|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5
Ice, powiedz mi kochana, co robi to coś co zamawiaz z L'oreala do włosów ?
Muszę ocenić czy aby nie jest mi niezbędne Byłam wczoraj na stepie a potem na stretchingu i teraz bolą mnie łydki I brzuch, bo dostałam w końcu okres Jest - źle, nie ma go - jeszcze gorzej Zaczynam się od dziś kwasić - najpierw wykańczam Total Turnaround z wiosny, potem się biorę za Effaclar. Aha, odwyk mam do odwołania - do czasu, gdy nie wykończę znacznej częsci moich zapasów
|
#2762 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Bo mi włosy wysychają chyba za bardzo od suszarki, a w planach mam zakup lokówki, więc tym bardziej się przyda. Więc chyba niezbędne?Też dziś zaczynam z kwasami. To będzie mój pierwszy raz.
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ice, kusicielko
![]() Kończy mi się micel, balsam do ciała, żel pod prysznic i do mycia twarzy. I peeling do ciała. Juuuuhuuuu, już się nie mogę doczekać, jak wyciągnę coś z zapasów
|
#2764 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Nie bij.
![]() Relację zdam na pewno jak tylko dostane i przetestuję.Ja ostatnio wykończyłam micel, tonik, masło waniliowe i balsam porzeczkowy Joanny. A teraz kończy mi się krem Vichy Aqualia Thermal, krem pod oczy Avene, dwa żele pod prysznic i dwa peelingi. I krem do stóp. Aaa, i balsam po opalaniu Avene. I tu mam pytanie, czy którejś z Was udało się otworzyć opakowanie od niego? Bo została mi resztka, żal wyrzucić bo fajny (chociaż i tak mam drugi w zapasie, ostatnio znalazłam go przypadkiem w szufladzie ) a pompka już nie dosięga.
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Może potraktuj je nożem bądź nożyczkami ?
Używałaś już maseł Eveline? Jestem ciekawa Twojej opinii Ja ostatnio zauważyłam, że bardzo służą mi mazidła do ciała polskich firm
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, ciągle piszecie o tych kwasach, że i ja nabrałam ochoty-moja cera pozostawia wiele do życzenia. Mogłybyście coś przybliżyć o nich? Napisać działanie jak stosować i co? No takie wskazówki dla początkującej?
No Effaclar K i Effaclar C? Czym się różnią tak naprawdę? O co biega z tymi kwasami?
|
#2767 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Myślałam, że może się odkręca/wyciąga tylko np. ja nie mam siły i dlatego nie wychodzi.![]() Nie używałam jeszcze maseł. ![]() Ja może Emolium kiedyś dorzucę do aptecznego zamówienia, ale jakoś bardzo to mnie ono nie kusi.
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się kończy micel (ale nie jestem z tego zadowolona,bo w zapasach tylko Sebium a nie wiem czy będzie mi tak służyć jak Sensibio
i Ziaja,której nie mam ochoty używać No ale obiecałam sobie nie marnować tego co kupię chyba,że oczywiście coś będzie mi ewidentnie szkodzić),masło kakaowe i żel do buzi,ale on jest tak wydajny,że nawet ta resztka długo pociągnie.Nie mogę zmęczyć balsamu porzeczkowego Joanny Nie dość,że kompletnie nie nawilża to jeszcze ta sfermentowana nuta![]() Wymieszałam sobie dziś serum lemon z żelem hialuronowym zobaczymy jak się sprawdzi to połączenie I mam pięknie zaczerwienioną buzię na polikach...Mam wrażenie,że to coś ala uczulenie od komputera i ogrzewania. Czas ukrócić sobie net w domu,wystarczy,że w pracy spędzam przed monitorem 8 godz.![]() Ok idę spać, przed zlotem już tu nie zajrzę,więc proszę nie zmieniać planów Dobranoc
|
#2769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super Moja te z ale niesteyy nie są to kosmetyki tylko szmaty z lumpeksów, ale to sa naprawdę szmaty a nei ubrania ![]() Brak mi słów ![]() Cytat:
![]() W ogóle ciężki dziś dzien miałam, zaczęło się od niezdanej mikrobiologii ![]() Potem zadzwonił kolega z problemem sercowym i pojechałam do niego, skończyło się na 2 litrach piwa na głowę i pognałam po gacie do domu i poszłam na fitness- ostatni raz byłam 3 września, wstyd ![]() I TŻ mnie olał- miałam do niego jechać po egzaminie po oddaniu indeksu do dziekanatu, ale że nie byłam na uczelni to się umwiliśmy na spotkanie po fitnesie no i kolejna dupa ![]() W końcu i mnie dopadło
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarła wczoraj paletka Clinique - po miesiącu od kupienia
![]() Wieczorem wkleje aktualizację pielęgnacyjna i kolorówkową - fotki już zrobione. Tym razem nie zajęło mi to pół dnia
|
#2771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie masz zupełnie nic do pielęgnacji włosów ![]() Ja potrzebuję jakiejś lżejszej odżywki, by stosować zamiennie z maską Liss Ultime (myślałam o... odzywce LU Cytat:
A masz upatrzoną jakąś lokówkę? Ja od pewnego czasu mam w planie taki zakup, ale wciąż się nei zdecydowałam jaką chcę Mam Brush Activ z Rowenty, ale nią nie da się zrobić loczków, za to fajnie modeluje i wygładza włosy.Cytat:
Wczoraj pierwszy raz użyłam masła Eveline, a pierwszy ogień poszło sezamowe. Po pierwszym użyciu cięzko mi coś stwierdzić, pachnie przyjemnie, delikatnie, z nawilżeniem chyba nie będzie najgorzej Będe stosować zamiennie z musem limonkowym.A no własnie - wczoraj był plan na masło sezamowe, dzisiaj: mus limonkowy, a na uda i tyłek Cryoform ![]() Cytat:
Czasami się zdarzają takie kiepskie dni Przykro mi, że nei zdałaś, i że w ogóle dupa, ale może dzisiaj będzie lepiej ---------- Dzisiaj testuję Vitalumiere, tylko nie pamiętam odcienia, a szkoda, bo jest idealnie dobrany do mojej cery |
||||
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Snow, a co to ten Cosmo Spritzer i co robi? JA też kocham Vitalumiere
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jestem w pracy
rzyrafka: jeden z moich exów często nie przyjezdzał mimo iż bylismy umówieni albo spóźniał sie np 3 godziny
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, zapomniałam dodac, że pozbyłam się też gwiazdkowego rozświetlacza Sephory, moja przyjaciółka przygarnęła go z radością
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to Cosmo Spritzer ?
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam Twój plan pielęgnacyjny? Rozpisałaś sobie tylko probki czy pełnowymiarowe?
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze własnie w pracy sprawozdanie za wrzesień i zrobiłam też swoje sprawozdanie kosmetyczne
: we wrześniu kupiłam tylko 4 kosmetyki do makijażu (2 cienie i 2 tusze) i 6 pielęgnacyjnych (+2 dostałam od Karolinki ). I jestem w szoku, bo wydałam na to tylko ok 120 zł, a z moich wcześniejszych obliczeń wychodzi, że dotąd wydawałam ok 400-500 zł (to tak średnio, bo tez trochę mniej, lub ciut więcej ) miesięcznie na kosmetyki Oby tak dalej Snił mi sie ex w ostatniej chwili przypomniało mi sie że miałam lecieć do niego i 10 minut przed samolotem pakowałam się - zapomniałam pieniedzy, czegoś do spania ... ostatecznie nie poleciałam - wróciłam sie już z drogi na lotnisku (które btw było koło mojego bloku i musiałam przejeść koło pracy Kosza ) bo stwierdziłam że nei ma sensu tak na chybcika lecieć. Chciałąm załatwić inny termin (żeby już nie płacić za bilet tylko zmienić termin) ale się obudziłam i nie wiem co z tego wyszło
|
#2779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eno nie ma bata, na pewno to zdam, kurdę mam takie przeczucie jakieś, że będzie dobrze.A mi się śniła dziś moja uczelnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym sobie pielęgnację może obfociła, ale nie chce mi się a poza tym nie mam zbyt wiele nowości tam ![]() Aha, chyba muszę jednak Avence HO zwrócić honor, użyłam jej przez 2 dni robiąc przerwę(jednego dnia Avenka, następnego krem Garniera i kolejnego znów Avenka) i nie zapchała mnie Teraz jak ją już obsmarowałam na KWC, że takie z niej dziadostwo Dziś rano z kolei umyłam wlosy szamponem Elseve z mleczkim królewskim i jestem trochę zawiedziona Jakieś strasznie suche i pierzaste włosy po nim mam(w sensie, że jak je wysuszyłam to miałam taką szopę straszną, ale włosy są lekkie jak piórko i tak śmiesznie sterczą ). Spodziewałam się innego efektu(wygładzenia na przykłąd), ale zobaczymy po kolejnych użyciach co będzie.
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje, swoją drogą to też niezły pomysł - pisać w notesiku co kupiłyśmy kosmetycznego plus cena i na koniec robić podsumowanie Nigdy tego nie robiłam i zawsze te kwoty gdzieś mi umykały, ale jakby sumiennie robić zestawienia to sumy byłyby pokaźne Od dziś będę zapisywać ![]() A mi się śni prawie codziennie ![]() Cytat:
), albo kiedyś mi się śniło, że oddałąm bagaż i do odlotu miałam jeszcze godzine, więc żeby się nie nudzić na lotnisku to pojechałam do domu Cytat:
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam w ten niestety deszczowy dzień ![]() Isa ja też jestem zawiedziona tym szamponem, nie jest zbyt fajny Miałam nadzieję że będzie ładnie wygładzał, nawilżał i regenerował a jest wręcz przeciwnie, a mam butlę 400 ml ![]() Ten z cementem był idealny!
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
madzia nie, dziś żadnej odżywki nie nakładałam
Wogóle to sobie przypomniałam, że mam jeszcze resztkę Waxa i pasowałoby ją zużyć(nie mówiąc o resztce maski IR L`Oreala ). Jakoś nie lubię tych masek i odżywek, które trzeba spłukiwać, choć wiem, że działają, ale ja jestem chyba zbyt leniwa ![]() Vibesko ja się wahałam między tym z cementem a mleczkiem królewskim, ale czytałam na Fryzjerce, że cement tak naprawdę nie ma w sobie nic odżywczego i te ceramidy to pic na wodę fotomontaż Tymczasem mleczko chyba też nie lepsze. A mogłam wziąć Niveę Intense Repair
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
isa: aktualizacja skromniutka jak na mnie
więc ślinić się nie bedzie do czego za bardzo madziarra: stwierdziłam, że mój sen oznacza że jednak nie było nam dane być razem i już nie będziemy (szczerze mówiąc jakoś niezbyt tego żałuję choć czasem mi sie tęskni ...). Choć pomysł odwiedzenia Ex co jakiś czas mnie nachodzi
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie, bo przecież ograniczasz zakupy
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na paczkonosza bo dzis powinna przyjsc moja ziaja pro
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
madzia zrobiłam na tydzień rozpiskę maseczek, masek do włosów, balsamów
Próbki poużywam jak skończę Nutritica. ziz też bym chciała paczkonosza A ja we wrzesniu z kosmetyków kupiłam tylko: - 2 filtry Avene (kończy się, jeden na zapas, bo w zimie pewnie nigdzie nie dostanę) - 3 micele Sensibio (zawsze kupuję kilka butelek, żeby się lepiej przesyłka opłacała) - kosmetyczkę z mini produktami Nuxe - żel pod prysznic Nivea Chyba niewiele
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ramach ograniczenia kliknełam PI - ale ... od Wizażanki z mojego miasta - dimiti, za 50 zł no i od dawna za mną chodził
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko skromna czy nie, obejrzę z chęcią
![]() madzia mi na szczęście spraje nie obciążają, ale ja mam bardzo dziwne włosy i właściwie ciężko mi stwierdzić czego mogę używać żeby były ładne i zadbane, bo one są niby suche i sianowate z tendencją do elektryzowania się, ale z drugiej znów strony szybko się przetłuszczają ![]() Nie mniej jednak chyba jutro im zrobię kurację z Waxa, bo nie używałam go ze 3 tygodnie ![]() A, wczoraj użyłam maseczki z cynkiem Garniera(kupiłam ją, bo widziałam pozytywną recenzję ziz na KWC i się poczułam skuszona ), faktycznie grzeje fajnie w pyszczek, ale skóra nie jest potem czerwona i nie piecze a pory są wyraźnie czystsze W najbliższym czasie kupię też i wypróbuję te maseczki z eko-glinką z Bielendy(wczoraj miałam kupić, ale jednak wzięłam tą z Garniera).
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle o takiej tygodniowej kuracji a potem wroce do delikatniejszych masek ![]() a jak dzis przyjdzie moja ziaja to chyba zrobie sobie najpierw piling, potem paske zluszczajaca i na koncu nawilzajaca albo uspakajajaca jeszcze nie wiem
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
A co żeś znów kupiła ?
![]() Cytat:
- Żel Avene - Cicalfate (z termalką) - kosmetyczkę Nuxe - Effaclar K - Etiaxil - maseczkę Avene - Maseczkę Galenic - żel Gillette - żel Aquolina - Tonik YR - Chusteczki YR - maseczki saszetkowe - Ampułki Alfaparf - sól do stop - 2 peelingi dp stóp - krem do stóp - AOH Essence - Peeling do ciała Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Muszę ocenić czy aby nie jest mi niezbędne
I brzuch, bo dostałam w końcu okres

I tu mam pytanie, czy którejś z Was udało się otworzyć opakowanie od niego? Bo została mi resztka, żal wyrzucić bo fajny (chociaż i tak mam drugi w zapasie, ostatnio znalazłam go przypadkiem w szufladzie
Myślałam, że może się odkręca/wyciąga tylko np. ja nie mam siły i dlatego nie wychodzi.

No ale obiecałam sobie nie marnować tego co kupię chyba,że oczywiście coś będzie mi ewidentnie szkodzić),masło kakaowe i żel do buzi,ale on jest tak wydajny,że nawet ta resztka długo pociągnie.
poczwórne 
No nie wiem... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie masz zupełnie nic do pielęgnacji włosów

). I jestem w szoku, bo wydałam na to tylko ok 120 zł, a z moich wcześniejszych obliczeń wychodzi, że dotąd wydawałam ok 400-500 zł (to tak średnio, bo tez trochę mniej, lub ciut więcej
w ostatniej chwili przypomniało mi sie że miałam lecieć do niego i 10 minut przed samolotem pakowałam się - zapomniałam pieniedzy, czegoś do spania ... ostatecznie nie poleciałam - wróciłam sie już z drogi na lotnisku (które btw było koło mojego bloku i musiałam przejeść koło pracy Kosza
Tymczasem mleczko chyba też nie lepsze.