|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
iwka tak moj Tz miał imieniny wczoraj
![]() lea mamy takie same kozaczki z gufo
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikolita od kilku dni nie chce na noc mleka to daję jej ok.250ml gęstej kaszki i do popicia soczek godz.19.30, a potem rano ok 6.00 pije 150 mleka z kleikiem ryżowym.coś ta moja princess wierci się od kilku dni w nocy-chyba ząbki
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane ! na poczatek zycze duuuuuuuuuuuuzo ciepelka w ten jakze "piekny " poranek . u nas zimno i mokro i w ogole brrrrrr....
lea , minisiu nic sie takiego az strasznego nie stalo, ale po 1: moj tz wszystkiego sie czepial az mialam ochote go noc u nas ciezka mis sie budzil iplakal - zeby ...jedna czworeczka mu sie juz przebila ( 9 z kolei zabek mamy przynajmniej na chwilke. grunt to zaopatrzyc sie w duze ilosci kawusi ![]() barwa poczytaj sciagi ![]() katia mis nie pije w nocy odkad przeszedl na modyfikowane nie chce jesc w nocy ani pic teraz wprosilismy sie na kawke do tesciowej wiec uciekam . milusiego dnia
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas od piątku była jakaś duża awaria na linii i do tej pory byłam bez telefonu i internetu
![]() No, ale na szczęscie już naprawili. Muszę teraz poczytać co napisałyście przez weekend
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
uśpiłam przemocą małego nadpobudliwca
co dziwne jak juz ja opanuje zasypia jakbym jej dała czymś ciężkim przez główkę pac i spi ![]() Polia pije 200 wieczorem ok 19:30 z 5 miarkami sinlacu i rano ok 7 tyle samo mniej więcej też mleko z sinlacem pije ta moja zgaga ...Xantia śliczny chlebek ja dzis próbowąłam zrobic pasztet mam dosc badziewia ze sklepu ale chyab mi nie wyszedl....jednak małz powiedział ze zje
|
|
#2556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do butków zimowych to jeszcze nie mamy Cytat:
Sylwia ślubowanie ma dopiero pod koniec października Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9255822] Maks dziś rano przewrócił się na podwórku i rozciął sobie wargę. [/quote] Wielki buziak dla Maksa Czasmi sie zdarza Cytat:
Muszę dziś zamieścić parę ogłoszeń w prasie. Chociaż na razie mąż ma zlecenia do końca roku. Ale przydałoby się mieć już coś na początek przyszłego roku. W niedzielę byłam u mamy na naukach księgowości. Bo cała papierkowa robota spadła na mnie. Ale dobrze, mam jakieś zajęcie.
|
|
|
#2557 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wkleję potem fotkę. tak, gufo to ccc. Cytat:
![]() Maksiu tez mam manie pokazywania, na wszystko, ale głównie na obrazki w książeczkach, mówi wtedy tak pytająco :hy?" a ja odpowiadam za każdym jego wskazaniem paluszka. A jak nie odpowiem, to on mocniej paluszkiem stuka po obrazku i nzniecierpliwiony ponagla "hy??". Jak odpowiem to przesuwa palucha na kolejny obrazek i znowu "hy?" Cytat:
Maks tez czasem sobie przypomni, żeby mamusi dac buziakia, leci wtedy do mnie z otwartą buzinka, obślini mnie , a potem się przytula. ![]() Maks w nocy na picie się nie budzi, ale ostatnio wybudza się częściej, jak wypluje smoczka i nie umie go znaleźć. To chyba na żabki, jedna górna czwóka juz sie przebiła, a dolna z tej samej strony juz mocno czuc pod dziąsełkami. Cytat:
A na co kredyt wzieliscie do spółki z bratem? jakiś biznes? Mój brat był wczoraj w banku po kalkulację kredytu, no i chyba wszystko zaskoczy, na dniach kupi działke, a potem rozkręcamy biznes. pare lat na budowe obiektu, a potem bym juz normalnie prace miała. ![]() Cytat:
Zmykam, bo znów z Maksiem przyspaliśmy, jak otwarłam oczy to była 10:20!! cos nam się ostatnio długo śpi. Teraz Maksiu szaleje u abbci na górze. Zaraz wpoadnie przyjaciółka z synkiem, więc pędzę troche ogarnąc pzred tą kawką.
|
|||||
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
ajanna mam pytanie.czym oklepywałaś chłopaków jak mieli chore oskrzela??bo nikola kaszle no i ma przepisany syropek ale chyba tym oklepywaniem to nie zaszkodzę??
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinqua na pewno oklepywanie nie zaszkodzi, a może pomóc nawet bardziej niż syrop
Patrilla jak usypiasz na siłę ;> ? ja też tak chcę
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Oh my God...
ale noc za nami.Werka się obudziła o 24 i nie spała do 3, kręciła się u nas w łóżku. Nie płakała, nie marudziła tak jakby nie mogła zasnąc, przewracała się z boku na bok. Od 3 do 4 spała u mnie na rękach, ale było ciężko, więc ją położyłąm z powrotem i tak kimała bidulka do rana. JA oczywiście o 5.20 pobuda, ehhh.... dzieci.... ALe dzięki bogu takie noce to od urodzenia możemy na palcach jednej dłoni policzyć. W nagrodę mamy piękny słoneczny dzień xantia- chyba maszyny chlebowe na all pooglądam... katia- Werka potrafi w nocy 150 ml wody wypić, podaję ją jej przy większych przebudzenia poje- działa to chyba na zasadzie smoka.Mleka w ogóle nie pije, nawet w dzień.
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Ajanna przez głowkę obuchem nie daje
ale czasem mam ochotę po prostu zamykam drzwi od sypialni kładę na łóżko jak wyłazi kładę po 10 razy nawet ręką trochę p-rzytrzymam i działa ...
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nad tą maszyną też myślę i TŻ mnie namawia (że on będzie piekł ), ale to po powrocieKatia zapomniałam napisać - moi do niedawna strasznie dużo pili, ale teraz jakoś im ograniczam - jedna butla na dobranoc ok. 300 ml i tyle. czasem jak się w nocy strasznie rozwyją, to się lituję i daję drugą, albo rano jak za wcześnie na śniadanie się zbudzą. w dzień już też nie daję - przedtem przed snem dostawali Lea cóż się dziwić - z wykształcenia jestem panią od angielskiego
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
ajanno- tak, tak 42 w pełnym słońcu, nie wyjeżdżaj nigdzie, zapraszamy do Olsztyna
![]() Edit: Werka już śpi, tylko niestety maleńko kolacji pojadła.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-10-07 o 19:10 |
|
|
|
#2564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Zaraz wkleję foty na chlebowym Cytat:
. Resztę robi maszyna. Jak już obczaję co i jak, będę sama komponować mieszanki, mam ochotę na chleb na prawdziwym zaczynie... ![]() ![]() Po powrocie z pracy nastawiłam maszynę chlebową i poszłam z Elis na patrol. Poszłyśmy pieszo do drogerii i apteki . Ala w drodze powrotnej szła już częściowo na kolanach, tak była umęczona ![]() EDIT: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...33#post9269833
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Xantia smakowicie wygląda!!!
Nikola zasnęła a ja idę szybko pod prysznic i zamykam spac.TŻ pojechał do Wrocławia po jakieś części do auta i będzie kolo północy a jutro czeka nas załatwianie akcyzy na nasz samochodzik.ajanna dziękuję Zmykam DOBRANOC KOCHANE MAMUŚKI!! |
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
karolinqa- oby pomógł PULMEX- nam się sprawdził
xantia- piękny wypiek... mniam, mniam Idę spać, bo po wczorajszej nocy chcę się wyspać. Edit- pogaworzyłam z minisią na gg. Pozdrawia!!! London Eye, Big Ben, Soho i China Town zdobyła!!!!
|
#2567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U nas nic ciekawego. Matiemu wyłazi właśnie górna dwójeczka i nocki znów do bani . Z przerażeniem czytam, co piszecie o wychodzących czwórkach ... My na razie mamy komplet jedynek i tą wychodzącą dwójkę ![]() Xantia - mniam , ale apetyczne chlebusie pieczesz . Ja to za leniwa jestem na takie pieczenie .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Trzeba z nim walczyć, siłować się! Normalnie, to moje dziecko ma jakąś alergię na spanie .
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
juleczko- czwórki to skaranie boskie, więc się nastawiaj Kochana
...żartowałam. U Mikiego ewy wyszły "bezobjawowo"![]() Wygońcie mnie stąd!!!!!
|
#2569 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, u nas też czwórki w sumie bezobjawowo, tylko nocne budzenie na smoka, bez płaczu czy marudzenia więc nie panikuj.
mam robote papierkową, więc zmykam na dzisiaj,. pa, |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
może się komus przyda
butki dośc fajne i ceny normalne ![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...967560&p=1&p=2 |
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
)Juleczko - my też mamy "tyły" z zębolkami i tez obaiam się tej wychodzącej ( bo przecież kiedyś muszą ) resztyIwka - zostań Co do pogody: czy my mieszkamy w tym samym kraju![]() Xantia - widzę, że wpadłaś na całego z tym pieczeniem ![]() Lea - cieszę się, że Agatka ma się lepiej ![]() "Lecę" do Internetowego Centrum Zaopatrzenia Szkół zakupić parę piłek. Dyrekcja sypnęła kasą ![]() Wklejam Wam nowe nabytk Emilajdy ![]() 1- kurtałaka 2- tynika 3- tuniko- sukienka
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - http://www.allegro.pl/item453545085_...23_14_5cm.html takie butki można doastać u mnie w takim dużym sklepie obuwniczym i akurat są przeceny i kosztują 39,90.
Dziewczyny - przez dzień Kacpero wogóle nie dostaje mleka. W nocy próbuję mu dawać wodę, ale czasami to nie skutkuje bo on chce mleko a nie wodę. Próbuję też go czasami przetrzymać ale więcej niż pół godz nie da rady a i przez ten czas jęczy cały czas. izuniak - świetne ciuszki, a ta kurtałka po prostu wymiata !! Kacpero już ma jedną "4" a następne 2 się pchają bo je już czuć pod dziąsłami. "3"-jek oczywiście brak. Jest czasami zmierzły w nocy i ma dziwne nastroje z jedzenie. |
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Izuniak dlatego właśnie warto mieć córkę
u nas już idą 2. czwórki przynajmniej u Igora, bo Olaf ostatnio nie chce pokazać - jest masakra, ale pocieszam się, że to już ostatnie mleczaki ![]() Xantia nawet jak to by 3 min. zajmowało, to wolę, żeby to były 3 min. TŻ niż moje
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc Mamuśki, czekam na weekend, Tymek zaczyna jeść i wychodzą mu górne siekacze. wszystko jasne, jak i to, że kładę zaraz głowę do poduni i idę spać
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
a, zapomniałam się Wam pochwalić - Igorek spał wczoraj od 21. a Olafek od północy. przebudzili się jakoś nad ranem - wzięłam ich do dużego łóżka i chyba nawet jednemu dałam resztkę mleka, ale nie pamiętam
![]()
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Elołł! Nie uwierzycie!! Po pierwsze jestem w pracy
a po drugie mam wszystko poprane i poprasowane!! Wszystko!! Ajanna, to teraz znów możesz posty na wizażu pisać o 2.58 ewentualnie 3.36 ![]() Elis wstała rano, pobiegła do kuchni, patrzy a tam chlebek. Stanęła pod stołem i woła AM!!
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
Witam !!
Ja też w pracce jestem, ale nie mam nic poprasowane ani poprane bo mamy pralkę zepsutą. Nawet obiadu wczoraj nie zrobiłam bo się czułam jak wyrzuta i wypluta guma. Kacperito objechał dzisiaj w nocy tylko na wodzie ale ok 1:30 wziełam go do nas do łóżka bo jęczał od 1. Potem ok 4 znowu jęczał. Chyba jednak zęby dają się we znaki ![]() Xantia - to oznaka że wypiek mamusi jej smakuje !!! ajanna - super że się wyspałaś. Należy Ci się to kobito !!!! |
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
Witamy
A miało być ladnie...Xantia - czyżby Vileda dojechała ![]() Ajanna - to można powiedzieć, że się w końcu wyspałaś My mkniemy do sklepu, bo kupiłam wczoraj na Allegro fajne pidżamki z Early Days dla mojej budryski i jadę je odebrać. Narka!!!
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie babeczki
![]() A ja mam kolejna noc do bani. Mój potfoor nie chce sam spać w łóżeczku. Mam nadzieję, że to chwilowe. Budzi się w nocy i dopóki ja lub TŻ jesteśmy w zasięgu jej czucia jest ok. A jak się położymy to dama staje w łóżeczku i wyje!!!! Przy okazji współczucia dla sąsiadów jęśli to czytają . O 4 wzięłam ją do nas zasnęła natychmiast-spała do 7.15 Co jest???????? Mam nadzieję ,że to chwilowe. I oczywiście liczę,że wnerwiają ją zeby, bo chyba nie bolą.Kolejne wycie przy śniadaniu, bo 1/ nie chce kaszki 2/ wstaje w tym krzesełku a ja ją z uporem maniaka sadzam, ona w ryk i wstaje, ja ją sadzam i tak aż ona się podda. O kaszce nie mam mowy. Tak wię suuuper poranek zaczęłyśmy. Uprzejmie donoszę ,że u mnie na termometrze zaokiennym w kuchni już 21 stopniizuniak- piękne ubranka, bez wyjątku. Już bym chciała żeby Werka chodziła to bym ją też stroiła, bo w tym wózku to tak ładnie wszystko nie wygląda- takie moje próżniactwo. A jak Ty to robisz,że wczoraj zamówiłaś a dzisiaj odbierasz? Mi koleżanka przywiozła z Londynu piżamki Z Early Days i to są takie fajne zestawy ,że można jako dresiki ubierać normalnie .xatia- czyli Vileda pierze i prasuje, mhmmm, musze zamówić... barwa- sytuacja wraca do normy i dobrze ajanno- brawka za senną rozpustę. A jaka niania do WAs przychodzi?? Nowa czy ta cudem odzyskana?
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia smakowicie Twój chlebek wyglada
![]() izuniak kurteczka bardzo mi się podoba Ajanna super że się wyspałaś. Ja ostatnio nie mogę, bo mnie kaszel w nocy bardzo męczy ![]() Dziś chyba zajrzę do ccc i popatrzę na buty dla moich dziewczyn. Może będzie coś ciekawego A dziś pogada u nas nawet ładna, słonko świeci Zaraz idziemy trochę na podwórko pozbierać orzechy. W tym roku mamy ich ogromne ilości
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

od kilku dni nie chce na noc mleka to daję jej ok.250ml gęstej kaszki i do popicia soczek godz.19.30, a potem rano ok 6.00 pije 150 mleka z kleikiem ryżowym.
przynajmniej na chwilke. grunt to zaopatrzyc sie w duze ilosci kawusi

pije ta moja zgaga ...

), ale to po powrocie
. Zaraz wkleję foty na chlebowym
.