|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Gdzie można coś więcej o Nabuko poczytać...???
Tymek śpi, ale jak co wieczór zasypianie wygląda podobnie-wyje tak, że traci głosik po czym usypia. Dzisiaj wył 20 minut. I nieważne czy jest na rękach czy nie, po prostu wyje. no ale to jest nic wiec mnie to już nie rusza ![]() ![]()
#4952 |
Zakorzenienie
|
ja tylko wpadłam sie zameldowac bo Wikusia dzis miała szczepionke i bidulka popłakuje
![]() ![]() ![]() Judi wątek Nabuko jest w -mama z klasą- "zamiast radosci......" jak ja współczuje tej dziewczynie ![]() ![]()
#4953 |
Rozeznanie
|
Czytam sobie Was z ulgą, że Wasze dzieciaczki też wyją. Widzę więc że moja Małgosia jest w normie. CZy któraś z Was czytała może Język niemowląt? Zgodnie z zawartymi tam portretami psychologicznymi poszczególnych typów dzieciaczków, mój nalezy do Wrażliwców, czyli ten płacz częsty i czasami leżenie przy cycu cały dzień to normalne sprawy. Trzeba się na to nastawić, cycuś u Wrażliwca to lekarstwo na wszystko.
Pytanko trochę nietypowe: co myślicie o chustach do noszenia dzieci? Pytanie dość spóźnione bo właśnie dzisiaj przyszła do mnie zamówiona chusta z płytą instruktażową jak to wiązać i ciekawa jestem czy uda nam się pokonać pierwsze trudności. Właściwie nie widziałam nigdzie negatywnej opinii na jej temat, tylko że mojemu maluszkowi trochę się dzisiaj nie spodobało wkładanie do tego dziwadła. Korzystacie z leżaczków, sprawdzają się? |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy to mozliwe zeby mojemu dziecku zaczynaly wychodzic zeby ????
On sie slini niesamowicie od 5 dni, a dzis jakos tak sporo plakal, to do niego niepodobne i w dodatku tak sobie raczka po dziaslach jezdzi ze szok.... Ale wydaje mi sie ze to za wczesnie przeciez.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
No kurde Poulette chcialam powiedzec Gino sorki kochana
![]() ![]() A pod adresem Mario dziekujemy za komplementy ![]() Poulette to slinienie to chyba slinianki tak zaczely pracowac, ale jakzobaczylam malego jak wpycha rece do buzki i z jaka zaciekliwoscia to az sama zajrzalam mu do buzi czy to nie zeby...ale chyba ejsczez mamy na to czas. Dorbarku zazdroszcze Ci, e Ala juz spi cala noc...oj jak ja czekam z wytesknieniem takiej nocy, a tu wstaje co 2-3 h i tak ok 6 budze meza zeby posiedzial z malym bo wymiekam Malgosiu a ja tez zauwazylam, ze Mario coraz rzadziej lubi noszenie na rekach a szczegolnie usypianie. I to mnie cieszy ![]() ![]() Wlasnie czytalam o Nabuko i modle sie za malutka Anielke |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego naj dla Mati ![]() aha Tymek dołącza do grona nie lubiących rączek ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkładając dziecko do chusty rób to powoli, ja np. jak go wkładam to w momencie jak chusta jeszcze nie jest dociągnięta, ale maluszek jest już w środku chwilkę czekam i go ze 2-3 razy bujam albo gadam do niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
a ja własnie wygrałam aukcje
![]() ![]() wczoraj na zakupach widziałam faceta jak miał zapakowane w chuscie dziecko, troche dziwnie to wyglądało ale ogólnie było widac ze dziecku i jemu było wygodnie iwec na pewno to fajna sprawa. Ja sama sie zastanawiałam będąc jeszcze w ciązy ale w koncu nie kupiłam. I w sumie dobrze bo za wiele nie wychodze a na oródek jak wyjezdam to mam wózek ![]()
#4960 |
Wtajemniczenie
|
ta godzina i tak pusto...to do was dziewczyny nie podobne
![]() ja w sumie na chwilke bo wybieram sie na zakupy ...lece sobie kupic jakies ciuszki i po rozjasniacz jakies pasemka sobie dzisiaj walne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
wiecie co... poczytałam ten wątek nabuko i normalnie mam zjechany humor... Ile siły musi być z tej dziewczynie, w jej mężu... a z dziewczynką jest źle i ponoć jest bardziej chora niz myśleli... słów mi brak
![]()
#4962 |
Zakorzenienie
|
Judi takie same mam odczucia jak Twoje
![]() ![]() Martunia pochwal się później pasemkami, ja tą moją rudością też się wreszcie pochwalę jak siądę na lapku i zgram foteczki. ![]() Taka sobie prosim o zdjęcie spodenek ![]() ![]() ![]()
#4963 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja wymiękam z ta moja maruda... Wiecie ile ona spi na dobe?? Jakies 10-11 godzin!! To jest szok normalnie! Przeciez kazdy dzien to mam skopany - spi 2 lub 3 razy po 40-60 minut i koniec. I zeby jeszcze zechciala lezec w lozeczku, pogapic sie na karuzelke itp. Ale gdzie tam. Ciagle przy mnie, albo cyc albo chodzenie po domu i zwiedzanie. Usnela teraz jakies pol godz. temu ale ledwo weszlam na wizaz i poczytalam co wczoraj napisalyscie i co? Juz ryczy...Ja nie mam sily juz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maly kazda faze aktywnosci spedza prawie sam, bo albo lezy w lezaczku a ja cos robie, albo na macie, czy w koszu i jest cicho (chyba, ze jest spiacy czy glodny, wtedy marudzi) Na raczkach jest gdy go przenosze,albo sie za nim stesknie ![]() Nie wiem, nie uczylam go specjalnie zajmowania sie samym soba, wiec trudno cos doradzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Ala przespała całą noc. Myślałam, ze bedzie płakała w nocy , ze nadal będzie odragowywała szczep[ienie, ale było ok. Tylko coś mi się wydaje, ze ma troszke mnijeszy apetyt dzisiaj. A ja mam cyca pełnego ![]() Wczoraj jak czytałam wątek Nabuko to również chciało mi się płakać. Mam nadzieje, że Amelka będzie kiedyś normalnie funkcjonować, tzreba się o to modlić.
#4966 |
Zakorzenienie
|
czy dobry to się okaże. wczoraj był niedobry
![]() wczoraj iga usnęła ostatecznie dopiero o 23, był płacz i marudzenie. ciekawe co dziś nas czeka, jeśli znó dzień bez spania to ja dziękuję, poproszę już czwartek ![]() katar większy, młoda kicha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może Gino pójdzie w jej slady ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jowiszku jesli Iga nie gorączkuje radze najpierw zadzwonić do przychodni pogadac z lekarzem.Bo teraz dużo dzieci choruje,jest duże ryzyko ze mala cos załapie dodatkowo.Ja tak zrobilam kazali mi sie pokazac dopiero jak mała zagoraczkuje,lekarz powiedzial mi co mam kupic i podawac malej. Igusia pewnie pokasłuje w momenie gdy katarek cieknie jej do gardła ![]()
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Tak wogóle to bry kochane
![]() Pogoda podła.Dzisiaj kiblujemy w domu. Mała wczoraj nie zrobiła kupy i dzisiaj o 7 zaczął się armagedon...Brzuszek ja bolał i ryczała tak że mało serce mi nie pękło.Po godzinie placzu przysnęła na troche i po pobudce wspomoglam ją termometrem,bo dalej nie zapowiadało sie że cos sama wyciśnie.Teraz szczesliwe dziecie tnie komara w leżaku. Wczoraj usneła po troche po 21,w naszym łózku... ![]() ![]() ![]() ![]() Leonko snila mi sie dzisiaj Lilianka jak biegała z Anastazją po placu zabaw ![]() a my na ławce robiłysmy żurawie z papieru.Ponoc byly potrzebne Anisi do jakiegos projektu naukowego ![]() ![]()
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co ty podawałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4972 |
Wtajemniczenie
|
Rusałko, zajrzałam dzisiaj do linka jaki masz w podpisie. Ale tej Martynce z takiego naczyniaka takie coś urosło, straszne. Moja Ala ma naczyniak w okolicach łonowych i na tyle główki. Narazie to wygląda ok. Mam nadzieje, ze nie będzie rosło.
chyba pójde Mała obudzić bo coś dawno nie jadła, o obudzila isę już ![]()
#4973 |
Zakorzenienie
|
Jowiszu nam lekarz dał cebion (20 kropli 3xdz) i wapno w syropie (poł łyż 3 x dz). nurofen to na gorączkę, więc to Ci się nie przyda i kazał kropić ubranko olbasem
![]() ![]() edit: i spacery normalnie kazał, tylko jak pada to ubrać i wietrzyć przy otwartym oknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na gorączkę jakby co mam czopki kupione przy szczepieniu, ale mam nadzieję że się nie przydadzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
cebion to wit c. bez recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() Gosia, ale masz sny normalnie padlam ![]() Powiedzcie mi baby, jak to jest z przeziebieniem u malca? Ktos przyszedl z chorobskiem i zarazil bo przebywal z dzieckiem w tym samym pokoju? czy bral malca na rece? czy sie nad nim pochylał? Pytam bo kibluje u mnie brat z dziewczyna od wczoraj i brata sieklo przeziebienie, wczoraj sie nie wyraznie czul, a dzis wybiera sie do lekarza bo nos zapchany itp.. mlodego ubralam w czapke wsadzilam do spiworka i wietrze pokoj w ktorym siedzi. Oczywiscie ma zakaz zblizania sie do malego, spimy w oddzielnych pokojach, ja jestem zdrowa, maz tez.. wiec mam cicha nadzieje ze nic nie zlapie. Napiszcie mi co mam kupic w razie czego by miec pod reka odpowiednie leki by moc szybko przeciwdzialac. Podaje malemy od 3 tyg codziennie cebion multi 1x5 kropli.. ![]()
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
kochane na czym kładziecie dziecko w wanience podczas kąpieli..?? Trzymacie jedną ręką, na leżaczku czy w "foczce"?? Pytam bo ja mam leżaczek ale ten materiał mi już normalnie śmierdzi
![]() ![]()
#4979 |
Zakorzenienie
|
Judi ja mam materacyk z gąbki, po kazdej kapieli wyparzam go we wrzątku i susze. sprawdza mi sie poki co a mlody nie ma zadnych wysypek czy infekcji.
#4980 |
Zakorzenienie
|
apropos witamin.
w książeczce mam wbite, że witaminę K podaje się do skończenia 3ciego miesiąca - tak więc skończyłam w sobotę ostatnie opakowanie i więcej nie kupuję, Ty Aniu też? a do kiedy podaje się witaminę D? ktoś wie? ten cebion mogę sama ot tak podawać Idze bez konsultacji z lekarzem ? Tobie Aniu ktoś to polecił ? Jolu w wanience nie mam żadnego materaca, kąpęą młodą z mężem zawsze i on ją trzyma, a ja myję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.