|
|
#631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra - cz. 2
Cytat:
A mi się zdarzały często sny,że się do kogoś przytulam i nie chcę puścić,mogłabym tak stać i stać chyba godzinami przytulona I się budzę a tu zonk ![]() Cytat:
Ja też kilka razy prawie odpłynęłam. Cytat:
Cytat:
Lapus,Ty się absolutnie nie przejmuj,kobieta już o tym nawet nie pamięta i szkoda by było żebyś przez ten jeden wybryk zrezygnowała. Jutro rano telefon w łapkę i wiesz co dalej
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
kinia co do Twojego pytania to nie po 120 mg nie umarlabys
to jest dawnka max lecznicza ktora sie bierze nawet- z tego co wiem od lekarza pytania tylko czego wzielas tyle ich? Cytat:
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam spac powoli,bo sobie dawke zwiększyłam i mnie muli troche..
|
|
#634 | |
|
Raróg
|
Brook, możliwe, że namotałam chcąc opisać wszystko naraz, tak więc 3 miałam takie zonki - ten a'la padaczka (tuż przed wykryciem depry), zatrzymanie moczu na początku leczenia, duszności - jakieś 1,5 miesiąca przed 1 przedawkowaniem (stan taki, że powodem mogło być cokolwiek, końskie leki lub moja psyche).
Lena, obłędny piesek! Wczoraj miałam potwornego doła, przechlipałam ze 3 godziny, na szczęście dziś lepiej. Ale każdy taki dół to automatyczny strach, że znowu się posypię. Tęsknię okropnie za moim kochaniem :/
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to znaczy,ze miałas to cos a'la padaczka? boja miewałam cos co przypominało padaczke i nie wiem co to było.. czy przy nerwicy takie cos jest normalne czy nie..
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, smuci mnie to trochę, że są stałe bywalczynie tego wątku...
U mnie powiedzmy, że w normie. Udzielam się w wolontariacie. I nawet nie wiedziałam, że będę miała z tego tyle radości. Chociaż nawet jak jest dobrze, to wiem, że gdzieś tam głęboko we mnie siedzi to wszystko związane głównie z ojcem. Nieumiejętność przekazania uczuć jest czasami gorsza niż ich brak. I czasami to jest tak, że pod wpływem dawnych, ale ciągle trwających emocji jestem w pełni sił w jednej chwili skończyć życie, a po chwili nie mam ich ani trochę żeby płakać. I to pewnie nigdy się nie skończy. Hmm, raz mi się zdarzyło, że nie pod wpływem gwałtownej zmiany pozycji ani niedotlenienia straciłam panowanie nad kończynami i miałam mroczki. Upuściłam nóż i cała drżałam. Zanim upadłam na podłogę głową w miarę odzyskałam przytomność, usiadłam na krześle i się rozwyłam.. To nie było przyjemne, ani "odlotowe", a już zwłaszcza dźwięk noża uderzającego o kafelki w kuchni.
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. dzisiaj. Tyle że to nie była mały chłopczyk jak u Leny ![]() ![]() Cytat:
A tak wogóle to jeszcze się nie znamy Euph jestem albo Kasia miło mi
|
|
|
#638 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
![]() Tomografia, EEG - nic, więc wizyty u neurologa też przerwałam sama. Któryś z kolei psychiatra wysnuł przypuszczenie, że wcale mi depresja nie dolega (chociaż ogólna diagnoza wskazywała ciężki przypadek i podawano mi nawet leki na schizofrenię, niby skuteczne w deprze ) i że powinnam spróbować solidnej psychoterapii. Może coś w tym jest, skoro kompletna zmiana życia (że tak ogólnie i śmiesznie powiem) jakoś pomogła.
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az dziwne,ze eeg,tk w porządku gdy tu taki napad byl.. i weź tu człowieku bądź mądry..
|
|
#640 | |
|
Raróg
|
Zupełnie, jak u wielu migrenowców, wyniki są dobre, a z bólu aż wymioty.
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
hmm ale to mialas ten atak po leku jakims?
kurcze wspoolczuje tego co przeszlas |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj sprzedawaliśmy ciasta, cały zysk na misje Sióstr Białych w Afryce. Kiedyś chciałabym tam pojechać. ![]() To z padaczką. Ależ my mamy niedoedukowane społeczeństwo. Jak padaka to odrazu na pogotowie. A wystraczy poczekać minutę (nie wsadzać niczego do ust, tylko trzymać głowę na kolanach najlepiej), aż chory wróci do przytomności i uzgodnić z nim co dalej.
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
na kolanach? czyich? jak przy padaczce czlowiek lezy pezwladnie i telepie nim?
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie obijać głowy o podłogę.Ale generalnie nie należy też próbować unieruchamiać czy coś,trzeba pozwolić się "wytrząść".
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
a ineska napisala,ze nie wsadza sie niczego do ust,no ale ja słyszylam,ze trzeba wsadzic długopis czy cokolwiek bo nie dopusci do zacisnknia sie zębów bo mozna sobie jezyk przygryzc czy jakos tak.. ?
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak było kiedyś teraz juz sie tego nie robi
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
no a jesli sobie przygryzie ten jezyk?
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i dlugopis w buzie wsadzic - to chyba taki metalowy, bo plastik to moglby w drzazgi pojsc... Sorki ze sie tak wtracilam, moze zle zapamietalam, bo kurs strasznie dawno temu byl...
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
po pierwsze primo ze to zostac polkniete, moze sie pokaleczyc, a po drugie primo pewnie nie bedziesz miala szansy tego zrobic, bo szczeki podczas ataku tak mocno sie zaciskaja, ze za nic ich nie odtworzysz
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ze moze byc szczekoscisk to tez fakt..
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fakt, doczytalam, wiec sie teraz poprawie:
Cytat:
I nie wklada sie nic miedzy zeby, bo zacisk nastepuje od razu, wiec sie raczej nie zdarzy z tym, a po drugie - w sumie nie wiadomo co moznaby wsadzic, bo albo moze sie polamac i krzywdy narobic, albo mozna zeby temu komus powylamywac. Dane zebrane stad: http://www.ratmed.pl/forum/viewtopic...er=asc&start=0 Lenka, tak na zdrowy rozum - jesli zdarzysz przed szczekosciskiem cos wlozyc do buzi to co to bedzie? A pomyslalas, ze gdy zeby sie zacisna i ten biedny plastikowy dlugopis zostanie pogruchotany (bo go za chiny ludowe nie wyciagniesz) to odlamki chory bedzie mial w gardle? A jak wsadzisz ten moj nieszczesny metalowy dlugopis - to moze sobie zeby polamac... Tu znow pisza, ze mozna wlozyc, ale cos miekkiego: Cytat:
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
||
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz wiem.kto pyta nie bładzi (
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie, ale google rzadzi
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej nie wiem jak mozna do kolan chorego przycisnac? chodzi o kolana moje czy jego? bo skoro jest padaczka to czlowiek lezy nieruchowmo spiety to jak niby go mam zgiac w pozycje siedzaca by trzymal glowe na swoich kolanach?
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
wiem kurde,dobra?
ja po prostu wole podyskutowac na ten temat i wysłuchac "treści mówionej" swoimi słowami niz poczytac oklepane formułki.. a to,to ja sama poczytałam na wiki (dla ogólnego obeznania). Tyle,ze lubie sie dopytywać o to czego tam juz nie napisali..
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kładziesz jego głowe na swoich kolanach,rozumiesz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Nie! Nie zginac, nie ruszac, co najwyzej podlozyc pod glowe kurtke czy cos miekkiego, zeby sie nie poobijal jak mu glowa bedzie latac.
|
|
|
#659 | |
|
Raróg
|
Może i do regularnej padaczki pogotowia się nie wzywa, ale taki jednorazowy atak to co innego, trzeba sprawdzić, skąd się wziął. Jak mówiłam, wracałam z pracy, pasażerowie też raczej nie mieliby ochoty wlec się 50 km z kimś nieprzytomnym
![]() Bardzo przydatne informacje, zawsze się zastanawiałam, jak to jest w końcu z tym zapobieganiem przygryzieniom.
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to nie wiem czy to jest sen czy jawa,bo czuję się jak w koszmarze...
Nie chcę myśleć,wiedzieć,czuć,nic nie chcę,nic nie ma sensu,została tylko zas**** wegetacja,prawdziwe życie brane garściami to mają inni. Nie jestem już naiwna i nie łudzę się nawet,że to się skończy,bo z dnia na dzień nie jete lepiej nawet o 1% więc o czym tu mówić...
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

np. dzisiaj. Tyle że to nie była mały chłopczyk jak u Leny 

az dziwne,ze eeg,tk w porządku gdy tu taki napad byl..
i weź tu człowieku bądź mądry..