|
|
#4411 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar V
Cytat:
Objadam się frytkami...mój drugi obiad, chyba się zapasę Dobra muszę popakować próbki i inne przesyłki...przytaszczyła m 2m foli bąbelkowej. |
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem trochę do tyłu z Barem ale pobieżnie przeczytałam, że Aggie ma dziś ostatni dzień w pracy, tak więc trzymam kciuki aby szef - wariat się trochę opanował jak będziesz odchodzić
Ciśnienie niskie i czuję się jak kapeć więc spadam na basen niedługo (może się trochę rozruszam).
|
#4413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś się stało ? Najmocniej przepraszam, nie chciałam urazić Nie, w żadnym wypadku nie jest brzydki, ale tamten po prostu był ładniejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4414 | |||
|
Wiedźma
|
Dzięki, Gryxiu. Nie spałam, jak zwykle.
![]() Cytat:
- Zdradzę pani sekret... ![]() Cytat:
Cytat:
Skoro tamta dziewczyna ewidentnie chce zwracać uwagę swoim wyglądam, to chyba o to jej chodziło? Ja widzę to tak (mogę się mylić, ale spróbuję bronić Zuziuni): sama mam styl ubierania odbiegający od normy i zdarza się, że ludzie dodają do mojej ksywki dodatki albo nawet zmieniają ją właśnie dlatego, że wyglądam jak wyglądam. Mam też świadomość, że są osoby, którym się to nie podoba, które mówią mi, że moje glany do mini "bolą je w oczy", ale przecież świadomie to robię i świadomie jestem kontrowersyjna (w przypadku omawianej pani wyraz kontrowersyjna zastąpmy wyrazem efektowna). I wcale nie przeszkadza, że ktoś zauważa, że nie wyglądam normalnie. Wprost przeciwnie - przecież taki sposób ubierania mówi - "możecie się zachwycać, możecie się oburzać, ale nie pozostawajcie obojętni". A LadyDior to naprawdę nie jest obraźliwe określenie. ![]() Może w odpowiednim kontekście zawierać nutę humoru , ale jestem przekonana, że gdyby Zuziunia naprawdę chciała tamtej dziewczynie dowalić, wymyśliłaby coś zupełnie innego. ![]() Z resztą, czy napisanie "mam taką dziewczynę w grupie" to jest obgadywanie? Przecież nikt nie wie, o kogo chodzi. Nie raz tu piszemy o różnych, różnistych osobach. Nie zawsze pozytywnie. No i wreszcie, czy żadnej z Was nigdy nie zdarzyło się stwierdzić, że ktoś nie ma za krztynę gustu? Mnie się zdarza czasem - a przecież mam świadomość, że na modzie znam się mniej, niż większość Wizażanek. Miłego popołudnia Wszystkim.
|
|
#4415 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4416 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana a Ty gdzie uciekasz... w wątku spotkaniowym pisałam o godz 18 abyśmy sie spotkały, pasowało by Ci, bo widzę że zawsze spotykałyście się o 16, a dla mnie to za wcześnie. Nie wiem co inne dziewczyny na to. |
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tutaj cały czas opowiadamy sobie o naszych znajomych, obcych osobach, żalimy się i to nie jest obgadywanie
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu do was "po prośbie"
Bo wy tak umiecie doradzić... Szukam kremu na noc - i tu jest mały problem bo nie wiem do końca jaki ma być. Najlepiej jakiś nawilżający, odżywiający, może być treściwsza konsystencja, może mieć jakieś działanie prewencyjne przeciwzmarszczkowe, generalnie do cery wrażliwej. I cena - do max. 60 zł.Tymeno - Materpiece jest G E N I A L N Y!!! Dziękuję za polecenie. Wprawdzie omyłkowo wzięłam Masterpiece Max, ale nie żałuję.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę dzisiaj na Wydział , gdzie pracują dziewczyny , ktorym czasem odstępuję swoje uzywki albo kupuję coś na all , a jeden z rodzynków krzyczy : dziewczyny Pani Perfumeria idzie!
No i mam nową ksywę w robocie ![]() Cytat:
![]() Zupełnie niedrogi niezły krem głęboko nawilżający można kupić na Allegro , jest to popularny produkt niemiecki nazywa się Biocura. z przesyłka ok. 20-22 zł. Niezła tez jest jego odmiana z koenzymem Q.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2008-10-02 o 18:37 Powód: dopisek:) |
|
|
|
|
#4421 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Polecam http://www.doliva.pl/nasze_produkty/index.php?id=242 w każdej aptece powinien być. http://www.doliva.pl/nasze_produkty/index.php?id=240 |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Zaraz będę oglądać. Od wczoraj szukam w KWC, w drogeriach internetowych i mam już mętlik w głowie.Rozterko - tusz do rzęs marki Max Factor - Masterpiece ( złote opakowanie). I jest też wersja Max Masterpiece ( czarne opakowanie).
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Z niemieckich jeszcze kremy Balea , są niedrogie i cieszą sę dobrą opinia. Z polskich przyjrzyj ofertę dr. Eris.
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Rozterko - z Eris miałam kremy z Lirene - rolują się na mnie paskudy jedne. Ale poprzeglądam jeszcze raz inne serie
Do jutra się muszę na coś zdecydować
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze bardzo miło mi się używało Iwostinu z wit. C i E, ten jest bardziej tłusty i bardziej odżywczy, relacja ceny do jakości bardzo fajna
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taiwo - też biorę pod uwagę Iwostin. Kocham Iwostin Chcę sobie kupić na dzień mojego ulubieńca, czyli Krem kojący na zaczerwienienia z filtrem spf 15. Czytałam na KWC o tym z witaminami E I C. Trochę się wystraszyłam bo dziewczyny piszą, że może zapychać, ale zdrugiej strony, mnie od roku nie zapycha nic Skóra z mieszanej/normalnej zrobiła mi się ściągnięta, odwodniona i podrażniona. Wpisuję go na listęCo do Dermedica - zużyłam kilkanaście próbek różnych kremów ich firmy i niestety nie lubię ich konsystencji. Dziwnie mi się zachowywały na skórze - niby tłuste a zostawiały pudrową powłoczkę, mam wrażenie, że mi się twarz pociła pod nimi. Taiwo, a używałaś może z Iwostinu kremu nawilżającego z serii Sensitia? Albo tego z serii Lipidia? Jeżeli tak, możesz skrobnąć parę słów?
|
|
|
|
#4427 |
|
BAN stały
|
Ja od czasu do czasu używam Dolive i tyle, po kremie z Garniera który mnie zapchał mam jakieś uwstecznienie do kremów drogeryjnych.
Ostatnio patrzyłam skłąd Normaderma który ma likwidować niedoskonałości...taaaa ale w składzie składniki zapychające....no co za bezsens ![]() Miałam na jesień stosować effecklar k ale boje sie wysypu na buzi
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zielona jeżeli chodzi o składniki w kremach, które odpowiadają za zapychanie bądź uczulenia czy podrażnienia. Chyba się dokształcę w innym dziale ![]() Co do L'oreala i Garniera - odkąd wiem, że testują na zwierzętach świadomie ich nie kupuję. Tzn. wiem, że to trochę psu na budę, bo pod koncern L'oreala podchodzą inne firmy, których produkty być może mam w domu, a nie zdaję sobie sprawy. Używam tuszu z Max Factora - też testują. Jak znajdę coś lepszego pewnie odpuszczę. Tak jak piszę - mój wybór marek jest pewnie za mały, ale postanowiłam, że chociaż zacznę świadomie od tych dwóch marek
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lipidii nie miałam, Sensitii zużyłam dwie próbki i dla mnie to był taki zwykły nawilżacz, bez rewelacji. Napewno ma lżejszą konsystencje niż ten z witaminami, ale jak na mój gust jest słabszy- tj. mniej spektakularnie nawilża i odżywia. Jeszcze moge Ci polecić krem biolipidowy Calma z Ziaji, jako akcja ratunkowa dla ściągniętej, odwodnionej skóry- ma wstrętną konsystencje tłustej maści, wchłania się minimalnie, ale koi i uelastycznia skóre niesamowicie. Codziennie używałam jak walczyłam z wysuszeniem, teraz kłade go co kilka dni i jest git
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Taiwo - dziękuję
Kupię ten z Iwostinu C+E najprawdopodobniej ![]() Co do kremu biolipidowego z Ziaji - taak, jest rewelacyjny ![]() A jeżeli chodzi o Myokine - jakiś czas temu radziłam się tu Wizażanek, w sprawie uczulenia od kremu pod oczy. Moja przyjaciółka załatwiła się..... Myokine kremem pod oczy właśnie Dostała obrzęku, swędzenie, a na dolnej powiece zrobiła jej się sucha skorupka. Jakaś felerna ta seria...
|
|
|
#4431 |
|
BAN stały
|
Ja nie znoszę kremów Vichy są beznadzieje
ale La Roche-Posay są ok przyznam szczerze. Avene tez mnie nie zachwyciły |
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że Ci odpowiada. Ja ostatnio też się skusiłam podczas promocji w rossmanie - dwa w cenie jednego ![]() Madziczko, co do treściwego kremu na noc to ja polecam kremy Weledy. Odkryłam je ostatnio i po zużyciu 4 mini opakowań stwierdzam, że krem irysowy i różany oraz olejek migdałowy są the best Kremy mają wprawdzie treściwą konsystencj ale pięknie nawilżają, wygładzają i napinają skórę. Tu --> klik można kupić mini opakowania po 10ml - w sam raz na wypróbowanie Tusz L'oreala Rozterko
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno, kusicielko
Przy tych kremach Weledy to już się kręcę któryś miesiąc I oczywiście do zapoznania się.Krem Rożany? ![]() A jeszcze jest krem różany z dr Hauschka - czy ktoś wie w jakiej on jest cenie? Nie ma to jak pomoc na Wizażu Strasznie kapryśna mi się cera zrobiła - ja tu już zamierzałam przystąpić do pielęgnacji przeciwzmarszczkowej, a tu zonk Od roku praktycznie jadę tylko na kremach aptecznych i liniach do cer wrażliwych bądź naczyńkowych. Kiedyś wcierała jak leci ( tzn. nie byle co) - ale nie było problemu. Teraz tragedia - większość kremów mnie po prostu szczypi.
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
A nie Max Factora?
edit: Poleciałam sprawdzić. Ja mam Masterpice MAX Max Factora.
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Moim zdaniem nieładne jest rzucanie się z takimi tekstami na koleżankę z forum, bo napisała o kimśtam jak tą osobę nazywa. Same się zachowałyście gorzej od niej, bo to jej sprawa kogo jak nazywa i czy jej zdaniem to odpowiednie czy nie.
Także popieram Zuziunię w 100%, też jak opisuję osoby jak np. nadzorczynię ostatnio w pracy to nie piszę o niej miło i to nie jest obgadywanie, a relacja. Przyszła do mnie dzisiaj książka z wymiany, kolejna do mojej kolekcji tego autora "Szuańska ballada" Łysiaka
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fenris, ale tu nie chodzilo (tylko) o obsmiewanie, ale o to, ze jedna z wizazanek mogla sie poczuc zle i niezrecznie... |
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
tak więc byłam w Sephorze i owa zagadka tylko z kuponem działa :/ faktem jest że gazeta pani kosztuje 7,7zł (kupiłam a co!) ale dostałam zapakowaną próbkę angela i balsamu
![]()
|
|
|
|
#4439 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Ale nieważne, nie chce mi się o tym pisać, poprostu nieładnie tak się zwracać do wizażanki. Dzisiaj miałam wolne, ale mimo wszystko padam - spać mi się chce. Byłam na poprawie pazurków i prawie zasnęłam na stole Jutro i cały weekend praca :/Jakby ktoś chciał to jutro jest Noc Zakupów w Magnolii - wszystko taniej, nasz sklep ma 20%. |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
O!W jakich godzinach?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

więc spadam na basen niedługo (może się trochę rozruszam).
Phi... <foch>

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)