Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-10, 11:17   #661
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Sosnowa,MaladT mam ten sam problem z moja....rzuca sie na wszystkie strony....4 listopada ide z nia na rehabilitacje...no niby główki nie ma plaskiej ale jak tak dalej bedzie to nie chce myslec...

Cestia ja również chwale twoje zdjecia...ja swego czasu tez troszke interesowalam sie fotografia....

A tak swoja droga to jestem strasznie wsciekla...Pogoda do dupy....a mala drze sie jak opetana...i jeszcze jakies dziwne wiadomosci dostalam....Widze ze czlowiek na chwile nie moze byc anonimowy...wrrr...inawet tutaj wlaza zeby poczytac co ja pisze....poprostu milo...

kasiuniu co do wlosów to ja zawsze robie pasemka rozjasniaczem...

a co do dawania smoczka w nocy to nie jest glupi pomysł ale mysle ze moja mala by sie zaplakala ...
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:30   #662
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
a co do dawania smoczka w nocy to nie jest glupi pomysł ale mysle ze moja mala by sie zaplakala ...
No właśnie na szczęście Borys jak się obudzi to tylko się rusza i czasem coś pomarudzi ale nie płacze, dlatego zaryzykowałam
Stary 2008-10-10, 11:50   #663
taka sobie
Zakorzenienie

hej babencje

pogoda sie klaruje wiec mam nadzieje ze na spacerek pójdziemy, wczoraj tak pieknie było

jesli chodzi o spanie to ja dziekuje Bogu ze moja do 11 da mi pospac, oczywiscie karmie ją pare razy ale od razu zasypia, tyle ze od karmienia o 8 lezy juz z nami w łóżku, ale co tam

Kasiulka gdzie te foty? a w ogóle to podziwiam ze sama sie farbujesz, ja bym sie nie odwazyła, jednak co fryzjer to fryzjer, chyba ze szamponem, ale to nie zadne farbowanie

musze sie wziąc za sprzątanie chałupy i mi sie nie chce, któraś chętna do odwalenia za mnie?

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:00   #664
Sosnowa
Zakorzenienie

Chyba zacznę wierzyć w te skoki rozwojowe Łuśka od paru dni wyjątkowo nieznośna. Jak nie chce leżeć, to wpada w histerię, szał, wrzask, a takie awantury dotychczas były zarezerwowane tylko na głód. Grrr..

Leonka, a któż to Cię prześladuje? Ja chyba też spróbuję dowiedzieć się, czy nie trzeba nam rehabilitacji. Muszę się z nią do wujka przejechać, ech
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 13:58   #665
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
cestia, cudowne fotki! Chwale za dobre ujecia, kadr a takze glebie ostrosci milo wiedziec ze mokre od potu konczyny to normalka Leleth fota dr housa wymiata, tez taka chce
Anisia ja uwielbiam tez ten plakat : http://www.imdb.com/media/rm127964160/tt0412142

kurde maly znowu ma czkawke...ide go ratowac.....
Stary 2008-10-10, 14:19   #666
Kasiulka22
Zakorzenienie

Zaraz Was doczytam, ale póki Ola kima jeszcze po spacerku wklejam zdjęcia jajecznej Kasiulki Tylko nie śmiać się za głośno No!

A i za chwilę jeszcze wstawię kolor jaki miałam kiedyś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg o1.jpg (48,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczyska.jpg (34,6 KB, 32 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 14:21   #667
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Anisia ja uwielbiam tez ten plakat : http://www.imdb.com/media/rm127964160/tt0412142

kurde maly znowu ma czkawke...ide go ratowac.....
heheheh super z tym balonikiem bo to do niego takie niepodobne

wlasnie usypiam moje dziecko... musi zasnac na min 2h bo znow bedzie wyl wieczorem ze zmeczenia, sie uparlam i go bujam, bo juz zaczynal stwarzac.. prawie spi.. wiec jeszcze chwilka i powinnien kimac porzadniej, tylko TZ wywale z domu, bo chrząka i chrząka, albo pokasluje i mi go wybudza non stop wywalilam go juz do kuchni.. bo mnie wkurza

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-10, 14:21   #668
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Zaraz Was doczytam, ale póki Ola kima jeszcze po spacerku wklejam zdjęcia jajecznej Kasiulki Tylko nie śmiać się za głośno No!

kasiulka zaraz po tyłku dostaniesz bardzo ładny kolorek , dużo ładniejszy niż te siwe kudły u niektórych
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 14:29   #669
Sosnowa
Zakorzenienie

Rusałko, czy ta ostatnia fota Lenki dobrze oddaje kolor oczków? Bo ja widzę tam zielone oczęta!
Stary 2008-10-10, 14:42   #670
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Rusałko, czy ta ostatnia fota Lenki dobrze oddaje kolor oczków? Bo ja widzę tam zielone oczęta!
Wiesz nawet nie zauważyłam że tak wyszło ale nie lenka jak narazie ma niebieskie oczy po mamuśce a TZ ma zielonkawe i kto wie czy jej niebieskie zostaną?
Własnie do jakiego czasu mogą oczy zmienić kolor?
Drugie pytanie , pracuję w systemie 2 zmianowym tzn dniówki i nocki powiedzcie mi jak to jest czy mam prawo nie pracować w nocy skoro karmię i mam małe dziecko? dodatkowo pracuję np co 2 dzień na 12 h nie będe musiała przejść na 8 h ?
Stary 2008-10-10, 14:45   #671
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
O ramy jakie piękne dzieciaki wszystkie co do jednego!

Judi, wiesz co... Tymek jest ogromnie do Ciebie podobny

Veronko, zabójcze filmy

marticia, u naszych dzieciaków chyba wszystko w podobnym czasie się dzieje... skończyły się problemy brzuszkowe i moja Mati też zaczęła namiętnie ssać palucha. Wypluwa mała menda smoczek i ładuje do buźki łapkę (czasem ta łapka ląduje najpierw w oku lub uchu... biedna nie może sobie trafić zwłaszcza jak jest zaspana a ja wtedy sikam ze śmiechu ). A co do zaproszenia to Ci to zapamiętam... jak bym się kiedyś wybrała do Włoch to drżyj moja droga A swoją drogą w której części Włoch mieszkasz??

Spadam na "Gotowe na wszystko"... może mi się jeszcze później uda wpaść.
Cestia...śliczne foteczki
a Tymek podobny do mnie... w tych kilku brodach i policzkach...???

Kasiulko mi się podoba, naprawdę

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-10, 14:45   #672
Sosnowa
Zakorzenienie

Też nie wiem, kiedy kolorek się zmienia, ale coś mi kołacze, że tak gdzieś do roku. Ale nie wiem, czy sobie nie ubzdurałam...
Stary 2008-10-10, 14:47   #673
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
Wiesz nawet nie zauważyłam że tak wyszło ale nie lenka jak narazie ma niebieskie oczy po mamuśce a TZ ma zielonkawe i kto wie czy jej niebieskie zostaną?
Własnie do jakiego czasu mogą oczy zmienić kolor?
Drugie pytanie , pracuję w systemie 2 zmianowym tzn dniówki i nocki powiedzcie mi jak to jest czy mam prawo nie pracować w nocy skoro karmię i mam małe dziecko? dodatkowo pracuję np co 2 dzień na 12 h nie będe musiała przejść na 8 h ?
Jak się tym keidyś intersowałam(jakiś rok temu) to napewno na nockach nie musisz pracować aż dziecko nie skończy 4 lat. Możesz ale nie musisz. a z iloscią godzin też coś było... zaraz poszukam

edit :
Powrót do pracy

• Po powrocie z macierzyńskiego można prosić o zmniejszenie wymiaru czasu pracy (ale musi pozostać co najmniej pół etatu). W ten sposób można pracować tak długo, jak pracownikowi przebywałby na urlopie wychowawczym;

• kobiecie przysługują dwie półgodzinne przerwy (wliczane do czasu pracy) na karmienie piersią. Może korzystać z nich, dopóki karmi dziecko naturalnie (potrzebne jest zaświadczenie od lekarza). Jeśli karmi więcej niż jedno dziecko, ma prawo do dwóch przerw w pracy, po 45 minut każda. Kobieta może prosić, aby zamiast dwóch krótszych mieć jedną, odpowiednio dłuższą przerwę na karmienie;

• pracownicy zatrudnionej na mniej niż cztery godziny dziennie takie przerwy nie przysługują. Kiedy pracuje do sześciu godzin dziennie, przysługuje tylko jedna przerwa;

• oprócz tego matce (i ojcu) przysługują co roku dwa płatne wolne dni na opiekę nad dzieckiem do lat 14. Jeśli nie wykorzystają ich w roku kalendarzowym - przepadają;

Uwaga!
Rodzica dziecka do czwartego roku życia pracodawca nie może zatrudniać bez jego zgody w godzinach nadliczbowych ani w nocy (dotyczy to tylko jednego z rodziców). To samo dotyczy wyjazdów w delegacje oraz zatrudnienia w tzw. przerywanym systemie czasu pracy (chodzi o pracę z przerwą w ciągu dnia, której nie wlicza się do czasu pracy).

Stary 2008-10-10, 14:52   #674
Kasiulka22
Zakorzenienie

Leonko kochana a kto Cię tu odnalazł? Mam nadzieje, że mnie nikt nie odnalazł i nie odnajdzie...

Stary 2008-10-10, 14:56   #675
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Judi dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-10, 15:21   #676
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Leonko kochana a kto Cię tu odnalazł? Mam nadzieje, że mnie nikt nie odnalazł i nie odnajdzie...
cos mi mowi ze chodzi tu o moja mame... z tym ze ona na sam wizaz nie wchodzi tylko ja jej kilka razy wkleilam co leonka napisala po klotniach z moim bratem - ale zrobilam to po to zeby mojego brata przywolala do porzadku....

ja sie przygotowuje na starcie z tesciowa... wymyslilam juz swietna wymowke zeby skrocic wizyte do minimum ... bo poniewaz maly nie chce pic mleka, ktore jest mieszane z proszku i pije takie juz gotowe z puszki (a to mleko moze byc przechowywane w butelce tylko godzine - dwie godziny w chlodnej temperaturze) ... to wizyta bedzie maksymalnie krotka... najlepsze jest to ze ja w sumie jade do dentysty i do tesciowej wstapie tylko na sekunde i nie bede musiala jej zbyt dlugo ogladac.....

najlepsze jest to ze zatailam przed tztem fakt ze ide do dentysty (bo by jej powiedzial od razu-tzn ona mieszka zaraz obok mojej dentystki i wciaz oczekuje odwiedzin ) przyznalam sie dopiero wczoraj jak przerazonym glosem powiedzial mi ze wcale sie nie zdziwi jak jego matka zadzwoni nastepnego dnia z pociagu oznajmiajac nam zeby ja za 10 min odebrac ze stacji.... wiec zeby zminimalizowac szkody przyznalam sie ze mam umowiona wizyte...
a na przyszlosc bede sie umawiac na soboty bo wtedy ona jest w pracy i nie bedzie wiedziala o mojej wizycie do ostatniego momentu zeby nie zdarzyla zmienic swojego grafiku w ostatniej chwili
i znalazlam sposob jak ja troche wyizolowac z naszego zycia - staram sie aby tz spedzal jak najwiecej czasu ze swoimi/naszymi znajomymi..w ten sposob mamy zajete weekendy i nie ma czasu na wizyty u swojej mamusi i nie zaprasza jej do nas bo wie ze wszystko by zepsula
Stary 2008-10-10, 15:30   #677
Sosnowa
Zakorzenienie

No a ja myślałam, co taka cisza na temat teściowej Leleth ?
Stary 2008-10-10, 15:31   #678
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:

Kasia, ladne masz te kudelki powinnas sobie je zostawic

It is what it is

Stary 2008-10-10, 15:39   #679
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
No a ja myślałam, co taka cisza na temat teściowej Leleth ?
bo dziki moim sprytnym zabiegom nie widzialam jej od miesiaca chociaz zdazyla mi zrujnowac urodziny... i to na odleglosc...
a teraz kolejny plakat housa ktory wpadl mi w oko http://www.imdb.com/media/rm3081081856/tt0412142 i ten http://www.imdb.com/media/rm83794176/tt0412142
Stary 2008-10-10, 15:45   #680
Sosnowa
Zakorzenienie

Mam głupie pytanie: O CZYM jest ten serial? Serio - nie mam pojęcia, a Wy się tak nim zachwycacie
Stary 2008-10-10, 15:53   #681
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Mam głupie pytanie: O CZYM jest ten serial? Serio - nie mam pojęcia, a Wy się tak nim zachwycacie
nie jestes sama
Stary 2008-10-10, 16:18   #682
taka sobie
Zakorzenienie

Rusalko diokładnie tak jak Judi napisała, mozesz ale nie musisz na nocki i nadliczbowo, ale u mnie jest tak ze jak wróce to mi dadzą do podpisania swistek ze sie na to zgadzam, wiec to i tak takie prawo na papierze. Jak nie chce to moge sie zwolnic

a "Dr House" jest o lekarzu fajny smieszny serial, polecam, choc juz chyba w PL tv go nie ma

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 16:33   #683
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
Judi dziękuję
nie ma sprawy

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
Rusalko diokładnie tak jak Judi napisała, mozesz ale nie musisz na nocki i nadliczbowo, ale u mnie jest tak ze jak wróce to mi dadzą do podpisania swistek ze sie na to zgadzam, wiec to i tak takie prawo na papierze. Jak nie chce to moge sie zwolnic

a "Dr House" jest o lekarzu fajny smieszny serial, polecam, choc juz chyba w PL tv go nie ma
jest wczoraj leciał koło 21-22 jakos tak

Stary 2008-10-10, 16:42   #684
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
cos mi mowi ze chodzi tu o moja mame... z tym ze ona na sam wizaz nie wchodzi tylko ja jej kilka razy wkleilam co leonka napisala po klotniach z moim bratem - ale zrobilam to po to zeby mojego brata przywolala do porzadku....

ja sie przygotowuje na starcie z tesciowa... wymyslilam juz swietna wymowke zeby skrocic wizyte do minimum ... bo poniewaz maly nie chce pic mleka, ktore jest mieszane z proszku i pije takie juz gotowe z puszki (a to mleko moze byc przechowywane w butelce tylko godzine - dwie godziny w chlodnej temperaturze) ... to wizyta bedzie maksymalnie krotka... najlepsze jest to ze ja w sumie jade do dentysty i do tesciowej wstapie tylko na sekunde i nie bede musiala jej zbyt dlugo ogladac.....

najlepsze jest to ze zatailam przed tztem fakt ze ide do dentysty (bo by jej powiedzial od razu-tzn ona mieszka zaraz obok mojej dentystki i wciaz oczekuje odwiedzin ) przyznalam sie dopiero wczoraj jak przerazonym glosem powiedzial mi ze wcale sie nie zdziwi jak jego matka zadzwoni nastepnego dnia z pociagu oznajmiajac nam zeby ja za 10 min odebrac ze stacji.... wiec zeby zminimalizowac szkody przyznalam sie ze mam umowiona wizyte...
a na przyszlosc bede sie umawiac na soboty bo wtedy ona jest w pracy i nie bedzie wiedziala o mojej wizycie do ostatniego momentu zeby nie zdarzyla zmienic swojego grafiku w ostatniej chwili
i znalazlam sposob jak ja troche wyizolowac z naszego zycia - staram sie aby tz spedzal jak najwiecej czasu ze swoimi/naszymi znajomymi..w ten sposob mamy zajete weekendy i nie ma czasu na wizyty u swojej mamusi i nie zaprasza jej do nas bo wie ze wszystko by zepsula
Nie nie chodzi tu o twoja mame...chcociaz mialam male nie przyjemnosci przez to
współczuje naprawde tesciowej...hehe
chyba jednak jest w cos tych kawalach o tesciowej...kazda ma cos czego sie nie lubi a wrecz nienawidzi....A to kwestia tego ze kazda matka broni swoje dzeci bez wzgledu czy maja racje czy nie
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 16:50   #685
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

o czym jest house? ogolnie to serial o genialnym lekarzu (specjaliscie od chorob zakaznych) ... gosc nazywa sie Gregory House i jest szefem specjalnej grupy lekarzy (3-4 osoby) ktora specjalizuje sie w rozwiazywaniu skomplikowanych spraw, z ktorymi nie moga poradzic sobie inni lekarze... zeby bylo ciekawiej facet jest uzalezniony od bardzo silnego leku przeciwbolowego .... (na skutek niewykrytego w pore zatoru usunieto mu fragment miesnia nogi co powoduje chroniczny bol) ... z tego samego powodu facet chodzi o lasce ( w trzecim sezonie laska z plomieniami - uwielbiam)...
no i zapomnialam o najwazniejszym... facet jest zupelnie aspoleczny.. bardzo rzadko rozmawia ze swoimi pacjentami... bardzo czesto jest chamski (nawet dla ludzi, ktorzy wlasnie stracili kogos bliskiego) ... house ma jednego przyjaciela Wilsona (zupelne jego przeciwienstwo -bardzo mily onkolog)... i ma kilka pseudo-romansow (idzie na wymuszona randke ze swoja podwladna, wpada mu w oko pewna pani psycholog prowadzaca badania w Arktyce, laczy go jakis dziwny zwiazek ze swoja szefowa) ... w pewnym odcinku dowiadujemy sie ze house mieszkal 5 lat z jedna kobieta (rozstali sie po jego operacji - to ona podjela decyzje o amputacji miesnia gdy on byl w spiaczce i on jej tego nigdy nie wybaczyl)... potem postac tej kobiety - Stacy pojawia sie w serialu przez kilkanascie odcinkow bo zostaje ona zatrudniona w szpitalu jako prawnik co mocno wyprowadza Housa z rownowagi....

ok przestane juz pisac bo zaczne powoli opisywac kazda z postaci lacznie z ich stylem ubierania sie...
dodam tylko ze mieszkam godzine drogi od miasta w ktorym rzekomo jest ten szpital (serial tak naprawde jest krecony w los angles) ...no i w dodatku odtworca glownej roli zagral epizod w 'przyjaciolach' - faceta z ktorym siedzi w samolocie rachel gdy leci do londynu powiedziec rossowi ze go kocha....
ok koncze bo nigdy nie skoncze.... I'm obsessed...
Stary 2008-10-10, 17:23   #686
Kasiulka22
Zakorzenienie

A wiecie że moja córa mnie bije po twarzy Śmiejemy sie że mamy przemoc w rodzinie... tzn. wygłupiam się że ona mnie bije, po prostu dla niej to zabawne jak mnie pacnie ręką i ja odwracam głowę i robi to delikatnie, ale wczoraj jak miała pazurki nie obcięte to zarobiłam

Stary 2008-10-10, 17:32   #687
leleth
Wtajemniczenie

kasiulka moj tz ma atopowe zapalenie skory co objawia sie u niego takimi czerwonymi plackami na rekach wystarczy mocniejsze nacisk i skora mu peka..na szczescie jest to okresowe... wiec po kazdej kapieli z malym ostatnio tz wychodzi z krwawiacymi dlonnmi bo maly go sciska go za palce i wbija mu tam swoje malutkie zyletki zwane paznokciami... maly wlasnie przyssal mi sie do bicepsa bo mysli chyba ze to cos do zjedzenia... najwyzszy czas zatankowac....

spojrzcie co znalazlam na onecie :http://wiadomosci.onet.pl/1841823,11,item.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-10, 18:04   #688
NibyNic
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Wyszyliśmy w końcu z tego szpitala. Przebadali Huberta od paznokci u stóp po końce włosków i stwierdzili że te wysokie enzymy wątrobowe to on tak po prostu ma , że taka jego uroda. Jest ogólnie zdrowy i roziwja się jak przystało na faceta w jego wieku. Czyli innymi słowy nie wiedzą dlaczego tak jest.
Aha no i okazało się, że ma alergię pokarmową więc moje menu wygląda świetnie: gotowana marchewka, ryż i gotowane mięso z indyka ewentualnie marchewka ziemniaki i gotowane mieso z królika repertuar obiadowy mam bardzo bogaty.

Pozdrawiamy.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 18:23   #689
Sosnowa
Zakorzenienie

Dzięki Leleth za obszerne wyjaśnienia.

Nibynic, cieszę się, że nie znaleźli nic groźnego u Huberta!

Mam nadzieje, ze u Piekło też skończy się na strachu...
Stary 2008-10-10, 18:27   #690
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Dzięki Leleth za obszerne wyjaśnienia.

Nibynic, cieszę się, że nie znaleźli nic groźnego u Huberta!

Mam nadzieje, ze u Piekło też skończy się na strachu...
oby tak było! za Piekło..

It is what it is

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości