|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Nie. Dzisiaj jest 18 tygodni i 6 dni, czyli konczy sie 19 tydzien, a jutro bedzie 19 tygodni i 0 dni, czyli zaczne tydzien 20ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bodajże w lutym tego roku uznaliśmy z mężem, że czas na dziecko, od razu wzięliśmy się do roboty, ale była to końcówka dni płodnych więc wiadomo było, że nic z tego nie wyjdzie. No i 3 i pół cykli zajęło nam stworzenie fasolki. Udało się w miesiącu który mogłam spisać na straty, bo zaczęłam staż, byłam ciągle zmęczona i nie miałam ochoty na szaleństwa w łóżku. W szczęśliwym cyklu były chyba 2 staranka w mniej więcej okresie dni płodnych. I udało się ![]()
![]() |
#3363 |
Wtajemniczenie
|
Gosiunia22, ja ślub wzięłam 12 lipca 2008, OM 30czerwiec 2008 więc ok 14lipca zaczęły się dni płodne.Podjęliśmy decyzję,że spróbujemy od razu,więc sądzę,że nasze dzidzo jest z nocy poślubnej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, ja jutro idę do gina na "kontrolę"
![]() nie mogę się doczekać, bo lekarz mnie chyba zbada i powie czy wszystko ok, bo po tym ostatnim bólu brzucha martwię sie. Poza tym dowiem się kiedy następne usg, powiem mu że CHCĘ jak najszybciej, że to połówkowe ma być i chcę spróbować drugi raz poznać płeć, może tym razem się moje dziecię ujawni. I tak za to usg płacę więc wymagam, a jak ![]() dziś zapowiada się leniwy dzień, wynudzę się jak zwykle ![]()
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale liczy się skonczone tygodnie a nie zaczete, ktoras to pisala ze dla lekarzy liczy sie skonczony tydzien a nie zaczety, wiec dzis konczysz 18 tydzien a jutro zaczniesz 19 tydzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Raczkowanie
|
To bedzie już nasze drugie dziecko i było planowane. Chcielismy aby róznica miedzy dziecmi nie była za duża. Wierzę, że wszystko bedzie dobrze i nasz synek będzie miał rodzenstwo na poczatku kwietnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Raczkowanie
|
A, zapomniałam, że mam do Was dziewczyny jeszcze jedno pytanko. Bo tak czytam i czytam Wasze posty i cały czas jest mowa o usg... Ile razy już miałyście robione usg? Ja jestem teraz w 14 tc i jak na razie miałam robione tylko raz i to dlatego, że miałam silne zatrucie i pojechałam do szpitala i tam mi zrobili usg ale bez pomiarów płodu itp. Chciałam tylko sprawdzić czy maleństwu nic się nie stało. Zastanawiam się czy to nie za mało razy. A jak to jest z Wami?
Edytowane przez McKinley Czas edycji: 2008-10-08 o 09:09 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz maluch tez był planowany, gdzies w polowie grudnia tamtego roku zdecydowalismy sie na lozkowe zabawy bez zadnych zabezpieczen bo były to tylko gumki ja nie brałam nigdy tabletek i nigdy brac nie bede, wiec odstawilismy tylko gumki, no i od tego czasu było bez, nie było zadngo liczenia kiedy te dni plodne maja byc poprostu kiedy mielismy ochote to się zrobiło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obecnie mam 19 tydzien a USG mialam do tej pory 3 razy w tym jedno dłuzsze bo nastraszylam lekarza jakims kolorowym sluzem i wieksza iloscia, wiec obejrzał wszystko dokładnie i okazało sie ze jest OK a ja ten sluz troche przebarwiłam bo duza ilosc sluzu w ciazy jest normalna.....ostatnie USG mialam robione w 14 tygodniu a nastepne USG bedzie w 21 tygodniu tez pewnie dłuzsze bo polowkowe, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Raczkowanie
|
Za tydzień mam kolejna wizytę. Mam nadzieję, że wtedy zrobi mi dokładne usg ze wszystkimi pomiarami... jak nie to chyba zmienię lekarza. Bo w sumie to jedno usg, które miałam robione w szpitalu to nie było robione przez niego i on nawet nie ma do tego wglądu bo to było robione w innym szpitalu niz on pracuje. Nic tylko przepisuje mi co raz to nowe leki, które tak naprawdę nie wiem czy są mi potrzebne bo czuję sie dobrze. Jejku, nie wiem co mam o tym wszystkim myslec...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a będzie faktycznie lecial juz dwudziesty Cytat:
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
Witajcie w ten pochmurny dzień.
Spicegirl gratuluję córeczki i po cichu zazdraszczam (jako kolejna "niedojrzała" mamusia). Jastinada życzę Ci, żeby od tej pory było między Wami już tylko dobrze. Z mężczyznami nie jest prosto (bądźmy szczere, im z nami też niekoniecznie). Ja mojemu od początku naszego związku mówię, czego oczekuję, czego bym chciała, jak odbieram różne sprawy i jest tak, że tak naprawdę dociera do niego po wielu, wielu powtórzeniach. Zanim dotrze, chce mi się czasami wyć. Ale na przykład kwiatki bez okazji już dostaję ![]() Ciążowe problemy i nastroje rozumie na szczęście sam z siebie. Ale może to dlatego, że jest ode mnie o osiem lat starszy, a ja mam 31 lat. A po drugie nasze dziecko jest planowane, razem się na nie zdecydowaliśmy. Miałam do tej pory jedno USG - genetyczne na początku 13 t.c. Jeśli mi się uda, to spróbuję wkleić zdjęcie z tego usg i aktualne zdjęcia brzuszka (końcówka 15 t.c.) |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Wtajemniczenie
|
McKinley ja miałam USG w 3tc ale jeszcze nic nie było widać,w 6tyg był zarodek i ciałko żółtkowe,potem w 8 tc dostałam plamień ale nie było cech odklejania jaja,potem w 11 tc standardowa wizyta,a potem w 12tc ciąży sprawdzaliśmy przezierność karkową. Szczerze,to pewnie nie potrzeba tyle było,ale ja miałam problemy przed zajściem w ciąże,w formie niedoczynności przysadki mózgowej i małą ilość progesteronu,więc badamy sie dość często,żeby wykluczyć wszekie negatywne możliwości. więc nawet jeśli miałaś jedno USG to nie masz się co martwić,bo przyjmuje się na ogół,że powinno być 3x USG: ok 12tc,20tc i 36tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch na zdjeciu wyszedł super, widac rysy twarzy i fajnie widac nogi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Wtajemniczenie
|
a i śniło mi się dzisiaj, że miałam wizytę u lekarza i nie chciało mu się robić usg i nie dowiedziałam się jakiej płci jest mój bobas (chociaż mówię w formie męskiej, to jak mi się przekręca w brzuszku to sobie myślę o "niej" czyli w formie żeńskiej)
no tak czy inaczej, lekarz tylko mnie zważył i powiedział, ze to niedobrze, że przytyłam tylko 0,5kg i że coś jest nie tak i kazał mi wejść na takie urządzenia co symuluje chodzenie po schodach i stwierdził ze chudnę w nogach i jak tak dalej pójdzie to nie będę miała siły chodzić - ze mam za slabe nogi....bez sensu mam te sny....no nic trzeba wracac do pracy, bo znowu mamy gwiezdne k... wojny w firmie....
#3377 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaznaczyłam to w paincie, może kiepsko, ale zauważycie, że brzuszkiem leży na takim wypukłym, a główkę ma wciśniętą gdzieś tam, jak tam by uciskał cały czas jak będzie rósł to będzie naciskał na pęcherz moczowy (tam gdzie strzalki) co może prowadzić do skracania szyjki... mam nadzieję, że rozumiecie
![]() |
#3379 |
Wtajemniczenie
|
McKinley widzisz na przykładzie Zanki jak ważne jest USG.Jeśli lekarz do tej pory nie wykonał USg i nawet nie spojrzał na to ze szpitala to mam pewne wątpliwości co do jego kompetencji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
ale myślę, że maluch zmienia pozycje, jak wcześniej pisałam czułam kopniaki od środka brzucha do lewej strony, z prawej nie kopał, a ostatnio zdarzyło się, ze kopał po prawej co znaczy, że się przemieszcza.
Możliwe, że już nie ma wciśniętej główki ![]()
#3381 |
Wtajemniczenie
|
Amparo, bobas śliczny, bardzo wyraźne jest to usg
![]() co do brzuszka to faktycznie baaardzo ciążowy....mi to co się zacznie wydawać, ze już mam spory to coś przestaje mi rosnąć iw ogóle nie widać, że w ciąży jestem a już 5 miesiąc mi idzie....
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I pewnie tak zrobię... Zobaczę tylko co się od niego dowiem za tydzień i czy zrobi mi w końcu dokładne usg. Amparo- sliczne maleństwo na usg. A Twój brzuszek bardzo ładny i kształtny. Ja już sie nie mogę takiegu u siebie doczekac. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki,ponieważ jajo było od początku zagnieżdżone w lewej części macicy,wiedziałam,że lewa część będzie się zmieniać szybciej i co się zaczęło...od czasu do czasu te ścięgna z lewej strony bardzo mnie ciągły...a teraz to ciągną mnie na okrągło.Czy też czujecie takie coś?bo mi to nie przechodzi nawet jak leże rozluźniona....a wizyta dopiero w niedzielę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas planowane ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bylambym pewnie juz mamusia gdybym nie stracila malenstwa ![]() ![]()
![]() |
#3388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
mój brzuch widać już bardzo, do tego tyłek mi urósł i biodra
![]() ![]()
#3390 |
Raczkowanie
|
Mój brzuszek dziękuje za komplementy
![]() Jakoś tak bardzo szybko zaczął się pokazywać. Jeszcze przed tym dwunastotygodniowym usg musiałam sobie kupić spodnie ciążowe, bo w zwykłych dżinsach (mimo że popuściłam wszystkie zaszewski, które kiedyś tam zrobiłam) było baaaardzo niewygodnie. Osobiście strasznie się tym moim brzuszkiem cieszę, może dlatego, że nigdy nie miałam jakiś problemów z wagą, więc kojarzy mi się tylko i wyłącznie z ciążą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.