|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Wlasnie wrocilam od lekarza, rutynowa wizyta, co 4 tygodnie. Uwielbiam go - jest jeszcze wyzszy od mojego meza (czyli ponad 2 metry wzrostu), chudy i nosi roznokolorowe muszki pod szyja. Wyglada jak postac z kreskowki, zawsze mnie rozsmiesza jak go widze. I o co bym sie nie martwila, potrafi mi tak fantastycznie wytlumaczyc, tak troszke poblazliwie, i niczym sie nie martwie po wizycie u niego. Poki co miedzy innymi dzieki niemu mam taka beztroska spokojna ciaze. Dzisiaj sie pytalam, czy bedzie przy moim porodzie (jest szefem oddzialu w szpitalu, w ktorym bede rodzila, ja do niego chodze do kliniki uniwersyteckiej, bo pracuje na uniwerytecie i klinike mam na campusie, w przerwie na lunch biegam ), wiec jezeli bede rodzic we wtorek, to tak, bedzie. Kurcze, zeby sie udal wtorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() nie mam w nim wogólewsparcia,jeśli Wasi mężowie wracając z pracy czule witają swoje żonki i przyszłe dzieciątką to Wam zazdroszczę.Mój mąż od 12 lipca,czyli naszego ślubu zmienił się nie do poznania.Zapomina o moich imieninach,urodzinach,nie robi już zupełnie nic,co mogłoby sprawić mi przyjemność...ostatnio zabrał mnie do Ikei ![]() ![]() dziewczyny ja wiem,że już nie damy rady sobie pomóc,dopóki mąż nie postanowi znow się starać,ale poprostu musiałam się komuś wyżalić,po przepłakanej nocy,a komu jak nie Wam... ![]() miłego dnia dziewczynki,uściskajcie swoich mężów bardzo mocno za to jakimi są opiekuńczymi mężczyznami... |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Wtajemniczenie
|
Spicegirl, fajnie Ci, że masz takiego spoko leparza, mój też jest w porządku i bardzo miły ale jakoś dziwnie mi jest o cokolwiek go pytać bo on tak jakby każdą moją wątpliwość traktował jak z kosmosu i "w internecie to większość są głupoty"....ale ja właśnie dlatego pytam, żeby odcedzić które to są głupoty a które prawda...
no i co największą wadą jest mojego lekarz to, że muszek nie nosi....wogóle mało śmieszny jest, tak więc zazdroszczę.... Cytat:
![]() Jastinada, nie martw się, ja też niestety miałam wczoraj wieczór pod znakiem łez....chyba wszyscy mają to do siebie, że się zmieniają po ślubie. Ja zawsze miałam przynajmniej psychiczną przewagę nad moim TZ, gdy się kłóciliśmy to obojetne kto nie miał racji zawsze i tak on pierwszy wyciągał rękę na zgodę...i powiem szczerze, że bardzo dobrze mi z tym było ![]() a po ślubie przestało najpierw działać "strzelanie focha", później przestał działać mój płacz itd...a teraz ja krzyczę na niego a on mówi, ze i tak tego nie zrobi bo mu się nie chce...i co zostaje, już chyba nic, tylko przecierpieć to wszystko bo ogólnie to mój mąż też jest dobry...no ale niestety nie idealny....moim zdaniem może to wynikać z tego, że się ograniczamy do nich...oni mają swój świat a tak jak ja? najpierw liceum, później studia, caly czas wsrod ludzi, duzo znajomych a teraz? ograniczam sie do kilku znajomych i do Niego. Myslę, że bardziej by się postarali jakby widzieli, że jesteśmy niezależne i nie jesteśmy na każde zawołanie i że nie czekami mimo wszystko w domu, tylko na prawdę muszą sie postarać żebyśmy chciały być z nimi...że nie jesteśmy szarą rzeczywistościa, tylko "rozrywką" -tak jak kiedyś... ale się rozpisałam...ale mam nadzieję, że Ci się zrobi troszkę lepiej, Jastinada, na serduszku jak zobaczysz, że nie jesteś sama ![]()
![]() |
#3304 |
Przyczajenie
|
Witajcie, dawno mnie tu nie było, tzn nie udzielalam sie bo czekałam na usg, ktore mialam wczoraj... jestem taaaakaaa podekscytowana-
![]() ![]() ![]() ![]() Jastinada- to kobieta najbardziej odczuwa to ,ze jest w ciaży, jak jej zycie i ciało się zmienia, ,ze rośnie w niej nowe życie, a facet? no może dochodzi do nich, ze bedą w przyszłości ojcami, zwłaszcza chyba po zobaczeniu maluszka na ekranie monitora podczas badania usg, ale na co dzień to co: chodzą do pracy, wykonują codzienne czynności i nie odczuwają tego ,ze tak powiem na wlasnej skórze. Moze Twoj mąż jest właśnie przepracowany, lub myśłi jak najlepiej zapewnic byt maluszkowi i przez to jest mniej opiekuńczy? Myśle, ze najlepszym rozwiązaniem jest szczera rozmowa. Brzuchy do przodu dziewczynki!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo fajny, ja nie mam jeszcze ani jednego ![]() śliczny dzidziuś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w końcu przebrnęłam te wszystkie strony, uff... ![]() po niedzielnym spacerowaniu po giełdzie w nocy zacząl mnie boleć cały brzuch, jakbym zakwasy miała, bo bolał tylko przy ruchach, na szczęście nie bolał nisko tam gdzie dzidzia sobie siedzi, ale wszystkie mięśnie, bałam się mimo wszystko o szkraba, łykałam nospe i tak mnie jeszcze do rana trzymało, potem powoli przeszło. Dziś mnie już nic nie boli, ale chyba przeforsowałam się i dlatego zakwasów dostałam. Dziś u mnie okropna pogoda, wczoraj jeszcze słonko świeciło, to złożyłam wniosek o nowy dowód w urzędzie. Idę zjeść jakieś sniadanko ![]()
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No sorry ale nie musisz się tak oburzac....... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
a ja tez mam od soboty nerwy i przez to musiałam wizyte przesunąc z przyszłego tygodnie na dzis, bo cos mnie brzuch boli. i sie wystraszyłam, wiem ze nie powinnam sie denerwowac ale nie da sie - tez mamy kryzys w małżeństwie. do niego nie dociera ze juz nie jest kawalerem tylko mężem i ojcem i troche powinien zmienic tok myślenia i nastawienie do obowiązków domowych. nawet teraz mi sie chce ryczec ale sie powstrzymuje bo w pracy jestem. najwazniejsze zeby dziecku nic nie było, dowiem sie wszystkiego wieczorem, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze juz sie lepiej czujesz ![]()
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ups to nie miła sytuacja ale mi się wydaje ze troche go przerosło małżenstwo i ciaza bo faceci to takie małe dzieci, moze jak sie maluch urodzi to bedzie inaczej.... nie wszyscy faceci rozumieja co to znaczy byc w ciazy i troche inaczej wyobrazaja sobie małzenstwo, dlatego ja zawsze mialam jedna teorie zeby pomieszkac z facetem przed slubem, potem dziecko a potem slub.....a pozniej to zaczynaja szalec na punkcie malucha....moj tez czasem ma pretensje ze nic nie robie, ze siedze w domu, ze jestem czasem nie do wytrzymania, ze nic nie robie, nie pomagam mu w remoncie, no ale sorry ja wiem ze ciaza to nie choroba ale tez nie wolno wszystkiego robic, trzeba dbac o siebie bardziej niz dotad, ze mam prawo się źle czuc itp ale on jako facet tego nie potrafi zrozumiec, dopiero jak lekarz mu wytłumaczył jakie prawa ma kobieta w ciazy co jej wolno a czego nie ze czuje sie raz tak a raz inaczej to dopiero uwierzyl i probuje to wziac do siebie i sie z tym pogodzic ze ten stan ma takie prawa a nie inne..... a co do dziecka to probuje byc twardy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na tej stronie jest napisane jakie leki ma tatus, ogolnie o ich ojcostwie. Moze to cos pomoze, moze wyjasni co niektore kwestie i inaczej spojrzycie na malzonkow, bo oni tez sie boja. Oczywiscie trzeba z nimi szczerze porozmawiac. http://www.zapytajpolozna.pl/po_porodzie/ojcostwo/
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także może też musisz trochę poczekać, tyle tylko, że Ty jestes już w ciąży, a ja nie byłam i czekałam "na sucho" ![]() ![]() Spróbuj się jak najmniej martwić, bo jak my się martwimy, nasze dzidzie podobno też to odczuwają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
u nas mój mąż chciał mieć od zawsze dzieci, uwielbiał zajmować się szkrabami znajomych, i to on pierwszy zaczął tak na serio myślec o potomku jako pierwszy. Jakieś półtora roku temu już wspominał, że może zrobimy sobie fasolkę, ja dopiero pół roku temu zdecydowałam że nie ma co czekać, że już pragnę dziecka. On mnie wspiera, czasem pytam czy damy sobie radę, czy JA sobie dam radę, bo czasem nachodzą mnie wątpliwości, ale mąż zawsze mnie wspiera i mówi, że DAMY sobie radę bo to NASZE dziecko i mam się nie martwić.
![]()
#3313 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie co znalazłam na tej stronce dla ojcow co podała Sznapi
Twoje dziecko odczuwa Twoją obecność. Zapamiętuje Twój głos, głos mamy (dziecko słyszy w brzuszku mamy od 6 miesiąca). Możesz również posłuchać bicia serduszka malucha biorąc tubkę/rurkę tekturową po papierze toaletowym i przykładając do brzuszka. To zadanie może być trudne do wykonania. Na pewno będziesz takie wykonywać na zajęciach w szkole rodzenia. Wtedy położna pomoże Ci znaleźć serduszko Twojego dziecka i będziesz miał okazję posłuchać jego bicia. Trzeba by było wyprobowac z ta tubką/rurką po papierze toaletowym ![]() ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/cache/0...fdb822bed1.png [/image] [/link] Zrobiłam sobie suwaczka ale cos kiepsko liczy bo mi pisze ze moje dziecko ma 18 tygodni i 5 dni a ta naprawdę to jest 19 tyogdni i 4 dni Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-10-07 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale spróbować zawsze można... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zadomowienie
|
Jastinada, dopiero teraz dotarłam do Twojego postu. Najlepiej będzie, jak porozmawiasz z mężemi i powiesz mu o swoich odczuciach. Na pocieszenie napiszę Ci, że wczoraj miałam ze swoim mężem niezłe spięcie. Nie jesteś sama
![]()
#3317 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś 19. t.2.d. c. nie wiem czy to znaczy, że jestem w 19. czy w 20 t.c.? pogubilam sie już
![]()
#3318 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() ostatnio się pogubiłam, bo na usg był 17.t i chyba 3d. a lekarz powiedział: no jest Pani w 17. t. czyli zgadza sie z wiekiem OM ![]()
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz skonczone 19 tygodni leci ci 20 tydzien Tak samo jest z wiekiem np ja mam urodziny w styczniu to w styczniu skonczyłam 26 lat i leci mi 27 rok ale mowi się jak ktos pyta ile mam lat to mam 26 lat...... bo 27 jeszcze nie zaczełam czyli np kolo grudnia powiem ze prawie koncze 26 rok zycia i niedługo zaczne 27 rok zycia czyli jak masz 19 tygodni i 2 dni to masz 19 tydzien ciazy a leci ci 20 tydzien czyli tak samo by było z miesiacami w ktorym jestes miesiacu powinno sie mowic ze w 4 a 5 m-c leci a dokladnie 4,5 m-ca tak samo 19,5 tygodnia ![]() jak nie mam racji to mozecie to jakos sprostowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
Zanka dla lekarzy czy to podczas wizyty czy nawet przy przyjęciu do szpitala interesują tygodnie skończone a nie rozpoczęte.
czyli jesteś w 19 tc. dlatego tak Ci lekarz powiedział na badaniu usg.
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja bo jak mi lekarz liczyl termin porodu to wg wielkosci malucha wyszlo mu na USG ze był to wtedy 11 t 3 d ciazy czyli powiedzial ze jest Pani w 11 tygodniu ciazy, teraz jak byłam na wizycie to było 17 t 3 d i lekarz wpisał w ksiazeczke ze badanie odbyło sie w 17 tygodniu ciazy czyli ja licze ze jestem w 19 t 4 d ciazy Zanka a termin ja mam 5 marzec ty masz 3 marzec czyli wg mojego liczenia tak jak ja sobie licze tygodnie wg USG na ktorym wyszedł dokladny tydzien i dzien ciazy jak lekarz wpisał pomiary dziecka to skoro ja mam 19 t 4 d to ty musiałabys mieć teraz 19 t 6 d czyli w czwatek zaczelabys 20 tydzien a ja w sobote ![]() ![]() Spicegirl ty masz ten sam dzien terminu porodu co ja 5 marzec a ty jak liczysz pytam tak z ciekawosci.... ktory masz tydzien i dzien? tez tak samo jak ja 19 t 4 d czy inaczej ci lekarz wyliczył? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Wtajemniczenie
|
bardzo bardzo bardzo dziękuję za wszystkie posty wsparcia.Bardzo mi miło... poryczę sobie trochę,może po wczorajszej kłutni dziś mąż wróci skruszony.Szkoda tylko,że na tak krótko zawsze pojawia się poprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jakies 3/4 ciazy liczylam nieskonczone tyg a potem przerzucilam sie na skonczone ![]()
![]() |
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ja tak samo ![]() ![]()
![]() |
#3327 |
Rozeznanie
|
Uff, wkońcu przeczytałam te 12 stron, które miałam zaległe. Produkujecie jak szalone. A ja jakos nie mialam ochoty na komputer wogole i mialam kilka dni przerwy od sprzetu.
Widze ze pojawily sie nowe mamusie. Witam serdecznie. Tyle sie dzialo ze za duzo zeby pisac, ale spicegirl, gratuluje córci. Ciekawa jestem na ile te prognowy lekarzy sie sprawdza ![]() My idziemy za tydzien w srode na usg kontrolne sprawdzic czy krwiak sie wchlonal. Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze. Na koniec pazdziernika przylatuje szwagierka to ma mnie obdarowac ciuszkami po jej synkach. Bedzie tego cale mnostwo. Wozek juz chyba wybralismy, jeden z niewielu ktory prowadzil sie delikatnie i odpowiadal nam w 100% nawet pod wzgledem ceny. Co to naszych facetow to roznie bywa. Moj akurat jest kochany. Znosi moje humory i nastroje bardzo dzielnie i codziennie rozmawia z naszym malenstwem i glaszcze brzuszek ![]()
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia fajnie ze jestes ![]() ![]() Ja tez dostane sporo ciuszkow po moim chrzesniaku ![]() A jaki wybralas wozek???
![]() |
#3329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item447534167_3_w_...l_gratisy.html Przyponialo mi sie ze widzialam Twoje zdjecie w tym plaszyczku, naprawde fajnie wyglada. ![]()
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wozek bardzo fajny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.