|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Mnie się Wadowice kojarzą dosyć miło i "laicko". W klasie maturalnej pojechaliśmy do Oświęcimia, wracaliśmy w takich humorach i w takim przygnębieniu, że polonistka spontanicznie postanowiła, że zabiera nas do Wadowic w ramach lekkiego odreagowania. W domu JP II byliśmy krótko i konkretnie, bez zbędnego patosu i uniesienia
A potem zabrała nas do knajpki na kawę i na te nieszczęsne kremówki![]() Kurczaki, młodsza kota ma to ucho leciutko naderwane Teraz zobaczyłam pod światło dokładnie. Odkażam jej to wodą utlenioną - kota ciężko obrażona,ale co robić
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-10-09 o 19:49 |
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo 'trafiłam' do Wadowic - po powrocie z Zakopanego, po pobycie w Auschwitz... Tyle, że kolejka była baaardzo długa, a my mieliśmy jeszcze długą drogę przed sobą, więc weszliśmy do kościoła no i... na kremówki ... bleeee :/
wyszłam z domu, a po powrocie co na mnie czeka? paczka z Gwiazd Pustyni! i piękny zapach arabski... mmmm, tak ślicznej róży jeszcze nie wąchałam... poprosiłam w mailu o 4 próbki, zapachów których chciałam spróbować. Dostałam ich 6, z tym, że w kartonie były trociny, a jak mnie w domu nie było, to tata otworzył paczkę, a że trociny się wysypywały, tata wszystko oprócz flaszki wyrzucił do kosza... dobrze, że pomyślałam, że mogli te próbki zapakować osobno no i na szczęście znalazłam je!... w koszu!...
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
cos te koty szaleją. mój dzisiaj wypadł przez okno:/ chwila nieuwagi i patrze nie ma kota. ale pod nami ma balkon sąsiadka wiec nic jej sie nie stalo, tylko sie wystraszylo i zdziwila panią sąsiadkę. generalnie nigdy tego okna nie otwieram, bo jest niezabezpieczone, dzisiaj na chwile otworzylam i hop. ale strachu sie najadlam.
|
|
|
|
#4774 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W polskich szkołach dzieje się to nagminnie - dzieci nie chodzące na religię tracą dwie godziny w tygodniu nie mając alternatywy dla tych lekcji, z programu wypada tydzień zajęć z powodu rekolekcji, kolejne trzy z powodu jasełek, ksiądz na lekcjach przyrody dyskredytuje teorię ewolucji opowiadając o kreacjonizmie, krzyż na ścianie jest wyeksponowany bardziej, niż godło...
|
|
#4775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mdleję najczęściej w okresie gdy nakłada mi się kilka spraw-stres, poziom żelaza poniżej normy i bardzo niskie ciśnienie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nowy facet...warto? Jemu zależy, Tobie?-tylko Ty znasz odpowiedź...Uważaj, bo łatwo zrobić komuś krzywdę, a przy okazji i sobie. Cytat:
Smutny dzień, znajomy, który zaginął w zeszłym tygodniu nie żyje. Taki był jego wybór i jego decyzja Chcę wierzyć,że to nieprawda...
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-10-09 o 22:36 Powód: :( |
|||||
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - czy to jest wycieczka tylko i wyłącznie do Wadowic? Czy twój syn chce na nią jechać? Może po prostu go nie zapisuj i już, do tego jeżeli nie dodatkowo nie chce. A może - dzień, dwa przed niech się "rozchoruje"? Chociaż jak cię (chyba) troszkę znam
wolisz bardziej bezpośrednie i uczciwe rozwiązania. Może przedstaw wychowawczyni sprawę jasno i prosto?Vesenko-
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4777 | ||||||
|
BAN stały
|
Mieszasz tym Anglikom w głowach
Kochliwa dziewczyno ![]() Trzymam za... za wszystko ogółem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Gryxiu - a bo te kremówki przerklamowane są
![]() Yoono - ja wypuszczam np. koty na balkon, ale nie spuszczam ich z oka Wystarczy chwila a kot na barierce, albo u sąsiadki A pod spodem inny balkon - beton, pręty... No żesz te koty wyobraźni nie mają, co może im się stać![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu nie moge sie nie usmiechnac ![]() Pamietam jak kolega mial pod opieka psa swoich znajomych i ten pies nasikal mu na buta gdy stalismy pod moim domem
|
|
|
|
|
#4780 |
|
BAN stały
|
Już miałem pisać, że nie jadłem kremówek z Wadowic (bo nigdy tam nie byłem), a jadłem przecież!
Rodzicielka przywiozła sztuk kilka w ramach wycieczkowego suweniru ![]() Ja lubię kremówki vel napoleonki, tylko są nieco kłopotliwe w jedzeniu ![]() --- Lea, widzę Ciebie ![]() Btw - przed chwilą o Tobie myślałem, co prawda nie przy myciu zębów
|
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Napoleonki z krakowskiego Czarodzieja są tak pycha, że cała niewygoda jedzenia to pestka
![]() (jak pracowałam w pobliżu, to wpadał do mnie czasem Mąż mojej Przyjaciółki i przynosił je ze sobą - Ona ich nie lubi, a samemu "głupio mu było" jeść )
|
#4782 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Niech dunder świśnie taki wybór, po którym już nigdy nie masz żadnego wyboru... ![]() Cytat:
po drugie mogę go nie posłać, ale dlaczego ma go mijać coś fajnego, dlaczego ma tracić możliwość integracji z klasą tylko dlatego, że w szkole państwowej zamiast wycieczki klasowej organizuje się pielgrzymkę? Po trzecie wreszcie - nie, nie przedstawię sprawy jasno i prosto, bo nie chodzące na religię dziecko i tak ma w szkole wystarczająco przerypane. Jakoś nie mam nadziei na to, że po rozmowie ze mną i po takim postawieniu sprawy nauczyciele nagle zaczna traktować moje dziecko lepiej (bo dysktryminacja to nie kwestia związana z zachowaniem dzieci, lecz ich rodziców i nauczycieli własnie). Ogólnie, szlag mnie trafia z bezsilności. Najlepiej by bylo pojechać z nim na tę wycieczkę i albo pójśc z nim do tego nieszczęsnego domu, żeby móc mu wytłumaczyć co trzeba, albo zabrać go w tym czasie na lody. Albo zwiedzić dom, w którym urodził się współprzewodniczący katowickich Zielonych. ![]() Cytat:
- Wszyscy lubią kremówki. Otóz nie. Ani Napoleonek, ani kremówek. Lubię za to WZ-ki i inne ciastka z bitą śmietaną.
|
|
#4783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast generalnie nie cierpię tortów
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Czym się różni kremówka od napoleonki?
Sabb, rozumiem i wkurzam się z Tobą w duecie. Ale pociecha przynajmniej taka, że na szkolnych wycieczkach, pielgrzymki to czy nie, atmosfera i tak panuje całkowicie świecko-wycieczkowa. Cytat:
Te głupki nie wiedzą, że w razie czego nie wbiją pazurków w metalową barierkę czy parapet. Moja kota w młodości, 13 lat temu, zaliczyła lądowanie z IV piętra. Mama otworzyła okno, wyszła z pokoju, za chwilę słychać drapanie pazurami o blachę... Na szczęście wylądowała (chyba) na trawniku, skończyło się na stłuczonym pyszczku i połamanych pazurach. Na szczęście była wtedy mała i lekka. Bo teraz, gdyby tak zleciała... szkoda gadać.
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
W moich stronach kremówka ma po prostu krem, a napoleonka to krem z bitą śmietaną i całą masą bakalii
|
#4786 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4787 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Lubię tory z bitą śmietaną, a bezowe z bitą śmietana i górą owoców to już w ogóle ![]() Cytat:
Choć z drugiej strony (włącza mi się opcja "Tewie Mleczarz") co to za wycieczka szkolna z mamą? ![]() Cytat:
![]() Swoją drogę, musiało wam być żal malucha ze stłuczonym pyszczkiem i połamanymi pazurkami. ![]() A u nas napoleonka jest z kremem robionym z budyniu i masła, zaś kremówka z kremem.
|
|
#4788 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Wiedźma
|
Nie, to ja nie znam się na kremach.
Ogólnie napoleonka jest z czymś budyniowym. Kremówka z jakimś takim z jajkami i jeszcze bardziej niedobrym. Normalnego kremu nie robi się z budyniu. Kręcę?
|
#4790 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama składa raport, że oba bez bakalii. Dokładnie ![]() Cytat:
Ale już następnego dnia broiła normalnie. Weci wykluczyli wewnętrzne obrażenia, tyle tylko że do dziś we śnie czasem telepią jej się łapki - to chyba mikro-objawy padaczkowe. Aha - i jak na kota, straszlliwie tupie. ![]() Cytat:
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naczytałam sie , uff. Trzymajcie się dziewczyny. Ja to jednak jestem szczęśliwy człowiek, z tą swoja umiejętnością dystansu. No i nigdy jeszcze nie zemdlałam Chociaz jestem niskocisnieniowcem.Regularne ćwiczenia oddechowe robią swoje
|
|
#4793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- bo to poniżej wszelkiej krytyki, tylko domyślam się przez co przechodzisz ty czy twoje dziecko. Cytat:
To jest dobry pomysł (a raczej dwa pomysły - lepsze niż mojeMartwa Papuga - no właśnie. Te "nasze koty" nie myślą, że modelkami to one nie są Moja starsza kota wygląda jak wielki kaszalot - ma łebek mniejszy od reszty ciałka i patrząc na nią z góry wygląda przekomicznie. Do tego jest ospała już ( wiek) i niezdarna. Potrafi zlecieć ze stołu bo jej się łapki poplączą albo źle wymierzy skok - i zwala się na podłogę jak taka klucha. A się jej barierek zachciewa balkonowych... Młodsza też przytyta - Animondki im służą. Wygląda jak mały napakowany niedźwiadek grizzly. I też jej się zachciewa barierek balkonowych. Nosz oszaleć można
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-10-10 o 22:48 Powód: zamknięcie cytatu :) |
||||
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko zaliczyło wycieczkę-pielgrzymkę na Jasną G.Przed opowiedziałam jej o obronie Jasnej i że rodzina Taty pochodzi z tych okolic.Starałam się choć trochę historii wprowadzić..ech..Córka przywiozła mi ciupagę jako pamiątkę:)-a nie różaniec.Co poczytuję za mini sukces;)
Mierzi mnie to że zewsząd wyskakują czarni bracia..W moim małym miasteczku farasz zabronił robienia dyskotek szkolnych w piątki.. A co kolęda to zadaje nam pytanie-kiedy kościelny..Nie ważne że po cywilnym 13 lat i żyjemy super.Ważny kościelny..bez względu co pozniej... Mój mąż był dlugo ministrantem(marzenie mam i babć;),ale pozniej radykalnie zmienił opcje i do dziś słucha m in Slayer i takie tam.. Musiałam tak przy piatku pomarudzić. |
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabbath, pomysł aby pojechać na tą wycieczkę z nimi jest według mnie najlepszy
A ja nie wiem dokładnie co to jest kremówka ![]() Nie interesowałam się tym za bardzo bo takich ciastek, ptysiów, tortów itp nie lubię ... Na Jasnej Górze byłam ostatnio... chór malować Szaleją te koty, zgadza się. Madziczki koty się pobiły, mój atakuje mnie w tym tygodniu codziennie. Nieźle jestem podrapana już ![]() Od kliku dni codziennie męczą mnie koszmary. Dziś siedziałam okrakiem na skale a pode mną przepaść. Łzy mi leciały, nie byłam w stanie się ruszyć i wydobyć z siebie głosu .... Chyba zwyczajowe obżeranie się na noc lepiej mi służyło
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budzę się po takich snach wykończona ...fizycznie.
|
|
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie - u mnie takim klasykiem jest wysokość. Najczęściej znajduję się na jakimś wysokim i wąskim murku, skale, sama nie wiem czym. Czasem dodatkowo jeszcze to "coś" się kołysze, rusza... brrr |
|
|
|
|
#4798 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pecha z Allegro ostatnio.
Dziś doszły wylicytowane miniatury, niestety Ange ou Demon EDP doszła pusta a cała przesyłka pachnąca ![]() Wogóle dobrze że doszła, bo wysłana listem z priorytetem, ale nie poleconym ![]() EDIT: Wracam z zaplecza z taką miną ![]() Robię sobie kawę, spoglądam jeszcze raz na kopertę, a tam kod był wypisany 48-100, a innym charakterem pisma duże 28 pod spodem, i 28-100 to jest prawidłowy kod do mnie. Mało tego zamiast Bohaterów napisane jest Belwederów. Już 3 razy podchodziłam ze zdumieniem do koperty. Że ta przesyłka wogóle doszła to jest cud. Miniatury o wartości 140zł szły listem zwykłym, błędny kod, ulica z błędem wypisana. Że doszła ta przesyłka to dobrze, pal licho jedną miniaturę że się wylała zawartość. Każda miniatura była owinięta w bibułę, miniatury włożone do pudełka po lodach i całość do bąbelkowej koperty.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-10-10 o 14:51 |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, czy ten ktoś kto wysyłal Ci przesyłkę jest normalny? W tej chwili mogłabyś śmiało udać, że nic do Ciebie nie doszło...
![]() Właśnie kończę tydzień w nowej pracy, jest super, od razu się "wstrzeliłam"
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

A potem zabrała nas do knajpki na kawę i na te nieszczęsne kremówki
Teraz zobaczyłam pod światło dokładnie. Odkażam jej to wodą utlenioną - kota ciężko obrażona,ale co robić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za... za wszystko ogółem 

No żesz te koty wyobraźni nie mają, co może im się stać

Na szczęście wylądowała (chyba) na trawniku, skończyło się na stłuczonym pyszczku i połamanych pazurach. 
mama składa raport, że oba bez bakalii.
- bo to poniżej wszelkiej krytyki, tylko domyślam się przez co przechodzisz ty czy twoje dziecko.