![]() |
#2821 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008
Cytat:
![]() jest wielkaaaa ![]() a wczoraj byłyśmy u lekarza rehabilitacji i nic nie mówiła ze jestz za gruba... za to ma asymetrie lekką i zbyt mocno wygina sie w łuk... potrzebna jest rehabilitacja a mama dzieki temu ma dodatkowe 30 dni zwolnienia... wiec ja też wracam na koniec listopada do pracy... juz sie przełamamłam psychicznie i zaczynam się przygotoywac... teraz TŻ wita po drzemkach Steffi... czsem tuli ja do snu. Sybilla musisz to zrobić małymi krokami i najważniejsze abyś sie nie denerwoawałą... jak sie budzi niech widzi najpierw kogos innego niz Ciebie... Cytat:
![]() ja poród wspominam miło... nie pamietam bólu... bolało mnie tylko bardzo mocno jak mi sie macicca obkurczałą... w nocy aż dostałąm takiej trzęsawki.... mała karmie a ja sie cała trzęsę... a jak o tym mysłałam to jeszcze bardziej sie trzęsłam.... nie miaąłm sily nikogo zawołąć... ale pomysłałam sobie urodziłam trwało to dłuzej to chwilowe skurcze wytrzymam.... trudno mi było ale oddychałąm głeboko i przeszło.... kmat przykro mi nie potrafie cie podnieść na duchu ani pociesyć. nie zamartwiaj sie bądź dobrej myśli... moze ten brud dostał sie po podaniu malcowi zupki? pozostaje obserwować małego... a potem jego stolec.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Asia - mnie bolały tylko te skurcze przy rozwieraniu (strasznie) a samo parcie nie bolało wogóle (zastanawiam się dlaczego, ja nawet nie czułam jak mała wychodzi, tylko jak położna powiedziała że główkę widać to się zdziwiłam i dotknełam swojego brzucha żeby się przekonać czy jest bardziej pusty), więc może stąd ta różnica że ja miło wspominam, jakoś tego bólu trwającego 6 godz. nie pamiętam, a czasem wspominam jak ją mi podali, jak się spojrzała ze zmarszczonym czułkiem, jak później ją miałam przy sobie na sali - to jest warte wspominania, a także tego bólu
a tą obojętność i bezdusność pamietam, i tez przykro mi jak to wspominam, bo dla nas to jest taka radość, a oni są tacy własnie obojętni Kmat - obserwuj malucha, jeżeli malutkie te drobinki to nie powinno nic być, powienien je wydalić ja po domu jak chodzę? w dresach (ale nie rozciągniętychD:0, bo tak mi wygodnie, przy ciągłym schylaniu się do małej, wchodzeniu na łóżko itp, w samym staniku - bo szybciej do karmienia, nieuczesana, ale umalowana ![]()
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2008-10-10 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Rozeznanie
|
U nas po staremu, Mała budzi się w nocy co dwie godziny i już myślę, że chyba tak zostanie i po prostu muszę to zaakceptować i przystosować swój organizm do takiego trybu, bo to już trwa ponad 2 tygodnie, ale i tak ją kocham bo jest cudownym Aniołkiem
![]() Widzę, że moja Niunia to mały krasnalek przy Waszych dzieciach w środę kończy 4 miesiące i 2 tygodnie i waży 6340 ![]() Kmat no teraz to już raczej nic nie możesz zrobić, pozostaje obserwacja i wiara, że wszystko znajdziesz w pieluszce, będzie ok ![]() Co do wyglądu w domu to ja kiedyś dawno przyrzekłam sobie, że jak będę w ciąży i jak będę kurą domową to będę wyglądać dobrze ![]() ![]() ![]() Miałam się już Was wczoraj zapytać i zapomniałam ![]() I jeszcze pytanie do dziewczyn z Uk. Czego używacie do kąpieli, czy jakichś tutejszych marek??
#2824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2825 |
Rozeznanie
|
Kmat mysle ze musisz czekac na kupke z zawartoscia plastiku.
![]() Co do jezykow my mowimy do malej tylko po polsku, angielskiego sie nauczy jak pojdzie do przedszkola. Agulan ja uzywam kosmetykow z polski nivea i hipp. Ja porod wspominam milo, mimo tego ze cholernie bolalo.Ale mniej mnie bolalo parcie niz te paskudne bole krzyzowe.brr... Moja mala tez sie dalej czesto budzi w nocy. Mam nadzieje ze to niedlugo minie. A tak ogolnie to jest nie ciekawie -w sobote mielismy czolowke z facetem ktory jechal pod prad , na szczescie nikomu nic sie nie stalo bo jechalismy bardzo powoli. Faceta auto cale a my mamy male wgniecenie. -w niedziele zepsul sie nam telewizor ktory kupilismy 5 miesiecy temu -a wczoraj ukradli nam 4 aluminowe felgi z oponami z ogrodu, to mnie martwi najbardziej bo ja mieszkam na 1 pietrze a pod nami jest mieszkanie do wynajecia i wczoraj byla rodzinka ktora ogladala to mieszkanie. Sasiad z naprzeciwka twierdzi ze to ci sami ludzie ukradli te felgi co wczesniej ogladali mieszkanie. (ja bylam w tym czasie na spacerze)Nie zadzwonil na policje bo nie byl pewny czy one sa nasze czy sasiada z dolu. ![]() Masakra. I podobno zdecydowli sie na to mieszkanie. Ja nie chce miec takich sasiadow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
ja kąpię małą codziennie, kąpałam co drugi dzeń chyba do końca pierwszego miesiąca
ile dobowo wasze dzieci zużywają pieluszek? moja chyba mało (przez to że późno ją biorę z łóżka) - zazwyczaj 4, chyba że kupka to więcej |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Rozeznanie
|
Ja kapie co drugi dzien. A pieluszek zuzywa ok 5-6.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Raczkowanie
|
malgo421 wspolczuje ja tez bym nie chciala miec takich sasiadow, ale jestes pewna ze to napewno oni"zwineli wam te opony", i czy wy zglosiliscie to na policji?
co do porodu to ja wspominam bardzo dobrze ale moze dlatego ze mialam cc, lezalam tydzien w szpitalu bo mialam problem z cisnieniem, i zle wspominam tylko tesknote za corcia i domkiem, na nic wiecej narzekac nie moge go opieka bardzo mila i wogule super ale to niestety w uk ![]() agulan82 co do kapieli to staram sie robic to codziennie bo wydaje mi sie ze Oli lepiej sie zasypia, a do kapieli uzywam oilarum dla dzieci albo Johnson baby a ostatnio kupila mydelko seba med do skory alergicznej i jest supej. Mrowkasz ja dostalam pierwszej miesiaczki po ok 6tyg od odstawieniaa Kura domowa nawet lubie byc, choc lepiej sie czulam ja studiowalam, zajmowalam sie corka, domem i pracowalam, jakos lepiej potrafilam sobie dzien poukladac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Wtajemniczenie
|
MALGO co za chamy ,może nie wynajmą tego mieszkania albo sie szybko z niego wyniosą...
Kapię synka co drugi dzień w Oilatum.Raczki,stopki,zag łębienia szyjki(tam mu sie zbiera ulane mleczko),główke myję mydełkiem bambino.Po kapieli oliwka nivea ale tylko na główke i pośladki. Zszokowała mnie ilośc pieluszek ,która zużywacie.Ja nie liczyłam nigdy ale napewno kilkanascie.Fakt ,że mały czesto robi kupki w ciągu dnia.Mąż uważa ,że za często zmieniam,że pampers wchłania i może spora ilość "wytzrymać"ale mi sie wydaję ,że jak ma nawet troszke mokro to mu to przeszkadza.Wyobrażcie sobie ,że syn znajomej dużo jadł w nocy i pewnego razu tyle nasiusiał ,że papmpersa rozerwałol!Pękł |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
arturek zuzywa 5-7 pampersow na dobe. kapie go codziennie, czasem jest wyjatek jak zasnie. uzywam mydelka bambino.chodze w spodniach drsowych i bluzce, nie maluje sie bo nie lubie, wlosy czesze bo nienawidze jak mi do oczu wchodza.
edit: artur ma juz 1 zabek, dolna prawa 1... ale nadal wychodzi w bólach... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2008-10-10 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moaj tez jest szczupła - teraz waży 6600 dwa dni temu skończyła 4 miesiące. Ale ona jest naprawde taka chuda glizda - bo jest bardzo długa, ma już ponad 72 cm! Cytat:
Ja tez kąpię codziennie - mała to tak lubi i wiem ze na to czeka. To jest dla niej sygnał, ze już koniec zabaw - czas na długi sen. My pieluszki zmieniamy co około 3 godz. Pierwsza zmiana zazwyczaj około 7.00. Cytat:
to jakies fatum, czy co? Cytat:
heh, ale się uśmiałam!!!
![]() |
#2832 |
Rozeznanie
|
Bylam wczoraj i dzisiaj na policji,zajma sie ta sprawa od zaraz. Dzisiaj mieli isc do tej agencji. Sasiad jest w 100% przekonany ze to byli oni. Powiedzial ze nawet moze zeznawac. Mam nadzieje ze oni nie beda tu mieszkac.
Ja juz przez ta cala sytuacje spac w nocy nie moge. mam nadzieje ze co przypadak a nie jakies fatum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Rozeznanie
|
Moja pieluszek to tak 5-6 w tym jedna z olbrzymią kupą - rano
![]() Malgo nieciekawa sytuacja, współczuję ![]() Dziewczyny co myślicie o kupnie takiej huśtawki: http://www.allegro.pl/item454982354_..._hustawka.html
#2834 |
Rozeznanie
|
Agulan super ta hustawka, kiedys zastanawialam sie czy takiej nie kupic.
Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2008-10-10 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
Alusia ale sie usmialam z tego peklnietego pampersa, normalnie niemozliwe, ja bym dziecku zmienila pieluszka nawet w nocy jakby tak duzo bylo, czasem zmieniam bo zrobi kupke nad ranem, ostatnio nie chcialo mi sie siegac po przewijak i polozylam go na lozku a on nie skonczyl kupki i zrobil troche nam na lozko
![]() ![]() poza tym prawie codzien Sebastian zasra sobie rano ubranko, wiec co chwila tylko piore i piore, najgorsze ze pralki nie ma w domu tylko wspolna pralnia i trzeba lazic na dol, no rzeczy malego to piore sama w rekach Agulan Sebatianek ma codzien kapiel, chyba ze jakos usnie wczesniej, albo naprawde nie chce mi sie.
https://getthefocus.net/ Edytowane przez Caterin17 Czas edycji: 2008-10-11 o 07:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Rozeznanie
|
uffffff kryzys skonczony, na szczescie maluszka nie bolal brzuszek, moja siostra mnie pocieszyla ze nawet klocki lego z kupka wychodza
![]() co do pieluszek to moj synek tyyyyyyyyyyle sika ze standardowo kolo 5 rano jest poprostu caly zasikany lacznie z pizamka i spiworkiem waga - moj ma 5 miesiecy i 7 kg, a podobno chlopcy wiecej waza od dziewczynek, a do tegood 2 tygodni malo je wiec juz wogole sie martwie czy prawidlowo przybierze na wadze |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeśli się martwisz wagą maluszka, to spójrz na siatki centylkowe. Ale nawet jak bedzie trochę odstawał od reszty to też nie koniec świata ![]()
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Ja kapię małego codziennie, własciwie robi to moj mąż
![]() ![]()
#2839 |
Zakorzenienie
|
no to ładnie, aż wstyd mi z tymi pieluszkami, w sumie to ja też zmieniam co trzy godz., tylko pierwsza zmiana jest dopiero ok 10
dziewczyny - przygarniemy do siebie ZLOSNICĘ? Urodziła 11 lipca, to tylko parę dni różnicy a nie było jej na wizażu rok a mnie zna trochę jeszcze sprzed naszych ciąż, no i jest wegeterianką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
My uzywamy pampersow, i zuzywamy ok7 dziennie,
maly lubi robic takie mini kupeczki ![]() co do wagi to mysle ze wazna jest waga urodzeniowa,jesli duza dzidzia jest to wiadomo ze bedzie wieksza
#2841 |
Rozeznanie
|
gothika oczywiscie ze przygarniemy Zlosnice
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Wtajemniczenie
|
#2843 |
Zakorzenienie
|
Złośnica proszona jest o dłuuuuuuuuuuugi opis co i jak i wogóle się niech nam ładnie przedstawi, a mi niech na PW wyśle dane do listy. i będzie git
![]() ps. jakby się czepiać kto kiedy urodził co do dnia to i mnie tu być nie powinno. ale nie ułatwię wam - zostaję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złośnica zapraszamy również do nas- "Od płodzianki do mlekopijcy" ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie majowo-czerwcowe mamuśki i ich maluszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
tak pisalyscie o porodach, ja swoj uwazam za fajny i za jedno ze smieszniejszych wydarzen w mym zyciu.Najpierw to jak sie zaczely skurcze w nocy a ja sobie siedzialam na kompie,gadalam sobie na gg,skypie,potem poszlam sie wykapac, i rano postanowilam jedziemy do szpitala, tam taka zadwolowna sobie leze,wyslali nas do domu,to sobie pojechalismy na jakies jedzonko,kawe,herbatke, potem skurcze zaraz sie zaczely czestsze i mocniejsze gdzies co 2 min a ja juz sie skrecam troszke z bolu ale na gg jeszcze pisze i na mecz w tv spogladam bo toz byly przeciec ME w pilce noznej
![]() ![]() ![]() ![]()
#2846 |
Raczkowanie
|
Witam kochane kobietki i dziękuję za przygarnięcie!
![]() Urodziłam 11.07.2008, ale gothika jest cudna i nie chciała mnie zostawić samej - przez rok nie byłam na wizażu, więc nie miałam "swojej odchowali" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Raczkowanie
|
Caterin17 super poród
![]() Podczas mojego też były śmieszne momenty, ale był niesamowicie stresujący, bo miałam cc i te przygotowania dzień wcześniej i w dzień porodu - brrrrrr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
więc ZLOSNICO opowiedz o swojej ciąży a także o porodzie, o dziecku, jakie imię
![]() Caterin - a nie rozbudza ci się mały jak mu w nocy pieluszkę zmieniasz? bo ja bym musiała napewno usypiać na nowo Teżet poszedł sam na spacer z małą - pierwszy raz sam to zaproponował ![]() ![]() w sobotę to wesele - nie wiem czy będe miała czas iść do fryzjera, myślę o ułożeniu samej czegoś, ale czego, wczoraj Tezet mi powiedział że nie pasuja mi rozpuszczone włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Raczkowanie
|
Od czwartego tygodnia ciąży leżałam w szpitalu - przez dwa tygodnie - lekarze mówili, ze poronię, żebym się nie nastawiała ( i to ich "przemiłe" traktowanie, jak np. płakałam - koszmar ) - tylko mój kochany Profesor nie zabierał mi nadziei - walczył o niego, jak to tylko możliwe i mój maluszek jest na świecie
![]() To był niesamowicie stresujący okres w moim życiu - miałam ciągłe plamienia, skurcze, musiałam leżeć, a później (jak dostałam pozwolenie na chodzenie ![]() ![]() Miałam cc, ponieważ synek ułożony był miednicowo,a na szyjce miał pępowinę. To czekanie, jak go wyjmą i usłyszę, że jest zdrowy ( Boże, jak ja chciałam usłyszeć, że żyje i jest zdrowy ) - i po dwudziestu minutach usłyszałam kwilenie - ŻYJE - mylili się mówiąc, że go stracę - ryczałam, jak głupia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
zlosnica to przykre, ze tak to ci sie ulozylo, ale teraz jest maluszek i jest super
![]() Gothika oczywiscie ze mi sie rozbudza, ale co zrobic trzeba zmienic, ale potem zwykle szybciutko zasypia, daje smoczka,klade kolo siebie w lozku i juz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.