![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile kosztuje wyprawka ?
Sa specjalne pojemniki do sterylizacji do mikrofalowki.
![]() Ja dostalam w zestawie z laktatorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
szeryfcio
|
No więc, jak widać to kwestia pecha, przypadku... czy jak tam zwał, ale nie reguła. Ja wygotowuję ok. 6 miesięcy butelki, dekielki, smoczki i są one wciąż w dorym stanie nawet błyszczące (smoczki silikonowe), dlatego (z własnej praktyki) uważam, że sterylizator jest niepotrzebny. No ale oczywiście co kto lubi....
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Wiecie..co do sterylizatora to ja w sumie wolę kupić nową butelkę/smoczek niż wydawać kupę kasy na sterylizator który będzie potrzebny tylko chwilkę.
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Mam na myśli, że dla mnie nie ma problemu jeśli butelka zmatowieje i nie będzie super hiper błyszcząca. Nie strzelę sobie z tego powodu w łęb. A jeśli po kilku miesiącach miałayb pęknąć to bez żalu kupię nową. Tak myślę teraz zobaczymy czy życie zweryfikuje mój pogląd
![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Kupiłam sterylizator Aventu zwykły, parowy (nie do mikrofalówki) za 200 zł (lub trochę ponad). W zestawie były 2 butelki i 2 smoczki. Na razie na tym poprzestanę bo nie wiem czy się przydadzą. Jakby co, to sprzedam na allegro
![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
wiecie co czytam i załamanie mnie bieże.
po co wam steryzlizatory na 6 miesiecy.po tym czasie myje sie już butelki i te wszystkie gadzety w płynie z gorącą woda. to samo do wózków- napiszcie jak dlugo ich bedziecie ich uzywać tych w k drogich. bo jeżeli dziecko kończy około 7 miesiaca wygodna jest zwykła kryka (parasolka czy jak to tam zwią) co jest wygodne do zlożenia i wejścia chodzby do autobusie. gratuluje wyobrażni wszystkich tym które wydały na wyprawke około 4 tys lub wiecej. ja tylu pieniedzy niewydałam nawet przez pierwszy rok życia mojego dziecka - nieweim chyba ze sa to żeczy od dolce. i jeszcze odnoścnie lumpeksów.niechce mi sie tam wracac i cytowac poszczegolnych osób które cos tam napisałay o używanych ubrań. jakis czas temu JA nnapisałam o komisach dla dzieci gdzie chce podkreślić że to nie jest to samo co zwykły lumpeks gdzie nie wiadomo kto i gdzie te ubrania nosił. w takim komisie bynajmnie dwóch co ja bywałam są rzeczy wyprane, niektóre prawie nowe lub nowe , nie zniszczone i oddane bo poprostu dzieci szybko rosną wiec niewidze tu jakies obawy kupienia czegoś co jest w dobrym stanie i tańsze co niestety dla wiekszości społecznośći liczy sie ile pieniedzy zostanie wporfelu. aha jeszcze jedna uwaga-butelki smoczki do nich czy te do buzi wymienia sie co trzy miesiace bez wzgledu czy sa jeszcze dobre. nive baby uczuliły też moją córke- poczytam jeszcze to cos dokleje.pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację, Ty oceniasz, to Twoje zdanie. A jednak wyrażenie, że nie uczulają, może sugerować że są hypoalergiczne, że tak zostały wyprodukowane. W dobie alergii ludzie szukają takich rzeczy, zwłaszcza dla dzieci i tak mogą odebrać tego typu oceny. Ja np. kiedyś tak się nabrałam na ocenę kremu ROC, wydałam stówę na to cudo i po jednym użyciu pędziłam do przychodni z twarzą w kolorze buraka, piekącą jak po kontakcie z kwasem solnym. ![]() A z innej beczki... poczytałam o Waszych wydatkach wyprawkowych rzędu 4000 zł i ![]() ![]() Ps. Dziewczyny, co Wy liczycie do wyprawki? Wózek, łóżeczko, pościel, poszewki, kocyki, ubranka, wanienki, sterylizatory, butelki, kosmetyki, co jeszcze? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-10-03 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do komisów to nie dziw się, ale niektórzy po prostu nie uznają takich sklepów - np. ja nie chodzę po lumpeksach czy komisach bo jakoś mnei odrzuca. Faktycznie rzeczy tam mogą być wyprane, w dobrym stanie, ale ja osobiście nie ubrałabym rzeczy którą ktoś nosił więc pewnie dziecku też bym takich ciuszków nie ubrała. Chociaż np. od koleżanki śmiało odkupiłabym ciuszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rownież najpierw patrze na to czy wózek będzie prakyczny, a dopiero później na cenę. I również nie włożyła bym malutkiego dziecka do parasolki! Przeciez w ten sposób można wykończyć dziecku kręgosłup! Ja na początku planowałam robić zakupy w lumpkach systematycznie i po trochu, ale niestety życie zweryfikowało moje poglądy. Nie mam czasu na łażenie i szukanie, dlatego najprawdopodobniej żeby kupić wyprawkę pojade z TŻ w sootę do sklepu (ew. ilku) i kupimy wszystko za jednym zamachem. I licze się z wdatkiem około 3,5 tysiąca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
A co to jest parasolka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie osobiscie zalamanie bierze jak ktos uwaza ze jego postepowanie jest jedynie sluszne i krytykuje innych rodzicow tylko dlatego ze CHCA wydac nieco wiecej pieniedzy na swoje dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
To taka niby spacerówka, mi kojarzy się z wózkami dla lalek. Faktycznie łatwo się składa, ma łamane oparcie i siedzenie, a zamiast stelaża taki krzyżak, ale jak dla mnie zdecydowanie nie nadaje się dla takich małych dzieci i na długie trasy.
Dołączyłam przykładowe zdjęcie i linki (jeśli nie można to usunę) http://allegro.pl/item443287337_woze...parasolka.html http://allegro.pl/item451606633_tani...parasolka.html DOkładnie, w końcu jeśli komuś nie szkoda to co nam do tego. Nie będę krytykować koleżanki że kupiła wózek za 3000 tylko dlatego że ja mogę wydać max 2000 zł. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2008-10-03 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Porównując kwoty jakie wydałyście na poczatku na Wasze dzieci to okazuje się, ze ja nie wydałam nawet połowy tego co Wy
![]() Wózek, ciuszki i łózeczko dostałam. Kupiłam fotelik samochodowy, kosmetyki i pieluszki, dokupiłam kilka ciuszków, ale tylko dlatego, ze nie mogłam się oprzeć jak widziałam przesliczne spioszki, czy body ![]() Przewijak na łózeczko zrobił mój zdolny mężuś ![]() ![]() ![]() ![]() Jak podliczyłabym zakupy, to moze wyszło z 1000zł, ale dlatego, ze wiele rzeczy dostałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Mnie wyprawka kosztowała też kilka tysięcy. Dokładnie nie wiem ile ale myślę, że ok 4tys. Uważam, że jak kogoś stać to może wydać taką kwotę. Gdybym nie miała to na pewno wiele rzeczy kupiłabym tańszych. I tak kupowałam głównie na allegro bo tam jest taniej. Kupowałam też głwnie rzeczy markowe i polecane przez inne mamy. Ubranka mam głównie z lumpeksów a to dlatego, że wiele rzeczy zagranicznych marek jest lepszych gatunkowo. A mozna tez tam znależć prawie nie zniszczone lub nawet z metkami. Teraz nie mam czasu na szperanie po takich sklepach więc kupuję normalne nowe.
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane, ja jeszcze mam długą drogę przed sobą, niemniej jednak powoli zaczynam się rozglądać za tym i owym. Jestem dopiero w 10 tygodniu i jeszcze nie znam nawet płci swojej Truskawki, więc nie bardzo kupuję. W każdym razie na pewno łóżeczko, wózek, jak i może troszkę ciuszków dostanę od rodziny, więc sporo wydatków odejdzie, tym bardziej, że pracuje obecnie tylko mój Narzeczony, a ja jeszcze mam przed sobą ost. rok licencjata na zaocznym, to to bardzo Nam to pomoże.
Ogólnie to moja mama z racji tego, że jestem jej jedyną córką, a co za tym też idzie, będzie to jej pierwszy wnuk, to zaczyna po troszku kupować Maleństwu ciuszki, ale takie bardziej "neutralne", żeby były i dla chłopczyka i dla dziewczynki w razie czego. ![]() Co do sterylizatora, to raczej nie kupię. Jak będzie mozliwość, to może też pożyczę od mojej ciotki, to będzie z głowy, jak nie, to cóż, pomyślę. W każdym razie można wygotować. ![]() Kochane, mam do Was takie pytanko: na jak długo wózek jest potrzebny, a kiedy trzeba kupić już spacerówkę? Mam nadzieję, że jeśli odejdzie mi koszt wózeczka i łóżeczka, to zmieszczę się w tych 2 tysiacach jakoś. Chociaż jak mają w tym być kosmetyki do pielęgnacji, te wszystkie buteleczki etc, to nie wiem, czy starczy. Jak uważacie? Jestem bardzo "zielona" w tej kwestii. ![]() EDIT: Jednak jak nie będę miała od kogo pożyczyć sterylizatora, to go sobie kupię. Przeczytałam trochę postów i zostałam przekonana całkowicie. Dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
ja nie miałam sterylizatora i nawet o nim nie myśłałam , jutro moje dziecko skończy 13 miesiecy i wszystko jest ok. dałyśmy sobie rade bez sterylizatora i uważam ze to zbedny wydatek ale jak ktos chce i ma na to pieniadzę to ok.
jakby mi ktos kupił to pewnie tez bym używała.
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
laktator, butelki smoczki itd wszystko wystarczy wrzucić do gotującej wody na 3-5 min..
efekt ten sam co w sterylizatorze... więc niezbędny nie jest.. przez pierwsze pół roku część dzieci nawet nie wie co to butelka bo są tylko na cycku... a jak nie używają butli i smoków to i sterylizator nie potrzebny.. a po pół roku wygotowywanie butelek czy sterylizowanie to juz przegięcie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
kazdy ma gumową....
![]() tu chodzi o działanie wysokiej temperatury co za różnica czy pochodzi ona z pary (sterylizator) czy z wody?? efekt ten sam a sterylizatory widziałam nawet za 30 zl takie do mikrofali.... ja wywaliłam mikrofale... więc jeśli miałabym kupować sterylizator to elektroniczny a to już koszt 200-300 zł.. a jeśli nie wiem czy bede go używać to po co? jak okaże sie potrzebny to wyślę męza do sklepu i już... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |||
szeryfcio
|
Cytat:
Poza tym: sterylizuje się przez pierwszy miesiąc, potem wystarczy wyparzanie, po 6 miesiącach wystarczy umyć płynem i dobrze wypłukać. Jasne, że jak ktoś chce kupić to niech sobie kupi, nic w tym złego. Ale na pewno nie jest to rzecz niezbędna. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko zależy od tego gdzie będziesz chodzić na spacery, czy masz windę i nie musisz sama wciągać, czy korzystasz ze środków komunikacji, czy w przypadku samochodu masz duży bagażnik, czy dziecko zimowe czy letnie (rozmiar gondoli), itd... ![]() Przy noworodku jest taka zasada: jak najmniej kosmetyków. Płyn do kąpieli i krem do pupy wystarczy. Od oliwek się odchodzi.
![]() |
![]() |
#264 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój synek ma juz ponad 20 miesięcy, z butelek w ogóle nie korzystalam, karmilam piersią, a póxniej od razu przeszłam na niekapki, więc był to dla mnie zbedny wydatek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
a mi sie te wózki parasolki podobaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
a po co kupujesz butelki lepiej kamic piersią
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam butelki TT. Bardzo mi sie smoczki podobaja w ksztalcie sutkow i mam nadzieje ze sa rownie praktyczne co ladne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w każdym razie ja nie wiem co to kolka u dziecka , cały czas karmiłam butelką(do tej pory karmię)
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.