|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
w tej chwili stawka u pana Z. na wrzesień 2009 to 3000 za pełna opcję- to już dużo :/
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja powinnam mieć ok 1000zdjec na płycie + ileśtam wywołanych w dużym formacie.
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
to jeszcze nie jest najdroższy fotograf, szukając znalazłam takiego który chce 4000. Nie przepraszam- 3990 zl.
To już jest jakas paranoja!! Jak znaleźliśmy salę i zespól mówiłam na początku maja TZowi znajdźmy fotografa i będzie z głowy(przynajmniej narazie). On się tylko ze mnie śmiał że panikuje i żebym nie przesadzała. Przez te kilka miesięcy ceny poszły w góre i jestem zła na siebie że dałam wtedy sobie spokój z tym. Jak moja siostra brała ślub 2 lata temu to nie było takich akcji z cenami.
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
A który to aż tyle bierze? o_O
chwała ze mam to za sobą bo z nerwów bym padła i własnego slubu nie doczekała. wystarczy mi przeprawa z salą. Ja w wyborze kierowałam się znajomymi. Wahałam się własnie nad foto-video, ale przeglądając oferty 'naszych' i ich cennika się załamałam. Negila a bo tak to jest z tymi facetami. Mój poza tym ze się zadeklarował nie robił absolutnie nic w tym kierunku, tylko mnie denerwował głupimi dowcipami i odliczaniem ile wolności mu zostało. Mieliśmy w wakacje iść na nauki i rozeszło się to po kościach, a teraz na prawdę nie będzie na nie czasu. Ale zostało do slubu niespałna 10miesięcy i się w końcu obudził i zaczął angazować ![]()
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
mam pytanie-czy na nauki przedmałżenskie trzeba się jakos wczesniej zapisywać, lub umawiać telefonicznie? buuuu... pustki, brak odpowiedzi... Edytowane przez Matplaneta Czas edycji: 2008-10-04 o 19:09 |
|
|
|
#4716 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki chcialam przywiezc troszke sloneczka z egiptu ale sie nie uadalo
![]() Miira fajnie ze wyjazd Ci sie udal Ale naskrobalyscie, przez dwa dni czytalam posty.Jak zaczelam czytac posty na temat kamerzystow i fotografow to az mi sie w glowie zakrecilo. Z tego co widze to z kazdym miesiacem jest coraz drozej zaczelam sie zastanawic czy przypadkiem my nie przeplacamy troszke za kamerzytse placimy 2100za serafina... chcielismy plioszko ale juz kilka miesiecy temu nie mia terminu.
|
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem tak, jeśli ktoś płaci za fotografa 3-4 tysiące
to moim zdaniem nie wie chyba co robić z pieniędzmi(oczywiście to moje osobiste zdanie). Słuchajcie to jest wschód Polski - region, gdzie najmniej się zarabia!W związku z tym ciekawe czy na zachodzie kraju fotografowie życzą sobie 6-8 tysięcy?Nie wyobrażam sobie płacić jakiemuś tam fotografowi takich kwot. Uważam, że oni całkowicie zwariowali albo poczuli się światowymi artystami.A osoby które im płacą tylko ich utwierdzają w tym przekonaniu.
|
#4718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do ceny, to są zawsze plusy i minusy, bo u nas to było tak ze zaryzykowaliśmy i wzięliśmy dziewczynę - bardzo tanią- ale nieznaną! no i w rezultacie nie jesteśmy zadowoleni tak jak bysmy chcieli! no ale z drugiej strony mamy nietypowe i niepowtarzalne zdjęcia, bo - nie obraźcie się - jak oglądam zdjęcia pana Zomera to trochę chce mi się smiac, te same miejsca i te same pozy dla wszystkich par... czy nie uważacie ze to juz jest masówka? nasza fotograka przynajmniej pofatygowała sie wyszukac miejsca specjalnie dla nas, cos innego cos tylko naszego... |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć z drugiej strony jakiego fotografa by nie mieć i tak zrobi zdjęcia podobne do tych które robił innym parom ![]() grunt żeby wybrać takiego co potrafi ładnie wykadrować i wyostrzyć zdjęcia. Resztę i tak zrobi photoshop
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
moje drogie-czy wiecie coś na temat restauracji NOTABENE w Świdniku??? wiem,że ktoras z Was miała tam wesele,ale nie mogę odnaleźć wpisu:/.Co whcodzi w cenę,jaki jest wystrój i ogolnie czy jedzonko dobre i takie tam...będę bardzo wdzięczna za info-pozdrawiam
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu zdjęcia i film to jedyne co nam zostanie za te parę lat (no nie liczę męża i obrączek hehe My mamy dwóch fotografów i kamerzystę. Zomera i Thorga na ślub, wesele i plener . A potem chcemy pojechać nad morze i zrobić sobie drugą sesję i mamy B&W (http://www.bw.dj.pl/ i moim zdaniem są świetni. I za to wszystko zapłacimy 4850zł. Wiadomo że to nie jest mało ale cóż nam pozostanie za te parę lat .My jesteśmy na etapie obrączek... no i problem. Obeszłam dziś Yes, Kruka i Apart. I do tej pory byłam zdecydowana na tradycyjne obrączki, a dziś coś mnie wzięło że może jednak nie. No i muszę wyciągnąć TŻ by popatrzył co mu sie podoba najbardziej.
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko w Notabene na przyszły rok jest 130zł/os. Jak dzwoniłam ze 2tyg temu to mieli wolny 11lipiec i bodajze 13czerwiec, oczywiście na 2009r
![]() A co tam wchodzi to nie pamiętam już. U góry strony jest polecenie 'przeszukaj wątek', wpisz notabene to wyświetli Ci posty dziewczyn, które wspominały o tej restauracji ![]() Cytat:
![]() Ja mam na dysku m.in takie (bo tradycyjnych nie chcemy) :
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawialiśmy je u Sawickiego na Zamojskiej
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak się noszą?
|
|
#4725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A w między czasie puszczają muzykę i to my mamy sobie wybrać co chcemy żeby leciało wtedy. To są młodzi ludzie i wszytsko jest do dogadania. Ja właśnie szukałam zespołu, który nie będziem i narzucał wszystkiego np. repertuaru tylko będzie tak jak my sobie to wymarzyliśmy a oni są właśnie tacy. Co do zespołu Galaxa grają w piatki Vanett w Zemborzycach byłam tam kiedyś na spotkaniu integracyjnym z pracy i było bardzo symaptycznie. Pozdrawiam.
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
OMG to mnie zszokowałyscie że Zomer podskoczył z 1800 na 3000! No cóz, prawo rynku, pewnie stwierdził, że za 3000 też bez problemu znajdzie klientów. Tak więc morał z tego dla Panien Młodych 2010, zeby wszelkie umowy podpisywac jak najwczesniej! Ja wszystko załatwiałam w lutym i oś czuję ze nasz zespół tez mógł nieźle podskoczyć, bo cenę mamy dość atrakcyjną (2300).
Co do zdjęć Zomera, mi to w ogóle nie przeszkadza, że ktoś ma podobne, bo to będą moje zdjęcia, zdjęć innych par nie oglądam, ani nie mam ich w domu Poza tym może nie jestem oryginalna, ale sama mam ochotę skopiować kilka zdjęć tak mi się podobają Ktoś pytał o Notabene, ja mam tam wesele Cena to 130 zł i może wzrosnąć o 10%, zależy też od tego, czy chce się pokrowce na krzesła, wtedy dochodzi cena pralni (3-4 zł od osoby). W cenie jest 5 ciepłych posiłków, nie pamietam ile przystawek...napoje bez ograniczen i owoce.
|
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
ladyinred85 odnośnie Notabene-to jak lokal na zywo?-wybieram się tam dzisiaj,w necie wygląda bardzo ladnie,ale chodzi mi o wrażenia z pierwszej ręki:P
ciekawe czy jedzonko mają smaczne i wogole,bo cena wydaje się przystępna.lokal też A co do pana Zomera to szok-chyba,że to plotka,ale podnosić się o 1200 zł w tym samym roku-zaczynam się,bać,a z drugiej strony nie mozemy siać paniki,bo wtedy ONI wszyscy podnoszą ceny,eh:/ Froggie,dziękuję ci za pomocne info,nie zawsze się tu jeszcze mogę połapać coi jak
|
|
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest bardzo w moim guście, w ogóle jestem z Lublina i oglądałąm sporo sal, ale żadna mi się tak nie podobała Tzn te za ok 200 zł sobie odpuściłam od razu, oglądałam tylko takie w przedziałach cenowych do 160 zł. Podoba mi się bardzo to, że nie trzeba robić żadnej dekoracji Szefowa tylko dekoruje ścianę za Młodymi tiulem, noi pokrowce zakłada jeżeli ktoś chce. Jak oglądałaś gelerię na ich stronie, to siedzi się na tej bordowej sali z lustrami, ona jest taka wąska i długa. Natomiast tańczy się na sali zielonej, na zdjęciach są tam stoliki i żółte kanapy. Obie sale oddziela kilka par drzwi, które składają się w harmonijkę i wychodzą z tego kolumny Mam nadzieję, że zrozumiesz coś z tego Jeżeli chodzi o jedzenie, to byliśmy tam kiedyś na kolacji i bardzo nam smakowało, było też ładnie podane. Tylko kelnerka niezbyt, mam nadzieję, ze na weselu jej nie będzie ;p kilka stron temu opisywała swoje wesele w Notabene chyba Becia, była zadowolona.
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
Ladyinred85-dziękuję, jestem ci bardzo wdzięczna-jadę tam dziś i mam nadzieję na podobne wrazenia. Bo jakos się ostatnio podłamałam-albo jest tanio,ale mam wrażenie,że to odmalowany garaż,albo jak z bajki ale i cena z kosmosu...a tu póki co wydaje sie fajnie
-napiszę wrażenia po oględzinach -pozdrawiam
|
|
|
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam nadzieję, że Ci się spodoba
Tylko radzę Ci wczesniej zadzwonic do właścicielki i się zapowiedzieć, bo np ja pojechałam w ciemno i musiałam troszkę czekać bo na sali weselnej była jakaś konferencja czy pokaz Bo wesela nie są organizowane na sali restauracyjnej, tylko na oddzielnej "weselnej" sali.
|
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmartwiłyście mnie dziewczyny zajętymi terminami w Kmiciciu! Czaiłam się na koniec lipca 2010 i widzę, że nic mi z tego nie wyjdzie. Salę mogę zobaczyć dopiero w listopadzie, myślicie, że warto zadzwonić i zapytać o możliwość wstępnej rezerwacji?
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo na przyszły rok duża jest zajęta. mi potrzebna była mała i były jeszcze wolne na lipiec 2terminy
|
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedługo dojdzie to tego, że ludzie po miesiącu znajomości będą rezerować sale na 3 lata od terminu
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Póki co jesteśmy zadowoleni
Cytat:
Co do ceny to myślę podobnie, że i tak za większą cenę Ci fotografowie i kamerzyści znajdą chętnych, bo widzą, że jest popyt
|
|
#4737 |
|
Rozeznanie
|
poczułam sie troche urazona tym tekstem...poprostu takie są realia,że zmuszeni jesteśmy szukac sali itd. o tyle wczesniej-my planujemy ślub za 2 lata-a w intersujących nas lokalach brak juz konkretnych terminów :/.Czyli co-powinnam siedzieć z założonymi rękami i protestować?! bo jest jeszcze teoretycznie czas.A para jestesmy od 3,5 roku a nie od trzech miesięcy.
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Ty jedna ![]() wygląda na to właśnie że powinnyśmy czekać jeszcze kilka lat w nadzieji ze ceny spadną, albo po prostu zrezygnować ze ślubu i wesela. I wtedy inne pary będą miały lepszy wybór ![]() ja zajęłam salę 10miesięcy wcześniej i widać, że też jestem winna galopującym podwyżkom
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda tylko, że nie pomyślałaś o tym, że teraz całe lata 80-te wchodzą w okres ślubuów i dlatego tak się dzieje. I co najważniejsze ja cieszę się, że termin w sali zarezerwowałam na 2 lata wcześniej bo mogę spokojnie sobie wszystko załatwiać i miec tak jak sobie wymarzyłam. A ceny...no cóż...podwyżki i tak będą
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

flejksy
Jak moja siostra brała ślub 2 lata temu to nie było takich akcji z cenami.

albo poczuli się światowymi artystami.A osoby które im płacą tylko ich utwierdzają w tym przekonaniu.