![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
oj dziewczyny, jakaś depresja mnie znowu łapie, chyba przez tą pogodę...
![]() wczoraj rozmawiałam z moja kuzynką, która niedawno urodziła córeczkę i mówiła, żebym cieszyła się z tego, że jestem w ciąży, bo potem będę marzyła żeby sie wyspać itd. No i mówiła, że obstawia, że będę miała synka, ma takie przeczucie i mam jej dać znać jak sie dowiem. Zaczyna mnie to wkurzać, bo ja tak pragnę mieć córeczkę, a wszyscy wokolo mówią mi, że na bank będę miała synka, nie wiem skąd to wiedzą, skoro nawet ja nic nie przeczuwam wewnetrznie, jedynie zaczynam wierzyć w te przepowiednie znajomych. Tylko mój mąż uważa że będzie córeczka, bo jak to tłumaczy: przecież wiem co zrobiłem ![]() ![]()
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o tej gąbce do lipca nie wiedzialam wogole ze takie cos jest...ale własnie podczas pierwszej wizyty u mojego kuzyna ktoremu sie maluch pod koniec czerwca urodzil kapia własnie na tej gabce do dzis (3 m-ce ma maluch) i bardzo sobie ja chwala....ale zobaczymy....ja jeszcze zastanawiam sie na czyms taki http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=446385249 lub takie cos ale ta cena jest juz przesadzona http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=447704412 ale niestety opini na temat tych cudów nie znam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Emilka, zamówiliśmy szafy do zabudowy. Jedna z lustrem do przedpokoju, druga też z lustrem do sypialnii, wisząca (spora) do łazienki i dwa pawlacze. Na realizację czekaliśmy prawie 5 miesięcy, tak byli zawaleni zleceniami. Efekt jest super, kolor szaf idealnie dobrali do reszty mebli, wyglądają jak komplet.
A co do brzucha, to nie wiem, czy zamieszczę fotki ![]() ![]()
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dziewczynki podobno odbieraja urode mamie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- gratuluję Pani Zance,która rozpoczęła wątek 100 strony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po drugie: - nie słuchaj Zanko co Ci mówią inni,jak ma być chłopiec to już nim jest,jak ma być dziewczynka to właśnie dziewczynka szaleje po Twoim brzuszku,tak czy tak będzie śliczne i Twoje,więc czekaj cierpliwie na USGmkiedy lekarz Ci powie,jakiej płci będzie dzidziuś,a na razie sobie głowy tym nie zawracaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
gosiunia jak mozna z ciazowym brzuchem wygladac nie najlepiej??? zastanow sie co ty wypisujesz
![]() zanka, glowa do gory, moze pogode masz zla i stad to zalamanie, zycze duzo slonka wtedy bo wtedy lepiej czlowiekowi na duszy jastinada a z tymi ksiazkami to masz akurat racje, choc ja uwazam ze nie ma tylko jednego poprawnego sposobu zajmowania sie dzieckiem i wychowania (abstrachujac ze co nie mozna to nie mozna, bo nie zdrowe), po prostu mlodzi rodzice musza wybrac jakas droge, ktora pauje do ich sposobu zycia i jest zgodna z tym co mysla i uwazaja i ktora wydaje im sie najlepsza, a potem to juz konsekwencja no i przede wszystkim milosc a najwazniejsze jest zeby byc w tym wszystkim razem, we dwoje chocby i przeciw calemu swiatu a w zyciu wiadomo jak jest - male dziecko maly klopot, duze dziecko duzy klopot ![]() buziaczekk a w tej profilowanej wanience to bedziesz musiala uwazac z synkiem co by sobie klejnotow nie poobijal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
Ja chyba wolałabym dziewczynkę, ale mam przeczucie, że to będzie chłopiec... i to dosyć silne przeczucie. Co będzie, to będzie, i tak się będę cieszyć.
Kolejne usg mam 25.10, niestety mąż ze mną nie bedzie mógł się wybrać, więc pójdę z mamą. Mam nadzieję, że wtedy się dowiem, kto mieszka w moim brzuchu ![]()
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja i tak wiem, że będziesz miala syna! ![]() ja w przesądy nie wierzę choć jestem wysypana, rośnie mi tyłek i biodra a nie sam brzuch, uwielbiam słodkie... wolałabym już wiedzieć co będzie to nikt by mi nie gadał za uszami o swoich przeczuciach
![]() |
#2979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-rośnie tylko brzuch -buzia kwitnie - wszyscy mówią; ciąża Ci służy - i na słodkie wogóle nie chcę patrzeć Za 2 tyg mamy USG,to będzie 16tc,wątpię czy uda się już rozpoznać płeć,no chyba ,że synuś będzie miał takiego dużego ptaszka jak tatuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz związek zdecydowanie mało fizjologiczny jest... Cytat:
![]()
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
to dziewczyny, które pieknie wyglądaja w ciąży będą miały córeczki a ja chłopca
![]()
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi akurat rosnie tylko brzuch jak narazie, no i piersi troszke sa wieksze a pozatym to nic wiecej.....słodkiego jem tyle samo co i wczesniej, wczoraj zjadłam 2 batoniki tak mnie naszło! wiec nie mam do czego z płcia sie przyczepic zeby snuc jakies podejrzenia, ale z tymi przeczuciami znajomych to czasem sa trafne...np dam przyklad mojej mamy.....jak była ze mna w ciazy a starali sie 4 lata (moja mama sie leczyla hormonalnie), i kiedys na jakiejs rodzinnej imprezce (mama nie wiedziala ze jest w ciazy) to mojej mamy wujek zaczał jej sie przygladac, mama zapytała o co chodzi a on wyskoczyl ze tak jej sie na twarz patrzy bo wydaje mu sie ze ona jest w ciazy, a mama mowi ze nie jest w ciazy a bynajmnije o tym nic nie wie.....a on mowi ze on jest na 100% pewny ze jest w ciazy! Bo ma to wypisane na twarzy....i moja mama na drugi dzien poleciala do lekarza i okazało sie ze rzeczywiscie jest w ciazy ![]() ![]() Nie no na odwrót ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to właśnie dziewczyny odbierają w ciąży mamom urodę!!!!!!!!! i to my z gosiunia jesteśmy w największym prawdopodobieństwie posiadania chłopców poprostu nasz wątek to będzie test sprawdzający dla przepowiedni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Przeciez w dzisiejszych czasach to nie zaden problem przerobic chłopaka na dziewczynkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra ja bede uciekac bo zaraz mi meble do kuchni przywiozą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Wtajemniczenie
|
![]() bo jak się chłopak urodzi to będzie jemu i nam łatwiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, będę się cieszyła
![]()
#2993 |
Zadomowienie
|
I ja też
![]()
#2994 |
Zakorzenienie
|
kiedy się robi usg połówkowe przeważnie?
#2996 |
Zadomowienie
|
Ginekolog mi powiedziała, że najlepiej 21-22 tc, bo wtedy najlepiej widać serduszko i od razu dokładnie można je zbadać.
#2997 |
Zakorzenienie
|
oj to jeszcze 3-4 tyg
![]()
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak słyszałam ze okolo 22 tyg czyli miedzy 21 a 22 tygodniem.....ja na kolejnej wizycie 20 października bede pewnie miala robione polowkowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a nasz zwiazek jest moim zdaniem wyjatkowo bardzo fizjologiczny... a ja zczailam ze sie droczysz ![]() ja smakow nie mam, wkroscilo mnie na mase, ale i tak wszyscy mowia ze wygladam kwitnaco, moze chca byc mili, kilka osob to po zdjeciach twarzy na naszej klasie sie zorientowalo ze jestem w ciazy, ja chce dziewczynke, czuje ze bedzie chyba chlopak, maz zwraca sie o dziecku chlopak a tesc wnuk, nawet nie to ze mi mowia, ze bedzie chlopak, mowia tak wszystkim innym, nie mi wiec mnie to nie rusza, moga sobie nawet mowic ze bedzie zielone... ale znajac zyciowe szczescie mojego meza to bedzie chlopak ![]() Ja mam 27 pazdziernika ![]() zdecydowalismy z mezem , ze jak sie plec nie pokaze wtedy to nie bedziemy dociekac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.