Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-30, 19:29   #4951
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Gdzie można coś więcej o Nabuko poczytać...???
Tymek śpi, ale jak co wieczór zasypianie wygląda podobnie-wyje tak, że traci głosik po czym usypia. Dzisiaj wył 20 minut. I nieważne czy jest na rękach czy nie, po prostu wyje. no ale to jest nic wiec mnie to już nie rusza w porównaniu do tego co było kiedyś to jest gicior

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 19:32   #4952
taka sobie
Zakorzenienie

ja tylko wpadłam sie zameldowac bo Wikusia dzis miała szczepionke i bidulka popłakuje maruda jej sie włączyła, oby tylko nie musiałam jej nosić przez całą noc. I jeszcze sie pochwale ze moja szanona kluseczka wazy 6,5 kg i została pochwalona za ładne trzymanie główki w siadzie, mam ją sobie sadzac na kolanach przodem do świata bo jest strasznie ciekawska

Judi wątek Nabuko jest w -mama z klasą- "zamiast radosci......"
jak ja współczuje tej dziewczynie ja juz dawno przestałam narezkac ze mojej małej cos jest, na prawdę zadne kolki czy szerokie pieluchowanie nie mozna porównac z tym z czym przyjdzie jej sie zmierzyc, smutne to

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 20:45   #4953
agnieszkaanka
Rozeznanie

Czytam sobie Was z ulgą, że Wasze dzieciaczki też wyją. Widzę więc że moja Małgosia jest w normie. CZy któraś z Was czytała może Język niemowląt? Zgodnie z zawartymi tam portretami psychologicznymi poszczególnych typów dzieciaczków, mój nalezy do Wrażliwców, czyli ten płacz częsty i czasami leżenie przy cycu cały dzień to normalne sprawy. Trzeba się na to nastawić, cycuś u Wrażliwca to lekarstwo na wszystko.
Pytanko trochę nietypowe: co myślicie o chustach do noszenia dzieci? Pytanie dość spóźnione bo właśnie dzisiaj przyszła do mnie zamówiona chusta z płytą instruktażową jak to wiązać i ciekawa jestem czy uda nam się pokonać pierwsze trudności. Właściwie nie widziałam nigdzie negatywnej opinii na jej temat, tylko że mojemu maluszkowi trochę się dzisiaj nie spodobało wkładanie do tego dziwadła.
Korzystacie z leżaczków, sprawdzają się?
agnieszkaanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 20:50   #4954
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Paulette właśnie oto mi chodziło a czy na inne wirusy jelitowe też to skutkuje
Nie mam pojecia....

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Wlasnie ogladalam zjecia wszystkich skarbow i sa kochaniutkie dziewczyny.
Poulette, normlanie sliczniutki jest ten Twoj Maks i wydaje sie taki duzy normalnie.
Moj synus to Gino, ale Maks tez jest ladniutki....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 20:52   #4955
poulette
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy to mozliwe zeby mojemu dziecku zaczynaly wychodzic zeby ????
On sie slini niesamowicie od 5 dni, a dzis jakos tak sporo plakal, to do niego niepodobne i w dodatku tak sobie raczka po dziaslach jezdzi ze szok....
Ale wydaje mi sie ze to za wczesnie przeciez....
Stary 2008-09-30, 21:01   #4956
marticia
Zakorzenienie

No kurde Poulette chcialam powiedzec Gino sorki kochana. No slicznosci doslownie.

A pod adresem Mario dziekujemy za komplementy.

Poulette to slinienie to chyba slinianki tak zaczely pracowac, ale jakzobaczylam malego jak wpycha rece do buzki i z jaka zaciekliwoscia to az sama zajrzalam mu do buzi czy to nie zeby...ale chyba ejsczez mamy na to czas.

Dorbarku zazdroszcze Ci, e Ala juz spi cala noc...oj jak ja czekam z wytesknieniem takiej nocy, a tu wstaje co 2-3 h i tak ok 6 budze meza zeby posiedzial z malym bo wymiekam

Malgosiu a ja tez zauwazylam, ze Mario coraz rzadziej lubi noszenie na rekach a szczegolnie usypianie. I to mnie cieszy. A caluje rece temu kto wymyslil lzaczek bujaczek

Wlasnie czytalam o Nabuko i modle sie za malutka Anielke
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 21:14   #4957
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Judi, Matrica i Poulette - piękne te wasze chłopaki Jola - kiedy Tymkowi zaczęły brązowieć oczka?
wiesz co to trwało dość długo, ze trzy tygodnie temu miał jeszcze brązowo-zielone i potem zaczęły coraz bardziej ciemnieć a takie ma z tydzień
Wszystkiego naj dla Mati
aha Tymek dołącza do grona nie lubiących rączek Bogu Dzięki.... woli stanowczo swoje łózio do zasypiania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-30, 21:17   #4958
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaanka Pokaż wiadomość
Czytam sobie Was z ulgą, że Wasze dzieciaczki też wyją. Widzę więc że moja Małgosia jest w normie. CZy któraś z Was czytała może Język niemowląt? Zgodnie z zawartymi tam portretami psychologicznymi poszczególnych typów dzieciaczków, mój nalezy do Wrażliwców, czyli ten płacz częsty i czasami leżenie przy cycu cały dzień to normalne sprawy. Trzeba się na to nastawić, cycuś u Wrażliwca to lekarstwo na wszystko.
Pytanko trochę nietypowe: co myślicie o chustach do noszenia dzieci? Pytanie dość spóźnione bo właśnie dzisiaj przyszła do mnie zamówiona chusta z płytą instruktażową jak to wiązać i ciekawa jestem czy uda nam się pokonać pierwsze trudności. Właściwie nie widziałam nigdzie negatywnej opinii na jej temat, tylko że mojemu maluszkowi trochę się dzisiaj nie spodobało wkładanie do tego dziwadła.
Ja mam chustę i z niej korzystam., Wg mnie to super wynalazek, tylko trzeba dokladnie dociągać ją przy zakładaniu, wtedy będzie wygodnie dzieciaczkowi i Twoim plecom.
Wkładając dziecko do chusty rób to powoli, ja np. jak go wkładam to w momencie jak chusta jeszcze nie jest dociągnięta, ale maluszek jest już w środku chwilkę czekam i go ze 2-3 razy bujam albo gadam do niego.
Stary 2008-09-30, 21:56   #4959
taka sobie
Zakorzenienie

a ja własnie wygrałam aukcje kupiłam mojej carycy ocieplane spodenki

wczoraj na zakupach widziałam faceta jak miał zapakowane w chuscie dziecko, troche dziwnie to wyglądało ale ogólnie było widac ze dziecku i jemu było wygodnie iwec na pewno to fajna sprawa. Ja sama sie zastanawiałam będąc jeszcze w ciązy ale w koncu nie kupiłam. I w sumie dobrze bo za wiele nie wychodze a na oródek jak wyjezdam to mam wózek

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 08:43   #4960
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

ta godzina i tak pusto...to do was dziewczyny nie podobne
ja w sumie na chwilke bo wybieram sie na zakupy ...lece sobie kupic jakies ciuszki i po rozjasniacz jakies pasemka sobie dzisiaj walne
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 08:55   #4961
Judi21_84
Zakorzenienie

wiecie co... poczytałam ten wątek nabuko i normalnie mam zjechany humor... Ile siły musi być z tej dziewczynie, w jej mężu... a z dziewczynką jest źle i ponoć jest bardziej chora niz myśleli... słów mi brak płakać się chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 09:16   #4962
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi takie same mam odczucia jak Twoje wczoraj czytałam i płakać mi się chciało. Straszna tragedia

Martunia pochwal się później pasemkami, ja tą moją rudością też się wreszcie pochwalę jak siądę na lapku i zgram foteczki.

Taka sobie prosim o zdjęcie spodenek ja mojej tez kupiłam fajne ocieplane ogrodniczki, już jakiś czas temu, ale musi jeszcze do nich ciutek podrosnąć

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 09:32   #4963
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dobry
Ja wymiękam z ta moja maruda...
Wiecie ile ona spi na dobe?? Jakies 10-11 godzin!! To jest szok normalnie! Przeciez kazdy dzien to mam skopany - spi 2 lub 3 razy po 40-60 minut i koniec. I zeby jeszcze zechciala lezec w lozeczku, pogapic sie na karuzelke itp. Ale gdzie tam. Ciagle przy mnie, albo cyc albo chodzenie po domu i zwiedzanie. Usnela teraz jakies pol godz. temu ale ledwo weszlam na wizaz i poczytalam co wczoraj napisalyscie i co? Juz ryczy...Ja nie mam sily juz
Stary 2008-10-01, 09:48   #4964
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Dobry
Wiecie ile ona spi na dobe?? Jakies 10-11 godzin!! To jest szok normalnie! Przeciez kazdy dzien to mam skopany - spi 2 lub 3 razy po 40-60 minut i koniec. I zeby jeszcze zechciala lezec w lozeczku, pogapic sie na karuzelke itp. Ale gdzie tam. Ciagle przy mnie, albo cyc albo chodzenie po domu i zwiedzanie. Usnela teraz jakies pol godz. temu ale ledwo weszlam na wizaz i poczytalam co wczoraj napisalyscie i co? Juz ryczy...Ja nie mam sily juz
Mala a probujesz ja zostawiac sama na macie albo wlezaczku?? tez placze??

Moj maly kazda faze aktywnosci spedza prawie sam, bo albo lezy w lezaczku a ja cos robie, albo na macie, czy w koszu i jest cicho (chyba, ze jest spiacy czy glodny, wtedy marudzi)
Na raczkach jest gdy go przenosze,albo sie za nim stesknie
Nie wiem, nie uczylam go specjalnie zajmowania sie samym soba, wiec trudno cos doradzic

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 09:51   #4965
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki.

Ala przespała całą noc. Myślałam, ze bedzie płakała w nocy , ze nadal będzie odragowywała szczep[ienie, ale było ok.
Tylko coś mi się wydaje, ze ma troszke mnijeszy apetyt dzisiaj. A ja mam cyca pełnego

Wczoraj jak czytałam wątek Nabuko to również chciało mi się płakać. Mam nadzieje, że Amelka będzie kiedyś normalnie funkcjonować, tzreba się o to modlić.
Stary 2008-10-01, 09:52   #4966
jowisz
Zakorzenienie

czy dobry to się okaże. wczoraj był niedobry
wczoraj iga usnęła ostatecznie dopiero o 23, był płacz i marudzenie. ciekawe co dziś nas czeka, jeśli znó dzień bez spania to ja dziękuję, poproszę już czwartek

katar większy, młoda kicha do tego czasem lekko pokasłuje. nie wiem czy już dziś pakować ją do lekarza (pogoda kiepska a w poczekalni może bardziej chore dzieci) czy jeszcze się wstrzymać.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:09   #4967
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaanka Pokaż wiadomość
Agnieszka lezaczek w moim przypadku,i nie tylko,sprawdził sie w stu procentachtakze polecam zakup ale najlepiej takiego z regulacją oparcia tak coby dziecie mogło w nim sie zdrzemnąc.

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to mozliwe zeby mojemu dziecku zaczynaly wychodzic zeby ????
On sie slini niesamowicie od 5 dni, a dzis jakos tak sporo plakal, to do niego niepodobne i w dodatku tak sobie raczka po dziaslach jezdzi ze szok....
Ale wydaje mi sie ze to za wczesnie przeciez....
Poullete Lenka od Rusałki juz ma zabka,bardzo wczesnie zaczał jej wychodzić...
Może Gino pójdzie w jej slady

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Dobry
Mała spokojnie dasz radeile razy ja już myślałam że nie mam sily,były dni(i napewno jeszcze bedą) gdzie doslownie pełzałam na rzesach po nieprzespanej nocy a tu jeszcze trzeba było sie marudną Nastką zająćJa taki kryzys mam teraz średnio raz na tydzień

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
czy dobry to się okaże. wczoraj był niedobry
wczoraj iga usnęła ostatecznie dopiero o 23, był płacz i marudzenie. ciekawe co dziś nas czeka, jeśli znó dzień bez spania to ja dziękuję, poproszę już czwartek

katar większy, młoda kicha do tego czasem lekko pokasłuje. nie wiem czy już dziś pakować ją do lekarza (pogoda kiepska a w poczekalni może bardziej chore dzieci) czy jeszcze się wstrzymać.

Jowiszku
jesli Iga nie gorączkuje radze najpierw zadzwonić do przychodni pogadac z lekarzem.Bo teraz dużo dzieci choruje,jest duże ryzyko ze mala cos załapie dodatkowo.Ja tak zrobilam kazali mi sie pokazac dopiero jak mała zagoraczkuje,lekarz powiedzial mi co mam kupic i podawac malej.
Igusia pewnie pokasłuje w momenie gdy katarek cieknie jej do gardła

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:11   #4968
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
.

Poullete Lenka od Rusałki juz ma zabka,bardzo wczesnie zaczał jej wychodzić...
Może Gino pójdzie w jej slady

Czyli to jednak mozliwe....
Rusalko, ile twoja Lenka miala tygodni jak jej ten zabek wyszedl ?
Stary 2008-10-01, 10:16   #4969
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Tak wogóle to bry kochane

Pogoda podła.Dzisiaj kiblujemy w domu.

Mała wczoraj nie zrobiła kupy i dzisiaj o 7 zaczął się armagedon...Brzuszek ja bolał i ryczała tak że mało serce mi nie pękło.Po godzinie placzu przysnęła na troche i po pobudce wspomoglam ją termometrem,bo dalej nie zapowiadało sie że cos sama wyciśnie.Teraz szczesliwe dziecie tnie komara w leżaku.

Wczoraj usneła po troche po 21,w naszym łózku...Nie spała wiec polozyłam ją miedzy nas żeby jeszcze sobie troche pogadała(tż juz spal).No i musiala niezłe bajki opowiadac bo usnełamTyjm oto podstepem kimneła sie w naszym łozkuObudziłam sie dopiero o 2.30.Mała sie wiercila na spiąco,co znaczyło że już głodna.Wypila flache nie otwierając nawet oczu i spała jeszcze do 6.30

Leonko snila mi sie dzisiaj Lilianka jak biegała z Anastazją po placu zabaw
a my na ławce robiłysmy żurawie z papieru.Ponoc byly potrzebne Anisi do jakiegos projektu naukowego nieraz czowiekowi sie takie bzdety snią...

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 10:17   #4970
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
Igusia pewnie pokasłuje w momenie gdy katarek cieknie jej do gardła
no właśnie też tak myślę. na razie używam euphorbium - psikam raz i po dłuższej chwili używam fridy (płacz nieziemski 9-miesięczna córka koleżanki już ucieka na sam jej widok), i smaruję pod noskiem maścią majerankową. euphorbium używam na zmianę z wodą morską.
a co ty podawałaś?
Stary 2008-10-01, 10:26   #4971
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Czyli to jednak mozliwe....
Rusalko, ile twoja Lenka miala tygodni jak jej ten zabek wyszedl ?
jak tak sobie policzyłam to juz nispełna 9 tyg miała jak bylo widac biała plamke a tak 3 tyg pózniej był juz dobrze wyczuwalny , lekarka sie nie poznała za to ja dobrze wiedziałam ze to jest ząb ciekawe co powie jak pojde teraz 7 na szczepienie i jej powiem ze się myliła
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:32   #4972
dorbar
Wtajemniczenie

Rusałko, zajrzałam dzisiaj do linka jaki masz w podpisie. Ale tej Martynce z takiego naczyniaka takie coś urosło, straszne. Moja Ala ma naczyniak w okolicach łonowych i na tyle główki. Narazie to wygląda ok. Mam nadzieje, ze nie będzie rosło.

chyba pójde Mała obudzić bo coś dawno nie jadła, o obudzila isę już
Stary 2008-10-01, 10:33   #4973
wersta
Zakorzenienie

Jowiszu nam lekarz dał cebion (20 kropli 3xdz) i wapno w syropie (poł łyż 3 x dz). nurofen to na gorączkę, więc to Ci się nie przyda i kazał kropić ubranko olbasem zośce już przeszło

edit: i spacery normalnie kazał, tylko jak pada to ubrać i wietrzyć przy otwartym oknie.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:40   #4974
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Rusałko, zajrzałam dzisiaj do linka jaki masz w podpisie. Ale tej Martynce z takiego naczyniaka takie coś urosło, straszne. Moja Ala ma naczyniak w okolicach łonowych i na tyle główki. Narazie to wygląda ok. Mam nadzieje, ze nie będzie rosło.
Dorbarku nie kazdy naczyniak musi sie tak rozrosnąć, musisz te znamie obserwować, mam w rodzinie 5 latka ktory ma takie cos na plecach i nie rozrasta się to, bedzie dobrze
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:40   #4975
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Jowiszu nam lekarz dał cebion (20 kropli 3xdz) i wapno w syropie (poł łyż 3 x dz). nurofen to na gorączkę, więc to Ci się nie przyda i kazał kropić ubranko olbasem zośce już przeszło

edit: i spacery normalnie kazał, tylko jak pada to ubrać i wietrzyć przy otwartym oknie.
oki, to jak nie będzie mżyło to z nią wyjdę. a ten cebion to na co ?
na gorączkę jakby co mam czopki kupione przy szczepieniu, ale mam nadzieję że się nie przydadzą.
Stary 2008-10-01, 10:51   #4976
wersta
Zakorzenienie

cebion to wit c. bez recepty.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:54   #4977
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

hello

Gosia, ale masz sny normalnie padlam

Powiedzcie mi baby, jak to jest z przeziebieniem u malca? Ktos przyszedl z chorobskiem i zarazil bo przebywal z dzieckiem w tym samym pokoju? czy bral malca na rece? czy sie nad nim pochylał?

Pytam bo kibluje u mnie brat z dziewczyna od wczoraj i brata sieklo przeziebienie, wczoraj sie nie wyraznie czul, a dzis wybiera sie do lekarza bo nos zapchany itp.. mlodego ubralam w czapke wsadzilam do spiworka i wietrze pokoj w ktorym siedzi. Oczywiscie ma zakaz zblizania sie do malego, spimy w oddzielnych pokojach, ja jestem zdrowa, maz tez.. wiec mam cicha nadzieje ze nic nie zlapie. Napiszcie mi co mam kupic w razie czego by miec pod reka odpowiednie leki by moc szybko przeciwdzialac.

Podaje malemy od 3 tyg codziennie cebion multi 1x5 kropli.. to witaminki podnoszace odpornosc.. Werstusia ty podawalas Sofijce cebion multi czy jakis inny cebion?

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 10:59   #4978
Judi21_84
Zakorzenienie

kochane na czym kładziecie dziecko w wanience podczas kąpieli..?? Trzymacie jedną ręką, na leżaczku czy w "foczce"?? Pytam bo ja mam leżaczek ale ten materiał mi już normalnie śmierdzi daję go po każdej kąpieli na koloryfer ale ponieważ nie grzejemy codziennie to on nie ma możliwości łądnie wyschnać. JUż myślę ile w nim siedzi bakterii.... myślę nad kupnem foczki bo jest z plastiku a w sumie dziecko dość długo z tego korzysta-do momentu aż stabilnie nie siedzi...

Stary 2008-10-01, 11:02   #4979
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Judi ja mam materacyk z gąbki, po kazdej kapieli wyparzam go we wrzątku i susze. sprawdza mi sie poki co a mlody nie ma zadnych wysypek czy infekcji.

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 11:05   #4980
jowisz
Zakorzenienie

apropos witamin.
w książeczce mam wbite, że witaminę K podaje się do skończenia 3ciego miesiąca - tak więc skończyłam w sobotę ostatnie opakowanie i więcej nie kupuję, Ty Aniu też?
a do kiedy podaje się witaminę D? ktoś wie?
ten cebion mogę sama ot tak podawać Idze bez konsultacji z lekarzem ? Tobie Aniu ktoś to polecił ?

Jolu w wanience nie mam żadnego materaca, kąpęą młodą z mężem zawsze i on ją trzyma, a ja myję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości