|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Gość
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
O.... maturka - no.
Ja na swoje dziennikarstwo zdawałam polski P, niemiec P, hista R i wos R. Od razu ostrzegam odnośnie histy - tematy są mocno pokręcone - ba nawet w moim poradniku z Kursów do matury napisano jakby to trzeba pisać pracę naukową. (a ma się lat 18 - nie dwadzieścia z kawałkiem po studiach historycznych) ![]() ![]() Polak jest do zniesnienia, ale Iza ma rację - klucz jest do niczego. ![]() Pan minister od nauki ma u mnie przerąbane. (tyle błędów w tej maturze - panie Legutko - ma pan przerąbane u maturzystów z roku 2008!). Prezentacja - rzecz przyjemna acz kolwiek trzeba trafić w swój temat: ja ze swoim trafiłam idealnie - Kobieta w Literaturze - temat idealny dla mnie. ![]() Anglika można znieść - tylko uważajcie na obrazki - czasem są mocno pokręcone. Lepiej zdawać ustny P - bo można wpaść na temat który się wcale nie zna. ![]() |
![]() |
![]() |
#4232 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za tyle odpowiedzi, w Poznaniu na Akademie mozna zdawac polski i angol na P i do tego np R chemia i biola, myslicie, ze to dobry pomysl? iza Tobie w szczegolnosci dedykuje pytanie ..
![]()
#4233 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do studiów- musisz posprawdzać konkretne uczelnie, kierunek ten sam a wymagania moga się różnić diametralnie. Cytat:
![]() Wypracowanie- porażka- zawesze musze skracać przez co moja wypowiedź wiele traci ;/ Dzisiaj miałam np. z polskiego takie czytanie ze zrozumieniem na P, że jak zdobędę 5/20 pkt to będzie sukces ![]() ![]() U mnie własnie z polskim największy problem- wyobraźcie sobie 2 lata spania na lekcjach polskiego, albo odrabianie innych zadań... Przeczytane tylko krótkie nowelki i akurat te książki które przerabialiśmy i je dałam radę przeczytać nie są w kanonie... Super.. My na polskim niewiele robimy, ja nawet nie mam ZESZYTU, więc nie mam do jakich notatek zajrzeć... I jestem trochę podłamana tą wizja, mimo iż polski jako jedyny przedmiot zdaję na P. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zalezy od uczelni. Cytat:
![]()
![]() |
#4234 |
Rozeznanie
|
Hej! ^^
Znowu sobie narobiłam zaległości w wątku. ;] Zaraz poczytam. Odkąd przyjechałam do Krakowa dwa dni temu, ciągle coś się dzieje. Jest super. ;D Wczoraj wspaniała impreza, dziś znów wychodzimy ze znajomymi, jest tak, jak zawsze chciałam żeby było. ;] Nowe przedmioty na uczelni mi się podobają, na III roku nie mamy już zapychaczy, tylko rzeczy ciekawsze i przydatne. ![]() Szamam sobie właśnie czekoladę, no bo z jedzeniem też dobrze. ;D Nikt mi nie wierzy, że przytyłam, podobno nie widać. OK, no to czytam, co u Was! ![]()
#4235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Buuu... a pamieta mnie kto tu jeszcze? wiem, zaniedbałam wątek ostatnio ale posypałam się i jakoś pozbierać nie umiem
![]() z nerwów już nie mam paznokci (przekleta autoagresja) a nie wiem co mi jeszcze strzeli do łba... w ciagu przyszłego tygodnia jakos to nadrobie buziaki dla Was ![]()
![]() |
#4237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś miałam pierwszą wizytę u nowej psycholog (4 w mojej dotychczasowej 'karierze'). Strasznie fajna kobieta. Młoda, sympatyczna, ogarnięta. Czuję, że dobrze będzie mi się z nią pracować. Bo poprzednia to.. pff.. brak komentarza. Ciężko trafić na dobrego, 'państwowego' psychologa.
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Gość
|
Tematy są wypisane - nie.
![]() Nigdy nie wiesz co ci się trafi - czy trafisz w XX wiek czy w XVI - nie wiadomo - dodatkowo są one z kosmosu - praca naukowa w wieku lat 18 - mówię wprost - tych tworzących tematy mocno porąbało. ![]() Ba - powiem wam co trzeba znać na pamięć (!) na poziom IV - cytaty ze szkół historycznych. ![]() Bo prace z histy są poziomowane I poziom - bełkot II poziom - przyczyny - skutki III poziom - wnioski + II IV poziom - II + III + cytat (wieczorem odpowiadam, bo byłam na inaguracji studiów). Jest pula tematów - ale ich nikt nie zna - ja miałam egzamów na kursach 12 i temat na historii, ani jeden ani drugi nigdy mi się nie trafił. |
![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę Ci bardzo, że czerpiesz taka przyjemnosc z jedzenia...
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też otstanio zaniedbuje wątek, jakoś tak czytam, ale nie zawsze wiem co bym mogła napisać ![]() ech ![]() ![]()
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Meredith, z tego, co wiem ten wątek nie nazywa się "chwalimy się swoimi osiągnięciami"... napisz co u Ciebie...
![]()
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Wszystko schodzi na psy...
![]()
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przedtem omal nie wyleciałam...egzaminy u nas to taka loteria, że się aż ryczeć chce...od pamiętnej patologii już nie wierzę w stwierdzenie, że prawdopodobieństwo, że wylosuję coś czego nie umiem jest tak małe, że go prawie nie ma...bo czasami nabiera kolosalnych rozmiarów. Wszyscy wesoło balangi a ja ryję jak dureń, ja pytam gdzie miejsce na życie... ![]() ![]() Przepraszam, koniec już smętów, po prostu czasami mnie sytuacja przerasta...
![]() |
#4245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to masz rzeczywiście szczęście ![]() Ja szukałam przez ponad rok, aż wkońcu koleżanka mi załatwiła po znajomości, bo inaczej nie miałabym szans. Wczoraj miałam kryzys... Było naprawde źle ze mną.. Ale już dzisiaj troszke lepiej. Miałam jeden malusieńki napad, ale stwierdziłam że nie pójde do WC (bo po ostatnim razie podraznilam sobie gardło paznokciem...) i wypiłam herbatke "Liść Senesu" z 2 torebek ;]. Ja CHCE z tego wyjść. Ale musze powoli, małymi kroczkami. Najpierw musze przestać wymiotować. Herbatka na szczescie mi sie skonczyla (dzis ostatnie saszetki poszły), a dla zaprzestania napadów, które najczesciej są powodowane stresem i nudą, zapisałam się na fitness i siłownie w jednym pakiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Wtajemniczenie
|
Wiosenko a no z wagą nie wiem jak, bo mi się popsuła i poprosiłam mamy, żeby jej nie naprawiać. Niestety chyba trochę schudłam, bo przez ten aparat ciężko mi jeść i w efekcie wychodzi tego trochę mało, chociaż się staram. Już mi trochę przechodzi, dzisiaj udało mi się po kolacji zjeść ciasto (po rozmoczeniu w mleku) i trochę gotowanych warzywek. Bo tak do tej pory to same jogurty i koktajle piłam no i lody. To może wyglądać jakbym dramatyzowała, ale założyli mi go dopiero 3 dni temu i mam pokaleczony cały język i buzię, więc ciężko mi coś pogryźć. Chociaż wiem, że to przejdzie, jeszcze góra 2 dni się pomęczę, a potem będę normalnie funkcjonować z zadrutowanymi zębami :P
A jeśli chodzi o psychikę to już jakoś się nad tym bardzo nie skupiam. Mam inne zmartwienia. Na początku nauka - muszę trzymać fason ![]() ![]() ![]() Co u Ciebie? W tym roku matura, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |||||
Wtajemniczenie
|
Krytia co u Ciebie? Widziałam, że myślałaś nad R?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ludzie muszą Cię poznac bardziej, żeby stwierdzic czy będziesz tą ich ulubienicą . Jeśli byłaś taka wcześniej i tyle osób Cię lubiło to w czym problem? Przecież jesteś sobą to i w nowej szkole napewno polubią.
![]() |
#4249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4250 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żadnych wyjść ze znajomymi, imprez- oddaliłam się na tyle od nich wszystkich, że w wakacje nawet nie miałam się z kim spotkać. teraz nadrabiam z nawiązką, niby klasa maturalna a ja żyję od imprezy do imprezy. Mam taki 'niedosyt', czuję, że cocoś fajnegomnie ominęlo. Potem będzie praca, dom dzieci. Nie nadrobisz tego. __ A u mnie? Calkiem dobrze pomijając wczorajszy wieczór. Byłam na imprezie, wprawdzie nie jadłam słodyczy, chipsów itp. ale jak rzuciłam się na słone orzeszki i popiłam je colą, to myślałam, że umrę z bólu brzucha ;/. nie umiałam się pohamować, ale nie moge nazwac tego napadem, zjadłam też zdecydowanie za dużo sałatki jarzynowej z majonezem i kanapek z białego chleba z masłem, potem tańczyłam jak głupia żeby to spalić :/ Ale nie jest źle, samopoczucie dzisiaj dobre, nie miałąm jakoś specjalnie wypchanego brzucha bo gdzieś o północy otrząsnęłam się, już nic nie jadłam i zapychałam się wodą mineralną... Na codzień jem normalnie pomiędzy R/U. Dzisiaj też impreza, postaram się, żeby było lepiej, dużo ćwiczę, tańczę, więc kcal pewnie też spalam. Na wadze zmiana niewielka, skrycie licze że to przyrost masy mięśniowej to powoduje, bo jem bardzo dużo białka. po imprezach licze na to, że chociaż pozostanie tyle, ile bylo w piątek rano, a potem będę mogła spokojnie kontynuowac nmoje R z jedzeniem np. czekoladowych kuleczek z granexu od czasu do czasu ![]()
![]() |
#4251 |
Gość
|
Nic się nie stało.
![]() ![]() Dlatego mówię, na hstę rozszerzoną, lepiej się mocno kuć. |
![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o warto, niewarto. Tu chodzi o to by w ogóle zdać. TO jest właśnie medycyna - człowiek przestaje żyć przed egzaminem. Jak to wygląda jak się ludzie uczą na końcowe z interny? - dwa miesiące w kawałku od 7rana do 13masz zajęcia na oddziale, wracasz na akademik, kujesz nonstop do północy, rano wstajesz na dalsze zajęcia. Szpital poniedziałek aż piątek i tak dwa miesiące. zero życia. To są moje studia. Niestety...
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
Boże.. do jakiego stanu ja się doprowadziłam.
Idę za chwilę na urodziny do koleżanki. Płaczę jak głupia. Nie chcę iść. A dlaczego? Bo będę musiała coś zjeść! Boję się, Jezuu jaka jestem żałosna. Płakać i denerwować się z takiego powoduuu? ![]() Cały czas sie zastanawiam czy iść, może powiem, że jestem chora czy coś. Ale z drugiej strony nie mogę się już całe życie izolować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co u mnie czy ja wiem ... mam straszne wahania nastrojów. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4256 |
Raczkowanie
|
Nie szkodzi
![]()
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda gadać. Ciągle tylko bym jadła i jadła. Ale staram się z tym walczyc.
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
zwracam się do dziewczyn z rzeszowa i okolic.
ostatnio miałam praktyki w rzeszowskim WOTU, spotkałam tam świetną kobietę, jest psychoterapeutką, gdyby któraś z Was zdecydowała się na terapię, to chętnie dam namiary. nie jest to reklama, nie czerpię z tego korzyści, po prostu jestem pod wrażeniem tej kobiety ![]() a. i w tym samym ośrodku ruszyły spotkania Anonimowych Żarłoków, grupa samopomocowa dla kompulsywnych żarłoków, fajna sprawa ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
Noo, straszną mam radochę.
![]() Cytat:
Trzymaj się i powodzenia dzielna kobieto! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty nie czerpiesz teraz? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Uda Ci się, trzymam mocno kciuki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wciąż jesteś tak samo mądra, fajna i ładna, pamiętaj o tym zawsze! ![]() Trzymaj się! Cytat:
![]() Co do tego wyglądania na starszą, to miałam ostatnio dwie przygody, które kazały mi się nad sobą zastanowić. ;D 1. Wyszłam z wykładu, bo był strasznie nudny i zatrzymałam się przy wejściu, żeby założyć płaszcz itp. Obok stali i rozmawiali jacyś ludzie z I roku (po temacie rozmowy tak wydedukowałam ;p) i nagle jakiś chłopak odwrócił się, spojrzał na mnie z lękiem i powiedział "dzień dobry". ![]() 2. Wszystkich oprócz mnie przy kupowaniu ostatnio alkoholu poprosili o dowód. ![]() Ech. ;D Cytat:
![]() No to na pewno mięśnie się wyrabiają, jeszcze tyle tańczysz. ;] Nie przejmuj się na zapas i baw się dobrze na tych imprezkach. Wszystko będzie po Twojej myśli! ;] Cytat:
![]() Mam nadzieję, że poszłaś. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4260 |
Gość
|
Z cytatami to tak jest - były od czasu matury nowej
![]() Ale powiem historia rozszerzona jest mocno porąbana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.