|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla Początkujących ! -> wspólnie odkrywamy tajniki fotografii:)
Cytat:
nawet nie przeczytałaś dokładnie specyfikacji tego aparatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam przeczytałam. na D80 juz mnie nie stać dlatego ze wszytkiego padło na d60. cały czas zastanawiam sie nad canonami równiez ale jakies takie popularne sie stały
![]() ![]() hmm no nie wiem wlasciwie co ztymi canonami jest nie tak. do tej pory byłam wierna tej marce. 400D jest całkiem fajny ale nie weim.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() canon nie bo dużo ludzi je ma, ratunku... ![]() już naprawdę nic nie piszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
boze dziewczyno trochę humoru, co tak na powaznie wszytsko bierzesz? ja nie wiem czy ty masz jakis problem z tymi nikonami???
lustrznka jest zła bo ja jestem tłumokiem i nie umiem robic zdjec. nikon d60 jest zły bo jest lewno lepszy od d40 wiec powinnam kupic d80 znow tez ktoras tu mówiła ze skad d80 bo to za bardzo zaawansowane dla mojej nieobytej osoby. w sumie to najlepiej zebym została przy swoim kompakcie i nie pisała na tym watku bo denerwuje nasze profesjonalistki... przeczytałam dokladnie opisy. d 40..prosze nie cofajmy sie w czasie. d80 nie stac mnie. d60-nie przeszkadza mi trojpolowy auto focus ani brak wyswietlacza wsp. a obiektywy ktore nie pasuja do d40 pasuja do d60. oto rowniez zapytałam dzis pana w sklepie. wiec prsze cie nie rzucaj slow na wiatr i nie próbuj mi udowodnic na siłe ze jestem totalnym amatorem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
pan w sklepie to zazwyczaj najgorszy doradca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
pan w sklepie sie znał
![]() ja dalej jestem niezdecydowana wiec rozwazam rozne warainty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Coście się tak zacietrzewiły dziewczęta?
![]() Każdy ma prawo do swojego zdania i odmiennego gustu. Jeżeli ktoś chce nabyć produkt "A", bo odpowiada jego wymaganiom, to nie próbujmy go na siłę "nawracać" i przekonywać do zakupu produktu "B" ![]()
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Opiumalfa nic się nie martw. Przede wszystkim patrz na swoje potrzeby - to Twój wybór! Jeszcze nie dawno też tak przeżywałam kupno aparatu :P trzypolowy af to naprawdę cosik strasznie mało!!! Teraz wydaje Ci się, że Ci wystarczy, ale nim się obejrzysz, okaże się, że Twoje umiejętności poszybowały w góre i będziesz potrzebowała lepszego sprzętu. Więc ten z 3polowym af odpuść sobie - ja mam fuji 5800 i ma 49 polowy af /7x7/i supermakro od 1 cm- wierz mi korzystam z każdego pola af i w makro bardzo się to sprawdza. Dziś już mam większe wymagania sprzętowe i marze o nowym
![]() Edytowane przez KaKa F Czas edycji: 2008-10-05 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
wiec z tej całej awantury wczorajszej, i po dzisiejszym i wczorajszym riserczu potiwerdzam Kaka ze ten 3 polowy AF jest..bez sensu. przy tak drogim aparacie jakim jest nikon d 60 dali tylko trojke. no nic. wiec znalazłam fajna stronkę gdzie sa testy wielu modeli aparatów z obszernymi opisami , tabelami i porównaniami. wiec stety lub niestety oczekiwanie na aparat sie wydłuzy poniewaz jestem zdecydowana kupić Nikona d80 jednak. testy i recenzje nie kłamia i to jest mój ostateczny wybór.
do wczoraj zastanawiałam sie nad Canonami, ale modele popularne (patrz najnowszy 450D) nie dorasta do piet pol profesjonalnemu nikonowi D80, ktore sa w podobnych cenach. znow wyzsza polka canona jest juz bardzo droga. ostatecznie zrezygnowalam z Canona. Nie wiem jak długo bede musiała czekac na moje cudo ale mam nadzieje ze do konca roku uda mi się zrobic sobie prezent pod choinkę ![]() Więc poluje na NIkona d80 z kitowym obiektywem do 135mm. moze jeszcze odrobinkę stanieje do tego czasu ![]() Wiec za twoją radą Kaka idę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Cieszę się że już doszłaś do ładu i składu ze sobą. Ja jak kupowałam swój aparat to nie wiedziałam, czy mnie fotografia w ogóle wciągnie i nie ryzykowałam kupna lepszego sprzętu, bo bałam się, że to bedzie chwilowy impuls i że będę robić zdjęcia i tak na auto - więc żałowałabym kasy, wystarczyłaby mi w ten czas małpka - ale ostatecznie wciągneła mnie BARDZO BARDZO - nia ma dnia, żebym nie czytała, nie uczyła się czegoś i nigdy jeszcze nie robiłam Fuji zdjęć na auto!
Poza tym pomyśl sobie, że wyjeżdżasz w podróż-wywalasz za nią kase, bierzesz małpkę i po zrzuceniu na komp zdjęć pamiątkowych okazuje się, że są jakościowo marne - i wspomnienia ładne gdzieś porwał wiatr... A jak kupisz teraz aparat super i potem pojedziesz w podróż to przywieziesz małe arcydzieła ![]() Poza tym im dłużej na niego będziesz czekała tym będzie bardziej wyczekany, bardziej ukochańszy i tylko Twój ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Kaka - co racja to racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
nie wiem - nie rozumiem takiego atakowania - to jej sprawa ile i na co wyda kase. skoro chce się uczyć to jak najbardziej niech ma lustrzankę - to przede wszystkim sprawa opiumalfa. a wy nie pomagacie a zniechęcacie dziewczynę. Wasze rady nie są radami, a narzucaniem swojej opinii. To jej kasa i nawet jak się zmarnuje to nie wasz w tym interes. Dziewczyna normalnie pytała a zamiast pomocy w temacie który aparat wybrać, pod wzg który lepszy, usłyszała że w sumie nic nie umie to najlepiej małpka.
Więc to tyle ode mnie. Opiumalfa nie zrażaj się, wszystkiego da się nauczyć - nikt nie urodził się fotografem - chyba że dziewczyny wyżej. Również uważam, że wiek robi swoje - a wiadomo kto ile ma lat w większości z dat urodzenia i ze sposobu w jaki prowadzi dyskusje na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
aż się wtrące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
dzieki za wsparcie dziewczyny. nie odpowaidałam na osttanie atakujące posty bo stwierdziłam ze nie warto juz odpierac tych bezpodstawnych wypowiedzi
buziaki dla was i dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wprawdzie nie mam żadnej wiedzy fotograficznej, ale podobnie zapoznaję się z instrukcją obsługi i czytam różne poradniki ![]() ![]() Zdaję sobie sprawę, że tak jak już pisałyście, lustrzanka to rzucanie się na głęboką wodę, zwłaszcza jeśli tak jak ja nie ma się totalnie pojęcia w temacie, ale mam nadzieję, że dam radę ![]() Fajnie, że powstał taki wątek ![]() Dobrnęłam do końca i jutro wybieram się w teren eksperymentować ![]()
. Edytowane przez magda j Czas edycji: 2008-10-04 o 00:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Ja mysłałam, że to jest wątek dla początkujących a teraz jak tak czytam i czytam to stwierdzam iż to jest dzieło o motylach czyli licytacja ten mo-tyle a ten mo-tyle.
Opiumalfa, Nikon d60 nie jest złym wyborem. Sama się przesiadłam niedawno na niego po kilku latach spędzonych z analogami. A brak wyświetlacza nie jest odczuwalny gdyż jego funkcję przejął ekran LCD. Jednak skoro zdecydowałaś się na d80, nie będę cię nawracała
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
nie było mnie tu tydzień, ale cieszę się, że watek żyje
nawiązując jeszcze do dyskusji dotyczącej wyboru aparatu to zgadzam się z dziewczynami które pisały, że dobry aparat to tylko część sukcesu a najważniejsze są po prostu umiejętności. ja robię zdjęcia nikonem d70, który ma jakieś możliwości (chyba.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
znalazłam na tvn24 super fote
![]() ps: wow, ale wizaz fajna stopke dodaje do fotek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
przecież to ta stopka co wizaż daje, jak się nie ma prawa do zdjęcia.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
no wiem, ale nie widziałam tego wczesniej po prostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
ja też nie
![]() ale że przylepiony, i napisane jest że brak praw do zdjęcia... tak mi wyszło ![]() co nie zmienia fakt że fajnie z "ludkiem" wygląda ![]() edit a nieprawda teraz ogladalam inne zdjecie i na kazdym jest to logo wizazu z takim samym podpisem, tylko bez ludka chyba sie niechcacy aferka zrobila ![]() ludek nalezy do zdjecia z tego wniosek... ![]() Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-10-08 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
ludek jest ze zdjeciem
a stopki sa nowe z tego wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Atoska fajnie opisałaś temat migawki i przesłony - ja nigdy nie mogłam tego zapamiętać co czemu służy
![]() dziś wzięłam aparat i poszłam zobaczyć czy coś z tego zapamiętałam i czy będą efekty widoczne na fotkach.. coś tam widać ale kiepskie to i takie nijakie :/ jakiś czas temu kupiłam sobie Sony Cybershot DSC-H50, ale do tej pory nie było czasu, który mogłabym poświęcić na nauke - teraz chce to nadrobić mam nadzieję, że w tym wątku dowiem się więcej rzeczy i będzie tu więcej postów takich jak Atoski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Kochane proszę ratujcie!
Chcę zakupić sobie lustrzankę cyfrową. Jak dotąd pstrykałam fotki zwykłą cyfrówką (Canon PowerShot A560), ale czuję, ze ten aparacik mnie ogranicza (strasznie nieprzyjemne uczucie). Dlatego też zaczęłam rozglądać sie za jakąś lustrzanką. I w związku z tym pytanko do was, który aparat poleciły byście? Dodam że co do fotografii to jestem kompletną amatorką, ale robienie zdjęć (szczególnie zwierząt) sprawia mi ogromną przyjemność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
nietoperek po co piszesz dwa razy o tym samym na dwoch watkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.