebie we wroclawiu jest, ale w gdansku jak ktos nie zdawal z czegos matury czy cos to ma 'druga szanse', moze zdawac egzaminy. ja zamierzam tak zrobic o ile wytrwam na tej nieszczesnej chemii 3 lata ![]() dzien dobry, czesc i czolem ![]() u was tez jest taka pogoda w kratke? czasem slonce czasem deszcz? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie cieplutko, słoneczko od rana świeci i pogoda iście wiosenna
![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4108 |
Wtajemniczenie
|
oj tam od razu bezproduktywnym
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() napisałam wypracowanie ![]() ![]() życzę powodzenia i realizacji marzeń ![]() poproszę o jeszcze jedną kolejkę ![]() ![]() ![]() ![]() miałam jechać do tego zakładu erotycznego ale tak lało ze dałam sobie spokój - a tu przestało i nawet nieśmiało słońce sie pokazuje... ![]() no nic, teraz czas do pracy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Blonndee tez miałam iść do prywatnego LO i moja wina, bo właśnie miałam totalnie niezgraną klasę
![]() ![]() ![]() ![]() Nie rozumiem o co chodzi z Twoim pytaniem dlaczego nie poszłam na AM ? Ja mogłam iść bo się dostałam ale na płatne... wiem, że rodziców stać spokojnie na zapłacenie ale po co ? Może kiedyś będę tego żałować, jeśli za rok nie dostanę się na dzienne to idę na płatne. Rodzice... nie usłyszałam złego słowa od nich ![]() Cytat:
Moja mama jest fizjo. ![]() Szkoda, że nie ma farmacji pomostowej ... Aha blonndee, rozumiem, już o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.