|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
U mnie obiad na drugi dzień na 50 osób będzie nas kosztował 1500 zł. To i tak dużo - 30 zł od osoby za obiad.
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
my tez robimy dosc spore wesele.... najpierw jakos niechetna na nie w ogole byłam, ale teraz jednak sie ciesze. Bedzie to okazja spotkac wiele bliskich mi osób, ktorych nie mam jak zobaczyc na codzien, bo to praca, to cos jeszcze.....
a ze rodzine mam spora to nazbierało sie troche ludzi.... Jak moja rzyjaciolka dowiedziala sie ile osob zapraszamy to powiedziala, ze ona sie nie obrazi jak nie bede naszej paczki zapraszac bo to znow kilka oso i jakie koszty i w ogole.... Ale ja nie wyobrazm sobie tego dnia bez moich przyjaciol... Fakt, ze to wesele pochłonie sporo pieniędzy, za ktore moglibysmy kuic samochod lub czesciowo wyremontowac mieszkanie, ale ooje z TZ i rodzicami uwazamy, ze jednk warto zrobic te wesele heh..jeszcze 240 dni to TEGO dnia
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My np.: 1. nie będziemy wynajmowali samochodu 2. suknię będę szyła 3. obrączki znaleźliśmy za 700zł 4. nie robimy poprawin 5. kuzyn fotograf będzie robił zdjęcia więc będzie taniej, a plener zrobi nam w prezencie 6. bukiet jakiś sama może wymodzę ![]() 7. rezygnujemy z dodatkowych filmików na kasecie, za które kazali dodatkowo płacić 8. chyba zrezygnuję z makijażu u kosmetyczki (poproszę kuzynkę kosmetyczkę, choć nie wiem czy się tym zajmuje w gabinecie, czy tylko samymi zabiegami) ![]() 9. również chcę zrezygnować z fyzjera, poproszę kuzynkę (fryzjerkę) o uczesanie ![]() 10. chyba zrezygnujemy z wyprowadzenia z domu, za które orkiestra też kazała dodatkowo płacić.
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
wyprowadzanie z domu to jakie staromodne jest
![]() My będziemy wychodzić z domu razem, bo w jedynm będziemy się ubierać, aczkolwiek nie wiem jakby dj mógł zagrac przed domem. a na filmie u kamerzysty i tak będzie podkład, więc to w ogóle bez sensu jest siara lekka ![]() popscene aaaha no i moja droga nie dołuj się brakiem pracy
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
my tez nie wyjamujemy samochodu
![]() i sam fakt ze za osobe placimy w sali tylko 100zł tez wiele daje. tym bardziej, ze w tym mamy juz wedliny, ciasta i owoce |
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Może za szybo chcę widzieć efekty, ale nie ma żadnego odzewu od potencjalnych pracodawców. Ale dobra, będę się martwić jak mi się zasiłek skończy, całe 380 zł netto ![]() Aha, makijaż chyba zrobię sobie sama. Mam fajną wizję i boję się, że kosmetyczka nie zrobi tego tak jak sobie wyobrażam a poza tym już powybierałam sobie dzięki KWC kosmetyki którymi się pomaluję. I wcale nie wyjdzie taniej niż wyjście do kosmetyczki
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-08 o 11:38 Powód: dopisek |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
popscene ja tez w tym tygodniu siedze bez pracy i jeszcze choroba mnie bierze wiec w sumie nie narzekam
ale trzymam kciuki abys znalazła szybko jakąs prace a mój TZ dostał robote w stolarni i jak sie spisze to bedzie tam juz na stałe pracowac, choc on narzeka ze tam jest za mało godzin pracy pracus jeden hehe
|
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz w sobotę idę na pierwsze zajęcia na podyplomówce. Mam nadzieję, że nie gnębia tam niekumatych ludzi hehehehe.. |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na jaki kierunek poszlas??ja tez chyba za rok sie na jakąs wybiore, choc osotatnio z TZ nachodza nas mysli aby po slubie znowu wrócic do Holandii
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Rachunkowość i finanse. Pierwsze dzień zajęć to metodologia a drugi prawo pracy więc może nie będzie tak źle.
Też bym pojechała za granicę, lepiej mi się w Anglii pracowało Ale TŻ ma stałą pracę tutaj no i teraz jego szef wysłał wniosek o podwyżkę dla TŻta, więc jest całkiem nieźle. Jeśli do lipca nie będę miała stałej pracy, to raczej nici ze staraniami o dzidziusia w przyszłym roku.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
kochana do lipca napewno znjadziesz stała prace, przeciez to kupa czasu, nie wierze abys nic nie znalazła.
|
|
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Boję się tylko, że zwariuję jak długo będę bez pracy
Albo że w akcie desperacji wezmę byle jaką pracę. Ale dobra, na razie staram się nie przejmować, tylko robić swoje.A Ty dlaczego w tym tygodniu nie pracujesz? |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
a bo nocki sie skonczyły w drukarni i mam wolne w tym tygodniu. ale TZ pracuje wiec jest spoko. a ja akurat sobie poczekam w domku i sie wygrzeje bo jak juz pisałam chora jestem
wczoraj z TZ liczylismy kase i juz mamy odłozone 23 tys zl. jestem w szoku bo juz na samochód praktycznie mamy. a teraz jeszcze euro idzie w góre wiec w ogóle jestem happy
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
No to fajowsko. Fajnie się odkładało jak się było za granicą
Równie łatwo przerypało się całą kasę
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
choc my z TZ ostatnio postanowilismy oszczedzac hehe i dajemy sobie 50 euro (na spozywcze rzeczy na tydzien na 2 osoby)w tamtym tyg wydalismy na to 55 euro zobaczymy czy teraz sie nam uda
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prowadziłam sobie w kajeciku zapisiki i zapisywałam każdego pensa co straciłam. Jak byłam sama w Anglii to bardzo ładnie oszczędzałam. Potrafiłam wydawać 15 funtów tygodniowo na żarcie. Jak przyjechał TŻ to mieliśmy bardzo lekką rękę
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam prowadzić miesięczny kajet wydatków naszych, ale po dwóch dniach zapomniałam o tym
i tak o ech ![]() Madzia cieszę się że Wam się układa w tej holandii. Nawet zazdroszczę. |
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
a my dopiero od tamtego tygodnia zaczelismy wszytsko zapisywac
wczoraj tez dostałam w koncu karte do bankomatu i pojechałam do banku wpłaciłam nasza cała kase co była w mieszkaniu na konto, reszte maja jutro nam z firmy przelac. karte schowałam do swojego (a nie TZ) portfela wiec teraz to juz zaczniemy oszczedzac. w pierwszej kolejnosci chcemy kupic samochód za ok 25 tys zł. potem TZ nowa konsole z grami wiec to tez bedzie niezly wydatek a potem pomyslimy o jakims mieszkaniu w Polsce a by choc na pierwsza rate miec. choc naprawde wyjazd po slubie znowu do Holandii jest taki kuszacy
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia po slubie na rok może i bym się na waszym miejscu zdecydowała. Dorobilibyście się reszty, zwłaszcza że trafiliście na super biuro i fajna lokalizację. Więc po co wracać do Polskiej szarej rzeczywistości?
jaga miałas robione badania na obecnośc pałeczki ropy błękitnej?? |
|
|
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem od soboty szczęśliwą narzeczoną
opowiedzieć Wam jak mi sie oświadczył??![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=ania20m&b= 1 |
|
|
|
#4074 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-suknie i garnitury -bukiety i dekoracje na samochód -fryzury -paznokcie i makijaz -zdjęcia plenerowe (takie które mi się wyjątkowo bardzo podobają) -zaproszenia i winietki i oprócz tego plik "spostrzezenia" gdzie zapisuje/kopiuje różne przydatne info no i oczywiście mam segregator z dokumentami i tam też są wszystkie umowy ![]() kennee22 napewno coś znajdziesz, ewentualnie mozesz na plener zamówić bardziej artystycznego fotografa -skoro nie mają już waszego terminu wolnego, a jeśli chodzi o samą ceremonię to wziąść kogoś innego Napewno jakieś rozwiązanie się znajdzie, po za tym też nie wszyscy (nawet dobrzy) fotografowie mają stronę internetową więc może popytaj znajmomych albo rozejzyj się po okolicy ![]() Cytat:
i mam nadzieje, że cała sprawa zakończy się dobrze i mąż Tav się odnajdzie..Cytat:
Cytat:
O to mi chodzi I też znamy swoje hasła..Kaska myśmy też początkowo chcieli robić tylko małe przyjęcie, ale jak już kliwia zauważyła, nie wyszłoby nam to wiele taniej bo mamy rodzinę przyjezdną także tak czy siak nie ma opcji powiedzieć im bye bye o 23, a i osób max o 10 mniej byśmy tylko mogli zaprosić więc to już praktyczne zadne rozwiązanie.. także może postarajcie się inaczej obciąć koszty jak już dziewczyny mówiły u nas będzie to: -nie wynajmowanie samochodu -obrączki przetapiane z własnego złota -dj a nie orkiestra (to akurat niezależnie od ceny wole dj, ale cena i tak w sumie lepsze mimotego )-fotograf & kamerzysta - taki tam daleki znajomy więc zszedł z ceny do 1500 zł -bukiety i wszelkie dekoracje zrobi mama TŻ'ta -paznokcie zrobie sama, ewentualnie postawie na siostre TŻ'ta, zresztą tipsów nie chce więc nie będzie dużo roboty ![]() -zaproszenia/podziękowania i inne tego typu rzeczy robimy sami - no i oczywiście obiad zamiast poprawin -aaa no i buty -buty kupie takie, żebym je później mogła wykorzystać, a nie tylko do ślubu i koniec, to samo się będzie tyczyło (mam nadzieje) garnituru TŻ'ta - i jeszcze o ile mi się uda to może sama wytworze welon wg 'przepisu' kliwii ale to zobaczymy, zresztą nie wiem czy wogóle będe miała welon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no pewnie, ze chcemy wiedziec, opowiadaj
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane zaraz wdrose sie w tematy tylko pomozcie mi bo mnie trafia
cos nacisnelam na klawiaturze i wszyko takie wielkie mi sie zrobilo ikony litery itp ogromnisate i nie wiem jak mam to zmniejszyc sporotem moze wie krroas z was jak to zrobic????pomozcie bo nie moge patrzec na to![]() dzieki
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i doszlam do wniosku, ze jak juz bedziemy razem mieszkac to pieniazki bede trzymac JA buntuje sie chłopina jeszcze, ale nie widze innego rozwiązania
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
no nie jesli chodzi o sprawy sprzętowe to zawsze uzgadniamy, i zazwyczaj sa inne priorytety
I nie ma czegoś takiego że mi tż z pracy przychodzi z wiaodmością że kupił sobie grę za 200zł - utłukłabym. ![]() sas, a spróbij wejść we własciwości monitora? na pulpicie prawym myszy ->własciwości> ustawienia>rozdzielczosc ekranu(taka strzalka na dole będzie) i pzrestaw na mniejwiecej 1000x800 (tamte widelki same wskakuja) |
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
A więc tak
![]() na godzine 17:00 pojechaliśmy do pięknej restauracji i zjedliśmy puszną kolacje przy świecach nużniej poszliśmy do parku na długi spacer i rozmawialiśmy dosłownie o wszystkim około godziny 19;00 zabrał mnie do siebie do domu, gdy wyszłam do łazienki on zapalił mnustwo pachnących świeczek i ułożył je na stole w kształy serca![]() następnie usiadłam przy tym stole i podziwiałam te świeczki a on w tym czasie przyniusł ogromny bukiet czerwonych róż, uklęknął przedemną i poprosił mnie o rękę![]() byłam tak zaskoczona i wzruszona że mnie zatkało![]() ![]() To był majszczęśliwszy dzień w moim życiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=ania20m&b= 1 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

ale trzymam kciuki abys znalazła szybko jakąs prace

i mam nadzieje, że cała sprawa zakończy się dobrze i mąż Tav się odnajdzie..