![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypielęgnowane i zadbane... ale niesystematyczne
Cytat:
![]() Choć wiem, że to niekorzystnie wpływa na włosy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Kiedys zrobilam plan co kiedy :pon-peeling,wt-maseczka itp
![]() Trzymalam sie tego moze z 3 dni ..Nie wiecej ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
udalo mi sie wlozyc mleczną maseczke na wlosy
![]()
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
oj, dołączam do tematu - jestem dość niesystematyczna jeśli chodzi o moją pielęgnację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
wildxrose bardzo mi się podoba twój szczegółowy plan, ja o paru rzeczach zapomniałam.
Moją zmorą są skórki- przesuszone i nierówno poskubane ![]() ![]() Jutro idę do fryzjera ![]() ![]()
![]() |
#67 | |||
Optymistka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to jak od dziś, to od dziś ![]() Po umyciu włosów nałożyłam maskę Fructis Odbudowa i Blask. Po kąpieli wysmarowałam się balsamem Beauty Milky. Ręce pokremowałam Eliksirem do rąk Beauty Milky ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę z najlepszą jaką do tej pory miałam maseczką na twarzy
![]() staram się ja robić raz/dwa razy w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
mozna sie przylaczyc?? ja zdecydowanie potrzebuje wsparcia jezeli chodzi o systematycznosc typu maseczki balsamy lakier i depilacja nog
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
MMMMaSakra !!! Szok
![]() NO wiec- maseczek do twarzy nie stosowalam chyba nigdy, chyba jak mialam z 15 lat mialam taka arbuzowa z avonu hmmm paznokcie maluje... czasami ![]() glowe myje co ok 3 dni, wczesniej nie mam potrzeby, duzo prostuje przy kazdym myciu uzywam odzywki loreal albo pantene,,, nie wiem jak to sie pisze,,, Nogi depiluje kiedy w nocy moj tz budzi sie i mowi, ze cos go kłuje..mam depilator, ale to tak boli wrrrr,,,, a po maszynce odrastaja za szybko;/ Jedyna moja systematycnznoscia jest uzywanie codziennie chusteczek do demakijazu twarzy i mycie zebow 2 razy dziennie ![]() balsamow mam ohohoh, nie uzywam ich woglole, raz na miesiac moze czasami neutrogena do rak, najczesciej po sprzataniu , myciu naczyn PODZIWIAM WAS ;O
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
A WIĘC może wypunktuję z czym mam problemy. uprzedzam - masakra totalna, błagam - nie bierzcie mnie za jakąś syfiarę albo coś...
- paznokci nie maluję, nie odciągam skórek nigdy nie byłam u kosmetyczki z nimi i strasznie je masakruję - wyrywam skórki i w ogóle z nerwów. - czasem nie chce mi się myć włosów i chodzę z tłustymi ![]() - manikur stóp - nie wiem co to takiego, mam strasznie zaniedbane stopy... - zbyt rzadko robię oczyszczanie twarzy - nie maluję się w ogóle, chociaż powinnam. ghrrr. na razie tyle grzechów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek.
Przyłączam się oczywiście, bo i u mnie z tą systematycznością i dbaniem o siebie różnie. Włosy: Z tym jest w porządku. Nawet bardzo w porządku. Mam fioła na punkcie tłustych włosów, wiec myję codziennie. Mogę nie zrobić tysięcy innych rzeczy, ale włosy umyć muszę. Inaczej w ciągu dnia dostane szału. Używam szamponu nawilżającego i odżywki przy każdym życiu. Powinnam jeszcze zacząć stosować jakaś maskę albo inny wspomagacz, bo suche są i regeneracja by sie przydała. Nad tym popracuję. Twarz. Też jest OK. Codziennie rano mycie. Peeling kiedy zachodzi potrzeba. Najczęściej co 3 dni. Później krem nawilżający i makijaż. Bez makijażu ruszam się tylko do sklepu i z psem na spacer. Na każde wyjście dalsze się maluję. Wieczorem obowiązkowo demakijaż. Kiedyś - spory czas temu- miałam z tym problem. Ale weszło mi w nawyk. Nawet gdybym na śpiąco to zrobic miała, demakijaż zrobię. Myję buźkę i nakładam krem nawilżający. Nie stosuję maseczek i innych cudów. Zastanawiam się tylko czy nie powinnam pomyśleć o jakimś porządnym kosmetyku do mycia twarzy. ![]() Prysznic: Oczywiście. Codziennie wieczorem. A jak się kaprys przyczepi to i rano. Czasem wanna pełna piany - ale to bardzo rzadko. No i tutaj moja systematyczność niemalże się kończy. Manicure i pedicure: Jak zachodzi potrzeba. A czasem już wręcz konieczność. Ostatnio ciut więcej poświęcam paznokciom u rąk ale to i tak jeszcze nie to co bym chciała. Staram się ładnie wypiłować, obciąć i używam lakieru - mam aż trzy. Bezbarwny, mleczny i bordo (do stóp). Nie jest więc najgorzej, ale mogłoby być lepiej. Ciało. Peeling robię od święta. A powinnam zdecydowanie częsciej. Leń ze mnie jednak w tej kwesti straszny. Podobnie z balsamami i ujędrniaczami. Albo prysznic na szybko bo wychodze i przecież czasu nie ma. Albo prysznic za późno i mi sie nie chce. Albo jeszcze co innego. Postanowienie numer dwa: systematycznie używanie balsau i i serum ujędrniającego (na brzuch). Stopy i dłonie. Z pierwszymi mam problem. Chodzi o pięty. Strasznie zniszczyły mi się w wakacje. Staram się jakoś je odbudować, ale mogłabym się starać zdecydowanie mocniej. Z dłońmi nie miałam do pewniego czasu problemu, aż tu dosłownie tydzień temu zauwazyłam że są strasznie suche. Palce wskazujące od wewnętrznej strony wręcz popękane. Podobnie jak to miejsce gdzie najczęsciej robią się odciski. Krem już zakupiony, więc mam zamiar wcierać ile się da. Postanowienie 3: Tarka do stóp+krem do stóp codziennie, oraz krem do rąk kilka razy dziennie. Depilacja: Z tym różnie. Pachy oczywiście. Bikini i nogi jak się widzę z TŻ. A jak się dłużej nie widzę, to daleko mi do systematyczności - jesienią i zimą. To też wypadałoby zmienić. ![]() Do tego dochodzą oczywiście ćwiczenia i dieta. A właściwie z brakiem ich. Z tym mam największy problem. Podsumowując wiec, postanawiam: * systematycznie dbać o paznokcie, dłonie i stopy * zakupienie i używanie oczywiście maseczki na włosy przynajmniej raz w tygodniu * codziennie po prysznicu balsam do ciała oraz serum * systematyczna depilacja * zdrowe odżywianie! * zakupienie i łykanie witamin * zdecydowanie więcej ruchu!! Jako, że nowy miesiąc nastał jest to zawsze odpowiedni czas na wprowadzenie nowych postanowień. Uparcie zaczynam od jutra i codziennie mam zamiar spowiadać się z osiągnięć. Mam nadzieję, że razem systematyczność wejdzie nam w krew. ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
ijaa a my znowu na ten sam wątek trafilysmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest trochę kłopotliwa bo samemu trzeba rozrobić proszek w wodzie no i jak się "źle" nałoży to ciężko się ściąga ale po ściągnięciu pory są fajnie zwężone ![]() MASKA ALGOWA - GLINKA GHASSOUL - Głębokie Oczyszczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mówisz, że jakby mi się rozrobiła zbyt glutowato to lepiej nie nakładać bo nie ściągnę i będę już z taką chodzić zawsze ![]() ![]() Rozejrzę się może za jakąś bezpieczniejszą, bo ja niezbyt dobra w te klocki jestem i co potem, przyjedziesz z Żywca mi ściągać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
hihi puchatko aż taka niebezpieczna to ona nie jest...spokojnie
![]() jak ją rozrobisz i nałożysz - grubszą warstwę to potem ściągasz ją w całości albo po kawałku. jeśli coś zostanie to możesz przetrzeć wodą albo tonikiem - bardzo łatwo schodzi. W insttrukcji są podane 3 miarki proszku ja robię z 1,5 i jest to ilość jak dla mnie wystarczająca ![]() Ja zawsze jestem miło zaskoczona jak ją ściągam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
No dobra przekonałaś mnie
![]() Postaram się ją gdzieś zakupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
To i ja napiszę mój plan działań
![]() WŁOSY Z nimi mam najmniej problemów, ponieważ na ich punkcie mam małą obsesję ![]() Codziennie myję, nakładam odżywkę, suszę i prostuję (to ostatnie chciałabym zminimalizować) A do tego chciałabym dodać conajmniej raz w tygodniu maseczkę regeneracyjną i wcieranie olejku rycynowego, widziałam także odżywkę na noc (chyba nivea), próbowała może któraś z was? TWARZ przyznaję bez bicia, że ostatnio w tej kwestii się zaniedbałam ![]() ![]() Póki co ostatnio poprzestałam na porannym myciu twarzy żelem, do tego tonik i krem. A wieczorem demakijaż i krem Tak więc do tego dodać chcę: - mycie żelem także wieczorem - dwa razy w tygodniu peeling - raz w tygodniu maseczka nawilżająca - raz w tygodniu maseczka z glinką CIAŁO tu już w ogóle katastrofa ![]() Skóra wysuszona, po prysznicu nie mam czasu na wcieranie balsamów ![]() ![]() Więc: - codziennie wcierać balsam - chociaż raz w tygodniu zmobilizować się do peelingu PAZNOKCIE było już dobrze, dbałam systematycznie, efekty było widać- wreszcie skończyły mi się łamać, rozdwajać i ładnie rosły, no ale żeby tego dobrego nie było za dużo, widząc efekty spoczęłam na laurach ![]() ![]() Postanowiłam: -regularnie używać pilnika - codziennie smarować płytki oliwką regeneracyjną - zadbać o skórki - zainwestować w odżywkę Niestety po malowaniu, paznokcie zaczynają się rozdwajać, stają się łamliwe i w ogóle katastrofa ![]() DŁONIE był okres kiedy kilka razy dziennie je kremowałam, ale gdy przeniosłam krem z pokoju do łazienki, zaniechałam tej czynności ![]() - kilka razy dziennie kremować dłonie DEPILACJA Z pachami problemów nie mam. Gorzej z nogami i bikini ![]() ![]() Ale jakoże zapisałam się na aerobik, będę tam śmigać w krótkich spodenkach, więc zmobilizuję się do depilacji nóg. I na wrastające włoski muszę coś kupić, może macie jakieś sprawdzone specyfiki? ![]() DIETA I ĆWICZENIA Ostatnio zaczęłam jeść wybitnie niezdrowo. Zwłaszcza wieczorami. W sumie nie ma dnia, abym wieczorem nie siedziała z popcornem/paluszkami/chipsami do tego w ciągu dnia pochłaniam spore ilości czekolady ![]() Tak więc od października postanowiłam przejść na zdrowe żywienie, zminimalizować zjadanie pustych kalorii- seansy z miską popcornu ograniczyć do raz w tygodniu, z chipsów zrezygnować w całości (kiedyś nie jadłam ich ponad 2lata, chyba wrócę do tego założenia ![]() Jeść więcej warzyw i owoców. Na uczelnię robić sobie sałatki, ograniczyć jasne pieczywo. Odnośnie ćwiczeń, to już wspomniałam, że zapisałam się na aerobik. Planuję dwa razy w tygodniu. Do tego raz w tygodniu body mind-któregoś dnia po aerobiku, jest to coś w rodzaju jogi. Oprócz tego kupiłam sobie rolki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
hmm... u mnei to tak.
włosy są kręcone- puszące się.. Strasnzie dużo specyfikow używam i po rpostu ejszcze chyba nie trafilam na ten wspaniały. postanowienie używać dużo maseczek po każdym myciu włosów. twarz/dekold niestety wągry, zaskórniki.. w dodatku przesuszona. postanowienie używać maseczek, żelów, peelingów. Starać się nawilżać regularnie twarz i zmywać makijaż wczesniej niż o 23. ciało skóra przesuszona, brak regularnej depilacji nóg i bikini, w dodatku rozstępy na udach... postanowienie używać po kąpieli kremów do ciała, na celulit też. Zacząc przynajmniej 2 razy w tygodniu depilować nogi, a nie raz na tydzien.
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
przecież to chyba każdy wie, ze od lakieru niszczą się paznokcie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wg. mnie się nie niszczą. Ja zawsze pod lakier daję odżywkę ![]() Bez lakieru mi się łamią i są kruche - zawsze takie były nawet jak jeszcze nie malowałam a pomalowane mogę minimalnie zapuścić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
ooo kode Ty też tu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
wiem ijaa wiem....nie powiem kto nas zaniedbal
![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
witaj april
![]() na takich wątkach to jestem bo leń ze mnie i mobilizacji mi trzeba a w kupie raźniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz idę pod prysznic ale dziś nie nakładam odżywki którą trzymam 30 min. bo robiłam to ostatnio ![]() Hm....lakier z paznokci trochę poschodził ...a nie chce mi sie dziś malować ![]() ...jest jasny to tak bardzo tego nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
AGA :)
|
Cytat:
od tych wszystkich chemikaliów ktorzych używałam dzis podczas sprzątania :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.